Warner brengt Lego Rock Band uit

Warner Bros. Interactive Entertainment voegt twee succesvolle gameseries samen, in het spel Lego Rock Band dat tegen het einde van het jaar moet verschijnen voor de Xbox 360, de PlayStation 3, de Wii en de DS.

Ontwikkelaars Harmonix Music Systems en TT Games gaan hun bekendste series samenvoegen in Lego Rock Band, zo meldt Warner Bros., de uitgever die het spel op de markt gaat brengen. Het resultaat zal tegen het einde van 2009 verschijnen voor de Xbox 360, de PlayStation 3, de Wii en de DS. Het spel kan worden gespeeld met de bestaande Rock Band-instrumenten. Hoe de DS-versie wordt bediend is nog niet bekend. Concurrent Activision bracht Guitar Hero On Tour voor de handheld uit, met een handgreep die aan de DS moest worden gekoppeld.

Warner kiest bij Lego Rock Band voor een iets ander muziekaanbod dan bij de bestaande Rock Band-games, zo blijkt uit de vijf songs die de uitgever heeft aangekondigd. Song 2 van Blur en The Final Countdown van Europe konden al eerder worden nagespeeld, maar poppy songs als Kung Fu Fighting van Carl Douglas en So What van Pink nog niet. Ook Boys and Girls van Good Charlotte zal een wat jonger publiek aanspreken, en dat is precies wat Warner wil. Lego Rock Band moet een 'unieke muziekervaring voor het hele gezin' worden. Het aandeel Lego in het spel wordt gevormd door het uiterlijk van het spel en van de muzikanten. Dat uiterlijk kan worden aangepast en spelers kunnen managers, roadies en medewerkers inhuren.

Een medewerker van Harmonix liet begin april doorschemeren dat er een game van de Amerikaanse ontwikkelaar zou komen, die iets met Lego heeft te maken. In tegenstelling tot de nieuwe Lego-titel werden alle voorgaande delen van Rock Band op de markt gebracht door Electronic Arts. Rock Band Unplugged, een versie van het ritmespel voor de PlayStation Portable, verschijnt op 9 juni bij EA.

Lego Rock Band Lego Rock Band Lego Rock Band Lego Rock Band

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

22-04-2009 • 10:35

37 Linkedin

Lees meer

Lego brengt eigen Wii-mote uit Nieuws van 13 oktober 2010
Ubisoft werkt aan muziekgame Nieuws van 13 januari 2010
Video Band Hero DS Nieuws van 29 oktober 2009
Video: Queen in Lego Rock Band Nieuws van 21 oktober 2009
Nieuwe trailer van Lego Rock Band Nieuws van 18 augustus 2009
LEGO Rock Band Video van 18 augustus 2009
Screenshots Lego Battles Nieuws van 17 juni 2009

Reacties (37)

37
31
7
6
0
3
Wijzig sortering
Schijnen nog al wat discussies over te zijn, dat dit spel WEL The Final Countdown heeft en alle andere (nog) niet. :) Deze song is zelfs niet beschikbaar als DLC voor de andere games.

Klinkt vooral als een poging van Warner om nog even te cashen op een jonger publiek die zien deze game ongetwijfeld helemaal zitten. Maar toegevoegde waarde verder? Niet in mijn ogen. |:(

Wat wel grappig zou zijn ( in mijn ogen ) als je met Lego blokjes ook nog wat kon bouwen een podium of iets dergelijks, voegt iig iets meer toe dan deze goedkopen poging om mee te liften op de bestaande games.

[Reactie gewijzigd door Timv37 op 22 april 2009 10:45]

Er is nog maar weinig discussie mogelijk of er de The Final Countdown in zit, aangezien het in de officiële aankondiging van Rock Band staat.
LEGO Rock Band combines the multiplayer music experience of Rock Band® with the fun, customization and humor of the LEGO videogame franchise packed with brilliant chart-topping songs and classic favorites suitable for younger audiences, including:

Blur: “Song 2”
Carl Douglas: “Kung Fu Fighting”
Europe: “The Final Countdown”
Good Charlotte: “Boys and Girls”
Pink: “So What”
Naar mijn mening heeft het Lego gedeelte weinig toegevoegde waarde m.b.t. de gameplay. Mij interesseert die achtergrond niet zo veel. Het zal staan of vallen met wat de gehele track list van het spel zal zijn. Met een erg goede track list zal ik het spel kopen omdat ik de nummers graag willen spelen, niet omdat het een Lego versie is.
Ik doelde er op dat het spel deze song inderdaad heeft maar de andere games (nog) niet, en deze song is ook niet beschikbaar via DLC. ;)

[Reactie gewijzigd door Timv37 op 22 april 2009 11:01]

Potentie heeft deze game dan ook zeker wel, zoals jij aanhaalde met het bouwen van eigen podiums. Ook het samenstellen van je eigen lego-characters, ipv enkel het verdienen van nieuwe outfits kan een kleine toevoeging bieden aan de gameplay. Of wat minigames er tussen door, aangezien het voor het hele gezin is bedoeld. Het is alleen jammer dat de ontwikkelaar daar vaak de kans niet voor krijgt ivm tijd/geld. Toch jammer, want creativiteit hoeft niet eens zo heel duur te zijn, het is maar net hoe je het uitwerkt terwijl het toch zoveel meerwaarde kan bieden.

[Reactie gewijzigd door 299549 op 23 april 2009 16:08]

Anoniem: 298223
22 april 2009 10:46
Hiermee doelen ze op een andere doelgroep dan voorheen, Rock Band is soms niet al te geschikt voor alle leeftijden of oogt iets volwassener.
Dit is voor het casual publiek, en zal de andere GH en RB hardcore fans niet echt aanspreken
Anoniem: 123334
22 april 2009 10:49
Net zoals Batman, Indian Jones en Starwars niks met met Lego te maken hebben, maar het levert wel een erg leuke combinatie op. Ik heb recentelijk nog Lego Batman en Indiana Jones gespeeld en het is gewoon leuk om te spelen, de graphics zijn gewoon goed, zelfs op de Wii en ik heb dit vergeleken met de PC.
Het kan goed dat het spel wat kinderachtig overkomt, maar niet iedereen houdt van spellen met een volwassen rating of uiterlijk. De lego spelen zijn gewoon goed neer gezet en een combinatie met Rockband is een gouden zet, en naar mijn "speelse" inzicht een erg goede poging om geld te verdienen met een mooi spel met waarschijnlijk veel humor.

btw ik ken Rockband nog niet maar ik denk dat ik het wel ga kopen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 123334 op 22 april 2009 10:51]

Lego heeft de afgelopen jaren sets uitgebracht van de aangehaalde thema's.
Een Star-wars of Batman spel van Lego is slechts een gevolg en heeft dus zeker wel iets met Lego te maken.
Het zou leuk zijn als ze van de 'featured' bands ook fysieke Lego figuren uitbrengen... :o
Van in Rock Band 2 gemaakte characters zijn beeldjes te bestellen (http://www.rockband.com/merch), dus echte LEGO-figuurtjes laten maken op basis van in-game characters is helemaal geen gek idee.
Ik blijf het jammer vinden dat dit niet voor de PC is. Naast een mooie gamepc is een console echt te duur (letterlijk onbetaalbaar) voor me. Ik heb wel iets vaags gehoord over een Guitar Hero 3 voor de pc, maar that's it. Ik kan hem niet eens in de winkel vinden. Het is leuk dat er dingen bestaan als Frets on Fire, maar ik had erg graag een professionele guitar game gezien op de pc.
Maar ik ga binnenkort voor een tientje tweedehands een gitaartje kopen, dus kan genoeg lol beleven aan FoF.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 22 april 2009 12:01]

Je hebt iets vaags gehoord over Guitar Hero 3 op de PC? Die kun je gewoon online bestellen hoor, hier bijvoorbeeld. Ook Guitar Hero Aerosmith is voor de PC uitgebracht en ik heb al veel lol beleefd aan beide.

De reden dat Guitar Hero 3 zo slecht verkocht en dus ook in weinig winkels te vinden was, was dat hij erg zwaar was voor relatief goede PCs en omdat hij nogal eens leed aan vastlopers. Zelf heb ik hier nooit last van gehad en ik kan je dan ook zeker aanraden om het te kopen, ik kan je garanderen dat het een stuk beter is dan Frets on Fire.

Ook Guitar Hero World Tour is in het stadium van PC-port. De reden dat dit zo lang duurt is dat het bedrijf dat de port uitvoert (Aspyr Media) weinig ervaring heeft met het porten van console games, want ze zijn tot nog toe vooral bezig geweest met het maken van Mac versies van Windows games. Daarnaast is het een relatief klein bedrijf en als je weinig medewerkers hebt gaat het gewoonweg niet zo vlot. De eerste preview van GHWT voor de PC is geweest op CeBIT dit jaar, maar hij is weggehaald wegens technische problemen halverwege de beurs. Laten we hopen dat Aspyr, in de maanden die ze nog hebben, alle problemen met GHWT op weet te lossen. Als je nog benieuwd bent naar de release datum, die staat ook al vast. Namelijk 26 juni. Wel staat Aspyr erom bekend dat dit wel eens uit zou kunnen lopen, maar je kunt hem al op vele webshops pre-orderen en dezelfde releasedatum is bij al die winkels terug te vinden.


Mijn idee over Lego Rock Band is dat het vooral voor kleine kinderen zal zijn. Ik moet zeggen dat ik eerst dacht dat het een grapje was, maar dus toch niet. Ik heb wel ergens gelezen dat de stages en achtergronden allemaal naar wens aan te passen zijn in Lego stijl, dus dat voegt wel wat toe aan de ervaring. Maar dan nog, als je zelf speelt zit je toch alleen naar de notenbalk te kijken :p Ik moet het nog zien!
Frets on Fire voor PC is da bomb. Waarom? Om de volgende redenen:

- Hoeveelheid aan songs (GH series. Rock Band series. Custom)
- Te modden naar eigen wil (GH en Rockband Thema's. maar ook eigen thema's
- Gratis en voor niks

Guitar hero gitaar van xbox360 + XBox wireless ontvanger = WIN!!!!
Dat is wel zeker waar.
Ik heb complete gigs op mijn harde schijf staan aan FoF songs. En het is ook erg mooi te modden, en dat gaat verder dan alleen het uiterlijk, ook de gameplay is te modden.
Mijn toekomstige guitar is gewoon met USB kabel.
Ik denk dat dat wel goed genoeg is.
Anoniem: 297163
22 april 2009 10:38
Ik snap niet echt waarom een lego rockband, de liedjes zijn totaal niet lego hebben er ook niks mee te maken, de instrumenten vast ook niet. Slechts een uitmelking van een degelijke franchise die het goed deed met andere games. Dit is echter een slappe poging tot geld innen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 297163 op 22 april 2009 10:38]

De LEGO heeft in zichzelf niks te maken met Rockband, dat is helemaal juist. Het zelfde geldt voor Bob-de-Bouwer chocoladekoekjes, Spiderman kinderfietsen en noem ze maar op. Als je een klein beetje afweet van marketing voor kinderen, dan zul je weten dat kinderen gevoelig zijn voor bekende karakters. Je product mag dan niks bijzonders hebben t.o.v. van normale versies, zodra Spiderman op je fiets staat dan zijn kinderen verkocht.

Het is net zoveel een slappe poging om geld te innen als dat jij de Halo-uitvoering-met-helm koopt, of om een heel andere marketingtool te pakken: een ventilator in je bakkerijmuur metseld en zo je verkopen met een lekker luchtje verhoogt. Jij en ik trappen daar ook in, en dat is dan niet 'geld innen'? Iets verkopen is sowieso geld innen, waar doe je het anders voor? :Y)

Nee, ik vind dit wel een slimme stap bij een jongere doelgroep. Alhoewel ik me afvraag of de doelgroep voor LEGO (4-10?) overeenkomt met de doelgroep van Rock Band (15 en ouder?), en het product daarom voor allebei buiten de boot valt...
Ik denk dat een 10 jarig jochie het ook wel te gek zal vinden.
Rock Band hoeft helemaal niet 15+ te zijn.
Het is een best onschuldig spel.
Je "maakt' alleen wat muziek
Vind het wel een leuk idee van Warner om zoiets te doen hoor, het geeft een keer een grappig thema en zoals ze al zeggen, het is bedoeld voor het hele gezin.
Ja ik kan er ook wel om lachen. Toch weer goed voor een avondje of 2 hilariteit als je flink beneveld bent, en wat nieuwe liedjes. Kopen zou ik deze echter zeker niet, tenzij ie als DLC beschikbaarkomt voor een tientje of minder.
/agree.

Guitar Hero had alleen de cartoony graphics en sprak daardoor ook een iets jongere publiek aan, dat willen ze een beetje nadoen.
Dat is 100% waar, je zal alleen een beetje wat LEGO mannetjes op de achtergrond zien.
Toch wel leuk, want op dit moment begint LEGO redelijk in staat te worden leuke spellen te organiseren.
Twee soorten spellen uitmelken die allebei succesvol genoeg zijn is best slim op zich.
Lijk mij wel leuk.
Ik herinner me trouwens vaag een eeuw geleden een spel van LEGO te hebben gespeeld waarin op zich wel een cool rock liedje zat, volgens mij ging het ook OVER het spel, en was het dus voor het spel gemaakt.
Slechts een uitmelking van een degelijke franchise
Sterker nog, het uitmelken van twee succesvolle franchises.
De natte droom van elke marketeer.
Zijn er dan legoliedjes? Ik ben zelf nog nooit een Lego artiest tegen gekomen. dus ik weet dit niet zeker. Maar dit lijkt gewoon een poging van Harmonix om het voor "kids" en familie speelbaar te maken. Natuurlijk zijn RB1/2 dit ook, maar Lego trekt gewoon meer kinderen aan. I don't blame them for trying. Ik verwacht wel meer kinderliedjes hiervoor.
Dat zal niet zo snel gebeuren, ik denk dat Harmonix niet veel aan lokalisatie (spelling?) gaat doen, teveel werk met licenties denk ik. Maar het is niet onmogelijk.
Nu melken ze 2 spellen tegelijk uit.
Die Guitar Hero/Rock Band spellen zijn er nu ook genoeg, want die worden aan de lopende band gemaakt, en de Lego spellen ook.

Ik zeg niet dat ze niet vermakelijk zijn, ze worden alleen compléét uitgemolken.
Ja het gaat om de combinatie hé. Jonger publiek, dus het niveau zal denk ik ook iets lager liggen. Denk dan ook dat ik deze titel zal laten liggen. Je wordt momenteel toch dood gegooid me deze games.

GH: Metallica, GH: Greatest hits, RB: Beatles, RB:Lego en er komt waarschijnlijk een GH: van Halen bij. Genoeg te doen voor de komende jaren, al komen ze slechts in een tijdsbestek an een paar maanden uit.
Anoniem: 155283
22 april 2009 10:47
Och, mij lijkt het wel een goed idee om de meer jeugdige mensen onder ons, zoals mijn neefjes van 6 en 8, aan de muziek te krijgen.
Ik heb nu hier Guitar Hero World Tour liggen en er zit best wel wat muziek tussen waar anderen van vinden dat het geen muziek meer is. Dus beeld en geluid wat minder aggresief is betekent ook dat ze het in de huiskamer vaker mogen spelen.
Alleen al het woord LEGO zorgt ervoor dat hordes kleine koters het spel bij voorbaat al geweldig vinden. In de Nintendo kringen (WII en DS) moet je dan rekenen op kids tussen de 6 en 10 jaar.

En je weet het. Hoe bereik je de volwassen consument? Via hun kids.
Marketing technisch een knap staaltje. ik denk dat het spel technisch niet zo erg veel voor zal stellen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee