Advertorial

Door Tweakers Partners

Vijf manieren waarop de Oppo Reno het smartphoneaanbod kleur geeft

06-05-2019 • 16:12

28 Linkedin

De Oppo Reno is een opvallende verschijning. Met de afwijkende looks, het royale panoramascherm en de uitgebreide camerafunctionaliteit van dit toestel wil de Chinese fabrikant het smartphonelandschap opschudden.

Oppo is in rap tempo de wereld aan het veroveren. In 2008 rolden in thuisland China de eerste mobiele telefoons van de band. Inmiddels is het bedrijf een grote speler op de smartphonemarkt. Het is de op een na grootste smartphonefabrikant in China, waar een op iedere vijf verkochte toestellen een Oppo is. Wereldwijd bekleedt het merk de vijfde plaats en het is niet van plan het daarbij te laten. Met een gezonde dosis ambitie en twee nieuwe modellen wil de fabrikant het voorjaar in Europa kleur geven. De Oppo Reno 10x Zoom verschijnt in juni, maar de Oppo Reno is vanaf 10 mei in Nederland beschikbaar.

Jeugdige uitstraling

De strategie van Oppo stoelt volgens het bedrijf op drie pijlers: ‘Pioneering, Youthful & Beautiful’ zijn drie thema’s die Alen Wu, Oppo’s president of international business, graag aanhaalt om zijn smartphones te differentiëren van de diverse concurrenten. Of die claims terecht zijn, daar kun je over discussiëren, feit is dat de smartphones van Oppo een jeugdige verschijning hebben. Daarnaast worden ze op een opvallende manier op de markt gebracht, dankzij de samenwerking met met onder andere America’s Next Top Model, voetbalclub FC Barcelona en sportwagenfabrikant Lamborghini: niet de minste merken. Deze samenwerking valt samen met de designfilosofie van het merk, dat volgens de makers voortdurend streeft naar ‘artistieke vernieuwing’.

Met de introductie van de Reno in Europa wil Oppo zijn positie verstevigen en verder uitbouwen. Daarbij focust het zich grofweg op vijf elementen van het toestel die het verschil moeten maken.

Panoramisch scherm

Om te beginnen is er het panoramische scherm. De Oppo Reno beschikt over een 6,4"-amoledscherm met een resolutie van 2340x1080 pixels. Het scherm heeft bijna geen randen, waardoor de voorkant nagenoeg geheel voor beeld is bestemd. Zo wil Oppo de beste kijkervaring garanderen voor video’s, gaming en foto’s. Het scherm biedt bovendien een fraaie kleurweergave en een hoog contrast. Een paar uur Netflixen, het laatste seizoen Game of Thrones kijken en een The Elder Scrolls‑sessie op de Reno zijn dan ook geen straf.

Gedurfd kleurdesign

Wat kleurdesign betreft heeft Oppo inmiddels een naam hoog te houden. Het bedrijf staat bekend om zijn gedurfde keuze voor kleuren en al mag niet iedere tint je smaak zijn, ook deze keer vallen ze op. Volgens Oppo is het design geïnspireerd door de kleuren uit de natuur en de twee modellen dragen de namen Ocean Green en Jet Black. Het verloop van de kleuren in het natuurlijke licht en de afwerking zijn zeker te typeren als fraai en delicaat.

Camera verstopt

Inmiddels veelbesproken is de unieke 'pivot rising' camera. Hierdoor zijn de voorcamera, luidspreker, en voor- en achterflitser verborgen in de behuizing van de smartphone. Zo behoud je als gebruiker een volledig strak scherm, zonder afleiding en functies die je op dat moment toch niet gebruikt. En wil je spontaan en vliegensvlug een foto maken: het kost slechts 0,8 seconde om de schuine pop-upcamera volledig in een hoek van elf graden omhoog te krijgen.

Sceptici hadden vooraf hun twijfels hierover. Zou deze functionaliteit niet de kwetsbare achilleshiel van het merk worden? Maar die angst blijkt ongegrond. De pivotfunctionaliteit heeft spartaanse kwaliteitstesten ondergaan en kan volgens de fabrikant meer dan tweehonderdduizend keer worden gebruikt. Dat betekent dat als je de camerafunctie ongeveer honderd keer per dag gebruikt, de functionaliteit vijf jaar zonder problemen blijft werken. Ook de vrees voor beschadiging van de camera als je de smartphone uit je handen laat vallen, is getackeld. Het 'drop protection’-mechanisme zorgt ervoor dat het toestel een vrije val herkent en de camera automatisch intrekt. Uitermate handig voor de wat minder standvastige fotografen onder ons.

Krasvrije lenzen

Een andere manier waarop Reno zich wil onderscheiden van de smartphones die momenteel te koop zijn, is het gebruik van de achtercamera. Deze is volledig verborgen onder '3d-glas' voor een naadloos uiterlijk. Daarnaast is dit de eerste Oppo-serie die gebruikmaakt van het 'ceramische O-dot'. Hierdoor komt de achterkant minimaal omhoog om krassen op de lenzen te voorkomen.

Aantrekkelijke foto’s

Al deze techniek zorgt ervoor dat foto’s maken een eenvoudige en snelle, maar technisch hoogstaande handeling wordt. De 48-megapixel-achtercamera en de 16-megapixel-selfiecamera vormen een sterk duo. De primaire lens van de Reno-serie is uitgerust met een Sony IMX586-sensor, een 48-megapixel-ultrapixelcamera met een 4-in-1-resolutie, die zelfs bij weinig licht scherpstelt, een f/1.7-diafragma én laserdetectieautofocus. De 16-megapixelcamera aan de voorkant heeft op zijn beurt een f/2.0-diafragma en maakt gebruik van een aangepast algoritme om lichteffecten te corrigeren en zich aan te passen aan elke huidskleur voor natuurlijke selfies, vooral als er weinig licht beschikbaar is. De Ultra Nacht Modus 2.0 maakt ten slotte gebruik van ai, hdr en multiframe voor onder meer ruisonderdrukking, handstabilisatie en dynamisch bereik.

Neem daarbij de 6GB geheugen en de 256GB opslag aan boord, royaal in deze prijsklasse, en niets belemmert je nog om aantrekkelijke kiekjes te maken, zelfs als je je telefoon op het moment suprême onverhoopt uit je handen laat glippen.

De Oppo Reno is vanaf 10 mei beschikbaar voor een adviesprijs van 499 euro, en is te koop bij T-Mobile, MediaMarkt, Belsimpel, Coolblue en Mobiel.nl. Kijk in de Tweakers Pricewatch voor de meest recente prijzen en aanbieders.

*Edit: foto's toegevoegd en header gewijzigd.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (28)

Wijzig sortering
+3Anoniem: 310408
6 mei 2019 19:16
Jullie weten dat je reageert op een advertentie he?

Reageerders hebben het over 'het artikel' {Mee eens. Ik lees van alles in het artikel} maar dat is het gewoon niet.

Tweakers laat reacties toe bij advertenties (zeer opvallend) maar als je wil reageren denk ik dat je goed moet beseffen dat de redacteuren waarschijnlijk met kromme tenen zitten mee te lezen. En ja, ik weet het, 'beste redactie'...... heb ik ook gepost, maar omdat het duidelijk is dat lezers het gewoon niet door hebben leek mij een commentaar hier UITERMATE toepasselijk. Journalistiek gezien (iets waar tweakers.net zich zeer terecht veel van aantrekt) is dit absoluut not done. Zelfs GeenStijl ,dat tegenwoordig alles doet om geld te verdienen, laat advertorial niet als artikelen lijken door reacties toe te laten.

Advertorials met reacties
Is toch leuk, advertenties met reacties.
Ze stellen 'ons' als gebruiker instaat het bepaalde product af te kraken.
Zolang er niet "gespeeld" wordt met het moduratie systeem, dat zal tweakers nooit doen.
Zie ik er geen probleem in.

Tweakers is tenslotte onderdeel van de PersGroep en daarmee een zeer commercieel gericht bedrijf.
Je kan ook snel zien dat het een advertentie is aan de manier waarop het is geschreven ;)
Het is een beetje geschreven als een betoog van een 3e jaars student, met weinig charme.
"omdat het duidelijk is dat lezers het gewoon niet door hebben"
Denk dat jij mensen hier beetje overschat. Dus spreek maar voor jezelf ;)
Dit is hier intern heel vaak onderwerp van discussie, is het nu wel of niet een goed idee om reacties te kunnen plaatsen. Tot nu toe zijn we er bij Tweakers (breed gedragen) van overtuigd dat de transparantie en mogelijkheid tot reacties / kritiek / etc. juist een krachtig middel zijn.

De intentie is dus juist niet om het te laten lijken op redactie / artikel, maar vooral om openheid en discussie te bevorderen / toe te staan.
De gebruikte foto is nogal matig gezien de focus op de kleuren en het 'panoramische' scherm. Ik begrijp er niet heel veel van. Ik snap dat het een advertorial is, maar is het nou echt onderscheidend? Ik mis die beargumentatie wel een beetje.
Kleur en op de foto een getinte medemensch? (die overigens aan een Moog prutst , wat het verband ook moge zijn, buiten "cool" )

Niet teveel nadenken bij reclame. ;)

[Reactie gewijzigd door OxWax op 6 mei 2019 16:25]

Dat is gewoon standaard marketing zooi, ik doelde vooral op de platte foto in het artikel, niet de achtergrond/panorama van het artikel.
Mee eens. Ik lees van alles in het artikel, maar op de foto kan er ik niets van maken.
Deze is volledig verborgen onder '3d-glas' voor een naadloos uiterlijk.
Zie ik niet op de foto, ten minste ziet er niets anders uit dan andere toestellen.
Daarnaast is dit de eerste Oppo-serie die gebruikmaakt van het 'ceramische O-dot'. Hierdoor komt de achterkant minimaal omhoog om krassen op de lenzen te voorkomen.
Ook niet te zien op de foto, misschien een goed iets maar een voorbeeld zou wel welkom zijn.

Het is een slechte foto uit een flut hoek waar je niets mee kan.

Ik snap dat het geen review is maar een advertentie, maar ik zie geen enkele van de aangehaalde features terug.
Er zijn nog een aantal foto's toegevoegd aan het artikel. Hopelijk krijg je zo een beter beeld van de telefoon! :)
Foto's of photoshops met rendering?
Wat gaat de ondersteuning van deze toestellen worden? Er lijkt bij levering Android 9 op te zitten. Dat is een mooi begin. Maar een nieuwste versie op moment van verkoop heeft niet het eeuwige leven. 5 jaar software updates?
Ook de vrees voor beschadiging van de camera als je de smartphone uit je handen laat vallen, is getackeld.[...]
...zelfs als je je telefoon op het moment suprême onverhoopt uit je handen laat glippen.
OK, duidelijk, een advertorial verpakt als enigszins reguliere korte review.
Vandaar dat er niet in staat dat dit toestel blijkbaar zo glad is als een paling in een emmer snot?
Een manier waarop de Oppo Reno het smartphoneaanbod geen kleur geeft:
Anti-consument gedrag door unlocked te verhinderen, waardoor TWRP flashen geen optie is, en vervolgens custom ROMs geen optie zijn (en je support valt of staat bij Oppo) en rooten met Magisk kan vergeten.

Ik wilde de Oppo Reno 10x graag kopen (liever dan de aanstaande Oneplus 7 Pro), maar met het bovenstaande gaat dat never nooit niet gebeuren.
Het artikel nodigt me niet uit tot kopen al ziet het scherm er mooi toestelvullend uit. De andere leuke innovaties kunnen wel een detailfoto gebruiken en voor Tweakers staan er maar weinig specs. En taalfouten als 'ceramisch' zijn storend (ja, dat spreek je uit met een K).
Maar we weten dat het toestel bestaat - en wachten de test af.

[Reactie gewijzigd door sympa op 6 mei 2019 22:00]

Ik vind Oppo echt een geweldig merk want ze luisteren echt naar hun klanten zodat we altijd de beste ervaring krijgen.
Ik vind Oppo echt een geweldig merk want ze luisteren echt naar hun klanten zodat we altijd de beste ervaring krijgen.
*gesponsorde reactie* vergeten te vermelden ?
Daarom geloof ik niet in reclame.

Een goed product verkoopt zichzelf.
Jij niet, de miljardenindustrie reclame, wel.
En het werkt, anders koopt niemand meer Dash (of WC-eend)
Ik ben wel voor een telefoon zonder front camera, selfies maak ik nooit dus hoef die camera toch nooit te gebruiken. Wel grappig dat ze de camera aan de achterzijde een onderscheidende feature vinden hebben omdat deze niet uitsteekt, iets wat een aantal jaar geleden de standaard was op iedere telefoon :p
De reden dat andere fabrikanten dit niet doen is simpel: Dan kunnen ze niet zeggen dat ze een uitstekende camera hebben...
De Nokia 9 heeft er 5 en niet één steekt er uit.
Gewoon weer een flut advertorial.

Dit krijg je als je betaald krijgt om te spreken namens een fabrikant.
0Anoniem: 427069
6 mei 2019 17:57
Ik hoop dat Oneplus dat "pivot rising" ook gaat toepassen. Ik vind dat er mooier uitzien dan de doorsnee popup camera
Snapdragon 710...
Snapdragon 710...
Wat is daar mis mee?
Een midrange soc. waardoor dit toestel niet aangerekend kan worden tot de highend toestellen. De mi9 is daardoor interessanter.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee