Door Daniel Kegel

TweakDSL inschrijving geopend *updated*

25-04-2002 • 14:26

202 Linkedin

Tweakdsl introplaatje Na veel plannen, rekenen en regelen zijn we eruit. TweakDSL is een feit. Het heeft allemaal wat langer geduurd dan we dachten (en hoopten) en deze .plan posting is al stoffig geworden, maar nu gaan we van start.

TweakDSL is ADSL met maximale vrijheid. Eigen mailserver? Ga je gang. Je eigen website op je eigen PC? Prima. Die nieuwste Linux-iso in een kwartier downloaden of die presentatie naar je collega's mailen? Geen probleem met TweakDSL. Liever zelf een modem uitkiezen en installeren? Bij TweakDSL heb je de keuze. Kortom: als jij helemaal zelf wilt kunnen bepalen hoe je je internetverbinding gebruikt ben je bij TweakDSL aan het goede adres.

In samenwerking met Trueserver en Tele-Projects kunnen wij bandbreedte-hongerige Tweakers drie abonnementen aanbieden. In een later stadium zullen ook nog SDSL-lijnen volgen.

TweakDSL aboMax. downstreamMax. upstreamMax. dataverkeerPrijs
SurfDSL512 kbps256 kbps15 GB€ 55
ProDSL1.024 kbps512 kbps35 GB€ 70
UltraDSL8.192 kbps512 kbps80 GB€ 95

Naast de maandelijkse abonnementskosten is er een éénmalig bedrag voor installatiekosten verschuldigd om de lijn te activeren en alles in te stellen. Daarnaast heb je een ADSL modem nodig, die je bij ons (of ergens anders ) kunt aanschaffen. Als je al een ADSL modem hebt kun je die in de meeste gevallen ook gebruiken.

Ga snel naar de TweakDSL site om een postcodecheck te doen en je aan te melden!

Update: Na overleg met TrueServer hebben we besloten de datalimieten iets aan te passen. Wij denken dat we hiermee beter aan de vraag van de consument zullen voldoen.

Reacties (202)

Wijzig sortering
13.3 TweakDSL is gerechtigd de Overeenkomst op te zeggen indien een van haar leveranciers de leveranties stopzet of de voorwaarden daarvan wijzigt, en het daardoor redelijkerwijs niet van TweakDSL verwacht kan worden dat zij de Leveringsomvang tegen de overeengekomen voorwaarden gaat of blijft leveren. De Overeenkomst zal dan eindigen op het moment waarop de leverancier zijn leveranties aan TweakDSL stopzet of de voorwaarden daarvan wijzigt.

13.4 Indien TweakDSL de Overeenkomst ontbindt op grond van het vorige lid, blijft de Klant verplicht de Vergoeding die over de resterende looptijd van de Minimumperiode respectievelijk de Periode verschuldigd is, te voldoen, welke vordering dan onmiddellijk opeisbaar is.


Dus als BBnet, Trueserver of Tele-Projects niet meer willen leveren, failliet gaan, verzin maar iets vervelends...
Dan moet je gewoon het resterende gedeelte van je jaar in 1 keer betalen terwijl je geen DSL meer krijgt.
Slim bedacht! alleen niet zo netjes tov je klanten :(

(wel een mooie manier in 1 klap een fikse berg geld binnen te halen }>)
Eigenlijk alleen als BBned niet meer leverd of KPN alles stil zou leggen. (Niet dat de kans groot is, maar toch).

TeleProjects, Tweakers en TrueServer zijn de eigenaren van het bedrijf, je kan als eigenaar niet de leveringen stilleggen, dan heb je binnen een dag al je klanten over je heen, gevolgd door BBned en de OPTA. Dus daar hoef je niet over na te denken. :)
Toch moet je zelf wel in kunnen zien dat een dergelijke voorwaarde het vertrouwen in TweakDSL niet echt laat stijgen. Het is ronduit een voorwaarde die voor de consument alleen maar negatief uit kan pakken.

Het zal vast juridisch bekeken zijn, maar toch lijkt me dit een bepaling die op het randje van het consumentenrecht zit. Op het moment dat een overeenkomst ontbonden wordt door partij A is het heel lastig om partij B nog wel even zijn verplichtingen te laten voldoen. Iig zou ik wel een gevalletje kanton rechter doen mocht ik over deze voorwaarde heen gelezen hebben en het zich voordoen.

Hiervoor heb ik ook al even een andere voorwaarde genoemd die slecht was. De voorwaarde samen met het feit dat cruciale zaken zomaar tussen door even gewijzigd worden (datalimiet) versterkt niet echt het vertrouwen in dit product. Terwijl vertrouwen in het product toch het marketing instrument is om dit te verkopen gezien de doelgroep ;)
Anoniem: 32081
@Floor-is26 april 2002 17:00
Eigenlijk alleen als BBned niet meer leverd of KPN alles stil zou leggen. (Niet dat de kans groot is, maar toch).
Even een vraagje, hoe goed is de relatie met KPN? Ik neem aan dat ze net zo lastig zijn voor jullie als toen bij Cistron.
kan dit dan zomaar, het lijkt mij namelijk een beetje raar. je kunt toch niet zomaar een bedrag eisen voor een dienst die je geleverd zou hebben, maar nu niet meer kan leveren. misschein dat een (aankomend) jurist hier een beetje duidelijkheid over kan geven
Kunnen jullie wat vertellen over de overboeking :?

MXStream heeft 1/60 of 1/80 :(

Hoe zit het met tweakdsl?
Wil je aub ff zeggen wat overboeking inhoudt en waarom het belangrijk is?

alvast bedankt.
Na ff googlen heb ik het gewoon gevonden

* 786562 capedro
De verbinding vanaf de telefooncentrale tot aan het Internet deelt u met andere gebruikers. Het aantal gebruikers waarmee u de verbinding deelt wordt uitgedrukt in de overboekingsfactor. 1:10 wil zeggen dat u de beschikbare capaciteit met nog 9 andere gebruikers deelt. Als u dus een 512Kb ADSL-pakket gebruikt, dan is een snelheid van 51,2Kb gegarandeerd. Dat lijkt weinig, maar is veel beter dan bijvoorbeeld een kabel-abonnement, waar geen garantie kan worden gegeven! Een lagere overboeking (bijvoorbeeld 1:4) betekent een hogere gegarandeerde snelheid.
Website waar ik het gevonden heb!

:*) :Y)
Overboeking is zeg maar dit: jij hebt een computer met een 100Mbit netwerkkaart, en je zit op een LAN-party met vijf anderen. En dan roep je "ik heb een 100Mbit FTP!!". Dan beginnen die vijf man te downloaden, maar die halen natuurlijk niet allemaal 100Mbit, want dat zou pas kunnen als jij vijf 100Mbit netwerkkaarten had, terwijl je er maar één hebt. Je hebt dus een overboeking van 1:5. Als je nou had gezegd dat je een 20Mbit FTP had was het wel 1:1 geweest, maar omdat een provider nu eenmaal liever z'n maximale snelheid in plaats van z'n minimale laat zien doen ze dat niet :).
BBNed heeft voor particulieren een overboeking van 1:25.
De overboeking van bbned is volgens mij 1/10
Maar het kan ook 1/25 zijn......
MXStream heeft 1/60 of 1/80
Mxstream heeft een overboekingsfactor van 1/20 voor basic en 1/10 voor fast.
Ik vraag me echt af wat je aan een 8mbps lijntje hebt als je maar 80gb per maand mag downloaden...

Je kunt dan beter Eweka ofzo pakken:
Altijd online voor een vast bedrag per maand. Supersnel internetten via uw telefoonlijn, uw eigen domeinnaam, e-mail adres en voldoende ruimte om een website te plaatsen voor een scherpe prijs. Vanaf 92,50 per maand!
Specificaties :
• onbeperkt internettoegang tegen een vast bedrag per maand
• supersnelle internetverbinding (upstream/downstream): 512/7800
• 1 dynamisch IP adres
• Gegarandeerde Privacy
• Geen datalimieten
• Gratis Helpdesk
Goedkoper èn geen datalimiet.

Datalimieten zuigen echt big time. Zeker bij tweakers had hier rekening mee moeten worden gehouden...
Alleen.... helaas Dynamisch IP adres..... Dus géén eigen servers.... Daarom ga ik dus (waarschijnlijk) over naar Tweakers.....

Maar ja, ik ben dan ook niet zo'n DivX freak, dus ik heb aan die 80Gb waarschijnlijk meer dan genoeg (anders moet ik iedere maand nieuwe harddisks :+)
Anoniem: 9473
@Croga25 april 2002 23:03
voor vaste ip adressen betaal je 2EUR per stuk per maand extra..
Zeker bij tweakers had hier rekening mee moeten worden gehouden...
Inderdaad, zeker bij Tweakers. Want als je geen datalimiet zet dan downloaden ze 24 uur per dag films uit weet ik wat voor vage landen, en staat er binnen de kortste keren een of andere FTP te 24/7 te uploaden naar allerlei andere vage landen. Omdat dat bakken met geld kost moet dat gewoon afgevangen worden.
Hoe staat het met de beschikbaarheid in 'minder' rendabele gebieden? :?
Want er wonen veel tweakers in het hoge Noorden en in de achterhoek waar nog geen kabel/adsl etc. is te verkrijgen. :'(

Wie kan er meer duidelijkheid over geven?
Is er niet een planning van aansluitgebieden etc...

* 786562 meendering
Is het ook mogelijk tussentijds up te graden naar een ander abbonements vorm? Zal wel handig zijn. ;)
lijkt me sterk, tweakDSL zal nu nog gebruik maken van een netwerk dat niet van hun is, dus kunnen ze ook niet zomaar gebieden gaan adopteren.

dat zou trouwens ook niet ideaal zijn want dan wordt de kans op een 2e chello erg groot.
een groot netwerk bouwen kost geld en een beginnend bedrijf als tweakdsl zal niet genoeg geld in kas hebben om alle dorpen en kleine steden in nederland van een verbinding te voorzien. :)

als de grote spelers niet eens de kracht hebben om een netwerk aan te leggen in de minder rendabele gebieden, zou het me verbazen als een klein en onbekend bedrijf als tweakDSL dat wel zou kunnen... :)
Is het ook mogelijk tussentijds up te graden naar een ander abbonements vorm? Zal wel handig zijn. ;)
Ja dat is mogelijk, maar op dit moment hebben we die mogelijkheid nog niet geboden. Als ik me niet vergis zijn er wel eenmalige kosten aan verbonden, iets in de richting van €50,-
Alles is eigenlijk hetzelfde als cistron, alleen MEEER dataverkeer, dus da's wel een pre. Ik blijf alleen de installatiekosten + aanschap modem vrij hoog vinden:
Aansluitkosten: ¤238,-
Aanschaf modem: ¤150,- (ongeveer)

Dus aansluiten aleen kost zo'n 400 euro (slik, bijna duizend piek)
Komt er nog ooit een mooie aanbieding aansluitkosten = 0,-?
Cistron Maxx (vergelijkbaar met TweakDSL ULTRA) heeft 100 Gig limiet voor 99 euro hoor ...
beetje jammer dat er max dataverkeer opzit :(, eweka niet.
Behalve Ultra-DSL is het niet interessanter dan Cistron.
En hoe zit het met Mail en News-servers ?
Newsserver is online en houdt zich goed.
news.tweakdsl.nl (incl. de benodigde binairy groepen) & smtp.tweakdsl.nl. Ik weet niet precies hoe het exact met mail zit.
Anoniem: 16125
25 april 2002 18:43
Zijn er ook plannen voor TweakDSL in België ?
Nee nog niet althans, misschien ooit in de toekomst.
Die vraag had ik nu ook. Adsl met vast ip en meer dan 128 kBit upload blijft onbetaalbaar.

En van de sdsl prijzen die ik net van skynet gehad heb val ik ook omver.

* 786562 Tom
Anoniem: 5472
25 april 2002 15:24
Valt me behoorlijk tegen moet ik zeggen....

SurfDSL is toch aardig duurder dan MxStream/Xs4ALL, en ik krijg er nog minder voor ook! 5GB voor een tweaker.. hahahahaha....

Leuk geprobeerd, maar schoenmaker, blijft bij uw leest!
Duurder dan ieder van die twee misschien, maar bij Mxstream XS4all betaal je, euh (geen idee modus) 40 euro PER STUK, dus ben je netto 80 euro kwijt...

De 55 euro die je hier ziet, is dus het HELE bedrag, er komt dus geen toeslag voor BBNed of KPN meer bij.
De internetdienst ADSL bestaat uit twee delen:

* Een Mxstream abonnement van KPN Telecom
Mxstream Basic: EUR 27,95 (incl. BTW)per maand
Mxstream Extra: EUR 33,95 (incl. BTW)per maand
* Een ADSL abonnement van XS4ALL
Basic ADSL: EUR 22,22 (incl. BTW)per maand
Fast ADSL: EUR 49,90 (incl. BTW)per maand

Het ADSL abonnement geeft u toegang tot de uitgebreide internetdiensten van XS4ALL zodat u bijvoorbeeld kunt surfen en e-mailen.

Mxstream basic kost dus €50.17 en geeft je 512kbit down en 128kbit up. Tweakdsl geeft je 256 up, maar daar heb je in de praktijk zooooooo weinig aan, zeker in combinatie met de 5GB limiet die (te) laag te noemen is.

Verder mag je van xs4all ook meelservertje spelen, en wat dan ook, en de helpdesk roeleerd zwaar (hoi, de MX staat niet goed, okay fixen we)

TweakDSL "SurfDSL" is slechts een alternatief als je geen mxstream kan krijgen,
de overige vormen zijn positief!
TweakDSL "SurfDSL" is slechts een alternatief als je geen mxstream kan krijgen
Voor thuiswerkplekken met VPN verbinding is SurfDSL ook een prima alternatief. MXstream is daar lang niet altijd bij mogelijk omdat die zelf al op een VPN verbinding berust.
Hmm. Laat ik nou altijd gedacht hebben dat je voor Mxstream altijd minimaal 200 gulden per maand kwijt was :? Hoe kom ik daar dan bij?

[quote[TweakDSL "SurfDSL" is slechts een alternatief als je geen mxstream kan krijgen[/quote]
Yep, en daar ben ik al lang blij om... In een straal van 2 km om me heen kun je OVERAL kabel-internet krijgen, en hier vertikken ze het om zelfs maar tv via de kabel aan te bieden. Ja, voor FL 10.000 trekken ze de kabel wel.
Maw, ik ben al lang blij dat BBNed hier WEL adsl aanbiedt, dit itt de kpn.
Voor thuiswerkplekken met VPN verbinding is SurfDSL ook een prima alternatief. MXstream is daar lang niet altijd bij mogelijk omdat die zelf al op een VPN verbinding berust.
Waarom :?

Het ziet er bij mij gewoon als een ppp verbinding uit. Als je een probleem heb een VPN te leggen met je werkgever lijkt me dat een .. uuuhh 'feature :7 ' van windows.

Overigens gok ik dat ook TweakDSL PPPoE (VPN) is, net als Mxstream (iets anders support de speedtouch home niet, en die zou ik kunnen gebruiken, dat is een van de eisen van de XS4all trial met bbnet die intern loopt)
Overigens gok ik dat ook TweakDSL PPPoE (VPN) is
Ten eerste is PPPoE niet gelijk aan VPN of PPTP :)
Verder geloof ik dat KPN zo'n beetje de enige aanbieder ter wereld is die PPTP gebruikt voor haar abbo's :)
Nope, da's niet waar.. een heleboel providers in onder andere UK & USA gebruiken dit ook...

* 786562 savages
euh bij xs4all betaal je 22 euro en zeg voor kpn 30 :?
dat is 52 euro.
dus is xs4all goedkoper en je hebt geen data limiet :)
(mmm iemand was me weer voor :( )
Niet om te zeuren, maar ik vind 5Gb max dataverkeer nogal weinig voor SurfDSL. Ik heb helemaal geen 1024/512 nodig, maar ik wil wel een beetje kunnen downloaden. Ik ben al aardig wat aan dataverkeer kwijt door het gamen, en dan blijft er misschien weinig over om te downloaden ;(.

Ook is ProDSL twee keer zo snel als SurfDSL, maar je mag in ene 5 keer zo veel downloaden?

Ik voel me hierdoor nogal gedwongen om ProDSL te kiezen, terwijl de snelheid van SurfDSL voldoende is.

Maar goed, gezien het verschil in prijs is het een ontmoedigingsbeleid van jullie, dubbele snelheid en 5 keer zo hoog dataverkeer voor EUR 180 per jaar meer is natuurlijk niet gek.
SURF dsl.
Vooral om te surfen dus :) en af en toe een drivertje.

Je kan je eigen modem kiezen en eigen installatie.
Bovendien komen er voor zover ik begrepen heb geen xtra kosten bij zoals bij normale ADSL.

Al me al zo gek nog niet!!
Ja, precies wat ik zeg :). Maar ik vind 1024/512 een beetje overkill, en de enige reden die ik zou hebben om dat te kiezen is de datalimiet dus. Maar om nou alleen vanwege een datalimiet een twee keer zo snel abonnement te nemen voelt aan als 'poot uitdraaien' :).

Het "They made me an offer I couldn't resist" gevoel :).

Overigens durf ik verder nog niets over deze aanbieding te zeggen. Ik ga binnenkort ADSL nemen (heb nu nog ISDN thuis), maar ik moet eerst maar eens een spreadsheetje opzetten om de kosten te vergelijken met de opbrengsten.
PASTAsaus

voor over de pasta!

:)
heel leuk initiatief :)

maar ik vraag me af hoeveel sneller/beter het is dan mijn huidige chello lijntje.
512/8= 64KB downstream is niet echt veel.. haal op het moment ruim 150 KB/s via chello 256/8= 32 KB/s dat is dus wel het dubbele van m'n chello lijn..
en zijn die data limiten niet erg weinig ? ik herriner me dat ik bij chello 40 GB had..

aan alle pakketten zijn eenmalige set-upkosten verbonden van €238,- (€200 excl. BTW)
is dat niet overdreven veel ?

alhoewel ik het allemaal erg mooi vind zal ik voorlopig even de kat uit de boom kijken, voornamelijk de hoge instapkosten zijn minder.. :)

//de site is btw erg irritant, je kunt niets copy/paste doen... en de design is ook niet wat ik in gedachte had bij tweakDSL.. zie henkie niet eens :'(
ik herriner me dat ik bij chello 40 GB had..
Chello hanteert tegenwoordig 5 GB als "datalimiet" zodra ze last van je hebben..
Hahaha .... bij meer als 60gb klagen ze nog niet ....
en dat in meerdere verschillende wijken ... dataverkeer ruim boven 20gb p/m ....
Dus 't duurt wel ff voordat ze klagen hoor.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee