Foto's gemaakt met opvolger Sony Xperia S en details komen online

Op het internet zijn foto's verschenen die met de opvolger van de Sony Xperia S zijn gemaakt. De camera moet gevoeliger zijn dankzij een extra subpixel. In tegenstelling tot een eerder gerucht lijkt de telefoon geen quadcore-cpu te krijgen.

De smartphone, die met typenummer LT30p de opvolger moet worden van de Xperia S LT26i, heeft net als zijn voorganger een scherm met een resolutie van 1280x720 pixels. De diagonaal van het scherm zou zijn verhoogd naar 4,6", net als dat van diverse modellen die Sony voor de Verenigde Staten en Japan heeft aangekondigd. Er zouden bovendien geen fysieke of capacitieve knoppen meer aanwezig zijn, maar alleen knoppen op het scherm.

De Xperia LT30p, waarvan de definitieve naam nog niet duidelijk is, zou voorzien worden van een nieuwe camerasensor met toegevoegde witte subpixel. Daarom zou de sensor bij uitstek geschikt zijn om beelden te schieten in situaties waarin weinig omgevingslicht voorhanden is. De individuele subpixels zijn door de aanwezigheid van de extra witte pixels 1,12μm groot, maar volgens Sony is de signal-to-noise-ratio vergelijkbaar met die van 1,4μm-pixels. Het gaat om zogeheten backside-illuminated-sensors, waarbij de elektronica aan de achterzijde van de sensor geplaatst is, zodat de pixels meer licht opvangen. De foto's die gemaakt zijn met de LT30p zijn gepubliceerd door de Bulgaarse site Nixanbal.

De LT30p wordt volgens het profiel op de site van Sony zelf aangedreven door een Qualcomm MSM8960, een dualcore-Snapdragon S4. Daarmee lijkt het te gaan om de processor die Samsung onder meer gebruikt voor de Amerikaanse versie van de Galaxy SIII en HTC voor de Amerikaanse One X. Het profiel is echter op het typenummer na exact gelijk aan dat van de al aangekondigde Sony Xperia GX; fabrikanten kopiëren vaak profielen voor de aankodiging van al aangekondigde modellen. Daarbij wordt de informatie pas later aangepast. Vaak klopt de informatie in het profiel echter wel vanaf het moment dat dit online staat. Het vermelde besturingssysteem is Android 4.0. De Xperia S ontving onlangs een update van Android 2.3 naar 4.0.

Foto die zou zijn gemaakt met Sony Xperia LT30p 'Mint' Foto die zou zijn gemaakt met Sony Xperia LT30p 'Mint' Foto die zou zijn gemaakt met Sony Xperia LT30p 'Mint' Foto die zou zijn gemaakt met Sony Xperia LT30p 'Mint' Sony Xperia GX (niet LT30p 'Mint')

Door Arnoud Wokke

Redacteur

12-07-2012 • 12:10

36 Linkedin

Reacties (36)

Wijzig sortering
waarschijnlijk off topic, maar weer 4.6". Ik vind 4.3" al te groot eigenlijk.
Zijn er echt geen toestellen tussen de 3.7" en 4.3" met een Dualcore-S4 of een Tegra3 en een scherm waar je geen pixels ziet?
Hopen dat de Xperia SX ook internationaal gaat worden verkocht.
Wou, die zou perfect zijn.. 3.7" zoals de perfecte grote van de Desire, maar wel qHD zodat hij nog lekker scherp is, en met moderne dual-core er in. please please breng dat ding naar europa sony :)
daar wacht ik ook nog op, in de tussentijd de Sola gekocht van Sony. De Sony Go is ook ongeveer hetzelfde, maar dan waterdicht.
Ik vind het dan ook jammer dat de toestellen steeds maar groter en groter worden.
Ik heb een Sony Xperia U, die heeft dan wel geen s4-dualcore of Tegra3-quadcore, maar toch een (nog steeds) snelle 'oude' dual core op basis van de Cortex-A9 core!
Het ram valt wel een beetje tegen (512 MB maar), maar hij zit wel onder de 4".

Ook heb je nog de Sony Xperia P, met dezelfde processor, maar deze geniet van wat meer RAM en opslaggeheugen.
Deze heeft dan ook een 0,5" groter scherm (4"), maar alweer geen S4 of Tegra3.
Toch heb ik nog lang geen problemen gehad met deze processor, d.m.v. de Mali-400 gpu kan ik net zo goed gamen of alledaagse 3D-zaken bekijken als op de Galaxy sII, en de dual core voelt maar lichtelijk trager aan! :)
probleem daarbij is dat ik al een sensation heb dus dat het niet echt een upgrade wordt.
Maar van de 4.3" naar 4.0" lijkt me al zo veel fijner... maar goed
+1Anoniem: 434945
@dipje212 juli 2012 13:44
iPhone 4s?
size klopt niet, cpu klopt niet.. en na al 3 android phones gehad te hebben en een berg aan betaalde apps ga ik niet zo snel over.
htc one s (4,3 inch + s4)
Vandaar de hint waar je geen pixels op ziet. Pentile is beetje jammer op die resolutie.
Maar ik loop wel degelijk aan een one s te denken. Maar het zal niet die 'wow toffe nieuwe gadget ' factor hebben na mijn sensation. Ze lijken wel veel op elkaar. De one v sprak me wel aan, behalve dat hij underpowered is en een te grote stap terug .
Dit is allemaal zo oud alweer. Enige nieuwe zijn de 4 foto's. De afbeeldingen van het toestel horen er ook niet bij, zijn van de LT29/GX. Ook is het niet de opvolger van de Xperia S. Hij valt in het rijtje onder opvolgers van de Arc.
Ook had Sony al veel eerder aangegeven dat er geen Quad core dit jaar zou komen.
Ook is een ander detail een leuk weetje, hij is kleiner dan de GX:
131 x 69 x 10.5 mm - 127g - GX
129 x 68 x 09.0 mm - 140g - Mint

[Reactie gewijzigd door Dimiz op 12 juli 2012 12:18]

Er staat toch ook nergens dat de laatste foto het onaangekondigde toestel moet zijn? Ik denk dat Tweakers die foto erbij zet om een idee te geven hoe een Xperia eruit ziet zonder hardware buttons, wat ook van toepassing zou moeten zijn voor dat nieuwe toestel. Gezien de trend die ze hebben ingezet met de Xperia-serie zal het toestel niet heel veel af gaan wijken van de LT29/GX (qua design).
Is die laatste foto het design van de nieuwe telefoon? Dat zou ik wel jammer vinden, de Xperia S sprong er nou juist uit qua design, deze ziet er weer vrij gewoontjes uit.
Volgends de mouse-over zou dit de Xperia GX moeten zijn.
Beetje verwarrend. Vooral gezien non-desktop-gebruikers doorgaans geen mouse-overs kunnen zien, en ook al word dit model genoemd in de laatste alinea, overbodig, gezien de GX voorderest niets met het artikel te maken heeft.

Verder, wat de foto's betreft. Als je de foto's op volledige resolutie bekijk ( [1] [2] [3] [4] ), kan je nog steeds een bak met kleur-ruis zien, en zijn de foto's ook behoorlijk soft, kwa focus en door de noise-reduction. Het dynamisch-bereik ziet er echter wel vrij breed uit.

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 12 juli 2012 12:43]

Volgends de mouse-over zou dit de Xperia GX moeten zijn.
Beetje verwarrend. Vooral gezien non-desktop-gebruikers doorgaans geen mouse-overs kunnen zien, en ook al word dit model genoemd in de laatste alinea, overbodig, gezien de GX voorderest niets met het artikel te maken heeft.
offtopic:
Je hoeft niet per se met de muis eroverheen te gaan om te zien wat het is, linksboven zie je al de naam staan (waarbij in dit geval ook staat dat het niet de LT30p is.

[Reactie gewijzigd door S_Chief op 12 juli 2012 12:54]

offtopic:
Ik heb het over non-desktops; dus mobieltjes, tablets, etc.
Die gebruikers maken vrijwel altijd gebruik van de Device-detect-modus van tweakers.net.

Bij Grade-B of lager, worden de afbeeldingen als een pagina geopend, en niet zoals bij de volledige site (Grade-A), in een popup-venster met een titeltje erbij.
Zulke gebruikers zien dus heel die text niet.

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 12 juli 2012 13:19]

0Anoniem: 154505
@SirNobax12 juli 2012 13:46
kan je nog steeds een bak met kleur-ruis zien, en zijn de foto's ook behoorlijk soft, kwa focus en door de noise-reduction.
Ja hoor, het was te verwachten. De mensen die Sony producten willen afkraken staan al weer klaar...
Waar heb je het over? :X
Mijn vorige 3 telefoons waren allen Sony Ericsson's (M600i, Xperia X1, X10i) waar ik zeer tevreden over ben. Een beetje kritisch zijn mag best, en in geval van deze foto's volledig terecht.

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 12 juli 2012 13:53]

Dat is de Xperia GX
ziet er leuk uit alleen die camera aan de achterkant steekt uit wat mij nogal irriteerd.
heb dan liever de LG 4x hd waar ze dit wel opgelost hebben.
toch wel vreemd alshet nog steeds een dual core zou zijn.

nou is het op dit moment nog meer dan snel genoeg en zuiniger omdat het ook op 32 nm ipv 40 zoals de tegra 3 geproduceerd word.
daarbij is het eneergieprofiel van de 2 tegra 3 telefoons gewoon waardeloos een 400 kb appje instaleren gaat echt niet sneller met 4 cores dan met 2.
en niet iedere swipe op je scherm heeft 4 cores nodig.
ik zou dan ook graag een appje zien waarmee je de cores aan apps kan linken en zeg angry birds 2 cores wordfeud 1 core en de tegrazone games 4 cores en gewone telefoon bediening allemaal 1 core omdat dat echt geen 4 cores nodig heeft maar er wel 4 krijgt.
browsen heeft ook helemaal geen 4 cores nodig.
ook zou een appje voor de mhz instellingen handig zijn bijvoorbeeld 4 standen.
4x 800 mhz 4x1000 mhz 4x 1250 mhz 4x 1500 mhz dat scheeld voor veel mensen al makkelijk 20% accuduur.
maarja misschien komt er ooit nog een speedstel achtige functie in socs die zich echt anpast aan de benodigde rekenkracht.

maarja laten we maar afwachten wat de prijs van dit toestel gaat worden dat bepaald immers of dit een yay or nay wordt.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 12 juli 2012 14:08]

het hoeft toch ook niet quad core te zijn om state of the art te zijn? Als ik nu moet kiezen tussen een quadcore cortex a9 of een dual core a15 kies ik voor het tweede hoor.
op het moment us dual nog snel genoeg voor alles wat je hartje begeerd maar een quad is toch wel meer toekomstproof.
al ben ik zelf bang dat de 1 gig ram tegenwoordig eerder de limiterende factor voor toekomstige android toestelen gaat worden dan de cpu.
android vreet nu al meer geheugen dan windows xp !
Interessant toestel, maar zonder vergelijking kun je met die foto's niet zoveel. En waarom zou je met een nieuwe Sony smartphone een foto maken van een iPhone (te zien op de eerste foto).
Omdat dat waarschijnlijk de persoonlijke phone is van de persoon die de Sony heeft meegekregen :). Of hij moest hem ergens naartoe brengen en is in een koffieshop gestopt om even wat foto's te maken om te kunnen 'lekken'.

Het laat een klein beetje depth-of-field zien wat toch bijzonder is op een telefoon / kleine sensor, en zover je het kan beoordelen van het formaat van deze foto's weinig blur of andere eigenschappen van hoge noise + hoige noisereduction.

Zegt nog steeds helemaal niks over het eindresultaat idd, maar meer kan ik er ook niet uithalen :P
edit: grappig dat juist mijn enige on topic reactie naar beneden wordt gemod:)
0Anoniem: 434945
@tweaker201012 juli 2012 13:44
Had hij dan een breezerhyvesfoto moeten maken in de spiegel?
Jammer dat ook dit toestel weer groter wordt. Tegenwoordig heb je enkel nog maar de keuze tussen een high-end model met een extreem groot scherm en of een iets minder toestel met een kleiner scherm.
Ik heb nu een HTC HD2, en deze vind ik maximaal van grootte, toch kan ik deze niet vervangen door een ander topmodel omdat ze dan niet meer in mijn broekzak passen.

Er moet toch nog steeds een markt zijn voor smartphones met een schermdiagonaal van 3.5" tot 4.3" met alle andere mogelijke toeters en bellen. (Enkele uitzonderingen daar gelaten zoals de iPhone.)
De HTC One S is een degelijk opvolger voor je HTC HD2..
Sterker nog, hij doet heus niet onder voor de topmodelen als de S3 of de HTC one X. Het is de top of the line onder de dual cores ;-).
In single-core apps blaast 'ie de S3/one X zelfs weg. Het is een nieuwere generatie CPU die per kloktik weer een stuk sneller is. Er zijn maar weinig apps die een quad-core zinnig kunnen inzetten, dus zo'n snapdragon S4 is absoluut geen straf. 2 Van deze cores performt al bijna op het niveau van de 'oude' quadcores zelfs.
Van deze cores performt al bijna op het niveau van de 'oude' quadcores zelfs.
offtopic:
Oude quadcores.. volgens jou zijn er meerdere quadcores die nu al oud zijn. Zover ik weer zijn er maar twee quad cores op dit moment en dat is de Tegra 3 en de Exynos 4412. Volgens jou zijn ze beide oud? Aangezien je meervoud gebruikt.


Foto's zien er prima uit voor een mobiele apparaat, natuurlijk zal je als je inzoomt de kleurruis oa zien.. daarom hebben telefoons vaak 8 of meer megapixels om het op deze manier te gaan corrigeren. Aangezien je meestal toch niet de foto's van ware resolutie bekijkt (gemiddelde persoon heb ik het dan over), zeker niet met foto's van je mobieltje.
Leuk dat Sony aan de weg timmert.

Echter had ik zelf gehoopt dat ze verder gingen in hun NXT look en feel. Vond dat doorzichte balkje en fiesieke knop op balk (Xperia P) echt iets toevoegen qwa look and feel. Verder had ik gehoopdt dat ze nu langzaam de inhaal slag gingen doen op hardware kant. Maar waarschijnlijk met hun door goptimaliseerde Android Software is het voor hun aantrekklijker om langzaam de HW te upgraden.
Interessant toestel! De foto's zien er ook erg goed uit. Nu maar open dat hij snel te koop is anders heb je er nog weinig aan. Dit is iets wat bij Sony nog wel eens een probleem is. Ze zijn redelijk laat met nieuwe modellen. Samsung en HTC zijn veel eerder en snoepen op die manier veel klanten weg.
+1Anoniem: 380342
12 juli 2012 13:45
Ziet er keurig uit! Vind het persoonlijk alleen wel wat groot. Ik denk dat 4" nog prettig kan zijn, maar groter?

Lijkt me ook wel prettig in de hand liggen, met die gekromde achterkant.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 380342 op 12 juli 2012 13:48]

+1Anoniem: 449164
12 juli 2012 13:46
Ik denk toch dat ik dan liever een iets kleiner model koop, 4,6 inch is voor mij gewoon overkill, ik ben ook bang dat de huidige topmodellen (S3/One X) minder gaan worden verkocht dan hun voorgangers omdat het scherm te groot is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee