LG integreert scanner in muis

LG heeft gemeld dat het nog deze maand de LSM-100 scannermuis op de markt wil brengen. In januari toonde de elektronicafabrikant al een prototype op de CES-beurs. Volgens LG maakt de muis een losse scanner overbodig.

De LSM-100 heeft een transparante onderkant, waarachter een aantal leds en een ccd-chip schuilgaan. Deze scanhardware en de meegeleverde software worden met een druk op de 'smartscan'-knop van de muis geactiveerd. De applicatie van LG biedt ocr-mogelijkheden en kan de scans opslaan in png-, jpeg-, tiff-, bmp-, pdf-, xls- of doc-formaat.

Volgens LG is het met de muis mogelijk om documenten tot en met A3-formaat in te scannen. Ook zou de muis in een relatief hoog tempo over het te scannen document gehaald kunnen worden. De LSM-100, die voor het normale muiswerk van een laser is voorzien, krijgt een adviesprijs van circa 65 euro.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

24-08-2011 • 16:46

83 Linkedin

Reacties (83)

Wijzig sortering
Had ons aller Sprite_tm niet al een dergelijk concept bedacht? :)
Die kende ik al, maar die deed geen kleur. :)
Jep, maar zijn design is efficiënter: hij gebruikte dezelfde sensor om te muizen om beelden in te scannen. :)

In deze muis van LG zit een aparte sensor om beelden in te scannen.

Erg ergonomisch ziet hij er echter niet uit, dus hiernaast zal je waarschijnlijk nog wel een dedicated muis willen hebben.
Dat was ook mijn eerste ingave toen ik de header las. Indirect toch weer een pluim voor Sprite!
Aha dat is erg handig, mooi dat ze extra en functioneel hebben gemaakt. Ik vroeg me af hoe een kleine muis een a3 kan inscannen. Ben benieuwd of dat in de praktijk ook werkt.

Nu alleen nog een draadloze versie en dan ben ik happy.. :)

Volgend filmpje op youtube laat de werking zien.
http://www.youtube.com/watch?v=Pt4LpLOx0j4
Door gebruik te maken van TWEE optische sensoren boven en onder wordt hoek en richting van de te scannen beeld correct berekend en kun je dus vrij bewegen door de te scannen afbeelding. De scans zullen dus vrijwel perfect overlappen.

Omdat optische sensoren al verder optimaliseerd is en heel klein kan, is er dus ruimte voor de CCD scanner, 4 knoppen en wiel.

Ik beschik ook over zelfstandige portable A4 handscanner. Deze heeft wel als enige voordeel dat het zelfstandig is, maar door de mechanische rubberen wiel moet je goed aandrukken en bewegen. Waar oppervlakte niet regelmatig is, kan ie dus beetje slippen.
Ook tijdens scannen gaat niet altijd in rechte lijn en dat merk je meteen als je twee parallele scans samenvoegt, is andere niet mooi recht of licht gebogen.

De optische sensoren hebben hoge nauwkeurigheid en weinig last van lichte oneffenheden.
Er bestaan al veel kleine scanners, zoals cardscanner, maar in een muisbehuizing heeft niemand aan gedacht. LG heeft hier duidelijk primeur en een innovatie in technologie. Het werkt verder ook als muis, dus je kan bedienen en scannen tegelijk. Twee vliegen in een klap in slim bedacht ontwerp. Gelijk editen en bewerken na scannen.

Ik volg al hele tijd de methodes hoe ik grote posters kan scannen.
De bijna perfecte oplossing is de doorzicht scanner van HP Scanjet 4670. Maar deze product heeft serieuze technische fout. De scanner veroorzaakt balkeneffect. Ik heb al 2 scanners gehad en beiden hebben dezelfde mankement. HP wist er geen raad mee en dus heb ik teruggegeven omdat het fabrieksfout is. Zonde van de product met een technische scanfout. HP is enige met doorzichtscanner en dus heb ik niks meer.
Er zijn verder bijna geen scanners die groot kunnen scannen. Je kan wel Canon LiDE 25/35 op de kop scannen maar je kan niet zien waar je scant. En A3 scanner wordt zeldzamer en niet populair.

Er is wel nadeel aan deze muisscanner. Je kan niet op stof scannen, je kan niet makkelijk op zacht en rekbaar materiaal doen, want dan vervormt alles al wat. Kleine dingen kan ook niet, dan heb je weer normale scanner nodig. Of een goede camera nemen.
Compact is ie zeker, een groot pluspunt. Ik heb ook interesse naar en zal binnenkort 1 kopen. :)
Als iemand maar deze techniek ook verwerkt in nieuwe generatie portable scanner..... maar of er "patent" op zit weet ik niet.
En hoe gaat dit dan precies te werk? Moet je dan met de muis over het oppervlakte heen bewegen? Maakt het een foto van wat er onder zit?

Zie het nut hier niet echt van in


[edit]
Ik heb een hands-on gevonden op engagdet
http://www.engadget.com/2...0-scanner-mouse-hands-on/

Het gaat dus als volgt ter werk. Je gaat met je muis over het document, maakt niet uit met welke beweging, de muis scant dan de gebieden waar je over heen gaat.

[Reactie gewijzigd door eXtink op 24 augustus 2011 16:54]

Je gaat met de muis over het document/foto wat je wil hebben.

Hier wat video's en info:

Klik

Klik 2

Klik 3


Hij is ook al te koop in de UK voor 89,98 pond

Klik

[Reactie gewijzigd door corporalnl op 24 augustus 2011 16:54]

Bij dit filmpje is de hands on wat minder oververlicht waardoor je iets beter het resultaat kan zien.
[url]http://http://www.youtube.com/watch?v=Pt4LpLOx0j4[/url]
Ziet er voor een snelle scan prima uit in mijn ogen. als je echt voor een scanner met hoge DPI wil gaan is dit waarschijnlijk geen optie (ook de prijs is een hint).

Ziet er makkelijk uit in gebruik en ook de snelheid van de handbewegingen is vrij vlot in vergelijking met andere handscanners die ik heb gezien. Die beginnen meestal meteen te piepen omdat je te snel gaat.

Op het scherm is wel te zien dat ze win xp gebruiken. Dus ik hoop dat de driver compatibility goed is en we deze ook nog een aantal jaartjes met windows 7 of 8 kunnen gebruiken. op de mac werkt ie blijkbaar ook. (Zie corporalnl's laatste link voor alle details)

Ik wacht nog even totdat er wat meer bekend is over de kwaliteit maar het ziet er naar uit dat deze mijn flatbed scanner thuis gaat vervangen. Die draait nog op win 95 en werkt prima maar de pc waarop ie draait wordt een beetje oud stoffig en luid en ik heb geen zin om windows 95 te virtualiseren want dat snappen mijn ouders toch niet.
Ik moet nog zien hoe nuttig het is, aangezien een muis nogal wat vuil oppikt (vetten, oliën, etc) en dat smeer je weer op papier wat je aan het scannen bent...
Soms wil je ff snel een kladje met notities inscannen op je laptop om te delen met collega via internet of om het op te slaan in projectmap. Voor dat soort dingen is dit echt een uitkomst. Dan maakt het ook niet uit of er een vuiltje opzit, zolang de tekst maar leesbaar is.
Vroeger had je al van die handscanners maar die konden slecht overweg met horizontale verschuivingen. Met behulp van de sensor van de muis is precies te volgen wel pad de muis aflegt.
Ik vind dit persoonlijk wel een geniale uitviding :)

[Reactie gewijzigd door NBK op 24 augustus 2011 23:03]

Ja, maar dan nog. Het is nog verdomd lastig om een simpele HP deskjet te vinden van deze tijd met enkel de printerfunctie. Echt heel veel hebben ook nog de scannerfunctie er gewoon bovenop zitten. Dus de muis zal best de aparte scanner overbodig maken, echter de printer nog niet. En aangezien de printer heel vaak een scanfunctie heeft, maakt de printer deze muis overbodig.
Ik zie zelf deze muis meer voor onderweg. Inscannen van bonnetjes .
Ok, dat is toevallig! Ik was net het artikel tegengekomen! Ik heb mijn reactie op hetzelfde moment gewijzigd als dat jij hem hebt gepost
Ze moeten nou niet doen alsof dit een heel nieuw principe is, want de eerste scanners moest je net zo goed met het handje over het papier trekken... dus inderdaad. ;)
de eerste scanners (handscanners) moest je redelijk recht en met constante snelheid in 1 richting over je origineel gaan.
in tegenstelling tot dit met de losse pols is toch iets heel anders.
Maar of het echt zo nauwkeurig wordt als een flatbet scanner ??
Nu ja leuk om vlug even iets in te scannen.
Loop anders zelf regelmatig 50 meter (totaal) om een scannetje te maken, en er dan op de computer achter te komen dat het net zwart/wit is, in het verkeerde formaat (A4 ipv A3) om het vervolgens nog een keer te doen.

'3 klikken met de muis' even schudden en hoppa, ik plak het zo in het programma wat ik nodig heb.

Helaas geen Logitech G5 achtig ontwerp, dus zal mij benieuwen of het een beetje lekker in de hand ligt voor grafische werkzaamheden (ofwel, 6 uur per dag continue met de muis in de weer).
Meeste MFP hebben auto kleur herkenning en kunnen ook zien of je een A4 of een A3 onder de scanner hebben liggen.

Tuurlijk kan je het instellen, maar auto is net zo goed als alle instellingen telkens na te lopen. ;-)
Kwestie van de gevoeligheid wat verbeteren, en een hoop in de software doen. Ik zie dit meer als een doorontwikkeling van de handscanner als iets heel anders - de achterliggende techniek is hetzelfde, het is alleen wat geavanceerder. Mag ook wel, gezien de tijd die eroverheen is gegaan.
Grappig idee! Werkt dit dan door te muizen over je document? en dan kris kras over het papier of in een bepaalde volgorde?
Als het zo makkelijk werkt als in het filmpje is het zeker wel het overwegen waard.

Maar zoals samsung laatst al zei: "gebruikelijke overdrijving"

Als er mensen zijn die een goede review willen achterlaten op Tweakers, wil ik hem ook wel halen.
Zo te zien maakt het niet uit waar je overheen gaat in welke volgorde, zolang je maar alles meeneemt
Je muis weet natuurlijk precies waar je bent ;)
Dus het maakt niet uit hoe je dit doet...

Hoop wel dat je direct resultaat ziet op het scherm, immers heb je anders traks lege stukjes in je document :P
Vroeger (in de jaren 90) had iedereen een handscanner (werden onder andere geproduceerd door Logitech, die van de muizen!), maar opeens moest iedereen een flatbad, omdat dat gewoon veel handiger is.
Nu lijkt het oude principe hergebruikt te worden, en in de reacties lijkt het positief ontvangen te worden. Grappig.
De technologie is ook wat verder gevorderd he, als je met een paar vegen zo een document kan inscannen is het toch 'hand'ig? :P
Onze printer staat namelijk ook een verdieping lager dus dan hoef ik niet zoveel meer te lopen :)
deze volg wel je beweging dmv 2 laser sensoren die ook voor de muis gebruikt worden. verder zie je op het filmpje van het prototype dat op ces gemaakt is dat die ook geen moeite heeft met een open liggend boeken het oppervlak hoeft dus niet perse helemaal weer vlak te zijn. lijkt me inderdaad super voor studenten effe snel iets inscannen, notities van iemand anders overnemen of tijdens een vergadering bepaalde notities. nu nog draadloos en tablet/smartphone app erbij
Scheelt weer ruimte op het bureau! Leuke technologie, ben benieuwd of het aanslaat. En 65 euro is dan niet extreem veel, lijkt mij?
normale fatsoenlijke muis kost al 50euro..
dus 15euro derbij valt goed mee.. '
Als je echter muizen koopt van 15euro.. dan ja dan is dit duur ;)
Voordeel is dat het portable is. Dus in je tas bij je laptop en klaar.
Geen gezeur met foto's maken op je camera, kabeltje erin etc.

O, hij staat op de bestellijst hoor :D
Nee, geen gezeur met kabels meer? De muis heeft toch ook zo'n USB kabeltje nodig en gaat dan ongetwijfeld een driver installeren. Nog even los van de vraag of dat wel mag op die andere computer heb je net zoveel acties als met een camera.

Voor draagbare scanners zijn er betere alternatieven..
Dat is dus precies wat ik me afvraag bij deze muis: is hij zijn prijs wel waard? DPI? Optical/IR/Laser?
De LSM-100, die voor het normale muiswerk van een laser is voorzien, krijgt een adviesprijs van circa 65 euro.
:)
Laten we de reviews even afwachten... of lees even de hands-on in één van de eerste reacties.

Wat de mensen naast 'Oh, deze muis kan dit' echter vergeten zijn dan die belangrijkste details, dus beetje trieste vertoning in die 'hands-on'.
Volgens de pricewatch is het een laser muis.
pricewatch: LG LSM-100

Ik geloof dat Razer patent heeft op IR trouwens, dat heb ik namelijk nergens anders nog gezien.

Ik vraag mij inderdaad ook af wat de DPI is, als dit een beetje redelijk is, is het de prijs (€65) zeker waard.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 25 augustus 2011 22:51]

Dat is zeker niet veel, zeker als je het vergelijkt met een A3 scanner. Neemt niet weg dat ik gierend gek zou worden als ik meer dan 10 documenten moet scannen.
En waarom het in je muis moet zitten? Volgens mij wordt je muis daar onnodig zwaar en log van.
Omdat je die sowieso op je bureau hebt liggen? Vooral voor mensen die veel reizen (met de laptop) lijkt me dit ding ideaal! Even onderweg een documentje inscannen, een datasheet van je klant of een folder die je niet mee wil zeulen in je koffer. Die muis sleep je toch mee en zoveel weegt deze muis ook niet ineens hoor :)

Ik heb trouwens zo'n Logitech gaming muis met gewichtjes en daar zitten bij mij de zwaarste gewichtjes in. Ik hou wel van een zware muis.
Helemaal perfekt voor de plekken waar je niet mag fotograveren of scannen, maar wel gebruik mag maken van de laptop og netbook
De handscanners zijn terug :+

Dit lijkt me ideaal voor studenten. Zelf woon ik in Utrecht en is het scannen bij de universiteitsbieb gratis, maar het is makkelijker als je het gewoon 'even' met een muisbeweging kan doen.

Nu misschien nog een monitor met een ingebouwde printer. Letterlijke PrintScr komt dan ook weer terug :+

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 164019 op 24 augustus 2011 16:50]

De handscanners zijn terug :+
Precies wat ik dacht, alleen lijkt deze muis wel praktischer te werken dan de oude handscanners: je hoeft hem niet heel precies op constante snelheid te bewegen, maar kan gewoon over een document vegen (in welk patroon dan ook).
Ik had vroeger zon handscanner voor mn amiga, werkt perfect en vooral met de huidige software moet dat goeie resultaten kunnen geven, ideaal voor af en toe een fotootje uit de oude doos. Nu nog een tabletpc die dat kan:)
Wat denk je van een flatbad-tablet cq scanner.

Ipv dat je een foto toont op het scherm, leg je een foto op het scherm. Even ergens een knopje indrukken.... beeldscherm scant de foto.
Je haalt de (papieren) foto weg... en je ziet de digitale foto.


Dat zou pas een APP zijn :D
Had knutselsmurf maar een patent in de US aangevraagt.

Scannen,...wie doet dat nog,ff foto maken gaat sneller....vooral als het een boek is,en als klapper op de vuurpijl,nog in een veel hogere resolutie.
Had knutselsmurf maar een patent in de US aangevraagt.

Scannen,...wie doet dat nog,ff foto maken gaat sneller....vooral als het een boek is,en als klapper op de vuurpijl,nog in een veel hogere resolutie.
Ff een foto geeft een fatsoenlijk resultaat, niet vergelijkbaar met een scan op een flatbed. De resolutie is ook zeker niet gegarandeerd hoger. Zelfs duurdere lenzen zijn op grote lensopeningen vaak onscherp in de hoeken en als je het diafragma af gaat stoppen krijg je een lange sluitertijd, waardoor je een statief op mag gaan zetten. Een scanner geeft ook gegarandeerd een egale verlichting, wat met een "scan" met een camera niet ff snel te realiseren is door flits of omgevingslicht te gebruiken.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee