Door Kees Hoekzema

Serverbeheerder

Server & netwerk statusmeldingen

16-01-2004 • 13:10

164 Linkedin

Problemen met de servers en de netwerkverbinding van Tweakers.net worden in deze .plan gemeld. De laatste informatie over de serverloads en -uptimes kun je volgen op de fotoverslag al werd aangekondigd.

 • 04-01-04 Na de problemen van gisteren was Atlas nog niet weer helemaal de oude waardoor er opnieuw problemen ontstonden. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat het forum en de frontpage tijdelijk onbereikbaar zijn geweest. De serveradmins hebben de bak meermalen gereboot, maar deze vertoonde ook daarna nog diverse kuren bij het succesvol opbrengen van services/daemons. Op dit moment draait het allemaal weer stabiel. Wanneer er meer informatie komt, zal dit gemeld worden.

 • 03-01-04 De fileserver (Atlas) had het vannacht begeven en heeft helaas een van zijn schijven verloren. Gelukkig werden er twee helden bereid gevonden om naar Amsterdam te fietsen en aldaar het powerknopje enige malen hardhandig te hanteren. Ook vanavond was het weer zover, de fileserver had er wederom geen zin in. Gelukkig werd er ook deze keer iemand van Trueserver bereid gevonden om even bij telecity de boel in orde te maken.

 • 15-11-03 De database server van GoT heeft er steeds minder zin in en houd het momenteel maar liefst 1 seconde uit voor hij crasht. Daar dit gedrag niet gewenst is zijn we druk bezig met het oplossen hiervan. Het probleem is bekend maar om het op te lossen moet alle data gedumped en geimporteerd worden, dit kan snel enkele uren duren, we verwachten dat GoT aan het begin van de avond weer online is.
  Inmiddels is alle data weer geimporteerd en zou GoT weer moeten werken.

  12-11-03 Door een crash van de forum database server, heeft het forum vanmiddag enige tijd down gelegen. Omdat deze server de laatste maanden steeds vaker zonder reden uitvalt, staat hij al op de zwarte lijst van servers die zo snel mogelijk een upgrade moeten hebben. We hopen dan ook dat dit de laatste keer is dat Apollo crasht voor hij zijn update kan ontvangen.

 • 03-11-03 Er zijn problemen met de queuing van de mailserver op Arethusa. Mail komt hierdoor vertraagd aan op zijn bestemming. Er wordt gewerkt aan een oplossing van het probleem.

 • 22-10-03 Na enkele aanloopproblemen, die onder andere werden veroorzaakt door brak geheugen, is de nieuwe Artemis inmiddels stabiel aan het proefdraaien op kantoor. De machine heeft momenteel een uptime van vijf dagen en heeft in een periode van drie dagen zonder problemen bijna 200 miljoen queries verwerkt. De doos draait op 64-bit SuSE Linux met MySQL 4.0.15 voor AMD64-processors. De eerdere stabiliteitsproblemen bij het gebruik van meer dan 4GB geheugen zijn eveneens verholpen.

 • 07-10-03 Zojuist hebben we van onze leverancier Melrow twee nieuwe Appro-machines ontvangen, zodat er eindelijk weer gewerkt kan worden aan de configuratie van de nieuwe Artemis en Apollo-servers.

 • 22-09-03 De situatie begint steeds merkwaardiger te worden. Met nieuwe processors wil de Appro-barebone nog steeds geen tekenen van leven vertonen, dus er rest ons geen andere optie dan het hele apparaat retour naar de leverancier te sturen. Het enige wat nu nog stuk kan zijn is het power-circuit (voeding/power distribution unit) en dat hebben we niet in reserve. Saillant detail hierbij is dat de twee omgeruilde Opteron 244-processors waarschijnlijk niet eens kapot waren

  Anyway, om onze upgradeplannen niet nog meer vertraging op te laten lopen is direct een tweede Appro-server besteld. Deze zal worden uitgerust met twee Opteron 242-processors en 6GB PC2700 ECC Registered geheugen. De opslag wordt verzorgd door een viertal Seagate Cheetah 10k6 36,7GB SCSI schijven die in RAID 5 aan een LSI Logic MegaRAID Elite 1600 zijn geknoopt. Omdat het forum nogal zwaar op het beschikbare systeemgeheugen leunt en minder op processorkracht zal deze machine worden ingezet als vervanger voor Apollo.

  Voor Artemis geldt juist het omgekeerde: die kan met 4GB geheugen prima uit te voeten maar heeft daarentegen weer veel baat bij zoveel mogelijk processorkracht. Om daaraan tegemoet te komen zal Artemis v2.0 uitgerust worden met AMD's paradepaardje, de Opteron 246 . Voor het overige zal Artemis niet verschillen van Apollo.

 • 12-09-03 Helaas heeft het Tyan-moederbord bij het sterven ook de Opteron-processors meegenomen naar de eeuwige jachtvelden . Omdat onze leverancier de Opteron 244 niet meer op voorraad heeft zal de server nu uitgerust worden met twee Opteron 242-processors.

 • 09-09-03 Omdat het moederbord uit de Opteron-server die Apollo zou moeten gaan vervangen is doorgefakkeld heeft de upgrade enige vertraging opgelopen. Inmiddels is er wel een nieuw moederbord binnengekomen en we hopen dat dat wel heel blijft. Verder zijn er (en niet alleen bij ons) onverklaarbare stabiliteitsproblemen bij Opteron-systemen met 6 GB geheugen aan boord. Daarom zal de server vooralsnog worden uitgerust met 4 GB geheugen. We overwegen ook om eerst Artemis te gaan vervangen en daarna pas Apollo. Artemis heeft het veel drukker en de stabiliteitsproblemen van Apollo zijn vooralsnog weer uit de wereld geholpen.

 • 16-08-03 Nadat de schijf in Atlas vervangen was, ging het filesystem op de scsi raid array onderuit. Hierdoor zullen de komende tijd de images, usericons, private fiilestorage, fotoalbums en de banners niet weergegeven worden. Hier is enige tijd mee gemoeid, maar het geheel wordt ietwat lastiger gemaakt omdat de laatste backups van de fileserver mislukt zijn.

 • 14-08-03 Vannacht rond 6 uur is fileserver Atlas uitgevallen. Bij een checkup ter plaatse bleek er een harde schijf overleden te zijn. Het is ons echter onduidelijk waarom de server toch gecrashed is: normaliter moet het uitvallen van een schijf zonder problemen overleefd kunnen worden. De defecte schijf is meegenomen en aan het eind van de middag zal een vervangende schijf geplaatst worden.

 • 24-06-03 Zoals bekend heeft Tweakers.net afgelopen week een nieuwe fileserver aangekondigd en geïnstalleerd. Deze fileserver is nu ook in gebruik genomen. Atlas draait momenteel de zoekmachine voor het forum en ook serveert Atlas nu alle files voor het webserver cluster. Hierdoor was er heel afentoe enige downtime te bespeuren, maar in het algemeen is de overzetting soepel verlopen.

  Zoals de vaste bezoeker van het forum vast al heeft opgemerkt is de databaseserver van het forum de laatste tijd niet heel stabiel. Om dit euvel verhelpen zal er binnenkort een nieuwe dual Opteron ter vervanging komen.

  Deze nieuwe .plan wordt u aangeboden naar aanleiding van dit topic op het forum.* Serverstatus

 • Reacties (164)

  Wijzig sortering
  RAID werkt niet, laatste backup mislukt... * 786562 jurrian
  Yep, in dat artikel staat o.a. deze zin:
  Vanzelfsprekend gaan we er voor zorgen dat dergelijke fouten in de toekomst niet meer zullen voorkomen. Samen met Kees zijn we al ongeveer een maand bezig met de ontwikkeling van een nieuw server plan,
  Blijkbaar is het nog steeds lastig om te controleren of de backup wel goed verloopt, want dit is dus de tweede maal dat er een probleem is met een backup.

  Het eerste wat je met het maken van een backup script/oplossing doet is het controleren of de data die gebackuped wordt ook weer terug te zetten is om zo een werkende situatie op te leveren, iets wat duidelijk niet gebeurd is, altans, niet recentelijk genoeg.

  Want het gaat niet om de laatste backup, maar om de laatste backups, een teken dat ze al lange tijd niet gecontrolleerd zijn.

  Niet echt goede reclame voor Tweakers.net lijkt me zo, juist van een site als deze mag je veronderstellen dat dit soort dingen goed geregeld zijn...
  Het huidige bericht van GoT:
  Board Maintenance
  Board returned reason:
  -------------------------------------------------------------------------------
  Blijkbaar heeft de laatste crash van apollo de DB-files gecorrumpeerd, er wordt nu een poging ondernomen dat te repareren.
  Da's lekker, net vernieuwde software, is er bij de vorige crash nog een adder onder het gras gekropen.

  -edit-
  en weer up.
  Hopelijk is de volgende downtime wel gepland (merge)
  Het lukt tot nu toe bijna geen enkele keer om een systeem in 1 keer werkend te krijgen. Komt dit door slechte hardware, gebrek aan geld en tijd of iets anders? Klinkt een beetje cliche, maar kan niet zeggen dat het erg goed overkomt steeds defecten, problemen, corrupte DB's enzo.

  De praktijk leert dat een gedegen voorbereiding dit normaal compleet uit kan sluiten, maar een tekort aan benodigdheden maakt het soms lastig. Is er soms een zwakke schakel in het upgrade en migratie traject van tweakers systemen? Ik zie op zich aan de .plan meldingen wel wat verbanden, maarja, das ook maar semi-complete info. Oftewel, 'k heb geen idee wat die zwakke schakel(s) kunnen zijn.

  Edit: Nu 'k hier toch ben, de layout van de FP is weer geknoeid, somehow probeert een brede banner de zijrand te bezetten (bekeken op 3 pc's, 2 verbindingen, allemaal XP/IE6). Kan het niet melden in een forum oid helaas.

  Even screenie gemaakt om het te laten zien, mocht het zo al pleite zijn:

  nigelator.demon.nl/nigel/tweakers_fp.jpg

  Ah, tis nu weer weg.. heb nu weer mooie nieuwe banners ;)
  Klinkt een beetje cliche, maar kan niet zeggen dat het erg goed overkomt steeds defecten, problemen, corrupte DB's enzo.
  We hebben een stuk of vijftien servers in bedrijf die met uitzondering van één machine probleemloos werken. Het is niet meer dan logisch dat er wel eens problemen optreden, dat gebeurd overal. We zitten gemiddeld op 165 dagen uptime met twee machines op 414 dagen. We hebben MySQL op zo'n 200 dagen uptime gehad, dus wat zeur je nou altijd? Corrupte databases komen zeer zelden voor en zijn trouwens absoluut geen vreemd verschijnsel als een database met MyISAM tables crasht (en ja, we draaien InnoDB waar dat nuttig is).
  De praktijk leert dat een gedegen voorbereiding dit normaal compleet uit kan sluiten, maar een tekort aan benodigdheden maakt het soms lastig
  Met een gedegen voorbereiding voorkom je niet dat een leverancier een machine met gecertificeerd geheugen opstuurt waarvan het geheugen niet stabiel blijkt te worden. Dat er bij het overstappen naar een 64-bits systeem nieuwe problemen kunnen optreden ligt in de lijn der verwachting. We bevonden ons immers op nieuw terrein. De instabiliteit met meer dan 4GB geheugen was een (software)configuratieissue die opgelost is voordat het systeem in productie ging. Dat was dus onderdeel van onze voorbereiding. Hier is bij de nieuwe Opteron-systeem uitgebreid te tijd voorgenomen, o.a. door ze uitgebreid op stabiliteit te testen (de nieuwe Artemis heeft nu meer dan 200 miljoen queries gedaan).
  We hebben een stuk of vijftien servers in bedrijf die met uitzondering van één machine probleemloos werken. Het is niet meer dan logisch dat er wel eens problemen optreden, dat gebeurd overal. We zitten gemiddeld op 165 dagen uptime met twee machines op 414 dagen. We hebben MySQL op zo'n 200 dagen uptime gehad, dus wat zeur je nou altijd?
  Ach ja, 'k heb ook nix te zeuren, heb je gelijk in. Uptimes zeggen weinig, maar het viel mij iig op dat er 'vaak' iets mis gaat. 'K zal der niet meer over beginnen.
  Dat was dus onderdeel van onze voorbereiding. Hier is bij de nieuwe Opteron-systeem uitgebreid te tijd voorgenomen, o.a. door ze uitgebreid op stabiliteit te testen (de nieuwe Artemis heeft nu meer dan 200 miljoen queries gedaan).
  Had het idee dat de problemen pas in gebruik aan het licht gekomen waren. Tis alleen een idee, aan deze kant van de site zie je niet het hele verhaal. Nogmaals; 'k zal niet meer zeuren.
  Edit: Nu 'k hier toch ben, de layout van de FP is weer geknoeid, somehow probeert een brede banner de zijrand te bezetten (bekeken op 3 pc's, 2 verbindingen, allemaal XP/IE6). Kan het niet melden in een forum oid helaas.
  Je screenshot doet het niet.


  Maar je bedoeld dit zeker:

  http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=438528
  Screenshot was al weer /dev/null zeg maar.

  Grappig: nu is het weer het geval. Dat bedoelde ik idd.
  Ik zie het net ook ja. Ik hoop niet dat dit BC4 als gevolg heeft :'(
  Is het ook een id dit eerst in een test omgeving te testen zoals men dat meestal met een server doet?

  En hoe kun je in hemelsnaam een moederbord & PSU laten doorbakken ?
  waar denk je dat het gebeurde? nou nee, niet in een productie omgeving natuurlijk... natuurlijk wordt elke server getest voor hij erin komt te hangen, helemaal als het ene nieuw platform is, kan me niet herinneren dat we ooit een server out of the blue hebben opgehangen zonder dat ik er aan gezeten heb ;)

  en verder kan ik je meedelen dat ik uit betrouwbare bron heb vernomen dat wij bij lange na niet de enige zijn die problemen hebben met dit type moederbord en processoren, en als de voeding daar dan ook door doodgaat; ja dat kan gebeuren, en nee dat is niet heel moeilijk als je weet dat de spoelen op het moederbord er bijna afsmelten (omdat ze meer dan 100 graden worden) en zodoende prima kortsluiting gemaakt kunnen hebben.
  Ik ken het probleem, 'k heb hier op de td zeker 3 moederborden liggen met zichtbare brandschade varierend van bladdrende print tot complete gaten waar ooit een voltage regulator of spoel gezeten heeft.
  Hoe die boel doorbakt moet je niet aan mij vragen maar aan die server :P

  Ik ben erg dankbaar dat we besloten hebben om eerst uitgebreid offsite ervaring op te doen met die Opterons. Pas als we helemaal zeker zijn dat het goed werkt gaat ie het rek in.
  De Artemis en Alicia draaien nu al bijna 300 dagen... proficiat! Gaat het ook lukken om die een jaar aan een te laten draaien? Zou wel tof zijn.
  Het zou er haast nog wel eens in kunnen zitten ook voor Artemis :)
  Zeker met de vakantie voor de deur, en een aantal tentamens, ga ik komende 2 maand niet echt actief met artemis bezig, ook aan het einde van de vakantie zal ik daar niet aan toe komen. Waarschijnlijk gaat artemis pas uit als hij vervangen wordt, en ik denk dat dat wel na 365 dagen is :)
  Zou dat een record zijn of zijn er wel vaker servers geweest die het zo lang hebben uitgehouden ??

  Wel een hele prestatie, een server die het een jaar uithoudt zonder crashes, bugs etc. !!! Ik haal nog geeneens 3 dagen :+
  Overduidelijk fake die uptimes:
  zie hier
  Wedden van wel? Compilen gaat prima, je kan hem alleen niet booten.
  Beetje rare definitie van updaten heb je dan...
  niet.

  Is ook niet nodig, aangezien ze nu beide 2.4.19 draaien, en er geen remote exploits of ernstige bugs tot 2.4.21 zijn gefixt.
  Hier op tweakers is dat bij mijn weten een record ....

  globaal gezien gebeurt een uptime van 1 jaar wel vaker ...... zonder afbreuk te doen aan de prestatie overigens.
  3 dagen is wel erg extreem..
  Mijn server draait nu een maand zonder problemen. Reden van de laatste reboot was een stroomstoring in de hele regio. Het is een pentium 80 en draait nt4.0.

  Voorheen draaide deze server op Windows 98 met winroute om internet te delen. Toen ging hij ook minimaal een maand mee zonder te rebooten.

  Het wachten is nu op een nieuwe computer die de server taken gaat overnemen. Alleen komt er dan geen windows op.
  Als je zoekt naar uptime en record dan vindt je servers die 500 dagen in de lucht zijn.

  Kortom: nog ff volhouden Kees! :)

  Hmz ... 500 dagen is voor mietjes: All times Top 10 uptimes :+
  die kloppen volgens mij niet....

  1790 dagen uptime met kernel 2.4.20....
  zolang is ie nog niet eens uit....
  Anoniem: 35417
  @Vold27 juni 2003 09:46
  Je kan gewoon kernel updaten zonder te rebooten.
  In sprookjes kan dat wel. In de praktijk niet.
  Mja ik vind et opzich zoizo dom. Als je zo'n lange uptime hebt (Met Windows) dan wil het gewoon zeggen dat je dus ook zolang geen security patches e.d. hebt geinstalleerd.
  Anoniem: 35417
  @Vold27 juni 2003 21:46
  @ Coen Rosdorff

  Wedden van wel? Compilen gaat prima, je kan hem alleen niet booten.
  @Kix_Ass

  Voor Windows NT4.0 komen toch geen patches meer uit.. :+ Dus ik zit goed met m'n NT4.0 bak :P

  Maar Linux is door de modulaire opbouw vaak te patchen zonder te rebooten.
  True indeed. Wat dat betreft moet je met een Windows server niet voor de uptime gaan, zodra je voor Windows kiest, weet je dat iedere update een reboot met zich meebrengt.

  Wie trouwens een leuke top10 van uptimes wil zien, over het algemeen is de uptime van Netcraft redelijk betrouwbaar, en ook daar hebben ze een lijstje met de longest uptimes. Het record staat daar op 1745 dagen, en gezien dat met tussentijdse samples gaat is dat redelijk betrouwbaar.

  Mijn linux-server is hier thuis heeft trouwens een uptime van 323 dagen, ook niet onaardig. Laatste reboot was door een stroomstoring, daarvoor 80 dagen uptime.
  Anoniem: 6882
  @Vold22 augustus 2003 08:08
  En dat zo'n beetje de helft co.jp servers zijn...
  Ben benieuwd hoe je dat onder Linux wilt realiseren wat betreft kernel updaten zonder te booten.
  Neerzetten alla, grub/lilo aanpassen ook inderdaad. Maar het laten gebruiken van de nieuwe kernel, lijkt me onmogelijk.
  Modules willen nog wel met een live system mits je de module tijdelijk kan missen maar goed, ben zeer benieuwd hoe je dat gedaan hebt.
  Wat normaal is, aangezien er in Linuxkernel lang geen functie zat om een uptime van langer dan 497 dagen bekend te maken. Die functie zit er nog maar een jaar in.

  (windows 95 crashte trouwens automatisch na 49 dagen).
  Anoniem: 75461
  @Vold7 juli 2003 00:24
  Het record van mijn server is 80 dagen ;(
  Valt het op dat de top50 van die site allemaal BSD systemen zijn en niet Linux? :)
  Anoniem: 35417
  @Kees25 juni 2003 22:30
  En toen lagen zowel het lichtnet als de generator bij Telecity eruit :+
  Wil je dat alsjeblieft niet roepen, dat is ni grappig :(

  Is al eens gebeurd hoor.
  hmmm, Als Atlas eruit is, wrom kom ik dan via "atlas.tweakers.net" hier, en via www. niet?
  Omdat Atlas direct op de eigen harddisk kan lezen en de webservers dit via NFS doen. Vanwege het onderhoud zal men waarschijnlijk de NFS mounts hebben verbroken om zo doende geen overbelaste webservers te krijgen met reeksen requests voor de file server.

  Alle request voor www.tweakers.net en http://gathering.tweakers.net worden door de loadbalancer verdeeld over het appro webserver cluster.
  het ligt idd harstikke plat :)

  wel leuk, in de balk bovenaan IE: 7 pageviews per minuut :Y) :7
  Na helaas wel :'( alle plaatjes enzo zijn weg.
  Kan de mededeling "is doorgefakkeld" iets meer gedetaileerde uitleg krijgen over hoe jullie dit hebben laten gebeuren, heel benieuwd... Lijkt me weer een pijnlijk geintje... Was dit garantie, een domper voor de sponsor of een domper voor de eigen financien?
  't is al twee weken geleden gebeurd. We hadden grote problemen om 6 GB stabiel te krijgen en op een gegeven moment werd het echt heel erg instabiel. We hebben toen een MSI-Opteron bord gepakt om mee te testen, en dat leverde niets op. Toen we vervolgens het Tyan-bord uit de Appro weer aansloten roken ACM, Kees en Femme een lekkere brandlucht.
  We hebben netjes een vervangend bord gekregen (garantie dus) maar nu blijkt dat zeer waarschijnlijk de Opteron-processors ook in rook opgegaan zijn.
  Het was dus een domper voor de sponsor... :) :(

  Dat van die processor is wel heel speitig, want daar krijg je zeker geen garantie voor of wel?? (en dat is dan weer een domper voor de eigen financiën door pech)
  Alles is eigen aanschaf dus sowieso zou het altijd een domper zijn voor de eigen financiën :P

  Ik mag aannemen dat er op die processors ook wel garantie zit...'t is compleet buiten onze schuld kapot gegaan dus ik ga niet zomaar het verlies accepteren :)
  Als die dingen echt compleet kapot zijn, mag ik dan heel liev vragen of ik er eentje mag hebben (of moeten jullie die terugsturen) ik zoek nog een exclusieve sleutelhanger :7

  EDIT:
  semi-serieus, dat hij nou weer als grappig wordt gemod, ik kies ook altijd de verkeerde smileys.
  maargoed, nu ze echt kapot blijken te zijn...
  * 786562 tommy84amd-medewerker: Ja inderdaad, waarmee kan ik U van dienst zijn?
  * 786562 tommy84amd-medewerker: Dat is vervelend, he kan ik U van dienst zijn?
  * 786562 tommy84amd-medewerker: Ok, dat is goed, en houd U de kapotte maar, ik geloof het allemaal wel

  m.a.w. voor je een vervangend product krijgt moet je eigenlijk altijd de kapotte inleveren...
  Aan dat rode kruisje te zien is de server nog niet volledig in gebruik ofzo :?

  Tevens zie ik Atlas nog niet in de statistieken tevoorschijn komen. Mag ik hieruit opmaken dat de server nog niet geheel in gebruik is genomen en nog in een testfase bevindt?
  Atlas draait nog niet mee in de statistieken waardoor hij een rood kruisje heeft.
  Als ik op GoT na inloggen op de link van mijn nick-name klik (die me dus moet brengen naar de lijst van threads waar ik al eens op gereageerd heb), dan kan hij de pagina iedere keer niet vinden.

  Het betreft de volgende link: http://search.gathering.tweakers.net/forum.php/find/poster/44006

  @wildhagen hieronder: ik heb ook wel geduld, maar vroeg me alleen af, of deze foutmelding ook gevolg was van bovenstaande meldingen. ;)

  Ik kan toch gewoon bij mijn threads komen, door handmatig te browsen in de juiste topics. :7
  Dat komt omdat de search platligt.

  Gewoon geduld, er word neem ik aan hard aan gewerkt, en het zal vanzelf wel weer goedkomen.
  Gaat volgens mij goed met het server park van de 15 server liggen er op dit moment 40% (6 stuks) plat.

  hoe komt dat allemaal zo heren?
  Drie servers zijn buiten bedrijf en/of vervangen omdat we ze niet meer nodig hebben. Bij drie anders worden de statistieken niet geupdate waardoor ze een rood kruisje krijgen. Er is dus niets aan de hand met die servers.
  Kom op Kees ik wil mn banner weer eens uit de kast toveren :P

  http://members.home.nl/bierkameel/kees.gif
  Dat kan nog wel even duren.
  We hebben nu het probleem vastgesteld en de enige oplossing was dat we de database helemaal leeg moesten maken en dan opnieuw importeren. Dit kan wel even duren: 30 mins voor het aanmaken van de databasefiles alleen al, en dan nog eens een goede 90 minuten voor het importeren van de data. En het maken van de dubbele backup die nu bezig is duurt ook minimaal 120 minuten.
  Een avondje geen GoT dus :(

  Wat is het exacte probleem? Corrupte database? Of wat?? Ben benieuwt :)

  Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

  Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

  Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.  1 2 3 ... 8

  Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


  Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

  Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
  Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

  Tweakers maakt gebruik van cookies

  Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

  Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

  Sluiten

  Toestemming beheren

  Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

  Functioneel en analytisch

  Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

  janee

   Relevantere advertenties

   Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

   Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

   Ingesloten content van derden

   Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

   janee