Door Frederik Zevenbergen

Productmanager Tweakers Elect

Wil jij een fysiek keyboard op je smartphone? Test de BlackBerry KEYone

10-07-2017 • 11:18

194 Linkedin

BlackBerry en Tweakers zijn op zoek naar gebruikers die houden van het testen van telefoons en die BlackBerry's nieuwe KEYone-smartphone aan de tand willen voelen. In totaal kunnen vijf tweakers met de nieuwe smartphone aan de slag.

Tweakers-redacteur Arnoud Wokke maakte op het MWC in Barcelona kennis met de KEYone. Zijn eerste ervaringen waren positief:

"De KEYone kan zomaar eens een dijk van een smartphone worden. Hij is niet overdreven groot, hij is fijn ontworpen, laat zich goed vasthouden, en heeft bovendien een behoorlijk grote accu en een zuinige soc. En o ja, hij heeft als enige nieuwe Android-telefoon natuurlijk een fysiek toetsenbord, met bovendien een aantal handige toevoegingen."

Testpanel: mix tussen ervaren en nieuw
Voor dit testpanel zijn we op zoek naar vijf tweakers die de BlackBerry KEYone aan de tand willen voelen en dan in het bijzonder het fysieke toetsenbord. Hoe snel wen jij (weer) aan het toetsenbord? We zoeken daarbij twee groepen. Twee testers die al eerder een BlackBerry hebben gebruikt, en drie tweakers die geen ervaring met BlackBerry hebben. Als dank voor hun moeite mogen de testers het toestel houden.

Meedoen?
Wil jij de lastig verkrijgbare BlackBerry KEYone testen? Meedoen is simpel. Vul de poll hieronder in en wie weet ben jij een van de vijf tweakers die we selecteren.

Wil je deelnemen aan het BlackBerry KEYone-testpanel?

Je gebruikt een adblocker en daarom kun jij niet meedoen aan deze actie. Lees over ons verdienmodel en waarom jouw steun voor ons belangrijk is.

Spelregels

 • Meedoen kan tot en met 13 juli 2017, alleen via de poll.
 • Account moet ten minste sinds 9 juli actief zijn.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • Winnaars krijgen uiterlijk 14 juli 2017 bericht via e-mail.
 • Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaars worden at random gekozen.
 • Winnaars zijn bereid en beschikbaar om van 18 juli tot 2 augustus de BlackBerry KEYone te testen en een uitgebreide review te schrijven.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers, Ingram Micro en BlackBerry zijn uitgesloten van deelname.
 • Door deelname aan de poll ga je akkoord met het ontvangen van een eenmalig bericht via Tweakers met een aanbieding van BlackBerry.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (194)

Wijzig sortering
Wat mij niet helemaal duidelijk is, is of deze telefoon ergens op locatie getest wordt (en waar is dat dan)?
Of wordt hij naar je thuis gestuurd en kun/mag je hem daar testen?
Thuisgestuurd en door jou in jouw eigen omgeving getest.
Dank voor de verheldering. Dat kon ik namelijk niet opmaken uit het verhaal.
Ik heb namelijk niet de middelen om ergens helemaal naar toe te reizen op het moment.
> Winnaars zijn bereid en beschikbaar om van 18 juli tot 2 augustus de BlackBerry KEYone te testen en een uitgebreide review te schrijven.

Betekent dit dat de winnaars in die tijdsperiode de review online moeten zetten of komen er mensen van Tweakers langs? Dit is me niet helemaal duidelijk. :9

[Reactie gewijzigd door Mitchell op 10 juli 2017 11:29]

Online zetten. We komen niet langs voor een video. ;)
Super, dan doe ik graag mee! :D
No Problem!
Consider it done!
Kat in het bakkie!
Hasta la vista (Black)Berry!
(Black)Berry is beautiful Baby!
Live ain't like a box of chocolate: I know what i'm gonna get!

Zeeën van tijd deze maand dus kom maar op (kortom: ik ben wel geïnteresseerd ;) )

Wordt helemaal hyper van dat schermtypen zo af en toe, geef mij maar oldschool

[Reactie gewijzigd door derhenno op 10 juli 2017 16:32]

Ik vermoed online zetten, vorige keren dat er een crew langs kwam voor een video reportage werd dit duidelijk aangegeven in het artikel en de spelregels.
Nostalgie. Pingen met de dames etc.
Die goede oude tijd.. :)

[Reactie gewijzigd door Cembo38 op 10 juli 2017 11:32]

Pingen kan al een paar jaar ook op de iPhone en elke Android. Alleen wordt het hier niet meer veel gebruikt. Ik heb het zelf tijdje terug verwijderd. Je zou verwachten dat je als BlackBerry gebruiker geen ads ontvangt, net zoals in de BlackBerry Hub. Als je dan een BlackBerry device hebt krijg je geen ads, maar omdat BBM tegenwoordig van Emtek is krijg je wel ads.
Ben na mijn BB Bold vrijwel direct overgestapt op de iPhone en sindsdien niet meer teruggekeerd. (heb dus Android nooit meegemaakt). Maar ik overweeg wel weer een Blackberry aan te schaffen i.v.m. met het fysieke toetsenbord.

Mijn vraag aan jullie tweakers: Wat zijn jullie ervaringen van iOs naar Android?
Het grote nadeel aan Android is dat het ene toestel op Android niet dezelfde gebruikerservaring bied als een ander toestel op Android. Er is een chaos aan verschillende versies en bijna alle toestellen krijgen de updates pas later, of helemaal niet. Bij iOS pakken de toestellen vaak 5 jaar naar release nog de laatste major release mee.

Overigens ben ik altijd groot fan van Blackberry geweest en heb er spijt van dat ik vanwege de beperking in apps het achter mij moet laten. Toen ik een gratis (zakelijk) iPhone geboden kreeg zonder optie voor een alternatief was de stap dan ook snel gemaakt. De laatste Blackberry toestellen heb ik nog wel in mijn handen gehad om te configureren voor een klant die niet zonder toetsenbord kan en het blijft heerlijk werken.
Ik snap dat het een nadeel is als je apparaat geen update krijgt. Maar hoe kan het een nadeel zijn voor de gebruiker dat Android bij het ene merk een andere ervaring geeft als op het andere merk. Het is een ander merk telefoon. iOS heb je niet eens op een ander merk telefoon dus het slaat als een tang op een varken om dat als nadeel te noemen ten opzichte van iOS. Je kunt die andere varianten van Android ook gewoon zien als een ander OS (Samsung Android, LG Android, Sony Android, Google/Vanilla Android etc.).
Voor een ontwikkelaar van Android apps is het wel logisch om dit als nadeel aan te duiden omdat sommige fabrikanten de neiging hebben om api's totaal anders te laten werken (vooral Samsung is verschikkelijk op dit punt)

[Reactie gewijzigd door RoelRoel op 10 juli 2017 15:21]

Ik snap dat het een nadeel is als je apparaat geen update krijgt.
Praktisch je hele leven staat op je smartphone, maar security bied voor jou geen waarde? Daarnaast krijg je binnen jaar misschien nog functionaliteit erbij, maar daarna is het over en uit. Terwijl een iPhone 5S uit 2013 krijgt komende september gewoon weer de nieuwste software, inclusief alle mogelijkheden (paar hardware dingetjes uitgezonderd). Daarentegen valt de SGS S5 uit 2015 al buiten de boot voor Android 7, welke bijna een jaar(!) geleden uit kwam.
Natuurlijk is dat wel belangrijk. Ik bedoel alleen te zeggen dat je alle Android devices niet over één kam kunt scheren. Er zijn vele toestellen die gewoon maandelijks veiligheidsupdates krijgen.
Klopt, maar dat is ook de kracht achter te merknaam "iPhone". Je weet direct dat het degelijk spul is, terwijl je bij Android je volledig moet verdiepen in de fabrikant en of ze zich ook nog bezig houden met bestaande klanten en zelfs dat bied geen garantie voor de toekomst ;)
Ik ben van een iphone 4 overgestapt op een android. Een iphone is zo goed ontworpen dat de grootste tech-kneus er mee overweg kan en het meeste nog zelf kan doen. Ze houden hun settings ook hetzelfde. Bij mijn overstap naar Android moest ik veel meer zoeken waar een bepaalde setting zat.
Geef mij nu een iphone en ik kan nog steeds snel naar een juiste instelling gaan. Bij mijn nieuwe Android had ik een zoekmachine nodig om op te zoeken hoe ik de default samsung launcher (startscherm) terug moest zetten.
de voordelen van Android wegen zwaarder voor mij:
1) Véél lagere aanschaf prijs
2) customization: zoals o.a. een andere launcher installeren die een heel andere beleving kan geven.
3) de back knop onderaan, altijd op dezelfde plek! O+ wat mis ik die als ik soms een iphone in handen heb.
4) Dat het toch meer open is en daardoor (het idee) dat er veel meer mogelijk is.

De overstap naar Android kwam ook omdat die wel (bluetooth/bekabelde) tethering ondersteunde en Apple niet. De verkoop waarde van iphones is hoger, maar dat is enkel een voordeel als je ook daadwerkelijk je oude telefoon verkoopt, wat ik dus niet doe.

Pas geleden mijn Samsung S5 (flagship) van ruim 2.5 jaar oud weg gedaan en vervangen voor een Samsung A3 (midrange van 250 euro) omdat ik het toestel te groot vond en de batterij toch wel op begon te raken. Reden om bij samsung te blijven is dat de knoppen in de onderste rand zitten en dat daardoor niet als loze ruimte voelt itt oa Sony welke de knoppen in het beeld hebben. Ook hebben de samsungs redelijk dunne bezels aan de zijkant. zo waren verschillende 5" telefons net zo breed als mijn 5.1" S5.

@BB KEYone, ik ben vooral benieuwd of het toetsenbord net als de oude BB's (curve 8300) met zijn kleine knopjes met schuine hoekjes net zo fijn typt. In het begin was het wennen maar op den duur kon je behoorlijk snel flinke lappen tekst typen.
Bij mijn overstap naar Android moest ik veel meer zoeken waar een bepaalde setting zat.
Geef mij nu een iphone en ik kan nog steeds snel naar een juiste instelling gaan. Bij mijn nieuwe Android had ik een zoekmachine nodig om op te zoeken hoe ik de default samsung launcher (startscherm) terug moest zetten.
de voordelen van Android wegen zwaarder voor mij:
1) Véél lagere aanschaf prijs
2) customization: zoals o.a. een andere launcher installeren die een heel andere beleving kan geven.
3) de back knop onderaan, altijd op dezelfde plek! O+ wat mis ik die als ik soms een iphone in handen heb.
4) Dat het toch meer open is en daardoor (het idee) dat er veel meer mogelijk is.

De overstap naar Android kwam ook omdat die wel (bluetooth/bekabelde) tethering ondersteunde en Apple niet. De verkoop waarde van iphones is hoger, maar dat is enkel een voordeel als je ook daadwerkelijk je oude telefoon verkoopt, wat ik dus niet doe.

Pas geleden mijn Samsung S5 (flagship) van ruim 2.5 jaar oud weg gedaan en vervangen voor een Samsung A3 (midrange van 250 euro) omdat ik het toestel te groot vond en de batterij toch wel op begon te raken. Reden om bij samsung te blijven is dat de knoppen in de onderste rand zitten en dat daardoor niet als loze ruimte voelt itt oa Sony welke de knoppen in het beeld hebben. Ook hebben de samsungs redelijk dunne bezels aan de zijkant. zo waren verschillende 5" telefons net zo breed als mijn 5.1" S5.

@BB KEYone, ik ben vooral benieuwd of het toetsenbord net als de oude BB's (curve 8300) met zijn kleine knopjes met schuine hoekjes net zo fijn typt. In het begin was het wennen maar op den duur kon je behoorlijk snel flinke lappen tekst typen.
Recentere Android versies hebben een zoekfunctie voor de standaard Android settings. Sommige fabrikantenskins kunnen die wel uitzetten of verbergen geloof ik. Niet iedereen weet van die functie ook al hebben ze al een tijd een toestel die het heeft :) (een van mijn ex-collega's bv)

De back knop is ooit eens veranderd van plaats of niet alle toestellen houden zich aan die locatie. Vroeger zat die rechts, nu bij mijn recente aankoop zat die links (maar gelukkig wel een optie om die terug rechts te zetten).

De veranderingen en/of verschillen tussen Android versies en skins zijn nog altijd een irritatie voor velen, jammer genoeg. Maar dat is dan ook weer een voordeel voor velen (zoals je zelf al aangaf), de aanpasbaarheid (al was het door premade themes of ganse "ROMs" ipv alles zelf te gaan doen, want dat neemt in mijn ervaring toch te veel tijd in als je grote aanpassingen wil).
Zoeken op Launcher of Touchwiz gaf geen resultaten, ik moest het zoeken in: settings -> applications -> drie puntjes boven elkaar (smal hamburger menu) -> default applications (deze kon ik door die puntjes niet vinden) -> Home screen.
Zelfs zoeken op 'home / home screen / default / default applications' laat geen resultaten zien die ik zoek, zelfs nu ik weet waar het moet zitten |:(

De back knop die bij Samsung nog rechts zit vind ik ook prettig. Enige wat ik nog niet gevonden heb en misschien nog voor moet rooten is om de multi tasking knop om te gooien. short press -> menu, long press -> app switcher/multi tasking.
Het zal niet voor alle settings werken, volgens mij is launcher veranderen geen default Android setting maar kan mij vergissen, mijn Oneplus heeft het namelijk wel (en te vinden via de search ook wat mij wel wat verbaasde).
Op mijn Oneplus vind ik wel de optie om die Recents knop aan te passen, maar op mijn S4 Active (custom ROM) dan weer niet, maar wel handmatig onder Buttons in het hoofdmenu.
Het is ook grotendeels gewenning. Ik ben Android gewend en als ik een keer bij mijn ouders de iPad gebruik zoek ik me ook suf naar de simpelste dingen.
Bekabeld tetheren is gewoon mogelijk met de iphone. Doe dat vaak genoeg als Ziggo voor de miljoenste keer weer een storing heeft.

Deze blackberry ziet er gaaf uit, ben eerder benieuwd naar de prestaties.
Ik ben van een iphone 4 overgestapt op een android. Een iphone is zo goed ontworpen dat de grootste tech-kneus er mee overweg kan en het meeste nog zelf kan doen. Ze houden hun settings ook hetzelfde. Bij mijn overstap naar Android moest ik veel meer zoeken waar een bepaalde setting zat.
Dat wordt vaak gezegd, maar volgens mij zit er echt niet zoveel verschil in hoe goed het ontworpen zou zijn hoor... Het is gewoon waar je aan gewend bent. Tuurlijk zitten er wat verschillen in de Android versies maar in de basis vind ik op elke Android mijn weg wel. Geef me een iOS device en ik zoek me een ongeluk want ik snap helemaal niks van de design filosofie van Apple. Dat is ook wat me het meeste tegenstaat bij Apple, zij denken altijd te weten hoe dingen het handigste werken. Wil je iets anders dan heb je pech. Bij Android kan ik het vaak (niet altijd) naar mijn hand zetten.
Ik denk dat de ervaringen er vooral vanaf hangen wat voor integraties je verder gebruikt op bv een imac of andere apple devices. De integratie tussen alle apple apparaten is natuurlijk goed op elkaar afgestemd. Verder zou ik persoonlijk zeggen dat het vooral wennen is aan de manier van werken.
Dat hangt heel erg van je budget en het merk af. iPhones zijn toptoestellen, bij Android werken toptoestellen ook prima! Je zult zeker wat gaan missen maar ook nieuwe dingen ervaren. (Of zit splitscreen al in iOS?)
Ze hebben split screen niet op de iPhones maar wel op de laatste grote iPads dacht ik, of dat komt in IOS11.
De snelheid en lag-vrije ervaring van iOS? Ik heb er zelf niet zo'n ervaring mee, maar heb al heel veel mensen horen klagen dat hun iOS toestellen met elke update trager en trager werden...
Toen ik zelf even een iPad had (mini 2) viel het me ook op dat het helemaal niet zo snel was, hij was in veel opzichten een stuk trager dan wat ik gewend was van mijn Android apparatuur. Je krijgt wel een mooie animatie te zien, misschien lijkt het daardoor sneller voor je? Of je weet gewoon niet wat je mist, dat kan ook natuurlijk.
Het is 'slick', het scrollen door de menu's en dergelijke gebeurd met een 100% stabiele framerate.

Ja, de performanceissues waren een ding tot de iPhone 5 uit kwam. De iPhone 4(S) had het érg zwaar met, ik meen, iOS 9 (of was het 8?) destijds. Vanaf de 5 valt het reuze mee allemaal..
Ja, dat klopt, maar op die ipad mini 2 (toch nog relatief recent) merkte ik bv dat als ik te hard naar beneden scrollde op een lange webpagina dat dat wel soepel ging, maar dat ik vervolgens best even naar wit-grijze blokjes zat te kijken. Dat heb ik nog nooit gezien op een Android. En dat bedoel ik dus, het zal een kwestie van smaak zijn maar ik heb liever hier en daar even een framerate dip dan dat me een rad voor ogen gedraaid wordt maar het geheel stiekem allemaal langzamer is dan het zich voordoet.
Je zou eens het YouTubekanaal van Cris Pirillo moeten zien, een enorme Apple fanboy. Volgens hem is iOS echter helemaal niet zo soepel met stutters en frameskips overal.
Moet hij weten. Bij mij wél. De ervaring is een stuk soepeler dan zelfs de S7 demomodellen die ik vorig jaar zag.
Ik heb niet die ervaring. Updates bij Android zijn de afgelopen jaren best veel verbeterd.

Dingen zoals iCloud en Handoff zijn slechts relevant als je ook voor de rest van je toestellen (tablet, laptop en eventueel desktop) gebruik maakt van Apple producten.

Verder is de snelheid van Android best goed. Ik heb ervaring met 3 telefoons in mijn directe omgeving, allemaal 300 euro of goedkoper, en de leeftijd varieert tussen de 2,5 jaar en 3 maanden. Bij geen van die telefoons neem ik haperingen of wachttijden waar, en ik ben best gevoelig aan zulke dingen.
Ik vind niet dat je mag oordelen over Android als je alleen de budget modellen getest hebt. Je vergelijkt immers een toestel van ~1/10e van de waarde.
Nou, ik vond een Galaxy Note 3 vlak na de release toch écht geen budget model. Die van Huawei die ik had wel (Y300 of zo?).

Ben begonnen met een HTC Wildfire. Toen vond ik 't al ellendig traag allemaal ;) Sony Xperia P was re-de-lijk maar hield ook niet over, en dan heb ik 't over toestellen van kort na de release, hoogstens 2 maanden oud.

Misschien anders moeten verwoorden, maar ik heb ervaring met 'de' Samsung telefoons (Galaxy S3, S3 Neo, Note 3) en de budgetmodellen van Huawei.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 10 juli 2017 14:31]

Sorry, ik interpreteerde je "de budget modellen" te ruim vermoed ik. ;)
In de tijd dat je Android gebruikte, kon het zich ook niet meten met iOS. De tijden zijn nu wel veranderd. Jouw ervaringen met Android zijn ook jaren oud.

Ik ben overgestapt van een Huawei P8 naar een iPhone 6S Plus en heb dus veel recentere ervaring. iOS is prima, maar vind Android wel beter. Het is flexibeler, werkt minder omslachtig en laat een betere en snellere 'workflow' toe.

Ik heb daarnaast een MacBook Pro, maar Apple vindt dat deze te oud is om te communiceren met mijn iPhone, dus tot zover de superieure samenwerking.

Uit jouw posts maak ik op dat jij Android vs Apple een beetje als een heilige oorlog ziet. Je bent er in ieder geval zeer fanatiek in. Dat is zonde, want zo leef je met oogkleppen en zie je andere mooie dingen niet.

Alles is relatief.

[Reactie gewijzigd door marhalm op 11 juli 2017 10:03]

Allicht, dat is ook zo. Ik ben overgestapt (behalve mail) naar Apple. Mn iPad en MacBook Pro 2012 (non Retina) communiceren moeiteloos met elkaar. Een van de fijne dingen die Android niet heeft is Handoff en het kunnen bellen en gebeld worden op elk device als de iPhone maar in mn huis ligt en met WiFi verbonden is. Dat soort dingen mis ik in android. Zoiets basaal zou mi erg goed moeten kunnen in Android op tablets, foons en Chromebooks/Chrome OS..
Dat ben ik met je eens. Dat heeft Apple wel beter geregeld.
Uit welk jaar komen die ervaringen? Voor de prijs van 1 iPhone kun je 5 budgetmodellen van Huawei kopen dus de vergelijking gaat nergens over. Verder moet je het bekijken per fabrikant omdat deze zelf het updatebeleid bepalen en allerlei aanpassingen aan het OS doen.
Ik heb letterlijk nog niet een keer een compatibility issue gehad met android op alle andere hardware in huis. Alles werkt, alles is toegankelijk en ookqua securitynog nooit n issue gehad.

Snelheid, ik zit nu op een midrange Moto G5+ te tikken en alles is smooth as butter. Je moet je beeld van Android toch wat bijstellen denk ik en die klokhuizen voor je ogen weghalen....

Leuk detail, ik kan dit toestel driekeer aanschaffen voor de prijs van een Iphone. :z

[Reactie gewijzigd door Vayra op 10 juli 2017 14:33]

Leuke actie, zou hem graag testen maar 18 juli ben ik op vakantie dus dat gaat niet lukken :)
Test je hem toch op vakantie?
Ben die periode ook niet volledig beschikbaar helaas. Jammer dat dit midden in de vakantie periode wordt gedaan.
Ik had de Samsung I600, Windows Mobile met fysiek toetsenbord. Razendsnel blind typen!
Die heb ik ook gehad! En het was een geweldig toestel. Ook scrollen over websites met het clickwheel was geniaal :). Een toestel met toetsenbord is gewoon geweldig.
de enige reden dat ik een fysiek toetsenbord zou willen is om games mee te spelen, maar een volledig azerty/qwerty toetsenbord is nu ook weer overkill
Moet zeggen dat ik op mijn BlackBerry Passport veel retro games heb gespeeld. Op mijn Priv nog niet uitgeprobeerd, maar fysiek keyboard is wel ideaal om spelletjes van de gameboy te spelen.
Welke heb jij gebruikt? Ik heb nu NesBoy en RetroArch uitgeprobeerd en beide falen bij het laden van een rom. Gebruik de BlackBerry Passport.
Retroarch, maar wel een versie die ik gevonden had via CrackBerry, want had ook probs met bepaalde dingen. Key bindings gingen nog steeds niet goed met de versie die ik gebruikte, maar ik snapte de Keys die ze voorgeprogrammeerd hadden en daarmee kon ik uit de voeten.
Kan niet wachten op een fatsoenlijke telefoon met keyboard. Htc desire z was de laatste fatsoenlijke android phone....
Echt wel, heb de Desire Z zelfs nog een jaar gebruikt met volledig gebarsten scherm omdat ik hem echt niet wou opgeven.

Helaas was de laatste val er eentje teveel...
Niet helemaal juist. Vanuit de VS heb ik nog lange tijd de Motorola photon q gebruikt. Een heel stuk moderner dan de Desire, maar helaas niet waterbestendig.
Ik begrijp niet waarom BlackBerry niet eens voor de verandering gewoon eens een keer een horizontal qwerty slider uitbrengt. Daarmee haal je in één klap een heleboel horizontal slider fans binnen.
Dit hele topic gaat over horizontal sliders: Qwerty Androids
Vertical sliders, waar BlackBerry zich alleen maar op richt, zijn daar helemaal niet populair.
BlackBerry heeft altijd gezegd dat je een telefoon met 1 hand moet kunnen bedienen. Zodat je als het ware tussen het werk door toch nog die kop koffie kan pakken met je andere hand. Dus ik weet niet of de horizontale slider ooit nog is gaat komen. Wellicht denkt TCL aka BlackBerry Mobile er anders over en komt die telefoon wel een keer.
De Passport is niet bepaald met één hand te gebruiken '-)
Daarnaast hebben ze ooit een sidekick uitgebracht, dus ze zijn zeker niet bang voor veranderingen.

[Reactie gewijzigd door Jeffrey88 op 11 juli 2017 20:54]

Daar heb je helemaal gelijk in.
Dat topic gaat over telefoons met een hardware QWERTY toetsenbord, niet alleen horizontale sliders.

Ik was vroeger ook echt fan van horizontale sliders, maar de Priv heeft me van gedachten doen veranderen. Normaal gebruik je je telefoon 'rechtop', en het is veel makkelijker als je op die manier ook kunt typen ipv. je scherm 'plat' te leggen waardoor de tekst lastiger leest (= mening). Zeker als het draaien van het scherm een paar tellen kost, wat bij die oude Motorola Milestones na een tijdje vaak zo was.

Verder inderdaad het punt dat pineapple23 meldt; je kunt met 1 hand typen. Niet vaak nodig, soms wel handig met boodschappen in de hand b.v.

Nu heb ik misschien geen heel grote handen dus dat helpt ook mee bij acceptatie van de Priv :+

Voor intensief (retro)gamen zou ik een horizontale slider dan wel weer fijner vinden.

[Reactie gewijzigd door Myedvyed op 10 juli 2017 14:31]

Ik heb dat topic zelf gemaakt ;) En ik de openings post/intro staat expliciet: "Het topic gaat met name over high-end qwerty slider toestellen. Qwerty sliders hebben een uitschuifbaar toetsenboard dat de volle lengte van het toestel beslaat. BlackBerry Bold layout lookalikes vallen daar niet onder."

Maar het ligt er inderdaad maar net aan waar je het accent legt kwa type-gemak. Het typen gaat het beste op een horizontal slider met twee duimen, maar een vertical qwerty kan afhankelijk van de situatie praktischer zijn. Ook handig aan een horizontal slider zijn dedicated cijfertoetsen en pijltjestoetsen. (Ik gamede overigens niet op mijn horizontal slider.)
zijn weinig toestellen die zou willen testen, maar nieuwe BB ... zeker :P benieuwd of functie (workflow) vergelijbkaar is met de vorige modellen.... moet nog zien, icm android

voor mij is maar 1 voornaamste reden/eis voor qwerty: ssh power :+

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 10 juli 2017 11:45]

Ik heb de telefoon al kort in mn handen mogen hebben, erg prettig apparaat, en het keyboard (met swipe mogelijkheid) werkt echt geniaal.

Dit is echt een telefoon die ik dolgraag grondig zou willen testen. Mooi om te zien dat BB back is!

edit: laat maar, ben uitgesloten :(

[Reactie gewijzigd door gerreh op 10 juli 2017 11:25]

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 12

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee