Dell introduceert dunne XPS 15z-laptop

Dell heeft de XPS 15z-notebook uitgebracht. Het model met 15,6"-scherm kan met Core i5- of Core i7-processors uitgerust worden, bevat GeForce GT 525M-gpu's, en heeft een backlit keyboard en een groot touchpad. De prijs begint bij 999 euro.

De Dell XPS 15z is 24,7mm dik en is daarmee iets dikker dan een MacBook Pro, waar de nieuwe XPS van Dell op lijkt. Zo heeft het model een aluminium body, een slotloading optische drive, een chiclet-keyboard met achtergrondverlichting en een groot touchpad. De muisknoppen zijn echter niet in het aanraakgevoelige oppervlak verwerkt en naast het toetsenbord zijn de speakers geïntegreerd. Met de eerdere XPS-modellen heeft de z-laptop gemeen dat het scherm boven de behuizing openklapt in plaats van erachter.

Aan de linkerzijkant zitten leds die de status van de accucapaciteit aangeven. Hier zitten ook hdmi, mini-displayport en twee usb 3.0-poorten, naast een poort die esata met usb combineert. Verder zijn er een 9-in-1-kaartlezer en een 1,3-megapixelcamera, terwijl aan de achterkant een ethernetpoort zit. Ondersteuning voor wifi-n en bluetooth 3.0 ontbreekt niet en de 8-cellige lithium-ion-accu zou het model volgens Dell 8 uur lang van prik kunnen voorzien.

Dell levert het model met een Core i5-2410M- of een Core i7-2620M-dualcore. Er is 4GB geheugen aanwezig, dat uitgebreid kan worden naar 8GB. De videokaart is de GeForce GT525M van Nvidia, die 1GB bevat, maar ook met 2GB geleverd wordt. De resolutie van het wled-scherm is 1366x768 of, optioneel, 1920x1080 beeldpunten. De harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 750GB. Dell levert het model voor een startprijs van 999 euro, maar zoals gebruikelijk bij de fabrikant zijn er de nodige configuratieopties.

Dell XPS 15z Dell XPS 15z Dell XPS 15z Dell XPS 15z Dell XPS 15z Dell XPS 15z

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

24-05-2011 • 11:22

102 Linkedin

Reacties (102)

102
98
51
4
0
18
Wijzig sortering
Ik krijg wat van die macbook pro vergelijkingen.

keys heeft Apple niet bedacht die had Sony idd eerder en "dunner en platter" is iets waar Apple alleenrecht op heeft?

Laptops lijken op elkaar, hoeveel verschillende ontwerpen KAN je maken... ik bedoel de mogelijkheden zijn REDELIJK beperkt.

Ik denk dat je meer opmerkingen mag maken in de richtign van : macbookpro KWALITEIT, snellere hardware: maar scherpere prijs.

Want waar Macbooks eerder duidelijk hoogwaardiger waren in gebruikte materialen is dat tegenwoordig niet meer zo duidelijk.
Dit ding heeft eenzelfde soort behuizing (alu) en ziet er ook prachtig uit.
Apple is meer mainstream aan het worden en de oude OEM's zoals Dell en HP hebben steeds meer luxere artikelen voor een scherpe prijs.
Hoe een zilveren laptop te ontwerpen die niet op een Macbook Pro lijkt.

Volgens de helft van de wereld is dit onmogelijk. Net zoals een touchscreen telefoon automatisch op een iPhone lijkt. Komop, je kan net zo goed zeggen dat het op elk ander product lijkt, want erg veel ruimte is er niet qua design. Ik vind dit zelf niet op een Macbook pro lijken, en de 'typische' design dingen die hier worden opgenoemd hebben inderdaad helemaal niks met Apple te maken. Toetsen op die manier vormgegeven? Niet van Apple en het werk gewoon prima. Speakers naast het toetsenbord? Het merendeel van de mensen gebruikt geen numpad en heeft liever niet hun polsen op de speakers omdat dat het geluid compleet verpest. Zilveren alu behuizing..... Meer kan ik niet zien qua gelijkenis. De XPSz is duidelijk een stuk ronder en is verre van een unibody. Het scherm heeft een losse bezel, in plaats van één glasplaat erover (of wat het ook moge zijn). De HP Envy is eigenlijk de enige laptop die ik écht op de Macbook pro's vindt lijken.

Edit: Review is undertussen op Engadget te vinden
http://www.engadget.com/2011/05/23/dell-xps-15z-review/

[Reactie gewijzigd door Adanteh op 24 mei 2011 13:48]

Ik krijg wat van die macbook pro vergelijkingen.
Dat krijg je als fabrikanten zoals Dell, HP en Samsung de Macbook-lijn als referentie gebruiken voor hun ontwerpen.

Zoals je op Engadget goed kunt zien is de Dell een Macbook Pro rip-off eerste klas met het verschil dat de Dell geen unibody heeft, een trackpad die de kwaliteit van Apple's trackpad niet benadert en dat het apparaat gezien het gewicht niet als light and thin betiteld mag worden. De batterij is ook nog eens 2x zo snel leeg als die van de MBP.

Je kan dus gerust stellen dat deze Dell een wannabe MBP is met een gammele behuizing en zonder OS X; de feiten liegen er niet om.
Zeer mooie laptop! Vind de vergelijking met een MacBook pro niet terecht, al helemaal niet als je naar de prijs kijkt.

Dell biedt de laptop aan in 3 "smaken", waarin afgezien van accessoires niets geconfigureerd kan worden.

999 voor een Core i5 2410M@2,3 met 4GB, 1GB 525M, 500GB HD (7200rpm), en 1366 x 768
1099 voor een Core i5 2410M@2,3 met 4GB, 1GB 525M, 500GB HD (7200rpm), en 1920 x 1080
1399 voor een Core i72620M@2,7 met 8GB, 2GB 525M, 750GB HD (7200rpm), en 1920x1080

Geen opties voor SSD's op het moment. Geen opties om geheugen per model uit te breiden.

Even snel gekeken: OEM prijsverschil tussen een i7 2620m en een i5 2410m is EUR 86,00, tussen een 500GB en een 750 GB 2,5" hd EUR 30 en 4GB extra DDR3 zit je op EUR 50. Totaal EUR 166. Het prijsverschil tussen het "tussen-model" en het "high-end" model is wel groot dus. Het moet je dan echt om die i7 gaan.

[Reactie gewijzigd door nika op 24 mei 2011 12:14]

Even snel gekeken: OEM prijsverschil tussen een i7 2620m en een i5 2410m is EUR 86,00, tussen een 500GB en een 750 GB 2,5" hd EUR 30 en 4GB extra DDR3 zit je op EUR 50. Totaal EUR 166. Het prijsverschil tussen het "tussen-model" en het "high-end" model is wel groot dus.
Je vergeet dat de ene grafische kaart 1GB meer geheugen heeft dan de andere, dat zal ook wel wat doen met de prijs (maar niet heel veel gok ik).
Anoniem: 288526
@nika24 mei 2011 12:32
Naast de prijs is er wel meer waarom de vergelijking niet terecht is. Het zijn beiden notebooks en beiden hebben aluminium in de behuizing verwerkt, daar houdt het wel bij op.
Doet mij denken aan het ontwerp van een Macbook pro.

Ik ben wel direct verkocht, het ziet er mooi uit, heeft redelijk wat kracht precies ook. Ik vraag mij alleen af of deze wel koel gaat blijven.
Daar gaat die nutteloze discussie weer!

Elke laptop heeft een beeldscherm toetsenbord speakers usb aansluitingen noem maar op.

Het is een pracht van een laptop, hou nou toch is op met vergelijken, de macbook was niet de eerste die er zo uitzag dit hebben ze gejat van Dell.

De Compaq LTE 5000 heeft ook een openklapbaar scherm.

Heeft Apple dit gejat, waarschijnlijk wel er berust namelijk geen patent op hoe een laptop eruit ziet. Een paar dingen kun je wel zeggen, er zit een openklapbaar scherm, toetsenbord, trackpad, accu op. (anders is het namelijk geen laptop) zit er geen toetsenbord op dan is het een tablet pc, zit er geen beeldscherm op dan is het een desktop.

Om een lang verhaal kort te maken, alles lijkt op elkaar vaak worden nieuwe ontwerpen niet mooi gevonden omdat het niet "mainstream" is, de mens is nou eenmaal een kudde dier en kudde dieren volgen elkaar.
Lees: " dun + laptop"

Return: "OMG, Macbook ontwerp!!! Alleen Apple kan dunne laptops maken, of überhaupt verzinnen!!!"

Moet er nu altijd iemand zijn die gelijk gaat vergelijken met Mac producten? Ja ze zijn dun, ja ze zijn wit, en daar houd de vergelijking wel zon beetje op.

Nette specs bij deze laptop, vooral het Full HD scherm zal voor velen welkom zijn. Geen SSD mogelijkheid helaas?
Anoniem: 361746
@Jeroenneman24 mei 2011 11:56
idd, en bijna alles op de macbook is afgekeken van andere ontwerpen, maar blijkbaar als apple het doet is het van hun en mag niemand het meer gebruiken.
Klopt. Mac was zeker niet de eerste met een laptop ontwerp zoals ze deze nu hebben.
Elke speler op de markt gaat wel her en der iets "stelen"/afkijken van de concurrentie.

Maar, eerlijk, zou ik eerder opteren een dell te kopen ipv een macbook!
Jammer joh, Apple is wel de EERSTE met een unibody behuizing.

Maar, eerlijk, ik zou eerder een Macbook Pro opteren dan een Dell.
meen je dat nou echt? dat had ik gezien je reacties, nou echt niet verwacht... :O
Wat is dat toch met apple aanhangers... :+

Er kan geen twijfel over bestaan, deze laptop heeft ergens z'n inspiratie vandaan, en ja je kunt er niet omheen dat dit bij de conculega vandaan komt, je weet wel die met dat fruit logo...

Begrijp me niet verkeerd ik zit er tussen in, ik vind zowel DELL als Apple mooie laptops maken, ik verkies echter een windows omgeving boven een Mac OSX.
DELL heeft degelijke laptops, hoe deze zich verhoud tot duurzaamheid is nog de vraag, maar op voorhand al roepen dat dit niet kan tippen aan een MBP omdat het geen apple is?! of aan de hand van wat foto's?!
sorry unibody is maar een term die apple heeft gemaakt. magnesium metalen laptops etc

maar we was een heel wat aantal jaar terug nog zo;n laptop weet nou niet of dit een sony of een ander was. die milled aluminium gebruikte voor zijn frame. Bij de Vaio Z kwam dit sowieso wel terug rond dezelfde periode als de macbook pro.
heb je uberhaupt zelf het artikel wel gelezen?
De Dell XPS 15z is 24,7mm dik en is daarmee iets dikker dan een MacBook Pro, waar de nieuwe XPS van Dell op lijkt. Zo heeft het model een aluminium body, een slotloading optische drive, een chiclet-keyboard met achtergrondverlichting en een groot touchpad.
dit is de eerste alinea vanhet artikel en daarin wordt de vergelijking met de MBP gelijk getrokken. het is dus helemaal niet zo gek dat mensen die het artikel wel gelezen hebben beginnen over het feit dat ie op een MBP lijkt.

hier nog ff een review van engadget waar je het zelf kan zien. http://www.engadget.com/2011/05/23/dell-xps-15z-review/ ook zij maken de vergelijking met de MBP.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 24 mei 2011 13:20]

Het heeft dezelfde kwaliteit afwerking en uiterlijk als een MacBook maar ik vind dat Dell er wel een mooie eigen twist aan gegeven heeft. Ik ben vooral blij om te zien dat er steeds meer laptops komen waarbij design ook aanwezig is.
Opvallend vind ik het rooster voor de koeling, dat hebben ze echt strak afgewerkt.
Ja hij is plat en dun, maar daar houden de gelijkenissen toch wel op...
Slot in dvd speler, speakers aan weerszijden van het toetsenbord, groot touchpad, chiclet keys met achtergrond verlichting, batterij indicator, poortenindeling en het feit dat de behuizing val aluminium is.

Nu moet ik toegeven ik heb ook een macbook pro en ben er helemaal wegvan maar ik ben geen fanboy en ook weet ik dat apple niet de uitvinder van deze features is maar sinds apple ze gebruikt zie je ze wel in steeds meer producten terug.

[Reactie gewijzigd door tweakG5 op 24 mei 2011 11:32]

Speakers aan de zijkant heeft Dell al jaren bij veel modellen, poortindeling is ook vrijwel hetzelfde als bij de vorige Latitudes en de battery indicator is alleen verplaatst (die zit al zeker 10 jaar bij alle Dell's op de accu zelf).

@ hieronder: Bekijk de Latitude E6520 maar eens, exact dezelfde poortenindeling ;)

[Reactie gewijzigd door JapyDooge op 24 mei 2011 12:38]

Ok laatste reactie dan.

De speakers beslaan de hele zijkant van het keyboard, dit heeft dell nog nooit gedaan en is waarschijnlijk afgekeken.

Ook de battery indicator is niet nieuw maar is wel geplaatst op exact dezelfde plek als de macbook dat ook heeft.

En als laatste de vorige generaties latitudes had niet (bijna) alle porten aan de linkerkant en een slot in dvd speler aan de rechterkant.

Maar laten we nou maar weer ontopic reacties geven.
Eh? Ik heb hier op het werk een Latitude (E6410, 14 inch) met speakers naast het toetsenbord.
Mijn eigen XPS M1330 heeft al 2,5 jaar een slot-in drive aan de rechter kant en daar zitten alle porten aan de linkerkant behalve 1 USB poort.

Sowieso vind ik het irritant dat er altijd weer iemand moet zeggen dat het op een Apple lijkt. Alle laptops lijken op elkaar, omdat ze simpelweg aan de zelfde eisen moeten voldoen, namelijk makkelijk in gebruik en makkelijk mee te nemen. Daarbij moet het ook voldoende stevig zijn en is een mooi uiterlijk meegenomen.
Apple maakt inderdaad mooie laptops, maar veel elementen zijn terug te vinden in andere (ook OUDERE) laptops. Wat Apple specifiek zo goed doet is die elementen combineren tot een mooi geheel.
Als ze er al over beginnen in het artikel zelf, weet je dat je je mag verwachten aan de typische "apple vs de rest" posts ;)
Mijn Acer Aspire 2000 had in 2003 al speakers naast de hele zijkant van het keyboard. Heeft Apple dit dan nu gejat van Acer??

Typisch hoe iedereen design van Apple (of Audi/BMW) jat, maar dat dat blijkbaar nooit andersom zo is ;)

ontopic:
Ik vind het een mooie laptop, ik wil alleen nog een fotootje zien waarbij het scherm helemaal open staat, want het lijkt alsof dat een beetje naar binnen schuift bij het open klappen
de latitude E series had ook al speakers naast het hele keyboard.. (tenminste de grill eroverheen, zat maar 1 speakertje onder..)

[Reactie gewijzigd door medowl op 24 mei 2011 11:58]

echt bij elke laptop word dit bijna gepost tegenwoordig, chicklet keys kwam sony mee, dunne laptops ook ook behuizingen van metaalsoorten kwam al bij eerdere laptops terug.

niemand gaat toch ook niet bij elk apple laptop nieuwsbericht posten "ja hebben ze toch weer mooi van sony gejat"?
Zo groot vind ik dat touchpad is (aan de boven en onderkant een rand van 2-4 cm aan nutteloze ruimte, dus kan groter).

Apple is volgens mij nog steeds de enige die erachter is dat een groot touchpad fijn is. :P

Maar voor de rest lijkt die wel veel op een macbook pro, ook qua specificaties. Toch denk ik dat het geen serieuze macbook pro concurrent gaat worden omdat de macbook ongeveer even duur of zelfs goedkoper is en het besturingssysteem van de macbook is een tikkeltje fijner.
Engadget heeft een gallery waarin ze vergeleken worden.

Oordeel zelf of ze wel of niet op elkaar lijken. De MacBook is duidelijk degelijker en strakker in elkaar gezet, niet heel gek gezien het prijsverschil.

[Reactie gewijzigd door Aaargh! op 24 mei 2011 11:50]

Anoniem: 402567
@Aaargh!24 mei 2011 12:18
Waaruit besluit jij dat de Macbook "degelijker" in elkaar is gezet?
Ik vermoed dat ze qua kwaliteit niet ver uit elkaar liggen.
Qua smaak, iedereen heeft zijn eigen smaak.
Maar, het is inderdaad waar dat ze erg op elkaar lijken. Al, was MAC zeker niet de eerste met zo een soortgelijk ontwerp & is het logisch dat laptops op elkaar gaan lijken.
MBP's zijn gemaakt met een unibody frame en die Dell's niet. Dat is al een wezenlijk verschil. Hier en daar aluminium toepassen is niet hetzelfde.

Voor de rest is het een aardige notebook maar vergelijk het a.u.b. niet met een MBP.
nahja unibody is wel iets overrated. helemaal door het aluminium wat apple gebruikt, wat wel stevig aanvoelt door het unibody zijn maar vrij zacht is en geen vering heeft als het ergens tegen aan stoot, het heeft voor het gevoel van duurzaamheid een grote plus maar is het in weze niet altijd. Al is deze Dell natuurlijk goedkoper geproduceerd dan de macbook pro.

[Reactie gewijzigd door Sn0wblind op 24 mei 2011 15:29]

Mooie gallery met vergelijking, de verschillen en mijn mening heb ik hieronder uiteen gezet.

Behuizing
Ik vind dat een dunne laptop mooier en makkelijker te hanteren is, maar je krijgt problemen als je gebruik maakt van een dik apparaat zoals Kodak Zi8, met korte USB plug. Dan moet de Macbook helemaal scheef staan om erin te pluggen.

Het scherm van de Macbook Pro sluit strakker op de behuizing. Bij Dell XPS 15z steekt de behuizing met chrome rand iets uit. Het verlichte logo van Apple is handig, zodat je meteen weet of die aan is.

Slotloading speler
Ik heb zelf een hekel aan een slotloading speler. 8cm CD pakt die niet en duurt langer om CD's of DVD's in en eruit te halen. Het maakt ook behoorlijk veel lawaai als die de CD binnen haalt en eruit gooit. De voordelen zijn dat de behuizing steviger en mooier een geheel is.

Aansluitingen
HDMI, esata en USB 3.0 zijn handige aanvullingen, zodat je niet hoeft te onthouden om converters telkens mee te nemen.

Batterijindicator
De 4 witte ledjes batterij indicator van Dell is duidelijker, de knop lijkt veel op een knop voor DVD brander
De 8 mini gele ledjes batterij indicator is niet zo duidelijk en sommige nieuwe Apple gebruikers weten niet eens dat die bestaat. Ronde knop is wel mooier en minder verwarrend.

Binnenkant
Het scherm van Macbook Pro lijkt mooier een geheel. Touchpad is ook mooier een geheel. De speakers van Macbook Pro vind ik minder opvallend en beter bij de behuizing passen. Ik vind het gevoel wanneer je met je vingers over de speakers gaat heel fijn.
Ik hoop dat de Dell speakers, die andere vormen heeft ook een prettig gevoel geeft.

Toetsen
Opvallend verschil vind ik het verschil in chicklet toetsen. De tekens op Dell XPS 15z zijn dikker, de toetsen zijn beetje ovaal en hol i.p.v. plat. Sommige nieuwe Logitech toetsenborden hebben ook holle toetsen.
Zal dat prettiger typen?

Ik zal ze in het echt moeten bekijken, maar mijn voorkeur gaat uit naar Dell met 1920x1080 wegens de specificaties, aansluitingen en verwisselbare accu. Ondanks dat Macbook Pro strakker uit ziet.
Haha, ik zou het wel weten welke ik zou nemen:

http://www.engadget.com/p...macbook-pro-2011/#4154578

Alleen die lelijke stickertjes al...
Die je er onmogelijk af kunt halen ;)
Bedankt, die Dell ziet er inderdaad beter uit.
Als ik Mac OS X zou willen hebben en verzekerd wil zijn van ultra dure accesoires zou ik voor de Mac kiezen.

Als ik Windows 7 zou willen hebben dan zou ik blind voor de Dell gaan :P
Doet mij denken aan het ontwerp van een Macbook pro.
Ja, natuurlijk. Wat zou je anders moeten zeggen? Honderden gingen u voor....

In tegenstelling tot de huidige Lattitudes vind ik dit ontwerp wel erg mooi. Ik twijfelde erover om in januari, na het aflopen van mijn garantie, mijn dan 3 jaar oude E6500 te gaan vervangen. De huidige Lattittudes vind ik echter ontzettend lelijk en zou eerder een van de Precisions overwegen.

Kan DELL nog steeds zoals vroeger zijn consumentennotebooks optioneel met een mat scherm leveren? Dat is voor mij wel een vereiste. Ik vind glanzende schermen echt niet prettig.
Jep, en met een whopping 1920x1080. Als we dan toch aan het vergelijken zijn, ik vind de 1440x900 op mijn oude MBP 15" wel erg karig in vergelijking met wat Dell al jaren bied.
Anoniem: 407603
@Deassain25 mei 2011 14:43
ze hebben inmiddels we de ontwerpfouten van de xps 1645 en 1650 er uit gehaald,
want daar blies de koeling tegen het scherm aan in plaats van een uitgang ergens aan zijrand.
Ik vind het zeker een stap in de goede richting, hopelijk ook geen throttling problemen meer, kijk uit naar een uitvoerige reviews en tests

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 407603 op 25 mei 2011 14:45]

Juist, leuk, maar voor 300 euro minder heb je een laptop met dezelfde specs, maar met een GT540M
http://azerty.nl/0-1237-404954/acer-aspire-timelinex.html

Waarom zou je in hemelsnaam die 300 euro dan aan dell geven? Ze maken leuk spul maar het is ontzettend overpriced imo.
Ik weet niet of je al eens een beroep hebt moeten doen op de support van Acer? Of heb je al eens gekeken naar de bouwkwaliteit van Acer? Dat is nou niet echt geweldig bij acer.
Bij Dell daarentegen maken de laatste 4 jaar toch echt goede laptops, en hun service is absoluut goed.
Alle laptops die ik op de zaak gebruik zijn van acer, simpelweg om de prijs/kwaliteit verhouding. Ook komt het wel eens voor dat er spul terug moet, en dit komt (het afgelopen jaar) vaak dezelfde week nog terug.
Dat er iemand de telefoon opneemt, waarvan je een sterke indruk krijgt dat hij/zij een niet al te hoog IQ heeft, betekent niet dat je niet voor elkaar kunt krijgen wat je wilt. Indien de HDD stuk is dan word je 'gedwongen' de hele laptop op te sturen. Ik ga daar altijd mee akkoord, maar stuur gewoon het onderdeel op. Dit doe ik al jaren en ik krijg altijd een vervangend onderdeel - gewoon iets waar je je op moet in stellen denk ik, voor het prijsverschil kun je veel dingen doen. In dit geval bijv. een SSD erin zetten.

De bouwkwaliteit was vroeger een issue, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Die betreffende laptop, waarvan ik net de link gaf, heb ik laatst in handen gehad - we hebben net de 2e in bestelling geplaatst - is een wederom een ontzettend solide ding.

De reputatie van dell is stukken beter, al is dit imo met name van een jaar of 4 terug, maar om daar nou 300 euro voor te betalen? De enige reden om een dell te nemen is als je een speciaal scherm wilt of wat dan ook, maarja dan mag je ook flink in de buidel tasten

[Reactie gewijzigd door Avdo op 24 mei 2011 12:06]

Die Acer is een 15" met 1366 x 768. Het pluspunt van deze Dell is dat je voor 100 euro meer een Full HD-scherm hebt.
Maar als je 1366 x 768op een15" ok vindt, heb je eigenlijk voor het uitzoeken. Totnogtoe is de markt vergeven van deze onzalige configuraties. Wellicht vind je dan zelfs een aantrekkelijkere optie dan deze acer.
Die Acer valt nou niet echt in hetzelfde segment als de Dell uit dit artikel. Prijsverschil zit ook niet in de hardware, maar waarschijnlijk de kwaliteit en afwerking.

Dit zijn nou van die laptops die er wel uitspringen en waar Dell punten mee scoort, al zou dit geen laptop voor mij zijn.
De Dell XPS 15z is 24,7mm dik en is daarmee iets dikker dan een MacBook Pro, waar de nieuwe XPS van Dell op lijkt. Zo heeft het model een aluminium body, een slotloading optische drive, een chiclet-keyboard met achtergrondverlichting en een groot touchpad.
nice. dan is het dus een goede tegenhanger qua design en bouwkwaliteit. dat laatste heb ik namelijk erg gemist in de nieuwste laptop series. behalve dan de Macbook pro's
Ondersteuning voor wifi-n en bluetooth 3.0 ontbreekt niet
zit het er nou wel of niet in dan? lekker duidelijk.

het is trouwens niet helemaal een unibody. rond de usb aansluitingen links zit nog een los paneeltje en de toplaag zit ook niet aan de body vast zoals bij een unibody.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 24 mei 2011 11:28]

Er staat toch dat het niet ontbreekt? Dan zit het er dus in :P
ja maar ondersteuning voor hoeft niet te betekenen dat het ook standaard werkt. mijn computer ondersteund het ook, maar het zit er niet in. nou vind ik dat ze bij deze machines in deze prijsklasse het er wel in moeten stoppen, maar je weet maar nooit hea.
Uiteraard, maar er zit een linkje naar de Dell-website in het artikel waar je kunt zien dat er een "Intel® Centrino® Advanced-N 6230 (2x2 b/g/n+ Bluetooth Combo Card) (Europe)" in zit. ;)
zit het er nou wel of niet in dan? lekker duidelijk.
Wel natuurlijk. Als iets niet ontbreekt dan zit het erbij. Lijkt me toch vrij duidelijk :P
Moeilijk te begrijpen als het niet ontbreekt? :P Zit er dus wel in.

OT: Mooie laptop, waarom die nou weer vergelijkt word met een MacBook is mij ook een vraag.
Hij lijkt op een MacBook Pro, maar de plaatjes verraden vind ik toch direct dat de bouwkwaliteit niet van hetzelfde niveau is als dat van Apple.

Jammer dat ze juist zaken zoals de magnetische voeding aansluiting en trackpad zonder knoppen niet hebben 'afgekeken' bij Apple...
Op dingen zoals de magnetische voedingsaansluiting en in het trackpad geïntegreerde knoppen zal Apple vast en zeker patenten hebben, dus als ze dat zouden willen toepassen zouden ze Apple moeten betalen, wat de laptop duurder zou maken (als Apple überhaupt al zou toestaan dat iemand anders hun ideeën zou lenen).
Anoniem: 402567
@jj7124 mei 2011 12:22
Ik denk dat je aan de hand van plaatjes amper kunt orderdelen of de bouwkwaliteit even "hoog" is als die van Apple (Ik vind persoonlijk die van Apple ook niet zo schitterend, maar kom :).)
Ik doel op de foto's waar je bijvoorbeeld de aansluitingen ziet zitten, daar zie je toch een naad zitten wat erop duid dat de behuizing in tegenstelling tot een MacBook Pro toch uit meerdere losse delen bestaat. Ook in het schanier van het scherm zie je twee naden zitten...

Begrijp me niet verkeerd, ik vind de laptop er ok uitzien, maar kan wat mij betreft niet op tegen een MacBook Pro (is natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke smaak :))
Kun jij de bouwkwaliteit en stevigheid van een artikel aflezen aan een serie productfoto's?

Wow.... nooit gedacht dat dat mogelijk was.
Toevallig heb ik gister gekeken voor een XPS15, maar toch niet besteld omdat je niet kan kiezen voor een 1600x900 scherm. Persoonlijk vind ik 1377x768 een te lage resolutie voor een 15inch scherm en 1920x1080 weer veel te hoog.
Door de dpi instellingen te veranderen kom je een heel eind, en de restwaarde van je laptop is hoger met een HD scherm.
Let op: de mijns inziens belangrijkste informatie staat niet in het artikel en dat is het gewicht. Deze laptops zijn behoorlijk zwaar. Het startgewicht ligt op 2,51 kg. Dat is voor een dunne 15" nou niet geweldig.
Die hogere schermresoluties zijn uiteraard wel fijn. Helaas is het geen thin en light geworden.
dat weegt een macbook pro(2,54 kg kaal) ook en die is nog dunner
Lijkt me wel een leuke laptop om standaard met een SSD en 8Gb ram uit te rusten, kom je gelijk een jaar of 3 toe.

toch blijven teveel details zichtbaar, die er in mijn ogen niet hoeven te zijn (waarom 2 aansluitingen aan de achterkant, en al de rest aan de zijkant?, fysieke muisknoppen zijn echt niet meer nodig, verschikkelijke speaker-grils)
Dat zijn mooie specs voor niet teveel geld.

Alleen de keuzes voor de resolutie van het scherm vind ik vreemd: 1366 x 768 (want 't zal wel 1366 zijn i.p.v. 1377) is vrij laag voor een 15,6-inch scherm, en 1920 x 1080 is juist weer erg hoog. Waarom niet iets ertussenin?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee