Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
38
Score: 4
8
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
1
+1
92946 15 september 2014

Arctic Silver 5 - 12 gram

Zeer goed product voor het een optimale koeling tussen de processor en het koelblok. Van de 12 gram gebruik je echter maar een heel klein beetje.

Pluspunten

  • Geleid blijkbaar zeer goed, want mijn processor is stukken koeler.

Minpunten

  • Het is vrij stug spul, maar aangezien je het over je processor uitsmeert is het niet echt vervelend of zo. En ja, een tube van 12 gram, is eigenlijk veel leuker als je met 10 man koelpasta wil gaan vervangen. Er blijft veel over.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Koelvermogen Score: 5
Installatiegemak Score: 4

+1
Cassius 18 maart 2008

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Pluspunten

  • Koelt super
  • Handleiding op het web is echt duidelijk

Minpunten

  • Wat lastig uit te smeren (zeker als je AS3 gewend bent)
  • Sommige mensen zullen het veel geld vinden voor 3.5gram prut

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Warmtegeleiding Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

+1
_Tobias 12 december 2011

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Pluspunten

  • Lage temperaturen, dus minder geluid

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Warmtegeleiding Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

+1
gillegun 30 december 2010

Arctic Silver 5 - 12 gram

Pluspunten

  • Enorm goede warmtegeleiding

Minpunten

  • Smeerbaarheid: net wat te hard, maar vormt geen problemen.
  • oppassen met elektrische geleiding

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Warmtegeleiding Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

SirJesse93 4 januari 2021 Product gekocht

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

2,5 - 3x aan koelpasta, gewoon prima. Geen vergelijkende tests mee gedaan, maar mijn processor wordt iig prima gekoeld.

Pluspunten

  • Koelt prima

Minpunten

  • Dopje is beetje zoals lauwe thee. 'Meh'.

Eindoordeel

Score: 5
OB1 14 september 2020 Product gekocht

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Gekocht om te gebruiken tussen een AMD 2700x en een NZXT X62 waterkoeler. Standaard temperaturen zijn 55 graden onder load, onder overclock (4.25GHz @ 1.4V) 70 graden. Keurig dus. een kleine tube is voldoende, aangezien je niet veel koelpasta nodig hebt.

Pluspunten

  • Makkelijk te spuiten uit tube
  • Helpt goed bij warmteoverdracht

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Koelvermogen Score: 5
Installatiegemak Score: 5
TacoB 9 april 2020 Product gekocht

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Gekocht om de 8 jaar oude thermal paste van mijn i5 2500 te vervangen. Temperatuur in idle is direct na het aanbrengen gezakt van 40 - 45 graden naar 35 - 40 graden. Onder load is de temperatuur van 95 - 98 graden gezakt naar 60 - 65 graden.

Pluspunten

  • Werkt uitstekend
  • Gemakkelijk aan te brengen

Minpunten

  • Alleen een tube in de verpakking
  • Handleiding dus online te vinden

Eindoordeel

Score: 4
reddorian 18 maart 2019 Product gekocht

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Topspul, een tube is genoeg voor minimaal 3 (intel)processoren. Ook goed houdbaar, heb net processor geinstalleerd met tube van 9 jaar oud.

Pluspunten

  • Houdbaar.
  • zuinig in gebruik.

Minpunten

  • geen minpunt kunnen vinden.

Eindoordeel

Score: 5
Retaliator 10 juni 2018 Product gekocht

Arctic Silver 5 - 12 gram

Dit is en blijft topspul. Zowel in grote als kleine verpakking. ;) Is niet super goedkoop, maar koelt als een malle. Eenvoudig aan te brengen (doe ik altijd met een plastic spateltje). Geleid wel, dus gebruik het met beleid.

Pluspunten

  • Goede koeling (daar koop je het voor)
  • Eenvoudig aan te brengen

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Koelvermogen Score: 5
Geluidsproductie (max) Score: 5
Geluidsproductie (min) Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Modbaarheid Score: 5
andriesh 29 augustus 2017 Product gekocht

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Valt tegen, grijze substantie. Had 1 week geleden van Cooler Master HTK-002 Thermische pasta gebruikt en deze koelt beter. Coolmaster 55c Arctic Silver 61c En heb net deze besteld: 2 x Thermal Grizzly Kryonaut

Pluspunten

  • ander merk is beter keus

Minpunten

  • alleen een tube
  • koelt niet goed genoeg
  • ziet er goedkoop uit
  • echt spijt

Eindoordeel

Score: 1
Evilpluis 30 maart 2017

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Gebruik deze pasta in combinatie met mijn i7 7700k, deze processor staat erom bekend dat deze een echte heethoofd is. Het verschil met stock pasta is enorm!! Voorheen idle 50 graden en 70 - 75 graden tijdens gamen. Nu idle 40 graden en 55 - 60 graden tijdens gamen.

Pluspunten

  • Goede koelprestaties
  • Grote tube voor meerdere pc's
  • Ik vind het fijn dat het zo stug is en moeilijk uit te smeren.

Minpunten

  • Wellicht prijs voor sommige mensen
  • Metalen deeltjes geleiden elektriciteit, dus oppassen met morsen

Eindoordeel

Score: 5
chim0 2 juli 2016

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Geweldig spul! De "koelpasta" van m'n standaard koeler was na 5 jaar totaal uitgedroogd en mijn processor werd meer dan 60 graden. Nu met Arctic Silver ertussen wordt ie 10 graden koeler. Eerst werd ie 52 graden, nu 42! Absoluut een aanrader dus!

Pluspunten

  • Geleid warmte zeer goed
  • Gaat lang mee

Minpunten

  • Vrij prijzig
  • Hardnekkig dus kijk uit met smeren

Eindoordeel

Score: 5
Bart.Me 16 april 2016

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Goede kwaliteit koelpasta. Zo'n kleine tube is meer dan genoeg. Je houdt genoeg over. Echt een aanrader voor nieuwe pc builds.

Pluspunten

  • Geleid warmte goed
  • Je krijgt genoeg pasta
  • Gaat lang mee

Minpunten

  • Geen minpunten voor mij

Eindoordeel

Score: 5
PoJa84 9 maart 2016

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Prima product. Doet wat het beloofd. Met een kleine tube van 3,5 gram kun je nog eens een foutje maken, want er blijft genoeg over. Ik heb de koelprestaties van deze pasta op mijn nieuwe processor niet vergeleken met een andere pasta, dus daarover kan ik geen uitspraken doen.

Pluspunten

  • werkt goed
  • genoeg pasta als reserve

Minpunten

  • veel pasta voor 1 keer gebruik

Eindoordeel

Score: 5
Bramovitz 21 januari 2016

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Met de Scythe Mugen 4 en dit prutje houd het mijn i7 4790K bij idle in de lage 30°C. Erg fijn dus! Geen idee hoe het is verspreid, want sinds ik hem gebouwd heb in januari (2015) nog niet de cooler eraf gehaald. - Bram

Pluspunten

  • Doet goed wat het moet doen!
  • Prijs

Minpunten

  • Elektrische geleiding

Eindoordeel

Score: 5
Cota 10 januari 2016

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Laatst mijn HD 7970 een onderhoudsbeurt gegeven. Koelpasta werkte niet goed meer en was aan het verharden. Koeler eraf en alles brandschoon gemaakt. Vervolgens een beetje AS 5 erop in het midden van de GPU. Load temperaturen zijn nu zo'n 10-15 graden C gedaald! Gebruik het al jaren naar tevredenheid.

Pluspunten

  • Enorme daling in temperatuur
  • Gaat lang mee, droogt niet uit
  • Een kleine hoeveelheid is al voldoende
  • Vooral niet smeren, het vloeit vanzelf uit

Minpunten

  • Oppassen voor morsen ivm elektrische geleiding

Eindoordeel

Score: 5
ZyKl0n_242 5 januari 2016

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Prima spul, kan voor zowel CPU als GPU koeling worden gebruikt. Scheelt enorm in temperatuur t.o.v. standaard thermal pads of pasta. Ik gebruik dit bij elke nieuwe build.

Pluspunten

  • Zeer goed resultaat.
  • Niet te vloeibaar

Minpunten

  • Zou niet weten wat.

Eindoordeel

Score: 5
timicool 30 december 2015

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Dit is gewoon een prima koelpasta als je net de temperatuur van je CPU of je GPU net een paar graden naar beneden wilt halen ten opzichte van de normale koelpasta. Zeker aan te raden in builds met minder goede koeling of als je wilt gaan overklokken.

Pluspunten

  • Goede warmte geleiding
  • Makkelijk aan te brengen
  • Meerdere keren te gebruiken
  • Gezien de meerdere keren dat hij te gebruiken is en de kwaliteit zijn prijs zeker waard

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
sj31 30 april 2015

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Zeer goede warmtegeleidende pasta die makkelijk te smeren is. Tempratuur vooraf (idle): 51ºC Tempratuur vooraf (load): 65ºC Tempratuur achteraf (idle): 47ºC Tempratuur achteraf (load): 59ºC Een groot verschil, dus zeer tevreden met deze koelpasta!

Pluspunten

  • Goede warmtegeleiding
  • Makkelijk uitsmeren
  • Droogt niet uit
  • Resultaat

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
WAFOE 27 november 2014

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

De beste koelpasta die er is. Geleid de warmte simpelweg uitstekend en is niet duur.

Pluspunten

  • Geleid de warmte zeer, zeer, zeer goed
  • Droogt simpelweg niet uit
  • De tube is van prima kwaliteit

Minpunten

  • Als je hem gebruikt hebt en de dop er op doet wil er soms nog wel wat pasta uit lopen de dop in

Eindoordeel

Score: 5
AtomicWing 27 mei 2014

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Prijs Score: 5
Koelvermogen Score: 5
Geluidsproductie (max) Score: 5
Geluidsproductie (min) Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Modbaarheid Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
Thomasvt 25 mei 2014

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Prijs Score: 4
Koelvermogen Score: 5
Installatiegemak Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
sjoukelien 2 april 2014

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Prijs Score: 3
Koelvermogen Score: 4
Installatiegemak Score: 5
Compatibiliteit Score: 4

Eindoordeel

Score: 5
Dragono313 30 maart 2014

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Prijs Score: 5
Koelvermogen Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
Kakoen 5 maart 2014

Arctic Silver 5 - 3,5 gram

Prijs Score: 5
Koelvermogen Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Arctic Silver 5?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True