Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Tweakers heeft stageplekken beschikbaar op verschillende afdelingen

24-05-2017 • 14:01

79 Linkedin

We hebben bij Tweakers op dit moment verschillende stageplekken beschikbaar. Of je nou journalistiek, marketing, projectmanagement of vormgeving studeert, de kans is groot dat er een plek is die aansluit bij jouw opleiding.

Stage lopen bij Tweakers betekent niet koffie halen en rotklusjes doen; wij vinden het belangrijk dat je tijdens je stage echt iets leert. Daarom draai je volop mee en word je goed begeleid. Hieronder vind je een beknopt overzicht van de stages die mogelijk zijn. Interesse? Klik dan op 'Lees meer' voor extra info en contactgegevens voor als je wilt reageren.


Stagiair redactie

We zoeken verschillende keren per jaar een stagiair die een hbo- of universitaire opleiding journalistiek volgt, maar studenten die een opleiding met journalistieke raakvlakken volgen, mogen ook reageren. De start en de duur van de stage worden in overleg met de opleidingsinstantie bepaald. We zoeken iemand die in principe fulltime tijdens kantooruren op de redactie in Amsterdam aanwezig kan zijn.

Je bent een echte nieuwsjager die er niet voor terugdeinst de telefoon te pakken, en die er een uitdaging in ziet om in rap tempo 'eigen' nieuws te maken en berichten zo volledig en correct mogelijk te schrijven. Als je je bekwaam genoeg hebt getoond, is er ook een mogelijkheid om naar persconferenties te gaan en achtergrondartikelen te schrijven. Uiteraard heb je affiniteit met de onderwerpen waar Tweakers over schrijft.

Lees meer...

Stagiair product

Heb je een passie voor UX, visual design en user-testing, en droom je ervan mee te mogen denken over de verdere ontwikkeling van de grootste techsite van Nederland? Dan zoeken we jou! Als stagiair product, ondersteun je het product- en productcontent-team bij het verbeteren van de UX van Tweakers. Je ondersteunt het team bij de dagelijkse werkzaamheden en bij het ontwikkelen en testen van nieuwe concepten. Verder help je bij het optimaal inrichten van de Pricewatch en doe je kwaliteitscontroles bij het opleveren van nieuwe functionaliteit.

Lees meer...

Stagiair business intelligence

Je ondersteunt de afdeling Business Intelligence van Tweakers bij het verzamelen, verwerken en analyseren van de data. Je denkt mee over hoe we data(stromen) beter kunnen inrichten en helpt de data te distribueren binnen de organisatie. Je komt in aanraking met data van webanalytics, sales en marktonderzoek, en met alles wat we door de jaren heen nog meer hebben verzameld.

Lees meer...

Stagiair projectmanagement

We zoeken een echte aanpakker die ons kan helpen bij de realisatie van mooie campagnes met adverteerders. Team Concepts houdt zich vooral bezig met het bedenken en realiseren van creatieve campagnes voor adverteerders op Tweakers. Van branded content en community-activaties tot unieke events en videoproducties. Wij zoeken iemand die georganiseerd en zelfstandig te werk gaat en er zo voor zorgt dat onze klanten met een tevreden gevoel terugkijken op een samenwerking met Tweakers.

Lees meer...

Stagiair eventmanagement

Tweakers bedenkt en organiseert maandelijks diverse evenementen voor adverteerders, partners en de Tweakers-community. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Tweakers Express, game-events, Tweakers Meet-ups, diverse productlanceringen en activatiecampagnes. We zoeken iemand met goede organisatorische vaardigheden en een hands-on mentaliteit, die zelfstandig kan werken. De nieuwe stagiair zorgt er samen met ons voor dat onze evenementen succesvol verlopen, en dat onze klanten en bezoekers met een goed gevoel naar huis gaan.

Lees meer...

Stagiair marketing

Als stagiair marketing ondersteun je het marketingteam met de opzet en uitrol van de marketing- en communicatiestrategie. Tijdens je stage ondersteun je de marketeers B2C & B2B bij hun dagelijkse werkzaamheden, en bij de opzet en uitvoering van verschillende marketingprojecten. Daarnaast is er ruimte voor het werken aan een eigen project vanuit je studie, als afstudeeropdracht of meewerkstage. We geven onze stagiairs graag zoveel mogelijk verantwoordelijkheid met afgebakende projecten, die je van A tot Z mag starten en realiseren.

Lees meer...

Stagiair sociale media

Als stagiair sociale media ondersteun je de afdeling marketing en de redactie van Tweakers met het uitvoeren van de socialemediastrategie. Je denkt mee over hoe de Tweakers-content optimaal vertaald kan worden naar bijvoorbeeld Facebook. Daarnaast heb je tijd om na te denken over hoe Tweakers kan groeien op de verschillende socialemediakanalen.

Lees meer...

Stagiair vormgeving

We zoeken een talentvolle designer die ons kan helpen bij de realisatie van mooie campagnes met adverteerders. We zoeken iemand die zelfstandig te werk gaat en ervoor zorgt dat onze klanten verrast worden met originele en effectieve designs tijdens een samenwerking met Tweakers.

Lees meer...

Reacties (79)

79
75
47
8
3
3
Wijzig sortering
Dit zijn gewoon banen, waarom niet gewoon vacatures neerzetten?
Omdat het geen banen zijn :)

Het zijn stageplekken waarbij je nauw samenwerkt met mensen die wèl vast in dienst zijn, waardoor je van hen leert en door hen begeleid wordt. Ik zie meerdere mensen opperen dat dit een oproep is voor 'gratis' arbeid, maar zo simpel is het echt niet. Alleen al omdat alle stagiairs gewoon een vergoeding krijgen.

Het werk dat door stagiairs gedaan wordt moet altijd gecontroleerd worden door de begeleiders, er vinden voortgangsgesprekken plaats, worden planningen gemaakt, er komt feedback op verslagen/opdrachten, etc. Daarnaast is er tijd om aan eigen opdrachten en onderzoeken te werken. Er gaat vanuit ons als stagebedrijf behoorlijk wat tijd in zitten. Bij goede stagiairs schiet je er netto iets mee op en bij de minder goede stagiairs kost het meer dan het oplevert.

Waarom dan met veel stagiairs werken? Het is enorm leuk en nuttig om frisse nieuwe blikken binnen je bedrijf te hebben en mensen iets bij te brengen. Daarnaast is het - vooral bij de redactie - al meerdere malen voorgekomen dat stagiairs na hun stage aanblijven als freelancer, of zelfs in dienst treden :)

[Reactie gewijzigd door WoutF op 24 mei 2017 15:38]

Mag ik overigens ook mijn complimenten geven voor het feit dat jullie open en eerlijk reageren op dit soort kritische berichten, ik vind jullie hierin heel sportief en professioneel. Ik denk dat er veel bedrijven zijn die in de huidige social media maatschappij een voorbeeld kunnen nemen aan hoe jullie (in dit geval met mij) hiermee omgaan.
- geen stageplekken: we hebben meer stageplekken nodig!
- stageplekken in de aanbieding: het is gewoon goedkope arbeid!

Het is ook nooit goed :)

Feit blijft dat de win-win van een stage is dat een student iets leert en een bedrijf een paar extra handen en een frisse geest erbij krijgt. Mocht de klik goed zijn blijven stagiairs vaak plakken na hun studie - te gek toch?
Omdat het geen banen zijn :)
Dat is een tikkeltje discutabel, maar goed ik reageer vooral omdat ik zie dat er actief recruitment plaatsvind naar stagiaires tegenwoordig, een trend die mij een beetje tegen het haar instrijkt
Wat het wel zijn is stageplekken waarbij je nauw samenwerkt met mensen die wèl vast in dienst zijn, waardoor je van hen leert en door hen begeleidt wordt. Ik zie meerdere mensen opperen dat dit een oproep is voor 'gratis' arbeid, maar zo simpel is het echt niet. Alleen al omdat alle stagiairs gewoon een vergoeding krijgen.
Dat heb ik ook benoemd, het hoeft niet geheel gratis te zijn (daar had ik geen zicht op) heel goed dat jullie de stagiaires wel een vergoeding geven,
Het werk dat door stagiairs gedaan wordt moet altijd gecontroleerd worden door de begeleiders, er vinden voortgangsgesprekken plaats, worden planningen gemaakt, er komt feedback op verslagen/opdrachten, etc. Er gaat vanuit ons als stagebedrijf behoorlijk wat tijd in zitten. Bij goede stagiairs schiet je er netto iets mee op en bij de minder goede stagiairs kost het meer dan het oplevert.
Dat is natuurlijk een feit, maar dat gaat op voor zowel werknemers als stagiaires, daarom zijn er vaak leidinggevenden in organisaties.
Waarom dan met veel stagiairs werken? Het is enorm leuk en nuttig om frisse nieuwe blikken binnen je bedrijf te hebben en mensen iets bij te brengen. Daarnaast is het - vooral bij de redactie - al meerdere malen voorgekomen dat stagiairs na hun stage aanblijven als freelancer, of zelfs in dienst treden :)
Helemaal goed! Dat is inderdaad een van de meest waardevolle toevoegingen door stages, zeker omdat je aangeeft dat het mogelijkerwijs ook twee kanten op werkt!


Ik wil nogmaals aangeven, dat het mij niet specifiek om Tweakers gaat, ik stoor mij aan de algemene trend van het actief (openbaar) recruiten van stagiaires voor specifieke functies of projecten, ik denk dat stageplekken aangeboden moeten worden bij leerinstituten die passen bij de bedrijven die de plekken bieden en dat er gezamelijk naar een passende invulling gezocht moet worden in plaats van een afkadering van taak/functie door het bedrijf, dit is geen aanval op Tweakers in zichzelf maar op de gehele arbeidsmarkt op dit moment. En mijn excuses aan Tweakers als dit het idee geeft dat ik Tweakers aanval, want geloof me 10 a 15 jaar geleden had ik dolgraag een dergelijke stage gedaan bij Tweakers en ik weet zeker dat er geweldige leermogelijkheden zijn binnen Tweakers, dus ik gun het zowel Tweakers als de stagiaires om deze gezamelijke leermomenten te creeeren.
Het probleem is dat er wel heel erg veel instituten zijn waar 'onze' stagairs vandaan kunnen komen. Zowel nederlandse als belgische mbo's hbo's en uni's komen in aanmerking hiervoor. Bovendien krijg je dan (zeer overdreven gezegt) ongemotiveerde studenten die tweakers niet eens kennen.
Niet als je een keus maakt van instituten waarmee je dat soort zaken wilt doen en het geeft ook veel meer ruimte tot goede samenwerkingen
Wat is het probleem?

Als iemand dit leuk lijkt, of nodig heeft voor de studie - dan is dat toch prima?

Als verder geen afgestudeerde hierin trapt zie ik het probleem niet. Een sector is laag betaald afhankelijk van de mensen die het werk willen doen. Zolang het onvervuld blijft - en de nood hoger wordt - komt die vacature vanzelf.
Dat is absoluut niet waar. Twee jaar terug had ik op eigen initiatief een mail gestuurd naar Tweakers met de vraag of ik mijn masterscriptie over de Pricewatch kon schrijven, ondanks dat er op dat moment geen behoefte was voor een stagiair.

Twee dagen later kreeg ik meteen een reactie terug om eens langs te komen voor een gesprek. Een maand later is er ruimte gemaakt om stage te lopen bij Tweakers op de Business Intelligence afdeling.

Waarom het lijkt alsof het vacatures zijn? Je moet je in het bedrijf verdiepen: hoe werken de processen, wat is de markt waarin Tweakers zich bevindt, hoe zitten de systemen in elkaar, waar komt de data vandaan en hoe/waar haal je het eruit? Als je dat bij binnenkomst meteen weet: knappe jongen. Ik daarentegen had zeker de begeleiding nodig van mijn begeleider om het bovenstaande goed te kunnen begrijpen, maar het allerbelangrijkste: het ook zelfstandig te kunnen doen. Ik had zeker geen zin om continu begeleid te worden / 'in de gaten gehouden' te worden. Ik wilde ook laten zien dat ik het zelf kon en bovenal om mezelf te kunnen ontwikkelen. Daarnaast had ik eerdergenoemde punten hard nodig om voortgang te kunnen maken met mijn scriptie.

Fast forward naar vandaag zit ik hier inmiddels al bijna twee jaar in de rol als Data analist voor Tweakers. Dus de stelling dat T.net geen echte stages aanbied en minder echte banen lijkt niet te kloppen. :)
Oh, maar dát is ook precies wat een correcte stage is. In jouw voorbeeld reageerde T.net met een stage aan die op maat voor jouw opleiding was. Dat is hoe het hoort - je zoekt een stage-opdracht bij de stagair.

Mijn reactie is dat T.net in het bovenstaande artikel precies het omgekeerde doet van wat jou overkomen is. Nu zoeken ze een stagair bij een opdracht.
Als persoon die binnen het bedrijf waar ik werk de stages regelt, kan ik zeggen dat ook wij bij het plaatsen van stageplekken meer vertellen over het bedrijf en de afdeling/team waar je komt te werken, dan wat je daadwerkelijk gaat doen voor opdracht.

Reden is dat er vaak meerdere opdrachten op de plank liggen en welke opdracht er wordt gekozen uiteindelijk afhankelijk is van de kwaliteit van de stagiair(e) en de interesse. Je kan namelijk vaak 3-4 kanten op qua werk binnen een opleiding.
Wat een onzin. Toen ik nog stage liep bij Tweakers op de marketingafdeling, moest én kon ik gewoon aan mijn schoolopdrachten werken als dat nodig was. Ik had veel hulp en begeleiding bij al die zaken. Ik was alles behalve een extra kracht voor het simpelere werk waar de rest geen zin in had. Ik gok dat ik pas op 3/4e van mijn stageperiode echt veel zaken zelfstandig kon oppakken (en ik wilde toen ook dingen zelf gaan doen. Ik kwam daar immers om dat te leren).
Wat een onzin. Toen ik nog stage liep bij Tweakers op de marketingafdeling, had ik nog haar. :+
Below the belt, man. Below the belt :(
Met alle respect: dit is aan aanname en geen feit. Kom een keer langs en praat met onze stagiairs voor een eerlijk beeld.
Waar haal je dat vandaan? Ik zie nergens dat je een volwaardige baan aanneemt als je daar een stageplek accepteert.
Ik zie vacatures staan, met de naam "Stagiair", je neemt dus een tijdelijke baan aan en omdat er stagiair voor staat gaat het om een onbetaalde baan

Edit: Oke, misschien dat je er een stagevergoeding voor krijgt (daar heb ik geen zicht op natuurlijk) maar dat is altijd nog ver onder het minimumloon.

Maar wat mij het meest aanstoot is dat er tegenwoordig plekken vervuld worden door stagiaires die via een vacature (dus een specifieke bedrijfswens/eis moet ingevuld worden). In het verleden moest ik bij stages toch echt gewoon bij bedrijven langsgaan en aangeven dat ik een project of idee voor ze had waar ik aan wilde werken voor ze met hulp van hun medewerkers, daar leer je volgens mij echt wat van. Nu zijn het gewoon projecten die interne medewerkers niet kunnen opvangen door gebrek aan capaciteit, dat is toch wel misbruik maken van gratis (of bijna gratis) arbeidscapaciteit...

[Reactie gewijzigd door e_balk op 24 mei 2017 14:23]

Wat maakt een stage tot een stage?

Bij een stage staat leren centraal, dat is het cruciale verschil met het werk van een gewone werknemer. Een stage is vaak onderdeel van een opleiding en is te vinden over de hele breedte, van het vmbo tot aan universitaire studies. Wanneer je als stagiair werkt zonder dat het leeraspect centraal staat, heb je juridisch gezien een arbeidsovereenkomst. Dat betekent ook dat je aanspraak kunt maken op het wettelijk minimumloon.

Hieronder een checklist om te kijken of je stage wel een echte stage is:

voorafgaand aan de stage is een stage-overeenkomst overeengekomen en ondertekend;
de beoogde leerdoelen zijn concreet benoemd in een stage- of leerplan;
de stagiair krijgt taken toebedeeld die aansluiten op de leerdoelen en daarop is ook de begeleiding vanuit bedrijf of instelling gericht;
stagiair en begeleider evalueren tussentijds en aan het eind van de stage of en hoe de leerdoelen zijn bereikt;
een praktijkleerovereenkomst afsluiten is verplicht wanneer het om een mbo-stage gaat.
Precies. Aangezien de taken hier gedefinieerd worden door de noden van Tweakers.Net zijn het dus werknemerstaken, en geen stagetaken.
We leiden mensen op. Ik hoop niet dat je denkt dat we verwachten dat mensen op dag 1 helemaal meedraaien. Het is een deel van de opleiding die ons veel tijd kost en jonge mensen de kans geeft om te proeven aan het vak, in aanvulling op hun studie.

De meest economische keuze voor Tweakers is stagebudget inzetten voor uitzendkracht/freelancer en personeel laten focussen op eigen taak. Dat doen we niet, wij geloven in het helpen groeien van mensen. Beste bewijs? Een oud stagiair is nu onze hoofdredacteur. :)

Checklist:
 • voorafgaand aan de stage is een stage-overeenkomst overeengekomen en ondertekend; standaard praktijk
 • de beoogde leerdoelen zijn concreet benoemd in een stage- of leerplan; standaard praktijk
 • de stagiair krijgt taken toebedeeld die aansluiten op de leerdoelen en daarop is ook de begeleiding vanuit bedrijf of instelling gericht;standaard praktijk
 • stagiair en begeleider evalueren tussentijds en aan het eind van de stage of en hoe de leerdoelen zijn bereikt; standaard praktijk Je wil niet weten hoeveel leraren/begeleiders hier komen kijken uit interesse
 • een praktijkleerovereenkomst afsluiten is verplicht wanneer het om een mbo-stage gaat. standaard praktijk
 • Een stagevergoeding; standaard praktijk

[Reactie gewijzigd door zeef op 24 mei 2017 15:09]

bij ons op het bedrijf is het ook zo hoor.
of mogelijks nog erger, maar dat het uitbuiting van de stagair is wil ik niet aanvaarden.
verder is het bij ons ook indien de stagair het traject goed afgelegd heeft deze in 90% van de gevallen daarna direct kan rekenen op een volwaardig contract.
Het is niet zo dat we taken elk jaar door stagairs laten oplossen en dan de stagairs wegsmijten en voor dezelfde taken nieuwe stagairs aannemen.
Maar de Stagairs moeten inderdaad wel Echt werk verzetten , andes zou het ook volkomen nutteloos werk zijn en dat kan ook de bedoeling niet zijn van een Stage te lopen. Nee koffie halen noem ik geen nuttig werk, tenzij het een stage in de horeca is ;)

En Als de stagair ook nog eens vergoed wordt is dat toch mooi gee genomen, in mij tijd was dat alles behalve een zekerheid.
Ik verwacht zelfs van junior werknemers niet dat ze vanaf dag 1 meedraaien. Maar voor de stagairs die ik heb begeleid ben ik altijd begonnen vanuit hun leerdoelen, en ben vanuit daar op zoek gegaan naar taken.

Ik had dus niet een stapel taken klaarliggen die gedaan moesten worden. Dat is vanuit mezelf redeneren, en niet vanuit het standpunt van de stagair.

En zo werk ik eerlijk gezegd nog steeds. Ik heb dinsdag nog naar het CV van een mogelijke stagair gekeken, en binnen ons bedrijf gekeken wat hij zou kunnen doen.
Stages zijn bedoeld om studenten de praktijk te laten leren. Het leeraspect lijkt me sterker aanwezig als de student in het team meedraait en écht werk krijgt te doen dan wanneer er random fantasiewerk wordt uitgevoerd of de stagiair als koffieslaafje wordt ingezet ;) .
En wat is precies het verschil?

Een goede stageplek biedt juist echt werk, die laat jou voor het echt meedraaien, die laten jou ervaren hoe het straks is wanneer ze in loondienst willen gaan ergens, dit alles terwijl een ervaren werken jouw blijft ondersteunen, je feedback geeft en echt de tijd voor je neemt om van jou straks een echte beroepskracht te maken, dit alles in een veilige setting waarbij fouten maken mag.

Echt het laatste wat je wilt is dat ze betekenisloze opdrachten geven, je leert er minder van, en voldoening is er niet. Het is toch kick als je op een stageplek komt waar je niet alleen leert en je opdrachten maakt, maar ook nog eens onderdeel van het team wordt, dat je wat doet zin heeft en in dit geval een site beter maakt.

Ik werk zelf als begeleider in de psychiatrie, en een paar van mijn mooiste ervaringen, van mijn meeste waardevolle dingen die ik heb gedaan, waren tijdens mijn stagejaren, dingen waar ik trots op ben, ervaringen die mij zelfvertrouwen hebben gegeven en die mijn werkzaamheden nog steeds beinvloeden.
Dat is inderdaad het idee/gevoel dat ik krijg bij deze vacatures
Heel goede toevoeging, mijn reactie is meer gestaafd op het gevoel dat de vacatures geeft aan mij persoonlijk
Een wijze tweaker, genaamd @GaMeOvEr, heeft ooit iets verstandigs gezegd over aannames. ;)
Anoniem: 483276
@e_balk24 mei 2017 14:11
Een stage is geen baan, en wat ik heb gehoord over Tweakers stages zijn het ook wel echte stages inplaats van dat je gewoon als volledig werknemer word gebruikt voor een (in verhouding met een echte werknemer met minimaal minimumloon) hongerloontje. :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 483276 op 24 mei 2017 14:12]

Dus je krijgt een volwaardig werknemer naast je te staan, waarmee je aan de slag gaat aan een opdracht en welke jouw begeleid en jou de praktijk ervaring geeft en jou leert hoe je dingen kunt doen in die praktijk?


Aangezien ik het volgende lees in een van de vacatures:
"We zoeken iemand die zelfstandig te werk gaat en ervoor zorgt dat onze klanten"
In de praktijk is dat het geval. Aan het einde van je stage ben je in staat om die dingen te doen. Hopen we.
Dat hoop ik natuurlijk ook ;) maar zoals ik al eerder zei mijn reactie is meer de manier van recruitment voor stages tegenwoordig dan iets anders, wat mijn haren overeind doet staan. Ik geloof ook wel dat een stage bij Tweakers een leuke ervaring is
Anoniem: 483276
@e_balk24 mei 2017 14:28
Zelfstandig werken en volledig aan je lot overgelaten worden zijn natuurlijk heel verschillende dingen. Wat ik daarin lees is ''we willen niet iemand die constant bij het handje gehouden moet worden.'' Dat betekend niet dat er geen begeleiding is maar dat ze niet elke 30 seconden onderbroken willen worden.

Ik heb natuurlijk geen hands-on ervaring binnen Tweakers, dus ben er niet zeker van, maar het klinkt mij als bovenstaande in de oren.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 483276 op 24 mei 2017 14:30]

Zelfstandig werken betekend niets anders dan zelfstandig werken en werken betekend ook nog eens werken, iets dat onderdeel is van een baan (je levert werk/prestatie in ruil voor een vergoeding in de vorm van loon)
Er is inderdaad een heel groot verschil tussen aan je lot over gelaten worden en zelfstandig werken:

Aan je lot overgelaten worden; daar is je bureau, opdrachten krijgje per mail en als je vragen hebt stuur ze naar no-reply@tweakers.net

Zelfstandig werken; je bent capabel om zelf of eventueel met hulp een overzicht te krijgen en maken van de taken die moeten gebeuren en sochtends als je aan de slaag gaat weet je wat je moet doen en kun je deze taken uitvoeren, als je bij de uitvoering hulp nodig hebt kun je zelf een inschatting maken wanneer je bij wie terecht kan.
Daar heb je ook wel gelijk in, mijn idee bij stages past gewoon wat minder bij de tijd en dan vooral vanuit het recruiteringsperspectief
Hij heeft wel een punt, het was ook mijn eerste gedachte. Voor mijn gevoel wordt er wel heel veel verwacht van deze stagaires ondanks de joviale manier waarop dit ingepakt wordt.
Dat klinkt goed. Als het maar geen plekken zijn die anders banen waren geweest, los van het feit dat je iets leert! In een baan moet en mag je verwachten dat je nog iets mag leren.
Wat mij betreft mag Tweakers stages maar ook banen op hun eigen site promoten. De meeste bedrijven promoten hun vacatures op hun eigen website, ik zie niet in waarom Tweakers dat niet zou mogen.

Dan heb ik een grotere allergie voor promoten van evenementen door een detacheringsclub die het evenement gebruikt om mensen te werven welke vervolgens wordt gepromoot op Tweakers onder het mom van een presentatie met gratis pizza.
Natuurlijk mag Tweakers dat, maar ik vind stages als vacatures uitbrengen een brug te ver voor alle bedrijven. Dit gaat voor mij niet over tweakers specifiek, maar meer over hoe bedrijven in het algemeen gebruik maken van stagiaires
Een meer een stage representatief is voor het werk/onderzoek wat je gaat doen tijdens je stage hoe beter lijkt me. Dan wel inclusief sollicitatie gesprek, het zou tenslotte representatief moeten zijn hoe het straks ook gaat als je echt gaat solliciteren en werken. Bij mij moesten stagiaires ook gewoon een CV opsturen en op gesprek komen.
Als je de omschrijvingen van de stageplekken leest, dan zie je dat het echt geen gewone banen zijn. De stagiaires verrichten zo te zien ondersteunende werkzaamheden, waarbij ze wel wat verantwoordelijkheden krijgen, maar lang niet zoveel als mensen die echt in dienst zijn. En bovenal wordt er duidelijk gemeld dat het vooral erom gaat dat de stagiaires ervan kunnen leren.

En zoals meneer Funnekotter ook al zegt, kost het Tweakers vooral heel veel tijd en aandacht om die stagiaires te begeleiden en hun werk te controleren. Hier maakt T.net echt geen winst op.

Ik heb overigens in het verleden bij T.net wel stageplekken aangeboden gezien waarbij ik het gevoel had dat het om een verkapte grote-mensen-baan ging, maar dat is hier zeker niet het geval.

Top dus!
lol, je zegt het.
De job omschrijving toont aan dat het eigenlijk een job is, waarvan ze verwachten dat je ook presteert.
Het 'stagair' woordje betekend: gratis werken.
Maw: Tweakers.net zoekt gratis werkende medewerkers, onder het mom van 'stagair'.
maar bij een solicitatie kan je dan wel opgeven dat je al ervaring hebt, hoe kom je anders als student aan werk ervaring ?
Onzin, we investeren juist tijd en geld in stages. Een bezuiniging zou zijn om er direct mee te stoppen.
Ik heb nog nooit meegemaakt dat het goedkoper is om stagiaires in te zetten, het kost een bedrijf juist geld om stagiaires te begeleiden. Want je medewerker(s) die normaal hun taken doen, moeten nu iemand begeleiden.

Tijdens de stages die ik heb gelopen, werd ik altijd goed begeleidt en heb ik nooit het gevoel gehad dat ik een volwaardige baan aan het vervullen was.
Dat was mijn idee ;) Maar dat is bij veel bedrijven momenteel een rage, vacatures plaatsen voor stage opdrachten....
Erg jammer dat de HQ in Amsterdam zit! Als bijna afgestudeerde (nog 1 maandje) kan ik het niet veroorloven om rond te lopen tussen alle echte Tweakers.. Maar wat een kans voor iedereen die dit wel kan. Dat ik jaloers ben is een understatement :)
We kunnen je tenminste een kop koffie en een rondleiding aanbieden. Is dat een pleister op de wond?
Awesome! Heel, heel graag zelfs. Daarvoor kom ik met plezier uit Groningen :).
Stuur me even een pm met je gegevens, dan regelen we dat!

[Reactie gewijzigd door Bart Zoetmulder op 25 mei 2017 09:51]

Zoals het nu wordt neergezet, ziet het er wel heel erg uit als 'wij zoeken goedkope arbeidskrachten'. Het is toch raar dat je als bedrijf specifiek stagiairs zoekt, terwijl het juist andersom is: als student zoek je een bedrijf waar je een stage kunt lopen. Als de titel zou zijn 'Tweakers.net heeft stageplekken beschikbaar' oid, zou het er al anders uit zien.

Edit:
Inmiddels is de titel daadwerkelijk aangepast, waardoor mijn reactie er nu wat raar uit ziet. (Voorheen luidde titel 'Tweakers.net zoekt stagiairs' of iets in die trant)

[Reactie gewijzigd door Haan op 24 mei 2017 20:08]

En dan ook nog eens op tig gebieden. Ik vraag me af hoe je zoveel stagiairs gaat begeleiden, als er blijkbaar nu al nauwelijks tijd meer is voor écht diepte reviews.

En natuurlijk staat er dan weer iets loos zoals "marktconforme vergoeding".
Neem een voorbeeld aan

https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures?type=stage

Duidelijk vermeld hoeveel uren je kan maken, en wat je krijgt per maand. Gewoon transparant, zonder gedoe.
En dan ook nog eens op tig gebieden. Ik vraag me af hoe je zoveel stagiairs gaat begeleiden, als er blijkbaar nu al nauwelijks tijd meer is voor écht diepte reviews.
Je hoeft niet te verwachten dat Wout een stagiair Business Intelligence gaat begeleiden. Voor iedere expertise hebben we een aparte begeleider. Verder, een stagiair productcontent, marketing, project/event en business intelligence bijvoorbeeld zal geen artikelen schrijven, en dus geen directe expertise van de redactie vereisen.

Tweakers bestaat uit meer dan de redactie alleen :)

Wat betreft je vergoeding: dat hangt af van je opleidingsniveau en aantal uren per week. Maar dat zou niet de voornaamste reden moeten zijn om stage te lopen.
Er staat nergens dat T.net naar stagiairs zoekt. Er staat letterlijk dat ze stageplekken beschikbaar hebben.
Dat staat er nu inderdaad, maar een paar uur geleden was de titel toch echt anders :)
Ah, I stand corrected dan :) Ik lees de tekst net pas.
Ik weet niks, en ken nog minder..is het wat voor mij?
Het lijkt mij voor jullie een schone taak toe..., en zeker een uitdaging.. ;)
Dankjewel tweakers. Dankjewel om een stagevergoeding aan te bieden en niet mee te gaan in die achterlijke amerikaanse mentaliteit waarbij er gezegd wordt dat je al "ervaring" krijgt. Zelf zie ik veel te veel stages waar er niet betaald wordt terwijl ze wel liefst stagiaires willen met ervaring (wtf, zeg dan gewoon dat je gratis arbeid wilt).

Voorbeeldrolletje!
Ik weet niet hoe jij erbij komt dat er in Amerika niet betaald wordt voor interns. Voor studenten aan technische opleidingen zijn de stageplekken over het algemeen juist heel goed betaald. Google bied je bv. zo'n 2k per maand. Dat zal T.net bv. echt niet betalen.
In amerika word je voor openbaar bestuur / business posities vrijwel nooit betaald. Dat er voor technische profielen wordt betaald is vrij normaal gezien dit probleemareas zijn en ze zo willen recruiten.
Leuk hoor, al die stages. Ik had t wel geweten als ik student was!
Dammit!!! En dat net op het moment dat ik bijna afgestudeerd ben!

Helaas een deeltijd studie naast mijn baan dus die vlieger gaat toch al niet op :Y) Maar het lijkt me wat tof om stage te lopen bij Tweakers. Ik hoop dat jullie er de juiste kandidaten uit kunnen slepen.
Verbaas me enigszins over sommige reacties. De meeste onder ons hebben stage moeten lopen als onderdeel van een opleiding. En zonder stage geen diploma. Laten we eens blij zijn dat er bedrijven zijn die deze mogelijkheden bieden.

[Reactie gewijzigd door Daan_ op 24 mei 2017 15:36]

Die negatieve reacties mogen van mij naar de maan lopen. Ik vind dat dit juist jongeren de kans geeft om te zien wat voor stages je kan doen binnen Tweakers en wat de mogelijkheden zijn en misschien makkelijker om de eerste stap te zetten naar een bedrijf toe.

Het lijkt me super cool om bij Tweakers te kunnen deelnemen in hun praktijken maar ik zou als student niet weten wat ze juist wel of niet kunnen gebruiken, dit geeft een breeder zicht.

Of dat Tweakers het nu zet in een advertentie vorm of iets anders, het blijft een strategische zet en als het werkt en beide partijen zijn content op het einde van de rit, dan maakt het toch niet uit?

Als je vind dat je dit als werkzoekende dit als fulltime job kunt doen, wie houd u tegen om u aan te melden en uzelf te bewijzen.

Dit is maar even mijn mening ofc.
Een stage baan is verplicht door de school als je geen stage of onvolledige uren heb ga je niet over.
Ik vind het alleen niet kloppen als je op een werkplek gezet wordt BVB een schoonmaak plek en gezegt wordt maak hier maar schoon, daar is geen leerproces aan verbonden.
In geval van Tweakers Er zijn maar weinig stage plekken die de leerlingen een vergoeding gunnen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee