Door Frederik Zevenbergen

Productmanager Tweakers Elect

Kom naar Zaandam Valley en praat mee over de toekomst van Albert Heijn

04-08-2017 • 09:00

178

Albert Heijn, de grootste supermarkt van Nederland. Velen denken meteen aan het blauwe uithangbord en de supermarkt, maar er zit nog veel meer achter het merk. Albert Heijn daagt Tweakers uit om mee te komen praten over Nederland in 2025. Tijdens het Zaandam Valley – What’s Next? Rethink the future of Retail gaat AH met jou op zoek naar het antwoord op de vraag: Hoe doe jij over acht jaar je boodschappen? Er is een heel programma opgezet met talks, workshops en demo's, dus je zal je niet vervelen.

AH nu en in de toekomst

Albert Heijn is niet alleen een supermarkt, het is ook een innovatief ict-bedrijf. Dat gaat verder dan de Appie-app, de kookvideo’s op de site of de handscanner in de winkel. Want naast de plekken waar we als consument mee te maken hebben, zijn er nog heel veel zaken achter de schermen die slimme it-oplossingen nodig hebben. De inkoop, logistiek, alles wat nodig is om de winkel vol en de klanten blij te houden, daar komt ict bij kijken. Tijdens het Zaandam Valley-evenement dat Tweakers samen met Albert Heijn organiseert, presenteert AH zich aan jullie, en gaat het gesprek met tweakers aan over de toekomst

Wat is er te doen?

Niet alleen met talks, maar ook met workshops, met demo’s en natuurlijk met de nodige fun. Wat kan je zoal verwachten? Een inkijkje op de toekomst van het hoofd van de it-afdeling, talks over de transitie van oude, moeizaam schaalbare applicaties naar een volledig schaalbare container. Een reis via ict van de bananenboom naar de boodschappentas. Waar begint en eindigt de it-invloed? Natuurlijk komt big data aan de orde en nog veel meer. We zetten hieronder het programma op een rijtje voor je.

Programma

ah zaandam valley programma

Social

Naast alle inhoud is er ook genoeg ruimte voor ontspanning, voor netwerken of gewoon om gezellig bij te praten. Voor de lunch wordt natuurlijk gezorgd, evenals voor de aangeklede borrel achteraf. Met arcadekasten, Mario Kart en zo nog wat leuke dingen zoals een Kahoot!-quiz. Want ook dat is cultuur bij AH, work hard, play hard.

Wil je erbij zijn? Dat kan! De toegang is gratis. Je kan je aanmelden via Eventbrite.

Wie wat waar

Onderwerp: Zaandam Valley | What's next? Rethink the future of retail.
Datum: zaterdag 9 september 2017
Locatie: Hoofdkantoor Ahold Delhaize. Provincialeweg 11 in Zaandam.

Reacties (178)

178
166
97
12
3
42
Wijzig sortering
Anoniem: 19894 4 augustus 2017 21:22
Wow. Wat een negatieve reacties.

Als je het er niet mee eens bent, kom dan niet (azijn koop je maar beter bij de AH of elk ander $random supermarktketen)

Voor mij is het een leuk uitje met medetweakers, een kijkje in de keuken van de AH HQ (daar kom je nooit als niet medewerker- zeker niet in het IT deel) en het is een leuk programma waar ik zelf ook mogelijk iets van op kan steken.

Laten we met die wel gaan een leuke dag er van maken :D
We zijn zo goed als uitverkocht. Wil je komen maar twijfel je nog? Het is nu of nooit.
Inmiddels geen tickets meer beschikbaar?
Uitverkocht. Als het goed is komt er een wachtlijst. Onze ervaring is dat naar mate het evenement in de buurt komt er altijd mensen afzeggen.
@zeef Enig idee hoe lang de wachtlijst nu is? Heeft het nu nog zin om op de wachtlijst in te schrijven of ga je het dan sowieso niet redden?
Ik kan 'm nu niet inzien. Ik zou inschrijven, dan sta je er in ieder geval op. :)
Anoniem: 176636 4 augustus 2017 10:30
Ik verbaas mij toch echt weer over de reacties van sommige Tweakers. Wat een negativiteit. Ik zie een hoop mensen die misschien net klaar zijn of nog bezig zijn met een studie. Dit is het ideale evenement om te netwerken en om je kennis te delen met mede Tweakers/AH medewerkers.

Waarom zouden ze ons moeten betalen?! Ze vragen toch geen consultancy. Gewoon laagdrempelig met elkaar van gedachten wisselen over de toekomst van een winkel als AH.

Kom op mensen beetje positief! Zijn weinig grote corporates die dit doen.

Ik ben er iig bij. :)
Inderdaad. Wat een gezever weer. Lijkt me supertof dit! Ik ga denk ik ook wel. Voor mij als UX Designer is het wellicht iets minder interessant qua workshops, maar hoop toch iets op te kunnen pikken.

Ik ben al enige tijd bezig met een dienst voor meal planning, boodschappenlijstjes en stock managing, maar er zijn een aantal lastige noten die we niet gekraakt krijgen. Misschien dat we hier uit iets interessants krijgen

Sowieso vind ik de markt waar de Albert Heijn in opereert super interessant, dus het zal sowieso een toffe dag worden!
Ik denk echt dat je het allemaal te zwaar inziet. Nogmaals het is allemaal vrijblijvend en het is primair bedoeld om van elkaar te leren.

Het voorbeeld wat je geeft ken ik en heb ik ook meegemaakt, dit is meer voor kinderen tot een jaar of 12/13. De dag die AH nu gaat organiseren richt zich op een ouder publiek dan 12/13.

Maar voel je vrij om tijdens deze dag een goed idee tegen een exec aan te houden en wie weet geeft hij aan dat ze hier wel een consultancy fee voor willen rekenen. ;-)
Als AH wil dat ik over hun toekomst praat, dan moeten ze me ervoor betalen. Dit is gewoon een leuk aangeklede manier om voor weinig geld input te krijgen van een innovatieve, slimme, groep mensen (zoals Tweakers).
Om een einde te maken aan alle misverstanden: het evenement is geen hackathon. Het is ook niet de bedoeling om jullie uit te persen qua ideeën. Het zeker geen 'gratis' consultancypoging.

Albert Heijn wil -in samenwerking met Tweakers- jullie laten zien wat ze doen met IT, waar ze qua organisatie staan en wat hun toekomstplannen zijn. Natuurlijk is er alle ruimte om daarover mee te praten of van gedachte te wisselen. Niets moet, als je de hele dag je mond wil houden dan is dat geen probleem. Wel lastig koffie drinken... ;)

Ik hoop dat hiermee het allemaal wat duidelijker is en dat we het weer over de inhoud kunnen hebben.

[Reactie gewijzigd door zeef op 24 juli 2024 16:01]

Pas je dan even deze zin aan:
Albert Heijn daagt Tweakers uit om mee te komen praten over Nederland in 2025.
Naar:

Albert Heijn daagt Tweakers uit om te komen luisteren over Nederland in 2025.

Want dat is wel de zin waar bij mij alle alarmbellen af gingen.
Bovendien is dit dus de inhoud van het nieuwsbericht en gaat daar de discussie ook over. Ik vind het behoorlijk positief dat een dergelijke discussie, zij het op basis van verkeerde informatie in het artikel, gevoerd wordt. Ik kom gewoon te vaak mensen in deze branche tegen die zichzelf uit de markt prijzen, of dat nu een opdracht is voor een vriend van een vriend, een stageloper die geen vergoeding krijgt, een proefopdracht tijdens een sollicitatie, of commerciële hackathons. Lijkt mij dat tweakers een ideale plek is om daar over te discussiëren, zeker bij een artikel wat ook deze schijn wekt.

[Reactie gewijzigd door cmegens op 24 juli 2024 16:01]

Ze hebben duidelijk hun bespaard op consultants en marktvorsers 8)7 .
Beetje goedkope manier om input te krijgen om meer centjes te verdienen, alsof het Facebook schapen betreft.
AH is nu toch ook amerikaans ;)
Ahold Delhaize is hartstikke Nederlands. Het bedrijf maakt imderdaad wel de meeste omzet en winst in Amerika
Correctie
Ahold Delhaize is Nederlands - Belgisch
Het stukje meepraten komt bij mij helaas echt niet helemaal zuiver over. Als ik dat negeer, dan nog vraag ik me af wat het belang is van AH om dit te organiseren. Wat krijgen zij ervoor terug? Gratis consultancy? Contact met potentieel toekomstige medewerkers? Een leuk evenement voor hun eigen medewerkers? Wat is hun belang? Waarom vond het management dit een goed idee?
Je krijgt een aantal toch wel interessante workshops voorgelegd, waar je op een menig beurs voor zou moeten betalen. Een uniek inzicht in de innovatie die zo'n bedrijf heeft doorlopen. Natuurlijk hopen ze dat er een gouden ei wordt gelegd, maar het is vooral een show-off, branding, marketing en networking event.

En zoals altijd, heb je geen zin, ga dan gewoon niet. Of wil je wel gaan maar niet dat ze met jouw idee grof geld gaan verdienen, deel die dan gewoon niet? Dat eeuwige gezeikstraal over volledig optionele zaken...
Laten we open source software zoals Linux of libreoffice dan ook maar afschaffen!
Stel je voor dat iemand voor niets input leverd.
Schandalig!
/sarcasms off
Meewerken aan open source software doe je onder een andere constructie en onder je eigen naam. Daar bouw je dus wel iets mee op. Als er (en dat is eigenlijk wel een zekerheid) een ip constructie aan dit event hangt mag je niets ervan vermelden buiten het event. Dus als je gaat solliciteren mag je geen voorbeelden van dit event gebruiken om te laten zien wat je kunt. Daarnaast ben en blijf je betrokken bij het project als je input levert. Maar je komt bij het Ah hoofdkantoor echt niet binnen de dag na dit event.

Daarnaast: alle open source projecten waar ik aan mee werk verdiend niemand geld aan. Ik niet en ook niemand anders in dat project niet. Albert Heijn is een commercieel bedrijf wat deze actie opzet met de hoop meer geld te kunnen verdienen in de toekomst. Daar mag het bedrijf dan ook voor betalen.

[Reactie gewijzigd door cmegens op 24 juli 2024 16:01]

Fair enough. Bij jou heeft het dus duidelijk met je idealen te maken. Jij doet blijkbaar enkel iets zolang je er maar iets voor terug krijgt. (In de vorm van credits)
Ik niet, ik zet mij al jaren als vrijwilliger in voor diverse organisaties en opensource projecten. Ik hoef hier niets voor terug. Ik vermeld dit niet op mijn CV (enkel als ze er om vragen) en ik hoef er vooral niet beter van te worden. Dit is natuurlijk een persoonlijke keuze. Laat iedereen die keuze voor zichtzelf maken.

Iemand die met een innovatieve oplossing kan komen zal vast wel kunnen bepalen of hij die voor niets wilt delen of voor zichzelf houdt.
Dit heeft niets met mijn idealen te maken. Ik zet me al jaren op verschillende manier in als vrijwilliger. Ook werk ik mee aan meerdere open source projecten. Wat dat betreft hebben we dus dezelfde idealen. Ik heb er echter nog een: ik ga niemand zijn brood stelen door mijn diensten gratis aan te bieden in een commerciële setting. Er zijn veel mensen die werken als vrijwilliger, maar niemand gaat als vrijwilliger gratis achter de kassa zitten bij de AH. Waarom niet? Omdat de AH daar gewoon geld aan verdiend en dus zijn personeel moet betalen. Wat AH nu bij dit event wil vraagt van mensen een aardige skillset en knowledge base. Dat is iets wat mensen jaren over hebben gedaan om op te bouwen, vaak een opleiding in hebben gedaan en dus in zichzelf hebben geïnvesteerd. Die skills en knowledge kun je zeker vrijwillig inzetten voor No-profit of open source projecten, maar wanneer je dat doet voor een commerciële partij in een commercieel project pleeg je eigenlijk broodroof van iemand die ook die investeringen in zichzelf heeft gedaan en daar zijn boterham mee wil verdienen. Als dat al opgaat voor kassabaantjes, dan zeker voor specialismen.

[Reactie gewijzigd door cmegens op 24 juli 2024 16:01]

Fijn dat we dezelfde idealen hebben.
Het is helemaal niet de bedoeling om complete concepten aan te leveren. Ze zullen hoog uit wat concepten presenteren en vragen aan de aanwezigen wat ze ervan vinden en desgewenst wat er in hun optiek misschien beter kan. Dit is iets wat iedereen ook wel eens doet als die een nieuwe of beta versie van een app installeert het zogenaamde Feedback geven. Je gaat dan toch ook niet zeggen dat als de laatste versie van Spotify je niet bevalt je enkel een feedback of verbeter punten aan gaat geven als Spotify je daarvoor gaat betalen of wel soms?
Eens, dat is met de nuance die zeef nu doet in de comments ook blijkbaar meer het geval. Dat was uit het artikel niet evident, vandaar mijn comment.
Als vrijwilliger inzetten voor diverse organisaties en opensource projecten is toch wel wat anders dan jezelf als vrijwilliger inzetten voor een commercieel bedrijf wat zeker niet om geld verlegen zit
Tot op zekere hoogte heb je gelijk. Het gaat enkel om het principe voor wat hoort wat.
Dat je zelf je boodschappen scant in de AH zorgt ervoor dat ze minder personeel nodig hebben. Dit drukt de bedrijfskosten en resulteert in lagere prijzen voor jou en een kortere wachtrij. Een keuze die je zelf maakt.

Zo maar een idee. De boodschap vergeten app.
Ik kom thuis en ik ben de suiker vergeten. Ik kan nu instellen dat ik graag 1 pak suiker nodig heb. Ik kan dan kiezen uit diverse "vrijwilligers" in mijn omgeving die in de AH zijn en voor mij dat pak suiker meenemen en thuis afgeven. Door diegene die dat voor je doet te trakteren op bijvoorbeeld een pak koekjes of shop tegoed is iedereen blij.

Daarnaast denk je echt dat opensource bedrijven geen commerciële bedrijven zijn?

Er gaat veel meer geld in om dan je denkt.
https://techcrunch.com/20...-in-open-source-software/
Soms als de rijen heel erg lang zijn, loop ik alsnog naar de zelfscanners en pak zo'n ding, scan m'n boodschappen, loop naar de zelfscankassa en klaar. Binnen een paar minuten sta ik dan buiten ipv. een kwartier in de rij te wachten.
Tot op zekere hoogte heb je gelijk. Dit drukt de bedrijfskosten, maar denk maar niet dat appie de prijzen dan ook omlaag gooit.

En daarnaast wordt ik liever geholpen door een leuke kassière, dan door een digitaal apparaat. Als zolderkamer reaguurder moet je de zeldzame momenten koesteren die je in contact brengen met het andere geslacht. :+
Iemand die met een innovatieve oplossing kan komen zal vast wel kunnen bepalen of hij die voor niets wilt delen of voor zichzelf houdt.
Dit is dus heel naïef. Een commerciële partij laat altijd in de voorwaarden opnemen dat al het intellectueel eigendom tijdens een even naar hen wordt overgedragen. Ieder goed idee wat je dus tijdens dat even hebt en uitdraagt is automatisch van AH en niet meer van jou. Ga jij later toch met dat idee aan de haal krijg je gewoon AH legal achter je aan. En reken maar dat zij kunnen bewijzen dat dat idee geopperd is tijdens dit event, alles zal minitieus vast gelegd worden.
Aha de knappe koppen... Ze zijn zo slim dat ze niet meer hoeven te werken en heel de dag op Tweakers kunnen hangen terwijl het geld van "de goede ideeën" met bakken tegelijk binnen stroomt :+ . Alles wat jij bedenkt, heeft een ander ook al bedacht/ kan een ander ook bedenken. Alles wat jij kan, kan een ander ook. Waarom denken wij mensen toch altijd uniek te zijn? Gewoon een leuk event (Thanx, Tweakers & AH)! That's it. Niks meer, niks minder.
Die keuze is voor iedereen zelf te bepalen.

Als ik een idee heb en ik wil er zelf niets mee doen maar ik hoop dat een commercieel bedrijf dit idee wel oppikt. Als dit idee dan wordt uitgevoerd word ik daar als consument beter van. Tevens zullen er ook weer knappe IT-ers moeten worden ingehuurd om dit te bouwen. Misschien komen ze dan wel bij jou uit? Zijn we beide blij :-)
Speltip 24: Nooit het achterste van je tong laten zien ;)
Met idealen betaal ik de hypotheek niet. Gratis input leveren voor een miljardenconcern? Ammehoela. Als het nou een stichting was die puur moet leven van donaties en een maatschappelijk doel nastreeft, da's één ding. Maar een commercieel bedrijf dat gigántische bedragen verdiend, vaak ten koste van leveranciers (of denk je dat bijv. boeren zo blij zijn met de melkprijs die AH biedt?) die het lef hebben om gratis uitgewerkte en kant-en-klare input te vragen? No way. Dat heeft niks met 'idealen' te maken, maar álles met gierigheid en gemakzucht.
Lees aub het hele verhaal in plaats van luk raak iets te schrijven.
Waar wordt er gezegd dat er complete input geleverd moet worden??? Je zuigt dit letterlijk gewoon uit je duim. (Maar ik verwacht dan ook van jou dat je niet meer meewerkt aan Open Source Software zoals Linux, want guess what, daar kan Red Hat en ander miljoenen concerns wel eens van profiteren! Oh en dat crash report in Windows ook niet meer doorsturen! Want daar kan Microsoft wel eens van profiteren.)

Er wordt trouwens wel degelijk een tegenprestatie geleverd in de vorm van kennisdeling, interactieve sessies, cabaret en misschien zelfs je netwerk uitbreiden. Als deze tegenprestatie niet genoeg is om jou te compenseren dan moet je daar gewoon lekker niet aan mee doen.
"Interactieve sessies" suggereert interactie, dus het leveren van input.

Ik programmeer niet nee, dus in die zin draag ik niks bij aan Linux.

En nee, crashreports stuur ik niet door, dan kan ik de hele dag wel bezig blijven. Ik ben toch geen betatester of wel dan.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 24 juli 2024 16:01]

"Interactieve sessies" suggereert interactie, dus het leveren van input.
Heel goed, maar dat betekend nog niet dat je een compleet concept moet uitwerken.
Het kan zoiets zijn van dat je mee doet aan een spel of dat je moet stemmen tussen A en B.
En nee, crashreports stuur ik niet door, dan kan ik de hele dag wel bezig blijven. Ik ben toch geen betatester of wel dan
Als je het misschien wel zou doen, zouden ze de oorzaak die de crash veroorzaakt op kunnen lossen. Scheelt je uiteindelijk heel veel tijd :)
Nou dan ga jij dus niet naar dit event! Zo makkelijk kan het zijn.
We zouden hier allemaal als IT/ICT/high tech professionals niet naar toe moeten gaan en AH ons gewoon laten betalen. Wanneer 1 iemand het gratis doet is de markt weg en doe je je eigen skills en kennis te kort.
Ik begrijp wel wat je bedoeld, maar dit is wel heel dramatisch. Laat iedereen die hier naartoe wil gewoon lekker gaan, het zijn hun ideeën.
Ik zag net ook iemand in de comments betreft een boodschappen app en dit idee wil hij daar gaat pitchen. Hartstikke leuk voor hem toch? Dit is gewoon laagdrempelig ideeën uitwisselen. Jij doet net alsof ze op dit event de nieuwe Snapchat gaan ontwikkelen die misschien wel een miljard waard wordt.
Zie ook nuance van zeef hierboven, de soep is heter dan hij opgediend werd.

Maar over je app idee wel het volgende: ik zou dat dus niet doen. Een idee als dusdanig pitchen in een dergelijk event is in principe je idee opgeven. En nee het hoeft niet de volgende Snapchat te zijn, maar ook met kleinere apps wordt gewoon geld verdiend.
Dan ga je dus doen wat zeef zei: Niets moet, als je de hele dag je mond wil houden dan is dat geen probleem. Wel lastig koffie drinken... ;)

Er moet helemaal niks. Je zit hier als een Jehova getuige proberen mensen over te halen om niet te gaan, terwijl er helemaal geen probleem hoeft te zijn?
Jij wil elk hersenspinsel van jezelf patenteren volgens mij? Ga gewoon niet en get over it!
dus je draagt niet bij aan..

linux, libreoffice, clib en miljoenen andere projecten want aan elk van van het verdient er wel iemand en zelfs als dat niet zo is dan verdiendt er een bedrijf aan het gebruik van die tool - a omdat ze gratis software hebben, b omdat er er iets mee kunnen dat ze eerst niet konden.

als je niet wilt dat er aan je verdiend wordt moet je niks doen en dood... ow wacht zelfs als je dood gaat verdient er nog iemand aan je ... de uitvaardondernemer.
Open source is niet gelijk aan gratis, dus die vergelijking zie ik niet helemaal. Daarnaast kan je er wel de eer voor opstrijken. Ook kan je door idealisme gedreven worden. Een beursgenoteerd bedrijf, dat verantwoording moet afleggen aan geldwolven investeerders, wordt geacht veel winst te maken zodat de koers stijgt en er veel dividend uitbetaald kan worden.
Precies dit. Doe er niet aan mee mensen, want je bent op het moment dat je gaat professionals uit de markt aan het prijzen. Er zijn gewoon bedrijven en zzp-ers wat met dergelijke technologische conceptuele productontwikkelingen hun dagelijks brood verdienen. Ah kan dat prima betalen en zou dus niet op deze manier gratis moeten hengelen naar input. Waarschijnlijk hebben ze ergens in de constructie zitten dat jij je IP overdraagt aan ahold wanneer je mee doet met dit event. Jij levert dus iets, Ah betaald er niet voor aan de mensen die input leveren, alleen aan tweakers voor deze verkapte advertorial. Kortom, veel goede input voor een schijntje.

Overigens ook vreemd dat tweakers dit promoot. Er zit een grote schare IT/ICT/High tech professionals en aankomende IT/ICT/High tech professionals hier die graag hier samen komen om informatie en gedachten te wisselen. Dat is wat tweakers nu gaat monetizen, de input die door de community al jaren met liefde en plezier wordt geleverd.

[Reactie gewijzigd door cmegens op 24 juli 2024 16:01]

Spreek je jezelf niet tegen? Tweakers gaat iets "monitizen" maar aan de andere kant spreek broodroof voor zielige ZZPers en consultants aan omdat het onbetaald is.
Ik zie het zo: Albert Heyn wil zich hier profileren als een bedrijf met een IT uitdaging in de toekomst en wil creatieve ideeën horen. Dus niet de standaard "hoe genereer ik zoveel mogelijk werk voor mezelf" ideeën die ZZPers en consultants brengen. Want laten we eerlijk zijn "op commando creatief en origineel zijn" lukt vrijwel niemand en al helemaal niet als er ook nog een commercieel motief is. Ik denk eigenlijk dat het een leuk event is waar Albert Heyn een paar stage kandidaten en mogelijk toekomstige medewerkers aan over zal houden.
Tweakers.net bedoel ik hier. Of nog specifieker: de persgroep. Zij verkopen een dergelijke advertorial.

Dat is een andere partij dan de mensen op tweakers.
En wat is er mis mee? Ik zie liever dit soort aanbiediingen dan advertenties. Ik betaal dan ook om geen advertenties.te zien. Maar deze aanbieding kan gewoon een leuk event zijn voor iemand die in Albert Heyn geinteresseerd is, die een tijdverdrijf zoekt, die weet hoe alles beter kan. De consultant die aan 6 uur a €100 denkt is duidelijk niet de doelgroep.
Ohjaa, iemand verdient ergens geld mee, dan mag jij er echt niet meer gratis over praten! 8)7
Dat mag iedereen nog lekker zelf weten denk ik! Je hebt mensen die hier gewoon graag over praten en brainstormen en die het dus leuk vinden om hier naartoe te gaan...
Als je een nda moet tekenen mag je er dus niet meer over praten met derden.
Als ik hierheen zou gaan teken ik helemaal niks.
Zo heb ik stagedagen meegemaakt waarbij in grote groepen innovatieve oplossingen bedacht moesten worden. Mooi dat ik daar niet aan mee doe. Met een 200tal hoog opgeleide studenten met verschillende disciplines kun je best leuke ideeën creëeren maar daar moet dan wel wat tegenoverstaan.
Die borrel aan het eind is dan echt niet voldoende.

Dit lijkt me net zo'n verkapte manier om inderdaad informatie in te winnen. Er zijn allicht tweakers die thuis na zitten te denken hoe boodschappen doen eenvoudiger kan.

Toch blijf ik het leuk vinden dat tweakers deze dagen mede organiseerd.
"Toch blijf ik het leuk vinden dat tweakers deze dagen mede organiseerd."

Vergis je niet, hoor: Albert Heijn moet Tweakers gewoon betalen hiervoor! Tweakers is ook gewoon een bedrijf dat geld moet verdienen en op deze manier hun community monetizen....Been there, saw that....
Je zou een dagje entertainment ook kunnen zien als betaling. Wellicht voor de AH ook een poging om te zien wat eruit komt. Denk persoonlijk: meer van hetzelfde, maar wie weet.
Aangeklede lunch en borrel :+
Omeletje, gekookt eitje, heerlijke quiche's en wat salade's

bij de borrel, scottish egg, gevulde eitjes en punch

Ze moeten ergens naartoe met het eieroverschot :+
Dit is inderdaad een leuke aangeklede manier om voor weinig geld veel input te krijgen van een slimme groep mensen. En daar is niks mis mee.
Het kan een bijzonder leuke, inspirerende dag zijn waar je zelf als professional en/of als persoon ook rijker uitkomt. En dan dus niet financieel, maar wel qua ervaring, netwerk en uiteraard kennis.
Het is dat mijn agenda het niet toelaat, anders was ik persoonlijk zeker gegaan! (voor het beeld: mijn reguliere uurtarief ligt tussen de 90 en 120 euro afhankelijk van de klus).
Er zijn vast genoeg studenten die wel mee willen doen voor die lezingen en de goodiebag.
Ik zou erheen gaan voor de games ;) maar meer ook niet.
Het is wel heel arrogant om te denken dat AH iets met eventuele input doet.

Ik denk de opzet is om IT'ers kennis te laten maken met AH, als IT bedrijf. Oftewel, een leuke dag met interessante onderwerpen om potentiële werknemers te werven. Daar zou ik niet teveel achter zoeken. Lijkt me win-win-win (voor AH, Tweakers.net en de Tweakers zelf)
dit dus, ben het volkomen met je een Klonic :)
Gewoon boodschappen in het karretje doen en afrekenen. Dat doe ik al 50 jaar zo en bevalt me prima, totaal geen behoefte aan innovatie de komende jaren.

Waarom innoveren, het is maar een supermarkt ?
Waarom innoveren, het is maar een administratie afdeling?
Waarom innoveren, het is maar een bestel afdeling?

Alber Heijn is natuurlijk ook gewoon een bedrijf die geld wilt verdienen. Als je met innovatie de zelfde taak in minder tijd en minder mensen kan doen betekend dat meer winst.
Dat is te negatief omschreven...
Het gaat erom om met dezelfde mensen meer werk te kunnen uitvoeren zonder dat die poppetjes omvallen :)

(is positiever dan hetzelfde werk in minder tijd en minder mensen)
Gewoon boodschappen in het karretje doen en afrekenen. Dat doe ik al 50 jaar zo en bevalt me prima, totaal geen behoefte aan innovatie de komende jaren.

Waarom innoveren, het is maar een supermarkt ?
Gelukkig denkt niet iedereen zo. In elke branche is er behoefte aan innovatie. Stil staan is achteruit gaan!
Niet iedere innovatie is vooruitgang, dingen zoals een bonuskaart zit ik totaal niet op te wachten.

Vanmorgen nog naar de markt geweest, daar is ook al 20 jaar niet geïnnoveerd maar de kwaliteit van het voedsel is wel een stuk hoger dan wat je in de supermarkt haalt.

[Reactie gewijzigd door digifun op 24 juli 2024 16:01]

En dingen zoals contactloos betalen, pinkassa's, de boodschappen scanner, zelf check-out kassa's en AH thuisbezorgd? Allemaal dingen die ook door middel van innovatie gerealiseerd zijn.
Dat hangt erg van je marktkraam af. Die fruit boer op Almere Buiten staat kan je beter kwijt als rijk zijn. dagverse Hollandse aardbeiden gemixt met Spaanse beschimmelde aardbeien. Maar wel 3 euro een bakje vragen. En als je dat meld worden de beschimmelde er uit gehaald en krijg je er andere voor terug... Maar je geld of een ander bakje kan je vergeten... En die gebeurt regelmatig daar. Dus een markt is de kwaliteit niet direct beter.

En je kan natuurlijk ook aangeven dat je geen Bonuskaart hebt en da gebruikt de cassiere haar kaartje.
Officieel mag de cassiere hun "algemene" code niet meer gebruiken. Maar dan kan je alsnog de persoon achter je vragen.

Sowieso vind ik de kwaliteit van de groenten en vlees aardig beter dan vroeger bij de supers. Voor veel dingen hoef je echt niet naar de markt.
Maar is AH niet ook gewoon verplicht mij de geadverteerde aanbieding te geven? En ben het met je eens dat de markt redelijk overbodig is.
Bij de aanbiedingen staat dat een bonuskaart verplicht is. Dus AH is niet verplicht altijd de korting te geven.

[Reactie gewijzigd door Xfade op 24 juli 2024 16:01]

Ik zit daar wel op te wachten. Producten die ik vaak koop zijn nu voor mij vaker in de aanbieding en ik krijg producten aangeraden waarvan zij denken dat ik het lekker vind op basis van wat ik normaal koop. Zo eet ik tenminste nog eens wat nieuws. Daarnaast vind ik zelf-scannen is echt ideaal. Hoe minder lang ik in de winkel hoef te zijn hoe beter.
Die bonuskaart is er niet om voor jou de produkten goedkoper te maken maar om de marge van de retailer te maximaliseren.

Alle informatie die je van jezelf weggeeft via zo een bonuskaart is keiharde marktinformatie waarvan je totaal niet weet wat er mee gedaan wordt.
Wat boeit mij dat nou? Mijn boodschappen worden goedkoper en het boodschappen doen wordt makkelijker, terwijl AH toch meer winst kan maken en efficiënter kan werken. Win-win toch?
Nee, jouw boodschappen worden niet goedkoper. De met de Bonuskaart verzamelde informatie wordt gebruikt om jou het gevoel te geven dat dat zo is, terwijl de Bonuskaart in werkelijkheid maar 2 doelen heeft: omzet en marge maximaliseren.

Ook al koppel je die Bonuskaart niet aan je persoonsgegevens: AH weet dat het zeer waarschijnlijk om dezelfde klant gaat als die Bonuskaart gescant wordt. Natuurlijk kunnen ze NOG meer analyseren als jij hem wel koppelt, maar ook zonder koppeling is de Bonuskaart al waardevol.
Als ik aanbiedingen krijg voor producten die ik regelmatig koop, worden mijn boodschappen toch goedkoper dan wanneer ik die aanbiedingen niet krijg?
Natuurlijk is hun doel marge maximaliseren, het is immers een commercieel bedrijf, maar ik heb er ook profijt van, dus wat is het probleem nu?
Nee. Alleen dat ene product wordt goedkoper. En waarom loont het Bonuskaart systeem? Omdat mensen daar niet 1-2-3 doorheen kunnen prikken of er verder niet bij na (willen) denken.
Wij ruilen regelmatig van bonuskaart. Familie, buren,collega's
Euh, ALLES wat supermarkten doen heeft als doel om de omzet en marge te maximaliseren. Daar is de Bonuskaart niet bijzonder in. Dat je daarmee de uitspraak van Silentf0rce weerspreekt dat zijn boodschappen goedkoper worden klopt ook niet, want die twee zaken sluiten elkaar niet uit. Om de omzet en marge te maximaliseren heb je klanten nodig, En af en toe wat extra voordeel geven (dus wel degelijk goedkopere boodschappen voor Silentf0rce) helpt om klanten te binden.
Anoniem: 39993 @Arumes6 augustus 2017 09:14
Dat doet die andere supermarkt ook. Concurrentie maakt jouw boodschappen goedkoper.
Nou mijn bonuskaart is helemaal niet geregistreerd. Dus wat doen ze ermee?
En je betaald ook nooit met je pin?
Jawel eigenlijk alles. En ik weet waar je naartoe gaat, maar volgens mij mag je betaaldata daar niet voor gebruiken?
Volgens mij staat zelfs het bonuskaart nummer op de transactie bon.
Die staat er op als controle. Wat heeft dat van doen met pinnen ?
Die bonuskaart is er niet om voor jou de produkten goedkoper te maken maar om de marge van de retailer te maximaliseren.

Alle informatie die je van jezelf weggeeft via zo een bonuskaart is keiharde marktinformatie waarvan je totaal niet weet wat er mee gedaan wordt.
Ik vind dit soort reacties altijd maar zo jammer op Tweakers. Het lijkt bijna alsof bedrijven geen informatie mogen inwinnen om de "marge te maximaliseren" in ruil voor korting voor de klanten. En met betrekking tot het laatste stukje, hier heb je je antwoord:

"Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik me ingeschreven heb?

We vragen u om uw Bonuskaartnummer en een aantal gegevens zoals naam, geslacht, adresgegevens, e-mailadres en geboortedatum. Vanaf dat moment sturen we u per mail Persoonlijke Bonusaanbiedingen. Hoe doen we dat? We analyseren uw aankopen en websitebezoeken van de laatste 3 maanden vóór activering. Deze gegevens vergelijken we met het koop- en bezoekgedrag van andere klanten. Uiteindelijk analyseren we uw gegevens over een periode van maximaal 27 maanden. Hierna worden deze gegevens onomkeerbaar versleuteld. Wij delen uw persoonsgegevens niet voor commerciële doeleinden met derden."
Ik heb zelf in de marketing gezeten maar het draait allemaal keihard om de sales de klant is bijzaak.

Reken er maar op dat er informatie naar de fabrikanten en alles in de bedrijfskolom gaat.

Vooral die zin "hierna worden de gegevens onomkeerbar versleuteld" , wat bedoelen ze daarmee en waarom worden die niet gewoon weggegooid.

Om er vanuit te gaan dat je gegevens 'veilig' zijn is ronduit naief.
Ik heb zelf in de marketing gezeten maar het draait allemaal keihard om de sales de klant is bijzaak.
Als jij daadwerkelijk in de marketing hebt gezeten, dan is dat:
1: Meer dan 10 jaar geleden;
2: Het bedrijf waar je bij zat is failliet.

Alle, maar ook ALLE bedrijven zetten tegenwoordig de klant centraal (lees: willen weten wat de klant beleeft)door middel van NPS score.
Vooral die zin "hierna worden de gegevens onomkeerbar versleuteld" , wat bedoelen ze daarmee en waarom worden die niet gewoon weggegooid.
Om er vanuit te gaan dat je gegevens 'veilig' zijn is ronduit naief.
Ten eerste ben jij diegene die niet wist wat er met de gegevens werd gedaan, en met behulp van een simpele zoektoch via google is je antwoord naar boven gekomen. Ten tweede, als je wilt weten of de data definief wordt verwijderd, dan stuur je toch een mailtje?

Met alle respect, kritisch zijn mag, maar is dit niet gewoon platweg bashen?
Wat is kwaliteit? Als je maar genoeg troep spuit is het makkelijk om een product er lang fantastisch uit te laten zien. Jouw marktkoopman kan op dat gebied geen enkele garanties geven, want hij heeft geen middelen/manpower om z'n producten tot aan de bron te controleren. Supermarkten wel.
Anoniem: 176636 @digifun4 augustus 2017 09:28
Ik neem aan dat je dit sarcastisch bedoelt?! Anders moet je je nickname maar veranderen in Digibeet ;-)

Innovatie binnen retail is juist super gaaf. Er zijn in Amerika al hele gave pilots met slimme koelkasten die verbonden zijn met de winkel. Op die manier krijg je automatisch updates over producten die bijna opraken of overdatum raken. (je kan dan altijd nog zelf kiezen of je het weggooit of niet)

https://www.amazon.com/Sm...ood-manager/dp/B00GYKQEGE

Als er geen innovatie is dan is het snel gedaan met nieuwe producten waar je zelf waarschijnlijk ook veel gebruik van maakt.

Ik ben er lig bij!
Zo'n slimme koelkast komt er bij mij in ieder geval nooit in.
Dat is alleen maar dataverzameling. Je bent zelf het product.

Ik kan toch zelf wel zien of er iets bijna op is of dat het snel op moet?

Nog even en niemand komt z'n huis meer uit.

Ik deel de mening van enkele anderen hier: niet alle innovatie is vooruitgang.
Anoniem: 176636 @Tarax4 augustus 2017 11:12
https://www.youtube.com/watch?v=ri6HRHZ20RI

;-)

Dataverzameling is nu al aan de orde van de dag. Ik weet niet wat voor mobiel je gebruikt maar bijvoorbeeld een Android tracked en traced ontzettend veel. Maar ook je bank, waar pin je etc. Het is weliswaar niet op persoon identiteit maar wel op hoger niveau.
Daar heb je natuurlijk gelijk in maar dat wil niet zeggen dat ik er altijd en overal aan mee zou moeten willen doen...

Al die slimmigheden zijn (meestal) niet voor jou of mij bedoeld, maar voor het bedrijf in kwestie (dataming t.b.v. o.a. 'efficiëntie', 'winstmaximalisering').
Ik vind dat mensen dat steeds vaker bagatelliseren.
Anoniem: 176636 @Tarax4 augustus 2017 12:00
Ik ben zelf een groot voorstander van domotica en zaken die mij leven makkelijker maken doordat ik meer tijd terug krijg implementeer ik graag. Mooi voorbeeld is het filmpje van de woning van de oprichter van Tweakers. Een slimme koelkast zou daar niet misstaan.

We zitten midden in een digitale revolutie en er zullen de komende jaren een hoop nieuwe ontwikkelingen bijkomen waar we nu nog niet vanaf weten. Benieuwd dus ook hoe AH tegen de hele digitalisering aankijkt.
Ik vind domotica ook leuk spul om te zien. Heb er zelf nog weinig mee gedaan. En ik wil ook absoluut niets aan het internet hangen dat dat niet nodig heeft.

Ik ben best voor makkelijk maar niet tegen elke prijs. Als makkelijk betekent dat mijn data en daarmee mijn privacy (wat er nog van over is?) in het geding komen, pas ik ervoor.

En nogmaals: niet alle nieuwe ontwikkelingen vind ik vooruitgang. Kijk naar de wereld: het enige waar men nog oog voor heeft, is zijn smartphone (ik chargeer een beetje). Veel jeugd ontbreekt het aan sociale vaardigheden (niet allemaal, ik chargeer weer wat). Maar wat gaat ons dat opleveren in de toekomst?

Misschien vindt men mij een pessimist maar ik vind dit wel een probleem.
Dat klinkt heel negatief, maar winstmaximalisering betekent vaak gewoon dat wij minder voor die producten gaan betalen. De winstmarge blijft namelijk altijd onder druk staan door concurrentie, dus als een bedrijf de marges te hoog laat oplopen prijst hij zichzelf uit de markt.

Dat een slimmigheid niet voor de klant bedoeld is, is dan ook eigenlijk onzin. Natuurlijk heeft ieder bedrijf als doel om zoveel mogelijk winst te maken, maar voor winst heb je klanten nodig. Dus dat je iets voor de klant of voor de winst zou doen gaat niet op; ze gaan vaak hand in hand.
Waarom zou ik m'n huis nog uit moeten komen dan ?! Ik kan nu ook gewoon boodschappen bestellen en desnoods laten bezorgen..

Wat heb ik met mensen in bijv. een supermarkt te schaften dan? Puur functioneel gezien bedoel ik. Ik kom daar om m'n eigen boodschappen te halen, ik pak wat ik nodig heb, ik reken af, kwak alles in de auto en rij weer naar huis. Volkomen zinloze tijdverspilling eigenlijk.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 24 juli 2024 16:01]

Tja, zo kun je het ook doen.
Of je gaat met (in mijn geval) met het gezin. Pakt je boodschappen, rekent af, kwakt ze in je auto en loopt nog een rondje door de winkelstraat, eet een ijsje/loempia, kijkt naar andere rondlopende mensen (vind ikzelf erg leuk), komt een bekende tegen waar je een praatje mee maakt en gaat dan pas naar huis...

Maar serieus: mijn punt was niet toegespitst op het boodschappen doen maar in het algemeen. Als je alles online kunt doen, waarom zou je dan nog buiten komen? Makkelijker om alles online te doen, zoals laten bezorgen. Sociale contacten doe je dan wel via Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter of Reddit... Brrrr.

Daar bedank ik dus voor. Ik ga liever naar buiten.
Ik heb toch altijd een flinke grijns op mijn gezicht als ik na de supersnelle zelfscan kassa langs alle kassa's met rijen aan geagiteerde mensen loop. :+
Als er rijen met geagiteerde mensen staan, gaan ze op de verkeerde tijden.
Wat ik veel grappiger vind, is dat er wéér een storing is die niet aan het apparaat of filliaal ligt, en de zelfscanners allemaal open te miepen dat ze IN de rij moeten staan.

/net zo'n overbodige opmerking.
Het is wat mij betreft een perfect voorbeeld hoe IT innovatie binnen de AH de winkelervaring verbeterd.

Maar bedankt voor je daadwerkelijke overbodige opmerking. 8)7
Niet alleen de snelheid, ook het gemak. Je doet alles meteen in 1x in je tassen/kratten, ipv in de kar, dan op de band, en dan in de tas/krat.
Veel beter dan soortgelijke systemen waar je nadien zelf aan een service punt nog moet scannen.
Zo werkt het ook op de website van AH, enige verschil is je loopt zelf niet in de winkel maar surft er doorheen ;)
Zat produkten zoals bv groenten, vlees en vis , die ik toch echt zelf wil zien voordat ik het koop.
Het is gewoon massa groenten, vlees en vis... er bestaat ook zoiets als niet goed, geld terug of vervangend product he ;) Als je echt goede producten wilt ga je naar een echte vers markt waar echt goede restaurants ook inkopen MAAR dan kom je wel even op een wat duurder prijskaartje uit dan de lokale AH of andere supermarkt. :) Supermarkt is zo slecht nog niet hoor begrijp me niet verkeerd maar als je echt wilt genieten... dan sta je in de supermarkt toch echt verkeerd.

Tevens denk ik dat het eten in het online magazijn vaak schoner is dan de producten in de winkel waar iedereen graag even wilt "kijken" met hun handen. Geloof meer in de hygiënische regels van een magazijn dan een winkel waar jan en alle man zo naar binnen kan stappen.

ps. Ik doe ook gewoon boodschappen in de winkel, niet dat dadelijk mensen me gaan bestempelen met smetvrees en dergelijk :+
Aan dat "niet goed, geld terug" heb je niet veel als je een slechte bloemkool bezorgd krijgt en alsnog naar de winkel moet om die avond een bord eten op tafel te krijgen. Je laat niet voor niets thuisbezorgen...
Ik hoef het niet te zien, zolang ik er maar op kan vertrouwen dat de versprodukten die ik bestel gewoon goed zijn.
En daar zijn best nog wat innovatieve verbeteringen mogelijk bij AH (en de andere supers). Aardbeien die bij een temperatuur van 2 graden uit de koelcel zo de schappen in gaan, kunnen er schitterend mooi uitzien, maar er is geen enkele garantie dat die dingen nog een eetbare periode meemaken tussen te koud om te eten en schimmelig/rot. En dan heb ik het nog niet over de lengte van die periode.
Als een beter logistiek systeem ervoor kan zorgen dat bijvoorbeeld groente en fruit smaakvol in plaats van slechts eetbaar geconsumeerd kan worden, ben ik helemaal voor.
Anoniem: 368306 @digifun4 augustus 2017 11:10
Er zijn ook zat producten die je niet hoeft te zien.
Maar er zijn talloze redenen waarom je online je boodschappen wilt doen.
Heb voor een fietskoeriersdienst(tring tring) in Amsterdam gewerkt en er wordt zeer veel gebruik gemaakt van online boodschappen doen, denk aan zwangere vrouwen, niet de deur uit kunnen vanwege een reden, veel bedrijven en binnen een uur in huis.
En bij AH zijn de groenten en fruit meestal wel in orde, vlees en vis zijn ook nogal een eenheidsworst in de verpakking.
Dat geloof ik graag, maar ik heb een vermoeden dat je niet de enige bent die boodschappen doet. Denk eens aan ouderen, mindervaliden, mensen die het zonde van hun tijd vinden om naar de supermarkt te gaan, mensen die niet in de buurt wonen van een supermarkt... En als ik zo op de weg kijk rijden er echt al veel bezorgbusjes rond van met name de AH, maar ook de Jumbo.

Ik maak er zelf ook geen gebruik van, maar ik vind het zeker een positieve ontwikkeling.
Aan huis bezorgen dat doen supermarkten al sinds ze bestaan dat is geen innovatie te noemen.
Het bezorgen an sich is ook niet waar veel innovatie heeft plaatsgevonden, die heeft voornamelijk plaats gevonden in het bestel proces en de logistiek.
Zo te zien kan ik pasta van het huismerk gewoon opzoeken en bestellen op de website van AH.
https://www.ah.nl/product...375755/ah-basic-spaghetti
Ik doe al 3+ jaar alle boodschappen online bij de AH en ze hebben het volledig assortiment incl alle b en c merken beschikbaar.

Ik weet niet waar je je uitspraak op baseert maar het lijkt erop dat je info die 5+ jaar oud is nog steeds als actueel beschouwd.

Of je vind het leuk om de AH bashen, is in deze thread ook een nationale hobby geloof ik.
Nope geen bash of schop, wanneer dat online shopping mogelijk was, een uitgebreide vergelijling/test gedaan. Daaruit bleek toen dat niet mogelijk was, en dus bij andere supermarkt uit kwam. Begrijp uit jouw reactie dat die ervaring inmiddels achterhaald is.
Yep nogal, alles wat in de winkel ligt is al jaren ook online beschikbaaar.
Bart ® Moderator Spielerij @digifun4 augustus 2017 09:26
Waarom een supermarkt bouwen? Je kunt ook een hert schieten met je pijl en boog. Nergens voor nodig die innovatie.

|:(
Er wordt niet alleen op het boodschappen doen geïnnoveerd, ook op alle logistiek wordt gezocht naar verbetering.
Ik werk zelf bij de AH en pasgeleden is er een nieuw retoursysteem ingevoerd. Voorheen moest in de winkels alles wat retour ging ingevoerd worden. Nu hangen we er een label aan, scannen we dit een wordt op het distributie centrum aan de hand van foto's automatisch bepaald hoeveel en wat er binnen komt.
Dit scheelt zo ontzettend veel tijd in winkels.
Waarom innoveren? Je wilt toch je boodschappen in je karretje hebben? En niet 50€ voor een watermeloen betalen? En niet voor lege schappen staan? Hoe denk je dat ze dat doen?

En trouwens, als je niet van innoveren houd moet je eigenlijk ook geen boodschappen doen bij een supermarkt. Dat is een innovatie van de kruidenier. Ow wacht, de kruidenier is ook een innovatie van de drogist en apotheek. En die zijn weer een innovatie van de kruidenheks. Dus dan zou ik daar je boodschappen gaan doen...

Alle gekheid op een stokje, een supermarkt is juist een van de mooiste vormen van innovatie. De klant merkt er niet zo heel veel van (tenzij het mis gaat) terwijl er op de achtergrond allerlei dingen gebeuren. Ik keek vanochtend een filmpje van Amazon, hoe zij hun warehouse hebben gemaakt. Dat gaat allemaal volautomatisch! Zie: https://www.youtube.com/watch?v=cLVCGEmkJs0
Hoe gaaf is dat... Daar gaat mijn ijzeren hartje wel sneller van kloppen hoor
Anoniem: 408411 @digifun4 augustus 2017 10:06
"Innoveren" is nogal een dingetje binnen de bedrijvenwereld, en als je niet meedoet dan ga je achteruit, is de algemene wijsheid. Dus iedereen moet en zal innoveren. Niet voor niets dat ongeveer elk bedrijf met abitie claimt "innovatief" te zijn, of dat nu wat betekent of niet.

En AH doet daar druk aan mee, zie "betalen per vingerafdruk", "zelfscannen", en meer van dat soort dingen. Niet alles blijft bestaan, niet alles is even goed, maar ze proberen vanalles.

Overigens, het concept van de supermarkt zelf was ooit een enorme innovatie, en "disruptief" bovendien: Waar er vroeger ruimte was voor een buurtslager, een buurtgroenteman, en zo verder, is er nu hooguit nog ruimte voor een buurtsuper. En de grote supermarkten en afleverdiensten doen hun best die ook uit de markt te drukken.

Dus ik snap best waar ze vandaan komen en wat ze willen. Maar jij hebt ook wel een punt: Ik persoonlijk ben ook niet kapot van als domme consument weggezet te worden en dan nieuwe truukjes te moeten leren als een circusbeest. De "innovaties" zijn vaak van het type waarin een gimmick de boventoon voert en de schijn van "makkelijk" veel belangrijker is dan of het werkelijk iets toevoegt voor de klant.

Sterker, toen ze begonnen met privacyhaten door contant weg te pesten ben ik opgehouden nog langer bij Albert Heijn in te kopen. Dat geldt voor alle supermarkten (en andere winkels) die dat doen, en daarom ga ik naar (afwisselend verschillende) andere supermarkten tot wel 10km fietsen verderop. Maarja, zoiets zien "innovatoren" niet want ze zijn te druk met hun speleding.

Als ik een tip mag geven, er is nog heel veel innovatieruimte om anoniem winkelen, anoniem electronisch betalen, en andere privacyvriendelijke innovaties te verzinnen en uit te proberen.

Zeker voor zoiets basaals als levensmiddelen inkopen. Daar is robuuste beschikbaarheid toch wel een stukje belangrijker dan of je elegant met een diamond platinum gold card of een nfc-ring of wat dan ook kan staan te wapperen bij de kassa om indruk te maken op de lieftallige caissière, terwijl je gezicht op de bon wordt afgedrukt voor dat stukje persoonlijke klantenbinding.

Privacyvriendelijkheid heeft de winkel uiteindelijk ook wat aan, want er begint langzaam door te komen dat data een "toxic asset" is: Het lijkt heel leuk maar werkelijk er wat mee kunnen is een ander verhaal, en er zitten wel degelijk risicos aan het ophopen, zowel voor je klanten als voor het bedrijf zelf.
Ik ben fan van de bonuskaart en zelfscan kassa's. Wat mij betreft komen alle zegeltjes er ook nog uit, kun je volledig zonder vertragend mensencontact winkelen.

Wat betreft innovatie wacht ik vol smart op het moment dat je gewoon de winkel in kunt lopen, alles in je tas flikkert wat je nodig hebt en zo naar buiten loopt zonder expliciet te moeten betalen of scannen. Door een volledig geautomatiseerde winkel kunnen ze beter volumes inschatten wat leidt tot minder verspilling en mogelijkheid tot het bieden van hogere kwaliteit verse producten. Of nog beter, ik bestel online en loop naar "de winkel" wat gewoon een robo-magazijn is, en haal mijn bestelling uit de muur. Top!

Dat ouderwetse boodschappen doen heeft ook geleid tot extreme hoeveelheden verspilling of juist tekorten van producten. Je ziet het niet, maar er is al heel veel geïnnoveerd, en dat is maar goed ook.

[Reactie gewijzigd door Zebby op 24 juli 2024 16:01]

Het logistieke proces is al jaren geautomatiseerd, de volumes kunnen niet beter worden ingeschat. Op het moment dat de boodschappen door de scanner gaan wordt alles al real-time verwerkt.
Volumes kunnen zeker nog wel beter worden ingeschat, en daar zit ook nog steeds verbetering in. Bovendien vergeet je een belangrijke verstoring in dat logistieke proces: diefstal. En dat wordt met het volautomatisch winkelen wat Zebby noemt een stuk lastiger.
Volumes bepalen is al tientallen jaren iets basaals in de logistiek, vooral met de realtime informatie sinds de kasssiere scant is het een fluitje van een cent. Daar valt helemaal niks meer aan te verbeteren.

Voorraadbeheer is een kwestie van formules toepassen. Sinds de formule van camp uit begin vorige eeuw is er weinig nieuws bijgekomen.
Je hebt duidelijk geen idee waar je over praat. Volumes bepalen is vooruitkijken naar wat je gaat verkopen. Leuk dat huidige verkoopinfo realtime beschikbaar is, maar dat is maar een klein deel van het verhaal. Denk niet dat je alle logistiek op één hoop kan gooien; een supermarkt goed vol bestellen zonder grote voorraden in het magazijjn te krijgen is een heel ander verhaal dan onderdelen voor een productielijn op peil houden.
Jij hebt totaal geen idee waar je het over hebt. Een supermarkt goed vol krijgen is precies hetzelfde als voorraadbeheer in een produktieomgeving. En dan ook exact hetzelfde en precies hetzelfde verhaal..

Een beetje produktie omgeving heeft zelfs meer artikelen dan een supermarkt en dan zit je ook nog met bewerkingen , halffabrikaten en produktie planningen. Volumes inschatten voor een supermarkt is logistiek gezien gewoon kinderspel.
Het aantal artikelen is het probleem niet; volgens mij ben ik in mijn tweede zin duidelijk genoeg. Tenzij je niet weet waar je over praat natuurlijk...
Volumes, afzet zijn prima te bepalen bij een supermarkt. Dat zijn ze al tientallen jaren daar heb je helemaal geen innovaties voor nodig.

Dat is misschien niet wat dure zakkenvullende consultants zeggen maar voor de logistiek zijn dit soort dingen puur onnodig.
Prima hoor, ik ga er niet verder op in. 't Heeft echt geen zin om hier verder over te discussiëren met een betweter die (behalve misschien als vakkenvuller 40 jaar geleden) duidelijk geen ervaring heeft. Met iedere reactie laat je ZIEN dat je de branche niet kent. Volumes inschatten kinderspel? Kan niet beter worden ingeschat? Sinds begin vorige eeuw weinig nieuws bijgekomen? Echt volslagen onzin. De afgelopen 20 jaar heeft daar al meer innovatie platsgevonden dan jij aan de afgelopen 100 jaar toeschrijft.
Dan moet je mij toch eens uitleggen hoe het komt dat ik als klant regelmatig een produkt niet in de schappen zie omdat het uitverkocht is.

Dan gaat het om gangbare produkten, die lang houdbaar .zijn, die voldoende schapruimte hebben, een prima brutomarge hebben en ruimschoots leverbaar door de fabrikant zijn. Dat zijn vaak ook nog voor de klant shopping of specialty goods. Dan presteer je logistiek niet goed. Dan mis je brutomarge en heb je ontevreden klanten. Dat is in de logistiek het laaghangend fruit wat je niet mag missen. Daarvoor komen de mensen naar de supermarkt. Kortom logistiek prutswerk wat je in een produktie omgeving nooit zult tegenkomen.
Aan de ene kant vraag je hier om uitleg, waarmee je bevestigt dat je er geen verstand van hebt, aan de andere kant heb je zonder die kennis je oordeel al klaar: logistiek prutswerk. Dag digifun. Uitleggen is zinloos, dat heb ik in m'n vorige reactie al gezegd.

[Reactie gewijzigd door Arumes op 24 juli 2024 16:01]

Je hebt totaal geen benul waar je het over hebt en je kunt het ook niet uitleggen.
Dat is jouw oordeel, net zo gefundeerd als je oordeel over de logistiek achter een supermarkt.
De Jumbo (AH misschien ook wel) heeft een app waarbij je gewoon besteld wat je wil hebben, en alleen maar hoeft af te halen. Staat gewoon klaar.

Moet zeggen dat ik 't nog niet geprobeerd heb maar dat binnenkort wel eens wil doen.
Correct, maar die kun je momenteel alleen nog afhalen bij grote locaties, niet mijn lokale AH :(
We rijden al duizenden jaren op paarden, dat bevalt prima, waarom innoveren?

Omdat het altijd beter kan.
Omdat die paarden beter smaken dan de huidige vractwaggels.
Met transport konden we ze tenminste in de stoofvlees en als biefstuk gebruiken
Anoniem: 19894 4 augustus 2017 09:01
Kaartje heb ik inmiddels in de pocket! :*)
Leuk event. Ze doen ook mee met hackathons en hebben dan een API beschikbaar. Zou leuk zijn als deze publiek beschikbaar komt zodat je zelf je boodschappen app kan maken en bepaalde dingen kan schedulen of met die Amazon dash buttons kan koppelen aan je ah account etc.
Ik kan er helaas niet bij zijn die dag. Zou wel interesse hebben in een vervolg hier van.
Anoniem: 372172 4 augustus 2017 09:05
Kaartje is binnen :)
Anoniem: 372172 @Slavy4 augustus 2017 09:27
Ook :) echter is het maar 20 minuten reizen met de trein voor mij en het is interessant imo .
Dit is toch niet de plek waar ik mijn InstaCart-achtige app kan pitchen? :o
Heb er zelf niet veel interesse in maar opzich leuk voor de mensen die eens met AH mee willen kijken en hun een voorsprong op techniek willen geven.Iets waar AH kennelijk erg goed in is want waren hun ook niet een van de eerste die online shoppen via ah mogelijk maakten?

[Reactie gewijzigd door Kadardar op 24 juli 2024 16:01]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.