Advertorial

Door Tweakers Partners

Vijf tweakers zagen als allereersten de qled-tv's van Samsung

13-02-2017 • 12:00

177 Linkedin

De Europese première van Samsung-qled in Barcelona: vijf tweakers waren erbij en keken hun ogen uit. Tijdens het Samsung Euroforum 2017 stonden alle toestellen uit de CES-presentatie klaar voor JvS, CyBeRSPiN, DarkSide, ApC_IcE en Xm0ur3r om te worden bekeken en vooral ervaren. Normaal is dit een evenement waarbij alleen pers en verkopers welkom zijn, maar natuurlijk hadden we voor de aanwezige tweakers een extra technische sessie geregeld, waarbij een kijkje achter de schermen van qled werd geboden.

Letterlijk en figuurlijk: uiteraard werd er vergeleken met andere beeldschermtechnieken om het verschil met qled duidelijk te maken. Daarbij mochten de testers de instellingen van Samsung hier en daar aanpassen. In een technische sessie werd de ontwerpers en technici van Samsung de oren van het hoofd gevraagd. Voor beide partijen was het een goede sessie, want de tweakers konden eindelijk alle vragen stellen aan de makers, en de techneuten van Samsung waren verrast door het hoge kennisniveau van onze tweakers.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

De Samsung-qled-serie bestaat uit meer dan alleen het scherm, maar het scherm met Q Picture HDR is natuurlijk wel waar het om gaat. JvS test hier de kijkhoeken. Ons Spaanse testpanel was onder de indruk van de helderheid en de kleuren, die volgens ApC_IcE op je af leken te spatten.

Het tweede unieke aan de qled-serie is Q Style. Samsung heeft via een bijna onzichtbare glasvezelkabel een einde gemaakt aan de hoeveelheid snoeren die naar de tv van de gemiddelde tweaker lopen. CyBeRSPiN roemt de strakke vormgeving in zijn post. Daarnaast is de qled-serie uniek door de eenvoudige ophanging. Zelden hing een tv dichter tegen de wand zonder ingewikkelde systemen, en tegelijk gegarandeerd waterpas.

Het laatste opvallende kenmerk is Q Smart. Samsung heeft het idee van één afstandsbediening voor al je apparatuur weer een stap verder gebracht. Met de One Remote bedien je al je aangesloten apparatuur. De televisie herkent automatisch de meeste randapparatuur en maakt deze makkelijk benaderbaar in het Smart Hub-menu. Alle content die je maar wil bekijken, of dat nu een tv-zender of iets via usb, Netflix of YouTube is, het is maximaal drie stappen in het menu van je verwijderd. De Smart Hub helpt je kiezen en zorgt ervoor dat je niets mist.

Natuurlijk was er meer te zien dan qled-tv’s. Alle nieuwe en huidige Samsung-producten waren opgesteld, dus ook de wasmachines en de smartwatches. En laten we wel wezen, als er lichtjes en knopjes op zitten, gaat de kloksnelheid van ons tweakerhart omhoog. Al met al hebben de heren hun ogen uitgekeken op de beurs. Gelukkig was er daarna een gezellige afsluiting in de stad en, om een beetje bij te komen van alle ervaringen, de volgende dag een uitstapje naar Camp Nou.

In het Samsung 2017 QLED topic op het forum staat nog veel meer van de ervaringen van JvS, CyBeRSPiN, DarkSide, ApC_IcE en Xm0ur3r. Dus heb je nog een vraag over qled? Stel hem gerust in het topic.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (177)

Wijzig sortering
Dit hoort bij een actie die georganiseerd is door Tweakers en Samsung. Op een speciaal evenement met 20 Tweakers kregen 5 de kans op een om reis naar Barcelona te winnen en 5 Tweakers mochten een SUHD TV uit 2016 (helaas was er nog geen 2017 model beschikbaar) gaan testen. De reviews daar van zijn hier terug te vinden.
Is dit een artikel/reisverslag of een advertentie?
Het is i.s.m. Samsung geregeld. In dat geval een advertentie. Maar wij hebben wel degelijk ook lastige vragen mogen stellen en wij zijn zeer zeker ook kritisch.
Zaken die in het filmpje niet naar boven komen kun je terug vinden in het topic.

Kort: qled is niet de combinatie van quantom Dots en oled. Maar opvolger van suhd. Door nieuw en beter proces acchte Samsung een nieuwe naam nodig te hebben en tuurlijk is dat "slim" bedacht. Dat doet elke fabrikant.
Het zijn zeker top tv's. Maar de echte vergelijking tussen oled in een verlichte ruimte zoals in thuis heb moet nog plaatsvinden. En ik verwacht dat oled dat wint. (wat niet wegneemt dat het knap is wat er nog uit LCD gehaald kan worden).
Staat advertorial, dus advertentie :)
Natuurlijk dat .Actie ergens door gesponsord moet worden, maar dit is belachelijk. Advertorial die de indruk wekt voor de community te zijn met titel "5 tweakers..." Is wel ernstig misleidend
Check Chocobal z'n reactie. Daarin zie je dat het toch echt community mensen zijn van Tweakers.net, geen redactieleden o.i.d.
Ja ik snap wel dat het community leden zijn, maar lijkt me een wel heel erg positieve tekst, zeker voor Tweaker community leden die misschien wel verstand van zaken hebben ;)

Ik zeg ook niet dat die tv per se slecht is, maar ik zeg dat dit "artikel" wel een heel erg hoog "die tv was mijn beste seksuele ervaring"-gehalte heeft

[Reactie gewijzigd door josttie op 13 februari 2017 13:03]

Ik ben ook eens geinterviewed voor TV nadat we een kleine natuurramp hadden overleeft, mijn houding was juist heel luchtig, blij te zijn dat ons niks mankeerde en dat anderen het absoluut slechter hadden. En dan knippen ze precies alle dramatische stukjes (dat ik opgelucht was anderen te vinden, terwijl dit maar heel even duurde etc) eruit om achter elkaar te plakken, om er alsnog een zoetsappig verhaal van te maken en mij neerzette als een emotionele crybaby. De magie van editten ...

Het feit dat dit echt community mensen zijn, zegt echt nul komma nul. Het is maar net hoe je het edit en presenteerd. En het is dus ge-edit als een advertorial en dus zeker gekleurd. Je zit dus absoluut niet naar de ongefilterde mening van tweakers te kijken, maar je krijgt gewoon het verhaal van Samsung voorgeschoteld (ook al wordt het verteld door tweakers).

Dat geeft dit artikel zo'n vieze nasmaak, het is zo ontzettend nep.
Een advertorial, staat er ook boven :) en in de listing staat er .Actie voor, zoals we altijd doen bij commerciële acties.
Ik vind eigenlijk dat de kreet ".Actie" de vlag is die de lading niet meer dekt.
Het is misschien wel een actie, maar toch voornamelijk een Advertorial. Ik ga er bij Actie vanuit, dat er iets door Tweakers zelf georganiseerd is, belangeloos dus.
Misschien een idee om dat onderscheid eens duidelijker te maken?
We zoeken zelf ook naar de beste manier om dit te presenteren, vandaar in dit geval de extra aanduiding 'Advertorial' erbij
Ik denk dat de prefix .Advert daar prima voor zal werken! Kunnen jullie .Actie blijven gebruiken zoals we dat gewend zijn en is iedereen blij? :)
Een aanduiding voordat je het aanklikt, zou fijn zijn. Zou van mij best dikgedrukt voor de titel mogen staan in het lijstje.
Of wou je zeggen dat de .Actie artikelen altijd commercieel getint (alsin, je leest geen tweakers, maar de mening van een derde) zijn? Het was mij nog niet opgevallen, maar zou ik dan alle .actie artikelen moeten vermijden? Lijkt me niet de bedoeling.
Het is in elk geval mooi verpakt alsof het nepnieuws is. Nadat Facebook is overspoeld met nepnieuws is Tweakers straks ook niet meer te vertrouwen?

Tuurlijk als je oplet dan zie je dat dit een als nieuwsbericht verkleedde advertentie is, maar als je op Facebook goed oplet dan weet je ook heus wel in de meeste gevallen wat nepnieuws is en wat niet.

Een advertentie als deze hoort wat mij betreft zeker niet thuis in het nieuwsoverzicht, aangezien het een advertentie is en geen nieuws. Uitermate teleurstellend dit.
Waarom zijn er mensen zo tegen de advertenties in het menu?
Ik snap best dat je veel geld betaald voor een televisie en daar verder geen opsmuk op wilt hebben.
Maar in werkelijkheid valt het echt reuze mee!

Zelf heb ik een LG en ook daar heb je in het hoofdmenu van webOS een advertentie. Maar ik stoor me er totaal niet aan. Je word er niet mee dood gegooid (word namelijk maar eens in de zoveel dagen ververst), staat redelijk "subtiel" als een banner links in het scherm en zo vaak open je het menu niet eens (ik althans).
Maar in werkelijkheid valt het nog echt reuze mee!
Ftfy :z
Feit dat het nu nog meevalt, wil niet zeggen dat er in de toekomst niet nog meer/grotere/uitgebreidere reclames komen.
Los daarvan: het is nogal raar dat je 2000+ euro neerlegt voor een apparaat, dat je verplicht naar reclames te kijken. Als men zo graag heeft dat ik reclames kijk, betalen ze mij er maar voor!

[edit]typo[/edit]

[Reactie gewijzigd door Pietervs op 13 februari 2017 12:42]

Start eens een filmpje op Youtube. Dit is dan wel gratis, maar daar wordt je dood gegooid met adds en reclame. Daar krijg je ook geen cent voor toch?!

En niemand verplicht me om gericht naar die banner te kijken, daar krijg ik de tijd amper voor. Ik open het menu, selecteer mijn bron en het menu is al weer weg ;)
Verschil is, dat ik geen 2000+ euro betaal voor Youtube. :)
De enige inkomstenbron van YouTube zijn de reclames... Ze moeten ergens hun serverkosten mee terugverdienen, daar gebruiken ze reclame en jouw data voor.
Een ander businessmodel zou dat van netflix zijn.
Daarbij dan ook meteen het vergelijk met de TV fabrikanten. Zij hebben de mogelijkheid om meteen al hun kosten terug te verdienen door de aanschaf prijs van de TV op het juiste niveau te leggen ala Netflix. Zij doen dit niet en proberen de aanschafprijs te drukken door reclames te tonen. Veel mensen zien dit als het eten van twee walletjes.

Persoonlijk zou ik er minder problemen mee hebben als de fabrikanten ook een reclameloze optie zouden bieden. Bijvoorbeeld €999,-(met reclame) en €1099,- zonder.
Reclame Youtube? Adblocker en ghostery blocken dat toch af ;-)
Voor gratis diensten is dat dan ook normaal. Niet voor betaald product, (zeker van zulke bedragen).

Straks stap je in je nieuwe auto, en ben je veplicht eerst naar 5 min reclame te kijken voordat je hem kan starten. Misschien extreem en debiel voorbeeld, maar het gaat wel steeds verder. En deze reclame in je SmartTV is alweer een stapje verder ...
Je zou ook optimistisch kunnen stellen dat zonder de reclame het toestel misschien wel 2x duurder zou uitvallen.. :Y)
Dan gebruik jij waarschijnlijk niet de apps op de TV zelf. Ik gebruik Netflix, Youtube en de Video player om vanaf USB iets af te spelen. Netflix kijk ik dagelijks dus ik kom nog wel eens in dat menu.
Toegeven de advertentie stoort mij ook niet echt, vooral omdat alle opties die ik zoek rechts staan maar toch. Dit moeten we niet willen en eigenlijk ook niet accepteren.

Nu valt het allemaal nog wel mee, maar we weten allemaal dat advertenties doorgaans niet in kwantiteit afnemen of in kwaliteit toe nemen.
Ik gebruik ook regelmatig Netflix en Plex. Beide zijn apps op de TV zelf dus kom de advertenties ook tegen. Maar (gelukkig) bij LG neemt de banner maar hooguit 1/8 van het beeld in beslag dus valt het mij amper op. Heb 1 keer iets van The Witcher voorbij zien komen en nu is het Lego Batman the Movie. Heb de tv nu al ruim een half jaar en dat zijn de enige 2 adds die me bij zijn gebleven.
Waarom zijn er mensen zo tegen de advertenties in het menu?
Ik heb een F-serie tv vaan Samsung. Toen ik die kocht was er geen sprake van advertenties in de menu's, maar nu drukt Samsung er plots 'gerichte reclame in de menu's' door via een software update. Ik heb genoeg betaald voor die tv, als ik 'gerichte reclame' door mijn strot geduwd krijg wil ik dat die tv gratis is! Ik heb geen behoefte aan 'gerichte reclame'!
Ik ben tegen advertenties omdat LG geld kan verdienen aan mijn kijkgedrag terwijl -ik- daar zeggenschap over hoor te hebben.
Privacy is een recht, geen commodity die fabrikanten mogen doorverkopen aan de hoogste bieder.
Zolang ze advertenties tonen in de menu's van een tv van enkele duizenden euro's, laat ik ze links liggen.

[Reactie gewijzigd door P1nGu1n op 13 februari 2017 12:24]

Zelfs dit artikel is een advertentie! (zie rechtsboven in de hoek van dit artikel "advertorial")
De Europese première van Samsung-qled in Barcelona: vijf tweakers waren erbij en keken hun ogen uit.
Zeker lasogen gekregen van het veel te felle HDR beeld..... 8)7

[Reactie gewijzigd door 225812 op 13 februari 2017 12:13]

Zo dat is sneaky! Dat zag ik helemaal niet staan. Al net zo sneaky als het feit dat dit geen echte QLED tv's zijn wellicht maar gewoon LCD's met wat geavanceerdere backlight. Echte QLED tv's zijn nog lang niet verkrijgbaar. Gewoon vuile marketing dus om mensen die eigenlijk een OLED tv willen op het verkeerde been te zetten.
Hoe moet men dit anders klasseren? Een actie waarbij iets te winnen valt en die gesponsord wordt is altijd al een promotie. Als men daar een verslag van maakt kan je het moeilijk een review noemen en is advertorial de juiste term.
Ik ken de achtergrond van deze advertorial helemaal niet. Het artikel staat tevens tussen de andere normale redactionele artikelen en dan ben je dus gewoon eigenlijk ongewenst reclame aan het lezen. Dat vind ik niet zo netjes.

*edit*

Ik herlaad net de pagina en "advertorial" staat nu al duidelijker midden in beeld. Maar het mag ook wel op de frontpage duidelijk worden gemaakt. Alleen .actie in de titel schept een verkeerd beeld.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 55563 op 13 februari 2017 12:31]

Ik ben het er helemaal mee eens dat het "Advertorial" wel wat duidelijker mag zijn. Het was mijn ook compleet ontgaan, en moest zelfs nog even zoeken nadat ik het in de comments las.

Ik snap ergens wel dat T.net dit als .actie neerzet, want het beestje moet een naampje hebben. Echter vraag ik me af of het "Advertorial" gedeelte niet wat duidelijker kan? Vooral ook voor mensen die de actie ontgaan is.

Ter verduidelijking: had ik eerder gezien dat dit een advertorial betrof, zou ik hem grootkans niet geopend hebben.
Het was mij ook niet duidelijk maar al lezende miste ik de gebruikelijk kritische nooit van de Tweakers artikelen en ging zoeken naar tekenen van Native Advertising. Ik houd hier ook niet van eerlijk gezegd. Ik vraag me af, met een Tweakers abonnement, zie je dit soort reclame dan ook niet?
idd vindt dit ook niet fijn. :(

Tweakers is gratis vermoed dat ze het van slimme advertorials moeten hebben om winstgevend te zijn en Samsung heeft een hele grote zak met centjes te verdelen. (marketing)
Ik vond het ook al zo raar dat OLED bijna niet genoemd wordt en de zin waar OLED wel genoemd wordt meld men gelijk dat qled ook goed zwart weergeeft.. Geen objectief stuk dus en niet T.net waardig.
We hebben juist de .Actie-aanduiding voor content die niet vanuit de redactie komt maar in samenwerking met een partner gemaakt is. Wat was jouw gevoel/idee bij artikelen met die aanduiding?
Een gevoel had ik er niet bij maar ik verwachtte alleen geen reclame maar iets dat te vergelijken is met .plan of iets dergelijks. Maar het maakt niet uit. Nu ik het weet, zal het de volgende keer wel opvallen.
Meestal zit hier dan ook een winactie aangekoppeld echter zit dat hier niet en is het dus niks meer en niks minder dan een advertentie.
Er was een actie waarbij je als tweakers kon winnen hier bij te zijn. Dit is een "verslag" van die dag.
Meestal zit hier dan ook een winactie aangekoppeld echter zit dat hier niet en is het dus niks meer en niks minder dan een advertentie.
Klopt, zie hier het verslag: video: Samsung QLED event @ Beeld & Geluid We hebben voor die avond over TV's de top reviewers en de top posters van het Televisies & Beamers forum uitgenodigd. Bijna 200 uitnodigingen verstuurd en er was een man of 40 aanwezig.
Dat het een actie (als in aanbieding) is en geen reclame?
In reclamefolders staan acties en aanbiedingen van bijvoorbeeld supermarkten. Dan is er een actie "3 halen, 2 betalen" of "20% korting". Een reclame zie ik als promotie van een merk (verheerlijking).

Reclame wordt daarom ook als storend ervaren tijdens surfen, omdat het de activiteit onderbreekt en dit in principe niks toevoegt aan de ervaring van de bezoeker. Een actie kan wel iets toevoegen.

Het enige wat dit artikel voor mij heeft betekent is dat ik nauwelijks tot niks concreets heb gehoord, de televisies in een ruimte staan die door Samsung zijn verzorgd. Ik hecht meer waarde aan een omgeving die uitgaat van kleurecht beeld en ondersteund door breed geaccepteerde standaarden. Ik weet niet hoe ik deze reclame daarin moet plaatsen.

Wat ik er van heb geleerd is dat ik er eigenlijk niks wijzer van ben geworden en dat is eigenlijk wat ik in een showroom verwacht, maar niet van Tweakers. In een showroom verwacht ik een product dat niet realistisch staat afgesteld voor een thuissituatie, met bronmateriaal waar ik niet aan kan refereren. Van Tweakers verwacht ik functionele tests in een gestandaardiseerde testopstelling.
Dus jij doet ook niet mee met de Sinterklaas-actie? :?
Is ook 1 serieus grote advertorial... Maar dan met heel veel merken..
Nou, ik vind de Sinterklaas actie, waar ook daadwerkelijk iets te winnen valt wat anders dan dit. Terwijl dit ook onder .actie naar voren komt

[Reactie gewijzigd door Dograver op 13 februari 2017 12:39]

Volgens mij kon je hier een (p)reis winnen, en geen fysiek iets, is dat wat anders dan?
Een bedrijf die een product sponsort, of een bedrijf die een reis sponsort.
Het gaat erom dat er hier op dit moment niets meer te winnen valt maar dat het puur en alleen een verslag is naar aanleiding van een actie uit het verleden. De aanduiding .actie is daarom niet op zijn plek. ik vind dit daarom easy clickbait voor Samsung op deze manier.

Daarnaast is een prijs of een reis natuurlijk "gelijk" aan elkaar.

En ja, natuurlijk is de Sinterklaas actie ook een manier om je merk weer eens van zich te laten horen.
Daar heb jij dan ook weer gelijk in.
Tis te vergelijken met de kerst na sinterklaas: Het heeft met cadeaus te maken, maar je krijgt niks meer..
Ahhh dus nu je wat kan winnen vind je het niet erg anders is het erg... 8)7 8)7
laat ik het anders zeggen als het goed is voor tweakers.net is het erg want zij winnen er mee wat en jij niet.

[Reactie gewijzigd door raro007 op 13 februari 2017 13:17]

Het gaat erom dat dit bedrijf ook producten verkoopt die op Tweakers ook gereviewed worden. De betrouwbaarheid is daarmee in twijfel te trekken.
Dat gaat ook op voor alle deelnemende bedrijven aan de sinterklaasactie. Gek genoeg kregen we deze kritiek niet bij die actie. :+
Dat is eigenlijk we raar ja. :P
Ach, op die fiets zijn LED tv's ook maar gewoon LCD's met een wat betere backlight dan de originele LCD tv's. De "echte" LED tv's heten tegenwoordig OLED als ik me niet vergis.

Weinig industrieën waar zoveel onzin aan de man wordt gebracht als de TV markt.
Klopt! Goed opgemerkt. Maar straks extra hoge prijzen vragen voor QLED alsof ze zich zouden kunnen meten met OLED vind ik wel een extreme vorm van onzin. Ik hoop dat de klant er niet intrapt..
Klopt, probleem is volgens mij dat Samsung geen echte OLED TV's mag maken omdat enkele belangrijke patenten hiervoor bij LG liggen.
Ze mogen OLED TV's maken met hun eigen OLED-techniek maar die is te duur gebleken voor grote schermen. Die wordt bijv weer wel in smartphones toegepast. Dat betreft RGB-OLEDs terwijl LG witte OLEDs toepast met een kleurfilter ervoor. Dat laatste is goedkoper te produceren.
Dit. LCD's verkopen onder de QLED naam - helemaal voor dit soort bedragen - is gewoon misleiding of zelfs bedrog van de consument. Samsung heeft het hiermee voor mij echt voorlopig verdaan.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 13 februari 2017 21:09]

Blijf klagen en blijf het alsjeblieft niet kopen totdat fabrikanten beseffen dat het geen nut heeft geld uit te geven wat niet te verantwoorden is in kwaliteit.
Yep, hiermee maken ze een goede naam kapot.
Anoniem: 867213
@22581213 februari 2017 12:47
Mooi. Toen ik de tekst las was dat namelijk al de indruk die ik kreeg.

Wel opmerkingen in de tekst over kabelmanagement, de remote, de ophangbeugels en zelfs frigging wasmachines, maar geen enkele over vragen van de 5 over een voorkeur voor dumb tv's, en er zou toch minimaal 1 tussen hebben moeten zitten die daar een vraag over gesteld heeft.

Ik hoop dat het 5-tal een leuke trip heeft gehad, maar ik mag hopen dat ze niet het ideale gezinnetje zijn wat deze advertentie doet lijken.
Nah, dumb tv's boeien me totaal niet. Ik ben pragmatisch en gebruik het smart deel gewoon niet en sluit er geen netwerkkabel op aan. Dan is de TV direct dumb.

De meeste mensen willen wel smart en het is voor een leverancier goedkoper om één model te maken met smart, dan eentje zonder smart (massaproductie is king is kostenreductie). Ik zie geen reden om een specifiek model scherm te wensen zonder SMART dus heb daar geen vragen over gesteld.

Het tripje was top en wij zijn het ideale gezinnetje! :P
Anoniem: 867213
@JvS13 februari 2017 14:57
Ik gebruik het ook niet maar ik vind het wel jammer dat ik ervoor betaal en dat het erin zit.
Per definitie zal de extra electronica interferentie veroorzaken en zou de kwaliteit van het beeld erop vooruit gaan als de tv dumb was.
In hoeverre dat merkbaar is is een 2e, maar een dumb tv heeft voordelen.

Maar wel fijn denk ik om na de vakantie thuis te komen en dat alle was al gedaan was. :P
Je kunt van Tweakers natuurlijk niet verwachten dat ze gratis en voor niets vliegticket en verblijf cadeau doen. Het geld groeit ze niet op de rug helaas.
Maar deze crap in de nieuwsbrief stoppen en spreken erover alsof dit écht is gaat mij te ver.
De reis was echt. De ervaringen ook. ;)
Maar dan mag het toch zeker wel iets minder als een reclame geschreven worden, dit is top en dat is top, maar nergens wat nu beter kan...
Het is de eerste keer dat we zoiets doen, vraagt om nog wat finetuning. ;)
Waarom zie ik advertorials, als ik betalend lid ben?
Daarom vraag ik me af wat deze rotzooi op Tweakers doet?! Te gek voor woorden dit.
Tweakers mocht waarschijnlijk op kosten van Samsung 5 bezoekers naar Spanje sturen, in ruil voor deze "reclame". Mooi toch?
Op zich heb ik geen probleem met dit item (Tweakers moet ook geld verdienen). Het gaat puur om de manier waarop het gebracht wordt, nl. alsof er een paar kritische Tweakers uitgenodigd zijn die hun mening kunnen geven over de nieuwe 'QLED'-series van Samsung.

Wanneer het gewoon een item was waarin Samsung deze producten showcased en daar mensen voor uitnodigt, zou ik zeggen dat het prima is.
Op zich heb ik geen probleem met dit item (Tweakers moet ook geld verdienen). Het gaat puur om de manier waarop het gebracht wordt, nl. alsof er een paar kritische Tweakers uitgenodigd zijn die hun mening kunnen geven over de nieuwe 'QLED'-series van Samsung.
En zo was het ook en zo is het ook: zie https://gathering.tweaker...message/50113189#50113189 en verder.
In het item zien we echter een louter positief verhaal. Misschien ook wel te verwachten, maar dan is de mening toch wat beperkt. Zeker aangezien de showroomsetting an zich totaal niet geschikt is om een toestel te beschouwen.

Dat op het forum wèl aangegeven werd dat het niet mogelijk was om volledig te testen en er wel wat kritische noten geplaatst worden, maakt natuurlijk niet dat jullie met deze advertorial niet suggereren dat deze Tweakers louter positief waren over de producten.
Ik zat het te lezen, en ik dacht, gadverdamme wat is dit vreselijk commercieel geschreven. Constant veren in Samsung z'n reet te stoppen en geen een woord dat dit eigenlijk helemaal geen echte qled/oled is? Toen kwam ik aan bij de comments, en ik merkte dat het een Advertorial was (snel terug naar boven gescrolled, tsja, staat er inderdaad boven ...), dat verklaart een hoop.

Dit soort shit wil ik inderdaad niet lezen.
Dank voor de complimenten. ;)
Het gaat bergaf met tweakers. Zijn die niet overgenomen door de Persgroep want dat zou veel verklaren. Ik kom hier steeds minder lezen.
Dat is alweer vijf en een half jaar geleden.
Was mij ook niet opgevallen dat het een verkapte advertentie is, nu heb ik op zich geen moeite met een advertentie maar wel met het feit dat dit niet direct duidelijk gemaakt is !

Dit zou dus veel duidelijker getoond mogen worden wat mij betreft.

Zo wie zo in de header van de headline zetten in bv felrood ! Als je op de header klikt dat er groot in beeld overlappend over het artikel bv 4 seconden komt te staan Advertorial... en zoals het er nu staat...

Ik snap dat er geld moet worden verdiend bij tweakers ... maar laten we het dan wel fair houden voor beide kampen ! Dit vindt ik toch wel enigszins een misleiding en zeker vanuit tweakers gezien onwaardig...
Helemaal mee eens. je betaald de hoofdprijs om gebrainwashed te worden met reclame`s. Je verwacht voor dat geld een premium product met een premium ervaring.
en andere doen dat niet ?
Veranderd dat iets aan het feit dat je advertenties krijgt op een apparaat wat je gekocht hebt?
Dus jij gaat nooit meer een nieuwe tv kopen als je huidige kapot is ?
Uiteraard ga ik een nieuwe TV kopen, maar dit gaat wel zwaar meewegen in mijn keuze.

En gezien monitoren in steeds grotere formaten te krijgen zijn worden die potentieel ook interessant. Dan heb je tenminste nog een scherm dat je niet ieder stap volgt en gewoon doet waarvoor je hem aanschaft zonder poespas. Iets waar de high-end TV markt hun weg al jaren in is kwijt geraakt.
dat is 'm juist, straks valt er niks meer te overwegen. Het wordt gewoon door je strot geduwd en wij blijven het kopen. En wie zegt dat die onzin straks niet naar de monitor komt ?
Eerlijk gezegd zie ik het niet zo snel gebeuren dat dit ook op de monitors komt, maar wie weet...
Van zoiets onzinnigs als reclame 'in' een tv zouden we vorig jaar ook hebben gedacht 'Dat gaat toch niet gebeuren?'.

Maar het loopt al tegen 1 april aan, en ze kunnen de spanning natuurlijk aan het opbouwen zijn.

Daarbij, als de tv niet aan het internet hangt dan heb je ook niks aan de reclame denk ik, want die is dan achterhaald. Als smartfuncties toch veelal via een console of externe android box of HTPC worden verzorgt.
Pfft, ik kom nooit in het menu van de TV, alles gebeurt op de PS4 of de PC. Zie dan ook nooit reclame.

Wat ik liever zie dan Smart TVs zonder reclame, is 4k TV's zonder 'smart' met top schermen.
Juist. Daarom boeien die advertenties mij ook niks.
Los van het feit dat het moreel verwerpelijk is?
Ik zeg niet dat het een goede zaak is, maar op een gegeven moment zal de consument er weer aan wennen net als alle andere dingen waar we in het begin over klaagden. We gaan toch door met het kopen van deze producten. We kunnen er niet meer zonder, dat weten zij ook.
Ik vind dat geen reden om het gewoon maar te accepteren.
Als iedereen hier tegenin gaat is er nog hoop dat dit onacceptabel blijkt en stappen fabrikanten hier met een beetje geluk vanaf.
Het is ook nog eens een veiligheidsrisico, vergeet dat niet.
Kom nou toch.
Onder de fabrikanten is er toch allang concensus om dit te doen.
Gaan ze miljarden mee binnen slepen.
Ben benieuwd of Pi-Hole hier tegen werkt :-) krijgen we dan lege blokjes te zien in 't menu?
Maakt het uit wat andere doen? Dat anderen het doen maakt het niet opeens wèl acceptabel.
Hoeft niet, maar je koopt het toch gewoon he ? Je kunt er niet zonder.
Uitzoeken met wel IP adres ze communiceren en dat blokkeren in de router!
Met andere woorden, jij hebt het al geaccepteerd?
wat zal het uitmaken of ik het accepteer of niet ? Ik zal deze producten blijven kopen.
Mijn Sony Bravia van 2 jaar oud doet dat inderdaad niet :)
Duhhh, een tv van 10 jaar oud ook niet 8)7 Er zal een moment komen dat jij ook zo'n 'advertentie tv' in je huiskamer hebt staan, net als iedereen hier die zit te klagen over advertenties. Klagen mag altijd natuurlijk, is iedereen vrij in.
je kan gelukkig nog steeds mooie monitors kopen zonder smart gedoe..
Waar zou je een tv voor nodig hebben?
hoezo? Mooie monitor met genoeg hdmi aansluitingen, kan je lekker zelf bepalen wat je op aansluit.
TV box, chromecast, etc etc.
Lekker makkelijk en geen tv die geupdate moet worden (en na een paar jaar niet meer ondersteund wordt door de fabrikant).
succes met het kopen van een betaalbare monitor van 55 inch.
in dat geval zie ik een gat in de markt...
Bezit een ks7000 advertorials kan je uitzetten door algemene voorwaarden niet te accepteren ;)
qled, weer enkel terug te vinden in de duurste tv's van de reeks... spijtig dat het altijd zo'n tijd duurt eer het doordruppelt naar mainstream, zodat de massa er plezier van heeft
Dat is bij veel producten wel de reden dat het uiteindelijk voor de massa betaalbaar wordt, de early adopters betalen al een behoorlijk gedeelte van de ontwikkelingskosten.
Als jij er nu een koopt en genoeg anderen aanspoort om dat ook te doen, dan daalt de prijs vanzelf.
Allereerst: Gesponsorde content?

Ten tweede:
Tweakers met een bovenmatige interesse en kennis op het gebied van beeldkwaliteit:

"Ik probeer het verschil te zien tussen curved en flat"(?)
"QLED wordt veel vergeleken met oled, ...maar ik vind het wel heel vet dat bij qled gewoon zwart is zwart"(?)

Tjonge.
Waarom zou iemand met bovenmatige interesse en kennis op het gebied van beeldkwaliteit niet goed kunnen kijken naar de verschillen tussen curved en flat?
Die zou dat wel kunnen, maar schijnbaar kan de aangehaalde persoon persoon het verschil tussen een platte TV en een curved TV niet zien, waardoor in twijfel wordt getrokken of deze Tweakers representatief zijn voor het Tweakers publiek.

qLED wordt alleen door Samsung vergeleken met OLED, omdat ze het vertikken licentiekosten te betalen aan LG of hun eigen techniek te verbeteren en nu maar TV's proberen te verkopen op marketing ipv. op specs.

[Reactie gewijzigd door Caviatjuh op 13 februari 2017 14:37]

Samsung vertikt dat helemaal niet.
Samsung heeft al voor dat LG met OLEDs kwam al besloten om meer energie te steken in quantom dots. En houdt nu vast aan dat besluit om dat te verbeteren. Zelf hebben ze genoeg kennis en know how om zelf met een OLED scherm te komen.

Nu LG zo goed bezig is met OLED's gaat hun marketing machine wel op volle toeren draaien en komen ze met de enigzins misleidende QLED naamgeving.
En zeg nu eens eerlijk zou jij dat anders doen als jij Samsung was?
Wij tweakers zijn misschien "goed ingelicht" maar Henk de buurman en Janny de buurvrouw niet. Die kijken gewoon naar specs, cijfers en reclame.

Het is lastig om dit uit dit stukje te halen.
Maar er is zoveel meer verteld en besproken tijdens deze dagen daar.
Waarbij Samsung zelf ook best open was aanziende OLED technologie en hoe goed die ook is.

Ik ben absoluut geen samsung fanboy of tweakers verdediger omdat ik een "snoepreisje" gewonnen heb. Maar er zijn zeker zeer leuke discussies geweest met Samsung ook onder het genot van een biertje. Waarbij ik Samsung zeker waardeer in hun openheid en ik nog ten strengste betwijvel of LG ons ook zo vrij en open behandeld had.
Zelf hebben ze genoeg kennis en know how om zelf met een OLED scherm te komen.
Zijn ze hier niet juist mee gestopt omdat ze niet uitkwamen met de kosten?
Ongetwijfeld stuk marketing. Samsung.heeft aangegeven dat ze zelf best de oled techniek in orde hebben (bijna alle oled displays (telefoon, tablet, horloges etc zijn van Samsung), ze hebben ruim 90% van die markt in handen.
Ze hebben ook TV s gemaakt met oled. Maar vonden die techniek voor tv nog niet rijp. O.a. beperkte houdbaarheid (noem het halveringstijd van de oleds) was een issue. En dat speelt anno 2017 nog steeds. Lg gebruikt nu ook nog alleen witte oleds met een kleurenfilter. (correct me if i am wrong). Want blauw is veel eerder op dan rood en of groen.

Daarom zijn ze in de quantom dot technologie gesprongen. En daar valt nog eea uit te halen. (Net als oled trouwens).
Samsung ziet ook meer in huiskamers die redelijk tot goed verlicht zijn. En om dat licht te overstemmen zijn er meer nits nodig dan wat oled nu kan weergeven.

Beide technieken hebben plus en minpunten. En afhankelijk van de situatie moet je voor de een of ander kiezen.
(
Oh, najah, bedankt voor de info. Dacht telkens te lezen (weet niet meer waar) dat Samsung de schermen op groot formaat maar niet goed kreeg en dat LG dat wel was gelukt.
Vragen zullen ongetwijfeld gefilterd en vooraf gekeurd zijn door Samsung. Dit is inderdaad nou niet echt een objectieve video.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 13 februari 2017 13:18]

Duurder dan oled...

Oftewel als ik nu moet kiezen en het geld ervoor heb wordt het gewoon een oled van lg.

Dit artikel voelt trouwens wel een beetje aan als reclame voor samsung, geen enkele vorm van kritiek of kant tekeningen in het artikel ;(

Edit:

Ik zie nu "Advertorial" in het klein rechts onder de titel staan...

[Reactie gewijzigd door seapip op 13 februari 2017 12:11]

Duurder dan oled...
Duurder dan OLED maar nog steeds LCD. Marketing FTW 8)7
Ik keek de video en dacht, hier wordt iets de hemel in geprezen. Hoorde alleen Wauw...Ooooh en Aaaa en toen las ik de comments en ja hoor Reclame.
Als er onderaan het artikel had gestaan: We zullen straks met de test toestellen zien of Samsung de claim kan waarmaken wat ze zeggen dan had ik het geslikt.
Die test gaat er zeker komen.
En moeten wij die nog serieus nemen?? Want Samsung steekt wel wat geld in Tweakers de laatste tijd. (onlangs gaven ze hier ook nog hun nieuwe smartwatch weg).
Dat gebeurt wel vaker en door jullie blijven het eerlijke en objectieve reviews. Zeker daar waar wij heel open zijn over de actie zoals hier. Er staat altijd bij wat de spelregels staan, iedereen kan daar kennis van nemen.

Waar ik me meer zorgen over zou maken zijn de reviews bij producten waarvan je niet weet hoe iemand er aan is gekomen. Of die in hun reviews kortings- of referrallinks plaatsen.
Qled is slechter dan Oled. Samsung vraagt echter dezelfde prijs (of zelfs meer!) als een betere LG OLED TV. Begrijp ik iets niet, of is dit echt heel dom in de markt gezet? Lijkt mij dat dit echt een grote flop wordt binnen dit prijssegment.

(En dan ook nog eens Ads in je menu |:( )

[Reactie gewijzigd door Dannydekr op 13 februari 2017 12:26]

Deze tv's vallen wat mij betreft al af om één simpele reden: Samsung met z'n advertentie plannen.

Een TV is voor mij een beeldscherm, meer niet. En al helemaal geen reclameplatform.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee