Logitech brengt toetsenbord op zonne-energie voor iPads uit

Logitech heeft zijn Solar Keyboard Folio voor de iPad uitgebracht. Het bluetooth-keyboard met beschermhoes wordt aangedreven door zonne-energie. Met een volle accu zou het keyboard het twee jaar uithouden bij twee uur gebruik per dag.

De Solar Keyboard Folio bevat twee ingebouwde zonnepanelen die voor het opladen van het apparaat zorgen. Eerder bracht Logitech al solartoetsenborden voor de pc uit. Het nieuwe keyboard dient meteen als beschermhoes voor de iPad en nieuwe iPad.

Met de accessoire kan de tablet in twee standen gebruikt worden: in één modus kan de gebruiker het hele toetsenbord gebruiken, maar de tablet kan ook platter liggen waarbij de voorste rij keys voor multimediabediening gebruikt kan worden. Een aan- en uit-functie van de Folio zorgt ervoor dat een iPad direct aanspringt bij het openen en in stand-by gezet wordt bij het sluiten. Het toetsenbord weegt 460 gram en maakt gebruik van bluetooth 3.0 voor de connectie met de tablet.

Eind mei komt het keyboard annex beschermhoes beschikbaar in Nederland en Logitech geeft het product een adviesprijs van 129 euro.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

03-05-2012 • 13:48

54 Linkedin

Reacties (54)

Wijzig sortering
Het ironische is, als ze bluetooth 4.0 hadden gebruikt, dan was de gebruiksduur icm de ipad(3) veel langer.
Ontgaat mij iets, of ...

Wat is het nut van zonnecellen op een apparaat dat opgeladen twee jaar gebruik kan worden ("zelfs in volledige duisternis", zie logitech website)?

Dan zit er of een veel te grote accu in (gewicht/kosten) of die zonnecellen zijn per saldo nergens voor nodig (ook gewicht/kosten).
tsja dat snap ik dus ook niet. Waarom zou je zonnepanelen willen hebben op een apparaat dat op een lading 2 jaar meegaat?
Omdat het kan en je ook nog eens extra kunt cashen, omdat het een extra feature is en dus de prijs rechtvaardigt (ivm de concurrenten).

En sinds wanneer haten wij extra features?
Mooi apparaat, maar aan de dure kant, ik zag laatst iets vergelijkbaars met een gewone accu/battery voor maar £20..
Voor een beetje een nette afwerking betaal je gewoon exponentieel veel meer. Het is veel moeilijker dan je denk om alles 'perfect fit' te maken uit plastic. Maar voor een dergelijk bedrag was ik toch voor deze gegaan:

http://www.kickstarter.co...06690/brydge-ipad-do-more
Ik niet, dan maak je er inderdaad een "laptop" van. Het geheel wordt zelfs 2x zo dik en veel zwaarder, dan alleen met dit toetsenbordje.
Er zijn vrijwel altijd goedkopere alternatieven. Echter ben ik met de kwaliteit van Logitech erg tevreden. Ben al sinds het begin van mijn computertijd vaste klant bij hun.

Daarbij gaat het om een speciaal gemaakte add-on voor een Apple-product. Dat die wat prijziger zijn is natuurlijk niet gek.
Ziet er wel mooi uit. maar ik denk niet dat die twee celletjes genoeg energie leveren om de accu duur ook maar enigszins erg te verlengen

en zie ik het nou goed? zijn de panelen naar de onderkant gericht als de ipad in gebruik is? of lijkt dat zo

edit:
Met een volle accu zou het keyboard het twee jaar uithouden bij twee uur gebruik per dag.

De Solar Keyboard Folio bevat twee ingebouwde zonnepanelen die voor het opladen van het apparaat zorgen.
ik dacht dat ze met het apparaat de ipad bedoelden, en dat het keyboard het sws 2 jaar doet op de accu. bedankt voor de verduidelijking, ik had het te snel gelezen of het staat er niet duidelijk genoeg :+ :9

[Reactie gewijzigd door looyenss op 3 mei 2012 13:58]

Het is ook niet voor het opladen van de iPad maar voor het toetsenbord.
Als het keyboard al 2 jaar gebruikt kan worden bij 2 uur per dag, dan lijken me de zonnecellen echt overbodig...
Ja dat vind ik ook. daarom dacht ik ook dat het apparaat op de ipad sloeg. 2 jaar is wel lang, dan ben je allang toe aan een nieuwe tablet :P
en je kan ook gewoon energie uit de tablet trekken via USB. en de panelen toch aan de iPad laten leveren.

afgezien van het feit dat de panelen te klein zin voor de tablet
Nee, de panelen zitten op de steun wat de iPad recht houd.
Nee, ze zitten net boven de knik. waardoor ze in een "goede" stand staan om licht op te vangen.
cellen laden accu van het tobo op niet van de iPad...
En zo wordt de iPad weer gewoon een laptop?
Nee, want mijn laptop is 100x zwaarder, groter, dikker, heeft een veel lagere kwaliteit scherm en gaat minder lang mee op de accu, etc. etc. Allerlei voordelen boven een laptop, zonder de nadelen van die echte hype... de netbook. Mijn laptop daarentegen is dan wel weer veeeel sneller voor andere taken die de tablet niet kan.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 3 mei 2012 14:30]

Zo, jij hebt een laptop van 100KG? Impressive! :)
Als dit toetsenbord inderdaad 460 gram weegt zoals in het artikel staat dan kom je dus boven de kilo uit, vergelijkbaar dus met een macbook air of bv een zenbook. Die zenbook kun je dan ook met een fatsoendelijke resolutie (vooral als je nog even wacht op de zenbook prime) krijgen. Het is wel wat duurder, maar als je dan toch werk gedaan wil krijgen dan zou ik liever even doorsparen en zo'n ding meenemen.
Dikte en accuduur schelen op dat moment ook niet zo gek veel meer met die ipad, wat accuduur betreft vooral niet als je het uit gaat drukken in hoeveel werk je op een acculading gedaan kunt krijgen.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind de ipad een prachtig ding, maar vooral voor mediaconsumptie, niet om op te werken. Vind het ding geweldig om vanaf te studeren bv (PDF ebook).
Het zou kunnen dat het dan zo wordt ingezet door mensen. En waroom ook niet, als er behoefte aan is lijkt mij het een goede oplossing.
Voor de manier waarop ik de iPad gebruik zou het overigens weinig toevoegen zo'n toetsenbord. Ik iPad dus liever zonder.
+1Anoniem: 183559
3 mei 2012 13:51
Het zou helemaal geniaal zijn wanneer je ook de iPad kan opladen met die cellen. Welliswaar langzaam maar het verlengt wellicht de accuduur...
Eerste zin: De Solar Keyboard Folio bevat twee ingebouwde zonnepanelen die voor het opladen van het apparaat zorgen.

Ja dus (al zal het langzaam gaan , beetje een gimmick lijkt me).

edit: het is me niet helemaal duidelijk welk apparaat er bedoeld wordt, keyboard of Ipad... :z

[Reactie gewijzigd door Sneezzer op 3 mei 2012 13:58]

Ik denk dat ze met 'het apparaat' het toetsenbord zelf bedoelen niet de I-pad.
Het is niet duidelijk of de zonnecellen voor de ipad zijn of voor het toetsenbord. de titel zegt wat anders dan het artikel

edit:

http://gathering.tweakers...message/38157415#38157415

[Reactie gewijzigd door looyenss op 3 mei 2012 14:12]

Het eerste apparaat dat via bluetooth een ander kan opladen moet ik nog tegenkomen.
Het is voor mij zo klaar als pompwater dat het enkel over het toestel zelf gaat.
Het hele artikel is een bespreking van het toestel en niet van de iPad.
Ja het opladen van het toetsenbord zelf, niet de ipad neem ik aan hoor.

Wel duur hoor 130 euro... ik had al gekeken naar de Sena folio met toetsenbord maar die is 150eu, helemaal duur. Goedkopere zien er vaak niet uit...

[Reactie gewijzigd door ElayZ op 3 mei 2012 13:59]

Ja het opladen van het toetsenbord zelf, niet de ipad neem ik aan hoor.
en waarom zou dat zo zijn? dat ding gaat ruim 1460 uur mee op een volle accu. dat is heel veel. (2 uur per dag 2 jaar lang) ik zou geen reden kunnen bedenken dat het niet zou kunnen.

kijkend naar de bluetooth 3.0 connectie zal het wel puur voor het keyboard zijn, maar dan nog. een grotere cell en een dock connector cable eraan en je kan rustig in de zomder naar de camping om je iPad buiten op te laden. Ik zou dan wel zo'n kensington lock meenemen, maargoed dat zou ik doen. XD
"het apparaat" verwijst waarschijnlijk naar het keyboard zelf, gezien de zin "Met een volle accu zou het keyboard het twee jaar uithouden bij twee uur gebruik per dag." in de intro.
Ik vermoed dat die zonnecellen er voor zijn om "bij" te laden.
Zo kunnen ze aan die 2 jaar komen.

echt opladen heb je meet vermogen en output nodig, dan 2 van deze cellen kunnen leveren

( ik had in mijn voertuigtracking systeem zo'n zonnepaneel, die hield de backupaccu op spanning voor gsm / gps module, maar had echt wel een draadje nodig voor de echte laadspanning )
<spuit11>Maar met "het apparaat" bedoelen ze het toetsenbord, niet de iPad, zoals ik het lees...?</spuit11>
edit:
hoo boy

[Reactie gewijzigd door KnetterGek op 3 mei 2012 13:58]

Het effect zal echt niet noemenswaardig zijn. Met een 10W oplader duurt het al een paar uur voordat de iPad opgeladen is.

Deze zonnecellen zijn maar een paar watt. Als ze de iPad uberhaupt al kunnen opladen (minimaal 2A nodig), dan zal het een paar secondes extra gebruiksduur betekenen na een uurtje in de zon.
Je hebt om je ipad op te laden geen 2A nodig.
Hij laad namelijk ook op als je hem op je USB poort aansluit, die levert 500mA.
Het laden gaat uiteraard wel langzamer, maar gaat prima.
Klinkt als een leuk dingetje, maar dan gelijk ook een naieve vraag: Is dit ook geschikt voor de iPad 1? Want dat kan ik niet uit het artikel halen, waar men het heeft over de iPad en de nieuwe iPad?
Ik gok van niet, want die heeft geloof ik niet de magneetsluiting die iPad2 en 3 wel hebben. Zo te zien maakt deze hoes daarvan gebruik.

<edit> in de spec staat alleen Ipad2/3:
http://www.logitech.com/e...es/keyboards/devices/9780

[Reactie gewijzigd door ToolkiT op 3 mei 2012 14:01]

Dank! Ik had over de link heengelezen. Jammer dat het niet voor de "oude" iPad mogelijk is, want die zou met mijn huidige gebruik en dit apparaat 2 jaar lang kunnen uitzingen. Nou ja, het zou een mooie test zijn :)
Met een beetje tweaken moet het wel lukken, maar mooi word dat niet..
Er zijn wel hoesjes met tobo te koop die niet de magneten gebruiken maar gewoon een 'sleeve' waar je de ipad in schuift.. dat moet met de iPad1 wel werken..
Ik zie de winst voor de consument van dit product niet in. Spanning voor het toetsenbord kan toch geleverd worden door de iPad? Ik geloof niet dat het aansluiten van een toetsenbord op het tablet een dergelijk grote aanslag kan zijn op de batterij. Als het product de ipad zou opladen zou het wellicht interessant zijn voor die prijs. Nu lijkt het mij zonde van je geld.

[Reactie gewijzigd door Agorias op 3 mei 2012 13:57]

Ten eerste verbruikt een Bluetooth apparaat significant. Ten tweede wil niemand een lompe dockconnector aan z'n iPad keyboard. Alles moet draadloos en compact.
Is het niet juist zo dat je met een connector af zou zijn van het gebruik van bluetooth, waarmee je totale verbruik juist veel lager zou zijn?
Je wilt geen connector hebben richting de iPad als deze in rust is.
Het is wel handig natuurlijk, geen geklooi met kabels meer.

Er is ook een logitech hoes met een eigen accu me USB lader:
http://www.logitech.com/e...n-keyboard-cover?WT.ac=ps|9859

En je hebt goedkope kopieen vanaf £20
Zowiezo kun je beide in principe beter opladen via het lichtnet. Dat zelfde paneeltje op het dak van je huis levert veel meer energie op.
Zie ook http://www.lowtechmagazine.be/2008/03/de-donkere-kant.html (2008)
en http://www.lowtechmagazine.be/2007/12/de-mens-als-ene.html (2007)
Ecologisch gezien is een gadget met fotovoltaïsche cellen juist contraproductief.
Het lijkt me nogal een vreemde constructie. Niemand legt zijn ipad in de zon als hij hem niet gebruikt. Dan gaat hij in de tas of kast. Juist als je hem gebruikt zit je nog wel eens in de zon, maar dan zitten de zonnencellen op de achterkant. Was het niet handiger als er extra cellen boven het toetsenboard zaten die in de zon zouden zijn als je het ding gebruikt?
Een ipad ligt denk ik ook vaak op een buro/bankleuning etc.. dan kan hij mooi opladen..
Op het bureau zal deze juist vaak in een dock (of in dockstand in dat mapje) staan.

Het is ook gewoon vreemd dat ze niet extra zonnecellen op/boven het toetsenbord hebben staan. Wordt ie opgeladen tijdens het tikken door het licht van de iPad/omgeving.

Zoals het er uit ziet, liggen de zonnecellen "op het bureau" als de toetsenbord in gebruik is.
Voor welke Ipad is dit? de Ipad 1,2 of de nieuwe?
2+3 zie spec pagina op logitech site..
Ook logisch want ding zit met magneten vast en die zaten niet in iPad1
nee hoor. Er zit gewoon een rubberen rand om de iPad heen om hem ook gelijk bescherming te bieden. die magneten waar ze het over hebben zijn voor het smart stand-by systeem wat apple gebruikt zodat het scherm automatisch ge(un)locked wordt als je de hoes open/dicht klapt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee