Advertorial

Door Tweakers Partners

Wie wint de TransIP-vps-actie? Bekijk de video

17-10-2017 • 08:23

39 Linkedin

"We kunnen ons niet voorstellen dat jullie een vps alleen gebruiken als mailserver of om een website te hosten." Met die woorden werd de Tweakers-community half juli uitgedaagd om de origineelste vps-toepassingen te ontwikkelen op een vps van TransIP.

Die uitdaging werd gretig aangenomen en binnen twee weken zat onze mailbox vol met de vetste ideeën. De inzendingen waren zo divers en origineel dat we de grootste moeite hadden om vijftien winnaars te selecteren. Ellenlange discussies en menig nerfgungevecht op Tweakers HQ leidde alleen maar tot meer verdeeldheid. Gelukkig werden we gered door TransIP en mochten we uiteindelijk geen vijftien, maar achttien tweakers blij maken met een jaar lang gratis vps.

Voor vier van deze achttien tweakers hadden we echter nog meer in petto. Users Svenvdvoort, eye2web, lukas_ en linuxontherocks hadden zulke originele toepassingen ontwikkeld, dat ze doorgingen voor de hoofdprijs: een Asus-laptop met HTC Vive. Tijdens een vps-feestje op TransIP HQ mochten zij als ware helden hun toepassingen presenteren voor de camera. Uiteindelijk hebben we één tweaker tot grote winnaar uitgeroepen. In de onderstaande video kun je zien wat deze vier superhelden hadden ontwikkeld en wie de grote winnaar van deze vps-actie is geworden.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (39)

Wijzig sortering
Bij deze wil ik Tweakers en TransIP nogmaals bedanken voor de leuke ervaring en de prijzen! De dag bij TransIP was leuk opgezet en ik heb veel interessante mensen mogen ontmoeten.
@lukas_ is zeker de terechte winnaar. Met zijn HTC Vive kan hij misschien wel een WebVR versie van zijn webapp bouwen :)
Voor mij was ‘t al heel snel duidelijk wie winnen. Gefeliciteerd! 100% eens met de uitslag.

De laatste 4 hebben dus extra aandacht gekregen, maar wat hebben de nummers 2, 3 en 4 nou gewonnen? En heeft de rest ook een jaar vps gewonnen?
Iedereen heeft inderdaad een jaar lang vps van TransIP gewonnen. Daarnaast hebben de nummers 2, 3 en 4 een goodiepakket ontvangen met daarin onder andere een Raspberry Pi.
18 winnaars hebben een jaar lang vps gewonnen staat in het artikel dus ik ga er van uit dat dat wel zal kloppen. :)
Is TransIP niet dat bedrijf dat met "Per jaar: 8,99*" voor domeinnamen adverteert terwijl dat alleen het eerste jaar geldt?
Opvallend genoeg doen vooral Nederlandse providers dit. DigitalOcean en Vultr (VPS leveranciers) zijn wel transparant.
Verkopen die domeinnamen dan?
Nee. Op de pagina's die je linkt staan of beide tarieven of er staat niet "per jaar".
Een korting is nog tot daar aan toe maar dat tarief "per jaar" noemen is gewoon misleiding.

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 17 oktober 2017 10:23]

Welk bedrijf doet dat niet? (ook buiten de VPS wereld) en tegenwoordig is het eerder eerste maand korting maar duidelijk vermeld
Ja. Precies dat bedrijf ja. Loyaliteitsboete
Ach, bij Leaseweb betaal je ieder jaar 6% bovenop de prijs van vorig jaar. Na 4 jaar dus ~26% duurder. Tikt aan hoor. En als je wilt migreren naar een nieuw systeem zul je ook tijdelijk dubbel betalen.

Verder is het al weer een hele tijd geleden dat ik met SIDN domeinregistratie heb gewerkt. Je hebt administratiekosten bij SIDN en de provider zelf. Wellicht gaat heel veel automatisch nu. Maar als ik het me goed herinner kost een domein flat ongeveer 4 EUR/jaar. Dan komt daar nog het lidmaatschap van de SIDN bij kijken. Ik weet niet wat dat nu kost, even gezocht en lijkt 150 EUR/kwartaal te zijn dus 600/jaar. Als je een aantal domeinen hebt lopen, dan haal je die kosten er zo uit. Stel je hebt 100 domeinen. Dan kost 1 domein 4 + (600/100 = 6) = 10 EUR/jaar.
ik snap niet dat mensen zoveel betalen voor een domein...
Ik betaal bij versio letterlijk 3 euro voor .nl domein en 7 euro voor een .com domein...
En vaak krijg ik dan nog korting, omdat ik lang lopende klant bent, en betaal ik dus nog minder.
https://www.versio.nl/domeinnamen
4 euro na het eerste jaar voor een .nl domein, 10 euro voor een .com domein. Dat is overigens zo goed als de kostprijs. versio verdiend daar dus bijna niets op. De hoop is natuurlijk dat je naast een domeinnaam ook andere diensten afneemt. Een domeinnaam houd je gebonden aan een bepaalde hoster, dat is de reden dat ze deze soms zelfs met verlies aanbieden.
meestal hebben ze acties dat je na dat jaar voor dezelfde prijs je domein mag verlengen.
Ik heb dan ook al jaar en dag bij versio een reseller account :)
Ja dat bedrijf dat je een hosting laat afsluiten met de optie handmatig 2 backups te kunnen maken, en dit zonder overleg verwijderd en omzet naar automatische backups maken...

[Reactie gewijzigd door DON PAPA op 17 oktober 2017 10:00]

Mja, als ik zo hun domeinchecker bekijk, mag het wat duidelijker qua communicatie. Het is nu wat sneaky met enkel een sterretje en een kleine tekst als je HELEMAAL naar beneden scrolt.

Maar dat is hetzelfde als de BTW pas in de prijs terug laten keren op de kassapagina en op de rest van de website (m.u.v. facturen) niet.

Maar wat @Joran zei, Alle websiteboeren doen het. En als er eentje daarvan af stapt maakt hij zich kwetsbaar, want hij is dan in één oogopslag duurder dan zijn concurrentie.

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 17 oktober 2017 11:40]

Het eerste jaar heb ik 3,99 voor mijn .nl-domeinnaam betaald, waarbij duidelijk werd gemaakt dat dit een aanbieding betrof voor de eerste 12 maanden. Inmiddels betaal ik 9,06 voor mijn domeinnaam, nog steeds geen wereldbedrag.
Dat bedrijf dat weigert een mailer in te stellen wanneer een domein afloopt. Of iig de kosten voor een domein 100% verhoogd vs inkoop.
Je kunt direct na registratie de domeinnaam per het einde van de contractduur opzeggen, dan hoef je er niet meer om te denken.

Verder heb ik wel eens vergeten een domeinnaam op tijd op te zeggen, maar met dank aan de klantenservice werd dit snel opgelost - domeinnaam alsnog opgezegd en niet gefactureerd.

Een notificatie enkele weken voor het verlopen van je domeinnaam zou prettig zijn. Maar voor alles behalve de .nl domeinnamen die ik heb krijg ik die al van de TLD-beheerder.
Ik ben maar wat blij met automagische verlenging. Moet er niet aan denken dat ik m'n mail kwijt ben omdat het domein niet op tijd verlengd is...
Natuurlijk is dat een prettige functie. Het probleem is alleen dat je als je een domeinnaam wilt opzeggen daar op het juiste moment aan moet denken. Als je het direct doet, dan is dat onomkeerbaar. Ook als het pas bij het einde van de contractperiode is. Via de klantenservice is dat wel weer op te lossen, maar toch.

En als je hem niet opzegt wordt hij stilzwijgend verlengd. Ook prima, maar het zou wel fijn zijn als er een notificatie gestuurd wordt een week voordat dat gebeurd, zodat je, mocht je de domeinnaam willen opzeggen, daar op het juiste moment aan herinnerd wordt.
Ze zijn verplicht je te informeren over automatisch verlenging, doen ze dit niet, dan hoef je niet te betalen(moet je wel zeggen dat je achteraf wilt opzeggen).
Ja, das wel irritant idd, er staat helemaal geen prijs per jaar maar prijs voor 1 jaar dus het is gewoon een leugen. Ik vind het op zich wel fijn dat het zo weinig kost omdat je soms binnen een jaar besluit er toch niets mee te doen. Maar het mag wel wat duidelijker, nu denk je "3.99 voor .nl per jaar", maar het is 9.06 euro per jaar (inc btw na 1 jaar).

Ben verder wel tevreden over transip hoor maar het is wel slecht dat de prijs ook nog eens ex btw staat weergegeven, dat mag toch helemaal niet? Iig niet zonder waarschuwing.
Wel als je je voornamelijk richt op bedrijven, en dat doet TransIP ook. Eigenlijk 90% van de hostingbedrijven.
IIk hoop dat TransIP dit leest:

TransIP toont inderdaad alleen de ex btw prijzen. Dat wordt alleen in de kleine letters onderop de pagina vermeld. Heel erg net transparant, bijna misleiding. Mijn eerste bestelling viel dus ook 21% duurder uit dan verwacht.

Sowieso ga ik tegenwoordig sneller voor Digital Ocean. Ik wil regelmatig een VPS voor een paar minuten.
Alleen maar per maand betalen voor een VPS is niet meer van deze tijd.
met een AWS jaar vooruit betaald (U.S. dc) bleek ik uiteindelijk nog stukken duurder dan bij TransIP per maand opzegbaar, en bij Transip gewoon volwaardige KVM, weet niet hoe AWS nu is, maar "vroeger" was het hopen dat hij weer online kwam na een configuratie wijziging of updates.
Hoezo is dat misleidend? Als je klantenbase in principe zakelijk is toon je ex btw prijzen. Het is niet alsof je bij het afrekenen een onjuiste prijs ziet. En laten we eerlijk zijn, had je de domeinnaam niet gekocht als de prijzen incl. btw zijn? ;)
Klinkt een beetje als voor een duppie op de eerste rang willen zitten..

Als je ziet dat het product bij het afrekenen duurder is dan je wilt betalen, dan zie je toch gewoon af van de aankoop? En anders heb je altijd nog de wet koop op afstand..

Eerlijk gezegd vind ik dat alles wat ik tot nu toe bij TransIP heb afgenomen, perfect werkt. Zeker een premium hosting partij in mijn ogen.
Downtime is minimaal en wordt over het algemeen goed uitgelegd ipv. een of ander marketing l*l verhaal waar veel bedrijven mee komen.
Ik kan helaas het filmpje niet bekijken op het werk, heeft iemand een top 10 VPS-Toepassingen?
Weet niet of je het ondertussen gekeken hebt, maar dit waren de 4 uit het filmpje:

* Notificaties voor roosteruitval op een school (node.js script, per minuut checken, email bij uitval)
* Online pokerplatform (docker container per room)
* Visualisatie van MRI gegevens (Dash (Python framework) voor plots, automatische omzetting naar JS)
* Bijhouden van diverse meetgegevens thuis (Raspberry pi post data naar VPS, verder weet ik het even niet meer)
Gefeliciteerd allemaal!

- Jim (SysAdmin @ TransIP)
Ik ben erg blij dat ik de VPS gewonnen heb, vond het zelf wel jammer dat de communicatie zo slecht verliep. Dagje vrijnemen voor een leuk dagje TransIP waarna blijkt dat je toch niet uitgenodigd ben voor die dag. :'(
Niet meegedaan met deze actie, maar toch bedankt TransIP voor de 1TB gratis opslag! Ik gebruik het dagelijks.
Ik vind zelf het online pokerplatform niet perse iets vernieuwends maar de achterliggende technieken die gebruikt worden zijn natuurlijk wel heel gaaf. Qua toepassing voor een vps is het zeker een eerste plaats waard in mijn ogen en ik zou graag eens zien hoe dit in elkaar gezet is :)

De mri applicatie is wel enorm vernieuwend en nuttig natuurlijk. Geen slechte eerste plaats dus maar de achterliggende techniek is het niet echt spannend :)
Gave video! Iemand enig idee hoe en met welk programma de intro's zijn gemaakt (minuut 00:09 - 00:21), is er misschien een tutorial van? :) Thx!
Fijne provider, goede info per mail, goede services en de bereikbaarheid is uitstekend. Maar er zullen vast veel meer zijn.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee