Door Tweakers Partners

Heb jij een KPN-abonnement? Meld je aan en test de nieuwe KPN tv-ontvanger

08-10-2020 • 08:00

169 Linkedin

Binnenkort kunnen alle klanten van KPN gebruikmaken van de nieuwe user interface van de KPN tv-ontvanger. Tweakers Partners en KPN dagen drie leden van de Tweakers-community uit om deze nieuwe ervaring twee weken lang thuis te testen. Naast het tv-kastje worden een 4K oled-tv, een Dolby Atmos Soundbar en een hapje en een drankje afgeleverd. Na de testperiode mogen de drie tweakers in een review over hun bevindingen schrijven.

KPN belooft met zijn tv-ontvanger met nieuwe user interface (UI) de kijkervaring van zijn klanten te verbeteren. Door een snellere, kleinere en betere ontvanger heeft het techbedrijf naar eigen zeggen de stap naar de toekomst gezet.

Alle entertainment op één plek

KPN wil gebruikers vooral gemak bieden, door het voor consumenten mogelijk te maken alle streamingdiensten, de laatste series, YouTube-content, live sportwedstrijden, de nieuwste films en favoriete televisieprogramma's allemaal in één menu te vinden en te bedienen met één afstandsbediening. Of het in de praktijk allemaal soepel werkt? Dat mogen drie tweakers zelf gaan uitproberen tijdens de testperiode. Vaste klanten zitten er sowieso warmpjes bij met KPN TV. Wanneer ze mobiel, internet, tv en entertainment combineren, krijgen ze per maand 5 euro entertainmentvoordeel door te kiezen voor Spotify, FOX Sports, Pluspakket of Film1.

Twee weken series en films kijken … met een goed gevulde koelkast

Drie geselecteerde leden van de Tweakers-community die op dit moment een KPN-abonnement hebben, kunnen thuis een optimale opstelling realiseren, inclusief 4K oled-tv, Dolby Atmos Soundbar én een goed gevulde koelkast, voor de ideale bingewatch-avond. Daar hoeven ze niks voor te doen. Wij komen langs, inclusief een presentator en filmcrew, sluiten alle apparatuur aan, en maken filmopnames. Dit vindt plaats op 6 november en tijdens het opnemen houden wij ons uiteraard aan de dan geldende corona-maatregelen. Tevens worden de drie geselecteerde tweakers aan elkaar gekoppeld in een Google Hangout zodat ze op een afgesproken tijd samen televisie kunnen kijken om zo hun ervaringen te kunnen delen. Na afloop van de test zal een samenvattende video op Tweakers verschijnen.

4K, HDR en slimme zoekfunctionaliteit

De Arris 5202 heeft een BCM 72604 B0, 8500 DMIPS-dualcoreprocessor, 2GB intern geheugen en 8GB eMMC Application Flash. De ontvanger ondersteunt een samplerate van 32 – 192 kHz, een 4kp60 10-bitresolutie (maximaal UHD@60Hz) en onder andere Dolby Digital en Dolby Atmos. Favoriete films, series, tv-programma’s en online video’s kunnen dus in 3840x2160 pixels en HDR worden bekeken, mits ze hierin beschikbaar zijn.

De slimme zoekfunctie werkt over verschillende aanbieders en content heen. Zo gaan gebruikers vliegensvlug door alle tv-zenders, maar speuren ze net zo eenvoudig door het aanbod van Netflix en Videoland. De nieuwe meegeleverde afstandsbediening functioneert overigens met bluetooth en werkt zeer precies met de tv-ontvanger, zelfs als deze uit het zicht is geplaatst.

Maak kans op zes maanden gratis FOX Sports of het Pluspakket

Lijkt het je leuk om een review te schrijven over de nieuwe UI van de tv-ontvanger van KPN? Geef dit dan aan in onderstaande poll. Wanneer je geselecteerd bent om mee te doen, wordt het complete pakket bij je thuis afgeleverd en na twee weken weer opgehaald. De review dien je te plaatsen op het Tweakers-forum. De drie tweakers die geselecteerd worden krijgen als bedankje zes maanden gratis het FOX Sports pakket of zes maanden gratis het Pluspakket van KPN. Let op: het abonnement loopt na die zes maanden door. Je moet het dus zelf opzeggen, als je dat wenst.

Wil jij meedoen aan het KPN tv-ontvanger testpanel?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Actievoorwaarden

 • Je Tweakers-account moet voor 7 oktober 2020 geactiveerd zijn.
 • Meedoen kan tot 14 oktober 23:59 2020, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • Winnaars krijgen uiterlijk 15 oktober 2020 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Winnaars zijn bereid en beschikbaar om in de twee weken na ontvangst de KPN tv-ontvanger te testen en een uitgebreide review te publiceren in het Tweakers forum.
 • Na het publiceren van de review dient de tv-ontvanger, 4K oled-tv en Dolby Atmos Soundbar retour te gaan en krijgen de winnaars als prijs zes maanden gratis het FOX Sports-pakket ter waarde van €77,94 of zes maanden gratis het Pluspakket ter waarde van €59,94 van KPN.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Deelnemers moeten beschikken over een KPN tv-abonnement.
 • Medewerkers van Tweakers & KPN zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
 • Winnaars zijn beschikbaar op 6 november voor het opnemen van de video. Tijdens het opnemen van de video nemen wij de dan geldende coronamaatregelen in acht.
Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij KPN en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers-events zoals Meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (169)

Wijzig sortering
“Wij komen langs, inclusief een presentator en filmcrew, sluiten alle apparatuur aan, en maken filmopnames. Als beloning krijg je een pakket ter waarde van €11,94*” :+ Ik dacht het dus niet. :P Een filmcrew over de vloer; niet al te fijn voor privacy noch gezondheid (Max 3 man he...), je eigen apparatuur weg moeten halen en een review schrijven; en dan zo’n extreem kleine tegenprestatie? Doe moeilijk.

Ik snap de actie ook niet helemaal. Ik heb die VIP5202 ook al geruime tijd mét nieuwe interface en op een 4K OLED. Dan kan je net zo goed aan bestaande klanten nu vragen wat ze er van vinden zonder al deze rare poespas. Overigens had ik ook het 4K-abonnement, maar daar heb je helaas niets aan; 3 zenders waarvan 2 sowieso super onboeiend en daar houdt ‘t op. Niet KPN’s schuld, maar toch. Ik zou best interesse hebben om een review te schrijven voor een jaartje gratis Ziggo Sport, maar echt niet als ik eerst een complete filmcrew in m'n huis moet accepteren en dan welgeteld nog minder dan €12 vergoeding krijg. :P

Er is een ding aan de nieuwe software waar men alvast pissig over kan worden: je mag bij sommige zenders bepaalde uitzendingen NIET meer pauzeren en terug- of doorspoelen in je buffer mag dan ook niet; een beetje zoals bij begin gemist, maar dan bij de live uitzending. Je bent dan verplicht de real-time uitzending te bekijken. Helemaal van de pot gerukt en de laatste doodsteek voor het iTV-platform wat mij betreft.

-edit-
* = Blijkbaar is het tóch een beloning van €41,94 ipv €11,94, omdat je de €5 entertainment korting wél in mindering blijft krijgen. Je factuur wordt dus daadwerkelijk €6,99 per maand lager; in plaats van slechts €1,99 per maand lager. (Ik vind dat nog steeds veel te weinig trouwens voor je eigen apparatuur weg moeten halen, verplicht een filmcrew over de vloer en je kop + huis laten uitzenden, verplicht een avond met vreemden TV-kijken en dan ook nog een review schrijven...)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 9 oktober 2020 18:27]

Er is een ding an de nieuwe software waar men alvast pissig over kan worden: je mag bij sommige zenders bepaalde uitzendingen NIET meer pauzeren en terug- of doorspoelen in je buffer mag dan ook niet; een beetje zoals bij begin gemist, maar dan bij de live uitzending. Je bent dan verplicht de real-time uitzending te bekijken. Helemaal van de pot gerukt en de laatste doodsteek voor het iTV-platform wat mij betreft.
Dat heeft niks met de nieuwe software te maken, dat is al een tijd zo. Eerst vroegen de commerciële zenders geld voor het terugkijken van hun programma's maar daar zal wel niet veel gebruik van gemaakt worden. Toen werd het gratis, maar kon je niet meer doorspoelen (dus verplicht reclame kijken).

En verder over deze actie, dan doe je toch niet mee, is niet verplicht naar het schijnt.
Wat jij beschrijft is inderdaad allang zo maar het is inmiddels alweer wat erger geworden. Je kunt nu bepaalde programma's op RTL niet meer pauzeren als je live aan het kijken bent via KPN. Als je op pauze drukt krijg je de melding: "Voor deze zender is het alleen toegestaan om live te kijken"
Sorry, die had ik even gemist. Ga het even proberen, blijkbaar pauzeren we weinig op RTL. Maar ik vraag me af hoeveel KPN hieraan kan doen.
Als je nou alle apparatuur mocht houden en ze de filmcrew achterwege laten dan kom maar op, maar dit is inderdaad wel een bagger tegenprestatie voor een hele hoop tijd kwijt zijn.
Voor een oled tv mogen ze wel mijn privéleven filmen maar je houdt er alleen een pakketje aan over, voor eentje betaal ik al maar 2 euro per maand en de ander interesseert mij niet :P Wel leuk bedacht maar als mijn porem en privédomein worden ingezet voor reclame doeleinden dan vind ik het wat te mager qua beloning :)

[Reactie gewijzigd door JT op 8 oktober 2020 10:53]

Aan de ene kant heb ik een gevoel van 'gegeven paard, bek kijken' etc. en 'dan doe je toch lekker niet mee?'. Aan de andere kant denk ik 'inderdaad je hebt gewoon gelijk', want als kijk wat de 'tegenprestatie' is die je moet leveren voor deze min-of-meer 'gratis' PR en user-testing die KPN moet doen dan staat de 'beloning' toch echt in geen enkele verhouding? Als KPN 1 consultant langs laat komen om een paar slides te laten zien die de opzet van deze actie samenvatten kost het ze waarschijnlijk al letterlijk honderden euro's, maar de mensen die het uitvoeren krijgen... een paar maanden gratis sport kijken :-/

Ik voel me echt een beetje een lul om hier zuur over te gaan doen maar toch, degene die deze actie heeft verzonnen heeft wel een heel erg schrale kijk op wat een goede promo actie voor je product of dienst is.
Ik ben het helaas volledig met je eens. Naast het feit dat ik al een prima setup heb staan en dus eigenlijk helemaal geen behoefte heb aan 2 weken een dikke OLED (zal daarna de LED wel weer tegenvallen) moet ik dus een filmcrew binnenlaten, een avond verplicht met andere deelnemers tv zitten kijken én een review schrijven voor een half jaar een pluspakket? Dat natuurlijk best íets kost maar KPN qua inkoop echt 0 is?

Laat dan op zijn minst de tv staan. Ik wil best een nieuwe ontvanger testen, maar stuur me dat ding dan gewoon op en bel me over een paar weken eens op over hoe of wat. Doe ik met plezier.
Dat is inderdaad het suffe, ik wil die decoder ook best wel testen en er een review overr schrijven, en dan is het enige wat ik er voor terug zou willen dat ik de nieuwe decoder mag laten staan en de oude kan terugsturen (tenzij ik hem helemaal niks vind natuurlijk). Maar zoals het nu is opgezet wordt je gewoon voor het karretje van de KPN PR afdeling gespannen, wat op zich prima is, sommige mensen vinden dat leuk en alles, maar dan mag er best wel iets tegenover staan.

We hebben het hier ook niet over de 1-mans zaak op de hoek maar over een miljardenbedrijf. Geen goede PR op deze manier, wat mij betreft.
Aan de ene kant heb ik een gevoel van 'gegeven paard, bek kijken' etc. en 'dan doe je toch lekker niet mee?'
Je mag toch je mening geven :) Hoef je toch niet gelijk een zure lul te zijn? Als je je smoel houdt dan kan KPN ook niet lezen wat men over de actie denkt.
Sluit ik me helemaal bij aan. Je krijgt een pakket al gratis door KPN compleet. En sport? Tjah... ieder zijn ding. Daarnaast wordt het ook een heel gedoe, want er staat al een 4K TV met een receiver en Dobly Atmos systeem. Moet dat allemaal aan de kant gezet met het risico op beschadigingen om een andere set neer te zetten?
Lol, iets oudere 7.2 DTS set hier en nog een FULLHD, maar mijn woonkamer is zo diep dat ik gewoon de meubels van de zithoek en eethoek omwissel en het hele zwikje dan in de huidige eethoek zou laten hangen.
...en krijgen de winnaars als prijs zes maanden gratis het FOX Sports-pakket ter waarde van €77,94 of zes maanden gratis het Pluspakket ter waarde van €59,94 van KPN.
https://www.kpn.com/televisie/pakketten.htm
Pluspakket: 6,99 Euro per maand. 6x6,99= 41.94 Euro, niet 59,94. Dus zelfs zonder KPN Compleet klopt het niet wat er staat.

De berekening van FOX Sports klopt wel, maar wie wil er nou sport :D

[Reactie gewijzigd door Skyclad op 8 oktober 2020 09:25]

Ik wil wel sport. Maar ik neem, behalve internet en telefonie, geen televisie af bij KPN, maar bij CD. Zit Fox 1, 2 en 3 dan weer gratis bij. Kwaliteit is meh, maar ook bij KPN als je alleen via de KPN app wil kijken en niet nog zo'n extra kastje erbij wil hebben.

OT: Veel 'plezier' en succes voor de 'winnaars'. :)
Je krijgt ook nog een gevulde koelkast een blokje kaas een stukje worst en 10 kratten bier? :*)
Als ik zelf mocht kiezen hoe de koelkast gevuld werd (aangezien ik geen liefhebben ben van kaas of bier), en ik KPN zou hebben, en ik nog regelmatig TV zou kijken dan nog ben ik niet een fan van het idee van een cameraploeg over de vloer :D Maar er zullen vast wel anderen hier geinteresseerd zijn in een volle koelkast :)
Nou, mij niet gezien. Zelfs al zouden ze de TV na afloop laten staan in mijn huis, dan nog komt er hier geen filmcrew binnen.
Maar gelukkig neem ik helemaal geen TV af bij KPN, dus dat probleem is ook verholpen :)
Ik zou het dan nog niet zeker weten maar dan is de beloning in ieder geval niet zo mager ;)
Ik ben ook benieuwd met wat voor Koelkast tweakers aan komt zetten dat ik er twee weken uit zou kunnen bingen. Daar moet echt wel meer inzitten dan 2 kratjes heineken(yech) en drie flessen cola/fanta.
helemaal mee eens, was ook mijn eerste gedachte, filmploeg / reclame.. en alleen maar een kanaal een paar maanden.. pfft.. kennenlijk heeft kpn ook last van de corona crisis.
Anoniem: 1455912
8 oktober 2020 08:22
Niet geïnteresseerd, maar klinkt als een leuke actie. Wel wat raar dat ze ook het hapje en het drankje weer terug willen hebben. :+
Naast het tv-kastje worden een 4K oled-tv, een Dolby Atmos Soundbar en een hapje en een drankje afgeleverd.
Wanneer je geselecteerd bent om mee te doen, wordt het complete pakket bij je thuis afgeleverd en na twee weken weer opgehaald.
Tja... als je toch dankzij Corona ontslagen thuis zit met ook nog eens een kapotte TV en dus nu op een 24" schermpje zit zou dit wel een erg leuke tijdsbesteding zijn.
KPN: nodig Corona je huis in en geef ons gratis arbeid in ruil voor een automatisch verlengend zenderpakketje
Leuke actie. Mijn vriendin klaagt steen en been over de huidige 4k ontvanger van KPN. Bijna dagelijks vastlopers of haperend beeld dat na een herstart verholpen is. Het is dat wij niet zitten te wachten op een cameraploeg thuis, maar anders hadden we zeker meegedaan :P
Hmm weet je zeker dat je dan al niet dezelfde hebt staan? Komt namelijk nu over alsof het een nieuwe is maar is gewoon al een jaar oud. De enige en eerste 4k ontvanger dus.
Volgens mij de Aris VIP 5202 uit mijn hoofd. Dan zal de nieuwe interface ook degene zijn die we al een paar maanden hebben.
Ja precies dat is hem en de interface ook.
Hopelijk verbeteren ze het zappen en vooral doorspoelen van opnames.
Wij komen van een Ziggo box Next. De interface zelf is bij KPN ouderwets, maar het werkt op zich prima. Apps doen het ook goed. Zappen gaat echter trager dan dat oude Ziggo Horizon rampending en skippen van segmenten wordt volgens mij ge-offload naar een i386...
Is inderdaad een 'oude' ontvanger (al vele maanden in omloop inderdaad). Echter is dit nog steeds de nieuwste, dus het is hooguit discutabel...

Overigens is het niet de enige 4K ontvanger, zelf heb ik een ZTE ZXV8001 (wordt niet langer geleverd) met de nieuwste software.

Wat betreft de 'beloning' die is inderdaad nogal karig. Als je de setup nu mocht houden, dan had ik meegedaan!
Mijn vrouw kijkt naar de KPN iTV app via een chromecast ultra. Geen lelijke ontvangers meer en ook zelden last van vastlopers. Dan kun je ook de 4k ontvanger opzeggen waar je volgens mij maandelijks voor betaald. ;)
Mijn vrouw kijkt naar de KPN iTV app via een chromecast ultra. Geen lelijke ontvangers meer en ook zelden last van vastlopers. Dan kun je ook de 4k ontvanger opzeggen waar je volgens mij maandelijks voor betaald. ;)
De nieuwe ontvangers werken met bluetooth afstandsbediening dus die hoef je niet in het zicht te hebben. Kan ook prima achter de tv als die niet aan de muur zit.
Mijn hemel wát een leuke actie! :-) ... zou super gaaf zijn voor in mijn nieuwe famlily chill kelder :)

[Reactie gewijzigd door cips2004 op 8 oktober 2020 08:12]

Mwah voor twee weekjes waarbij ze je ook nog thuis komen filmen.... Als je nu de tv mocht houden dan wel. Nu komen ze wel heel makkelijk aan gratis reclame materiaal voor een fooitje (meeste hebben al gratis plus of sport in een KPN pakket.).
Precies, dat hele project kost geld zat, dan kan een TV er ook wel af. Plus een normale reclamecampagne kost ook tonnen. Snap niet zo goed dat ze de boel weer op komen halen.
"De nieuwe userinterface TV ontvanger",

Als dat de userinterface is die ik gezien heb......
Nee, laat maar. Foto's erbij enz. Maar traag dat die interface is geworden.
Dacht altijd dat Ziggo met zijn box traag was en dat KPN met zijn setup redelijk snel was.

Maar schijnbaar is vooruitgang het bieden van plaatjes en traagheid van een userinterface.
Wij hebben zelfs KPN(XS4ALL) opgezegd door de nieuwe verbeterde vet trage interface met kleine letters.

De oude TV interface werkte zonder enige vertraging ging vlot, had snelle perfecte weergave, en nu hebben ze de interface traag gemaakt als feature!

Volgens mij zodat de ontwikkelaars hun werk kunnen behouden om het weer in de toekomst sneller te gaan proberen te maken, dat is de enige reden die ik daarvoor kan verzinnen.

In ieder ander bedrijf hadden ze het eind product nooit zo mogen afleveren. Dat had nooit door de test fase gekomen, het duurde bij ons meer dan 3 seconden om de gids te openen en van kanaal te wisselen. Alles door de nieuwe interface een grote vertraging op onze stb de HBM2260.

Wij gingen natuurlijk klagen want het oude perfecte TV gedeelte had ons bij XS4ALL gehouden tijdens de Freedom perikelen. Ze boden toen wel aan het kastje te vervangen omdat dat de vertraging iets zou verminderen, maar toen we vroegen of er nog iets aan het kleinere lettertype ging gebeuren was de reactie van XS4ALL dat we maar dichter bij de tv moesten gaan zitten, echt onacceptabel gelijk alles opgezegd.

Nu zitten we inmiddels al bijna 3 maanden bij Ziggo met de snelle Next box terugspoelen en vooruitsnellen op commerciële zenders is ook prettig dus erg tevreden. en 5x sneller internet. Ook zijn inmiddels al onze mobiele abonnementen weg bij KPN, niet dat ze ons zullen missen maar scheelt ze toch een paar honderd euro omzet in de maand.
Hier idem dito. Me de nieuwe interface is zappen vrijwel geen doen meer, zo onthutsend traag is het geworden. In plaats van dat ze hier goede sier maken met een "actie" (waarbij je alles weer moet inleveren) hadden ze beter hun aandacht kunnen besteden aan de software.
Och man inderdaad wat een ramp die nieuwe interface, zo langzaam! Ziet er leuk uit hoor maar doe dat dan alleen op nieuwere en snellere set-top boxjes die dat aankunnen. De huidige in ieder geval niet.
UI ziet er wel leuk en wat moderner uit, maar vooral het gids gedeelte is nu echt baggertraag geworden. Lijkt me niet echt reclame. Maar wellicht dat de nieuwe ontvanger hier wel fatsoenlijk mee overweg kan.
De functie waarvan mijn vriendin en ik het heel irritant vinden dat deze is verdwenen in de huidige UI: de mogelijkheid om uitzendingen/opnames te hervatten. We moeten nu iedere keer handmatig doorspoelen tot we verder kunnen gaan waar we waren gebleven.
Welke ontvanger heb je? Ik heb die VIP5202 al staan met nieuwe interface (ben dan ook benieuwd waarom dit in t artikel als nieuw gepresenteerd lijkt te worden?) en die is alles behalve traag. :)
Ik zou het niet weten, en het doet me ook niet veel meer wetende dat ik binnen nu en 2 maanden overgestapt ben.
Al voordat ze deze geweldige interface leverde was hun credit bij mij al verspeeld door andere dingen.
Leuke actie maar wij zijn juist aan het proefdraaien zonder TV ontvanger om te kijken of hij er bij ons eruit kan. Als KPN nou een optie had om voor een kleiner bedrag enkel TV te kunnen kijk via de TV app op smart-TVs dan hadden wij dat nog wel willen overwegen. Maar de huidige prijs voor TV weegt voor ons niet op tegen de belachelijke hoeveelheid reclame.
Ik heb ook KPN tel + mobiel + tv. De tv app van KPN is zo slecht, dat ik helemaal ben gestopt met gewone lineaire tv kijken. Daarom voor mij ook geen interessante actie.
Mee eens. Ook net TV er uit gedaan bij KPN. Meeste wat hier bekeken wordt is toch on-demand. Daarnaast NPO start plus voor live TV. Scheelt weer €120 op jaarbasis.
Voor mij was de druppel dat KPN nog steeds geen Apple TV app wil gaan aanbieden (terwijl ze wel verschillende 'smart'-TV oplossingen hebben).
telt hier ook, TV eruit geknikkerd, alleen nog maar internet en het TV basis-pakket (kan niet anders bij ome Ziggo)

Ik vraag mij af waarom de Ziggo-Go app maar ook de KPN-tv-app niet op de Xbox/PS werkt, kan er nog meer zooi uit
Een Pluspakket ter waarde van €59,94 klopt alleen als je niet al een KPN abonnee bent. Anders is het maar 24 euro per jaar. Ik denk dat er niet heel veel tweakers zullen zijn die voor een korting van 24 euro zoveel zaken willen testen en reviewen.
Inderdaad, ik zit bij KPN en ik heb het pluspakket al en het Fox Sports pakket hoef ik niet per sé te hebben. Dus waarom zou ik mee doen met deze actie 8)7
Het is niet verplicht he?
En een hele cameracrew in je huis willen hebben. Voor 24 euro en een bak moeite die je er zelf in moet steken.
24 euro per jaar ja, en je krijgt maar 6 maanden. Dus het is €12. :+ (Min 6 cent, dus om precies te zijn €11,94.)

-edit- Oh misschien is dit niet helemaal waar, omdat je kennelijk de €5 entertainmentkorting wél behoudt. Er gaat dan dus werkelijk €6,99 per maand van de factuur af waardoor het toch een beloning van €41,94 is.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 9 oktober 2020 18:25]

Een leuke actie en ik hoop ook zeker dat de nieuwe generatie STB een héél stuk sneller zal zijn dan de huidige Arris generatie.

Al enige tijd bij KPN en de nieuwe UI van de STB zijn op de huidige ontvangers echt een flinke stap achteruit in de kijkervaring, daar waar KPN een stap in de toekomst zou hebben gezet?

De software is log, lomp en op de huidige Arris STB generatie echt super traag! Daar waar je bij de oude software op gids drukt en met een seconde de gids had en al kon zoeken naar een nieuw programma. Moet je bij de huidige UI een goede 5 seconde wachten voordat de gids zichtbaar is dan is het zoeken in de gids een stuk trager en waar je voorheen met OK kon afstemmen op de gekozen zender moet je nu 2x op OK drukken.

Daarbij geven de verschillende app schillen zoals Netflix en Youtube regelmatig een error en zijn dan niet meer op te starten totdat je de gehele STB een software reset geeft. Daar waar dit z'n 1x in de week gebeurt is de stap om met chromecast te streamen een stuk dichterbij.

Waar een ticket en wens is om geforceerd terug gezet te worden naar de oude software door ITV squad wat mogelijk moet zijn omdat nog niet elke klant de nieuwe software heeft ingeladen krijg je als klant de deksel op je neus.. Was het toch een stuk gemakkelijker om dingen voor elkaar te krijgen toen ik er nog werkte.. :+
Dat afstemmen op een zender door 2x op ok te drukken, kun je trouwens aanpassen ergens in het menu. Dan is het weer gewoon 1 x ok. Gids is inderdaad traag nu. Achteruitgang.
Klopt wat je zegt.
Ik vind bluetooth het enige voordeel van de Arris. Voor de rest is het een heel groot drama...
Oh really!? Dat ga ik zo meteen eens even opzoeken!! Dat was eerst niet mogelijk volgens mij, ik erger me daar mateloos aan. :P

-edit- Gevonden! En weer teruggezet. Dit werkt namelijk juist nog veel moeilijker als je extra functies wil aanroepen.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 8 oktober 2020 22:27]

Tip: druk op de Play knop in plaats van OK. ;) Dan springt hij ook direct naar het programma zonder tussenstap. :)
Had ik ook al gevonden maar dat is orientatietechnisch op de afstandsbediening wel een rot move omdat je met duim al gebruik maakt van de knoppen rondom de ok knop.

Maar lees net dat je dit uit kan schakelen, morgen gelijk doen!

Verder vind ik de software ook zeer traag geworden en de toegevoegde waarde van de plaatjes mwah. Ik mis wel het kleine kader van de ze der die je aan het kijken bent!! Anap niet dat ze dat eruit gehaald hebben. Wat wel fijn aan de gids is is het kunnen navigeren van dag maar dag als je 2x op gids zou drukken. Voorheen moest je dan veel pagina’s skippen om weer op dezelfde primetime van die zender te komen. Dat is wel prettiger maar verder is in de algemeenheid genomen het wederom trager geworden en zijn er wat dingen weg en weer bijgekomen.

De beloning is wel echt schandalig voor de hoeveelheid werk die erin zit. Maar Tweakers bestaat ondertussen ook niet alleen nog maar uit echte techmensen die al weet ik hoelang lid zijn. Dus er zullen genoeg aanmeldingen komen.
Verder vind ik de software ook zeer traag geworden en de toegevoegde waarde van de plaatjes mwah. Ik mis wel het kleine kader van de ze der die je aan het kijken bent!!
Je bedoelt het live-beeld in de TV-Gids? Die is ook aan te zetten in de instellingen. :) Althans op de VIP5202.
Ja, die heb ik niet, maar bedoel inderdaad het Live TV beeld. Goed, over een tijdje de KPN nog eens bellen, kan volgens mij weer het een en ander verlengen. Kan ik gelijk even navragen voor een nieuwe decoder.
Als ze die om wat voor reden dan ook niet willen geven, gewoon het 4K pakket aanzetten ad €2,50 en een maand later er weer uitknikkeren. :P
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee