Chinese fabrikant brengt uhd-tv voor omgerekend 360 euro uit

De Chinese elektronicagigant Skyworth komt met een 40"-tv die de uhd-resolutie van 3840x2160 pixels biedt, maar een prijs heeft van 2999 Chinese yuan, omgerekend 360 euro. Daarnaast brengt de fabrikant een 50"-variant met prijs van 5999 yuan, 720 euro, uit.

De fabrikant wil met de modellen naar eigen zeggen de markt voor uhd-tv's openbreken. De U1-tv's met uhd-resolutie komen uit onder de Coocaa-merknaam voor budgetproducten van Skyworth. De tv's beschikken over 8GB flashgeheugen, 2GB ddr2-werkgeheugen, een MediaTek-soc en een Tuqiang Engine Pro-beeldprocessor. De producent van het uhd-paneel is niet bekend, hoewel naar verluidt Toshiba, Sharp en Samsung 40" uhd-panelen produceren.

De tv's zijn op het dunste deel 1,7cm en op het dikste deel 6,4cm dik en de schermrand is 0,59cm breed, claimt de fabrikant. Verder zijn er drie hdmi-poorten, drie usb-poorten, is er dualband wifi en ondersteunen de tv's bluetooth 4.0. Om het gebrek aan 4k-content te compenseren biedt Skyworth eigen 4k-kanalen via de tv.

Op 1 januari 2014 zou de verkoop van de tv's begonnen moeten zijn, schrijft de Chinese site PCPop, maar bij de productpagina staat inmiddels al dat de tv uitverkocht is. Skyworth brengt geen producten in Europa uit.

Skyworth Coocaa U1Skyworth Coocaa U1Skyworth Coocaa U1Skyworth Coocaa U1Skyworth Coocaa U1

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

02-01-2014 • 08:44

174

Submitter: Speedway4

Reacties (174)

174
157
90
5
0
10
Wijzig sortering
Effe dit ernaast:

De chinezen hebben een strategie, die zeer duidelijk is:

Bij 100% marktvraag zullen zij met behulp van de staat 100% capaciteit op zetten. Dan voor 5-10 jaren de prijzen zo laag houden, dat alle "niet chinese" fabrikanten kapot zijn (mbv diezelfde regering). We zien hetzelfde in de PV industrie. Alles hier in Europa (met uitzondering van een enkeling) is kapot gegaan de laatste 3 jaren.
Daarna gaan we allen klagen dat er hier in Europa geen werk meer is. Ook een miscalculatie van de chinezen. Want Europa is en blijft een grote markt. Maar als de economie er kapot is, is er niemand die een televisie kopen wil. Dat is de toekomst. Maar ze kijken naar de volgende 5 jaren. En ze moeten snel iets doen voor hun groeiende behoefte intern in China.
Ten koste van de rest van de wereld.
"Ook een miscalculatie van de chinezen. Want Europa is en blijft een grote markt. Maar als de economie er kapot is, is er niemand die een televisie kopen wil."

Ja, want ze brengen hun nieuwste producten ook gelijk uit buiten Europa want in China kennen ze geen koopkracht of mensen met geld..

En China heeft natuurlijk geen enkele reden om hun kolencentrales om te wisselen voor zonneenergie.... :/
Je weet, hoop ik, dat er meer mensen in china wonen dan in Europa en de VS bij elkaar?
Ik zou, als ik de Chinese overheid was, er alles aan doen om energie/milieu problemen zo snel mogelijk op te lossen. Dat daarmee de arme Europeanen te goedkope (maar veel schonere) energiebronnen voor hun kiezen krijgen zou mij dan minder schelen.
Uiteindelijk is het voor de rest van de wereld ook heel belangrijk dat china goedkoop schone energie gaat opwekken.

FF voor je algemene opvoeding, Europa is niet de toekomst van de TV markt (of eigenlijk van de meeste markten). Azie heeft veruit de grootste populatie op aarde en die is zich in hoog tempo aan het ontwikkelen. Europa doet al niet heel erg meer mee, dat zal in de toekomst alleen maar minder worden.
Je zegt dan wel leuk 'Ten koste van de rest van de wereld. ' maar je vergeet daarbij dat een groot deel van de luxe die wij de afgelopen decenia in het westen genoten voor een belangrijk deel te danken was aan het gebrek aan luxe in landen als China.
Nu de rollen dreigen om te draaien begin je gelijk te piepen. Magoed, echt helpen zal het niet want dit heeft allemaal te maken met wereldweide veranderingen die uiteindelijk nu al een stuk minder bloedig zijn dan (decenia geleden) was voorspelt.
Klopt, is met zonnepanelen ook gedaan.

Als Europa maatregelen wilt ondernemen dreigt China met boycotacties en vervolgens trekt Europa zich terug.
Kom op T.net, laat er eens een komen voor een review ;)

Ik snap niet waar de "traditionele" fabrikanten op wachten. Er komen telefoons uit met 4k maar tv's en pc schermen met meer dan 1080p zijn er niet of kosten een fortuin.
Waarom?

Misschien een hele stomme vraag, maar waarom wordt iedereen hier zo blij van een goedkope 4k TV? Wordt dit de nieuwe megapixel race zoals foto-cameras die hadden? Maar hoeveel schieten we er nou mee op? Laat ik maar weer eens het grafiekje erbij halen: http://s3.carltonbale.com/resolution_chart.html. Je moet echt idioot dicht bij je TV zitten om er echt nut van te hebben. Oh uiteindelijk zal het wel doorbreken, het zal er vast iets beter uitzien, en baat het niet dan schaad het niet, maar om nou zo snel mogelijk naar 4k te rennen, waarom?

Er is geen content voor en het nut is dus erg te betwijfelen. Zeker niet te vergelijken met stappen als van VHS naar DVD, van analoge kabel naar digitale, en van SD naar HD. Als ik ook moet kiezen tussen OLED of 4k, dan is mijn keuze extreem snel gemaakt.

Uiteindelijk durf ik wel te voorspellen dat je je geld vooralsnog beter besteed aan een fatsoenlijke Full-HD TV, ipv aan een even dure 4k TV, tenzij je echt in het hele dure segment komt. En dan zou ik gewoon voor OLED gaan.
Op den duur wordt het een ander verhaal, maar anno 2014? Ik zie geen reden voor 4k.

Hetzelfde verhaal voor PCs. Ik heb geen behoefte aan een 4k monitor. Ik geloof niet dat op een normale afstand ik het verschil zie met 1900/2560 schermen. Voor mijzelf belangrijker, ik wil leuk wat kunnen gamen op mijn PC. Je verviervoudigd het aantal pixels, bedenk wat dat met je framerate doet bij gelijke instellingen. En dan komen we er dus weer op uit, dat je gewoon beter beeld zal hebben als je gewoon een goede 1920/2560 monitor koopt.
"Build it and they will come"

Er was ook jarenlang geen 1080p content, waarom? Omdat niemand 1080p tv's had...

Er word geen tot weinig 4k content gemaakt omdat geen tot weinig mensen 4k content kunnen kijken.
Maar het grote verschil is dat 1080p gigantisch veel beter was dan 480p, en ook nog wel een stuk beter dan 720p (al is dat nooit een echte standaard geweest, even een overgangsmaat voor goedkopere TVs, maar films zijn direct van SD naar full-HD gegaan). Naar 4k is het verschil simpelweg nauwlijks aanwezig.

Oftewel natuurlijk is het waar dat het een kip-ei probleem is, er is geen content want geen TVs, en geen TVs want geen content. Maar daarnaast wat niet helpt is dat de adoptie van 4k voornamelijk zal moeten komen van de marketing afdelingen, want voor de beeldkwaliteit hoef je het niet te doen.


@Milmoor, dat is een leuke applicatie, maar natuurlijk niet echt een standaard gebruik ;)
720p nooit een standaard? Meerdere TV-zenders zenden nog steeds in 720p uit (zoals de Duitse publieke kanalen, en tot voor kort ook de Belgische). Op het internet wordt heel vaak gestreamd in 720p en er worden ook veel video's gedownload in 720p.
Content is er wel, bijv. alle films op celluloid, alleen geen drager voor de consument waar ze geld uit kunnen slaan...De UHD Blu-Ray moet dat dan worden, wat ook net als de huidige Blu-Ray geen echt succes zal worden.

Maar liever zie je het via de kabel aangeboden worden of downloadable via internet, op je NAS of Mediaspeler, of direct streaming in de TV via H265...hmmm...
Voor mij persoonlijk: foto's. Ik wil er meerdere als dynamische fotolijst aan de muur hangen. Mooie scherpe foto's en de refresh rate is niet belangrijk.
Dat komt omdat 4k nog moeilijk te maken is.
Hoe groter het oppervlak, hoe groter de kans dat er een defect op is.

Klein scherm, weinig kans op een defect dus goedkoop.
Groot scherm, grote kans op een defect, dus veel afschrijvingen, dus duur.
Inderdaad, in het verleden zag je vaak dat dit soort stunts de afgekeurde panelen gebruikten. Maakt ze niet meteen onbruikbaar, maar wel minderwaardig.
Als je 1 of 2 maandjes kan wachten wil ik wel een review doen :+
Was net nog bij Suning hier, gekeken naar wat HiSense & Skyworth uHD's. Op zich zagen ze er wel goed uit alhoewel bij sommige de kleuren erg flets waren.
Zouden ze dit maar eens een keer in Europa moeten proberen, al verkoop je de tv voor 600 euro. Ik denk dat ze alsnog als warme broodjes over de toonbank gaan.

Denk dat dit een goede ontwikkeling is, zodat wij hier in Europa misschien ook gaan zakken in prijs ?
Ik denk als ze zo iets probeerde in Europa dat ze dan allemaal gaan klagen bij de EU dat het allemaal te goedkoop is en hun aandeelhouders niet genoeg geld binnen harken
Zolang ze niet onder de productieprijs verkocht worden kan men er niets tegen doen. Enkel wanneer ze verkocht worden met subsidies van de overheid kan men sancties gaan opleggen. Maar vergeet dan niet dat ook de andere fabrikanten daar mogelijk door getroffen worden omdat hun productie ook buiten de EU gebeurd.
Ik zou zeggen: koop het spul, ga in je review klagen dat de kwaliteit om te huilen is en koop uiteindelijk toch een fatsoenlijk model en ben net zo duur uit. We hebben al gezien bij smartphones dat de chinese fabrikanten goedkoper zijn, maar dat de kwaliteit van scherm, behuizing, snelheid, stabiliteit en accuduur toch achterligt. Het moet ergens in zitten.

wat fout kan gaan:
Schermhelderheid
contrast
levensduur scherm
kleurechtheid
backlightbleeding, egaliteit zwart
snelheid schakelen kanalen
bereik afstandbediening
functies afstandbediening
Niet/slecht verwisselbare accu en half werkende oplader.
accu afstandbediening na 3 jaar aan vervanging toe
Hoeveelheid aansluitmogelijkheden
kwaliteit aansluitmogelijkheden (zoals hdmi 1.3)
Geen ophangmogelijkheden
robuustheid aansluitingangen
geen cli-slot en analoge en/of digitale tuner
spontaan schakelen van kanalen
spontaan uitvallen van de tv
oververhitting
inbranden scherm
energieverbruik
reflecties scherm
kwaliteit voet
kwaliteit geluid

kortom...als jij denkt dat voor €360 dit allemaal prima voor elkaar is, of tenminste voldoende van kwaliteit met ultrahd, dan zou ik dat toch onder de categorie naïef laten vallen.
De kans is inderdaad groot dat €360 euro enkel gehaald kan worden door te besparen in componentenkeuzes, kwaliteitscontrole, after sales service en/of winstmarge, maar vaak zijn het de westerse merken die een te grote winstmarge nastreven (Apple, Samsung) en de vele tussenhandelaren het product nodeloos duurder maken dan het is.
Daarenboven mag je niet zomaar veralgemenen dat alle 100% Chinese producten achterliggen op A-merken. Chinese merken zoals Huawei en Xiaomi doen toch echt niet onder voor andere niet-Chinese merken. Niet voor niets zijn ze erg populair bij tweakers, alleen zijn ze niet zo eenvoudig hier te verkrijgen.
Ik heb zelf een Jiayu G3 die me 180 euro heeft gekost, maar specificaties heeft, en ze ook waarmaakt, die gelijkwaardig zijn aan veel duurdere toestellen.

edit: typo

[Reactie gewijzigd door ShaiNe op 23 juli 2024 07:58]

westerse merken? Samsung is ....koreaans...
Als je maar lang genoeg in westerse richting reist kom je vanzelf in Azië uit.

On topic: Mooi dat ze met een goedkoop toestel komen. Misschien een idee voor tweakers om deze te reviewen?

Edit: on topic deel toegevoegd

[Reactie gewijzigd door gladius1983 op 23 juli 2024 07:58]

.oisyn Moderator Devschuur® @majic2 januari 2014 11:14
Zuid Korea is een behoorlijk "westers" land.
Hong Kong ook. En de hoofdsteden van China ook. Dat maakt echter Samsung nog niet een westers land. Het is gewoon één van de vele welvarende, moderne aziatische landen waar er zoveel van zijn.

Just saying :) We kunnen alles wat modern is wel westers noemen maar ik kan je vertellen als je als westerling een paar maanden in Korea gaat wonen dat je écht wel een cultuurshock krijgt. En die zal niet heel veel groter of kleiner zijn dan als je naar Bejing gaat of een andere mega-stad in China.
.oisyn Moderator Devschuur® @majic2 januari 2014 12:17
Similarly, there is debate among some as to whether Japan and South Korea are part of the West. Although geographically Japan and South Korea are located in East Asia, they have democratic form of government, free market economic system, high standard of living and major contributions to Western science and technology, and could be described as “hybrid,” modern and developed “semi-Western” states.
Just saying.
Anoniem: 55563 @.oisyn2 januari 2014 12:49
'Westers' heeft inderdaad allang niets meer met geografie te maken. Het klopt ook niet voor iedereen want voor een Amerikaan ligt bijvoorbeeld Japan inderdaad in het westen. Oost en west zijn vrij definieerbaar en geheel afhankelijk van het gekozen referentiepunt. De begrippen oost en west komen natuurlijk uit lang vervlogen tijden in de 'oude wereld', Europa. Japan, Zuid-Korea en wellicht inmiddels ook Singapore zijn absoluut westers geworden.

En nog een taaldingetje: 'westers' kan ook opgevat worden "als in het westen" oftewel "net zoals in Europa en (Noord-)Amerika."
Eigenlijk is het best wel een arrogant en simplistisch standpunt om ontwikkelde landen 'westers' te noemen. Arrogant vanuit het idee dat als een regio ontwikkeld is dit wel gegaan moet zijn volgens waarden die wij ook dragen en we ze dat label als het ware 'gunnen'.

En simplistisch omdat ontkend wordt dat de cultuur van dat soort landen en de groei naar economische succes wel degelijk erg verschilt van die van ons. Tuurlijk zijn er invloeden, maar die zijn er andersom ook geweest vanuit die landen naar ons, waar een flink deel van onze samenleving, economie en wetenschap op gebaseerd is.

Over de kosten van die apparaten, is het naast de besparing van bepaalde controle constructen natuurlijk ook simpelweg zaken als licenties. Ik weet niet in hoeverre licenties mbt zaken als pantenten echt van toepassing zijn, maar bij het gebruik van onderdelen werkt in China gewoon anders. Werkelijk ieder onderdeel valt op de een of andere manier onder een moederonderneming, en alle onderdelen soms zelfs tot het delven van de grondstof aan toe, valt onder die moedermaatschappij. Opportunistisch gedrag hoeft niet bestreden te worden, handelingen tussen de verschillende secties gaat gewoon op basis van wat het meest efficiënt is en hoeven geen contracten met bijbehorende transactiekosten afgesloten te worden tussen de verschillende delen van het proces. Dit in combinatie met productiekosten die sowieso erg laag liggen, maakt het voor een fabrikant die zich richt op de interne (Chinese) markt mogelijk om erg goedkoop een televisie aan te bieden.

De vraag is alleen wel wat ze kwalitatief presteren. Ik weet dat die Koreaanse high res-monitoren kwalitatief best aardige prestaties leveren. Maar die zitten rond de 300 dollar voor 2560*1440 wat wel wat duurder is dan de tv's waar in het artikel over gesproken wordt, zeker wanneer je de nodige extra zaken benoemd (mindere resolutie, kleiner scherm, mindere qua design, en aannemelijk ook minder aansluitingen, geen DVB, etc.).

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 23 juli 2024 07:58]

semi-western, hebben we beide ongelijk/gelijk :) Iig m'n punt blijft - het is niet gewoon 'westers'. De aziatische wereld is iig niet geheel niet vergelijkbaar met de traditionele westerse, en dat zeg ik na er geweest te zijn. Puur technisch gezien wel - als in, het bedrijfslevenl. Maar de rest? neuh!
Hong Kong ook. En de hoofdsteden van China ook. Dat maakt echter Samsung nog niet een westers land. Het is gewoon één van de vele welvarende, moderne aziatische landen waar er zoveel van zijn.
Ik wil best begrijpen dat je fan van een merk bent, maar om Samsung een land te noemen gaat toch wel erg ver ;-)
hehe oops...nice one :D
bedroevende kwaliteit? Hoeft niet hoor. De paneltjes kopen ze gewoon in. Dit is of een publiciteitsstunt of ze leggen er dik geld bij.
Geen van twee? Dit zijn redelijk normale prijzen in China.
Als dit de normale prijzen in China zijn, betekent dat dat we hier in Europa massaal opgelicht worden?
Dit in het kader van "wat de gek er voor geeft", dus, omdat we hogere prijzen gewend zijn, bedrijven zich kunnen permiteren hogere bedragen te vragen, en daarmee dus in principe in Europa een grotere winstmarge hebben dan in China?
Is er werkelijk niemand bij wie het belletje arbeid gaat rinkelen?

Ik verwacht niet anders dan dat er nogal wat uitbuiting van toepassing is. Dit zaakje riekt aan alle kanten, niet alleen dat van kwaliteit en stakeholders.

No way dat dit kan. Philips heeft haar verliesgevende TV tak gesaneerd. Die tv's werden al onder KP verkocht...

[Reactie gewijzigd door IngamerX op 23 juli 2024 07:58]

Het aloude arbeid versus automatisering?
Of de arbeid die vereist is om de boel naar de EU te sturen?
Of heb je het over onderbetaalde werknemers?
ja, dat lijkt me wel de conclusie.

Moet wel zeggen dat het vooral met tv's is. Niet zo zeer met andere electronica.
totaal off-topic maar ben jij tevereden met de Jiayu G3? Ik heb em ook gekocht, maar ik ben bijzonder teleurgesteld, geen enkele chineze rom met kitkat 4.4.
Wat is de winst marge van de uhd toestellen in NL? De btw en andere bijtellingen?

Anders gezegd wat zijn de productie kosten? Als je die antwoorden hebt kun je noemen of we naief zijn of niet.

Ik vind het nogal naief om te geloven dat alleen dure devices goed zijn. Het is bekend wat een Iphone kost om te maken en wat de klant ervoor betaald. Toch verkoopt het goed. Tsja wat is naief...
Ik vind het nogal naief om te geloven dat alleen dure devices goed zijn.
Op zich heb je natuurlijk gelijk dat goedkopere apparaten ook goed kunnen zijn, maar volgens mij is het vaak zo dat wanneer MerkX als 'goed' bekend staat, de prijzen ook gaan stijgen, omdat MerkX zijn reputatie te gelde gaat maken (het blijft per slot van rekening een bedrijf dat zoveel mogelijk winst wil maken). Omgekeerd wil een bedrijf dat zijn produkten duur in de markt zet niet als 'slecht' te boek staan, want dan kunnen ze binnen de kortste keren de deur sluiten (want wie wil er nu de hoofdprijs betalen voor een slecht produkt?). Door de bank genomen is het, althans in mijn ervaring, in ~80% van de gevallen zo dat 'goedkoper' = 'minder kwaliteit'. Het is dan natuurlijk je eigen keuze of je de prijs/prestatieverhouding dan (nog) de moeite waard vindt; ik ben er inmiddels uit ervaring wel achter dat mijn 'ondergrens' van wat ik nog acceptabel vind toch wel in de medium tot hogere prijsklasse zit, en (vrijwel) niet te vinden is onder goedkope apparaten. En de prijs-kwaliteitverhouding is relatief wel slechter in het hoge segment, maar het midden-segment (zeg maar apparaten die nog wel boven mijn minimum-vereisten uitkomen en ook 'medium' geprijsd zijn) is non-existent. Dan kun je dus twee dingen doen: genoegen nemen met een apparaat dat niet aan je eisen voldoet maar wel een gunstige prijs-prestatieverhouding biedt, of een produkt kiezen dat wel aan je eisen voldoet en dan een minder gunstige prijs-prestatieverhouding op de koop toe nemen.
Het is bekend wat een Iphone kost om te maken en wat de klant ervoor betaald.
Kostprijs en verkoopprijs hebben doorgaans niet zo bar veel met elkaar te maken. De verkoopprijs is gewoon de prijs waarbij de fabrikant het gewenste aantal verwacht te kunnen verkopen. Dat heeft wel een beetje te maken met de kostprijs, maar ook met marketing, emotie, concurrentie en wat de consument gewend is qua prijzen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 51637 op 23 juli 2024 07:58]

De échte vraag is hoe je “goed” of “slecht” definieert. Dat een televisie een gammele plastic behuizing heeft is te verwachten als je een goedkoop modelletje koopt. Is het daardoor ook een slechte TV? Ik denk persoonlijk van niet – het ding staat op zijn plek, valt niet spontaan om en als je er elke vijf minuten aan gaat zitten sjorren doe je ook iets niet goed volgens mij, dus dat het dan een beetje flimsy is, zal me een worst zijn.
Is het erg dat er geen motion-sensitive afstandsbediening bij zit? Nee, want de originele AB gebruik is sowieso niet (want Harmony).

Zijn dat echter zaken waar, bij een review door sites zoals deze, punten voor afgetrokken worden? Ja, zonder meer. Een televisie zonder sjieke AB of een goedkoop plastic kastje zal lager scoren dan een duurdere TV met alle toeters en bellen. En die zal dus als “slechter” uit de test komen als andere toestellen en mensen kijken tegenwoordig toch vaak naar dat soort vergelijkingen…
Anoniem: 51637 @Seal642 januari 2014 12:19
De échte vraag is hoe je “goed” of “slecht” definieert.
Zeker, en dat is volgens mij een persoonlijke kwestie.
Dat een televisie een gammele plastic behuizing heeft is te verwachten als je een goedkoop modelletje koopt. Is het daardoor ook een slechte TV?
Dat hoeft zeker niet. Alleen, ik zie zelden een top-paneel in een flimsy behuizing. Meestal zit een top-paneel ook in een redelijke behuizing, want dat zijn de kosten niet. Een fabrikant weet ook heus wel dat een flimsy behuizing hem geen bonuspunten oplevert; eerder andersom, een paar euro meer uitgeven voor een mooie behuizing levert al snel een verkoopprijs op die enkele tientjes hoger ligt. Enkel een fabrikant die alleen maar op prijs (en dus niet kwaliteit) wil concurreren, en echt op alle millimeters wil besparen kiest een flimsy behuizing (en een kort netsnoer, en een afstandbediening in een default-off-the-shelf behuizing - en dus ook een niet zo goed panel, mindere electronica, etcetera).
Ja, zonder meer. Een televisie zonder sjieke AB of een goedkoop plastic kastje zal lager scoren dan een duurdere TV met alle toeters en bellen.
Klopt, maar dat is vaak niet het verschil tussen een 9 of een 4, maar eerder tussen een 5 of een 6. En mijn persoonlijke ervaring is dat produkten die minder dan een 7,5 - 8 scoren doorgaans (dat is die 80%) gewoon niet voldoen aan mijn minimum-eisen. Een tv die op een 6 uitkomt, komt daar vaak niet alleen omdat 'ie geen spiffy afstandsbediening heeft.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 51637 op 23 juli 2024 07:58]

Anoniem: 492006 @Nas T2 januari 2014 12:59
Wel eens een Xiaomi smartphone gezien of in je handen gehad ?
Dat ding is kwalitatief uitmuntend en kan met gemak concurreren met de bekende smartphone fabrikanten hun topmodellen. Uiteraard voor een "Chinese prijs". Dat wil niet zeggen dat voor deze tv hetzelfde zou gelden, maar ik vind het naïef om te denken dat de goedkope Chinese producten automatisch ook slechter van kwaliteit zijn.
Anoniem: 64119 @Nas T2 januari 2014 13:23
Ach het zegt tegenwoordig allemaal echt niet veel meer.

Mijn Philips middenklasser kapte er ook ruim voor de verwachte levensduur mee, zie:

productreview: Philips 37PFL5603D Blauw review door Anoniem: 64119

Een bekend defect dus door extreme bezuiniging op onderdelen.
Kostenbesparing voor fabrkant Philips: minder dan 1 dollar. :F :F :F

Hoeveel mensen gooien zo'n Philips middenklasse TV dan gewoon weg.........?
Ik zou zeggen: koop het spul, ga in je review klagen dat de kwaliteit om te huilen is en koop uiteindelijk toch een fatsoenlijk model en ben net zo duur uit. We hebben al gezien bij smartphones dat de chinese fabrikanten goedkoper zijn, maar dat de kwaliteit van scherm, behuizing, snelheid, stabiliteit en accuduur toch achterligt. Het moet ergens in zitten.

wat fout kan gaan:
Schermhelderheid
contrast
levensduur scherm
kleurechtheid
backlightbleeding, egaliteit zwart
snelheid schakelen kanalen
bereik afstandbediening
functies afstandbediening
Niet/slecht verwisselbare accu en half werkende oplader.
accu afstandbediening na 3 jaar aan vervanging toe
Hoeveelheid aansluitmogelijkheden
kwaliteit aansluitmogelijkheden (zoals hdmi 1.3)
Geen ophangmogelijkheden
robuustheid aansluitingangen
geen cli-slot en analoge en/of digitale tuner
spontaan schakelen van kanalen
spontaan uitvallen van de tv
oververhitting
inbranden scherm
energieverbruik
reflecties scherm
kwaliteit voet
kwaliteit geluid

kortom...als jij denkt dat voor €360 dit allemaal prima voor elkaar is, of tenminste voldoende van kwaliteit met ultrahd, dan zou ik dat toch onder de categorie naïef laten vallen.
Kortom, je noemt nu alles wat er mogelijk maar kapot zou kunnen gaan. Knap hoor, maar dat geldt natuurlijk ook voor elk 'Europees' mid en low end model, er worden altijd kosten bespaard op iets, simpel zat.

Ik ben het dan ook totaal niet eens met je opvattingen en je vergelijking met Chinese telefoons. Er zijn genoeg Chinese telefoons en tablets die zich kunnen meten met de highend van de 'Westerse' merken, maar die maar 1/3 van de prijs kosten of minder. Waarom zou dat voor TV's ook niet kunnen gelden? Deze Chinese bedrijven zijn bovendien grotendeels in staatshanden en kunnen bizar goedkoop produceren omdat ze geen gigantische winsten hoeven te boeken en relatief weinig overhead hebben.

Er is hier maar één iemand naïef en dat ben jij als je denkt dat de enige manier om een product aan de man te brengen de methode van de Samsungs en Panasonics in deze wereld is.

Ik zeg niet dat dit een topproduct is, maar het is zeker niet uitgesloten dat een Chinees bedrijf voor dit soort bedragen een toestel kan maken dat 90% van de capaciteiten en userervaring levert van een highend model van een merk dat jij wel waardig beschouwd en dat 7 of 8 keer zo duur is.
Knap hoor...
Dank je, dank je.
Er zijn genoeg Chinese telefoons en tablets die zich kunnen meten met de highend van de 'Westerse' merken, maar die maar 1/3 van de prijs kosten of minder.
Noem ze maar. Met onafhankelijke diepte-review. Wat tweakers heeft laten zien is dat de goedkopere chinese modellen niet zo goed zijn als de bekende modellen die hier regulier verkocht worden. De vergelijking met chinese fabrikanten is niet geheel terecht, het gaat er meer om de goedkope modellen.
Er is hier maar één iemand naïef en dat ben jij als je denkt dat de enige manier om een product aan de man te brengen de methode van de Samsungs en Panasonics in deze wereld is.
Haha, keer het om. Leuk, ken ik nog niet :9

Ik zal zeggen: de tijd zal het leren. Er zijn zat voorbeelden waarin mensen voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Helaas wordt er uiteindelijk toch ergens op beknibbeld en dat zie je negen van de tien keer terug. Ik zie niet in waar er ontwikkelingen hebben plaatsgevonden die het tegendeel bewijzen. Ja, het zal vast goedkoper kunnen, met een betere prijs/kwaliteit, maar dezelfde kwaliteit voor een lagere prijs vaak niet. Dus zo slecht doet de huidige markt het dan niet...
Jouw stelling is natuurlijk ook prima om te draaien. Het is net wat je zelf belangrijk vindt. Ik verwacht echt niet dat een UHD scherm van 360 euro een strak design heeft, dat er geen kleine foutjes in het design zitten, en dergelijke. Ik verwacht zelfs half dat de TV het na een jaar of twee zal begeven. Maar ja, ga je de prijsslagen op UHD dan afwachten, dan ben je dus twee jaar verder voordat je in Nederland diezelfde resolutie voor 700 euro aanschaft (ik denk zelfs dat dat zeer optimistisch geprijsd is)... of pak je nu een cheap-ass Chineesje en zie je wel hoe lang het duurt. Voor hetzelfde geld heb je namelijk geluk en kijk je vier-vijf jaar lang naar je UHD paneel terwijl de rest van het land nog op 1080p zit.
Als het een paneel is van de 3 bekendere merken en gewoon 2 jaar garantie heeft, lijkt het me een prima schermpje om als monitor te gebruiken.

''tv kijken'' op mijn 32'' HDTV doe ik al jaren niet meer, heb alleen een HDMI port nodig en hij moet werken, verder kunnen al die opties mij gestolen worden :p.
Nergens staat dat Skyworth dat niet doet. Misschien willen de Chinesen wel voorop gaan lopen met uhd en kost deze grap hun wat investerings centjes. Op deze manier creeer je wel een vraag in de markt en doorbreek je het ritueel van het kip-en-ei met nieuwe standaarden.
Nou ja, je kan deze schermen natuurlijk wel gewoon importeren, als de prijsverschillen zó groot blijven is dat wel heel hard de moeite :)
Anoniem: 51637 @Vayra2 januari 2014 11:43
Nou ja, je kan deze schermen natuurlijk wel gewoon importeren, als de prijsverschillen zó groot blijven is dat wel heel hard de moeite
Hmmm ... ik vraag het me af. Ik denk dat je, inclusief heffingen, belastingen en transport aan een inkoopprijs zit van ~800 Euro. Komen nog verkoopkosten bij, plus je moet nog winst maken; en dan heb je een produkt van (waarschijnlijk) C-kwaliteit, betekent heel veel nazorg (klagende klanten en kapotte apparaten; en zie jij als verkoper je geld maar eens terug te krijgen van je fabrikant uit China - dat betekent dat je de garantie uit eigen zak moet betalen). Ik denk dat je een verkoopprijs van minimaal 1200 Euro moet hebben. Zijn er mensen die zoveel willen betalen voor een C-merk tv? Ik niet, in ieder geval.

Voor persoonlijk gebruik zou het kunnen, maar ik vind het nogal wat om zomaar op de gok een paar honderd euro uit te geven aan een tv die je nog nooit in het 'echt' gezien hebt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 51637 op 23 juli 2024 07:58]

Toch zijn er veel goede ervaringen te vinden van mensen die hun 1440p paneel van een Koreaanse fabrikant hebben afgenomen, geimporteerd. Het is intussen ook big business geworden, en je kunt er pixelgarantie bij afsluiten voor een paar euro extra. Dat zal ook bij deze Tv's zo gaan zijn, daar kan je gif op innemen. Uiteindelijk gaat het om het paneel, helemaal als je er zelf een PC aan gaat hangen (wat ik bij een UHD TV eigenlijk wel verwacht, gezien het gebrek aan content) is alle bijkomende Smart TV zooi en features natuurlijk vrij overbodig, dingen als XBMC zullen je veel meer vrijheid gaan bieden.

Ben het met je eens dat het risico wat hoger ligt, maar het prijsverschil is dermate groot dat het best te overwegen valt - de verschillen tussen bijv een Dell 2713HM en de Koreaanse evenknie waren en zijn veel kleiner dan voor deze TV's zal gaan voorkomen, dus de kans is zeer groot dat het nóg interessanter zal zijn. Verder is het niet realistisch om te denken dat deze TV's, net als de 1440p monitoren, slecht zijn. Want ook in Azie zitten er weinig fabrikanten te springen om een slechte naam.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 23 juli 2024 07:58]

Zeker, dat heb ik ook gedaan. Ik heb een 1440p scherm uit Korea gekocht, totale kosten kwamen uiteindelijk uit op 330 euro. Ik heb vorige week hetzelfde gedaan met een 4k tv. De US amazon verkoopt al een tijd 4k tv's van Seiki, ik heb het 39" model gekocht voor 600 euro (was 500 dollar op amazon) en dat is inclusief alle kosten die er bij komen.
Is dit ook een patentenkwestie? Ik kan me voorstellen dat er veel gepatenteerde technologie zit in de TV welke bij een export naar Europa voor de nodige rechtszaken en importverboden kan zorgen.
Dat is idd zo, ik zag de titel en dacht 'He, dat is interesant wanneer die hier heen gaan komen'. Maar helaas ontmoedigd de EU dit door torenhoge belasting te heffen op steeds meer producten uit China.

[Reactie gewijzigd door MrR0b3rt op 23 juli 2024 07:58]

Dit is al zo vaak gezegd..
Ik ben blij dat de EU hier heffing op legt.
De prijzen in China zijn niet voor niets zo laag....
Kinderen maken daar "jouw" televisie.
Stel we heffen geen belasting; dan gaan de bedrijven die wel de mensenrechten respecteren op de fles omdat ze nooit zo laag kunnen prodcuceren als China...
Het enige wat bedrijven hier nog zouden kunnen doen is de lonen gelijk trekken met China. En daar wordt je dan vrolijk van?
Het is inderdaad goed dat ze iets doen om het te verbeteren. Maar de Sony, Samsung etc. worden ook gewoon gemaakt onder erbarmelijke omstandigheden. De perikelenvan de iphone vergeten met hun fabriek? daar werd niet alleen Apple spullen gemaakt, maar ook andere fabrikanten maakten daar materialen. Vreemd genoeg werd alleen Apple genoemd. (heb zelf geen apple)

punt is: beide is verwerpelijk, en duur en betrouwbaar merk betekend niet dat ze wel "fair" ontwikkeld worden.

Belasting is IMHO niet de oplossing. Als een bedrijf zich in een "westers" land inschrijft en daar producten uitbrengt, moeten ze ook "fair(er)" produceren. Anders mag het niet verkocht worden. Dan werk je aan een oplossing. Want bedrijven zitten maar graag in nederland bijvoorbeeld, omdat dat belastingtechnisch fijn is. Daar kan je ook eisen aan stellen. Maar we zijn dan bang dat ze weg gaan.
Bedrijven 'zitten' niet in Nederland, dat zijn gewoon brievenbusmaatschappijen. Het punt daarmee is dat, als ze niet in Nederland zitten, ze gewoon in een ander land gaan 'zitten' waar deze faciliteiten ook voorhanden zijn. Je lost het probleem er niet mee op, niet eens gedeeltelijk.

Wat dat betreft snap ik de pragmatische houding van de Nederlandse regering wel; of we lossen het internationale probleem internationaal op, of anders niet. En zolang dat niet gebeurt kan je maar beter het land zijn waar die multinationals gevestigd zitten.
Als een bedrijf zich in een "westers" land inschrijft en daar producten uitbrengt, moeten ze ook "fair(er)" produceren. Anders mag het niet verkocht worden. Dan werk je aan een oplossing.
Dat is toch exact wat er nu gebeurt? De EU heft extra belasting over producten die niet/minder fair geproduceerd worden. Dat is in feite een gedeeltelijk verkoopverbod, want de afname wordt er drastisch door verminderd.
Ik zeg ook niet dat het een slecht iets is om daar belasting op te hebben, maar belasting heffen gaat er niet voor zorgen dat de arbeidsomstandigheden in China verbeteren. De EU ziet het alleen als melkkoe, er wordt namelijk niet gesproken over acties die ondernomen worden om de omstandigheden daarin te verbeteren.
Terug naar de economieklas jij. Natuurlijk is een heffing wel een prikkel voor fabrikanten om anders te acteren. Zij willen maar al te graag die grote, welvarende markt van Europa de EU betreden. Het is juist die markt waar de marges te halen zijn, niet de thuismarkt in China.

En het mooie is, dat als China op hetzelfde welvaarts- en kennisniveau als de EU komt, het land waarschijnlijk ook talloze instituties huisvest waar dit ook weer gebeurt.

Het is natuurlijk even slikken als je deze prijzen ziet, maar ik ben blij dat er op die manier naar het grote plaatje gekeken wordt, in plaats van naar dat eigenlijk totaal irrelevante prijskaartje.
Niet alleen de EU en/of US. In China zelf staan ze ook steeds vaker stil bij dergelijke misstanden.
Foxconn gaat veel meer investeren in automatisering zodat simpele taken door machines worden uitgevoerd. Het mes snijdt daarbij aan meerdere kanten, betere kwaliteitscontrole en dus betere producten, een fout is in dergelijke gevallen bijna een hele batch afschrijven,
maar ook binnen China worden ze beter aangeschreven.
Foxconn is niet beter geworden door EU heffingen, dat komt omdat Apple en HP te kijk werden gezet doordat ze hun spullen daar lieten fabriceren. Daarna hebben Apple en HP eisen gesteld aan de omstandigheden bij de productie.

De EU heffingen zijn er alleen maar om te voorkomen dat onze eigen industrie er aan onderdoor gaat. En daarmee ook onze economie, als we alles importeren omdat het daar goedkoper is verdwijnt hier steeds meer geld.

[Reactie gewijzigd door PuzzleSolver op 23 juli 2024 07:58]

Nee, dan ontstaat er meer geld in de landen waar het heen gaat. Die hebben vervolgens weer onze expertise nodig om dat geld te gebruiken voor groei en hoogwaardige productie.

De economie is niet één of andere statische werkelijkheid; het is constant in beweging en is aldoor aan verandering onderhevig. Hoe groter economieën buiten de onze hoe voordeliger voor de onze. Het is een soort doemdenkerij dat wij tegen zij, hun tegen ons, jullie hullie. Zo werkt het misschien in de micro-economie, in jouw portemonnee of tussen twee concurrerende bakkers. Maar in de macro-economie werkt het heel anders. De grootste reden waarom onderbuik in de economie zo desastreus is.
Ook een markt zo groot als de hele wereld is een gesloten systeem.
Dus als ons geld daar naartoe verdwijnt, zijn we het echt kwijt.
Beter om hier mensen aan het werk te houden.
Het probleem van de slechte werkomstandigheden voor arbeiders wordt dus opgelost door arbeiders te ontslaan. Jippie.
Verleden wijst iets anders uit.

Kinderen konden naar school en moeders konden thuis blijven.
In het verleden leidde emancipatie van arbeiders tot betere arbeidsomstandigheden.

Vandaag leidt emancipatie van arbeiders tot delokalisatie naar elders ter wereld.
Dat bewijst toch alleen maar mijn stelling? Hoe hoger de welvaart hoe meer instituties er ontstaan om ook arbeidsrechten te bewaken.
De heffing is de motivatie om er iets aan te doen. Ofwel pak je als fabrikant het probleem aan door de arbeidsomstandigheden ter plaatse te verbeteren, ofwel verhuis je de productie naar Europa zelf waar de regelgeving sowieso een stuk strenger is, maar als europees producent moet je dan niet langer importbelastingen betalen.
Zeker, alleen door een 'eu' TV te kopen help je niks. Verreweg de meeste apparatuur wordt nog steeds in China geproduceerd, en we weten allemaal hoe het er bij Foxconn aan toe gaat. Pas wanneer een EU apparaat ook daadwerkelijk met betere resources gemaakt wordt hebben ze in mijn ogen recht er op te heffen. Een beetje het FairPhone idee dus.
Zolang zowel chinese als europese aparaten op dezelfde manier gemaakt worden is het niets anders dan marktwerking, als jij iets voor 5 euro kan maken terwijl EU het voor 10 euro maakt, en de kwaliteit is nagenoeg gelijk, dan pak ik die van 5 euro. Pas wanneer de 10 euro niet door kinderhandjes gemaakt is (wat nu veelal niet het geval is) ben ik 100% bereid de meerprijs te betalen.

EU lost kinderarbeid niet op door belasting te heffen en haar eigen zakken te vullen. Noem het kort door de bocht, maar zo zie ik het.
we weten allemaal hoe het er bij Foxconn aan toe gaat.
Nee, je denkt te weten hoe het er aan toe gaat vanwege de artikelen die wel eens voorbij komen.
Jah er gebeurd weleens wat bij Foxconn maar zo erg als de media het maakt is het niet.

Die zelfmoordnetten? Het percentage wat zelfmoord pleegt is lager dan menig Europees land zou willen. En meestal komt het niet eens door arbeidsomstandigheden maar prive / familie.
Kinderarbeid? Vrijwel nihil op een paar stagiares na of ID-fraude. Komt helaas wel eens voor dat jongeren op de ID-pas van een ouder iemand een baan proberen te krijgen. Daar kan Foxconn behalve goede ID-controle weinig aan doen. Je kan namelijk in China redelijk moeilijk je ID-foto veranderen. Dus als je 30 bent heb je nog steeds je ID waar je als 15 jarige op de foto staat.

Controles zijn er bijna maandelijks, door de overheid en door toeleveranciers / afnemers.
Gaat toch weg. Niet specifiek over Foxconn maar ik heb de reportages zelf gezien niet alleen van kinderarbeid maar ook volwassenen die belachelijke uren moeten maken, in de fabriek moeten slapen met 20 man op elkaar gestapeld in hokken waar de kakkerlakken voorbij kruipen en waar jij spontaan zou gaan kotsen als je de wc's alleen al zou zien.

Bij Foxconn gaat het mischien beter maar waarschijnlijk ook alleen maar voor de camera en tijdens de controles. Overal (ook hier in het westen, was het Lidl of Aldi? Maar ook bij de AH) waar mensen bedreigd, gemanipuleerd en geintimideerd werden?). Zo erg dat ze niet eens op camera hun verhaal durfden te doen en dat er mensen gevlucht waren omdat ze niet meer op hun werk durvden te komen. Dat was hier in Nederland dus he?

Er wordt energie gestoken in ons voor de gek houden, dat is wat er gebeurd. Verhaal van dat Angora konijnenbont niet gehoord zeker? Worden levend gevild. Toen het in het nieuws kwam waren ze allemaal zo verbolgen, alsof ze het niet wisten. Stelletje huichelaars zijn het, en jij trapt er in.

Dus blijf het maar lekker goed praten, je hebt je kop in het zand zitten.
Je praat dingen naar je eigen wil. Je bagitaliseert enorm en maakt aannames die niet kloppen.

Natuurlijk is Foxconn enorm populair, het is de beste werkgever in China. Dat betekent niet dat het goed is, het is alleen beter dan de rest. Ik denk dat dat genoeg zegt over het land.

Maar mischien ben je chinees en voel je je enorm aangevallen omdat je van je land houd? Ik hoop als dat zo is dat je op z'n minst begrijpt dat het geen persoonlijke aanval is. Ik vind alleen dat je te veel goed praat, mischien ben je net zo bevooroordeeld als ik (wij), maar positief in plaats van negatief.
Ten eerste ben ik gewoon een dood nuchtere Nederlander.

En ten tweede ben ik realist. Misschien komt het doordat ik een goede opleiding heb gehad maar mij is geleerd zelf onderzoek te doen, zelf te ondervinden.
Natuurlijk is Foxconn enorm populair, het is de beste werkgever in China. Dat betekent niet dat het goed is, het is alleen beter dan de rest. Ik denk dat dat genoeg zegt over het land.
Euh, er zijn zat bedrijven populairder. ICBC, Bank of China (het gehele bankwezen is mega populair en dus ook enorm lastig om een baan te vinden. zou er iets mee te maken kunnen hebben dat Chinese banken tot de rijkste te wereld behoren).
Tencent, Huawei, ZTE om er maar een paar te noemen, zijn er veel meer maar die zeggen je waarschijnlijk niks.

Foxconn is de grootste werkgever (als je de overheid niet meetelt), niet de populairste.
Wat een heerlijke manier om gewoon ouderwets protectionisme goed te praten.
Helemaal mee eens.
Van zonnepanelen werd ook beweerd dat ze in China door kinderen in elkaar werden gezet. Die kinderen bleken echter ook gewoon robots te zijn, omdat mensen de vereiste nauwkeurigheid niet halen.
Probleem was echter dat de (lokale) overheid miljoenen beschikbaar stelden om fabrieken te bouwen, want ondanks dat robots veel van het werk doen, zijn er nog steeds honderden mensen handen nodig voor andere werkzaamheden en die mensen hadden geen werk.
Wat de chinese overheid dus deed was investeren in de zonnepanelen industrie waardoor deze enorme proporties aan nam en china binnen 5 jaar van onbetekenend naar grootste product ging en ook aan miljoenen mensen werk verschafte.
Echter vind men hier dat bedrijven zonder staatssteun moeten kunnen overleven en dat producten niet onder de "marktprijs" verkocht mogen worden, omdat dit oneerlijke concurrentie zou zijn voor fabrieken in onze regio.
In China zag men een groter plaatje. Daar hadden ze liever 1 miljoen mensen aan het werk met bedrijven die steun nodig hadden, dan 1 miljoen mensen die niets deden en volledig van de staat afhankelijk waren. De optelsom was simpel. Door in de fabrieken te investeren was minder geld nodig om mensen te voeden dan om niet te investeren.
In Europa interesseert het de overheid geen zak of er 10000 extra werklozen bijkomen, zolang de aandeelhouders in de grote bedrijven hun zakken maar goed gevuld kunnen houden.
De EU had gewoon ook een paar miljard moeten investeren in de solar industrie, zodat er HIER minder werklozen waren en wij hier zonnepalen uit de EU gingen kopen. Nu hebben ze de prijs van zonnepanelen in de EU verhoogt, mensen kopen ze niet meer en is het probleem nog groter.
Je krijgt van mij punten voor deze heldere uitleg vanuit een niet-Westers perspectief.

Onze fout is altijd dat wij beredeneren vanuit ons eigen Westerse standpunt van een vrije en open markt, en een koloniaal verleden waarin wij 'ontdekt' hebben dat handel drijven en spelen met import/export voor ons gunstig uit pakt, onder andere dankzij geografische ligging. Wij vinden oprecht dat 'de manier' waarop wij eea inrichten de beste is. Die Chinezen, die spelen vals. Is het niet door milieuvervuiling dan wel door gebrekkig arbeidsrecht, geen persvrijheid of te lage lonen.

Maar we vergeten dan gemakshalve dat China een totaal ander land (zeg maar gerust: imperium) is, dat daar 1/3e van de wereldbevolking leeft en dat het land er een compleet andere cultuur op na houdt. Maar ook een ander arbeidsethos. Daar horen ook andere normen en waarden bij. Is het daarmee allemaal geweldig in China? Nee. Het is anders. We moeten echt eens stoppen met het hangen van een waardeoordeel aan iedereen die dingen niet zo doet als wij. Want dan krijg je dus ook oog voor het comment hierboven van smartsys' waarin hij een beeld schetst van een overheid die vooruit denkt en slim investeert.
Denk je nu echt dat een Chinees op fundamenteel niveau anders is dan wij? Elke Chinees wil in vrijheid leven, het recht hebben op een welvarend leven en in geluk leven. Daarom hebben we het hier over de universele rechten van de mens. We hebben het hier over de wetenschap economie.

En de wetenschap economie, die er is om ons meer inzicht te bieden in optimale markten en zorgt voor een eerlijk speelveld waarbij het individu zich kan ontplooien, heeft ons in tal van voorbeelden laten zien dat staatssteun en protectionisme in geen geval tot meer welvaart leidt. Het leidt tot werkloosheid, gemiste handelskansen en onderontwikkelde sectoren.
Onze fout is altijd dat wij beredeneren vanuit ons eigen Westerse standpunt van een vrije en open markt, en een koloniaal verleden waarin wij 'ontdekt' hebben dat handel drijven en spelen met import/export voor ons gunstig uit pakt, onder andere dankzij geografische ligging.
Heb je enig idee hoe ridicuul het is om dit in een discussie over China als argument te gebruiken? China, de exportmotor van de wereld? Het land dat 10% groei per jaar kent dankzij openstelling van de markt en exportgedreven industrieën? Je kletst maar wat in de hoop een of ander waardeoordeel te geven.
Denk nou toch eens na man. Wat als we met z'n allen staatssteun gaven? China subsidieert €1, reactie EU: €2. Reactie China: €3. Enzovoorts. Straks zijn we met z'n allen belasting aan het heffen en betalen om zo goedkoop mogelijk zonnepanelen te produceren. In feite gewoon roofbouw op een economie.

En wat denk je dat er met de rest van de economie gebeurt? Die trekt zwaar in het slop met als gevolg enorme werkloosheid. Zitten we dan met z'n allen goedkoop zonnepanelen te produceren.

Wat jij hier predikt is niks anders dan protectionisme.
In Europa interesseert het de overheid geen zak of er 10000 extra werklozen bijkomen, zolang de aandeelhouders in de grote bedrijven hun zakken maar goed gevuld kunnen houden.
En dit vind ik al helemaal van de zotte. Je zet China tegenover de EU, en China komt er bij jou als winnaar uit als het gaat om waardering van het individu? 8)7

[Reactie gewijzigd door Emgeebee op 23 juli 2024 07:58]

1) Ik ga er eigenlijk van uit dat onze huidige, dure, televisies ook door kinderhanden worden gemaakt
2) Volgens mij gaan er niet zoveel manuren zitten in het bouwen van een televisie, het lijkt me voornamelijk een gerobotiseerd proces. Ook met EU lonen zal dezelfde tv geen 1000 euro kosten.
Er zijn meer mensen bezig met die TV dan de 'handen' op de werkvloer. Denk aan alles dat een bedrijf nog meer nodig heeft: administratie, verkoop, distributie, HRM, etcetera. Ook die krachten kosten gewoon veel en veel minder dan in het Westen, terwijl daar dingen als kinderarbeid juist vrijwel geen rol spelen. Ook het transport zal goedkoper zijn, alleen al dankzij lagere wegenbelasting en brandstofprijzen. Zo kan ik nog wel even doorgaan...
De heffing veranderd daar niets aan, alle producten worden in China in elkaar gezet, door de heffing moeten ze wel goedkoop produceren. En het houd ze van de straat.
Als het de overheid werkelijk zoveel zou uitmaken dan zouden die belastingen ten goede komen voor de zielige kindertjes die staan te zwoegen in China. Dat is niet zo, het verdwijnt in De Kist.
You're missing the point.
Wij kunnen helaas niets doen aan het Chinese regime.
Wij kunnen wel voorkomen dat het erger wordt door het hier niet te pikken.
Alleen een revolutie in China zal uiteindelijk de omstandigheden kunnen veranderen.
Dat het in De Kist verdwijnt heeft uiteindelijk onze hele gemeenschap baat bij, toch?
Maar het doel is niet de kist vullen, maar voor jou de interesse weg te nemen om goedkoop in China te bestellen.
Het valt mij tegen dat vele westerlingen ALLEEN maar met hun portemonnee denken. Dat je uberhaupt 5 televisies in je huis hebt staan geeft toch maar aan dat je het niet echt slecht hebt in Nederland...
Dit klinkt natuurlijk heel erg nobel, maar dit is niet het werkelijke doel van importheffingen. Dat is namelijk gewoon het beschermen van de eigen markt en belangen. Als wij allemaal TV's uit China kopen voor de helft of minder storten de markten in de EU gewoon in, wat zorgt voor gigantische economische schade.

Het klinkt natuurlijk heel mooi dat je dat vooral doet ter bescherming van de arbeider, maar het zal ons een worst wezen hoe de arbeidsomstandigheden er in China uit zien. We kunnen daar toch vrij weinig aan doen, die tijd is voorbij, omdat de Chinezen en andere landen buiten de Westerse wereld ook een stuk kapitaalkrachtiger zijn geworden. In die zin hebben ze dus nog veel minder dan vroeger een boodschap aan het opgeheven vingertje van de EU. Waar het vroeger nog een economisch dwangmiddel kon zijn, denk aan een boycot, is dat nu veel minder het geval.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 23 juli 2024 07:58]

Ik heb geen 5 TV's, ik heb er 1. Een LG wel te verstaan en gewoon bij de BCC gekocht.

Maar jullie hebben allemaal je kop in het zand. al die onderdelen van vrijwel alle merken die wij kunnen kopen worden grotendeels in landen gemaakt waar kindertjes werken. Of waar volwassenen voor omgerekend een paar euro in de week 100 uur moeten werken en de hele week met 20 man in 10m2 moeten slapen naast de fabriek. Ik heb de reportages gezien hoor van vrouwen in textiel fabrieken die ONZE kleding maken. Niet alleen van electronica dus, van zo ongeveer alle producten.

En ik denk inderdaad met mijn portomee. Ga jij maar lekker onder valse voorwenselen extra veel geld uitgeven, moet je zelf weten. Het helpt geen flikker namelijk want het extra geld dat jij uitgeeft verdwijnt in de zakken van mensen die al te veel geld hebben.

Ik juich het niet toe om deze goedkope chinese produkten te kopen, maar ik heb ook niet zo naief te denken dat wat wij hier in de winkels kopen allemaal vrij is van kinderarbeid.
maar ik heb ook niet zo naief te denken dat wat wij hier in de winkels kopen allemaal vrij is van kinderarbeid.
Zie jij dat ook maar iemand beweren hier dan? Het is natuurlijk vreemd om de ene sector niet te belasten omdat het probleem in een totaal andere sector ook voorkomt.

En natuurlijk zit er ook een vorm van bescherming in; als we die panelen hier op die manier op de markt brengen dan zullen bedrijven in Japan, Zuid-Korea etc die meer aan mensenrechten doen weggeconcurreerd worden en wordt dat gat weer opgevuld door meer kinderarbeid.

Volgens mij denk jij te zwart-wit, hun tegen ons, wij tegen hullie. Zo simpel zit de wereld helaas niet in elkaar.
Maar jullie hebben allemaal je kop in het zand. al die onderdelen van vrijwel alle merken die wij kunnen kopen worden grotendeels in landen gemaakt waar kindertjes werken. Of waar volwassenen voor omgerekend een paar euro in de week 100 uur moeten werken en de hele week met 20 man in 10m2 moeten slapen naast de fabriek. Ik heb de reportages gezien hoor van vrouwen in textiel fabrieken die ONZE kleding maken. Niet alleen van electronica dus, van zo ongeveer alle producten.
Net zoals je overovergrootvader tijdens het begin van onze industrialisering. De chinezen moeten stilletjes aan vakbonden beginnen op te richten en hun volk hoger scholen.
Dat het perfect mensvriendelijke product niet bestaat dat weten we allemaal. Maar je kan wel het meest mensvriendelijke product kopen !!!
Evolutie produceert ook geen perfectie maar zie wat een ophoping van kleine keuzes kan veroorzaken.
Ik geloof niet in het meest mensvriendelijke produkt en ik geloof ook niet dat als ik meer betaal ik daar de mensheid mee help.

Als deze chinese TV in Nederland te koop zou zijn zou ik hem gewoon kopen als ik een nieuwe TV nodig had.

Ik kan werkelijk niet geloven dat mensen zo naief zijn dat ze denken dat duurdere produkten op de nederlandse markt onder betere mensvriendelijke omstandigheden gefabriceerd worden dan een goedkope chinese TV die hier niet te koop is.
Kinderen? Bron graag.
Kinderarbeid in fabrieken zoals deze komt zelden voor in China. Enkele fabrieken hebben weleens 15-jarige stagieres maar verder dan dat is er vrij weinig echte kinderarbeid te vinden in de fabrieken. itt tot landen zoals India, Bangladesh etc.

De situatie in de fabrieken zijn de laatste jaren zeer sterk verbeterd in China. Een van de redenen waarom bijv Foxconn uitwijkt naar Brazilie.
Ik stel niet dat alles door kinderhanden gemaakt wordt. Ik ben wel van mening dat dat veel meer gebeurd dan we weten. Maar juist als het NIET gebeurd heeft de EU er zich in mijn ogen niet mee te bemoeien. Als het in China (of egaal waar) eerlijk gemaakt wordt, en de prijs is de helft van een EU product, dan moet de EU producent zakken met zn prijs. Klaar. Kan hij dat niet prijst hij zich uit de markt. Concurrentie heet dat. Bananen worden ook niet in NL geteeld, omdat het veel te duur is om ze hier te verbouwen. Als 'we' als EU zijnde niet tegen China kunnen opboxen qua electronica moeten we het ook niet doen.

Wederom zwart/wit, ik snap best dat de levenstandaard en ook de leefomstandigheden in Azië anders is (en ja, ook ik ben vaker in Azië geweest). De mentaliteit van de mensen is ook anders, de hele cultuur is anders. De prijsniveaus liggen in de regel fors lager dan hier, een aantal munteenkoersen zijn interessant voor Europa. Ze doen veel minder aan het mileu (al wordt dat ook beter beetje bij beetje), en ga zo maar door.

Het blijft echter een feit dat ze goedkoper produceren dan hier in Europa, dat is 'gezonde' (mind quotes) concurrentie. Wat de EU doet met zn heffingen is pure betutteling van het volk en krampachtig banen / bedrijven houden die het op eigen kracht niet kunnen, om de eigen EU zak mee te vullen. Natuurlijk, als die bedrijven (bv zonnepanelenfabrikanten) de fles op gaan, heb je weer het probleem van honderden / duizenden mensen zonder werk, maar ik blijf erbij als je niet fatsoenlijk qua prijs/kwaliteit kan concureren moet je het ook niet doen. Er zijn genoeg markten waar we wel goed in zijn.

[Reactie gewijzigd door Rataplan_ op 23 juli 2024 07:58]

Dat hele heffingenstelsen werkt krampachtig.

En Chinese zakenlui zijn vindingrijk zat om er om heen te gaan.
Die kopen een Europese fabrikant (Saab?), of fabriek (oude Dell / Intel fabriek), werken met tussenleveranciers of andere slimme trucjes.
Het probleem is dat de EU in geen enkele sector een competitief voordeel heeft. Dit is het tijdperk waarin mensen doen waar ze zin in hebben en van de overheid verwachten dat die bijspringt als de sector het slecht doet.

Zonder Europees protectionisme zou elke industrie naar een ander continent vertrekken.

Wat de Europese landen moeten doen is zich toeleggen op specifieke sectoren en die zo hard mogelijk steunen (en flexibel nieuwe sectoren aanboren) op alle vlak: opleiding, subsidies, mobiliteit, enz. Een beetje zoals India met IT en textiel. Mensen die een andere carrière willen uitbouwen, verhuizen dan maar naar het land dat die sector ondersteunt.

De toekomstige wereld: wil je in IT gaan, dan verhuis je naar India, wil je in de auto-industrie gaan dan verhuis je naar Tokio of Stuttgart, wil je fabrieksarbeider worden dan ga je naar China, enz.
Ik woon zo'n 50km van een groot Foxconn complex vandaan en kom er redelijk vaak over de vloer, ja.
Ik zeg niet dat het allemaal onzin is maar alles wat de media je voorschoteld geloven als 100% de waarheid is gewoon dom.

En of je geloofd of niet dat ik in Shenzhen woon zal me eerlijk gezegd aan me reet roesten op z'n Hollands gezegd.
Okee, dat is wat populistisch uitgedrukt.
Het zijn uiteraard voor het grootste deel volwassenen. Maar wereldwijd zijn er nog steeds 168 miljoen kinderen aan het werk volgens de laatste cijfers van de ILO (tak van de VN) en 60% daarvan komt uit Azie.

Het gaat niet alleen om de kinderen; het gaat er ook om dat de lonen zo laag zitten dat mensen daar 2 of 3 banen moeten hebben omdat ze met 40 uur werk nooit genoeg verdienen om de kost te verdienen. (zie). Ook wordt er te weinig aandacht geschonken aan de veiligheid.
Ondanks de verbeteringen die China doorvoert zitten ze nog mijlenver verwijderd van onze standaarden. Jammer genoeg doen Westerse bedrijven daar vrolijk aan mee door een deel uit te besteden aan dit soort uitbuit bedrijven; misschien in de veronderstelling dat Chinese bedrijven hun zaakjes wel op orde hebben. En natuurlijk zullen er ook genoeg tussen zitten waarbij dat ook zo is. Helaas alleen al in Azie 78 miljoen kinderen aan het werk; dat is bijna 5 keer Nederland met alleen maar kinderen...

[Reactie gewijzigd door rrenzo op 23 juli 2024 07:58]

http://www.sears.com/seik...ultra-hdtv/p-05703146000P

Ben je voor ~600 euro klaar inclusief verzenden en belasting en in een week in huis.


link aangepast

[Reactie gewijzigd door femmer op 23 juli 2024 07:58]

Volgens mij is de link niet helemaal goed maar het klopt wel. Ik heb net zelf een Seiki gekocht, 600 euro en in mijn geval had ik de tv 3 dagen nadat ie was verzonden.
ik probeer de link te gebruiken voor het zoeken naar producten maar die schiet elke keer naar het hoofdscherm?? Doe ik iets verkeerd? ook zoeken op specifiek product geen resultaten ;(
Niet in europa, maar toch:
http://www.amazon.com/gp/...741482&pf_rd_i=1001007601
Zo heel opzienbarend is dit nieuws dus ook weer niet, deze TV staat namelijk al een tijdje te koop bij amazon. 499 dollar is momenteel 363 euro... dus...

edit: Hun 50" model dat er ook bij staat is trouwens een stuk goedkoper nog dan wat hier in het artikel gemeld wordt.

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 23 juli 2024 07:58]

Ik heb vorige week die Seiki besteld op de US Amazon en sinds maandag staat ie op mijn bureau, werkt perfect.
De (veiligheids)regels zullen in Europa wel een stuk strenger zijn, dat in combinatie met hogere belastingen, locale distributie kosten en de prijs van de TV zal al snel omhooggaan.
Ik denk niet dat het zo makkelijk gaat. EU commissies worden dan hard gelobbyd door grote bedrijven zoals Samsung, Toshiba enz. met beschuldiging dat deze Chinese bedrijven grote subsidie ontvangt van de overheid.

dus 360 euro + importheffingen + andere Europese belastingen wordt het dan.
Zouden ze dit maar eens een keer in Europa moeten proberen, al verkoop je de tv voor 600 euro. Ik denk dat ze alsnog als warme broodjes over de toonbank gaan.

Denk dat dit een goede ontwikkeling is, zodat wij hier in Europa misschien ook gaan zakken in prijs ?
Chineze bedrijven staan niet bekend om netjes allerlei patent-gelden af te dragen.
Grote kans dat deze tv's veel duurder zouden zijn als ze netjes alles betalen dat ze zouden moeten voor europeze en amerikaanse markt.
:(
Heb jij de kwaliteit van gezien?

In de tijd dat wij thuis een LG HD Ready TV van 32" voor 299 euro kochten (wat destijds voor die specificaties super goedkoop was) kocht mijn kennis via chinese website een 42" FHD TV voor 340 euro (incl alle kosten).

Onze TV ging in al die jaren maar 1x stuk maar dat viel binnen de garantie en werd binnen 4 dagen thuis gerepareerd, zijn TV ging na 2 jaar helemaal stuk, wat in mijn ogen lang was omdat de kwaliteit van dat ding zwaar belabberd was.

De vraag is hoe de kwaliteit van deze TV is, misschien beter misschien niet al koop je tegenwoordig voor 400 euro een 42" FHD TV van A-merk, met een normale tot prima kwaliteit, qua specificaties winnen de Chinese TV's dan weer wel.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 23 juli 2024 07:58]

Daar heb je zeker een punt. Ik heb zelf een Seiki 4k tv via de Amerikaanse Amazon gekocht (600 euro) en daarmee neem ik een risico. Maar het enige alternatief is, op dit moment, om 4x meer uit te geven voor iets uit nederland. Dan wil ik wel een gokje wagen :)
tja, en ik ken ook genoeg mensen die ook zo'n chinese/koreaanse tv hebben geimporteerd en helemaal geen problemen hebben, en ook mensen die een LG/Samsung/Panasonic/Philips tv hebben gehad en die ook al vaker bij de reperateur heeft gestaan..

het is tegenwoordig gewoon mazzel hebben met alle electronische apparatuur, het is tegenwoordig meer een uitzondering dat er niets mee aan de hand is, dan dat het een uitzondering is dat er iets mee gebeurd..
Ja 1 tv van een kennis is alles bepalend natuurlijk :).

Jouw tv had net zo goed kapot kunnen gaan en die van hem niet. Het kwam toevallig zo uit en dat komt jou nu goed uit dat je een mooi verhaaltje kan vertellen maar het raakt kant noch wal. Pas als je gaat kijken over honderden dan wel duizenden tv's dan krijg je een beeld van de duurzaamheid van zo'n apparaat.
Zoals met zonnepanelen? De EU steekt daar gewoon een stokje voor hoor :)
Anoniem: 562971 @tomdabom2 januari 2014 11:56
In mijn Expert tijd jaren terug hadden wij zo een beetje de primeur met een van de eerste Philips flat TV's en die had toen een prijskaartje van 25.000 gulden 8)7 Dus de afgelopen jaren zijn de prijzen al fors gezakt :)

Wel een hele leuke dag, want dat was toen (42 Inch*) een knoeper van een flat :D

* Zo even uit het blote hoofd :>
Erg jammer dat ze niks in europa uitbrengen.. Zou er voor die prijs meteen een aanschaffen :+
Hoop dat het een doorbraak in de markt is en dat er meer UHD tv's voor die prijs uitkomen!
Kijk dan maar eens naar de 4k modellen van Seiki. Voor 600 euro kun je een 39" model kopen op Amazon, bij mij was ie zelfs binnen een week bezorgd.
360 is wel een wezenlijk verschil met 600 euro :+
360 is de pure aanschaf kosten. 600 euro is 500 dollar voor de tv + 21% btw, 14% import heffing + verzendkosten. Deze tv zal dus waarschijnlijk ook ongeveer 600 euro kosten als je 'm hier wilt hebben.
Benieuwd naar een review! :+

Vraag me wel af in hoeverre 'budget' daarzo te vergelijken is met 'budget' hier.

[Reactie gewijzigd door LuisjeNL op 23 juli 2024 07:58]

Afgaande op de low budget iPhone oordopjes van $2 en vergelijkbare producten vrees ik dat het niet heel erg positief kan zijn. De prijs is dermate laag dat je je serieus gaat afvragen (zelfs voor de Chinese markt) waar die prijs vandaan komt. Dat moet gewoon zijn door flink te bezuinigen op bepaalde componenten.
Zo laag is de prijs niet in vergelijking met andere modellen en merken hier in China.
Dat tv's in Nederland nou zo duur zijn, tjah.

Maar ook merken zoals LG, Philips, Samsung etc zijn hier in vergelijking met NL gewoon goedkoper. En daarbij zijn er een hoop goedkopere merken zoals Skyworth. Meer concurrentie = lagere prijzen.
Of op arbeidsomstandigheden. Of milieu.

Van tijd tot tijd komt er op Tweakers een bericht over het gegeven dat Apple bij inspecties van hun leveranciers heeft ontdekt dat er te jonge werknemers aan de produktielijnen staan. Of dat er in sommige gevallen veiligheidsmaatregelen zijn overtreden.

Apple brengt deze zelf naar buiten.

Zo'n producent als dit? Heb sterke twijfels of die zich netjes aan de arbeids- en milieuregels houdt. Maar dat ga je ook niet lezen, totdat het zo erg wordt, dat je het uit de ruimte kan zien:
http://www.theatlantic.co...see-it-from-space/282272/
En het is niet alleen de luchtkwaliteit:
http://www.nytimes.com/20...nk-chinas-air-is-bad.html

Maar je ziet het ook wel aan de reacties hier, omdat dat soort dingen onzichtbaar zijn voor ons in het Westen, focussen we ons al snel alleen maar op de prijs.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 23 juli 2024 07:58]

och och, het is tot nu toe vaker dat organisaties apple er op wijzen dat in de fabrieken van de leveranciers van apple kinderen gebruikt worden, (waar apple dan net doet alsof ze dat zelf gevonden hebben) dan dat apple het zelf ook echt inspecteert..

tja, en dat het daar allemaal slechter is met het milieu is niet zo gek, de slechte regels en corruptie daar in gebieden van de grootte als nederland waar 100 miljoen mensen wonen, is dat ook niet zo gek.. Je moet het een beetje vergelijken met nederland zo rond de industrieele revolutie tijdperk, waar ook niet gekeken werd naar het milieu en kinderarbeid..
Apple stuurt vrijwel nooit zelf inspecteurs. En ook die "onafhankelijke" inspecteurs zijn bullshit. Ze lopen 1 keer even kort over de vloer van 1 fabriek en schrijven een verhaal over alle fabrieken?

http://www.marketplace.or...apple-critic-made-details
We mogen hopen dat er nu eindelijk een keer een einde komt aan die (verboden) prijsafspraken tussen de TV-producenten zoals waarvoor ze gestraft zijn bij de eerste TFT-panelen. Ze houden nu ook al jaren de productie van grote OLED-panelen tegen waarvan iedereen weet dat ze veel goedkoper te produceren zijn dan waarvoor ze nu op de markt staan.

De techniek achter OLED zal ervoor zorgen dat we uiteindelijk "behangpapier" krijgen dat licht geeft en waarop we beelden kunnen laten zien. Dit wordt momenteel nog tegengehouden door de producenten van televisies aangezien die techniek het einde van die sector zal betekenen (en het begin van een nieuwe).

Geen gloeilampen meer, geen TL-buizen...gewoon je hele muur en je hele plafond waarvan je zelf mag bepalen in welke kleur en in welke vorm er licht komt.

De prijs van dit toestel...laten we hopen dat de markt van OLED-panelen eindelijk een keer ECHT wordt opengebroken.
Onzin, niemand houdt de productie tegen, behalve technologische problemen.. Het is veel lastiger om een groot paneel te produceren dan een klein paneeltje voor de telefoon..

En OLED voor behangpapier wordt tegengehouden? jonge jonge jonge, je hebt echt een klap van de molenwiek gehad he.. Zo simpel is het allemaal niet hoor.. En het einde van de sector? denk je dat nou werkelijk, wie denk je dat er uberhaupt die panelen produceert? juist, die sector..
Overigens zal zo'n behang ook aangestuurd moeten worden als je het als tv/scherm zou willen gebruiken, en dat alleen levert al genoeg problemen op...

En de kans dat deze tv een OLED paneel gebruikt is echt heel erg verwaarloosbaar..
Fun fact: schermbehang is een toffe feature om mee uit te pakken in winkels en toonzalen (en voor fans van Ray Bradbury) maar zinloos voor privégebruik.

Je kunt het niet gebruiken als verlichting omdat je dan in elke richting "in de lamp kijkt". Je kunt er beelden op laten zien, maar dit biedt geen meerwaarde over een gewone tv en heeft enkele nadelen (je moet vrij zicht hebben op de muur; bij defect of upgrade moet je opnieuw behangen waardoor het moeilijk wordt om planned obsolescence te implementeren). Het is onvermijdelijk veel duurder dan een gewone tv.

Het is een beetje als smartwatches: het heeft zijn nut, maar dit nut is dusdanig beperkt dat het een nicheproduct blijft.

Niettemin zou het wel leuk zijn om tv te kijken op de muur in de living en vervolgens met een gesture het tv-beeld naar de slaapkamer te verschuiven. Maar om er nu duizenden euro's aan te spenderen...
Ik begrijp de meerwaarde van UHD werkelijk niet. Kan iemand me dat nou eens uitleggen? 1080p is volgens mij meer dan voldoende voor films. En ik verwacht niet dat er veel content voor gaat komen.
De echte meerwaarde zit hem in PC desktop en tablet/laptop gebruik.
Voor smartphones en normaal tv gebruik niet, tenzij je een megagrote tv (vanaf pak 'm beet 65") wilt.
Anoniem: 19894 @Frank-L2 januari 2014 09:38
Dat dacht men van kleurentelevisie, breedbeeld, 720p en 1080p ook ;)
Alleen het verschil tussen een zwart/wit tv en een kleuren tv op normale kijkafstand is goed te zien.
Alleen het verschil tussen een 4:3 tv en een 16:9 tv op normale kijkafstand is goed te zien.
Het verschil tussen SD en 720p/1080p op normale kijkafstand wordt al lastiger te zien, en is vooral afhankelijk van de grootte van de tv (even dan uitgaande van een 40" tv, is het verschil tussen SD en 720p/1080p goed te zien).

Het verschil tussen 1080p en 4k op een 40" op normale kijkafstand is al niet meer te zien.. 4K is alleen maar interessant als je nog veel groter gaat of de kijkafstand veel kleiner wordt.
Heel leuk, maar om kabouter Wesley maar weer eens aan te halen: "wat is het praktisch nut" van een UHD van 40".
Volgens mij is UHD alleen interessant voor het 60"+ segment, en dan vraag ik me ook af waarom je dan nog zo dicht op je scherm wil gaan zitten...
Zijn de UHD 40 inch schermen spotgoedkoop is het weer niet goed.
Wanneer er stond 60 inch UHD zou een ander de opmerking maken "42 inch en ik koop het"
Daarnaast heb je een 50 inch UHD voor 720 euro.
Laten we vraag anders stellen. Wil jij liever een 500 euro 42 inch full hd of een 40 inch 360 euro UHD?
500 euro full-HD. Is dat uberhaupt iets waar je over moet nadenken? Even ervanuitgaande dat we over een gelijke situatie hebben, dus ongeveer eenzelfde winstmarge, dan betekend het dat die full-HD een veel beter paneel en betere componenten kan hebben dan de UHD TV. Gezien bij normale afstanden het verschil toch niet tot nauwlijks te zien is als je puur naar resolutie kijkt, ga ik toch liever voor de TV met superieure beeldkwaliteit (wat de full-HD zal zijn).
De goedkoopste componenten zijn de componenten die de fabriek op dat moment voor massaproductie gebruikt.
Als ze dus overgaan op UHD productie dan wordt de electronica daaromheen goedkoper dan electronica voor bij de vorige generatie.

Ik kan ook mij goed voorstellen dat de 'slechtere' UHD panels over het algemeen een beter beeld tonen dan de vorige generatie HD. Puur omdat het productieproces van panels constant verbetert.
Het gaat mij niet om de prijs. Ik zie gewoon het nut van een dergelijk paneel niet. Net als ik het nut niet zie van mobiele displays met een PPI hoger dan 300.
Ja, het is heel mooi dat het kan maar het levert verder geen nut op. Met een beetje pech mag ik dan dalijk meer gaan betalen omdat de content ook UHD wordt vanwege de grote adoptie van UHD TVs. Of ik mag mijn PC/Laptop/Settop-box upgraden zodat ik de native resolutie aan kan sturen voor het beste resultaat.

Dus ja, ik zou liever een 42" full HD van €500 hebben dan een 40" UHD van €360. Want ik ben een hele hoop extra kwijt om die "goedkope" UHD fatsoenlijk aan te sturen.
Gebruik jij scart nog? wil jij net als VHS band 20 jaar mee doen? cassettebanden?
Het is gewoon een technisch vooruitgang. Het is niet alleen scherper maar het kleurenbereik is ook veel hoger. Ook al zie jij het nut niet van in, ik degelijk wel. De pc schermen met 4K zullen hierdoor goedkoper worden. Zolang de prijs redelijk is zullen de meeste overstappen.
Jij kijkt veel breder dan mijn opmerking. Mijn opmerking is dat UHD (en dan alleen de resolutie want van het kleurbereik wist ik niet) weinig nut heeft op een 40" TV.

Natuurlijk is het goed dat ze het voor een dergelijke prijs kunnen produceren. En fantastisch dat ze panelen met een dergelijke resolutie kunnen maken. Maar maakt dat het direct nuttig?

Om jouw VHS vergelijking erbij te pakken. Als ik VHS wil kijken kan ik waarschijnlijk beter een 32" CRT pakken dan een 32" FullHD TV (los van het formaat van het apparaat). Het nut van een 32" FullHD TV in dan bijzonder laag mogelijk zelfs negatief.

Bij telefoons is mijn punt wellicht duidelijker te maken. Ook daar is er sprake van UHD schermen. Maar om dat mogelijk te maken moet naast het scherm er ook een zwaardere GPU en batterij in. En wat levert het op tov van een FullHD scherm?

Dat het kan hoeft niet direct te betekenen dat het ook beter is. En mijn punt is dat UHD pas nuttig wordt bij grotere schermen.
Mooi ding wel! Ik vraag me af wat de con's zijn, aangezien de UHD tv's hier gewoon €6000,- kosten. Jammer dat het hier niet uit komt.
Die chinees maakt 15% winst en die koreaan met de hele tussen handel waar wij nu kopen met z'n allen ruim 70%. De kwaliteit van de koreaan ligt waarschijnlijk iets hoger, maar dat rechtvaardigt echt die 5500 euro verschil niet!
Op TaoBao (soort van Chinese eBay voor degenen die het nog niet kennen) zijn er al verschillende UHD/4K TV's verkrijgbaar in allerlei prijsklassen:

http://s.taobao.com/searc...lick=search_radio_all%3A1

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.