Door Roelant Kooij

Upgrade Forumsoftware naar React 1.9.1

15-01-2004 • 09:45

111 Linkedin

Maandag aanstaande zal de forumsoftware van Gathering of Tweakers onder handen worden genomen, om uiteindelijk als React 1.9.1 te herrijzen. De update zal rond het middaguur plaatsvinden en ongeveer twee uur in beslag nemen.

De nieuwe versie bevat bugfixes en nieuwe features in alle soorten en maten. Abonnees krijgen bijvoorbeeld de beschikking over twee nieuwe templates, waarvan één met meerdere stylesheets, en op verzoek wordt de oude "Gathering of Tweakers"-header weer gebruikt wanneer de banners zijn uitgeschakeld. Voor wie geen abonnement heeft of gewoon genot schept in het kijken naar banners, worden de banners in een iframe geladen. Hierdoor worden forumpagina's niet meer vertraagd door het langzame laden van sommige banners.

Enkele andere nieuwe features zijn het markeren van de topicstarters door middel van een alternatief onlinestatus-icoon, de "highlighting" voor de zoekresultaten is uit te schakelen in de voorkeuren, er zijn flink wat accesskeys toegevoegd aan het bestaande assortiment en de navigatie is verbeterd door efficiënt geplaatste zoekboxes, inlogvelden en pulldownmenu's voor de topicnavigatie.

Voor wie snakt naar alle bugfixes en features is React Bugs en Featurerequests een absolute aanrader. Tenslotte nog een overzichtje van alle accesskeys en hun functie zoals die vanaf React 1.9.1 werkzaam zijn:

ToetsencombinatieBijbehorende actie
Alt AGa naar de Active Topics
Alt BGa naar je Bookmarks
Alt FGa naar de zoekfunctie
Alt GGa naar de GoT Forumindex
Alt HGa naar de FAQ
Alt LGa één niveau terug
Alt MGa naar je myReact
Alt NMaak een nieuw topic
Alt PPreview de posting
Alt QScroll naar de geselecteerde # of het 1e bericht
Alt RReageer
Alt SSubmit de posting
Alt TGa naar de Tweakers.net Frontpage
Alt WScroll naar de Quickreply
Alt YGa naar de voorkeuren
Alt ZNaar Quicksearch

Reacties (111)

Wijzig sortering
Geen paniek!

Tien dingen die je kunt doen als GoT langer dan 10 seconden down is:

1. Continu naar de Telecity webcam kijken om te zien hoe er niets bijzonders gebeurt
2. Slashdot.org/nu.nl/onzin.nl/etc. lezen
3. Een webgame spelen
4. Online gamen (Battlefields, CS, you name it)
5. Je harddisk eindelijk weer eens opruimen
6. Een film kijken op je computer

Pas op, vanaf hier worden de opties eng, want je moet er voor weg achter je PC:

7. TV kijken
8. Een boek lezen
9. Naar buiten gaan
10. Iets nuttigs gaan doen met je leven

Het is echt waar, er is ook leven zonder GoT! (nerdsmileyke)

komt van ergens op GoT, kan momenteel dus geen credits zoeken
[edit]
dit komt uit dit topic, geschreven door Wilke
10. Iets nuttigs gaan doen met je leven

Klinkt goed! Hoe begin ik? :? :P
Roel's 3 steps to a better you

Step1: Download a distributed client
Step2: Spread it around as much as you can
Step3: Get a job / Get to work

[off-topic]
Ik heb wat met die stappenplannen de laatste tijd :+
Deze downtime is buitengewoon goed geplanned in verband met mijn tentamen van woensdag ;)
O.. shit ja.. Tentamens |:( ;)

Welcome back in the real world /me
komt van ergens op GoT, kan momenteel dus geen credits zoeken
Hij is door Wilke in een LA-topic gepost tijdens de instabiliteit van Atlas, en vervolgens door mij in de MED over die downtime geciteerd :)
"8. Een boek lezen"

Een boek ? Wat is dat ???
Goede zaak! Is er inmiddels al bekend wanneer de T.net-layout ingevoerd gaat worden?
De op Tweakers.net gebaseerde layout is op dit moment nog in de ontwerpfase, maar waarschijnlijk wordt er binnenkort begonnen aan het bouwen van de templates. Voorlopig kunnen abonnees zoals m-m al aangeeft genieten van een alternatieve GoT-layout in de (default beige) kleurstelling van de frontpage :).
die t.net layout die in de ontwerpfase is, wordt dat de normale lay-out dan?
Dus ook voor niet-abonnees?
Want dat zou ik wel tov vinden :)
Dat wordt inderdaad de nieuwe standaardlayout. De huidige layout blijft nog wel in te stellen.
Dat volgens mij niet, maar een van de optionele stylesheets van de nieuwe silvertemplate (voor abonnees only!) heeft een Tweakers.net frontpage look-and-feel. Het is dus niet de langverwachte nieuwe frontpage-achtige template, maar een invulling van de huidige template met tweakers.net frontpage kleurstelling en logo.
De echte frontpage template wordt volgens mij nog door de devvers hard aan gewerkt :)
Board Maintenance
Board returned reason:
--------------------------------------------------------------------------------
Daar kwam een raar bugje aan het licht :?
Is wel een serieuze bug dan, aangezien ik errors krijg over een verkeerd data-type...

(Lijkt erop dat iemand de optie "Overbodig" heeft gevonden bij het modden)
Wat voor bug is niet bekend; de load van de webservers schoot in ieder geval ineens de lucht in en dat trok de hele site down. Plan-update is overigens onderweg, maar aangezien de reden totaal onbekend is kan er geen schatting gegeven worden van de downtime.
Toetencombinatie
Foutje, bedankt!

Het is makkelijk dat er toetsencombinaties zijn, maar ik vraag me af of ik ze ga gebruiken. Want met 1 of 2 drukken op de muis kom je er ook.
Voor de mensen met RSI is het misschien wel beter. En ik denk dat als je de toetsen eenmaal kent, je nog sneller kan forummen ;)
Ik ben er niet zo blij mee. Ik gebruik zelf veel van zulke dingen voor andere dingen (Alt-a voor Favorieten enzo) en zou het graag als pref terug zien komen ;)
... accesskeys en hun functie zoals die vanaf React 1.9.1 werkzaam zijn
Werkt dus pas vanaf de nieuwe versie van React, waarvan dit .plan je vertelt dat 'ie maandag zal worden geïnstalleerd. Dan kan je ze nu wel gaan zitten proberen, maar dan kan ik je vooraf wel voorspellen dat er keys tussen zitten die niet zullen werken ;)
Ik ga er vanuit dat de sneltoetsen die jij in je browser instelt de sneltoetsen van een website overschrijven. Verder is het zinloos om van al dit soort kleine dingetjes een preference te maken: daar wordt het forum bepaald niet sneller van en je krijg je zo'n enorme waslijst aan preferences dat 't ontzettend gebruiksonvriendelijk wordt.

Daarnaast horen feature requests en de discussie over de wenselijkheid van bepaalde features hier niet thuis.
Maak je geen zorgen. Op dit moment worden ook al verschillende van deze toetsencombo's gebruikt, zo werkt alt+a met react 1.8 ook prima om naar de active topics te gaan. Werkt het nu dus goed bij je, zal er weinig verandering in komen.
@ _Thanatos_:
Je moet de tekst eens goed lezen
Maandag aanstaande zal de forumsoftware van Gathering of Tweakers onder handen worden genomen, om uiteindelijk als React 1.9.1 te herrijzen. De update zal rond het middaguur plaatsvinden en ongeveer twee uur in beslag nemen.
De alt-a selecteerd nu ook al de active-topics link, alleen IE is zo eigenwijs om bij een accesskey op een link de link enkel te focussen, maar niet te trigerren (zoals hij bij buttons wel doet).
In IE moet je dan dus nog op enter duwen, terwijl in bijvoorbeeld Mozilla alt-a wel direct de link triggered.

Dat is in 1.9.1 dus straks ook zo met de extra accesskeys; ik had daar met javascriptjes enzo omheen kunnen werken, maar heb daar niet voor gekozen. IE is gewoon een achterhaalde browser aan het worden ;)
crisp: even voor de goede orde: ik gebruik geen IE hoor, daarom verwachtte ik dat het werkt ;)
Er gebeurt geen kont hier als ik op alt+a druk in de GoT hoofdpagina. ik hoor alleen "ping" uit m'n speakers komen...
Mag ik de taalpuristen onder ons even hiernaar verwijzen: Spel- en tikfoutjes - deel 2
hoeist heren? ik zie nog geen gathering.tweakers.net, terwijl er al 2.30 uur langer gewacht is dan aangegeven (oftewel 125% meer tijd).

Hint voor de volgende keer: neem de geschatte tijd, verdubbel die, en post dat.

Wel goed dat dit van te voren is aangekondigt, dat is in ieder geval wel al een verbetering.. nu de rest nog.

Dan nog een klein mereneukerigheidje: het is 'deze .plan' en niet 'dit .plan'..
Hoe weet jij nou of de verwachting niet stiekem een uur was in plaats van twee? Bovendien is er om (iets voor) 13:00 begonnen in plaats van om 12:00.
[knip]

Dat weet ik niet. Ik geef alleen een tip op basis van de hier geposte verwachtingen. Als jullie 1 uur hadden geschat, dan is de formule voor jullie blijkbaar niet 2xverwachtte tijd, maar 4x verwachtte tijd.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb heel veel waardering en respect voor wat jullie doen en bereikt hebben. Vandaar ook mijn full abo, terwijl ik van de functionaliteit nauwelijks gebruik maak. Banners staan aan en GoT kom ik niet (meer).

Wel is het zo dat er eigenlijk altijd als jullie dit soort onderhoud hebben, het langer duurt dan verwacht, onaangekondigd gebeurd, enzovoort. Er is altijd wat. Nu is dat in de praktijk ook zo, bij bijna alle acties die een beheerder doet zit er vaak een addertje onder het gras. Daar zit wat mij betreft het probleem niet. Houdt daar dan alleen eens rekening mee in het posten van een .plan, dan krijg je ook veel minder scheve gezichten...
Altijd is overdreven, maar vaak zijn inderdaad vaak onverwachte problemen. De verwachte downtime iedere keer verdubbelen of verviervoudigen is een preventieve oplossing voor de negatieve reacties die daarop komen, maar ik denk dat veel tweakers liever een realistische schatting krijgen, aangevuld met regelmatige updates als er iets uitloopt.
maar ik denk dat veel tweakers liever een realistische schatting krijgen, aangevuld met regelmatige updates als er iets uitloopt.
Jazeker :) Het wachten is dus op aanvullende informatie cq updates :)
't Is inderdaad deze DOTplan, maar in praktijk spreekt men van plannen (plans), en dan is het wel dit plan.
Eh, hoe men er in de praktijk over spreekt is irrelevant. We hebben het hier over schrijftaal, en dan is het gewoon deze .plan (ik zeg trouwens punt-plan), en niet dit .plan. Punt.

(en zoals ik al aangaf is het inderdaad mierenneukerij)
Als er vervolgens 2 grammaticale manieren zijn om een bepaald zinsdeel op te schrijven, welke beide logisch zouden kunnen zijn,
.. waarvan hier geen sprake is..

en ja, die mieren zijn wel aan de beurt vandaag.. we maken er een mierenorgie van, zijn we gelijk van het 'dubbele-n' probleem af.. :)
mierenneukerij -> miereneukerij ;)
Als je het helemaal op de keper beschouwt, is taal an sich irrelevant. Het gaat erom of het bericht overkomt, en dat komt het in dit geval. Als er vervolgens 2 grammaticale manieren zijn om een bepaald zinsdeel op te schrijven, welke beide logisch zouden kunnen zijn, vind ik 't niet erg relevant om de een boven de ander te verkiezen, oftewel mierenneukerij :P
Hint voor de volgende keer: neem de geschatte tijd, verdubbel die, en post dat.
Misschien hebben ze dat al gedaan :+.

Maar ok, GoT plat is heel erg irritant. Maar laat ze het nou maar gewoon goed upgraden zonder al dat overgehaaste gedoe...
waarom overdag :?
Omdat het voor GoT geen probleem is een dagje uit de lucht te zijn. En het voor de maintainers een stuk fijner is dit overdag te doen. Ik weet niet hoe jij dat ziet, maar ik vind 's nachts werken niet echt mijn favo bezigheid ;)
tis nu ff doorbijten,maar straks heeft iedereen er profijt van ;)
waarschijnlijk geen zin om 's nachts te werken? :? :Y)
Hoop nu wel dat het aantal lege regels voor quote en na /quote zijn opgelost.
Vooral in deel quoten van lange posts, zoals in W&L, zou dat makkelijker posten en lezen zijn.

http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/15512536#15512536
Gepost door Jump - maandag 19 januari 2004 - 13:16 Score: 3 (Behulpzaam)
Geen paniek!
[..]
10. Iets nuttigs gaan doen met je leven

Het is echt waar, er is ook leven zonder GoT! (nerdsmileyke)
Uh... geef eens URL? Google gaf 0 results. Ik wil wel een leven downloaden (8>
Hee, zag net heel ff de forumindex, maar toen ik op een link klikte was ie weer weg :) Toch bijna klaar dan?
Hier werkt ie weer :)

Hopelijk van blijvende duur :>
Wow, ik weet niet wat ze aan het doen zijn, maar Apollo gaat iig flink te keer. Kortom, er gebeurt nog steeds iets...

Ik bedoel dus het bruut hoge querrys dat Apollo (forum DB) aan het maken is...
got gaat down; hits op de frontpage stijgen :)
Apollo is voor het forum.

Bovendien kan je zien dat deze precies voor 13:00 stil viel, terwijl iedereen toen al richting FP vluchtte.

[edit]
http://www.tweakers.net/stats?Action=PerServer&Server=Apollo
Onderaan zie je dat er hel veel UPDATE en INSERT queries plaatsvinden...
Dat kan lijkt me zijn omdat ze of de databases inladen of omdat ze aan het proefdraaien zijn met 1 of ander mooi programma'tje. Als het maar stabiel en goed werkt dan vind ik het wel weer mooi.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee