HTC vervroegt introductie Touch Pro2

Tijdens de TeleVisie2009-beurs is de verschijningsdatum in de Benelux voor de Touch Pro2, het nieuwe mobiele toestel van de Taiwanese mobieltjesfabrikant HTC, bekend geworden. Het toestel komt eerder dan verwacht op de markt.

De opvolger van de Touch Pro zal eerder dan verwacht uitkomen: een medewerker van HTC liet Tweakers.net tijdens de TeleVisie2009-beurs weten dat het toestel medio mei op de Nederlandse en Belgische markt zal verschijnen. Eerder, tijdens de introductie van het toestel in Barcelona, gokte HTC op een verschijning van het mobieltje aan het begin van de zomer. Een prijs wilde de marketingmedewerker van HTC zich niet laten ontvallen, maar in Barcelona werd de introductieprijs op ongeveer 600 euro geschat.

De HTC Touch Pro2 zal onder meer over een beeldscherm met een diagonaal van 3,6" beschikken en een uitschuifbaar toetsenbord krijgen. Het toestel kan, wanneer dit besturingssysteem uitgebracht wordt, van Windows Mobile 6.5 worden voorzien. Volgens HTC zal de Pro2 het laatste toestel zijn dat met Qualcomms op 528MHz draaiende MSM7200A-processor wordt uitgerust. De overige specificaties van het toestel zijn onder meer 512MB rom-geheugen en 288MB ram-geheugen, dat kan worden vergroot door middel van sdhc-kaarten. Een usb-aansluiting, draadloze netwerk- en bluetooth-verbindingen evenals hsdpa nemen de connectiviteit voor rekening, terwijl een 3,2 megapixelcamera, een gps-ontvanger en een fm-radio de featureset afronden. De 1500mAh-accu zou het toestel ongeveer twee weken in standby moeten houden, terwijl circa zeven uur op een volle accu gebeld kan worden.

HTC Touch Pro2

Door Willem de Moor

Redacteur

07-04-2009 • 18:44

89 Linkedin

Reacties (89)

Wijzig sortering
Op deze website zijn een paar foto's van de televisiebeurs te vinden die ik heb gemaakt.
Ik begrijp er geen snars van bij die mobiele telefoons. Ram geheugen kost een halve drol en nog gooien ze er een 512MB ROM en 288MB RAM in. Maak daar gewoon 512MB van ofzo dan draaien processen ook een stuk beter.

Ik heb zelf een Samsung I600 met een 64MB ROM en 128MB Ram waarvan 55MB bruikbaar maar ik hoef niet te proberen iets over te sturen via BT want dan komt het gewoon niet aan.
Je moet echter niet vergeten dat er een ander soort RAM in telefoons zit dan in je computer. Duw je hetzelfde soort RAM als dat je in je PC hebt in een telefoon dan wordt je niet bepaald vrolijk van de accuduur. Daarbij kan je je ook wel afvragen wat je met 512MB RAM in je telefoon moet, ik heb hier een Touch HD en ik heb eigenlijk nog niet minder vrij RAM geheugen gehad dan 75MB. Misschien dat Windows Mobile 6.5 iets meer geheugen vraagt, maar dan is 70MB meer gebruik toch wel heel erg veel meer.
Als ik met mijn Touch HD Outlook, Opera, Core player, Explorer en Messenger tegelijk draai dan had ik nog steeds maar 65% van het geheugen in gebruik met de officiele software.

Nu is het doorgaans nog niet eens 50% omdat ik een niet-officiele rom draai met een geoptimaliseerde windows mobile 6.1.

Ik snap dan ook niet zo goed waar je het over hebt. Het lijkt me dat je in dit geval veel meer hebt aan snellere processor, al draaide de windows mobile 6.5 beta al vele malen sneller dan 6.1 (helaas weer moeten flashen omdat 6.5 nog niet stabiel genoeg is).
Anoniem: 128823
@Xorsist7 april 2009 19:04
Je krijgt die 288MB RAM nu al niet vol, wat wil je er dan 512MB in gaan stoppen |:(
Je geeft het OS wat meer ademruimte ook hé met meer geheugen..
Anoniem: 128823
@osorkon!7 april 2009 19:26
Er is toch geen extra ademruimte tussen 3MB ongebruikte RAM hebben en 50MB ongebruikte RAM hebben.

Ik heb zelf al intensief met de Diamond II gewerkt, en ook daar krijg je de RAM gewoon niet vol. Waarom dan in godsnaam het toestel duurder maken door er 512MB extra RAM in te steken?

Daarbij betekent meer RAM ook minder autonomie.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 128823 op 7 april 2009 20:12]

Anoniem: 282208
@Xorsist7 april 2009 19:14
<probeert een SODimm in zijn mobiel te proppen>

Oh ja, het is toch geen PC. Ik denk dat het vooral vanwege de formfactor, de kosten en added value het voorlopig weinig zin heeft om meer geheugen in telefoons te proppen. De telefoon die ik nu heb (Touch pro) heeft ook 288 MB ram, zelfs als ik een behoorlijk aantal applicaties heb draaien krijg ik het geheugen niet vol.
Anoniem: 240727
8 april 2009 08:51
528MHz.....kom op zeg.
Volgens de geruchten heeft de nieuwe iPhone (medio juni 2009) 1,2 Ghz!

Dat ding is echt geen 600 euro waard hè
528MHz ?
Het gaat niet om de MHz maar wat je ermee kan doen. Als ik de mensen hoor die ermee gespeeld hebben zijn ze allemaal positief. Zo'n opmerking als 528MHz geeft alleen maar aan dat de specs geil bent. Typische consumenten reactie 1.2 is meer dan 528 dus..... Opmerking zoals :

[Maar wat helemaal gaaf is aan dit toestel is onder andere dat je tijdens een gesprek gewoon de telefoon op zijn kop op de tafel kunt leggen en de conferencing optie het gesprek gewoon direct overneemt; hoe slim is dat zeg! Gewoon over nagedacht.

Net zoals het pennetje, klik je die eruit gaat direct je scherm aan. Klik je de pen er weer in, gaat je scherm ook direct uit. Gewoon van die slimme dingen.]

Daar hebben we wat aan.

[Reactie gewijzigd door r.koppelman op 8 april 2009 09:47]

Dit ding heeft een dualcore btw.. 1 arm11 op 528mhz en 1 arm9 op 256mhz
de arm9 neemt het dataverkeer voor zn rekening.
Ik heb nu de HTC Touch Pro I en ook al ziet dit er goed uit: nooit meer Windows Mobile. Ook de Touch Flo 3d werkt op deze OS zeer sloom.
Verder vind ik de camera erg slecht. 3,2 MP kan goed voor een telefoon, maar de sensor is niet gevoelig genoeg.
De zoom in knop op de II ziet er wel OK uit maar een beetje slimme consument kan het ook via het scherm, dus imo plaats verspilling.
Ik heb nog nooit een mobiele telefoon gezien die knappe foto's schiet, ongeacht het aantal MP. Het is gewoon een speelgoed lensje die qua licht geen moer opvangt. Foto's maak je met je camera, bellen doe je met je mobiel.
Het hangt er vanaf wat je knappe foto's vind en hoe je ze beoordeeld. Beoordeel je ze als spiegelreflex foto's dan zul je inderdaad een groot verschil zien. Beoordeel je ze als point and shoot camera's dan zal het verschil minder zijn. Beoordeel je ze als fun pictures, zijn ze prima.

Maar ondertussen zijn er ook al mobiele telefoons die onder goede licht omstandigheden foto's maken die zeer goed te vergelijken zijn met een compact camera. zoals onder andere de N82.

Wat ik wil zeggen is, de camera's in mobiele telefoons worden in reclames teveel als echte kwaliteits camera's gepresenteerd door middel van veel megapixels en andere reclame uitspraken. Dus gaan mensen ze ook vergelijken met echte kwaliteits camera's wat absoluut niet reëel is want de vormfactor van een mobieltje is dat het in een broekzak moet passen. Die van een goede camera in een rugzak. Dus heeft een camera veel meer ruimte voor de benodigde elektronica. En dus moet je een mobieltje niet vergelijken met een normale camera. Maar met andere mobiele telefoons.

(vergeet ook de situatie niet waarin een foto vaak genomen word met een mobiel)
Ik vind mijn foto's die ik maak met mijn touch pro toch goed gelukt.
Bijvoorbeeld, op een live-optreden van in flames met weinig lichtinval kon ik ook goede foto's maken.

Voorbeeld

Slecht noem ik dit in ieder geval niet, zelfs op hoge resoluties is dit nog zeer mooi te bezichtigen (staat ingesteld als achtergrond op mijn 1680*1050 scherm)

[Reactie gewijzigd door Ali3nSt0rmz op 7 april 2009 22:03]

Ik ben ook een touch pro gebruiker, met custom modded roms (welke de camera ook kunnen verbeteren) en naar mijn mening is dit echt geen representatieve foto.Ik heb regelmatig foto's gemaakt in het donker, en dat is echt drama; dit moet je gewoon niet willen maken met een mobiele telefoon. De foto's die met windows mobile toestellen gemaakt worden zijn nou eenmaal slechter dan met andere toestellen. Heeft niks met Windows mobile op zich te maken, maar de makers van Windows mobile toestellen kiezen er toevallig voor om slechte camera's in de toestellen te stoppen.

Dit zeg ik niet uit napraten, ik heb nu ondertussen een stuk of 8 camera phones gehad, waarvan 4 windows mobile, en de toestellen met windows mobile hebben allemaal slechtere camera's. Voornamelijk HTC maakt zich hieraan schuldig heb ik gemerkt.
mja bij mij is het de standaard rom (had op die moment zelfs nog niet de nieuwe firmware upgrade welke sinds enkele weken geleden beschikbaar is)

dus de camera is niet verbeterd door een of andere custom mod
de meeste foto's die ik neem zijn in die kwaliteit, er moet gewoon een kleine lichtinval zijn waar de lens zich op kan baseren (of hoe ik dat ook moet uitleggen) en alles op de foto is goed zichtbaar
Heb je de nieuwe officiele firmware al geinstalleerd?
Daarmee vind ik dat je echt niet meer kan zeggen dat het sloom is. Misschien niet altijd instant, maar eigenlijk nooit meer ergelijke wachttijden. Zeker niet binnen touchflo.
De camera is niet super geweldig nee, maar dat is naar mijn mening bij geen enkele recente HTC het geval geweest. (Heb met de Tytn, TyTn II, Diamond en de Touch Pro mogen spelen)
M.b.t. andere merken heb ik alleen een keer beschikking over een Nokia E70? gehad en ook daarvan kan ik niet zeggen dat de foto's beter zijn.
Volgens mij is het standaard antwoord altijd "heb je de nieuwste firmware al", ik hoor het nu bij iedere update die mensen hebben. Volgens mij is WM gewoon geen goede basis voor iets als Touchflo, je hebt er simpelweg teveel resources in je telefoon voor nodig. Zou het niet mooi zijn als je op een simpele HTC Touch al vloeiend bezig zou kunnen zijn? Best mogelijk, mits HTC een eigen OS of een ander OS als basis had gekozen.
Ben ik niet met je eens. Juist omdat ze met een ROM update zoveel betere performance weten te behalen met dezelfde hardware. Voor mij is dat een bewijs dat de OEMs juist prutswerk afleveren met hun ROMs, en dit later repareren met een nieuwe ROM. Daar zit echt geen veel betere Windows Mobile onder dan onder de oorspronkelijke ROM.

Bij de Touch Pro is het echt een enorm verschil tussen de ROM die er oorspronkelijk op zit, en de nieuwe ROM. Jammer dat hij zo niet oorspronkelijk was.

Ik ben met de nieuwe ROM super tevreden over het toestel, en de performance.
Ik ben het deels met je eens. Het getuigd er inderdaad van dat de manufacturers in het begin kiezen voor trage, prutserig overkomende software.

Maar, er moet niet vergeten worden dat de rom-makers altijd de beschikking hebben over de nieuwste builds en deze heel snel kunnen releasen. Dit heeft wel degelijk invloed op de snelheid. Daarnaast komen de roms vaak heel custom over; registry tweaks die zeker niet voor de grote massa bedoeld zijn, maar de rom wel sneller maken.

Laten we wel eerlijk zijn; veel roms zijn zeer snel, maar veel roms zijn ook erg buggy.
Volgens mij komt het door de qualcom processors. Als ik TouchFlo2D bijvoorbeeld al vergelijk op een stokoude HTC Wizard en een HTC TyTN II, waarbij die 2e een qualcomm processor heeft, verslaat de HTC Wizard de TyTN II met gemak qua responsitiviteit.
Anoniem: 166790
@vgroenewold7 april 2009 19:37
Ik draai nu een aangepaste beta-versie van TouchFlo3D2, de versie die hierop meegeleverd komt. Ik moet zeggen: chapeau chapeau. Met de nieuwste firmware was het al een stuk beter werken dan met de originele, en het is nu helemaal fantastisch. Vooral de contactmanager is een topper!

Meer info op http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=493531.
Precies het probleem vind ik, je moet dus altijd maar weer een aangepaste rom ergens vandaan halen, dat is juist niet wat een consument uberhaupt wil en/of kan.
Anoniem: 166790
@vgroenewold8 april 2009 00:10
Ja kijk, en dat is dus een kwestie van smaak... Ik heb al sinds de Orange SPV C500 telefoons met Windows Mobile, en het tweakers-gehalte wat de iPhone (oh jeej, laai ik nou weer de discussie op?) voor mij mist maakt het voor mij juist zo leuk. Ik heb geloof ik niet meer dan een week lang dezelfde ROM gehad, en ik zie mijn toestel beter en beter worden. Na zo'n update rol je gewoon je oude instellingen terug, dus veel tijd hoeft het ook niet te kosten.

Wat betreft algemene consumenten: als je 'n Windows Mobile telefoon koopt, koop je die niet om "mee te sms'en en bellen". Maar desalniettemin, ook via je provider worden updates verzorgd, dus je hoeft hier geen diepgaande tweak-kennis voor te hebben.
Providers leveren geen exotische firmwares mee, alleen officiele updates. Anders krijgen ze namelijk geen support meer als ze zelf custom firmwares gaan leveren of bakken.
En het feit dat je wel een die-hard tweaker moet zijn om een WM toestel een beetje draaiend te krijgen zegt voor mij al genoeg over de kwaliteit. De gemiddelde mens wil niet aan z'n telefoon tweaken. Heck, zelfs ik wil dat niet eens. Ik vind het leuk om met software te kloten op m'n computers, maar m'n telefoon moet gewoon werken. Ik moet er toch niet aan denken dat iedere keer als ik gebelt wordt ik weer tegen bugs of traagheid aan loop omdat ik de juiste gehackte firmware nog niet heb gevonden |:(
Overigens is dit niet alleen een probleem met WM telefoons. M'n symbian-based nokia zat ook vol met bugs toen ik m kocht, waaronder de meest vervelende ooit: geen geluid als je gebelt wordt (hoe kunnen ze nou de belfunctie verkloten? :S). Pas na een firmware update werkte het ding naar behoren.
Om het nog maar niet eens te hebben over de erbarmelijke status van firmware updates op de telefoon. Volgens mij moet je dan perse een windows computer hebben (heb ik niet) en perse de software van de fabrikant installeren. Die nokia heb ik door een collega moeten laten updaten :r
Maak je geen zorgen Yaroon,
ik zit in hetzelfde bootje en ik weet precies wat je mee maakt.

Van een Nokia N93 die supervloeiend 30FPS 640x480 native resolutie kan filmen (near dvd quality) met maar liefst 44,1 Khz STEREO geluid...
...ga ik naar een HTC Touch Diamond:

het klinkt als 22,1 khz mono geluid, krappe 20 fps, soms uitschieters naar 30fps (variabel :s) en kleuren en hoge tonen zijn overbelicht.
Dan had de N93 optische zoom en moet de HTC Touch Diamond het stellen met een relatief klein onbekend lensje.

Ik kan zo even doorgaan, ik heb nu een Canon EOS 50D en kan naar eigen zeggen goed fotograferen, maar de macrofoto's van wat bijen, een libelle en nog wat beestjes die ik met de N93 op macromodus gemaakt heb zijn nog altijd de king!
Natuurlijk, het is 3,2 megapixel en je ziet wel een klein beetje iso ruis, maar de focus
afstand en de heldere kleuren van de N93 mis ik nu al een paar maanden.

Het ergste mis ik echter de mooie filmkwaliteit, en dan vooral het perfecte geluid.
Van een toestel van al heel wat jaren geleden!

Als ik zeker weet dan de N97 van Nokia dit alles kan, dan gooi ik de HTC Touch Diamond voor een habbekrats op marktplaats en haal ik de N97 eindelijk :Y)
Dan ben ik weer samen met het snelle Symbian OS en niet meer het trage geheugenvretende Windows Mobile.

Touchflo heb ik al sowieso uitgezet, en de ervaring met de HTC Touch Diamond 1 zijn dusdanig kut dat ik nooit meer een HTC toestel wil, ook geen "deel 2" of andere HTC variant.

Let op! ik draai een custom rom, het toetstel is er meer als dubbel zo snel op geworden, en NOG mis ik de interface en de snelheid van de Nokia N93.
Dan ook geen Windows Mobile meer voor mij!
Sorry maar als je zegt dat je goed kan fotograferen dan neem ik aan dat je ook weet dat er speciale macro objectieven zijn om de focusafstand behoorlijk te verkorten.

Als jij met een telefoon betere macrofoto's maakt dan met een dSLR, dan denk ik dat het eerder aan jou ligt dan aan het toestel.

Dat het er standaard niet op zit, dat is logisch, bij een dSLR koop je natuurlijk separate kwaliteitsobjectieven.
Anoniem: 239885
@Yaroon7 april 2009 21:03
Heb op m'n Xperia toch weinig lag met Touchflo 3D hoor, en ook niet met Windows Mobile.
Ik riep gisteren nog tegen mijn leidinggevende "Goh, die Tytn II's van ons zijn ondertussen ook wel bijna afgeschreven he? en daar werd bevestigd op gereageerd. Mag ook wel, want de batterij is tegenwoordig bij alle collega's na een paar uur bellen echt einde verhaal. :)

Daarnaast was het toetsenbord van de TytnII zowiezo al gepriegel en met deze verhoogde knoppen en vooral grotere knoppen wordt even snel dat mailtje typen ook lekker makkelijk.,

Maar wat helemaal gaaf is aan dit toestel is onder andere dat je tijdens een gesprek gewoon de telefoon op zijn kop op de tafel kunt leggen en de conferencing optie het gesprek gewoon direct overneemt; hoe slim is dat zeg! Gewoon over nagedacht.

Net zoals het pennetje, klik je die eruit gaat direct je scherm aan. Klik je de pen er weer in, gaat je scherm ook direct uit. Gewoon van die slimme dingen.

Enige nadeel, de vierpunts toets ontbreekt en vooral bij het lezen van je e-mail of het werken in pocket informant is dat nog iets wat je wel veel gebruikt.
HTC maakt mooie toestelen alleen krijg ik nogal snel het "oud modelletje gevoel" bij mijn toestel.

HTC brengt wel heel vaak nieuwe versies uit.

Gezien het chipset brengt dit toestel niks nieuws, zelfde clock snelheid als andere modellen.

Ik ben eigenlijk benieuwd wat het nieuwe chipset voor prestaties gaat opleveren nu ze van Qualcomm afstappen.

Ik hoop (en verwacht) dat er voor 24november al weer een nieuw toestel komt.
Van Qualcomm afstappen? Waar heb je die info vandaag?

Ze hebben één telefoon aangekondigt met een andere chip, alle andere aangekondigde telefoons gebruiken allemaal de huidige of nieuwere Qualcomm chips...

Tevens bied deze telefoon natuurlijk wel iets meer als alleen dezelfde processor als in de Touch Pro 1:
• groter scherm
• hogere resolutie
• meer RAM
• hele mooie Conference Call functionaliteit (dubbele speaker en dubbele microfoon + goede software ondersteuning)
• verbeterde email client en adressenboek
• nieuwere software (hoogstwaarschijnlijk WiMo5)

Tevens is de Touch Pro 2 veel meer op de zakelijke markt gericht als z'n voorganger.

edit: Leuk dat ze via XDA beschikbaar komen, maar echt legaal is die manier niet, en 75% van de HTC gebruikers weet daar helemaal niets van af.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 8 april 2009 10:22]

Alleen zijn 3 van de 6 punten puur software matig (Cnference Call dan misschien maar half) die dus ook beschikbaar zijn/komen op een Touch Pro I (desnoods via XDA). Ben best een HTC liefhebber (heb nu een Touch HD) maar ben heel blij dat ik niet op de Pro II en Diamond II heb gewacht, want beide zijn ze alles behalve schokkend.

Verder komt er volgens mij wel echt een andere chip aan ook, zal even een bron zoeken...
Pure marketing, iets wat mij nogal stoort ook. Als je bijv. de iPhone neemt, daar komt zo ongeveer 1 nieuw model uit per jaar. Waarom zou je zo ontzettend veel meer willen uitbrengen? Kijk naar Nokia, die doet niet anders; 1 is sterk, ander is voor het hardlopen, nog 1 speciaal gericht op muziek, etc. etc. het is het uitmelken van iedere feature die metn kan bedenken...toch zien weinigen dat en blijven kopen.
liever meerdere gsm's met een paar features die dan nog betaalbaar zijn <200€ . (IDD ik ben Belg dus koppelverkoop kan al niet en dan nog eens jong dus het mag niet te duur zijn) Dan 1 gsm/smartphone met alle features die ik me niet kan veroorloven. Het goede aan nokia is dan nog eens dat al de gsm's die ze uit brengen goed zijn van kwaliteit. (SE/LG/... zijn hier wel al vaker de mist in gegaan)

*was dus eigenlijk volledig off-topic*

nu even on-topic:

Lijkt die nou niet heel sterk op de N97 enkel dan dat het scherm van de N97 een tikkeltje groter is en nokia de spatie op een wat ehm speciale plaats gezet heeft?
ik ben ook belg, en jong, maar het verbod op koppelverkoop vind ik juist een goede zaak ^^
't is maar op welke manier je het bekijkt
tja, ligt er natuurlijk aan op welke manier je 't bekijkt. In nederland mag een telefoon erbij verkocht worden. Je betaald dan het abbonoment en je betaald misschien een kleine bijdrage voor de telefoon. Let op: dit kan, er zijn ook goedkope abbonomenten (sim-only) waar je zelf je telefoon bij kan kopen.

In belgie moet je EN het abbonoment betalen EN het toestel ook nog eens los betalen..

ik zie hier nou niet echt een win-win situatie in voor de belgen?
Nou, ik heb grondig de iphone niet gekocht vanwege de koppelverkoop. Anders had ik hem best willen hebben. Daar hebben de Belgen dan weer een voordeel mee af weten te dwingen.

Maar sowieso is de belgische (mobiele) telefoonwereld zwaar twisted en wil ik niet graag als voorbeeld zien. Alhoewel ik wel trots als belg zou zijn op het feit dat ze een verbod op koppelverkoop op dat niveau zouden hebben; ben ik best jaloers op.
Loop een dagje in Amsterdam rond en dan een in Brussel. Wat je meteen zal opvallen is dat men hier in Brussel nog massaal rondloopt met oude en simpele Nokia modellen. Smartphones zul je vrijwel niet zien.
Doordat er geen koppelverkoop mogelijk is blijven mensen de simpele goedkope modellen kopen, wat weer ot gevolg heeft dat introductie van data-abbo's geen prioriteit heeft.
Verkopers in Belgie blijven er steevast op hameren dat het huidige model beter is dan die in Nederland, want zo zeggen zij, je kunt elk moment van provider wisselen. Maar wie wisselt er nou elke maand van provider? En goedkoper is het ook niet. In NL krijg je voor een 25 euro abbo een mooi toestel + belminuten. In Belgie moet je eerst 300 euro neertellen en dan nog eens dezelfde 25 euro betalen voor minder belminuten.
Nee, de wet op koppelverkoop beschermd al lang de consumenten niet meer. Alleen de telco's.
Zo blijven we hier in Belgie een flink stuk achterlopen op de rest van Europa.
Anoniem: 203576
7 april 2009 20:43
Ik raad iedereen die interesse heeft in een high-end smartphone aan deze te negeren en lekker op de Samsung Omnia HD te wachten. De Omnia HD zal draaien onder Google Android (optie tot Symbian), maakt gebruik van OMAP-3430 system on chip processor die de Qualcomm MSM7200A heel ver achter zich laat en grafische acceleratie heeft voor OpenGL ES2.0 en Shader4.1
Daar bovenop heeft de Omnia HD ook nog eens een AMOLED scherm die zelfs de duurste Pioneer Kuro Plasma's ten schande brengt qua contrastratio's en zwartwaardes.
Heb op MWC in Barcelona even gespeeld met de HD, was op zich wel grappig. Draaide gewoon Symbian. Scherm vond ik eigenlijk niet speciaal, zag er niet daadwerkelijk beter uit dan andere recente phones. Was wel snel! Overigens is de 'normale' Omnia ook redelijk snel vergeleken met de MSM7K toestellen, zeker voor multimedia zooi (en ik kan het weten want ik heb van beiden een doos vol ;))

Over Android, tja, ik heb al een G1 hier sinds 'ie in Amerika uitkwam. Kan niet zeggen dat ik het allemaal zo speciaal of goed vind. Is het eigenlijk ook net niet voor mijn gevoel, en helemaal dat je het ding moet jailbreaken. Feest meteen afgelopen :)

Als je gaat wachten, neem dan de TG01 van Toshiba... Windows Mobile met Snapdragon 1ghz (en retedun dat ding). Daar heb ik ook even mee gespeeld en ook dat was lekker vlot. Naar mijn gevoel vlotter dan de Omnia HD. Overigens is het kleurenschema van dat ding nog naarder dan T-Mobile's themes en staat Toshiba bekend om nog waardelozere support te geven op hun phones dan HTC. Dus of je dat wilt is ook de vraag. Zou in juni uit moeten komen.

Maar goed, Samsung is ook niet heel geweldig qua supportafdeling - en geloof mij ik weet uit ervaring dat Samsung ook heel wat steekjes laat vallen op dat gebied.

Heb net op de TV beurs ook even gespeeld met de Touch Pro 2. Toetsenbord typte lekker. Of ik het beter vind dan die van de Touch Pro weet ik nog niet - waarschijnlijk even wennen. Wel beter dan Tytn II en Wizard denk ik zo. Overigens viel het me op dat 'ie erg responsive was (EDIT: geen enkele HTC in mijn bezit met alle tweaks etc is zo vlot, ik denk dat ze er sneller geheugen en flash in hebben zitten, onder andere /EDIT) en ook tegen mij werd gezegd dat ik 'em in mei zou kunnen krijgen. Diamond 2 was ik niet zo kapot van, maar toch maar eentje gehaald. Prijsje van 333 euro!

[Reactie gewijzigd door BoomSmurf op 7 april 2009 22:51]

is de omnia HD dan ook te krijgen in 50 inch? 8)7

telefoonschermpje vergelijken met plasma... |:(

[Reactie gewijzigd door flippy op 7 april 2009 21:10]

Haha klinkt meer als een marketingpraatje van een Samsung medewerker.

De Omnia HD draait onder Symbian en het is alleen maar een gerucht dat de Omnia HD Android als besturingssysteem zal hebben.
En ja samsung kennende, zal het met de kwaliteit van de telefoon niet al te best zitten. HTC doet het op dat vlak toch een stuk beter.

Verder Omnia HD scherm vergelijken met een plasma scherm. |:(

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 157137 op 7 april 2009 22:06]

Ligt het aan mij of valt de upgrade vanaf de eerste touch pro eigenlijk een beetje tegen? Niet echt schokkend nieuwe dingen ofzo.. :(
Scherm is 3,6'' ipv 2,8'', lijkt me een aardige verbetering.
Dus ongeveer touch hd met toetsenbord? oftewel zelfde toestel toetsenbord eraan plakken en klaar is htc..
In principe: ja, voeg daarbij een redesign van de buitenkant om wat 'ergelijkheden' aan de Touch Pro en HD weg te werken (vierkant, wiebelig door de camera), een software update (hoewel die ook naar andere toestellen kan komen), en een aankomende gegarandeerde OS upgrade, en het zal een update zijn, leuk als je een nieuw contract mag en/of instapt in smartphone land. Persoonlijk hoop ik op een nieuwe chip(set) en misschien W7 tegen de tijd dat ík weer aan de beurt ben.
En de downgrade van de camera van 5MP naar 3.2MP :/
Anoniem: 63672
@bóòbó8 april 2009 07:51
Over het scherm valt niets te klagen inderdaad, maar ik vindt het behoorlijk tegenvallen dat ze nog steeds niet de 1Ghz chips gebruiken.

Ik ben een HTC-fan, maar de snelheid blijft te traag.
Uh, de CPU is sneller dan bv de iPhone (=gedownclocked naar ~400MHz) en hetzelfde als veel Android toestellen...
Ik weet niet hoeveel stroom het precies gebruikt, maar er is sinds kort een telefoon met de 1gig chip (verder zijn de specs vrijwel gelijk aan bijvoorbeeld deze), en die haalt hooguit een dag met normaal gebruik, dit is natuurlijk onacceptabel voor de gemiddelde persoon.

Persoonlijk vind ik ook de huidige processor geen probleem, tuurlijk is sneller leuker, maar ik vind 2 dagen zonder laden eigenlijk al veelste weinig.
Jammer dat ze geen realistische schattingen geven betreft standby-tijd. Onder ideala omstandigheden, maar dat is dus niet realistisch. Voor de rest lijkt t mij een mooi toestel, maar de verschillen tov de touch pro zijn eigenlijk nihil. Het is meer een design verandering dan een nieuw toestel, enkele aanpassingen daar gelaten.
elke fabrikant gebruikt de maximaal haalbaare standby tijd als indicatie, waardoor je toestellen onderling wel kan vergelijken.

Elke gebruiker gebruikt zijn toestel anders en als marketing-afdeling wil je dan liever de maximale stand-by en beltijd geven ipv de minimale
Klopt, maar die specificaties zijn zeer onrealistisch, ik heb ervaringen met de Touch Diamond, Touch Pro en ik heb zelf de SE Xperia X1, en geen van die toestellen komen ook maar in de buurt van de tijden die zij opgeven. Een Touch Diamond heb ik laten draaien zonder te gebruiken en niet eens een connectie met het telefoonnetwerk, op minder kan die niet draaien en die telefoon haalde niet eens de helft van wat er beloofd was.

Ik heb geen idee hoe HTC hun tijden krijgen, maar ze kloppen echt niet.
Ziet er veelbelovend uit, vooral het scherm. Vergeleken met de Touch Pro is het scherm eigenlijk de grootste vooruitgang, aangezien de rest van de specs behoorlijk overeenkomen. Alleen de accu is iets groter, maar ja, het scherm ook. Wellicht heft dat elkaar weer op qua accuduur.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee