Bellen vanuit Gmail komt beschikbaar in Nederland en België

Google introduceert zijn dienst om te bellen vanuit Gmail binnenkort in België en Nederland. Met Google Voice kunnen gebruikers vanuit Gmail bellen naar vaste en mobiele nummers. Bellen is niet gratis en kost in veel gevallen 11 cent per minuut.

In Nederland kan gebeld worden naar vaste nummers voor 2 cent per minuut en naar mobiele nummers voor 11 cent per minuut. In België kan alleen gebeld worden naar mobiele nummers voor 11 cent per minuut. Dat blijkt uit de tarieven die Google heeft gepubliceerd.

Google introduceert Voice in veel meer landen buiten de Verenigde Staten, maar blijft vaag over details. Zo worden de landen niet bij naam genoemd, maar er komen versies in 38 talen. De dienst wordt ergens in de komende dagen uitgerold. In tegenstelling tot de Verenigde Staten, waar bellen in 2011 gratis is, moeten gebruikers in andere landen betalen. Google introduceerde bellen vanuit Gmail in augustus vorig jaar.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

03-08-2011 • 11:54

79 Linkedin

Submitter: flip75

Reacties (78)

78
75
53
5
0
13
Wijzig sortering
Je kan in België ook vaste lijnen bellen hoor: https://www.google.com/voice/b/0/rates#B
He, interessant de tarieven zijn exclusief BTW:
De vermelde tarieven zijn exclusief belasting en kunnen op elk willekeurig moment worden gewijzigd. Als u een factuuradres binnen de EU heeft, wordt u het voor uw land geldende BTW-tarief in rekening gebracht boven op het bedrag voor het gekochte beltegoed. Als u bijvoorbeeld € 10 aan beltegoed bestelt en het BTW-tarief voor uw land is 19 procent, betaalt u € 11,90.
Net als betamax dus.

[Reactie gewijzigd door Soldaatje op 3 augustus 2011 12:21]

In Europa is het (anders dan in bijvoorbeeld de VS) niet toegestaan om richting consumenten te adverteren in prijzen ex btw. Dit doet Skype ook verkeerd.

Voor de fraudeurs:Indien je bij de registratie aangeeft in (bijvoorbeeld) de VS te wonen bij je 19% goedkoper. Dit werkte in ieder geval bij Skype.

In reactie op de reacties hieronder:Ook een buitenlandse entiteit kan een Nederlands btw-nummer hebben. Daarnaast zijn er specifieke regels voor vennootschappen gevestigd bij de EU die elektronische diensten verrichten om btw af te dragen in verschillende EU landen: http://www.belastingdiens...at/vat-49.html#P479_55273
Ik woon in Canada waar de prijzen exclusief BTW zijn, en ik vertel iedereen hier wat een verlossing het is. Nu wordt namelijk elke keer aan de kassa duidelijk hoeveel belasting je betaald.

Voor de gemiddelde niet-tweaker "kost" een bepaalde laptop 1200 euro, in feite kost hij net iets meer dan 1000 euro en betaal je bijna 200 euro belasting. De meeste mensen zijn in slaap gesust (*), daardoor werkte die truuk met de kappers die van 19 naar 6 procent gingen en opeens hun tarieven verhoogden ook zo goed. Tante Truus had niets in de gaten.

(*) met in slaap gesust bedoel ik dat als men er over na denkt, men het allemaal wel snapt, maar ondertussen gaat het allemaal onbewust tussen neus en lippen door. Van het CBS over 2007 (via Wikipedia):
De btw is in 2007 goed voor bijna 32 procent van de totale belastinginkomsten van het rijk. De opbrengst van deze indirecte belasting is daarmee groter dan de loonbelasting (29 procent), de vennootschapsbelasting (14 procent) en de accijnzen (8 procent). Tot 1997 vormde de loonbelasting de belangrijkste bron van belastinginkomsten van de overheid."
En dat lijkt me dan ook niet helemaal wettelijk. Je dient normaalgezien BTW te betalen van het land waar je de goederen koopt. Tenzij google zelf ook een belgisch/nederlands BTW nummer kan voorleggen en in orde is met alle andere zaken klopt hier iets niet.
Natuurlijk heeft Google een Nederlands en Belgisch BTW nummer. Google heeft hier gewoon vestigingen en ook een Nederlandse BV. Als je AdWords koopt of je bent een zakelijke klant van Google Apps krijg je ook gewoon een Nederlandse BTW bon.
Bij Betamax is dat niet zo. Toen ze verhuist zijn van Duitsland naar Luxemburg werd de BTW minder. Ik vraag me eigenlijk af of Google dat doet, heb er zelf nog nooit beltegoed gekocht.
Dit is een logisch gevolg, zeker nu Mirosoft Skype heeft gekocht, zal het programma wel wat sneller gaan. Waardat de verwachting is dat Lync als onderdeel van Office 365 het zal toelaten om Skype als "breakout" te gebruiken, moet Google hetzelfde kunnen voorzien voor hun Google Apps users.
Wat bedoel je met "breakout"? Ik kan met de voorganger van Lync, office communicator, al naar telefoonnummers bellen.
Dat kan als je zelf Office Communicator host, maar in het hosted platform is dat zeker niet het geval. Dus Office 365 en BPOS hebben dit nog niet
Dit is nu nog leuk maar ik denk dat er over een aantal jaar alle telefoontjes gewoon over internet gaan. Geheel "gratis" dus.
Dan gaan internet-operatoren (die vaak tegelijkertijd ook mobiele-operatoren zijn) hetzelfde doen als de huidige gsm-providers en je laten betalen voor "voip-gerelateerde-diensten" die zijzelf ook, tegen veel hogere prijzen aanbieden. Ik ben voor de internetneutraliteit maar voel dat dit eraan zit te komen. Alleen betalen voor je internet-abonnement zal dan niet meer kunnen.

Veel mensen gebruiken Gmail en met deze dienst zal Google ineens veel gebruikers bereiken. Moest facebook ook iets gelijkaardigs uitbrengen dan zou het een zeer grote boom betekenen (ookal is facebook "gratis"). Het is wel handig dat de tarieven zo laag zijn, maar je moet wel altijd aan je pc zitten of is dit ook beschikbaar op mobiele telefoons?
Dat zal natuurlijk niet gaan met de nieuwe wet over netneutraliteit.
Dan wordt internet zelf gewoon duurder.
Waarom? Ge kunt nu al compleet via een SIP provider over internet bellen. Mobiel bellen zie ik nog ni direct compleet voip worden, al zou het wel handig zijn als je toestel gewoon de goedkoopste/beste verbinding pakt (wifi of 3G of...) en zo seamless overschakeld zonder dat je voice provider er iets van merkt.
Ziggo en UPC doen dit toch al jaren?!
Aangezien Google Voice een nieuwe dienst is zullen deze providers eerst moeten reageren om hier meer geld voor te vragen.
Het is gewoon VoIP, wat al lang afgevangen is in voorwaarden.
Dat zal dan bij wet verboden worden net zoals is gebeurt toen KPN die zaken apart ging tariferen.
Er zijn internet operatoren die OOK (digitale) telefonie aanbieden, die zien wellicht hun aandeel in telefonie zakken, maar ook providers die ALLEEN internet aanbieden, die zullen het weinig interesseren, sterker, waarschijnlijk zelfs toejuichen want ze trekken dan wellicht meer klanten.

Bij mobiel internet is dat anders, want dat wordt over het algemeen door je telefoon-provider aangeboden. In dit geval is het ene product een directe concurrent voor een ander product (dat altijd belachelijke verdienmodellen heeft gekend, zoals de kosten van een sms). Dan is het te begrijpen dat het bedrijf dan zijn verdienmodel wilt aanpassen, waar de klant de dupe van zal zijn, want het zal een stap terug betekenen.
Gmail naar Gmail bellen is volgens mij nu ook al gratis dus dat gaat vanzelf dan. Alleen als je naar een telefoon op een telefoonnetwerk belt moet je betalen, logisch want google zal ook moeten betalen aan dat telefoonnetwerk.
Mooi, nu Ziggo heeft aangekondigd het tarief te verhogen voor bellen naar vaste nummers van 3 naar 8 cent per minuut, komt Gmail met bellen naar vaste nummers voor 2 cent per minuut.
Daar ga ik zeker eens naar kijken! Ik ben benieuwd naar de kwaliteit en de benodigde bandbreedte.
Als de prijzen zo hoog liggen, dan kan ik me voorstellen dat Google interessant is, maar ik denk dat als je iets verder zoekt je ook voor minder als 2 cpm kunt bellen met vaste lijnen.

Google is geen god en zeker ook niet een bedrijf dat overal een voet aan de grond kan krijgen, zo vind ik het wel grappig dat ze dit aanbieden, maar je bent wel beperkt tot bellen vanuit je Gmail account (via de browser) voor zover ik zie. Het wordt pas echt interessant als je gewoon een SIP account kunt gebruiken hiermee en deze vervolgens kunt instellen op een eigen vaste telefoon of in je router kunt gebruiken om je vaste telefonie thuis om te zetten. (Dus ook leverbaar icm een vast telefoonnummer) nu vind ik het een redelijk halfslachtige dienst en is het voor mij niet interessant genoeg om serieus te nemen, er zijn namelijk veel completere leveranciers met scherpe(re) prijzen.
Google voice is ook bellen vanaf je Android toestel, en vanaf je PC dus denk dat je je behoorlijk verkijkt. Die ik sinds vandaag ook in de market zie staan :)

Enne zeggen dat Google geen god is, heb je helemaal gelijk maar niemand beweerd dat dan ook :) In mijn ogen bestaat Google wel, en god niet ;)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 3 augustus 2011 12:21]

Maar om Google voice echt te kunnen gebruiken moet je toch een Amerikaan zijn? Of kan je wel zelf de applicatie installeren en dan gebruiken voor het bellen van nummers via je betaaltegoed?

/edit: net even getest. Ik kan de applicatie Google Voice installeren op mijn mobiel (Android 2.2) maar kan daarna niet langs de stap komen om mijn mobiele nummer te verifiëren. Dit is getest op T-mobile UK dus wie weet stopt deze provider iets af maar volgens mij is het gewoon niet mogelijk, of mis ik iets?

[Reactie gewijzigd door swtimmer op 3 augustus 2011 12:51]

Klopt ze zijn ook nog bezig met de dienst te starten hier, niet alles zal nog werken waaronder de nummercontrolle
Bij is het nog nooit gelukt om op mijn Wildfire google voice te kunnen koppelen aan mijn telefoon (ik heb wel een account):
"failed to recognize your phonenumber"
Kijk eens naar Voipbuster (of een van de tientallen alternatieven)? Hiermee bel je voor 1 cent naar veel vaste nummers (wereldwijd). Niets nieuws onder de zon :)
Ben ik de enige die niets wijs wordt van het link naar de tarieven uit het artikel? Ik kom gewoon op de pagina voor de Amerikaanse burgers om te checken wat de tarieven zijn voor het bellen naar het buitenland.
Het is een veelbelovende dienst en als het standaard bij Android wordt geleverd, dan kan het de rest zo uit de markt drukken zoals MS met IE het met Netscape heeft gedaan.

@Fivel & DieDon, thnx.

[Reactie gewijzigd door Amito op 3 augustus 2011 13:33]

Bovenin kan je "Nederland" invoeren, dan zie de tarieven die gelden voor Nederland. Je kan de valuta ook nog eens aanpassen naar "euro" :)
Anoniem: 183353
@Amito3 augustus 2011 12:26
Zet valuta op "Euro €" en klik op "alle tarieven weergeven"
skype kost als ik mij niet vergis een 20 cent per minuut naar mobiel bellen... dus google duikt daar mooi onder!?!
Skype naar mobiel bellen kost zelfs 25,5 cent (incl btw). Google duikt daar flink onder met 0,13 cent (incl btw).
Mag ik vragen hoe jullie aan die tarieven komen ?
Volgens de website vind ik hele andere tarieven bij Skype.

Zonder abbo: http://www.skype.com/intl/nl/prices/payg-rates?currency=EUR
Met abbo: http://www.skype.com/intl/nl/prices/pay-monthly/#NL
Bij je link "zonder abbo", als je daar nederland invult dan zie je bij mobiel bellen 25,5 cent staan.
Betamax zit daar weer onder, als je het zo gaat bekijken.
Leuk, maar ik vind het leuker om gratis te bellen via Voip.
Dan heb je geen vast nummer nodig alleen een Voip adres.

Maar goed, het zal wel weer een succes worden, Google kennende.
Gelukkig veranderd niet alles dat Google aanraakt in goud, die dagen zijn ondertussen wel een beetje voorbij.

Of gebruik jij met al je contacten ook uitsluitend Google Talk (Chat programma)

Ik weet niet of deze prijzen nu ook echt concurrerend genoeg zijn om echt tot een verschuiving te leiden in van waaruit mensen gaan bellen.
Of gebruik jij met al je contacten ook uitsluitend Google Talk (Chat programma)
Nee maar niemand gebruikt uitsluitend SMS of uitsluitend Whatsapp...

Gtalk wordt echt superveel gebruikt, dat jij het niet gebruikt maakt niet zo veel uit :)
Gelukkig veranderd niet alles dat Google aanraakt in goud, die dagen zijn ondertussen wel een beetje voorbij.
Klopt, hoeft ook niet, maar Google Voice is in de US een hit dus dat zal hier waarschijnlijk ook gebeuren :)
Had even gehoopt dat dit nog goedkoper zou zijn dan andere voip aanbieders, echter, ik bel met één vd betamaxdiensten stukken goedkoper dan wat google gaat berekenen...

lowratevoip: nederland (vast) gratis , intervoip: nederland (mobiel) €0,03/minuut

Bel je naar veel verschillende landen, dan configureer je asterisk of 3cx en maak je daarin routes naar verschillende bestemmingen via de goedkoopste voip providers. Op die manier kan je ook nog 's in veel landen gratis voip-in lijnen krijgen :)

Omdat ik zelf alleen naar westerse, veel gebelde landen bel, is lowratevoip voor mij een prima provider. 'k bel me suf voor nog geen tientje per maand.
Idd, als je gaat vergelijken, dan is Google Voice in veel (alle?) gevallen gewoon duurder. Wat is de meerwaarde van Google ten opzichte van een willekeurige Betamax aanbieder?
Integratie. De meeste mensen hebben nog nooit van SIP gehoord, laat staan dat ze er software voor gaan vinden. Als dat standaard in gmail zit, gaan verschillende dit gebruiken. Met skype bellen is trouwens ook duurder dan betamax, maar dat houdt consumenten niet tegen om het toch te gebruiken.

De betamax websites zien er ook meestal vrij crapy uit, wat geen vertrouwen uitstraalt. Gelukkig zijn er nog lokale initiatieven die wel een betrouwbaar uitziende website hebben en een telefoonnummer aanbieden (zoals WeePee telecom), maar die hebben dan weer zelf geen pc software of geven niet aan waar je die kunt vinden en configureren. Ze gaan ervan uit dat je een fysisch toestel gebruikt...
Gaat dit dan ook gelden voor Google Talk voor bijvoorbeeld de mobiele telefoon ?
Er is een Google Voice app voor Android, deze kun je nog niet in de Nederlandse market vinden maar wel in de Amerikaanse. Je kunt het apk'tje zo vinden via google ('google voice filetype:apk) of XDA.

Heb nog niet kunnen testen of je er ook mee kan bellen aangezien op mijn Google account nog geen Voice-functie beschikbaar is.
Hoezo niet in de Nederlandse market te vinden? Gewoon zoeken op 'Voice' en niet 'Google Voice' en je vindt hem gewoon

(dat het hier nog niet werkt is een tweede, maar goed ...)
Ik zag em langskomen.. Ik heb had dus midden in mn contacten een 'contact' Nummer Bellen...

Nu uitgezet onder Instellingen voor Gmail en tabblad chatten:

Nummers bellen: Uitgaande gesprekken uitschakelen.

[Reactie gewijzigd door maceddy2004 op 3 augustus 2011 12:02]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee