Yuixx-mediaspeler komt in mei op de markt

Yuixx International brengt in mei zijn Yuixx-mediaspeler, gebaseerd op de Intel CE 3100-processor, op de markt. De marktintroductie van de Yuixx is al een aantal malen uitgesteld en inmiddels is de vertraging opgelopen tot anderhalf jaar.

In maart 2010 werd de marktintroductie van de Yuixx voor onbepaalde tijd uitgesteld. Daarvoor waren er al enkele vertragingen opgetreden in de aanvankelijk voor november 2009 geplande introductie. Volgens de fabrikant, destijds Conceptronic, moesten er nog enkele problemen opgelost worden.

Na een vertraging van inmiddels bijna anderhalf jaar lijkt de Yuixx er dan toch te gaan komen. Kjeld Beijer van Yuixx International laat aan Tweakers.net weten dat het bedrijf de eerste Yuixx-mediaspelers in mei op de markt wil brengen.

Naast de 'normale' zwarte uitvoering van de Yuixx verschijnt in mei een limited edition voor fans van de Toppers. Deze krijgt een witte behuizing, is voorzien van een 1TB-harddisk en heeft een adviesprijs van 399 euro. De adviesprijs van de reguliere uitvoering is nog niet bekend.

Beijer wil tegenover Tweakers.net nog niets loslaten over eventuele mogelijkheden voor dvb-t- of dvb-c-ontvangst, zodat een gebruiker op de Yuixx naar Digitenne of digitale tv op de kabel zou kunnen kijken. Wel is duidelijk dat de mediaspeler widgets krijgt voor file-informatie, nieuws, het NOS Journaal, Uitzending Gemist en videostreams uit binnen- en buitenland.

Update 18:00: Inmiddels is duidelijk geworden dat de Yuixx niet zal uitkomen onder de merknaam Conceptronic, onderdeel van 2L Alliance, maar als een product van de in januari opgerichte firma Yuixx International B.V.. De tekst is daarop aangepast.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

31-03-2011 • 10:34

46 Linkedin

Reacties (46)

46
46
36
0
0
5
Wijzig sortering
de intel ce 3100: http://download.intel.com.../ce3100-product-brief.pdf

Geävanceerde system on a chip met pentium M cpu en xtra videodecoding spul met een powervr gpu dus.

Had eerder een atom verwacht voor zulke dingen.
De CE3100 is al lang opgevolg door de CE4150 die in de Boxee boxen zit. Waarom Conceptronic een verouderd product op de markt brengt heb ik het raden naar...
Dat is inderdaad een misser, maar véél relevanter is of er nou wel of niet DVB-C in komt, want dat was hun onderscheidende feature. Het zou een echte all in one set top box worden. Het feit dat ze dat niet willen noemen vindt ik opzich al geen goed voorteken.

Edit: ik herinner me opeens ook dat ze heel hard van de toren bliezen dat dit de eerste niet UPC hardware zou worden die wel met UPC zou werken. En daar hoor je al helemaal niets meer over...

[Reactie gewijzigd door Sir Dancelot op 31 maart 2011 11:03]

DVB-C ondersteuning kan bij mijn weten niet gerealiseerd worden zonder medewerking van UPC en/of Ziggo. Aangezien beide providers momenteel verschillende technieken gebruiken (UPC werkt met Nagra en Ziggo met Irdeto) lijkt het mij onwaarschijnlijk dat zowel UPC als Ziggo meewerken aan de YUIXX. Een alternatief zou zijn: de manier waarop de Dreambox functioneert, maar dat doet dan weer afbreuk aan het hele concept waar de YUIXX voor staat, namelijk een gebruiksvriendelijke alles-in-1 oplossing.
Ziggo hoeft niet mee te werken. Het apparaat hoeft alleen maar een CI slot te hebben en presto. Voor UPC is dat een heel ander verhaal aangezien er geen Nagra CI adapters bestaan en ook nooit zullen komen. Daarom was hun verkondiging dat het met UPC zou werken ook zo bijzonder...
Ziggo hoeft inderdaad niet mee te werken, maar zonder certificering van Ziggo kan er geen garantie worden geboden dat het vlekkeloos werkt en/of blijft werken.
Dat is in mijn optiek alleen maar bangmakerij om die verachtelijke CI+ zooi door de magen van de consument te splitsen... ik kijk iig al jaren happy met een HTPC en Ziggo kan idd besluiten dat stop te zetten, maar voorlopig zullen ze dat niet durven omdat er heel wat klanten op wat voor manier dan ook kijken zonder CI+
Er zijn wel Nagra CAM's. Alleen heb je daar niks aan als die niet bij UPC geregistreerd kunnen worden. UPC gebruikt namelijk de Boxkey feature wat in feite een serienummer van de Nagra decoder is. Deze word geregistreerd bij UPC en een Nagra kaart geeft dus alleen het kanaal vrij als hij de juiste boxkey van de settopbox of CAM krijgt.

En voor zover ik weet heeft nog niemand uit een UPC box de boxkey weten te halen. Voor andere settopboxen is dit wel het geval en je kan dus ook met een universele cam je eigen (uitgelezen) boxkey invullen.

Aangezien de kabelbedrijven en dan met name UPC nooit uit zichzelf deze vendor-lockin zullen breken ben ik voorstander van een wet om het dan maar af te dwingen dat een provider alle apparatuur welke aan de dvb-c standaard voldoet toelaat op hun netwerk. En ook dat gebruik word gemaakt van encryptie waarvoor CAM's beschikbaar zijn welke in een gestandaardiseerd CI slot werken.
Bedankt voor de zeer leerzame aanvulling en ik ben ook voorstander van zo'n wet.

Het verhaal was juist dat de Yuixx zo met UPC zou gaan samenwerken dat klanten hun Yuixx decoders ook bij UPC konden registreren... althans dat was het verhaal eind 2009.
Volgens mij is UPC met een eigen ontwikkeling bezig (Horizon) en hardware van Samsung. Providers (althans van het kaliber Ziggo, UPC) laten hun eigen "walled gardens" natuurlijk niet los. Hun verdien model gaan ze toch niet delen met anderen en zeker niet met custom made boxen daar zijn de risico's veel te groot voor. Het wachten is op A merk providers van settopboxen die over the top diensten mogelijk maken, de providers kunnen dan de rechten regelen voor alle content (wat ze nu ook al doen) .
de CE4200 is op een atom gebasseerd:
http://www.anandtech.com/...-ce4200-soc-for-smart-tvs

Dat is een chip die in veel nieuwe geavanceerde mediacenter aparaten geplaatst word.
En de CE3100 is dan ook een oud model, in 2009 nog goed genoeg, maar in 2011 toch wel verouderd, zeker gezien de aankondigingen van de meeste andere grote merken tijdens de CES.

iig ik kijk niet meer uit naar deze yuixx...

@hierboven o'ja die CE41xx die was er ook nog, hier wat meer detail:
http://www.anandtech.com/show/4029/the-boxee-box-review/3

[Reactie gewijzigd door TheTeek op 31 maart 2011 10:46]

Ik vind het spijtig dat veel Tweakers-nieuws zich focust op Nederlandse materie zoals in dit artikel wordt er totaal niets vermeld wat deze speler voor zenders of diensten uit België ondersteunt.
Tweakers heeft ook veel Vlaamse fans, kan hier dus wat meer rekening mee gehouden worden aub?
Heb er echt geen vertrouwen in dat dit product binnenkort uitkomt na alle loze beloftes. De volgende quote spreekt ook niet heel veel vertrouwen uit:

"Kjeld Beijer van Conceptronic laat aan Tweakers.net weten dat het bedrijf de eerste Yuixx-mediaspelers in mei op de markt wil brengen". Tja, ik wil ook zoveel en dit is niet de eerste keer dat Conceptronic het product wil uitbrengen op zus/zo datum.

Daarnaast was voor mij juist het aantrekkelijke van deze speler dat ie een DVB-T twin tuner met CI(+)-slot zou hebben en dat het dus daadwerkelijk een alles-in-1 box zou worden. Nu lijkt het erop dat ze die ondersteuning gaan schrappen. Althans, dat lees ik een beetje tussen de regels door, want op de site stond glashard dat deze functionaliteit erin zou zitten en nu kan meneer daar opeens niet meer op in gaan? De site is al een jaar niet bijgewerkt, dus dat het daar nog steeds staat zegt helemaal niets.

[Reactie gewijzigd door AmonTobin op 31 maart 2011 12:24]

Eerst zien dan geloven? Ze zijn al op verschillende beurzen geweest hoor! Laatst nog in Duitsland. En geloof mij maar er zit een DVB-T tuner in met CI+ :D

De appmarket functie is ook zeer mooi! En er zijn al heel wat (zeer handige) apps!
En heel toevallig komt er 1 dag voor 1 april zo'n bericht naar buiten. Misschien is het toch Vaporware. :'(
Waarom word er alleen naar DVB-T en C gevraagd? Waarom niet DVB-S? :?
En als hij zolang is uitgesteld... is de ondersteuning voor alle codecs etc dan nog wel up-to-date?
Het percentage van DVB-T en C gebruikers is veel hoger dan het percentage S gebruikers :P

On: Dus nu is de launch al over 3 tot 4 weken? Dit zou betekenen dat ze al klaar zijn en nu onderweg naar NL aan het varen zijn... Het zou dus moeten betekenen dat dit nu eens echt vast staat
Ze worden in NL geproduceerd, dus hoeven niet met de boot.
dat klopt als een bus!
jammer want dan is deze deadline net zo zinloos als de deadlines die ze het afgelopen 1,5 jaar hebben gegeven :(
Weet je dat heel zeker?
Er zijn namelijk heel wat satelliet gebruikers die helemaal geen abo hebben bij CD.
Denk hierbij aan de satelliet diensten die gratis zijn of niet op de astra 1/3 zitten.
En even langs een flat rijden in de grote steden doet vermoeden dat niemand meer kabel gebruikt.....

Zelf vind ik het een beetje jammer dat de nederlandse markt zo stug vast houd aan de kabel. Vooral omdat de providers ervan maar wat doen door een gebrek aan concurrenten.
Ik weet het heel zeker ja :) Maar dit staat wel los van het feit dat dr ook een hoop mensen met een satelliet werken. Ik geef alleen aan waarom je zoveel vragen over T & C krijgt terwijl je weinig hoort over S. Het feit speelt natuurlijk ook wel mee dat de S gebruikers wat meer in die wereld zitten (itt de "niet technische" T & C gebruikers) en die weten eigenlijk al dat S nog niet veel wordt ondersteund in spelers waardoor ze daar ook nog niet over gaan klagen.
Tuurlijk ga je TV ondersteuning missen! ik zit al ZO lang te wachten op een player waar echt ALLES in zit.
Niet 1 kastje voor streamen, 1 kastje voor opnemen en 1 kastje voor TV.
Dit ding heeft letterlijk alles in 1.
Je kan streamen, je kan tv kijken, je kan opnemen.
En die CE3100 presteerd zeker te weten goed genoeg.
Speelt dit ding dan ook gewone (dus geen iso-rips) DVD's & Bluerays af?
En laserdisc, vcd's, Hi8, VHS, betamax...

Je moet wel een beetje mee gaan met de tijd...fysieke mediadragers zijn zoooo pre-2008.
De Yuixx speelt vrijwel alle codecs af (lees: meer dan 900 codecs, vrijwel elke code die ooit gebruikt is. Om een voorbeeld te noemen er zit zelf een codec in voor een of ander chinees merk camera's die alleen in china worde verkocht). ISO's zijn geen probleem, net zoals MKV bestanden, DIVX ect. ect.

Maar denk eraan dat er ook een (geweldig werkende) videoverhuur optie op zit. Daar kun je voor een paar euro een film met volledig Nederlandse ondertiteling makkelijk kopen. En het aanbod is gigantisch!
Eindelijk komt de meest gewilde gadget er toch. Als de duidleijkheid er is over de mogelijkheden om Digitale kabel van Ziggo te gebruiken dan koop ik hem meteen. Dit is tenminste een product waar goed over is nagedacht en ideaal past in de huiskamer ter vervanging van vele apparatuur.
Jazeker, een DVB-T tuner zit erin met CI+ :D UPC heeft er trouwens nog grote plannen mee!
Zit er ook een volwaardige browser met flash/video ondersteuning?
Jep, inclusief flash/java e.d. :) Updates worden trouwens ook automatisch gedownload, je zult er nooit wat van merken en je hoeft zelf niet te restarten!
Waarom wil Beijer niets loslaten? Het staat gewoon op hun website:
"Ondersteunt streaming video met DRM protectie voor TV kanalen, VoD services via IPTV of via een optionele DVB-T/C gecombineerd met een ingebouwde smart card lezer.
(tuner beschikbaar eind December)" http://www.yuixx.com/site...t.aspx?tabindex=2&tabid=4
Die info staat er al een klein jaartje, dus die eind december sloeg op afgelopen december... :'(

En dat het toen al een "vapor feature" bleek te betreffen is natuurlijk een slechte voorbode.

[Reactie gewijzigd door Sir Dancelot op 31 maart 2011 11:00]

Deze kan toch nooit op tegen de Fluxx van AC Ryan? Die is gebaseerd op de CE4150 (opvolger van de soc die in deze Yuixx zit). Alleen TV ondersteuning mist de Fluxx natuurlijk, maar hoeveel mensen daar nu echt op zitten te wachten?

Goede optie zou zijn als ze dit ding bv samen met UPC in de markt zetten, dus met een tuner+smartcard voor HDTV ingebouwd. Dan heb je wel in één klap een hoop potentiële klanten!
Het concept achter het product blijft nog steeds fantastisch, maar ik blijf de houding hebben 'eerst zien, dan geloven'. De Yuixx (slechte naam voor marketing) is reeds meerdere keren aangekondigd net zoals de AC Ryan Fluxx, dus ben erg benieuwd of ze nu wel aan de verwachtingen kunnen doen.

Daarbij had ik gehoopt dat de eerdere uitstel van de Yuixx met zich mee had gebracht dat ze net zoals de Fluxx van de 4150 gebruik gaan maken. Ben ook erg benieuwd waarom ze nog steeds van de 3100 gebruik maken. Is het omdat hiervoor de API 100% werkt en voor de nieuwe nog niet?

Ben ook erg benieuwd naar de rol van Metrological in dit geheel. Zij zijn zover ik weet de leverancier van de chip en bouwen de API. Zijn alle problemen getackeld, wat hebben ze het laatste 1.5 jaar gedaan om dit product succesvol te maken?
Ik zag de toppers er mee lopen en ik moest aan een slechte 1 april grap denken.

Maar lijkt nu toch echt waar te zijn?

Ben heel benieuwd, vanaf het begin al fan geweest maar uiteindelijk toch maar een popcorn gekocht. Ben benieuwd hoe ze uit de eerste reviews komen.

Zou mooie vervanger kunnen zijn van mijn UPC mediabox

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee