Streaming-muziekdienst Pandora wordt aangeklaagd door platenmaatschappijen Sony, Warner en Universal. Die stellen dat hoewel Pandora volgens federale wetten geen royalties hoeft te betalen over muziek van voor 1972, dat volgens bepaalde staatswetten van de VS wel moet.
De maatschappijen stellen dat Pandora evengoed moet betalen voor nummers als 'Hey Jude' van The Beatles en 'I Got You' van James Brown, als voor recentere muziek van de maatschappijen. Volgens de maatschappijen zorgt Pandora voor miljoenen aan misgelopen inkomsten, zo schrijft The New York Times. Een vertegenwoordiger van Pandora stelt dat het bedrijf 'vertrouwen heeft in zijn rechtspositie en uitkijkt naar een snelle oplossing van de zaak.'
De Verenigde Staten hebben in 1972 een federale copyrightwet ingevoerd. Dat betekent dat alle muziek die vanaf dat moment geproduceerd werd, onder die copyrightwet valt en daarover moet Pandora royalties betalen aan de rechthebbende platenmaatschappijen, wat het bedrijf dan ook doet. Echter voordat deze landelijke copyrightwet ingevoerd werd, hebben een aantal Amerikaanse staten hun eigen copyrightwetten opgesteld. Zo ook in de staat New York. Daar beroepen de maatschappijen zich nu op.