Advertorial

Door Tweakers Partners

HUAWEI P40 Pro: camerakrachtpatser met 5g-ondersteuning

06-08-2020 • 09:30

30 Linkedin

De P-serie van Huawei staat al sinds de P20 bekend om haar uitmuntende camera’s. Met de vernieuwde Leica Quad Camera van de P40 Pro legt het bedrijf de lat opnieuw hoger. Nieuwe toepassingen als Huawei’s Petal Search zorgen er bovendien voor dat de smartphone altijd is uitgerust met de nieuwste en meest relevante apps.

Het eerste dat in het oog springt bij het oppakken van de HUAWEI P40 Pro is het design. De kwaliteit van het scherm en de behuizing is precies wat je mag verwachten van Huawei’s nieuwe paradepaardje. De ‘Quad-curve Overflow Display’ valt in positieve zin op, met een curve aan de boven- en onderkant van het scherm.

De kracht van de P40 Pro blijkt pas wanneer je verschillende apps test en de bekende Kirin 990 5G-chipset (die we ook in de Mate 30 Pro 5G vinden) zijn spierballen toont. De processor gaat gepaard met 8GB ram, en hoewel het opvalt dat er geen versie met 12GB ram beschikbaar komt, merk je daar in de praktijk weinig van. Dit komt mede door het aantrekkelijke 6,58-inch-scherm, dat met een resolutie van 1200 x 2640 en een pixeldichtheid van 458ppi optimaal gebruikmaakt van de refresh rate van 90Hz, waardoor het gebruik van apps en games en het bekijken van films vloeiende ervaringen oplevert.

Camera’s en ai

Genoeg over de voorkant van deze smartphone. Wat zich aan de achterkant bevindt is namelijk waarschijnlijk dé reden waarom gebruikers de P40 Pro in huis willen halen. De geüpdatete Leica Quad Camera, bestaande uit een 50-megapixel (f/1.9) Ultra Vision primaire camera, 40MP (f/1.8) ultra-wide-angle camera, 12-megapixel (f/3.4) SuperSensing telefoto-lens en 3d depth-sensing camera voor portretfoto’s, behoort tot een van de beste telefooncamera’s van dit moment. Een periscoopmechanisme zorgt daarbij voor 5x optische zoom, 10x hybride zoom en 50x digitale zoom. Een ‘Time of Flight’-sensor (ToF) maakt het mogelijk om in portretmodus een bokeh-effect te krijgen.

De camera is bovendien veelzijdig en gebruiksvriendelijk, met dank aan de nieuwe XD Fusion Engine die ai gebruikt om foto’s te optimaliseren. Het is bij de P40 Pro slechts een kwestie van je telefooncamera ergens naartoe richten en op de knop drukken, waarna de ai het overgrote deel van het zware werk verricht. Natuurlijk zijn er genoeg opties en instellingen om zelf mee te spelen, maar het is zonde om geen gebruik te maken van de ai. Ook wanneer vrienden of vreemden je unieke kiekje door middel van photobombing (on)bewust verpesten, komt dit van pas. De ai verwijdert mensen in de achtergrond en kan reflecties in ramen en glazen wegpoetsen.

De P40 Pro staat bovendien zijn mannetje als er foto’s worden gemaakt in donkere omgevingen. Door de vernieuwde ryyb-sensor (rood, geel, geel en blauw in plaats van de veelgebruikte rood-, groen-, groen- en blauw-sensoren) is de telefoon erg goed in het opvangen van weinig licht. De ingebouwde Sedecimpixel Fusion Technology in de camera maakt 16-in-1 pixel-binning mogelijk en produceert 4,48µm grote superpixels die de lichtgevoeligheid verhogen tot maar liefst iso 51200.

Ook qua video levert de P40 Pro puik werk. Een ultra-wide sensor maakt dezelfde native aspect ratio mogelijk als veelgebruikte dslr-camera’s. Hij kan in 4k filmen en heeft opties voor slow-mo (7,680fps) en low-light video. Filmen via de telefoto-camera maakt het bovendien mogelijk om goed en soepel in te zoomen. Door de Audio Zoom-technologie is het zelfs mogelijk om op een geluidsbron in te zoomen en de audio ervan te versterken. Mocht je denken dat Huawei alleen tijd en moeite in de camera’s aan de achterkant heeft gestoken, dan heb je het mis. Ook de 32-megapixelcamera aan de voorkant, die gepaard gaat met een ir-depth-sensor, is erg fijn om te gebruiken en benut de ai optimaal.

Apps installeren en up-to-date houden met Petal Search

Bij het aanschaffen en voor het eerst opstarten van een nieuwe telefoon kan het voor sommige gebruikers lastig zijn om een keuze uit de vele beschikbare apps te maken. Huawei heeft daar iets op verzonnen, namelijk Petal Search. Met deze app, die je ook als widget kunt instellen, vind je snel je favoriete apps. Petal Search geeft je toegang tot meer dan een miljoen apps uit diverse betrouwbare bronnen en zelfs verschillende app-winkels. Het werkt overzichtelijk, mede door een tabblad waarin je ziet wat de populairste apps in jouw omgeving zijn.

Omdat Huawei-telefoons geen toegang meer hebben tot vele Google-diensten zoals de Google Play Store, werkt het bedrijf hard aan het opnemen van apps in een eigen appwinkel genaamd HUAWEI AppGallery. Hier wordt bijna dagelijks een aantal apps aan toegevoegd. Staat jouw app er niet bij, dan kun je Petal Search gebruiken om toch de gewenste app te downloaden en te installeren op je nieuwe P40 Pro. Petal Search werkt precies zoals alle andere app-winkels (zoals de Google Play Store). Daarnaast kan Petal Search apps uit andere winkels zoals APK Pure halen, en haalt waar mogelijk apps direct bij de maker weg, bijvoorbeeld bij Facebook. In de Petal Search-zoekbalk kun je op een trefwoord of specifieke app zoeken. Het snelle zoeksysteem, mede mogelijk gemaakt door Bing en Yandex, doet de rest. Je hoeft dan alleen nog op ‘install’ te klikken.

Tot slot zorgt Petal Search voor het up-to-date blijven van alle apps op de Huawei-smartphone. Is er een update beschikbaar van een van je apps, dan vind je binnen de Petal Search-app een notificatie terug die aangeeft voor welke apps een update beschikbaar is. Deze kun je dan direct downloaden. De update-notificatie geldt voor alle apps op je toestel, ook voor de apps die je niet via Petal Search hebt gedownload (door bijvoorbeeld gebruik te maken van de app Phone Clone waarmee je al je data zoals contacten, foto’s, video’s en je apps kopieert en overzet van je oude Android-smartphone naar je nieuwe Huawei-smartphone). Met apps als Phone Clone, Petal Search en zijn eigen AppGallery biedt Huawei een verscheidenheid aan opties waarmee je eenvoudig je favoriete apps op een nieuw toestel zet.

5g, sharing, accuduur

De P40-serie biedt de meest uitgebreide 5g-bandondersteuning tot nu toe, zodat consumenten straks in theorie vlot apps en games kunnen downloaden en foto’s en video’s uploaden. De 160MHz Wi-Fi 6 Plus-technologie maakt het mogelijk om gegevens over te dragen met maximaal 2400Mbps. In combinatie met het krachtige Emui 10.1-besturingssysteem kun je daardoor binnenshuis naadloos van apparaat naar apparaat schakelen. Door het vernieuwde HUAWEI Share is het eenvoudig om bestanden over te zetten en bijvoorbeeld schermen te delen tussen devices.

Met al die technische hoogstandjes zou je er haast vanuit gaan dat de batterij het zwaar te verduren heeft. Ook op dat vlak weet de HUAWEI P40 Pro echter overeind te blijven tussen de concurrentie. Bij weinig tot medium gebruik houdt de 4200mAh-batterij het twee hele dagen vol, en zelfs bij intensief gebruik is de smartphone aan het einde van de dag nog niet leeg. Door 40W fast-charging is de accu erg snel weer opgeladen, en door zijn omgekeerde wireless charging kun je zelfs andermans telefoons of randapparatuur zoals koptelefoons opladen.

Kortom: met de HUAWEI P40 Pro levert Huawei een zeer complete en krachtige smartphone af, die vooral ‘fotografen’ zal verleiden.

Huawei Store

Huawei is vanaf vandaag zijn eigen e-commerce platform begonnen. Hier vind je exclusieve Huawei-producten en modellen, en interessante aanbiedingen en promoties (gebruik de code ATWEAKERS20HUAWEI1 voor 20 euro korting*). Van smartphones, smartwatches en laptops, tot tablets, earbuds en draadloze streaming speakers … gebruikers hebben toegang tot het volledige Huawei-ecosysteem, op één handige plek.

*De kortingscode is geldig bij een besteding vanaf 200 euro.

“De Huawei Store is een manier om nog dichter bij onze consumenten te staan. Consumenten hebben nu via onze eigen website direct toegang tot het volledige Huawei-ecosysteem. Onze producten werkten al naadloos met elkaar, maar zijn nu ook gemakkelijk op één plek te vinden. Producten die niet eerder in Nederland verkrijgbaar waren, zoals de HUAWEI Sound X, zullen ook in de webshop worden verkocht. Via de online chat support kan de klant direct contact hebben met een Huawei-productexpert. Door het aanbieden van gratis bezorging en het kosteloos ophalen van een mogelijke retour, proberen we het gebruiksgemak voor de klant zo groot mogelijk te maken,” aldus Marc Kerkmeester, Marketing Directeur Huawei CBG Nederland.

*edit: tekst "In Amerika" verwijderd uit de zin "Omdat Huawei-telefoons geen toegang meer hebben tot vele Google-diensten zoals de Google Play Store, werkt het bedrijf hard aan het opnemen van apps in een eigen appwinkel genaamd HUAWEI AppGallery."

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar een advertorial in samenwerking met Huawei. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen, daar zullen collega's aanwezig zijn om jouw vragen en/of opmerkingen te bespreken/beantwoorden.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (30)

Wijzig sortering
Advertorials zijn leuk en aardig, maar wat nou als ze direct conflicteren met je core business aka het plaatsen van onafhankelijke reviews? Adv's begrijp ik zeker maar moet je dat in deze categorie ook willen?

[Reactie gewijzigd door Racing_Reporter op 6 augustus 2020 09:34]

Als het goed is zou er een Chinese Muur moeten zitten tussen de afdeling die de reviews maakt en de afdeling die advertenties/advertorials verkoopt. Maar je zit natuurlijk altijd met mensen die mogelijk beïnvloed raken door de advertenties/relaties die het bedrijf heeft met klanten/bedrijven. Je zal dergelijke reviewers on a case by case basis moeten beoordelen of ze beïnvloed zijn door zoiets.

Vergeet ook niet dat reviewers NOOIT geheel onpartijdige reviews kunnen schrijven, je leest juist die reviews om de visie van de reviewer op het product te kennen. Daarom probeer ik ook altijd reviewers te vinden die ongeveer eenzelfde visie hebben op een reeks producten als ikzelf, als de reviewer dan te spreken is over het product dan is de kans groot dat ik dat ook ben en vice versa.
Als je tweakers volgt dat zie je dat ze veel aandacht besteden aan huawei en huwai ook aardig wat advertorial doet.

Ik ben benieuwd naar het review van tweakers over de P40 pro en of ze dan ook echt kritsich zijn en de problemen benoemen die de avertorial natuurlijk niet benoemd. Andere sites zijn ze al voorgegaan: https://www.techzine.be/b...smartphone-zonder-google/

https://www.androidplanet.nl/reviews/huawei-p40-pro-review/

[Reactie gewijzigd door bbob op 6 augustus 2020 10:05]

Die kan je hier gewoon lezen (vier maanden geleden):
reviews: Huawei P40 Pro - Een smartphone is meer dan een camera

En dan lees je dat het scherm minder is, geen Google Apps en dat
we moeten concluderen dat deze smartphone helaas voor maar weinigen interessant is.

[Reactie gewijzigd door chengbondkwok op 6 augustus 2020 10:08]

Had ik gemist en ze zijn idd heel duidelijk geen cijfer.

Grappig dat ondanks geen cijfer dus eigenlijk niet kopen huawei toch tweakers weer betaald, ze geloven er zelf zeker nog in.
Dat
we moeten concluderen dat deze smartphone helaas voor maar weinigen interessant is.
advies geldt voor de doorsnee gebruiker die niet kan tweaken, geen moeite wil doen, voor alles een app wil, en waarvoor Google onmisbaar is. (Zoals ik jou inschat als ik al je commentaar lees. ;) )

Wil je dat wel, van Google/Amerika af, dan is het gewoon een fijn toestel, net als de pro+ die ik gebruik.
Wat je echt mist aan apps is natuurlijk ook gewoon via de browser te doen. ;)

En met wat moeite krijg je GMS ook wel aan de praat. ;)

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 7 augustus 2020 08:46]

Wil je dat wel, van Google/Amerika af, dan is het gewoon een fijn toestel, net als de pro+ die ik gebruik.
Wat je echt mist aan apps is natuurlijk ook gewoon via de browser te doen. ;)
Van google/amerika af naar spionerend China.
Keuze moet je idd zelf maken.
Je doet alsof Amerika heilig is. 8)7
Als er één partij is van wie alle spionage en datagraaien bewezen is dan is het de US of A wel.

Alle geruchten die Trump verspreid heeft over Huawei, en alle handelsverboden, nu ook TikTok en WeChat, zijn vooralsnog geruchten en onbewezen.
Terwijl de bewijzen tegen FB et al zich opstapelen.

Of jij moet meer weten? Blijkbaar. ;)
Licht dan ons Tweakers even in met jouw onderzoeken en feiten.
Waar exact zeg ik dat Amerika heilig is, je vult zaken voor jezelf in. Je wil er van af en geeft China als alternatief.

Je weet dat china een systeem heeft waarin het burgers volgt, op hun telefoon, social media wat ze posten, hoe lang ze spelen. Bonus of strafpunten krijgen.

Maar als jij dan van mening bent dat Amerika bespioneerd en je met China beter af bent, tenminste die indruk wek je. Dan ben je erg naïef te denken dat je dan beter af bent. Waarmee ik dus zeg dat google/amerika ook niet ideaal is.
Advertorials zijn toch kinderlijk eenvoudig te onderscheiden van onafhankelijke reviews? Het is simpel: bij Tweakers moet de kachel ook branden en op deze manier vind ik dat absoluut niet storend. Sterker nog: mocht je in de markt zijn voor een HUAWEI product, kun je via Tweakers mooi even €20,- korting meepikken! :)
Zolang er duidelijk .adv bij staat en het in de header genoemd staat, geen probleem mee. In de comments wordt vanzelf gerefereerd aan het feit dat de P40 geen Google Play Store heeft en dus nogal gemankeerd is...
Zolang ze het er maar netjes bijzetten vind ik het gezegend.
He! Thanks voor je reactie. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen, daar zullen collega's aanwezig zijn om jouw vragen en/of opmerkingen te bespreken/beantwoorden
Het is dankzij Racing_Reporter dat ik zie dat dit sluikreclame is. Ik voel met echt genept door Tweakers.
Ook door Huawei trouwens. De p30pro (voorloper van de hier gehypte p40pro) is het meest vreselijke toestel dat ik ooit gehad heb. De camera en de batterijduur zijn weliswaar erg goed. Maar verder is het een ramp. Instabiel, vastlopend, veel lag, erg krasgevoelig scherm, en met een onvoorstelbaar slechte fingerprintscanner. Om gek van te worden. Ik heb voorheen nog nooit een hekel aan mijn telefoon gehad. Heel veel verschillende flagships gehad van diverse merken. Maar deze Huawei is echt de eerste waar ik chagrijning van wordt. Zodra ik geld heb voor iets nieuws, gaat hij weg.
Zeker aangezien het redelijk wegleest als een review. Het was mij in eerste instantie niet eens opgevallen dat het een advertorial was. Vond het al vreemd dat er geen kritische noot te vinden was over het gebrek aan de playstore, iets waar ik echt absoluut niet zonder zou willen zitten. De integratie met andere android diensten zal dan ook wel matig zijn. Zoals de koppeling met android tv's bijvoorbeeld?
Wat gaf het uiteindelijk weg, het gebrek aan kritiek of de .adv in de titel op de frontpage? ;)
Het was mij in eerste instantie niet eens opgevallen dat het een advertorial was.
Er staat op de frontpage "Adv." voor en hier op de page staat een rood block boven aan de pagina met advertorial er in. Misschien dat het niet zo opvalt door alle andere advertenties, maar die zie ik niet... ;-)

Wat zouden ze nog meer moeten doen om het te bestempelen als Advertorial? Er staat zelfs "Door: Tweakers Partners" en onderin een groot grijs blok met tekst er in dat het geen redactioneel artikel is.

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 6 augustus 2020 09:48]

Zeker aangezien het redelijk wegleest als een review.
Ben benieuwd wat je met 'wegleet' bedoeld dan? Iig niet de tekst van het artikel want op verschillende plekken staat toch echt heel duidelijk dat het een advertorial is.
Klinkt zo gebruiksvriendelijk. Lekker even zoeken met Pental Search, APK Pure en staat er een app niet in dan gebruik je toch even Phone Clone. Een toestel zonder Google Play is voor mensen die hun data niet willen delen helemaal niet zo verkeerd, maar ik denk dat deze groep nou niet bepaald zit te wachten op een toestel van een Chinees bedrijf.
Nu ben ik niet bang om een beperkte app-store te gebruiken (zat ooit op Windows Phone, hoe beperkt wil je het hebben), maar werken bijvoorbeeld bankieren-pps dan nog wel? Want dat is een beetje het manco naar mijn idee. Veel apps kunnen mij gestolen worden, maar daar hangt het bij mij wel op.
Je ze werken maar: https://www.androidplanet.nl/reviews/huawei-p40-pro-review/
Daardoor is het best een gedoe om al je apps op de P40 Pro krijgen, maar daar heeft Huawei iets op bedacht: Phone Clone. Met deze tool hevel je al je apps van je oude smartphone over naar de P40 Pro, en dat werkt goed en snel.

Hiermee krijg je toch je bank-app en applicatie voor het openbaar vervoer op de telefoon. Het probleem is echter dat geïnstalleerde apps dan niet worden geüpdatet, omdat ze niet in de AppGallery staan. Je moet dus voor al je apps zelf op zoek gaan naar de nieuwste versies, en dat is voor de meeste mensen echt veel te veel werk.
Maar dit werkt niet:
Tijdens mijn testperiode gebruikte ik APKPure, een soort alternatieve app-winkel, om populaire applicaties alsnog te installeren en updaten. Dat werkt beter dan de AppGallery, maar het neemt niet weg dat veel apps niet werken op de Huawei P40 Pro. Veel Android-apps gebruiken de Play Services van Google en omdat die ook ontbreken op de telefoon, kun je bijvoorbeeld fluiten naar Netflix, Videoland, Pathé Thuis en Ziggo Go.
Zo kom je tenminste langs de adblockers, goeie zet!
Waar het bij mij in zit is dat er nog geen 6 minuten later een artikel staat dat er een huawei winkel open gaan in Nederland.
Een eigen webwinkel is nieuwswaardig (en het artikel is kritisch). In bovenstaande advertentie is de kritiek keurig weggelaten.
Tweakers is een fijn platform en ze moeten ook personeel kunnen betalen. Er is duidelijke aangegeven dat het een advertorial is. Prima wat mij betreft, toch?
Omdat Huawei-telefoons in Amerika geen toegang meer hebben tot vele Google-diensten zoals de Google Play Store
Leuk zo'n artikel met halve waarheden om gebruikers te misleiden. Nieuwe Huawei telefoons hebben in heel de wereld geen toegang meer tot de Google Play store, niet alleen in Amerika.

Trucjes met heruitbrengen van bestaande toestellen die wel nog toegang hebben buiten beschouwing gelaten. Maar dit artikel gaat over de P40 Pro die deze trucjes niet heeft.

edit: Netjes van de redactie, tekst aangepast en een melding daarvan!

[Reactie gewijzigd door GoBieN-Be op 7 augustus 2020 00:02]

Kan ik ook mn ING app inatalleren op dit toesel?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee