Door Tweakers Partners

Test de Samsung C49RG90 - Is dit de ultieme gamemonitor?

25-07-2019 • 08:00

127 Linkedin

Net als bij smartphones en televisies raakt ‘een maatje meer’ bij monitoren ingeburgerd. De populariteit van ultrawide displays neemt in rap tempo toe en Samsung belooft met zijn C49RG90 de ultieme game-ervaring. Wij zoeken deelnemers uit Nederland en België die dat in de praktijk willen testen en de C49RG90 willen reviewen.

Het gebruik van twee monitoren om te werken, ontwerpen of gamen is redelijk gangbaar. Je ziet zelfs gamers die drie monitoren op hun bureau hebben prijken. Tegelijk bieden fabrikanten steeds meer all-in-one oplossingen: ultrawide displays die gebruikers volledig onderdompelen om hen zo optimaal van games te laten genieten.

De Samsung C49RG90 is zo’n display en ontegenzeggelijk een bijzondere verschijning. Of iedereen over een bureau of tafel beschikt waarop deze omvangrijke monitor goed uit de verf komt, valt te bezien, maar feit is dat deze 48,8"-monitor met een resolutie van 5120x1440 pixels en een pixeldichtheid van 109ppi op papier tot behoorlijke prestaties in staat is. Samsung claimt bovendien een maximale helderheid van 600cd/m², een contrast van 3000:1 en een reactietijd van 4 ms. De hdr-piekhelderheid van 1000cd/m² bezorgde deze monitor zelfs al een DisplayHDR1000-keurmerk.

Met de specificaties zit het dus wel snor, benieuwd hoe de leden uit de Tweakers community het gebruik van deze monitor ervaren. Ben jij een kritische pc-gebruiker die veel tijd doorbrengt achter een of meer monitoren? Speel je regelmatig rpg- en/of e-sportsgames? Meld je dan aan voor dit testpanel. Uiteraard worden de testers beloond voor hun geleverde diensten. Onder alle deelnemers wordt een Samsung Space-monitor verloot! De overige deelnemers ontvangen een bol.com-cadeaubon ter waarde van 50 euro.

Meedoen
Wil jij ultrawide gamen ervaren? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

Meld je aan

Algemene voorwaarden

 • Je Tweakers-account moet voor 24 juli 2019 geactiveerd zijn.
 • Meedoen kan tot en met 1 augustus 2019 09.00 uur, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • De zes winnaars krijgen uiterlijk 1 augustus bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaars worden op basis van verschillende games geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Na de testperiode gaat het product retour naar Tweakers.
 • De naw-gegevens van de tweakers uit België worden gedeeld met Samsung in België om het product te laten bezorgen. In Nederland verzorgt Tweakers de verzending voor de tweakers.
 • Nadat het testpanel op Tweakers is afgerond, start dit testpanel ook op Hardware Info. Onder de twaalf testers (zes tweakers, zes Hardware Info) wordt één Samsung Space-monitor verloot. De overige deelnemers ontvangen een bol.com-cadeaubon ter waarde van 50 euro.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers en Samsung zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • De zes winnaars zijn bereid en beschikbaar om het product in de twee weken na ontvangst te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (127)

127
127
76
4
1
36
Wijzig sortering
Bijzonder jammer dit soort acties (imo). Het heeft op mij echt een tegengesteld effect, ik heb echt totaal geen zin om me voor het karretje te laten spannen door Samsung en/of T.net. 50 euro (of een monitor van iets meer dan 300 retail) is natuurlijk een koopje voor Samsung om uitgebreide reviews op een tech site als t.net te krijgen.

Ik krijg door dit soort acties eerder een afkeer voor een merk als Samsung.
Haha,

Dus alleen met zeer specifieke games kun je deelnemen? Geen shooters, RPG's of strategie spellen?
Niet alleen dat, je gaat het testen en mag het niet eens houden. Gebeurt wel vaker tegenwoordig, niet alleen op Tweakers. Ik vind dat toch een tikkie de verkeerde kant op gaan.

"Doe ons werk voor een cadeaubon van 50 euro!"
Een radio commercial kost al snel wat? 10.000 euro een reclame campagne op websites al snel een paar 1000. Dit is 6 mensen een cadeaubon van 50 euro geven en je hebt toch je reclame binnen op tweakers met 100 duizenden bezoekers. Tweakers steekt hier overigens nog het meeste geld in zijn zakken. Want zo'n advertorial als deze laten plaatsen door Samsung kan ook goed enkele duizenden euro's kosten
Dit levert Tweakers 2500 euries op.
Die aardige lui moeten ook eten en hun huur betalen :)
Absoluut, helemaal mee eens. ;)
Nou ja, SC2 is een strategie spel. Maar misschien willen ze die mensen uitsluiten :P. Ik meen me namelijk te herinneren dat bij SC2 de breedte van je speelveld wat te zien is constant wordt gehouden, oftewel als je een ultrawidescreen gebruikt dan zie je veel minder dan wanneer je een 16:9 of zelfs 16:10 scherm gebruikt (immers die zijn relatief gezien veel hoger, en in de breedte zie je toch hetzelfde).

Dus ik dacht dat even na te Googlen, maar kon het niet zo snel vinden tussen alle klachten dat SC2 uberhaupt geen 21:9 standaard support, laat staan 32:9 :P
SC ondersteund niet eens ultra widescreen, geen van de blizzard games.. beetje nutteloos om dit te vermelden in de poll lol
WoW is overigens heel goed speelbaar op 3440x1440 (34 inch). Ik zou niet meer terug willen naar 1080

En inderdaad, als ik SC2 speel, speel ik het in windowed mode om zo niet tegen die zwarte balken aan te kijken.

49 inch is wat mij betreft een super overkill. Om hem sowieso op 120hz te laten draaien met deze resolutie en high/ultra settings mag je wel een 2080 Ti hebben of misschien we 2 naast elkaar.
Ik haal met mijn overclocked Nvidia 1080 in Fortnite goed de 144hz maar in WoW kom ik op ~100 fps uit (met adaptive sync), beide met high/ultra settings.

Dus leuk zo'n scherm maar als je geen high end kaart hebt kan je dit product wat mij betreft niet eens goed reviewen. Dat zou imo ook 1 van de voorwaarde moeten zijn.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik bij Hardware info was om een 35 inch scherm 120hz 3440x1440 te kunnen testen maar de videokaart trok maar net 60 fps....dus ja, daarmee krijg je geen goed beeld.
Pak je een licht oud spel waarbij 60fps in zijn tijd al eigenlijk te weinig was. Stepmania bijvoorbeeld, vroeger keiveel gespeeld en het enige wat goed werkte waren die grote crt monitoren. Ik wou dat ik vroeger een crt kwijt kon want gvd wat waren die platte lcd dingen slecht. 10+ jaar later ben ik benieuwd wat 120hz op lcd of oled doet..
World of Warcaft ondersteund dit juist wel heel goed.

Heb zelf al enkele jaren een 21:9 monitor. Ervaring genoeg. Ook met andere games.
Klopt SC2 is capped bij een 21:9 krijg je zwarte balken aan de zijkanten. Helaas zijn er nog veel games zonder support. Om het eerlijk te houden snap ik het opzich wel. Maar doe dat dan voor Ladder only of zo. Voor custom maps maakt dat niet zo veel uit.
Alleen van gare gamecompanys zoals blizzard of capcom die wijgeren met de tijd mee te gaan. Verder zo goed als alles ondersteund het
Vanuit compeditive gameplay snap ik het.
Volgens mij kon het wel even bij overwatch maar had je er te veel voordeel van hebben ze het terug gezet naar 16:9.

Maar goed wat ik al zei zet het dan uit voor matches die voor de punten/ranglijst zijn. laat het gewoon mogelijk zijn voor arcade enz.
Vanuit compeditive gameplay snap ik het.

Grootste bullshit ooit bedacht in pc gaming.. Bedoel iemand die een muis koopt van razer heeft voordeel op iemand die een trust muis heb.. Macro toetsenbord vs gewoon toestsenbord... xbone elite controller vs trust controller.. Jezus wat een bullshit is dat zeg...
Eens. Bovendien, binnen e-sports staan dingen als monitoren op toernooien allemaal vast. Dat de een vervolgens liever speelt met een Logitech en de ander met een Razer is niet anders dan met welk racket een tennisser liever speelt.
Er staat toch other bij? Kan je prima invullen welke games je speelt.
Maar waarom zou een monitor fabrikant moeten weten welke games je speelt om je te monitor te laten reviewen?

Klinkt als een trucje om alleen reviews eruit te vissen die werken met games die aangepast zijn voor aparte resoluties.
Er staat nergens dat je andere games niet mag proberen. Dat staat je vrij. Het gaat er om wat je voornamelijk speelt. En ja niet direct nodig. Maar wel handig. Zodat je weet dat er een scale aan verschilende games gespeelt wordt!
nee dat klopt, maar als je het formulier hebt gezien lijkt er een duidelijke voorkeur te liggen op het type game dat ze getest zien worden.
Volgens mij heeft Jeroen daar een valide punt mee.

Natuurlijk is dit verder wel weer een leuke actie, ben zelf ook wel benieuwd hoe zo iets speelt, maar dan wel met de games die ik leuk vind, zoals de BF serie en race simulators, wat mij betreft ook hiervoor de ideale monitor. al vind ik er wel een magere winkans op zitten, je mag al blij zijn dat je een van de 6 testers bent en dan word de monitor ook nog eens verloot onder 12 testers (6 tweakers en 6 HW.info)...

Overigens kan ik nergens zien van wanneer tot wanneer je de monitor ontvangt of lees ik er overheen?
Wel handig te weten zo in de vakantie tijd.
En ja hoor, in het complottentijdperk wordt meteen weer een of ander snood plan geïnsinueerd. Het lijkt me dat de ene game meer leunt op refresh-rate en dat bij een ander soort game wellicht een goede kleurweergave meer van belang is. Daarnaast wil je ook een beetje diversiteit in de test lijkt me.

Ik sla hem over. Met een i7 2600K en een GTX 970 ga ik dit soort resoluties nooit normaal kunnen draaien :-P.

[Reactie gewijzigd door MsG op 25 juli 2019 10:22]

Misschien om mensen uit te zoeken met verschillende spelvoorkeuzes. Op die manier wordt het scherm voor elk soort spel getest.
Lijkt me een plausibele verklaring.
Ik denk dat het vooral te maken heeft met hoe vaak die games gespeeld worden en hoeveel ze in het zicht zijn van het grote publiek. De eerste drie games (Dota2, LOL en SC2) zitten in de top 5 van e-sports games. https://www.esportsearnings.com/games
Dus Bomberjack via een ZX Spektrum emulator mag ook? 8)7
Je kan onder 'overig' andere games specificeren.
Op zich geen probleem, ik speel regelmatig League of Legends, al is het maar ARAM. Mijn enige vraag zou zijn wat een dergelijk scherm voor toegevoegde waarde zou zijn bij een dergelijk spel..... Denk dat WoW of een andere RPG leuker zou zijn. Maare, ik had op z'n minst een vraag over specs van je systeem verwacht.... 8)7
Wel een beetje jammer dat je dan eerst lekker gemaakt wordt met gamen op een breed scherm, om vervolgens hem weer in te moeten leveren en misschien een 16:9 scherm te krijgen... Ik had toch wel verwacht dat een van de testers het scherm zou mogen houden.
Was ik al een reactie over aan het typen, maar ik denk, dat zal wel niet gewaardeerd worden.

Samsung is een mega bedrijf die dit als marketing doet (althans Partner melding van Tweakers), intern kost deze monitor hun heel weinig. Die paar bonnetjes en dat andere scherm maken het wel heel erg goedkoper reclame voor hun. Als je al kijkt wat advertenties kosten op Tweakers dan is dit voor hun een 'koopje'. Dit levert Tweakers 2500 euries op. Maar buiten dat kost het Samsung verder niet heel veel.

Maargoed, dan kom je altijd terug op 'een gegeven paard niet in de bek kijken', maarja, we 'betalen' hier wel met data. En dat is ook extreem waardevol in de marketing wereld.

[Reactie gewijzigd door slijkie op 25 juli 2019 11:39]

Ze krijgen nu natuurlijk ook een stukje zichtbaarheid in de vorm van dit artikel en beoordelingen in de pricewatch. Het zal vast geen slecht product zijn waardoor je al snel een 4 of 5 sterren van het testpanel krijg (anders zouden ze dit nooit doen, gok ik). Het idee, lijkt me, is natuurlijk om bij de filtering boven aan te komen of op te vallen door de beoordelingen. Als ik het zo zie zijn er in de privewatch aardig wat monitoren die geen sterren hebben waardoor je toch net iets sneller aangeklikt wordt.
Pas op, ik ben deze monitor al een tijdje in het oog aan het houden. Ik was in mei van plan hem te kopen zelfs maar door de vele klachten ben ik toch nog aan het wachten.

Problemen met drivers, flikkeringen, loslatend logo, bijzonder matige local dimming, ghosting en massa en massa en massa monitoren die geretourneerd worden omwille van defecte pixels. Ik was in juni naar een winkel gegaan om hem met eigen ogen te zien en zelfs het showroomexemplaar daar had duidelijk een defecte pixelcluster.

Niet iedereen heeft deze klachten, maar er zijn toch vele mensen die pech hebben met de digitale loterij. En voor een monitor in dit prijssegment zou dat toch niet mogen in deze mate.

Een ding is zeker: als Samsung testexemplaren ter beschikking stelt zullen ze deze eerst zelf wel keuren, wat wordt getest zullen uiteindelijk de topexemplaren zijn. Resultaten met een stevig korreltje zout nemen.

[Reactie gewijzigd door zipje_en_zopje op 25 juli 2019 13:43]

Ah, in dat geval haak ik af. Ik werk niet als ZZPer voor Samsung marketing.
Heb het hier enkele weken staan en heb niets van deze problemen die jij opsomt.
Misschien was dat meer het geval bij de 1ste exemplaren, maar als je wil kan je van bijna elk product negatieve reviews vinden op het net.
Kan je wel verzekeren dit scherm huge is en gewoon de max zowel voor game als niet game zaken.
Het scherm heeft minder pixels dan een 4K, is dus iets minder zwaar voor de grafische kaart. Zelf heb ik er een 2080ti voor in gebruik om alles vlotjes aan te kunnen op max settings.
Enig minpuntje tot nu toe is dat hun monitor software (easy setting box) niet voor alle software werkt, bvb adobe's pdf reader. Eigenlijk vind ik dat raar aangezien deze software toch ook in een window draait.
Dit ja, mega raar
Het is dan ook gewoon verkapte reclame. Niks meer en niks minder.
Wat een gezeik. Je mag een paar weken met een retegaaf stuk hardware spelen, er een verhaaltje over typen, en je krijgt sowieso 50 euro, en met wat mazzel nog een prima monitor. Daarnaast krijg je van een goede review altijd tof egostrelend commentaar van medetweakers, en kun je iets terugdoen voor de schrijvers van alle andere goede reviews die je zelf hebt gelezen. Win-win! 8-)
Wat! Ik dacht dat 1 van de testers het scherm zou mogen houden, de rest wordt afgescheept met een bonnetje van 50 euro. Maar nee! Samsung en Tweakers (en Hwi) zijn te goedkoop om over de brug te komen. Wat een flut actie, ik doe zeker niet mee, helaas zullen er genoeg zijn die dat wel doen.

Heel goedkoop dit, letterlijk. Samsung had ik al niet hoog in aanzien, nu nog minder.
Niet helemaal....

“Nadat het testpanel op Tweakers is afgerond, start dit testpanel ook op Hardware Info. Onder de twaalf testers (zes tweakers, zes Hardware Info) wordt één Samsung Space-monitor verloot. De overige deelnemers ontvangen een bol.com-cadeaubon ter waarde van 50 euro.”

Helaas niet het geteste scherm. Maar toch een scherm ;)

[Reactie gewijzigd door johanm3 op 25 juli 2019 12:15]

Dat zegt hij ook, dat is dat 16:9 scherm dat je misschien zou kunnen krijgen.
@Tweakers Partners wat zijn RGB games? Mag hopen dat de huidige games wel meer als 16.777.216 kleuren hebben😀
Het staat er nog steeds in ... 8)7
Speel je regelmatig rgb- en/of e-sportsgames? Meld je dan aan voor dit testpanel.
Ik had daar overheen gelezen. Het stond ook in de poll. Die is onderhand wel aangepast.
NVM te laat.

[Reactie gewijzigd door wibra op 25 juli 2019 09:43]

Mag hopen dat de huidige games wel meer als 16.777.216 kleuren hebben😀
Waarom? ;)
Ik heb anders veel plezier gehad aan Hotline Miami en Hyper Light Drifter.
Eigenlijk jammer dat je deze monitor niet kan winnen maar een 27" 144hz monitor zonder G-Sync / Freesync. Maar natuurlijk heel vet om even te mogen spelen met een beest van een monitor :)
Ja vond ik ook wel interessant. Zit je je twee week te verlekkeren aan een mooi nieuw apparaat, krijg je een heel ander scherm daarna. Alsnog een mooie bonus natuurlijk, maar ik kan me voorstellen dat sommigen liever het gereviewde product, al dan niet tegen een korting, zouden willen aanschaffen in plaats van een heel andere monitor.
Anoniem: 120539
@MsG25 juli 2019 10:31
Niet helemaal. Je maakt een kans van 1 op 12 dat je dat (andere) scherm krijgt.
Wat je zeker krijgt is een bon van €50. Die zou je natuurlijk kunnen inzetten als korting op de aanschaf.

Overigens moet je zo'n test vooral doen omdat je het leuk vindt; niet om er rijk van te worden.

Ik ben overigens persoonlijk wel van mening dat 1 beeldscherm met een straatprijs van nog geen €350,- verloten onder 12 deelnemers van 2 verschillende website ook wel magertjes is, voor het reviewen van een apparaat van ruim €1200,-.
Mee eens. Daarnaast kost het je naast de tijs voor de review ook nog tijd voor het aannemen en terugsturen van het scherm.

Zou voor mij concreet een paar uurtjes vrij betekenen.

Wel een mooi scherm en zou benieuwd zijn in hoeverre dit een meerwaarde is voor mensen die al reeds een 21:9 scherm hebben.
Je hebt helemaal gelijk. Dit ruikt naar VEEL gratis reclame met minimale effort. Als je ziet dat Samsung miljoenen uitgeeft aan reclame, in de benelux, om hun smartphones en andere apparten te verkopen, kan er hier nog niet eens monitor vanaf van diegene die je moet reviewen... sorry maar die gratis test dingen zijn gewoon een manier van Tweakers om voor weinig uitgave veel geld inkomsten te geneneren met hardwarevendoren...

En kom nou niet af dat het niet zo is en dat ze toch hun best doen enz... . Nope ik trap hier niet meer in.
Jij als reveiwer moet alle moeite doen en zij gaan indien een goede review mat alle credits en eer gaan lopen... anyway VEEL SUCCES aan diegenen die dit bakbeeest willen reviewen.
Jij als reveiwer moet alle moeite doen
Rare opmerking. Jij moet helemaal niks. Als je dit leuk vindt dan doe je mee en anders niet.

Het is niks voor mij dus ik sla over.
Kheb `m besteld ;) , maar wacht al meer dan 10 dagen. (overal uitverkocht ook).
En `t gaat waarschijnlijk nog 10 dagen op z`n minst duren volgens leverancier.

Edit ; kzie nu ineens een groen autootje; zo maar ff bellen weer dan...can`t wait to unpack this baby :*)

[Reactie gewijzigd door kr1z op 25 juli 2019 08:48]

Ik heb hem een poosje geleden ook besteld. Bij Megekko bleef de levertijd steeds maar achteruit geduwd worden. Uiteindelijk even rond gevraagd bij andere winkels, en via Coolblue besteld (waar hij net weer restocked was). Hij zou er vandaag kunnen zijn, maar ik had weekend levering gevraagd, dus :)
Ik bij Azerty.
Net gebeld; het groene autootje (en de 1 dag levertijd op hun site) is een foutje; ze gaan het aanpassen vandaag.
Bij hun ene leverancier issie End of Life (!?).
En de andere leverancier is ook steeds de levertijd aan het terugduwen....helaas. (bij Coolblue krijg ik niks te zien als ik op C49RG90 zoek)

[Reactie gewijzigd door kr1z op 25 juli 2019 10:02]

Beste aanschaf! Ben ook wel benieuwd hoe het kijkt ten opzichte van mijn Dell Ultrasharp U3415W. En of ik dan ook meteen een ander bureau nodig heb :+

Doe je nog een reviewtje als je hem ooit in ontvangst mag nemen ;)
Nee dank je neem een echte 4k monitor met dezelfde afmeting, en je beeld is beeldvullend, in plaats van zo'n dunne stook over de gehele breedte.
Zoals welke?

Zat namelijk een beetje rond te kijken.. :)
Een Philips momentum of een Lg 43UD79-B
Leuke actie! Ik kijk uit naar de reviews. En wat nou als je op de hoogste helderheid stand geflashbangt word :o
Real life flashbang :Y)
Helderheid naar 15% en gaan. :)
Ik ben mij momenteel aan het orienteren naar een nieuw scherm van +32 inch. Het lijkt mij erg prettig te kunnen kijken hoe dit bevalt. Als ik al game dan zijn het oude arcade games en andere geemuleerde zaken. Maar vooral de luxe van het hebben van zo'n grote werkplek lijkt mij enorm fijn. We wachten af. :)
Mijn advies zou zijn om te gaan voor een 16:9 32" scherm. Zeker omdat je aangeeft vooral oudere games te spelen: Deze zijn (vanzelfsprekend) niet geoptimaliseerd voor de ultrawides.

categorie: Monitoren

Dit 49" scherm van samsung is gelijk aan 2x 27" 1440p monitoren naast elkaar geloof ik.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 25 juli 2019 11:15]

Het voordeel is dat het makkelijker wordt om vensters naast elkaar te zetten. Ik game afentoe, maar juist het extra brede scherm is een bijzonder interessante optie. Ik type dit nu vanaf een 24 inch 16:9 scherm (ook van Samsung :) ) en loop tegen wat beperkingen aan die tijd kosten.
Met een 32" 4K scherm op 100% DPI scaling heb je letterlijk 4x zoveel bureaublad-ruimte als je huidige 24" 16:9 (ervan uitgaande dat je een 1080p monitor hebt). Wel enigszins lastig leesbaar: 4K op 32". Je kan DPI scaling net iets verhogen voor een mooi compromis tussen leesbaarheid en werkruimte, waarbij je comfortable 4 vensters tegelijk open kan hebben.

Als extra voordeel heb je dat je Windows 10's native feature kan gebruiken om het scherm in 4 delen in te delen; je sleept een venster naar de hoek, en Windows 10 vergroot 'm dan precies naar het formaat van 1/4e van je scherm.

Met ultra-wides is het lastiger, want je kan niet met Windows 10 makkelijk je scherm opdelen in 3 of 4 stroken naast elkaar zonder externe software (zover ik weet).

Al met al kan je niet misgaan met whatever keuze je maakt: Een enkel 24" 16:9 1080p scherm biedt niet veel ruimte. Een 27" 1440p scherm heeft al 2x zoveel pixels.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 25 juli 2019 14:21]

Jammer dat die ultrawide schermen altijd zo'n lage pixeldichtheid hebben. Ik heb nu 4k en ik zou niet meer terug willen. Die scherpe tekst is super voor de leesbaarheid, en voor games is het ook veel mooier.
Precies, hier schrok ik ook van. Ik werk nu op 217 dpi en zou echt niet meer anders willen. Dan is slechts 100 dpi toch echt wel een shock.
4k is al lastig zat om aan te sturen in games... dit scherm heeft 89% van de pixels van een 4k scherm. Als je bijvoorbeeld 2160 pixels in de hoogte wil, oftewel eigenlijk twee 4k schermen aan elkaar geplakt in plaats van twee QHD schermen wat dit is, dan moet je dus ook twee keer zoveel pixels aansturen als bij 4k. Ik denk dat het zelfs met een 2080Ti lastig wordt om nog echt goede framerates te halen dan...
Voor productiviteit zou het wel geweldig zijn natuurlijk.
Het valt me eigenlijk wel mee allemaal. Toen ik mijn 4K scherm kocht had ik maar een 970. En daar heb ik met veel plezier veel games in 4K op gespeeld (ook nieuwe, bijv. Wolfenstein New Colossus).

Nu heb ik een 1080Ti dus dat moet dan wel lukken lijkt me. Wat lagere settings is geen probleem, ik heb liever meer pixels dan alle settings op Ultra, want die pixels maken me veel meer verschil in beeldkwaliteit.

Als ultra hardcore gamer heb je misschien een probleem om alles op Ultra 4K 60+ FPS te krijgen maar dat is geen massamarkt.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 25 juli 2019 16:54]

Heb je inderdaad ook een goed punt mee ja. Ik heb zelf 'maar' een 1060 en speel op een QHD gsync monitor die tot 165 Hz gaat. Een bizarre combinatie volgens de wijsheid van het internet, maar het loopt prima bij heel veel games. En ik haal ook wel 100+ FPS vaker, hoewel dan over het algemeen bij wat oudere of esports titels.
Reviewers testen over het algemeen inderdaad alles op ultra en dan lijkt het alsof games onspeelbaar worden op wat oudere/goedkopere kaarten, maar stel de settings een beetje naar beneden (wat ik zelf meestal eigenlijk niet eens zie tijdens het spelen) en het loopt stukken beter.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee