Gas Powered Games hint op aankondiging nieuwe game

Gas Powered Games, de studio van ontwikkelaar Chris Taylor, lijkt in januari een nieuwe game te gaan aankondigen. De ontwikkelstudio heeft een countdown op zijn website geplaatst die aftelt naar de aankondiging van een nieuw project, op 15 januari 2013.

De door Gas Powered Games geplaatste countdown geeft nauwelijks iets weg over het project zelf. In het adres van de webpagina valt wel 'Project W' te lezen. Behalve de achtergrondafbeelding van een rots, de countdown en de mogelijkheid om een e-mailadres achter te laten om updates te ontvangen, bevat de pagina geen concrete informatie over het spel.

Gas Powered Games is de ontwikkelstudio van Chris Taylor, die in het verleden verantwoordelijk was voor onder meer Dungeon Siege en Total Annihilation. Met Gas Powered Games maakte Taylor Supreme Commander en opvolger Supreme Commander 2. Ook was de studio verantwoordelijk voor Demigod en Age of Empires Online.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

19-12-2012 • 14:12

36 Linkedin

Reacties (36)

36
35
22
6
0
8
Wijzig sortering
Ik hoop nog steeds op een echte remake van Total Annihilation O+
voor de mensen die het niet kennen: http://en.wikipedia.org/wiki/Total_Annihilation

Maar dat zal wel niet gebeuren ben ik bang.....

Maar lijkt me dat het Kings and Castles gaat worden als ik zo naar zijn profiel kijk.

[Reactie gewijzigd door tha_crazy op 19 december 2012 14:18]

Planetary Annihilation al gezien? Kickstarter project van Uber Entertainment, ziet er echt awesome uit. Mensen die achter TA zaten zitten ook in het team.

http://www.kickstarter.co...ion-a-next-generation-rts
$2,229,344 pledged of $900,000 goal.
Men is er blijkbaar enthousiast over.
Heel vet, ga ik zeker in de gaten houden!
Lag SC1 niet behoorlijk in het verlengde van TA? :P
SupCom?

Nee, niet echt. De makers vonden dat misschien, maar kwa gameplay en vooral kwa variëteit lijkt het niets op de originele Total Annihilation.

Wat mij betreft hebben enkel de op TA gebaseerde multiplayer-mods op basis van de Spring-Engine (BA, CA/Zero-K en XTA) de feeling van TotalA weten te pakken, en hebben dat op hun eigen manier verder uitgebreid.

Zelf al een tijd niet meer gespeeld, maar een paar jaar geleden had BA behoorlijk wat spelers.

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 19 december 2012 15:00]

Heb je SupCom en TA wel gespeeld?


Hoewel het niet hetzelfde spel is, is SupCom is weldegelijk de spirituele opvolger van TA en heeft een hoop in gemeen.

• Resource Systeem: zo goed als hetzelfde, je hebt een streaming economie, alleen is metal veranderd in mass, en kan je extractors alleen nog maar op bepaalde punten zetten, bij TA kon je ze overal plaatsen maar waren ze alleen effectief op specifieke plekken.
• Unit types: zo goed als hetzelfde, TA had kbots, tanks, air, water. Bij SupCom zitten • zowel kbots als tanks er nog in maar is dit één "land" klasse geworden.
• Je begint met een enkele commander die maar een kleine subset van tech 1 kan bouwen.

Verder zijn de feel en gameplay gewoon redelijk hetzelfde (als je rekening houdt met 10 jaar ontwikkeling in games).
Ik heb zelf ook zo'n vermoeden dat het Kings & Castles gaat worden, hoewel het mij wel verraste dat de facebook campagne uit het niets ermee nokte en ik later ontdekte dat ze bezig waren met Age of Empires Online. We merken het snel genoeg wel zodra de eerste release statements worden gepubliceerd.

Zelf hoop ik op een game met de schaal van SupCom, de AI pathfinding en flow mechanics van SupCom2. Dat zou voor mij perfect zijn! :)
Je moet even kijken naar Planetary Annihilation, komt ergens halverwege 2013 uit. Wordt ontwikkeld door Jon Mavor, de gast die de game engine van TA en Supreme Commander heeft gemaakt. PA ziet er voor zover erg goed uit.

http://www.kickstarter.co...ion-a-next-generation-rts
http://planetaryannihilation.com/

Verder zou Supreme Commander de spirituele successor zijn op TA, probeer dat eens, kost tegenwoordig geen hout meer (€3,99 bij 4gaming.nl). Ik heb trouwens één SC code ingevoerd in Steam en kreeg daarmee SC en SC: Forged Alliance. SC2 is persoonlijk wat minder (geen enorme uitzoem mogelijkheden), maar grafisch wat aantrekkelijker.

Kings and Castles lijkt het spirituele vervolg op TA:Kingdoms te worden. Zowel TA en TA:K zijn beide te koop op gog.com voor $2.99 per stuk (inclusief alle uitbreidingen).
de echte remake van Total Annihilation heet Planetary Annihilation en wordt gemaakt door Uber entertainment. Een bedrijfje opgestart door voormalige werknemers van onder andere GasPoweredGames (supreme commander), Cavedog (Total Annihilation) en Westwood (Command and Conquer). Zij vonden ook dat SupCom niet het TA gevoel gaf.

Chris Taylor brengt meestal afwisselend Robot RTS en Medieval games uit. Lijkt me niet dat ze in het vaarwater van Uber gaan zitten. Lijkt me ook lastig aangezien de main programmeurs van SupCom nu bij Uber zitten. Zal dus wel weer een Medieval iets worden.
Ik denk dat het misschien wel de officiële aankondiging van Chris Taylor's Kings and Castles zou kunnen zijn. Meer informatie kan je hier vinden:

http://en.wikipedia.org/w...aylor's_Kings_and_Castles

En een trailer van wat game play is op YouTube te vinden: http://www.youtube.com/watch?v=tA2ngrwTYwI

Maar op een vervolg op SC1/FA zit ik eerlijk gezegd meer op te wachten. :)
SupCom was een waardig opvolger van TA. Enige nadeel was dat de AI soms ten wensen overliet. Dit hebben ze in SupCom2 echt sterk verbeterd. Units reageerde beter en kwamen niet meer in de knoop te zitten. Nadeel van SupCom2: Verkleinen van slachtveld, research points, en minder troepen.

Wat echt vet zou zijn is als je een SupCom krijgt waar je ook in een unit kan stappen en het als een FPS kan bespelen. Zodat menselijk inzicht op het slachtveld kleine winst kunt behalen. Bijvoorbeeld een standaard unit kan daar door 1 of 2 units meer vernietigen, als je het goed aanpakt. Zo kun je een RTS ook met een team gaan spelen. Sommige mensen focussen zich op RTS deel, base development en tactisch inzetten van grote groepen units, waar anderen zich op het de aanval kunnen richten, vanuit strategisch of tactisch inzicht, RTS of FPS.
Ik hoop zo op een nieuwe Total Annihilation!

Dé grondlegger van RTS games wat mij betreft!
De game Planetary Annihilation die laats gekickstart is lijkt me dan toch de aangeweze game :) http://www.kickstarter.co...ion-a-next-generation-rts
Dat zal niet snel gebeuren. GPG is niet de eigenaar van de rechten voor die naam, dus dat zou een Supreme Commander game moeten worden dan. Zowel het eerste als het tweede deel waren financieel bepaald geen succes, na het eerste deel ging GPG zelfs bijna failliet: ze moesten de helft van hun personeel ontslaan om dat te voorkomen. Na het tweede deel hadden ze een deal met Microsoft voor Age of Empires: online nodig om te overleven, daar werd Kings & Castles voor op de lange baan geschoven.

Na twee zwaar verliesgevende games zullen er weinig mensen zijn die nog brood ziet in de Supreme Commander franchise, het is niet voor niets dat een aantal developers is vertrokken. Een nieuwe Supreme Commander zou mij zeer verbazen, en andere met TA vergelijkbare games zijn er op dit moment niet.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 59888 op 20 december 2012 08:31]

Als het weer zo'n ouderwetse Dungeon Siege wordt (dus niet zoiets als DS2 of 3) sta ik in de rij! Ik heb zoveel tijd doorgebracht in Dungeon Siege in mijn tienertijd!
Ik ga hierin mee. Het is een spel waar ik nog kippenvel van krijg als ik er aan denk. Ik was wel een paar jaartjes ouder. :o
Supcom 3? Vond 1 en die uitbreiding (naam ontglipt mij even) Helemaal te gek! Supcom 2 vond ik weer niks aan...
Supreme Commander: Forged Alliance, 1 van de beste RTSen ooit gemaakt :-)
Jullie moeten vooral goed Planetary Annihilation in de gaten houden, zoals hierboven al aangehaald. Dat is van de makers van TA en SupCom. Zelfs Sorian, de community modder die een verbeterde AI schreef, werkt er aan mee.

[Reactie gewijzigd door EthiC op 19 december 2012 15:03]

Ik heb al aardig wat naar Uber gegooid en ik wacht rustig op mijn Beta key dus ik weet wat voor game het is :D
Na het maken van SupCom 1 raakte GPG toch wel behoorlijk in verval. Er moesten mensen weg, die zijn uiteindelijk in UberEntertainment bij elkaar gekomen. Uberent is verantwoordelijk voor (Super) Monday Night Combat en is nu bezig met Planetary Annihilation.

SupCom2 vond ik toch wel een dieptepunt van GPG. Ik was er behoorlijk in teleurgesteld. Alles dat SupCom1 voor mij nou zo leuk maatke (Schaal, flow economy om er twee te noemen) was weer verdwenen. Dat kwam grotendeels vanwege het feit dat de gameplay te moeilijk werd gevonden om te leren (ik ervaarde het niet zo).

Verder had THQ behoorlijke invloed op het snel kleiner worden van de online community. THQ weigerde op den duur om patches door te voeren (kostte teveel geld) en toen gingen de meesten verder. Sinds een half jaar is GPGNet (de online client) ook verdwenen, maar de uitbreiding en behoorlijke verbetering van SupCom (Forged Alliance) is nog wel online te spelen in Forged Alliance Forever.

Daar komt eigenlijk wel goed naar voren hoe lastig het is om een game te onderhouden op basis van een community (velen willen wat anders en helaas zien ook velen de duidelijke problemen niet van de game, vooral de balans, in de tijd dat het proces stil stond onder GPG/THQ).

Helaas is SupCom2 nooit in de buurt gekomen van SupCom:FA, vind ik. De verhaallijn van SupCom1 was matig (maar dat is het altijd), die van SupCom2 was te dieptriest voor woorden. Hier kwam gelukkig wel een hele leuke verbetering in met behulp van wat fanfiction (Even door naar de "laatste" pagina (older posts) voor SupCom.
Verder gaf SupCom2 nooit het idee weg van dat je "Supreme Commander" was. Je was een middelmatig radertje in de monsterlijke oorlogsmachine die je bestuurd zou hebben in SupCom1.

Gezien het feit dat PA wordt uitgebracht en FAF redelijk goed draait hoop ik dan ook eigenlijk niet dat er binnenkort bij GPG een SupCom game uitkomt. Ik denk dat dan drie partijen (waarvan één dan geen winst hoeft te draaien) elkaar te veel last bezorgen en dat er dan eentje helaas totaal verslagen wordt

Ik heb op een paar LANs nog wel Demigod gespeeld. Was wel redelijk leuk, maar het was niet goed genoeg om een goede indruk achter te laten. League of Legends en (uiteraard) het originele Dota waren dat wel.

Van Kings en Castles heb ik alleen nog maar een enkele trailer gezien en dat was meer dan 2 jaar geleden. Ik vraag me dan af of dit binnenkort dan wordt uigebracht of dat het voor dood wordt achter gelaten en dat GPG iets nieuws probeert. Ik wens ze hoe dan ook succes, gezien hun verdienste met SupCom en Chris Taylor's werk van de gameplaygewijze voorganger Total Annihilation.
FAF heeft sowieso weinig toekomst. Dat is vooral voor de die-hard Supreme Commander fans, verder zal niemand er ooit van horen of het spelen.


Ik vermoed zelf dat het toch om Kings and Castles gaat, of iets dat uit dat project voortgekomen is. Mij lijkt ook niet dat ze dat project zo maar stil zouden zetten. Total Annihilation: Kingdoms was destijds ook een succes, en het is alweer best lang sinds er een goede fantasy RTS uitgebracht is.
Je hebt zeker gelijk over de SupCom 1 en 2 alleen ik vond ik FA toch iets te moeilijk (sneller Mass verliezen etc)
Ben zeker een RTS fan en vooral SupCom en PA alleen ben nog steeds daar niet goed in...
TA remake kan je vergeten aangezien de rechten niet bij hun liggen hoogstens een nieuwe Supreme Commander lijkt me. SP1 was echt te gek met super grote veldslagen maar helaas was deel 2 een aanfluiting.
Total Annihilation zou erg tof zijn al zou een 3e deel Supreme Commander ook vet zijn maar dan niet zo'n rotzooi als deel 2, wat vond ik die tegenvallen!
Vond SC1 ook een redelijk goede TA remake, tenminste in mijn ogen toch.
een nieuwe DS1 zou ook zeer welkom zijn, nog altijd de beste instap rpg.

Maar een TA:kingdoms zou ook wel een remake mogen krijgen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee