Door Femme Taken

Architect

Tweakers.net introduceert nieuw bannervrij abonnement

27-05-2005 • 00:03

76 Linkedin

Tweakers.net heeft vandaag een nieuw abonnement geïntroduceerd waarmee tegen een gereduceerd tarief van een bannervrije website genoten kan worden. Het My.Tweakers.net Clear-abonnement beschikt evenals het Full-abonnement over de mogelijkheid om de advertentieuitingen op de frontpage en het forum uit te zetten, maar in tegenstelling tot de andere abonnementsvormen biedt het nieuwe abonnement geen toegevoegde functionaliteit. Advertenties zijn een belangrijke inkomstenbron voor websites zoals Tweakers.net. Ondanks de relatief kleine hoeveelheid reclame-uitingen die er op Tweakers.net worden getoond in vergelijking met veel Engelstalige sites, zorgen de advertenties toch regelmatig voor irritaties bij sommige tweakers. Voor een bedrag van 1,67 euro per maand bij een jaarabonnement of 2 euro per maand bij een abonnement van een half jaar kunnen deze mensen van een 'storingsvrij' Tweakers.net gebruikmaken.

De My.Tweakers.net-abonnementen zijn dit jaar een groot succes geweest, wat mede is te danken aan aboshop op Shop.tweakers.net. De Bannervrij Tweakers.net met My.Tweakers.net Clear #2
Een bannervrij Tweakers.net met My.Tweakers.net Clear

Reacties (76)

Wijzig sortering
Die banners kan ik mee leven, maar zodra de toekomst van Tweakers in gevaar komt, heb ik er graag 2 euro per maand voor over om te helpen de boel in de lucht te houden.
Die banners kan ik mee leven,
Maar helaas zijn de ads tegenwoordig niet langer beperkt tot normale banners.
Delayed ads, overlays, ... :(
Inderdaad zeg... die delayed ads zijn vrij irri. Wil je net op een link klikken van een nieuwspost.. *pats* klik je op n advertentie :/
Spuit 11?
Dat 'probleem' met het vertraagd verschijnen van de advertorial is allang opgelost, en op dit moment draait er niet eens een advertorial...
Of bedoel je de bigad? Met een beetje snelle verbinding is die al ingeladen op het moment dat je naar beneden scrolled, en zo vaak komen die ook niet voor...
Voor jou is dit nieuwe abonnement dus zeer geschikt... :+
http://www.tweakers.net/gallery/1/fotoalbum/?MapID=4918

De map heet "potentiële leasebakken", als dat voor de heren van Tweakers is, stel ik voor dat als Tweakers in het voortbestaan wordt bedreigt vanwege financiële redenen, ze een kleinere auto gaan rijden en wij maar één euro gaan betalen ;)

Dat schemrprintje zonder banners ziet er trouwens wel erg overzichtelijk uit...
Waarom zou als tweakers als site geod loopt, de bedenkers en ontwerpers erachter niet een goed loon mogen krijgen. Als ze voor een groot bedrijf een zelfde formaat community moeten opzetten, zouden ze er veel meer geld voor krijgen.
I wish :9 (hoewel ik dan ws weinig van m'n salaris overhoud ivm de bijtelling...)

wij rijden heel gewone middenklassertjes hoor ;)
Mooie auto hoor, we hebben hier een 9-3 Sport Sedan voor de deur staan :*)
Ben ik het helemaal mee eens, die banners storen totaal niet -vind ik-
Maar wat rickiii ook al zegt, als de toekomst van Tweakers het nodig heeft, wil ik best 2 eurie betalen :Y)

-edit- net na het posten van deze reactie komt er zo'n irri flash reclame die vind dattie zo belangrijk is dat ie maar het hele beeld in beslag neemt...
Ik kan ook best leven met normale advertenties (JPEG, PNG), maar ik doe mijn uiterste best om Flash advertenties te weren.

Wellicht dat men vanuit Tweakers.Net B.V. ervoor kan zorgen dat adverteerders geen gebruik maken van irritante advertenties (zoals Flash en animated GIFS)
Ik heb nu sinds een jaartje MyFull.. en het is imo echt niet te duur ofzo. De prijs ligt gewoon rond die van een magazine - en zo beschouw ik tweakers ook. Het is gewoon content die je leest - of het nou papier is of digitaal.

Verder is het fotoalbum wel erg handig - de servers van tweakers zijn namelijk niet mis..
Het (positieve) verschil is dat de helft van je papieren magazine, waar je veel voor betaald, alsnog allemaal reclame is...

Als je bij tweakers lapt heb je daar geen last meer van.

Ik vind het wel prettig dat ik zelf kan kiezen tussen betalen of advertenties.

Soms zijn advertenties juist handig. Ik verwachtte in mijn woonplaats dat ik lang geen ADSL zou kunnen krijgen. Juist door een advertentie kwam ik erachter dat dit inmiddels wel kon.
Die delayed ads van Tweakers vind ik een vrij asociale manier van inkomsten genereren. Het gebeurt zeer regelmatig dat ik op een link klik (een nieuwspost of meukpost) maar dat er 0.1 seconde daarvoor ineens een advertentie op die plaats verschijnt, waardoor ik op de advertentie geklikt blijk te hebben.

Moet dat nou op zo'n manier? Gebruik toch fatsoenlijke reclamemogelijkheden.
De 'delayed ads' zijn niet bewust zo gedaan. De advertentie-tags worden als laatste ingeladen om te voorkomen dat je bij een hikkende Webads-server eeuwen op een pagina zit te wachten. Bij de advertorial zorgde dat er inderdaad voor dat de content naderhand nog een heel stuk naar beneden schoof. Dat probleem sinds enige dagen al opgelost door de inhoud van de advertorial te cachen.

Voor de rest is er weinig aan te doen: wij kunnen ook niet weten welke advertenties op welke pagina geserveerd worden en de bezoeker laten wachten tot alle advertenties zijn ingeladen is geen optie.

Los daarvan is je beschuldiging nogal loos: we worden niet per klik betaald en wat heeft een adverteerder aan een klik van een bezoeker die helemaal niet wilde klikken?
niet zo in de verdediging schieten ;) hij beschuldigt niemand, hij zegt alleen waar ie zich aan stoort en ik kan het beamen, ik werd er ook knettergek van... wilde ik weer een artikel aanklikken, hop, verscheen dat kreng weer onder m'n muis vlak voor ik klikte.
En inmiddels - na gebleken succes - zijn we ook de MSN advertentie gaan cachen.
Dit zijn echter zaken waar tijd in is gaan zitten, tijd die op 1 of andere manier betaald moet worden. Dat geld moet toch ergens vandaan komen; hetzij uit de advertentie-inkomsten zelf, hetzij uit de opbrengsten van abonnees.
'asociaal' of :r gaan roepen is dus wel erg kort door de bocht imho...
Je kunt nog altijd gratis op tweakers komen hoor. Je dient dan wel naar banners te kijken. Die zal tweakzone trouwens ook wel hebben, want ook zij kunnen niet van de wind leven.
Want? Tweakers.net is een bedrijf. Als jij naar een autowinkel gaat neem jij dan ook ff zo auto's mee zonder te betalen? En zodra je wel zou moeten dokken, ga je ze ergens anders halen waar je ook wel moet betalen / banners bekijken. Zonder inkomsten, zij het van banners of abbo inkomsten, is er überhaupt helemaal geen Tweakers.net.
door jou post ben ik eens gaan kijken op dat tweakzone...

Onvoorstelbaar wat een prutsers..... gewooon precies nagemaakt wat hier gebeurt... (inclusief banners trouwens....) alleen met maar een paar gebruikers....
Anoniem: 119354
27 mei 2005 15:55
Met de ingebouwde rss functionaliteit van Safari (Tiger), blijf ik op de hoogte en krijg ik geen banner meer te zien. :)
Tjsa RSS is een bijzonder geval, het wordt door sites aangeboden maar natuurlijk zijn er dan geen ad-views dus geen extra geld. Ook op pda.tweakers.net kun je adless browsen, ook zonder pda - zelfde probleem ook hier, wel een dienst aanbieden maar geen inkomsten uit adviews/clicks..

Met de komst van nieuwe browsers die add-hiding aan hebben staan wordt het nog ingewikkelder (firefox), de ads worden wel geladen van de server maar daarna weer afgedekt of niet getoond aan de gebruiker. Iedereen blij zou je zeggen. Maar er zijn steeds minder click-throughs mag ik aannemen. Hoe lang ga je dat volhouden als dienstverlener...

Ik zou zelf graag een ad-vrij t.net/got abbo hebben met alle custom opties voor tweaken van layout etc. Aan schijfruimte, fotospace of emailboxen heb ik geen enkele behoefte dat host ik wel ergens anders. Dus ik wil aan alle "core business" onderdelen van t.net financieel bijdragen als het maar niets te maken heeft met hosting.

Kostdat :7 ?

edit@crisp: inderdaad een soort clear-plus. Jullie hebben niet de sores van hosting/servers/backup dienstverlening maar gewoon even alle checkboxen van een profiel op t.net en got aanzetten behalve die voor email/storage etc.

Ik kom hier nu al zes jaar en merk dat ik meer op t.net lees dan in mijn C'T magazine dus ik wil er best wat voor betalen om t.net nog beter te maken. Dus als ik hier kijk http://www.tweakers.net/reviews/331/7 opties 1 t/m 10 + toegang private forum.

Nr. 11 erbij (meerdere sysspecs) mag ook maar is geen prio voor mij. Valt wel in dezelfde categorie "geen extra kosten voor t.net" denk ik die paar extra regels in de DB zal je de kop niet kosten.
Een soort Clear-plus dus? Dat is misschien wel iets voor ons om over na te denken. Technisch staat ons niets in de weg om zo'n abo in te voeren...
Ja, dat zou intressant zijn :)
Om RwinG bij te vallen: ik heb ook wel intresse in zo'n abbo. Ik vind de ads over het algemeen niet zo storend dat ik ervoor zou betalen om ze niet te zien en ik vind die mailboxen etc zinloze extra's omdat ik zelf meerdere colocated machines heb en dus niet geinteresserd in hosting in welke vorm dan ook. De profiel opties zijn echter wel interessant. Het is in deze vorm voor mij dus betalen voor dingen die me niet interesseren en/of m'n Tweaker ervaring niet verrijken.

Ik ben gewoon van het type "Geen fratsen, dat scheelt" :Y)
Dit vind ik juist niet zo sociaal: hierdoor loopt Tweakers.net inkomsten mis. Ik verwacht dan ook dat er in de toekomst bij T.Net (en ook andere nieuwssites) snel advertenties in de RSS-feeds verstopt worden.
Dat zou idd wel zo prettig zijn voor de bedrijven. Dan doen ze die RSS feeds in ieder geval niet helemaal gratis.
Geen extras, houd dat in ook geen toegang tot abbo forum?
Zie de FAQ; het Clear-abo biedt inderdaad geen toegang tot het abo-forum; daarvoor moet je een Extra of Full abo nemen.
Dat is raar, want het abo-forum is onder andere bedoeld om problemen met je abonnement te bespreken, begreep ik?
Voor alle vragen, opmerkingen of problemen met je My T.net abonnement, alleen zichtbaar voor abonnees.
Dat het nu een mini-HK is geworden dankzij "L"... :P
Inmiddels is besloten om Clear abo's ook toegang te geven tot het abo-forum. Dit inderdaad vanwege het ondersteunende karakter voor abo's van dit forum :)
Jammer dat ik met mijn duurdere extra abbo dan weer niet de banners op tweakers uit kan zetten.
Kan er een combo komen van extra en clear?
Kan er een combo komen van extra en clear?
Dat is er al; Full :).
Die vind ik (sorry) net iets te prijzig.

Vind het jammer dat in een abbo die 9 euro goedkoper is per jaar, wel de banners uit kan zetten en in extra niet.
Maar goed, volgend jaar dan maar downgraden (iets wat me niet de wens lijkt te zijn van Tweakers BV.)

Ik zou liever een extra_plus abbo zien, iets duurder dan extra met dezelfde voorwaarden, maar dan nergens banners.
Banners zijn een belangrijke bron van inkomsten. De mogelijkheid bieden om deze uit te zetten moet dat dus compenseren en daar hebben wij een bedrag aan gekoppelt.
Aan de andere kant is er het aanbieden van allerlei extra's. Dat faciliteren en ontwikkelen kost ons ook geld, en daar is dus ook een bedrag aan gekoppelt.
Deze twee gecombineerd vormen het Full abonnement; je ziet dan ook dat met de prijs van een Clear + een Extra je net iets hoger uitkomt dan de prijs voor een Full. Bij een Full krijg je zelfs nog extra voordeel: meer storage en ruimte voor foto's en een POP mailbox.
De prijzen zijn wat dat betreft goed op elkaar afgestemt en m.i. ook redelijk. Bedenk ook dat wij met de opbrengsten van de abonnementen ook weer in staat zijn om de site nog meer te verbeteren, en abonnees hebben daarbij een streepje voor.

Aan jou is het dus de keus: wil je geen banners, wil je extra's of wil je allebei?
Je wilt dus eigenlijk een Full-abo met 300mb minder hardeschijfruimte? (Zie http://www.tweakers.net/reviews/331/7 voor de verschillen tussen de abonnementen :) )

Los vandat ze initieel waarschijnlijk nog voldoende schijfruimte hadden om die paar abo's op kwijt te kunnen, een 200gb schijf die je in 3 jaar afschrijft kost je 100 / 3 / 12 = 2,8 euro per maand. Laten we dat verdubbelen voor het inbouwen, backups etc: 6 euro per maand. Je kunt er (veel) meer dan 600 full-abo's op kwijt: 1ct per abo per maand...

Extra kost: 2,49 per maand, full 3,96, verschil 1,50 per maand.
We hebben net berekend dat je 1ct per maand kwijt bent aan schijfruimte, dus 1.49 betaald voor een bannervrij T.net (zetten we dat af tegen de prijs van Clear dan betaal je dus 18ct/maand voor bannervrij Got :P ).

De prijs van je Extra_plus is dan: 2,49 + 1,49 = 3,95 per maand, 1ct minder dan Full.

Ik denk niet dat je feature-request wordt ingewilligd :P

Edit: Verder lezend op die pagina ipv alleen naar het tabelletje kijken lijken er toch meer verschillen te zitten in de abonnementen :? Tabelletje klopt niet echt zo te zien :P
Niet elke banner is irritant, een banner met geluid is sowieso wel irritant imo.
Ben je net muziek aan het luisteren, komt er ineens geldgerinkel doorheen van een banner, 5 keer zo luid als de muziek. Flashbanners zijn ook irritant omdat daardoor vaak de CPU-belasting omhoog gaat.

Soms zitten er ook wel grappige banners tussen, zoals "games.fok.nl voor mensen met een grote piemel" :P
Waren er maar meer met zulk soort humor.
Mede daarom heb ik in m'n pc een tweede geluidskaart in zitten. Eerste voor muziek en tweede met windows geluiden (staat wat zachter). 't Zou esthetischer zijn als je dat in Windows zelf al zou kunnen instellen...
Ik heb onlangs mijn Extra abo omgezet naar Full puur omdat ik elke vorm van reclamebalken irritant vind. Alle andere functionaliteiten die het Full abo biedt gebruik ik niet..

Graag zou ik zien dat er enige vorm van downgrading zou kunnen zijn. Dus dat mijn 1 jaar FULL abo kan worden omgezet naar 2 (3?) jaar bannervrij T.NET / GOT.
Technisch gezien kan je enkel up- of downgraden op het moment dat je een nieuwe termijn afsluit. Als je echter een mailtje stuurt naar ehba [at] tweakers.net dan kunnen wij wel voor je kijken of we je huidige termijn pro rato kunnen downgraden :)
Ik ben een jaar lang Extra abonnee geweest, puur om T.net te steunen. Extra functies zijn nice to have, maar niet schokkend. Helaas moet ik financieel wat meer op de kleintjes letten en zijn dus "extraatjes" zoals het T.net abbo helaas op de schop gegaan.

Echter, T.net is de enige site waarvoor ik AdBlock niet gebruik, dus ik blijf T.net steunen ! :Y)
Zodra ik afstudeer (hopelijk over 4 weken) en hopelijk werk vind en dan hopelijk wat meer geld heb als nu, dan neem ik ook een abbo op tweakers. Welke weet ik nog niet, misschien dat clear-plus als dat tegen dan bestaat, omdat ik ook niet geinteresseerd ben in mail of hosting.
Ik gebruik ook geen adBlock op tweakers.net om tweakers toch een beetje te kunnen steunen. Enkel flashBlock, omdat die banners echt irritant zijn met hun geluidjes en zo.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee