Toshiba komt met 7,7"- en 13,3"-Tegra 3-tablets

Toshiba gaat dit jaar tenminste twee tablets op basis van Nvidia's Tegra 3-chip uitbrengen. Er komt een 7,7"-model met een amoled-scherm en daarnaast ook een 13,3"-variant. Deze laatste is volgens Toshiba bedoeld voor senioren.

De twee tablets zijn officieel nog niet aangekondigd, maar stonden achter glas tentoongesteld op Toshiba´s stand op de CES. Buiten het feit dat beide aangedreven worden door een Tegra 3-chip van Nvidia liet het bedrijf niets weten over de specs. Bij het 7,7"-model stond wel vermeld dat het apparaat voorzien was van een amoled-paneel.

Uiterlijk hebben de twee tablet wel iets weg van de AT200, die Toshiba afgelopen september op IFA in Berlijn presenteerde. Met het grote 13,3"-model, waarvan de beeldresolutie onbekend is, heeft Toshiba naar eigen zeggen de seniorendoelgroep voor ogen. Het bedrijf toonde ook nog een 5,1"-tablet met een beeldverhouding van 21:9, maar dit zou slechts om een concept gaan. Wanneer het 7,7"- en 13"-model uit moeten komen is nog niet bekend.

Toshiba tablets Toshiba tablets Toshiba tablets Toshiba tablets Toshiba tablets Toshiba tablets

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

12-01-2012 • 09:14

28 Linkedin

Reacties (28)

28
28
10
1
0
8
Wijzig sortering
Toshiba heeft hun Tablet-sectie op de support sites juist recent volledig verwijderd - inclusief alle klachten en posts over de problemen met de Folio. Ook de 200 is daar nergens te vinden. Daarnaast zijn er degelijke fabricageproblemen met de Folio die tot schermbreuk kunnen leiden, en die gewoon niet onderkend worden door Toshiba. Afgezien van de brakke Android-versie die ze meeleveren waar je een vrijwel lege market treft en waar compleet geen updates meer voor gedaan worden. Ter illustratie, in September toen ik hem kocht, was Angry Birds niet eens in de Toshiba market. Als je nog in die fase zit waarin je klein bent in het segment, ga dan voor de standaard software. Nu is de tablet eigenlijk alleen bruikbaar als je een mod installeert met toegang tot de Android Market.

Tablets die slechts weken oud zijn worden onder user-abuse geweigerd onder garantie. Ben je bereid onder ede te verklaren dat het kapot is gegaan zoals je zegt, wordt het onder 'coulance' opgelost - maar feitelijk zeggen ze dus nog steeds dat je een leugenaar bent voor wat betreft hoe het probleem is ontstaan.

Als Toshiba op deze wijze met klanten om blijft gaan, terwijl de kwaliteit gewoon onder de maat is, dan is het sprankje reputatie wat ze van vroeger over hebben als servicebedrijf snel verdwenen. Een product in de markt zetten is niet het in de winkel leggen en dan hard wegrennen als het niet zo gaat als je hoopte. Binnenkort komt er een mooie blog van mijn hand over mijn ervaringen bij mijn garantiezaak met Toshiba (die nog loopt).

Dus nee... Ik heb er weinig vertrouwen in dat dit dan ineens een succes is. De organisatie erachter is gewoon compleet niet bezig met tablets.

[Reactie gewijzigd door Floppus op 12 januari 2012 09:32]

Ik heb ook een Folio 100 en ik ben het met je eens.

Langs de ene kant is de basishardware best goed (zoals een Tegra 2). Performance is ook goed vergeleken met een andere tegra2 device (mits mod).

Langs de andere kant is de uitvoering ervan slecht: fabricagefouten (scherm steekt niet recht in de behuizing !), slechte LCD met nauwe kijkhoek, wifi en SOD bugs,...). Default software is ook onstabiel en traag.

Mijn eigen folio is reeds onder garantie herstelt voor een touchscreen probleem (soms nam het toestel geen commando's meer aan via het scherm). Deze is wel uitstekend gerepareerd.

Er is nu een cyanogenMod 7.2 (2.3) ROM die heel goed werkt en de meeste software bugs eruit werkt (zonder functionaliteit te verliezen. Onder deze ROM haal ik een quadrant van boven de 3000 met overclock naar 1400Mhz, en is het toestel veel zuiniger op de batterij.
Er is ook reeds een ICS ROM in de maak die nu reeds goed werkt (mits een paar kleine bugs en tekortkomingen)

Het blijft dat Toshiba degene moet zijn om updates uit te brengen. In ieder geval was dit de laatste toshiba dat ik heb aangeschaft (incl laptops).
Heeft Toshiba zon goede naam? Beste bedrijf waar ik ervaring mee heb is Medion (van de Aldi, Lidl, Gamma, Mediamarkt), gaf me drie jaar garantie, na 2,5 jaar werd mn dvd brander van mn laptop gratis vervangen.

[Reactie gewijzigd door klonic op 12 januari 2012 11:01]

Met het grote 13,3"-model, waarvan de beeldresolutie onbekend is, heeft Toshiba naar eigen zeggen de seniorendoelgroep voor ogen.
Vreemde keuze. Ik zie nog niet veel senioren met een tablet, maar waarom zouden ze deze moeten kopen? Of is de resolutie evenhoog als bij een 10 inch tablet waardoor letters groter zijn?
13,3 inch lijkt me trouwens ook niet erg fijn om vast te houden, 10 inch is toch wel het maximale.
Naast de 10.1 en nu een 13.3 zouden ze ook een 11.1 en een 12.2 model kunnen uitbrengen. Dan heb je tenminste een keus.
[...]

Vreemde keuze. Ik zie nog niet veel senioren met een tablet, maar waarom zouden ze deze moeten kopen? Of is de resolutie evenhoog als bij een 10 inch tablet waardoor letters groter zijn?
13,3 inch lijkt me trouwens ook niet erg fijn om vast te houden, 10 inch is toch wel het maximale.
Euh ik ken wel wat senioren met een tablet eerlijk gezegd zelfs meer als jongeren, buiten mijn werk om.
13.3 inch lijkt mij ideaal als TV in de woon- of slaapkamer. Daar heb je dit soort big tablet toch op je schoot liggen. Voordeel van een tablet is dat je deze makkelijk 90 graden kunt draaien als je met je hoofd op een kussen ligt, dan ze je de tablet op je nachtkastje. :)
wel interessant om te zien dat toch iemand boven 10.1 gaat heeft wel even geduurd
Een 13,3 inch... nog even en je ziet met een TV op schoot :)

On topic
Mooie ontwikkeling al die tables op de Tegra 3 chipset, het aanbod word snel groter
Dat klopt, maar of het nu 10 of 13 inch is: Het is te groot voor in je zak dus om het mee te nemen hem je toch al een tas nodig en in welke tas past er geen 13" waar wel een 10" in past? Ik vind het dus helemaal niet zo'n gek idee om een grotere tablet uit te brengen. Het geeft, indien het gewicht niet al te veel toeneemt, geen extra nadelen ten opzichte van de kleinere 10" broertjes en zusjes.
Niet? Hoe wil je 13,3" goed vasthouden? Zelfs de Asus Transformer was ons iets te lomp waardoor we de iPad hebben gehaald. Het verschil was niet groot, maar hinderlijk genoeg om ons tegen te houden. Uiteindelijk is het niet belangrijk hoe groot hij is bij het meesjouwen, maar hoe fijn het werkt met zo'n ding op de bank zonder een lamme arm te krijgen.

Het zal dan ook niet zonder reden zijn dat de Transformer prime net iets lichter en dunner is dan zijn voorganger.

[Reactie gewijzigd door GENETX op 12 januari 2012 10:08]

Het zal dan ook niet zonder reden zijn dat de Transformer prime net iets lichter en dunner is dan zijn voorganger.
Dat heet nou voorruitgang, Hoeft niks met de doelstelling te maken te hebben. Matterialen worden met de tijd lichter/sterker, CPU's sneller of zuiniger dus kan je bij gelijke snelheid kleinere accu inbouwen. Het is veel te simpel om dat als rede aan te voeren.

Buiten natuurlijk dat jij niet de rest van de wereld bent, jij vind de Galaxy Note waarschijnlijk ook te groot, maar een ander vind dat juist de perfecte maat... Op tweakers zie ik dan ook vaak reacties dat ze een grotere tablet als 10 inch willen, dus animo is er wel degelijk voor groter dan 10 inch!
Afijn, ik vind de doorsnee tablet te groot. daarom is de galaxy note juist een perfecte maat. Lekker klein en die telefoon functie is meegenomen al had ik graag de mogelijkheid gehad deze functie bij tijd en wijlen uit te kunnen zetten!

Ik ben daarom ook wel geïnteresseerd in die 5,1 inch concept waarover gerept wordt maar waar helaas geen afbeelding van geplaatst is. Jammer tweakers.net
sommige handtassen, maar anders kan ik idd ook niet veel bedenken.
Ik verwacht er weinig van.

De Folio is ook al end of life en drivers voor de Tecra is altijd gedoe. Senioren of niet, zelfs die merken de tekortkomingen van het systeem blijkbaar al.

Tevens... geen native Android... ga je ook weer.

Leuke try, maar ze gaan het niet redden denk ik.

[Reactie gewijzigd door RutgerM op 12 januari 2012 09:16]

Dat is voor een tweaker natuurlijk alleen maar leuk. Een Folio is tegenwoordig goedkoop te vinden, en met alternatieve ROMS is deze prima te gebruiken. Zelfs ICS draait al enorm soepel.

De seniorendoelgroep is erg lastig te bereiken, daarom zal verder deze tablet wel geen groot succes worden, in ieder geval niet met de huidige instelling van Toshiba.
Waar zijn de foto's dan van de 5.1" tablet?
http://www.blogcdn.com/ww...1/dsc01241-1326320146.jpg

hier heb je een foto van het prototype van 5.1 inch. (engadget)
Daar zocht ik ook meteen naar :)
Van mij mogen de tablets wel iets groter dan 10.1 inch. Maarja ik heb dan ook grote handen.
Een seniorentablet? Dus groot, lage resolutie, duur, etc? Zoals die seniorentelefoons, die eigenlijk niemand gebruikt omdat ze slecht werken en achterlijk duur zijn?
Zal wel een mislukte tablet zijn die ze met wat marketing gewoon als geldklopperij gebruiken.
Welke senioren telefoons zijn dat?
Ik heb een Emporia senioren telefoon cca 3 jaar en ze doen wat ze voor gemaakt zijn.
En nog geen een probleem gehad met deze toestel.
Waar zijn inene al die mensen gebleven die niks in tablets zagen? Zijn die met hun laptoppie op wintersport of zo?
13 inch tablet, wordt dat niet een beetje zwaar voor een senior? Wel leuk op tafel om een geanimeerd potje mens erger je niet op te spelen. Wij hebben op onze ipad al zitten risken en voor dat soort gezelschapsspellen is een ipad eigenlijk weer te klein. Of warhammer. heb je dus nooit meer dat je poppetjes of dobbelsenen van de tafel rollen. je moet alleen niet iemand hebben die niet tegen zn verlies kan, want dan vliegt er een tablet door de kamer, maar misschien zijn die dingen straks enorm licht en flexibel, over een paar jaar dan...
Een uitrolbaar folie tablet bv, ik heb al eens zoiets bij tedtalks voorbij zien komen.

[Reactie gewijzigd door verleemen op 12 januari 2012 11:01]

Ik vind de huidige tablets sowieso weinig vernieuwend, het voelt bijna allemaal als kopie van de iPad (groot touchscreen, zwarte schermrand, zilverkleurige behuizing, veredeld telefoon OS) en helaas ben ik (ondanks dat ik een apple fan ben) niet echt enthousiast over de iPad. Meest innovatieven vond ik de Microsoft/HP Courier

Ik hoop dat Windows 8 verandering brengt in mijn bezwaren om een tablet te kopen.
Ach, Archos had ook al tablets voor de iPad, dus dat gezeur over iPad klonen...

Verder heb je de Sony Tablet P. En een succes dat het is...
http://www.sony.nl/product/sony-tablet-p/tab/overview

Ik vind dat bijvoorbeeld de Transformer Prime een hele andere uitstraling heeft dan de iPad.

En ik zou toch echt niet weten waarom Windows 8 de tablet markt opeens zou veranderen. En naar mijn mening ben je niet echt duidelijk over je bezwaren. Het is bijvoorbeeld totaal niet boeiend of het een veredeld telefoon OS is, maar het is veel belangrijker wat je er mee kunt.

Ik heb bijvoorbeeld mijn Archos 80 mee op vakantie genomen als image tank (via een externe HD) en helaas was hij niet krachtig genoeg om de 1080p filmpjes van mij camera af te spelen. Maar het was in ieder geval veel comacter dan een laptop of netbook.
Ik ben dan benieuwd wat jij denkt dat windows 8 gaat bieden dat je nu mist in de huidige tablets?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee