Door Tweakers Partners

Maak kans om de curved 346B1C/00 Philips-monitor te testen

22-09-2020 • 12:00

149 Linkedin

Gebogen - of ‘curved’ - monitoren winnen aan populariteit. Niet zo vreemd, want een breedbeeldmonitor die gebogen is, komt tot op zekere hoogte overeen met de vorm van je ogen. Dankzij die overeenkomende curve kunnen gebruikers vaak langer werken en gamen, omdat het beeld comfortabeler aanvoelt voor de ogen. Tweakers zoekt in totaal acht deelnemers om vier curved 346B1C/00 Philips monitoren te testen en er een review over te schrijven.

USB-C-docking en WQHD-resolutie

De 346B1C/00 valt op verschillende manieren op in positieve zin. Deze 34 inch grote ultrawidemonitor met een beeldverhouding van 21:9 levert scherpe beelden dankzij de WQHD-resolutie van 3440x1440 pixels. Deze monitor is behoorlijk groot. Door het breedbeeldformaat kun je meerdere vensters in hetzelfde scherm naast elkaar plaatsen. Zo hoef je niet meer te wisselen tussen verschillende tabbladen of spreadsheets.

Het scherm is 18 centimeter in hoogte verstelbaar en heeft een draaivoet die in beide richtingen 180 graden roteert. En dankzij de MultiClient Integrated KVM-switch kun je twee afzonderlijke pc's met één monitor, toetsenbord en muis bedienen.

Als monitor met USB-docking is de 346B1C/00 klaar voor ‘het nieuwe flexwerken’. Hij ondersteunt USB 3.2 en met de meegeleverde USB-C-kabel sluit je vlot je laptop aan. Ingeplugd wordt je laptop tegelijkertijd van stroom voorzien en opgeladen. Handig als je veel op locatie bent maar af en toe ook thuis werkt. Met de rest van de aansluitingen zit het ook wel snor: er zijn vier USB-A-poorten, een audiojack, een ethernetpoort, een USB-B-uplink, een dubbele HDMI-aansluiting en een DisplayPort.

Meedoen met het Tweakers-testpanel

Lijkt het je leuk om een review te schrijven over deze nieuwe Philips-monitor? Vul dan hieronder de poll in en geef aan dat je de 346B1C/00 wil testen. Uit alle inzenders selecteren we acht winnaars. Mocht jij worden gekozen, dan dien je een review van je bevindingen te plaatsen in de Tweakers Pricewatch. Als bedankje voor je review ontvang je een Coolblue-waardebon ter waarde van 100 euro.

Wil jij meedoen met het testpanel? Vul dan onderstaande poll in:

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Algemene voorwaarden

 • Je Tweakers-account moet voor 21 september 2020 geactiveerd zijn.
 • Meedoen kan tot en met 28 september 2020, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • De acht winnaars krijgen uiterlijk 29 september bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • De acht winnaars zijn bereid en beschikbaar om het product in de twee weken na ontvangst te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch. We zullen vier om vier gaan testen. Het kan dus zijn dat je in de tweede groep valt, en nog even geduld moet hebben.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 • Medewerkers van Tweakers en Philips zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (149)

Wijzig sortering
Wat doet een ethernetpoort in een beeldscherm? Of betreft dat een passthrough?
Je scherm wordt het docking station voor je laptop. Laptop alleen nog aansluiten met USB c en je hebt alles: internet, power, groot scherm en toetsenbord/muis aangesloten.

Ik vermoed bijv dat dit in bedrijfsomgevingen erg gewaardeerd gaat worden. Geen losse dockings meer op de bureau's.

[Reactie gewijzigd door Get!em op 22 september 2020 13:32]

Werkt dit ook als je laptop native geen ethernet poort heeft?
Ik zou verwachten dat het scherm gewoon een USB netwerk kaart heeft.
Dit werkt namelijk ook zo met de meeste USB dockingstations.
Ja hoor ik heb een docking met ethernet aangesloten met USB-C op een laptop die geen (eigen) ethernet poort heeft.
Het apparaat (laptop, smartphone, ...) heeft USB-C nodig, met DP alt. USB-C <-> Ethernet adapters bestaan, dus dit ook. Het is ideaal. Helaas heeft Apple pas in 2020 fatsoenlijke laptops uitgebracht met USB-C (de rest voor 2020 had allerlei euvels zoals toetsenbord).
Vaak wel. Mits USB-c op je laptop alle standaarden implementeert.

Hier werkt het in iedergeval met een laptop uit 2017 prima om zowel Internet, Power als de muis/toetsenbord combo door te geven (met een docking). De laptop zelf heeft beperkt aantal poorten.
Ik vermoed bijv dat dit in bedrijfsomgevingen erg gewaardeerd gaat worden.
Met ingebouwde KVM-switch zie ik vooral een markt voor thuiswerkers. Ik moet iedere keer dat ik thuis werk de kabels uit mijn pc halen en in mijn laptop stoppen. Met ingebouwde switch kan ik de monitor via USB-C met mijn laptop verbinden en klaar ben ik.
Ook op kantoor kan dit prettig zijn hoor. We hebben inmiddels bijna allemaal een bedrijfslaptop gekregen (waar we vroeger altijd via een thin client + citrix inlogden), en op veel plekken staan nu monitoren met USB-C ingebouwd. Geen ethernet, maar dat zou best nuttig kunnen zijn voor de wat meer afgelegen locaties en werkruimtes waar het wifi netwerk niet zo stabiel is.
Als je werkgever een USB-hub netjes wegwerkt lijkt me dat toch prettiger: nu moet bijvoorbeeld de ethernetkabel ergens in het zich hangen, bij een USB-dock kan dat onder het bureau. Maar dat is allemaal luxe, de bedrijven waar ik gewerkt heb liggen overal kabels met zo'n USB-hub (en mag de schoonmaakster niet afstoffen waar kabels liggen).
Hoezo? Je hoeft alleen een USB-C kabel aan je laptop te hangen. De ethernetkabel gaat van je beeldscherm naar de netwerkaansluiting, dat kan ook prima uit het zicht.

In principe werkt alles gewoon via de USB-C kabel (beeld, geluid, bestandsoverdracht, netwerkverkeer etc). Het is een USB kabel, maar wordt voor meer gebruikt dan alleen een USB signaal. Sterker nog, vaak wordt dat helemaal niet gebruikt maar is het bijv puur video.

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 22 september 2020 15:51]

Kabels wegwerken kan altijd, maar is er echt een voordeel t.o.v. een externe USB-hub? Het scheelt twee kabeltjes, maar daar tegenover verlies je flexibiliteit (bijv. als je je beeldscherm update moet dat er weer eentje met hub zijn).
Mijn beeldscherm gaat normaal gesproken aardig lang mee, tegen de tijd dat ik een nieuwe nodig heb zal er ongetwijfeld genoeg keuze zijn voor schermen met diezelfde ingebouwd functionaliteit (en meer). En als dat niet lukt kan ik altijd alsnog een externe hub kopen. Ik moét dus zeker niks, er zijn zat andere mogelijkheden. :) En waarschijnlijk zijn de standaarden tegen die tijd toch alweer veranderd / verbeterd.
Mocht je de pc ook altijd aan hebben staan, en het mogen installeren, dan is dit MS tooltje wel handig: Mouse Without Borders
https://www.microsoft.com...oad/details.aspx?id=35460
Daarmee deel je muis en toetsenbord met meerdere computers, zonder switchen. En werkt buitengewoon soepel.
Bij ons op kantoor overgeschakeld naar de Dell UltraSharp U2719DC. De Lenovo ThinkPad's verbinden met USB-C, opladen, groot scherm en toetsenbord + muis werken direct.
Flex offices zijn daarmee ook geïntroduceerd alsook clean desks.
Passthrough naar de usb-c, net als de usb porten.
Dus je legt alle bekabeling naar je monitor (lan, muis+tobo,etc) en prikt dan die enkele usb-c in je laptop en bent klaar (hij levert ook 90W laadvermogen over de usb-c) .

[Reactie gewijzigd door CrashOverDrive op 22 september 2020 12:22]

Het nadeel is wel bij mijn huidige (zal ook bij deze zijn) dat de ethernet mee switched in de KVM. Daardoor is het voor mij het ethernet deel niet bruikbaar. Op zich logisch, maar soms denken mensen dat alle usb clients voorzien blijven van ethernet, maar die swapt net als toetsenbord en muis

[Reactie gewijzigd door jordy5 op 22 september 2020 14:29]

Klopt. Daarnaast kun je evt ook desktop aansluiten via usb+hdmi. Als je desktop dan aanzet pakt hij deze als bron en als je laptop openklapt pakte hij deze. Ideaal als je privé (desktop) en zakelijk wil scheiden maar niet met kabels wil wisselen. Gebruik hem zo al een tijdje. 😎
Zal via USB(-C) naar aangesloten apparaat gaan. Bij meeste USB-C schermen kun je wel USB apparaten op het scherm aansluiten en dus USB + beeld + stroom over die ene kabel naar de laptop, maar als je ook een kabeltje voor internet wilt gebruiken zou je dan een losse USB ethernetadapter op het scherm moeten aansluiten. Behalve bij dit scherm, dan zit ethernet al ingebakken (overigens zijn er meer schermen met ethernet, maar is wel pas recenter in opkomst)
Wat doet een ethernetpoort in een beeldscherm? Of betreft dat een passthrough?
Goede vraag,... misschien vervanging van videokabel?
Wij hebben onlangs ook zo een nieuwe generatie scherm ontvangen op het werk.
Het is ideaal! Met de usb poorten, ethernet kabel, display port en bluetooth heb je geen docking systeem meer nodig. USB C kabel erin en gaan.
Dan kun je je scherm pingen om te kijken of ie nog aanstaat :P
Ik sla over persoonlijk vind ik het teveel gedoe voor een waardebon van 100 euro.

[Reactie gewijzigd door Mirved op 22 september 2020 12:02]

Tja je moet het ook wel leuk vinden om te testen/reviewen natuurlijk, als je het voor het geld doet dan ben je denk ik ook niet de doelgroep.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 september 2020 12:23]

Het is natuurlijk een gegeven paard in de bek kijken, maar het staat wel in contrast met andere reviewacties waarbij je het product mag houden ;)
Niks gegeven, je levert er een dienst voor.

En dan mag je zelf kijken hoe lang je over de review doet en wat een Coolblue bon van 100€ je waard is. Kan je je uurloon uitrekenen. :)
Ja, daar heb je een punt natuurlijk. Je zit natuurlijk ook met de randzaken zoals het ding ontvangen en ook weer wegbrengen naar een postkantoor.
Wel nee, die worden altijd keurig bezorgd en weer opgehaald op je huis- of werkadres.
Zo is het tenminste altijd geweest, heb nog nooit naar het postkantoor gehoeven.
Een goeie review doen kost wel wat meer dan 1 uur als je het mij vraagt
Dat ik mijn werk leuk vind wil niet zeggen dat ik het gratis moet doen voor mijn werkgever. Je levert een dienst, daar mag wat tegenover staan.
Dat zeg ik ook helemaal niet, het is ook aan ieder te beslissen of die het wil of niet, er wordt je toch niks opgelegd, en die afweging is helemaal persoonlijk.

Denk dat een lage beloningen betere reviews opleveren, want ik denk dat je dan meer mensen aan trekt die het leuk vinden en dus niet gaan meten tegenover een vaste baan...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 september 2020 13:37]

Dat vind ik persoonlijk een slechte zaak. Het geeft bedrijven teveel een reden om op een goedkope manier aan arbeid te komen.
Same, maar als je nou een enthousiaste 14 jarige bent met een goede kijk op techniek en monitors kan ik me voorstellen dat het best de moeite waard is! Aardig wat uurtjes krantenwijk anders.
Ja precies. Ik ben ook niet echt de doelgroep voor zo'n actie. Ook niet voor de monitor trouwens, doe mij maar een hogere resolutie. Maar voor wie dit wel wil doen, prima toch? Ik vind het wel flauw dat ie terug moet. Ik bedoel, gaan ze dat ding dan echt nog doorverkopen? Klinkt als meer tijdsverspilling voor het personeel dan dat het oplevert. Maar goed, ze zullen het zelf wel weten.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 22 september 2020 13:55]

Er zijn tegenwoordig elektronicawinkels die je aanbieden een product een paar weken tot een maand op proef te gebruiken. Dat is natuurlijk vooral om mensen over de streep te trekken, maar zal ook af en toe echt gebruikt worden. Dan zitten die winkels ook met een product dat wellicht als nieuw is, maar niet meer nieuw. Ik vraag mij ook af wat ze daar mee doen.
Je moet het ook niet doen voor de waardebon, maar voor je bijdrage van je review aan Tweakers.
Zie de bon als een extratje ;)
Precies, en voor mij zou het ook direct een goede test zijn om te kijken of curved bevalt. Win win dan
Fijn scherm gebruik hem zelf nu ongeveer twee maanden op mijn werk. De ingebouwde usb-c dock is ideaal i.c.m. mijn Thinkpad T14, een kabel erin en ready to go.
Beknopt, maar volgens mij maak je nu al kans op de waardebon :+
Ik zou hem best in een dual monitor setup willen testen.. :+ Echter twijfel ik of mijn Thinkpad dat aankan en daarnaast ga ik geen complete review schrijven voor een waardebon van een specifieke winkel. :p
Doet je Thinkpad geen dual monitor maar slechts Mono? Lord, that sucks. :+
Jawel, maar twee keer 3440x1440 op een integrated graphics weet ik niet zeker.
I'm Cursing The One who doesn't see my pun. 8)7
In feite is dit al een uitgebreide review (want meer dan alleen een score in sterren). Of zou er meer van een uitgebreide review verwacht worden.

Oftewel, wanneer is er sprake van een uitgebreide review?
Als je 4 pagina’s vo zet met een herhaling van de specs en hoe fijn de monitor is in gebruik :*)

Ik kan u al zeggen: er zit een display port te weinig op, geen DP passthrough dus geen 2e of 3e scherm aansluiting - de usb-c Dock is dus erg beperkt, een dedicated Dock heeft al snel 2xdp en HDMI dus incl laptop kan je 4 schermen aansturen. Met deze maar 1 plus die van de laptop.

[Reactie gewijzigd door mjl op 22 september 2020 14:28]

Ik heb de voorganger 345B en die voet die erop zit is moeilijk groot, een monitor arm is zeker geen overbodige luxe. Verder een mooi ding.
Als eigenaar van deze unit: De voet is ook hier flink, maar een monitorarm die het gewicht goed aan kan is me wat te prijzig als je kwaliteit wilt. Heb jij tips toevallig?
Heb een vergelijkbaar scherm van Acer (34" 21:9 1440p) en kan de AmazonBasic monitorarm aanraden (B00MIBN16O). Lukt bij mij qua gewicht van het scherm en daarnaast geeft het meer dan genoeg mogelijkheden voor verstelbaarheid.
Vet, denk niet dat ik aan curved kan wennen. Lets see
Ik heb deze monitor toevallig. De curve is redelijk snel aan te wennen door het grote formaat en zelfs nodig, anders zijn de kijkhoeken niet goed genoeg.
Het hangt heel erg van de curve af. Ik heb zelf een goedkoop curved widescreen monitor maar de curve is erg klein. Ik ken ook mensen met een scherpere curve en daaraan kan ik ook niet echt wennen.
Ik heb een Philips curved scherm van 39" dacht ik. Zou niet meer anders willen. Heerlijk, ook lekkere immersive ervaring bij gaming ook. Voor tv zie ik het nut niet, daar zit je hopelijk verder af. :)
Ik heb deze ook en ik was er vrij snel aan gewend. Eerst nog een beetje moeite met de cellen in Excel juist te volgen maar ik raakte er wel snel aan gewend.
Ik ben al een tijdje aan het zoeken naar ultra wide, voor thuis werken omdat op mijn werkplek te weinig plek is voor 2 monitoren. En mocht ik dit mogen testen kan ik wel gelijk bepalen of ik het wat vind.
tip: overweeg een monitorarm waardoor je de schermen kan hangen (aan het bureau, of anders aan de muur). Dat scheelt erg veel ruimte.

Er is laatst toevallig een "review" over geweest: reviews: Opgeruimd staat netjes - Twaalf monitorarmen getest (ik vind het eerder een kort productoverzicht dan een review, maar wellicht helpt het in de orientatie. Er zijn in ieder geval veel goede reacties onder geplaatst!).

[Reactie gewijzigd door zork op 22 september 2020 12:16]

Ik ben overgestapt van dual monitor naar deze monitor. Ik ga echt nooit meer terug. Geen bezel in het midden, voldoende screen real estate en een ingebouwde KVM zijn wel winnend imo
Ik heb zelf gekozen voor 2x27" 4k monitoren, omdat de dpi van de ultrawides mij te laag is (behalve dan die ene '5k' van LG, maar die is mij nog te duur).

Bij programmeerwerk of andere kantoorwerkzaamheden vind ik een bezel geen probleem. In de praktijk kijk ik namelijk toch meestal naar 1 hoofdscherm, dus niet naar de bezel.
Ik kan mij wel voorstellen dat een bezel bij bijvoorbeeld games irritant of zelfs ongewenst is.
Als je deze mag reviewen en een waardebon krijgt kan je daar weer mooi een monitor arm voor kopen. :)
Dan houd je er dus een monitorarmaan over, maar geen monitor om eraan te hangen.
Same here, ook aan het kijken naar een nieuwe monitor voor thuiswerken, en misschien overtuigd het zelf testen/reviewen me van de juiste keuze.
Mooie kans! Wanneer is de eerste datum van ontvangst? Dat is makkelijker nagaan of het in de planning past.
Je kunt je aanmelden tot 28 september. Daarna zal ik de winnaars selecteren. Wanneer dit testpanel compleet is verstuur ik de producten op. Ik verwacht dat ik uiterlijk 5 oktober de producten kan versturen.
Super! Dank je wel voor de extra informatie!
Sjezus wat een zeikers in de commentsectie over dat de waardebon niet goed genoeg is. Laat het dan gewoon he... Dan ben je niet de persoon die eerlijke review kan schrijven. Je laat direct merken dat het voor de poen is, en dat is niet het punt van de reviewactie.

Zou het niet beter zijn om gewoon geen prijs te geven aan de reviewers? Vallen een héél groot deel potentiële poenpakkers af en blijven diegene die het wel gewoon willen reviewen over. Kwaliteit boven kwantiteit zou ik zeggen.

Gebruik het als opstapje om reviewer te worden en zo misschien door te groeien tot een erkende reviewer die eerlijk zijn mening durft te geven? Als je er echt iets aan wilt verdienen, zal je er voor moeten werken, en niet met een beetje geluk geselecteerd worden voor een éénmalig iets.
Dat is 1 standpunt inderdaad. Maar als Philips een bureau zou inschakelen voor een uitgebreide review zou het hun enkele duizenden euros kosten. Nu kost het slechts 100 (of 4x 100) euro. Vanuit commercieel oogpunt komt het dan een beetje gierig over voor een multinational als Philips.

Ik ben met je eens dat iedereen voor zichzelf moet bepalen of hij onder deze voorwaarden een review wilt schrijven. Klagen heeft weinig zin. Het is take it or leave it :)
Ik ben wel nieuwsgierig naar een curved monitor. Heb altijd gezegd en beweerd dat het een hype is. Maar nu ik continu thuis werk achter mijn 27" LG, merk ik dat ik in de hoeken meer licht reflectie heb dan in het midden. Wellicht dat curving dat kan verhelpen. Ik ben benieuwd, test dat graag even uit.
Je hebt altijd een sweetspot met curved schermen. Voor TVs is dit vaak niet handig, voor monitoren wel. Vooral wanneer je grotere ultrawide schermen hebt.

Licht reflectie is veel minder snel een probleem. Echter, wanneer je er last van hebt is het veel erger.
Magere beloning voor een aantal uren werk. Ik passeer.
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee