LG komt met draagbare mediaspeler

LG heeft een portable mediaspeler op de markt gezet. De XF1 Multimedia Hard Drive beschikt over een hdmi-uitgang en een harddisk van 320 of 500GB, maar de mediaspeler kan desondanks niet overweg met full hd-content.

De XF1 heeft van LG een opvallende behuizing meegekregen met blauw oplichtende knoppen. De mediaspeler kan via hdmi aan een televisie worden gekoppeld. Verder is een usb- en composiet-aansluiting aanwezig. De ondersteuning voor videoformaten is echter beperkt: de XF1 kan weliswaar content afspelen die gecomprimeerd is met mpeg-1, -2 of -4, maar de hd-codec h.264 ontbreekt, net als ondersteuning voor het populaire mkv-containerformaat. Verder is de uitvoerresolutie van de mediaspeler beperkt tot 1080i.

In het lijstje met ondersteunde audioformaten ontbreekt naast dts en ac3 5.1 ook het lossless flac-formaat, maar het bestandsformaat ogg wordt weer wel ondersteund. Grafische afbeeldingen zijn alleen in jpeg- en bmp-formaat op het beeldscherm te toveren, terwijl voor de ondertiteling bestanden met srt-, sub-, smi-, ssa- en idx-indeling worden ingelezen. De straatprijs van de 500GB-versie van de XF1 ligt in Nederland rond de 180 euro, over de 320GB-uitvoering is nog niets bekend.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

19-07-2009 • 14:01

35 Linkedin

Reacties (35)

Wijzig sortering
Dit is een hele kleine draagbare harde schijf waarmee je tevens heel makkelijk bijvoorbeeld vakantiefoto's op kenissen/familie hun hdtv kunt tonen.

Dit is NIET bedoeld voor mensen die 400GB aan 1080p mkv's per maand via nieuwsgroepen binnentrekken, maar daar waren jullie zelf al achter geloof ik ;)

edit:
"Maar voor hetzelfde geld kun je ook een andere hele kleine draagbare harde schijf kopen waarmee je WEL al die 1080p mkv's kunt afspelen..."
niet waar.
Gaarne een link van die 500GB 1080P .mkv afspeler met hdmi uitgang want voor 180 euro wil ik er 5 kopen.

[Reactie gewijzigd door Faust op 19 juli 2009 14:42]

Maar voor hetzelfde geld kun je ook een andere hele kleine draagbare harde schijf kopen waarmee je WEL al die 1080p mkv's kunt afspelen...

Snap je nu waarom iedereen nogal kritisch is over dit aparaat?

Zelfs voor de consumenten die niet 400GB aan 1080ps per maand downloaden is de keus erg makkelijk:
Aparaat A: hele kleine draagbare harde schijf, beperkte functionaliteit à 180 euro
Aparaat B: hele kleine draagbare harde schijf, volledige functionaliteit à 180 euro

Rara... welk aparaat zal die consument nu kopen? (of aangeraden worden?)

[edit:]
wel waar!
Je wilt een link? Geen probleem:
[Mediaplayer] Xtreamer - Ervaringen deel 1
99 euro voor de Xtreamer player, en dan mag je zelf kiezen welke schijf je er in plaats. Voor 80 euro zijn er in pricewatch genoeg 500GB notebook schijven te vinden.

BTW als je voortaan wilt reageren doe dan gewoon een reactie onder mijn post ipv een edit. Dat leest VEEEEL prettiger. (dan lees je namelijk op chronologische volgorde. Edits maken er echt een puinhoop van dat erg irritant leest)

[Reactie gewijzigd door mjtdevries op 19 juli 2009 18:12]

+1Anoniem: 167279
@Faust19 juli 2009 16:33
1080p voor die prijs is er niet idd maar .mkv en h.264 is voor die prijs wel verkrijgbaar. Dus het is weldegelijk een produkt dat bij introductie al verouderd is.
Je neemt een WD HD-mediastreamer, koopt daar een flinke mobiele hardeschijf bij... Dan ben je goedkoper uit, speelt zo goed als alles af, 1080p ondersteuning en je hebt minimaal die 500GB opslagruimte binnen die prijs.

Het apparaat van LG is gewoon een beetje vreemd qua specs, okay die 1080i zal wel een hardware beperking zijn, maar het ontbreken van ondersteuning voor diverse formaten is toch wel vreemd, dat is simpel een software kwestie. Verder heeft het apparaat te weinig aansluitingen.
Dit is NIET bedoeld voor mensen die 400GB aan 1080p mkv's per maand via nieuwsgroepen binnentrekken, maar daar waren jullie zelf al achter geloof ik ;)
Welke doelgroep hadden ze dan in gedachten? Ik snap dat ze niet op de 'HD geek' richten, maar dan ken ik verder niemand die zulke lage eisen aan zijn of haar hardware stelt, die dan ook maar geinteresseerd zou zijn in het apparaat. De markt waar ze waarschijnlijk op richten is (nog) niet bezig met HD zoals de meeste bezoekers hier op Tweakers doen. Downloaden zoals 'wij' doen ze dus niet volgens jou (en mijzelf ook wel :)), mochten ze HD films kijken dan doen ze dat via HD-DVD of bluray, of eventueel HD televisie. Die groep zie ik dus ook niet eventjes een bluray demuxen etc etc om het af te kunnen spelen op hun spelertje.... zie je waar het krom gaat? dit is een apparaat voor een markt die het geen donder scheelt, die vinden een iPod Touch e.d. véél interessanter als mediaspeler.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 19 juli 2009 23:19]

Het stukje 'draagbaar' begrijp ik ook niet helemaal.. wat maakt de andere media spelers (popcornhour en onlangs aangekondigde Asus) dan niet draagbaar ?
+1Anoniem: 50893
@DukeBox19 juli 2009 14:57
Het begrip "draagbaar" is natuurlijk heel breed. Alles wat jezelf kan dragen is draagbaar, ook mini koelkasten etc etc :)

Op zich heeft het apparaat wel wat maar voelt gewoon incompleet aan. Kijk je naar de hele linie van apperatuur dan zijn er legio mogelijkheden om "content" mee te nemen voor wat foto's of muziek, flash/USB/laptop/netbook/Externeschijf etc etc. Met dit soort apparaten, met name van dit soort merken ben je ook teveel afhankelijk van firmware updates en ik denk niet dat je kan verwachten dat andere formaten even toegevoegd worden.

Daarom vond ik het ION330 platform dan ook een aangename aanwinst. OS erop en je kan draaien wat je wil. Laag in verbruik, relatief lage aanschafkosten en een kleine form factor, een krachtpatser die veel kan. Schroef er een handvant op en laat je tante een hoesje er om heen breien en je neemt hem zo mee :)

Daarbij komt, niemand wil een media speler die audio afspeelt waarbij steeds een scherm aangezet moet worden, die tijd is geweest :)
Ik begrijp jouw redenatie wel, maar als ik aan draagbaar denk denk ik eerder aan het stand alone kunnen functioneren waar ik ook ben.. in dit geval mis ik een accu en een scherm + speakers.
In dit geval kun je draagbaar ook omschrijven als je kan het in de winkel kopen en zelf meenemen zonder hulpmiddelen.. een wikipedia seach op draagbaar komt ook alleen maar terug met devices die volledig zelfstandig kunnen werken.
+1Anoniem: 167279
@DukeBox19 juli 2009 16:44
Bij draagbaar denk ik juist aan iets wat makkelijk te verplaatsen is, daar weer op te stellen en weer te gebruik, voor wat jij bedoelt is denk ik mobiel een beter woord. Of zijn deze eigenlijk synoniem?
dit soort begrippen zijn idd altijd vrij ruim.

Wat is bijv. het verschil tussen een mobiele telefoon en een draadloze telefoon?
De meeste zullen begrijpen als ik zeg 'mobiele telefoon' dat ik het dan heb over zo een met een simkaartje en bij 'draadloze telefoon' heb ik het over zo een waarbij je een ontvanger in de huiskamer hebt met vaste lijn.
Echter zijn ze natuurlijk beide draadloos en beide mobiel en beide draagbaar.

dit zegt de vandale erover:
- draag·baar: bn, te dragen; portable
- mo·biel: bn, beweeglijk

:)
Begin jaren 80 van de vorige eeuw werd de IBM PC 5155 als "portable" verkocht. Als ik me goed herinner woog het ding ong. 17 kilo, zat er geen HD in en was het lichtnet vereist voor de stroomvoorziening.
"Draagbaar" is wel een breed begrip, maar LG claimt helemaal niet dat het ding draagbaar is toch? "Multimedia HDD" staat er, en dat is het ook. Nog mooi vormgegeven ook en lekker compact. Er valt wel wat af te dingen op de functionaliteit en de prijs is stevig, maar ik ken wel meer producten die ondanks dat toch goed verkocht worden. ;)
Een draagbare mediaspeler, houdt dat niet in dat het een eigen schermpje zou moeten hebben? Of is het gewoon net zoiets als de Popcorn Hour, maar dan 'draagbaar'?
+1Anoniem: 290425
@HotFix19 juli 2009 14:06
Een draagbare mediaspeler hoort 'n schermpje te hebben, anders is 't 'n "gewone" mediaspeler met 'n HDD ingebouwd.

Dit ding zal trouwens nooit verkocht worden, aangezien die veel te duur is voor 'n speler die niet eens HD afspeelt.
Hd op je kleine schermpje? Dat ding heeft dus wel hd 1080i output :) En 180 euro voor een 320 gb draagbare mediaspeler is erg goedkoop :) Vooral vergeleken bij een iPod ;)
Zonder scherm is het niet te vergelijken met een iPod ;) Dit is een totaal ander product, en is niet echt een draagbare speler, je hebt immers alsnog een tv/scherm nodig om hem echt te gebruiken,,,
Hij is draagbaar en is mediaplayer. lol :P

Ze bedoelen hier meer dat hij portable is net als een portable/draagbare TV, die kan je immers ook niet echt dragend gebruiken moet je gewoon 220v voor hebben.
Laat ze maar gewoon hun fout toegeven. Dit soort apparaten, waar er genoeg van zijn overigens, wordt door de fabrikant graag portable mediaplayer genoemd. Maar de echte draagbare mediaspelers zijn natuurlijk de ipod/iaudio/etc die ook een schermpje hebben en dus niet afhankelijk zijn van externe (niet draagbare) apparatuur.
Wel cool dat LG na 2+ jaar ook eens een hddspeler op de markt brengt, ook al is't een trage hdd en geen flash/ssd, ook al speelt 'ie geen h264 en is 'ie foeilelijk (maar da's slechts mijn mening natuurlijk). Het betekend in elk geval dat dit soort aparaten steeds meer 'ingeburgerd' raakt en dat kan ik alleen maar toejuichen.
Het mist helaas alle nodige functies.

Niet aanwezig: Full HD, H264 codec, Matroska, DRM/Itunes, MovieLink.
TIFF, RAW enz.

De site zegt het al: This product may not support file formats other than the formats specified above.
Full HD content is not supported.

En daarbij lijkt het ook nog eens op een weegschaal!
Waarom mis jij DRM ?! 8)7
Als je veel legale muziek heb gekocht met DRM erop wil je die wel graag afspelen, op muziek bestanden kan je ze inderdaad missen als kiespijn, maar mediaplayer kan je het wel verlangen, ligt geheel aan je muziek collectie of je het mis of niet. ;)
Apple heeft al een tijdje geen DRM-beveiliging op hun muziek staan. :)
Maar de muziek met DRM die je in die tijd gedownload hebt heeft wél nog steeds DRM. Je kan de muziek bij itunes niet gewoon zonder DRM opnieuw downloaden, dus zitten nog veel mensen met de oude DRM opgescheept.
Maar de muziek met DRM die je in die tijd gedownload hebt heeft wél nog steeds DRM. Je kan de muziek bij itunes niet gewoon zonder DRM opnieuw downloaden, dus zitten nog veel mensen met de oude DRM opgescheept.
nee, je moet er een 1,38 per album voor ophoesten, en ik denk dat meeste mensen dat wel gedaan hebben zo onderhand. (vooral omdat iTunes daar redelijk 'vocal' om is - die zien liever iedereen op de DRM loze variant - maar dat mogen ze niet gratis doen van de platenmaatschappijen )
En daarbij lijkt het ook nog eens op een weegschaal!
LOL! Precies mijn gedachte toen ik de foto zag: "trendy weegschaal" :D
sorry hoor maar

1) geen 1080p output
2) geen h264, geen mkv
3) geen dts , geen ac3 5.1 en geen flac
4) relatief duur
5) geen PNG

denken ze nu een fatsoenlijk apperaat op de markt te brengen bij LG ? 8)7
of gaan ze dit mogelijk oplossen met firmware updates ?

(edit : laatste opmerking toegevoegd)

[Reactie gewijzigd door HanG-BuiK-ZwijN op 19 juli 2009 14:05]

Het gaat er dus waarschijnlijk meer om hoe hij eruit ziet dan om wat hij allemaal (niet) kan.
Inderdaad, hou die boot maar in Azië, dit gaat 'm niet worden.

IMO is het apparaat ook nog eens lelijk ook.
ziet er leuk uit, maar het schiet qua specs toch wel heel erg tekort in vergeleiking met de rest van de producten op de markt.
Dat hoeft nog niet uit te maken, ik denk dat ik wel een paar meiden kan optrommelen die het apparaat mooi vinden, dat zal voor hun al een flinke overweging zijn om het aan te schaffen. De specs vinden ze dan echt een heel stuk minder boeiend. Dat zijn dezelfde meiden die een bepaalde laptop kopen omdat ie zo mooi roze of rood is... wat het ding eigenlijk kan komt dan op de 2e plaats 8)7

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 19 juli 2009 21:46]

+1Anoniem: 48923
19 juli 2009 14:06
Die buitenkant ziet er naar mijnidee niet echt mooi uit.. Ook kan hij weinig formaten afspelen.
Hmm, dit is verre van een deftige multimediaspeler... :)
Er ontbreken veel te veel ondersteunde formaten.
Stiekem hoop ik dat dit een flop wordt O-) ( heb niets tegen LG, maar dit slaat toch nergens op? )
wd media player veel goedkoper ook klein en speelt wel alles
Heeft er iemand daar bij LG gezegd: ja, dít is mooi. Of hoe gaat zo iets?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee