Door Tino Zijdel

Senior developer

Mei 2005 Changelog

30-05-2005 • 14:53

35 Linkedin

Mei 2005 changelog (30-05 14:53)
 • 30-05 #923 (Tino): javascript bug gefixed waardoor het in sommige situaties niet goed mogelijk was een 'Buiten gebruik' datum in te vullen bij de betrouwbaarheidsenquete van de product survey.
 • 30-05 #926 (Tino): Het socket-plaatje linksboven was in sommige gevallen niet bruikbaar als link naar de index.
 • 30-05 (Tino): Clear abonnees krijgen nu ook automatisch toegang tot het abonnee forum.
 • 30-05 (Tino): Sponsor popup onmouseover voor iedereen uitgeschakelt.

 • 27-05 (Tino): Caching mechanisme ook toegepast op MSN advertentie.
 • 27-05 (Tino): Constructie ingebouwd zodat een 'lege' banner geen wit vlak meer laat zien in de Tnet header.

 • 26-05 (Femme): aboshop gemaakt. Opslagcapaciteit in fotoalbum verhoogd van 20MB naar 25MB voor Extra-abonnees en van 100MB naar 250MB voor Full-abonnees. Opslagcapaciteit in private file storage verhoogd van 50MB naar 75MB. Maximale bestandsgrootte in fotoalbum verhoogd van 1MB naar 2MB.

 • 25-05 (Tino): javascript error bij bepaalde flashbanners in IE opgelost.
 • 25-05 (Tino): 728_memconfig download error in IE opgelost en javascript voor memory configurator herschreven.
 • 25-05 #922 (Tino): textarea voor reacties expliciet een witte achtergrondkleur gegeven ivm onleesbaarheid bij custom theme in windows.
 • 25-05: #868 (Tino): default style toegevoegd aan CSS voor acronym-tag.

 • 24-05 (Tino): Diverse zaken aangepast tbv de abonnementen. Met name de manier waarop op het forum privileges worden toegekent.
 • 24-05 #917 (Tino): bug in paging van meuktracker zoekresultaten opgelost.

 • 23-05 (Tino): Caching mechanisme ingebouwd voor de advertorial boven de headlines. Hierdoor kan de inhoud inline worden opgenomen waardoor de headlines niet meer naar beneden verspringen bij het laden van de advertenties.

 • 18-05 (Femme): Diverse layouttweaks in de komst van Officesuites en -software forum.

 • 17-05 (Femme): Diverse verbetering en wijzigingen in de Raptor WD740GD.
 • Linkje naar betrouwbaarheidsenquete gemaakt bij producten die barebones aan Productsurvey toegevoegd.

 • 14-05 (Femme): 'Beoordeling toevoegen aan Productsurvey'-links gemaakt op productpagina's van de survey manager van Productsurvey over het toevoegen van surveys verduidelijkt. Dit naar aanleiding van klachten van users die niet begrepen hoe surveys gemaakt moesten worden.
 • 14-05 (Femme): Logo abonnement gebruik gaan maken
 • 12-05 (Femme): Koppeling met http://www.tweakers.net/gallery/crisp
 • 09-05 #886, #880 (Tino): Verschillende poll-bugs gefixed.
 • 09-05 #885 (Tino): 100% CPU load in Internet Explorer gefixed.
 • 09-05 (Tino): diverse javascripts statisch gemaakt; dat voorkomt bepaalde (onterechte) JS-errors in Internet Explorer.
 • 09-05 (Arjen) On-demand genereren van plaatjes van de prijsverlopen in de pricewatch, als deze ouder dan een dag is, wordt er een nieuwe gegenereerd. Dit scheelt aardig wat nooit bekeken plaatjes genereren elke nacht.

 • 06-05 (Tino): layout foutje in Email notificatie van de meuktracker gefixed.

 • 03-05 (Arjen): Dubbel-/crosssite-post beveiliging in shopsurvey's.

 • 02-05 #866 (Tino): Gebruikersnamen in reacties worden realtime opgehaald waardoor ook na een nickchange de juiste (nieuwe) naam zichtbaar is.
 • 02-05 #891 (Tino): Errors in gallery pagina opgelost wanneer een onbekende queryparameter werd meegegeven.
 • 02-05 (Tino): methode voor het (de)markeren van nieuwe links op de frontpage terug aangepast naar de oude methode (na 2 views worden nieuwe, rode, links gereset). Mogelijkheid om de nieuwe methode (op basis van sessie-'timeout') te gebruiken toegevoegd aan de layout opties.Bugs en featurerequests kunnen gemeld worden op Devtrack of geplaatst worden in het forum Frontpage Algemeen. De met een hekje aangegeven nummers verwijzen naar de ID's van bugs en requests op Devtrack.

  *
 • Reacties (35)

  Wijzig sortering
  Wat irritant is bij de Pricewatch de laatste tijd, is dat er prijzen verdwijnen bij de PC en consolegames. Er zijn nu nog maar 27 PC games waar prijzen bij staan. :?
  Dat is by design; prijzen hebben een maximale TTL (time to live). Als een prijs niet regelmatig geupdate wordt, dan verdwijnt hij uit de pricewatch.
  Zeker games hebben een hele snelle doorlooptijd, en zullen dus relatief snel verdwijnen. Wat de reden is dat er zo weinig nieuwe prijzen voor games worden toegevoegd weet ik niet.
  Dan is dat recent gewijzigd, want voorheen stonden spellen weken achtereen in de PW, nu zet ik ze er in en een week later zijn de bedragen verdwenen.
  Wat de reden is dat er zo weinig nieuwe prijzen voor games worden toegevoegd weet ik niet.
  Ja, ik blijf bezig, ik ga niet elke week weer die prijzen toevoegen als ze een week later toch weer zijn verdwenen ;(
  Ik heb even nagekeken; Console games hebben een TTL van 1 maand, PC games van 2 weken.
  Dat is een tijdje terug inderdaad veranderd, daarvoor hadden alle producten een TTL van een maand (geloof ik, maar kan ook 2 maanden zijn geweest).
  Zeker bij producten die snel in prijs fluctueren en/of de verkrijgbaarheid snel wisselt is het niet handig om verouderde data in de pricewatch te hebben staan.

  Maar deze discussie zou je eigenlijk beter in de Buyers Zone kunnen voeren: http://gathering.tweakers.net/forum/list_topics/70 ;)
  Het is moeilijk daar specifiek over te zijn, het was al in 2002 :D

  Maar we dwalen af hier.
  Onmogelijk, heb permanente ban op GoT.
  omg, wat heb je daarvoor moeten doen?
  Ik heb sinds kort, dat met gebruik van Opera met Opera identificatie er pics en tekst staan op de frontpage waar ze niet horen, zet ik de identificatie op Internet explorer of Mozilla, dan is het wel goed. Ik gebruik Opera 8 onder Windows XP.

  Links naar de pics:

  Fout met Opera identificatie, geen fout met Mozilla identificatie, geen fout met Internet explorer identificatie.
  In eerste instantie komt dit door een bug in Opera 8. Ik had daar een workaround voor ingebouwd op basis van de useragent string, maar die detecteerde Opera niet goed als je 'm als Opera liet identificeren. Dat is inmiddels gefixed :)
  De fout is nu inderdaad verdwenen :)
  # 30-05 (Tino): Sponsor popup onmouseover voor iedereen uitgeschakelt.
  Kusje :> Die dingen zijn super irritant !!! Echt heel erg bedankt !!!
  * 786562 Woudloper
  Als je het mij vraagt valt dat natuurlijk heel erg mee. Daarbij denk ik niet dat Tweakers.net de sponsor popups heeft weggehaald omdat gebruikers ze irritant zouden vinden.
  hehehe zijn meer manieren voor
  heb zooooo'n hekel aan die dingen |:(

  die verpesten voor mij echt mijn surf plezier

  daarvoor heb ik ook een alternatieve messenger
  firefox met adblock etc
  * 786562 crisp
  Waarom is de "Sponsor popup onmouseover" voor iedereen uitgeschakelt?

  Ik vond het helemaal niet irritant ofzoiets (in tegenstelling tot anderen).

  Moeten jullie trouwens niet nog de code aanpassen aangezien er dit staat:
  <area coords="85,0,168,20" href="http://www.true.nl" target="_blank" onclick="return HTML_sponsor(1)" alt="">
  Dit omdat www.true.nl nooit aangeroepen zal worden door de onclick-event.
  Dat heet 'unobtrusive javascript'; voor iemand die javascript uit heeft staan is het gewoon een link. Bewust gedaan dus :)
  Ok, even niet aangedacht.
  Kan het zijn dat nog niet alles bij is gewerkt?
  Private Storage (pven)
  Je gebruikt op dit moment 9950KB van de 15360KB, die beschikbaar is.

  Fotoalbum (pven)
  Je gebruikt op dit moment 2600KB van de 20480KB, die beschikbaar is.
  :?
  nu wel ;)
  14-05 (Femme): Logo True in sponsorbalk aangepast in verband met wijziging naam van TrueServer naar True. Omschrijving van True-netwerk aangepast aan nieuwe situatie en pic van rack in Redbus toegevoegd.
  Er wordt nog een woord foutief afgekapt. Het is niet fout, maar er staat onderge- bracht, zonder dat er een nieuwe lijn begonnen is tussen onderge- en bracht. :)
  In het balkje met "Powered by:" staat overigens nog steeds TRUE server :)
  Harde refresh doen: Ctrl+F5
  11-05 (Arjen+Tino): Url van plaatjes werd foutief bijgewerkt in de htmlcache na het plaatsen van nieuwsitems, door het elke minuut vernieuwen van de cache viel dit echter niet zo op.

  Dus dat lag niet aan mijn firefox :( Ik had hier soms wel eens last van, was altijd ook opeens weer weg, maar dit is dus de boosdoener (denk ik). In ieder geval hele lijst weer, gj!
  Wat nou "kuch :("

  Developers hebben wel meer te doen, en eerlijkgezegd nog wel belangrijkere dingen dan zo'n stom logootje veranderen ook.
  Dat stomme logo is toevallig wel van het bedrijf waar t.net al jaren enorm veel aan te danken heeft. Dus dan kan je ook eens even normaal reageren....
  Naast het logo ook de tekst.
  De tekst meldt al correct de nieuwe bedrijfsnaam + link en het juiste logo staat ook al in de popup. Ook het sponsorlogo rechtsbovenin op de index is al aangepast.
  Vwb de rest van de tekst daar kan ik geen uitspraken over doen.
  Blijft dus enkel dat piepkleine logootje onderin over waar (onleesbaar klein) nog 'server' onder staat. Femme heeft ws de PSD's daarvan, maar ik kan me voorstellen dat hij net als ik daar ook niet over valt en wel wat beters te doen heeft ;)
  Nog afgezien van het feit dat dit de changelog voor de frontpage is...
  Fok! hoefde alleen maar een simpele button te vervangen. Het aanpassen van een logo in de sponsorbalk kost wat meer tijd en was op het moment dat Trueserver zijn naam verandere lastig in verband met de grote update van de Tweakers.net-code die toen werd ingevoerd. Het logo bovenaan de frontpage is wel op dezelfde dag aangepast als de aankondiging van de naamswijziging.

  Verder is het een kwestie van prioriteiten. Sommige bezoekers zullen liever zien dat de Best Buy Guide eerder afkomt, andere bezoekers ervaren intens geluk na een wijziging van het True-logo. Waarschijnlijk is de eerste groep groter.
  @ACM: Scroll eens naar beneden op de frontpage. Daar staat "Powered by:"

  @Crisp: de tekst is nog fout, staat foute netwerk informatie en dat is wel de reclame voor de grote sponsor!


  --
  Edit: de moderatie nadert weer een nieuw dieptepunt. Tegenwoordig het al +2 inzichtvol als je niet snapt dat de frontpage de frontpage is. :'(
  Wat doe je daar moeilijk over zeg, zoiets word heus wel opgelost en heeft nu niet bepaald de hoogste prioriteit. True(server) is God niet (helemaal niet btw......)
  Als je alleen maar wilt flamen kan je beter gewoon modereren. Iets dat al 6x aangekaart is mag ondertussen wel worden opgelost. Zelfs Fok! is eerder...
  Schrijf jij die dan? :P
  Anoniem: 27270
  26 mei 2005 18:42
  Die mooie advertorial op de site doet het niet, al enkele dagen niet.
  Could you be more specific? Wat werkt er niet precies?

  Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

  Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

  Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

  Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
  Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

  Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
  Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

  Tweakers maakt gebruik van cookies

  Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

  Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

  Sluiten

  Toestemming beheren

  Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

  Functioneel en analytisch

  Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

  janee

   Relevantere advertenties

   Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

   Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

   Ingesloten content van derden

   Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

   janee