Samsung presenteert Galaxy S II Plus

Samsung heeft de Galaxy S II Plus gepresenteerd. De telefoon lijkt als twee druppels water op de meer dan anderhalf jaar oude Galaxy S II, maar draait een nieuwe versie van Android en draait waarschijnlijk op een andere soc.

De S II Plus heeft veel gemeen met de Galaxy S II, die in mei 2011 uitkwam en uitgroeide tot een van de succesvolste smartphones ooit gemaakt. Zo heeft de Plus-versie hetzelfde 4,3" Super Amoled Plus-scherm met rgb-indeling en met een resolutie van 800x480 pixels; met die resolutie valt de telefoon nu niet langer in het high-end segment, maar in de midrange-markt. De telefoon draait op Android 4.1.2 en heeft veel van de features van de Galaxy S III en Note II, zoals popup play voor video's en de Nature UX.

De telefoon heeft bovendien hetzelfde ontwerp als zijn illustere voorganger en draagt bijna hetzelfde typenummer: waar de S II GT-i9100 als volgnummer heeft, is de S II Plus GT-i9105. Hoewel Samsung niet bekend heeft gemaakt welke processor in de S II Plus zit, heeft de telefoon een Broadcom-soc aan boord: de BCM28155. Die heeft twee Cortex A9-processorkernen met een kloksnelheid van 1,2GHz en een Videocore IV-gpu.

Een ander verschil is het geheugen: het werkgeheugen van de S II Plus is net als die van de S II 1GB, maar het opslaggeheugen van de Plus-versie is met 8GB de helft van die van de huidige S II. De S II Plus zal voor eind maart in de Nederlandse winkels liggen met een adviesprijs van 399 euro. De witte zal niet in Nederland verschijnen; alleen de zwarte.

Update, maandag: Er is informatie over de adviesprijs, Nederlandse release en processor toegevoegd. Omdat de witte volgens Samsung niet in Nederland uitkomt, zijn die foto's onder dit artikel weggehaald.

Samsung Galaxy S II Plus Samsung Galaxy S II Plus Samsung Galaxy S II Plus

Door Arnoud Wokke

Redacteur

10-01-2013 • 11:13

129 Linkedin

Reacties (129)

129
121
75
3
0
5
Wijzig sortering
Update: Samsung Nederland heeft zojuist bevestigd dat de Samsung Galaxy S II Plus in het eerste kwartaal van 2013 in de winkels zal liggen met een adviesprijs van € 399.

Bron: http://www.androidworld.n...phone-met-43-inch-scherm/
Een ander verschil is het geheugen: het werkgeheugen van de S II Plus is net als die van de S II 1GB, maar het opslaggeheugen van de Plus-versie is met 8GB de helft van die van de huidige S II.
Vreemd, in een artikel eerder deze week over JB op de SGS2 wordt er gesproken over de system partitie, die 1GB in gebruik gaat nemen. Daardoor gaat de opslag van 12GB naar 11GB. 8GB maal 2 is bij mij nog altijd 16GB, wat méér is dan de 12GB van de SGS2:
Daarbij krijgt het systeem er 1GB bij, waardoor voor de gebruiker nog 11GB geheugen overblijft.
Bron: nieuws: Samsung voegt 'S III-functies' toe aan Galaxy S II met Android 4.1-update
Wellicht werkt dat "gewoon" zo in "opslagland".

Als jij een 160 gb harde schijf koopt krijg je ook "maar 154gb of iets in die richting. In ieder geval geen 160gb en zeker geen 161gb :)

Dus wellicht is 16gb in reality 12 gb :)


Geen idee waarom ze altijd naar boven afronden. Zal wel met makkelijker verkopen te maken hebben, vermoed ik.
Nee, wat je nu aanhaalt is een heel andere issue en heeft te maken met decimaal vs binair.
For simplicity and consistency, hard drive manufacturers define a megabyte as 1,000,000 bytes and a gigabyte as 1,000,000,000 bytes. This is a decimal (base 10) measurement and is the industry standard. However, certain system BIOSs, FDISK and Windows define a megabyte as 1,048,576 bytes and a gigabyte as 1,073,741,824 bytes. Mac systems also use these values. These are binary (base 2) measurements.

To Determine Decimal Capacity:
A decimal capacity is determined by dividing the total number of bytes, by the number of bytes per gigabyte (1,000,000,000 using base 10).

To Determine Binary Capacity:
A binary capacity is determined by dividing the total number of bytes, by the number of bytes per gigabyte (1,073,741,824 using base 2).
This is why different utilities will report different capacities for the same drive. The number of bytes is the same, but a different number of bytes is used to make a megabyte and a gigabyte. This is similar to the difference between 0 degrees Celsius and 32 degrees Fahrenheit. It is the same temperature, but will be reported differently depending on the scale you are using.


--------------------------------------------------------------------------------


Various Drive Sizes and their Binary and Decimal Capacities


Drive Size in GB Approximate Total Bytes Decimal Capacity
(bytes/1,000,000,000)
Approximate Binary Capacity (bytes/1,073,724,841)
10 GB 10,000,000,000 10 GB 9.31 GB
20 GB 20,000,000,000 20 GB 18.63 GB
30 GB 30,000,000,000 30 GB 27.94 GB
Dat is het KiB vs KB verhaal..

Je moet het meer zien dat je een 160GB schijf koopt en je daar windows op zet waardoor je efectief maar 150GB kan gebruiken bijv. zo heb je wel 160GB gekregen maar je kan toch echt maar 150GB echt gebruiken ovor jezelf...
Nee hoor van die 8GB in de S2 Plus gaat ook nog een (groot?) deel af voor het OS...

Bij de Normale S2 gaat er van de 16GB dus ongeveer 5GB verloren aan het OS, wat inhoudt dat de S2 plus maar 3GB over heeft voor de gebruiker, 8GB minder dus dan de normale S2!

Kwa effectieve ruimte heb je dus bijna 4x minder op de S2 Plus dan de normale S2, namelijk 3GB tegenover 11GB!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 10 januari 2013 12:10]

waarom een telefoon uitbrengen die zoveel op de S II lijkt. Bijna dezelfde specs.
Het enige wat ik me kan voorstellen is dat de productiekosten van deze telefoon lager zijn?
NIet alleen de productieprijs, maar waarschijnlijk ook een lagere verkoopprijs, of gratis in combinatie met een abonnement. Niet alleen in het high-end segment is vraag naar smartphones, ook in het midsegment.

Daarnaast zijn er genoeg gebruikers die de SIII te groot vinden qua scherm. Dan is dit een mooie aangelegenheid.

Daarnaast is nieuwer/groter niet altijd beter. Kijk maar eens naar de verkopen van de iPhone 3GS t.o.v. de 4 en 4s (ten tijde toen de 4 en 4s de topmodellen waren).

De nieuwe android versie is waarschijnlijk voor veel gebruikers belangrijker (al weet ik het verschil met de vorige androidversies niet). Maar nieuwer klinkt alweer beter.

Nieuwe naam, nieuwe versie android, nieuwe marketing, lagere prijs.
Anoniem: 449164
@FIFO10 januari 2013 17:23
De nieuwe android versie is Jelly Bean waarin Google Now (Google's tegenhanger van Siri) en de interface op 60fps wordt gerenderd.
Precies: alle negatieve comments hierboven zijn nergens op gebaseerd. Zolang de prijs niet duidelijk is valt er niets over te zeggen. En verder kan dit toestel met deze specs nog prima mee in het middensegment.
Ik snap het ook niet helemaal, Samsung heeft al veel telefoons en de SII is nog steeds verkrijgbaar.

Als ik het artikel goed begrijp, is het vrijwel dezelfde telefoon, met minder opslag en een budget phone GPU.
En dan noemen ze het Plus, lijkt mij eerder de SII lite ofzo.

Ik denk dat deze telefoon onder de 300 euro moet gaan kosten wil er een echte markt voor zijn.

Sowieso als je de lijst van Galaxy telefoons van het afgelopen half jaar bekijkt vraag ik mij af of ze nog een andere variant op de markt moeten brengen. Je ziet door de bomen het bos niet meer.
Het lijkt mijmet de productie te maken te hebben. Wss. gaat Samsung nu de fabriek waar ze de SoC voor de S2 maakten ombouwen voor de productie van een volgende generatie. Jammer als je daarvoor een nog steeds goed verkopende tel. de nek om moet draaien. Je stopt er iets nieuwere maar goedkopere componenten in zodat je weer wat meer winst maakt, zet er een plus (als in SGS2 tweede leven) achter et voila!
Simpel, scheelt het ontwerpen (kosten) van en nieuwe behuizing en de behuizing was niet lelijk.
Dat heeft zich al flink terug verdiend, dus de + staat voor extra puur inkomsten voor Samsung ;)
Galaxy S II min is eigenlijk de betere benaming.
Ik kan me een andere telefoonfabrikant herinneren die achter hun modellen een S of GS plakt en vrijwel exact hetzelfde uiterlijk hebben als de modellen zonder lettertoevoegingen. ;) Deze toestellen verkochten ook enorm goed en waren niet aan te slepen.
offtopic:
Die bewuste fabrikant heeft nooit GS achter een naam geplakt, slechts tweemaal een S. Bij de meest recente versie hadden ze een G voor de S kunnen plakken, maar dat deden ze niet.
Nooit een GS ? vergeet je deze dan niet : http://en.wikipedia.org/wiki/IPhone_3GS
Anoniem: 19339
@svenM10 januari 2013 14:17
Van jouw pagina: "successor to the iPhone 3G".

Ze hebben alleen maar een S erachter geplakt. De G stond er al.
"...successor to the iPhone 3G." 3G + S = 3GS
Dus? De 3GS en 4S hebben allebei veel betere hardware dan hun voorgangers. Uiterlijk hetzelfde, intern veel veranderd. De S2+ is zowel intern als extern bijna hetzelfde. Dat bedoel ik te zeggen.
hebben smarthphones een piek hebben bereikt ?

net alsof samsung zegt dat mensen voldoene hebben aan hun sII en dat ze daarom die liever een refresh geven

en was apple bovendien niet van plan en wat meer budget model te maken ?
Apple verkoopt toch nog de iphone 4 8gb? Dat is hun budget model...
zelfde telefoon, minder opslag dan de originelen :)
(eigenlijk doet samsung het niet anders, alleen stopt die er wel een snellere processor in)
Daar waar Apple op dit moment, als we dan toch rekening houden met opslagcapaciteit, 5 toestellen in zijn uitstalraam heeft staan (iPhone 4 8Gb, iPhone 4S 16Gb, iPhone 5 16Gb, iPhone 5 32Gb, iPhone 5 64Gb), heeft Samsung op dit moment al 65 modellen in de aanbieding...
Houden we enkel rekening met de Galaxy reeks (en dan nog niet opslagcapaciteit, en nog niet alles erbij gezet daar er nog verschillende versies van zelfde toestel zijn), dan heb je deze op hun site staan, met link naar winkels:
Galaxy Nexus
Galaxy Nexus S
Galaxy Note
Galaxy Note 2
Galaxy S
Galaxy S Giorgio Armani
Galaxy S Advance
Galaxy S Plus
Galaxy S2
Galaxy S3
Galaxy S3 LTE
Galaxy S3 Mini
Galaxy Apollo
Galaxy Y
Galaxy W
Galaxy Gio
Galaxy Pro
Galaxy Ch@t
Galaxy Music
Galaxy Mini
Galaxy Mini 2
Galaxy Beam
Galaxy Pocket
Galaxy Pocket Plus
Galaxy Xcover
Galaxy Ace
Galaxy Ace 2
Galaxy Ace Plus
Galaxy Ace Duos
Galaxy S Duos
Galaxy Txt
Galaxy Txt Duos
Anoniem: 449164
@Zavantas10 januari 2013 17:33
Deze reactie slaat helemaal nergens op. Apple gaat voor de high-end markt en Samsung voor ultra low, low, mid en high end. Ze bestrijken veel meel marktonderdelen, net Sharp met het gehele concern LG vergelijken.
Je hebt een hoop bomen gepost, maar een bos zie ik niet....!

(Ik mis de S2 plus ;))

[Reactie gewijzigd door S0epkip op 10 januari 2013 13:59]

Die staat dan ook nog niet op de website... :-)
Net als de Premier en Grand die er ook nog niet bij staan.

[Reactie gewijzigd door Zavantas op 10 januari 2013 14:08]

En dan zeggen mensen dat HTC veel telefoons op de markt brengt om mensen te verwarren en geld uit de zak te kloppen met een zogenaamd nieuwe telefoon die eigenlijk vanaf begin al verouderd is.

Samsung heeft dit geintje ook al uitgehaald met de Galaxy S namelijk de Galaxy S plus. Duur bij het op de markt brengen na de S II en in feite gelijk aan de standaard S.
Tuurlijk zal het weer verkoopcijfers opleveren, maar kunnen ze het dan niet gewoon bij de S II houden en die van een software update voorzien en opnieuw in de winkels leggen. Zo zien mensen echt door de bomen het bos niet meer.
De galaxy S plus had een snellere processor (1.4Ghz), een betere batterij, en natuurlijk een nieuwere android versie.
Nieuwere Android versie niet. 2.3.6 is zowel voor de S als de S Plus de laatste versie.

Verschil was een Snapdragon ipv een Hummingbird. Betere batterij ook.
Nieuwere Android versie niet. 2.3.6 is zowel voor de S als de S Plus de laatste versie.
Nu wel maar toen die uitkwam niet, toen liep de plus wel degelijk even voor kwa android versie!
Het was een hoger geklokte hummingbird.
Daar is wel wat voor te zeggen.

Samsung heeft echter nog een "SII lite" en wel de Galaxy R.
Deze telefoon heb ik nu bijna twee jaar geleden gekocht omdat ik een SII wilde, maar dan zonder amoled scherm met die lelijke kleurzweem, maar met een Super LCD scherm.

Elke keer als ik hem naast de SII van vrienden leg valt me op hoe helder en wit het scherm is i.v.t. amoled.

Samsung heeft toen beloofd dat deze ook Icecream zou krijgen, maar hij moet hem nog steeds krijgen.. Desalniettemin draait deze telefoon nog steeds perfect en foutloos.
Bij HTC begrijp ik deze comment niet, ik heb altijd perfect kunnen volgen welke toestellen HTC had.

Bij samsung is het compleet onoverzichtelijk.
Mijn vriend had een toestel gekocht waar ik nog nooit van gehoord had terwijl ik dit wel goed opvolg.
Vooral in het midrange gebied en lower range gebied heeft samsung echt honderde toestellen.

[Reactie gewijzigd door DaemonAngel op 10 januari 2013 17:37]

En dan zeggen mensen dat HTC veel telefoons op de markt brengt om mensen te verwarren en geld uit de zak te kloppen met een zogenaamd nieuwe telefoon die eigenlijk vanaf begin al verouderd is.
Inderdaad, het vreemde is dat het Samsung wel lukt om met (relatief oude toestellen) opnieuw succesvol te zijn, terwijl de consument bij HTC juist om die reden afhaakt. Mooi mid-end toestel!
Ik vraag me af of dit toestel nog wel als premium zal worden gezien, door in de nabije toekomst bijvoorbeeld de Android 4.2 te mogen ontvangen.
De SG2 zal binnenkort ook dezelfde update krijgen waardoor je special GS3 features krijgt. Voor deze opties zou je de GS2+ dus niet hoeven aan te schaffen. Als de prijs op ongeveer 250 euro komt, dan kan het iets betekenen voor nieuwe kopers, als hij net zo duur als de GS3-mini wordt aangeboden (399), dan zie ik er zelf geen succestoekomst voor dit toestel in.
Het toestel, zo staat in het artikel, is een mid-range toestel en geen premium (wat dat ook moge inhouden).
De s2 wordt nu nog steeds van de nieuwste updates voorzien na 1,5 jaar. Dit is in mijn ogen een premium toestel voor Samsung. De vraag is dan eigenlijk, krijgt dit toestel ook minimaal 1 jaar updates net als de s3 vermoedelijk zal krijgen een de s2 heeft gekregen?
Anoniem: 449164
@Kiswum10 januari 2013 17:29
De android 4.2 update is niet zo goed, sterker nog, 4.1 is beter vind ik. Afgezien van een paar vernieuwingen in Google Now heeft het alleen voor tablets nut (multi-user).
Het is gewoon een toestel die de uitloop van de S2 nog wat moet oprekken. Mensen die nu nog kiezen voor een S2 ipv een S3 zijn niet de klanten die voor de High-end market gaan.
Met een iets goedkopere processor en iets minder RAM, is het inderdaad op papier een slomer toestel, maar door de toevoeging van Android 4.1.2 kan het toch voorlopig weer er tegenaan.
Er zullen best wel wat klanten voor dit toestel gaan kiezen als de prijs goed is. Lijkt me inderdaad een ideaal lease-toestel of een toestel dat icm een abonnement wordt verkocht.
Dat.

Ik ben iemand die zich eigenlijk het liefst in de midrange markt begeeft (tegen de top daarvan). Als die SII plus nog een beetje goed werkende camera heeft en een goede accuduur, dan is het een toestel dat ik icm. 4.1.2 zeker zou overwegen!
Heb zelf de SGS2 en denk daar, na reparatie van de connector nog wel even mee vooruit te kunnen.
Het steeds groter worden van de toestellen vind ik niet bepaald een pré, daarom blijf ik voorlopig ook nog even met mijn toestel werken.
De camera is een telefooncamera die ik enkel voor kiekjes gebruik als ik mijn camera niet bij de hand heb.
Ben benieuwd op welke markt Samsung zich richt met dit model.

Met een mooie (midrange) prijs is dit toestel prima geschikt voor lui die wél een flinke telefoon willen met een goed scherm, prima camera maar geen interesse hebben in high end specs voor het spelen van 3D Games etc.
Ben benieuwd op welke markt Samsung zich richt met dit model.
Nou, je zegt het zelf al:
Met een mooie (midrange) prijs is dit toestel prima geschikt voor lui die wél een flinke telefoon willen met een goed scherm, prima camera maar geen interesse hebben in high end specs voor het spelen van 3D Games etc.
Inderdaad mensen die niet per se het nieuwste van het nieuwste hoeven, maar nog een nette, nieuwe telefoon
maar is deze soc sneller of langzamer dan die van de s2?
Op de GLbenchmark site kan je vergelijkingen doen met andere telefoons, en als je hem vergelijkt met de SII(GT-i9100) dan lijkt het redelijk overeen te komen qua echte GPU prestaties(afhankelijk van de test ).
Het is dus zeker geen ontzettende stakker(zoals de Galaxy Txt wél is).
Anoniem: 449164
@Saven10 januari 2013 17:25
Dat weten we dus nog niet helemaal.
Ik denk dat dit dus een goedkopere versie zijn van de SG II. Met lagere/mindere CPU, minder memory en lagere resolutie. Is niet zo heel spannend tenzij je uiteraard zo min mogelijk geld wil uitgeven aan een goede telefoon.
Het scherm is anders gewoon identiek aan de S2 hoor, weet niet waarom je denkt dat de resolutie lager is...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee