UPC voegt bridge-modus toe aan kabelmodems met routerfunctionaliteit

UPC heeft het mogelijk gemaakt voor klanten om de router-functionaliteit van Cisco EPC3925-modems uit te schakelen zodat gebruikers hun eigen router in kunnen zetten. Ook aan de Thomson TWG850 en TWG870 zal de bridge-functionaliteit toegevoegd worden.

Het was via een omweg al mogelijk om eigen routers te plaatsen achter Cisco EPC3925-kabelmodems, maar UPC heeft de bootfile nu zo aangepast dat iedereen de bridge-modus kan activeren door simpelweg een vinkje te zetten in het instellingen-menu. Gebruikers dienen hun kabelmodem te resetten om de firmware te upgraden. Onder het tabje 'administration' bij 'working mode' vinden ze vervolgens de optie 'bridged only', schrijft user Jordy-UPC van de technische dienst van de provider op het Chelloo-forum.

De bridge-functionaliteit schakelt de router-functionaliteit feitelijk uit waardoor het modem een doorgeefluik wordt en gebruikers kunnen dan alleen nog hun eigen router erachter zetten. Om bridge-modus weer uit te schakelen moet gebruikers dan ook via 192.168.100.1 inloggen omdat de gateway is uitgeschakeld. Hoewel de Cisco EPC3925 redelijk uitgebreide router-functionaliteit biedt, geven sommige gebruikers er de voorkeur aan van de mogelijkheden van hun eigen router gebruik te maken.

UPC gaat ook de firmware van de Thomson TWG850 en TWG870 uitbreiden met bridge-functionaliteit maar wanneer dat het geval zal zijn is nog niet bekend.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

20-10-2012 • 13:57

117 Linkedin

Submitter: Mr. Jinx

Reacties (117)

117
115
70
7
0
4
Wijzig sortering
Bij het ontbreken van een bridged mode is bij Cisco de DMZ zeker een alternatief aangezien Cisco zijn eigen varianten van poort en protocol er op nahoud. (b.v. bij VPN)

DMZ op "consumenten" routers is geen "echte" DMZ.
Bij een "echte" DMZ wordt de host afgeschermd van je netwerk door een firewall. Bij consumenten routers gebeurd dit niet. Hier wordt alleen al het poort verkeer doorgestuurd.

Zelf heb ik ook DMZ op mijn 3925 actief die naar mijn eigen router verwijst. Ik gebruik o.a. VPN verbindingen tegelijk met een VPN Voip toestel welke zicht registreert op een VPN server op kantoor die vervolgens weer connect naar de pabx (voip switch) in het netwerk.

Werkt allemaal probleemloos!

[Reactie gewijzigd door Gearjunkie op 20 oktober 2012 17:43]

Weet iemand hoe e.a. met de nieuwe horizon box gaat? Een test setup van modem, wifi router, isa server, werkte niet vanwege nat => nat. De setup modem, isa, wifi werkt perfect qua eigen ftp en mail server. Een horizon box zou gelijk staan als mijn test setup en zou kunnen betekenen, dat ik geen eigen test ftp of mail server kan gebruiken.
FTP kan vervelend zijn met dubbel nat ivm gebruik van 2 poorten. Mail mag echter geen enkel probleem zijn.

Als je de nat helpers kan fixen of passive ftp kan gebruiken werkt het normaliter ook.

Even afgezien van het feit dat je beter sftp kan gebruiken ivm veiligheid en dat gebruikt maar 1 poort en zou dus ook prima moeten werken.
Zojuist gecontroleerd: ik heb de Cisco EPC3925 en de bridged mode is inderdaad beschikbaar. Nog niet getest trouwens want: hoe zit dat met telefonie? (Van UPC.) Werkt dat ook nog wanneer het modem in bridged mode staat?

[Reactie gewijzigd door pinockio op 20 oktober 2012 20:02]

Jazeker. 'Vroeger' (voor de tijd van "gratis WiFi!!!") gaf UPC überhaupt alleen maar 'pure' layer 1 / 2 modems uit. En toen werkte telefonie ook prima :). Even daarna zijn ze overgegaan op bridgemodems met een gewone losse router. En tegenwoordig kun je -in ieder geval bij de wat duurdere abo's- alleen een routermodem krijgen.

Zelf hebben wij een tijdje geleden geüpgraded om te kunnen profiteren van de nieuwe snelheden en prijzen. Hier kregen we een modem bij en moesten we het oude modem retourneren. Het nieuwe modem bleek dus een EPC3925 te zijn welke niet in bridge-modus kon. Gelukkig was het geen probleem om het nieuwe modem te retourneren en het oude (EPC3212) gewoon te houden. Wel vreesde ik ervoor dat de EPC3212 op een gegeven moment niet meer zou voldoen en dat er alleen maar routermodems beschikbaar waren. Gelukkig is dat euvel met de bridgemode nu opgelost.

Overigens. DMZ is niet écht een oplossing. Ook met DMZ gebruik je nog altijd de NAT-table van die ingebouwde router. En dat is alleen maar een extra restrictie en termen van bijvoorbeeld het aantal simultane connecties.
En nogmaals ja, ik heb bridge mode inmiddels aan staan en dat werkt prima met telefonie
Klink interessant. Heb bij onze modem (ADSL van KPN? via Canaal Digitaal pakket) het telefoon wachtwoord eruit moeten vissen en in m'n (kloon) Linksys PAP2 gezet. En een WRT54GL als router met Tomato FW erop. DMZ naar m'n 2e router (E3000) voor experimenten (IPv6 tunnel, VPN, ...).
inderdaad goede ontwikkelling... isp moet doen waar hij voor is, publiek ip afleveren en zorgen dat ik de rest van de wereld kan bereiken...

daar houdt de functie van een isp wat mij betreft ook op.
dus triple play is bij jou uit den boze en je hebt 3 aparte abbonementen voor telefonie, internet en televisie?
telefonie en internet bij 1 partij en daarnaast sat via tv server en mediaportal.

tripleplay hoeft niet te betekenen dat het modem ala kpn pleurisbox is dichtgetimmert.

kan prima met vlans uit elkaar gehouden worden.

kortom een isp moet gewoon publiek ip met transit leveren en thats it.

telefonie kan technisch best geleverd worden op zelfde cpe, dat bewijzen ze nu maar weer eens en hetzelfde geldt voor iptv.

kortom mijn stelling en triple play gaan prima samen...
Koop dan lekker zelf een modem, levering staat ook niet op je lijstje. :p
ik verwacht natuurlijk wel een ethernet koppelvlak. gezien de switch die ik heb mag dat zowel koper als glas zijn...
Ziggo biedt deze service dacht ik ook al enige tijd. Zo kan ik mijn eigen router gebruiken achter het modem van Ziggo.

Edit: https://www.ziggo.nl/#kla...p-bij-draadloos-internet/

[Reactie gewijzigd door carpebios op 20 oktober 2012 14:05]

I.p.v een DMZ host achter je router te stoppen en daar weer je netwerk achter opbouwen, wat dubbelop blijft, kun je ook gewoon de Ziggo helpdesk bellen en ze verzoeken je modem in bridge-modus te zetten. Daarbij moet je wel rekening houden met het feit dat de WiFI functionaliteit dan ook weg is.
boeie? ik denk dat mensen die een eigen router achter hun ISP modem gaan plakken echt wel een wireless router aanschaffen als dat is wat ze willen.

Bah wifi.. krijg er nog steeds kokhalsneigingen van. Geef mij maar lekker kabels.
Heb op 4 verschillende addressen met +-6 verschillende modems/routers en 4 verschillende ISP's alleen maar ellende gehad met wifi.

Uitvallende verbindingen
slechte signaalsterkte
packetloss
uitvallende verbindingen na een tijdje bittorrent gebruikt te hebben
online gamen een ramp
etc etc..
Tsja. Met enkele iPads op het netwerk kan je moeilijk anders dan draadloos hea. Vanaf mn eerste PSP kan ik al niet meer zonder.
Ik belde laatst naar Ziggo, kunnen jullie mijn modem even in bridged mode zetten ? Nee sorry, dat kan niet maar we kunnen wel het router gedeelte uitzetten 8)7
Je kan ook de klantenservice van Ziggo bellen om ze op afstand de router in modummodus te zetten. (Op de manier waarop het eerst ook bij UPC ging). Toevallig was ik hier gisteren mee bezig, alleen toen kregen ze het niet voor elkaar wegens een storing.
Heb even gekeken, maar daar staat een handleiding om het op de niet-fijne manier te doen. Echt bridged zetten, zag ik niet staan.
Huh? Ik heb gewoon de modem/router van UPC in de WAN poort van mijn router geplugd, werkt al jaren prima? Enige is dat de routerfunctie nu dus uitgeschakeld wordt en je router op de WAN poort het externe IP krijgt ipv een router IP van de modem? Het was in ieder geval allang mogelijk.
Weet je zeker dat het een modem/router is? Ik heb hier de Cisco EPC3212 staan, en dat is toch echt alleen maar een kabelmodem.
hier precies het zelfde, toen ik ben overgestapt op UPC heb ik voor de simpelste modem gevraagd zonder routing mogelijkheden, toen kreeg ik de cisco EPC3208. Dit is puur en alleen een modem daarachter heb ik mijn eigen router hangen.

Het was dus allang mogelijk bij UPC, alleen moest je naar de juiste apparatuur vragen. Dit is natuurlijk wel een vooruitgang voor iedereen die al een van de bovenstaande apparaten heeft van UPC en naderhand graag zijn eigen router wil gaan gebruiken. netjes dat dit nu kan.
Hier net zo. Een 3208 in bridge en een extern ip adres in mijn eigen router.
Op kantoor heb ik een zakelijke UPC aansluiting met een 3925, maar die draait als router, zonder nat, voor een /248 subnet.
Dus kennelijk wordt de 3925 zowel ingezet als NAT router (en nu ook bridge), maar ook als 'echte' router, voor de klanten die meer dan één ip-adres afnemen.
het was ook met de Cisco EPC3925 (het router-modem dus) ook al mogelijk via een omweg zoals het nieuwsbericht al suggereert

Ikzelf ken deze omweg en draai al sinds vorig jaar (en bij diverse klanten) op diezelfde manier het router-modem als een bridged modem, enige nadeel op dit moment is dat de interface op 192.168.100.1 onvolledig is

verder was het inmiddels al een tijd mogelijk om bij UPC na levering van het nieuwe router-modem een modem-only aan te vragen (echter in mijn tijd niet, dus heb ik de 'hack' uitgezocht om het router-modem toch in bridge te kunnen zetten)
Maar een hele tijd (eind vorig jaar begin dit jaar) was het onmogelijk een dergelijk modem te krijgen. Ze wilden persé dat je een Thomson modem gebruikte. je had heel veel overtuigingkracht nodig om een ander modem te krijgen. Persoonlijk is mij dit na veel e-mail wisseling gelukt, maar veel mensen lukte dit niet.
Voor hen is dit een super oplossing.
Jazeker functioneert het wel, alleen wordt 'NAT achter NAT' vaak als een beetje 'vies' gezien door de netwerk mensen in deze wereld. Port forwarding wordt ook iets bemoeilijkt omdat je in beide routers aanpassingen moet doen.
Fijn dat ze dit bij UPC doen, maar wat mij betreft is dit een basis feature die in elke modem+router thuis hoort.
Ik denk dat adamvansanten geen router van UPC heeft, waarschijnlijk heeft hij het modem model EPC3212 (of nog een ouder model), dit is een modem variant.
De router varianten van UPC zullen dan ook geen extern IP adres geven zonder de bridge functie, dus hij heeft geen router welke in dit artikel opgenoemd worden.

Dus in zijn geval treedt er geen dubbele NAT op en werkt het zoals het hoort.

[Reactie gewijzigd door Koldur op 20 oktober 2012 16:44]

nou dan kan kpn ook wel wat van leeren.
die router van kpn kan niet eens fatsoenlijk met upnp omgaan.
op mijn ps3 heb ik nat 3 en upnp niet gevonden terwijl die wel geactiveerd is.
Een goede zaak dit. Nu ziggo nog!
Zoals al aangegeven, kan dit bij Ziggo al langere tijd.
Zoals al aangegeven, kan dit bij Ziggo al langere tijd.
Nee, *dit* kan bij Ziggo *niet*! Wat UPC doet is een stuk gebruiksvriendelijker dan wat Ziggo doet. Bij UPC kun je op ieder moment, waneer je maar wilt, zélf die instelling aanpassen, bij Ziggo moet je daar iedere keer voor bellen, en dat betekent wachten, wachten, wachten.

Als rechtgeaarde tweaker sleutel ik regelmatig aan mijn netwerk, en wissel ook redelijk vaak van bridge, naar normale mode en vice versa. Geen probleem, bij de modemrouter van mijn oude provider was dat met één vinkje, binnen luttele seconden gepiept, en kon ik weer verder.
Bij Ziggo daarentegen moet je eerst de klantenservice bellen (alleen tijdens kantooruren), waar altijd een wachtrij is, dan moet je, al naar gelang de kundigheid van de medewerker op dat moment, het hele verhaal uitleggen, en dan moet je weer wachten tot een medewerker van de technische dienst op afstand die instelling voor je zal wijzigen.

Voor een éénmalige wijziging wellicht nog niet zo'n heel groot probleem, maar als je regelmatig configuraties uitprobeert en test (we zitten hier immers nog steeds op Tweakers), is dit uitermate irritant, dat je telkens weer moet wachten voor je verder kunt. Ik heb weinig tijd, en dan is het zonde als ik twee keer tijd moet vrijmaken, omdat ik louter om deze reden niet verder kan. Wat dat betreft is de oplossing van UPC de enig juiste. Laat de gebruiker gewoon zélf die instelling beheren als-ie dat wil.
Wat is de moeite van één belletje waarna je binnen 5 minuten nadat belletje gewoon je modem in bridge mode hebt staan. Ziggo alleen tijdens kantooruren?

Ziggo regelt dit voor je tussen 08:00 en 22:00 uur en op zaterdag en zondag tussen 08:00 en 20:00 uur. Niet echt reguliere kantoortijden als je het mij vraagt.

UPC gebruiksvriendelijke? Dat is maar helemaal de vraag.
Voor diegenen die bekend zijn met modems en routersettings wellicht, voor diegenen die dat niet zijn kan dit juist voor meer problemen zorgen.

Voor zover ik weet zijn er nog altijd meer NIET tweakers dan tweeakters onder de computergebruikers.

[Reactie gewijzigd door p0pster op 20 oktober 2012 18:34]

Dat het niet gebruiksvriendelijk is als je het vinkje zelf moet zetten is natuurlijk niet waar. Het is geen functie die de doorsnee gebruiker iets zal interesseren, alleen powerusers gaan met een eigen router aan de slag. Die weten het vinkje prima te vinden.
er zijn ook genoeg mensen die vanalles aanvinken wat ze tegenkomen. Je moest eens weten wat er op een helpdesk aan 'domme' vragen voorbij komt en wat mensen wel niet doen voordat ze je een keer bellen. Vaak gaan hun handelingen van kwaad tot erger.

Zo'n simpel vinkje kan bij de wat minder slimme 'tweaker' voor veel problemen zorgen hoor. Voor mensen die weten waar ze mee bezig zijn geen probleem, maar de groep onwetenden is helaas groter dan de groep die weet wat ze aan het doen zijn.

Dat zie je ook aan het downloadgedrag van veel computergebruikers.
Waren ze allemaal wat voorzichtiger met allerlei dingen aanklikken zouden er veel minder mensen last hebben van virussen op hun computer....

[Reactie gewijzigd door p0pster op 20 oktober 2012 19:06]

Anoniem: 423265
@p0pster20 oktober 2012 19:37
Zo'n simpel vinkje kan bij de wat minder slimme 'tweaker' voor veel problemen zorgen hoor. Voor mensen die weten waar ze mee bezig zijn geen probleem, maar de groep onwetenden is helaas groter dan de groep die weet wat ze aan het doen zijn.
UPC geeft niet zomaar die instelling vrij en bij UPC weten ze heel goed wat ze doen. Dus nee, als ze er bij UPC geen moeite mee hebben, denk ik dat jouw bezorgdheid in dit specifieke geval een beetje overdreven is, die overweging zal UPC zeker ook gemaakt hebben. En ja, ik weet welke bizarre problemen een helpdesk soms moet oplossen ;)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 423265 op 20 oktober 2012 19:38]

Ik deelde je mening al, maar waarschijnlijk reageerde je per ongeluk op mij, in plaats van op mijn voorganger. Blijkbaar maakt de nieuwe layout het er niet duidelijker op ;)
Anoniem: 423265
@p0pster20 oktober 2012 18:46
Wat is de moeite van één belletje waarna je binnen 5 minuten nadat belletje gewoon je modem in bridge mode hebt staan. Ziggo alleen tijdens kantooruren?
Was het maar 5 minuten, het is inclusief wachtrij eerdere meerdere uren, tot een dag later.
Ziggo regelt dit voor je tussen 08:00 en 22:00 uur en op zaterdag en zondag tussen 08:00 en 20:00 uur. Niet echt reguliere kantoortijden als je het mij vraagt.
Zoals ik al schreef heb ik weinig tijd. Voor 22:00 ben ik zélf nog aan het werk. Daarom zou het zo makkelijk zijn, als ik zelf die instelling kon regelen, ook ná 22:00
UPC gebruiksvriendelijke? Dat is maar helemaal de vraag.
Voor diegenen die bekend zijn met modems en routersettings wellicht, voor diegenen die dat niet zijn kan dit juist voor meer problemen zorgen.
Blijkbaar denkt UPC daar anders over, want anders zouden ze die instelling niet vrijgeven.
Voor zover ik weet zijn er nog altijd meer NIET tweakers dan tweeakters onder de computergebruikers.
Daarom post ik deze reactie ook op *Tweakers* en niet op een andere site. Hier zijn Tweakers wél in de meerderheid (althans voorlopig nog).
Was het maar 5 minuten, het is inclusief wachtrij eerdere meerdere uren, tot een dag later.
Die ervaring heb ik helemaal niet.
Beide keren dat ik dit heb gevraagd ook gewoon binnen 5 minuten gepiept en van een wachtrij was er ook geen sprake. Geluk? Misschien, maar ik hoor hier in mijn omgeving weinig klachten tegenwoordig. Ziggo van 5 jaar geleden is niet de Ziggo van nu.
Zoals ik al schreef heb ik weinig tijd. Voor 22:00 ben ik zélf nog aan het werk. Daarom zou het zo makkelijk zijn, als ik zelf die instelling kon regelen, ook ná 22:00
Wat is 5 minuten op een leven dat gemiddeld zo'n 42.310.800 minuten duurt.
Weinig tijd is dus heel relatief. Je maakt je dus druk om niets. Bel je gewoon even vanaf je werk kom je om 22.00 uur thuis en is het dus allemaal al geregeld :)
Blijkbaar denkt UPC daar anders over, want anders zouden ze die instelling niet vrijgeven.
Dat kan, ik weet de achtergrond niet waarom UPC hier zo opeens voor heeft gekozen.
Daarom post ik deze reactie ook op *Tweakers* en niet op een andere site. Hier zijn Tweakers wél in de meerderheid (althans voorlopig nog).
Leuk bedacht vooral erg uit eigenbelang gesproken zie ik. Hier op tweakers zitten veel tweakers inderdaad, net als dat WC eend WC eend aanbeveelt.

Het meerendeel van de gebruikers zijn geen tweakers, dat is ook wel zeker.
Anoniem: 423265
@p0pster20 oktober 2012 19:30
Die ervaring heb ik helemaal niet.
Beide keren dat ik dit heb gevraagd ook gewoon binnen 5 minuten gepiept en van een wachtrij was er ook geen sprake. Geluk? Misschien, maar ik hoor hier in mijn omgeving weinig klachten tegenwoordig. Ziggo van 5 jaar geleden is niet de Ziggo van nu.
Ziggo is de afgelopen 15 jaar aanzienlijk verbeterd, maar die wachtrijen zijn er écht nog regelmatig. Ik zou dat niet schrijven als ik daar geen ervaring mee had.
Wat is 5 minuten op een leven dat gemiddeld zo'n 42.310.800 minuten duurt.
Weinig tijd is dus heel relatief. Je maakt je dus druk om niets. Bel je gewoon even vanaf je werk kom je om 22.00 uur thuis en is het dus allemaal al geregeld :)
Zo kun je alles wel relativeren met een dooddoener. Maar ik schreef al, alleen de wachtrij duurt vaak al meer dan een uur, en ik ga zéker niet op m'n werk, m'n telefoon een uur lang in de wacht houden. Bovendien dwingt dit om dingen te plannen, die van te voren nog onzeker zijn. Met een simpel vinkje zou dat allemaal niet hoeven. UPC snapt dat.
Leuk bedacht vooral erg uit eigenbelang gesproken zie ik. Hier op tweakers zitten veel tweakers inderdaad, net als dat WC eend WC eend aanbeveelt.

Het meerendeel van de gebruikers zijn geen tweakers, dat is ook wel zeker.
Niks bedacht, het is gewoon zo. In mijn dagelijks werk doe ik er alles aan om 'gewone' gebruikers het naar de zin te maken, dan denk ik inderdaad uitsluitend aan hun belang, wát is voor hún het beste. Op Tweakers doe ik dat niet, daar kijk ik wat voor *mij* als tweaker het beste is. En zo hoort het ook op een professionele IT site als Tweakers. Als de nadruk gelegd moet worden op 'gewone' gebruikers, is niet Tweakers, maar bv. Computer Totaal de aangewezen site.


// edit: Ziggo bestaat natuurlijk nog geen 15 jaar, maar ik doelde dan uiteraard op Casema, die het hier was voor ze onder Ziggo samengingen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 423265 op 20 oktober 2012 19:43]

Ik heb toevallig van de week mijn ziggo modem/router in bridge laten zetten, dit duurde bijna de hele werkdag... :|
Via twitter is dit anders in no-time geregeld. Overdrijven is ook een vak natuurlijk :)
Dus ik moet speciaal een Twitter-account aanmaken, om een simpele instelling te regelen? En dan schrijf je dat ík overdrijf? :+
Moet een isp rekening houden met jou 14( )? (08:00 - 22:00 = 14 uur...) urige werkdagen van 7 dagen per week? Beetje ongeloofwaardig.
Anoniem: 423265
@freaky20 oktober 2012 19:12
Als Ziggo net als UPC gewoon die instelling zou vrijgeven hoeven ze wat dit betreft helemaal geen rekening te houden met mij. UPC doet daar niet moeilijk meer over, en heeft toch echt dezelfde soort gebruikers.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 423265 op 21 oktober 2012 16:14]

Anoniem: 423265
@p0pster21 oktober 2012 16:30
Je snapt het écht niet hè? Ik wil Ziggo juist zo *min* mogelijk tot last zijn. Als ik aan m'n netwerk sleutel, en met verschillende netwerk-software experimenteer (VPN's, firewalls, NIDS, monitoring, etc.) dan wijzig ik soms meerdere keren per uur die bridge-instelling om o.a. te zien welke effecten dat heeft.

Afgezien van mijn eigen gemak, vind ik het ook niet leuk om iedere keer Ziggo te moeten storen voor zoiets banaals. Ze hebben wel wat beters te doen. Daarom ben ik ook zo'n voorstander van het vrijgeven van die instelling. Ik kan naar hartelust experimenteren, en Ziggo heeft geen last van mij, om iedere keer die instelling aan en uit te moeten zetten.

En ik ben écht niet de enige die op deze manier experimenteert hoor. Kijk eens in de fora, dan zul je zien dat deze werkwijze vrij gebruikelijk is onder (hobby) experts.

En zullen we verder niet persoonlijk worden ja? Ik ben nergens onbeleefd tegen je geweest.
Als Ziggo de digibete gebruikers wil beschermen, maar de tweakers niet iedere keer wil laten bellen om een poepsimpele setting te veranderen, dan is de juiste maatregel simpelweg twee firmwares: een standaard firmware met beperkte instellingsmogelijkheden, en een telefonisch te activeren tweaker firmware met de extra opties.

Jan de Buurman weet niet wat een firmware of bridged mode is en houdt de firmware waarbij hij niks van verneuken, en de tweaker hoeft niet constant aan de telefoon te hangen voor iedere keer dat er iets aangepast moet worden wat ook Ziggo een hoop moeite bespaart.

Disclaimertje erbij dat een experimenteel ingestelde tweaker pas recht heeft om te klagen als het nog steeds niet werkt na een factory setting reset van z'n modem en ook dat is weer gedekt.

[Reactie gewijzigd door Sfynx op 21 oktober 2012 01:19]

Goede zaak! Dit probleem hadden we ook bij een paar klanten van ons. Door middel van wat truukjes was inderdaad al wel mogelijk maar dit maakt het allemaal een stuk makkelijker :)
Dan hoop ik dat die geen zakelijke aansluiting hebben. Vooralsnog laadt een EPC3925 met zakelijk abbonnement nog steeds de 27 juli 2012 firmware; geen optie voor bridge mode dus.
edit:
En bootloader rev 2.3.0_R1

[Reactie gewijzigd door The Lord op 20 oktober 2012 16:14]

Firmwareversie en build date is niet veranderd, maar heb wel de nieuwe optie erbij gekregen.
Anoniem: 261016
21 oktober 2012 00:44
Ik heb m'n Cisco gekregen samen met een Shitcom, sorry Sitecom wireless router die ik achter de Cisco moest hangen. De sitecom krijgt vervolgens een publiek adres.
Ding hangt nu aan een poortje van m'n ASA die ik achter de UPC Cisco heb gehangen, ofwel het was al geregeld (ben dit jaar overgestapt naar UPC)
Nu alleen nog een fixed ip, want ik draai m'n eigen mailserver en had in het begin drie keer een ip wissel, erg hinderlijk....
Ralph
Ik heb hier sinds enige tijd 8 ip's op mijn consumentenlijntje... kost me een paar euro per maand maar ben van het gezeur af...

daarnaast klopt mijn reverse dns ook nu... erg lekker moet ik zeggen...
Bij welke provider heb je dat dan?
Hmm... ik zet gewoon de dhcp van de cisco router uit en verder geef ik em op de dhcp een vast ip-tje... meer hoef ik eigenlijk niet te doen, werkt uitstekend. Heb 2 wifi points waarmee ik nu een groter gebied bereik...
wat er dan gebeurt is feitelijk dubbele NAT wat onwenselijk is met verbindingen openen voor buitenaf bijv upnp.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee