Philips test een force feedback-jas die op verschillende plaatsen van het lichaam prikkels kan afgeven. Daarvoor worden 64 onafhankelijk van elkaar opererende actuatoren gebruikt. Philips richt zich in eerste instantie op de filmkijker.
De jas werd gedemonstreerd op de World Haptics Conference in Salt Lake City. In het experimentele kledingstuk zijn in groepjes van vier in totaal 64 actuatoren geplaatst, waarbij de zestien groepen via een seriële verbinding met elkaar kunnen communiceren. Ook heeft elk cluster van vier een eigen microprocessor, die tot honderd maal per seconde de actuatoren kan aan- en uitzetten. Met behulp van twee aa-batterijen kunnen een uur lang twintig van de 64 actuatoren worden aangedreven.
De actuatoren moeten middels vibraties de drager op zijn borst en armen een feedback-ervaring geven, maar daarbij gaat het niet direct om het laten voelen van bijvoorbeeld een trap of een stoot in een game. Paul Lemmens, onderzoeker naar haptische technieken bij Philips, geeft tegenover Toms Hardware het voorbeeld van het kijken naar een karatefilm: "Wij willen mensen de opwinding van Bruce Lee laten ervaren als hij zich bijvoorbeeld afvraagt of hij wel levend uit een gevecht komt. We kunnen een rilling door het lichaam laten gaan zodat de kijker de spanning voelt." Ook zouden de trillingsmotortjes het gevoel van een verhoogde hartslag kunnen overbrengen. Verder kan door de acht actuatoren in elke mouw de cutaneous rabbit illusion worden opgeroepen, waarbij de drager het gevoel heeft dat zijn arm tussen de actuatoren in wordt aangeraakt.
De experimentele jas zal voorlopig nog niet op de markt komen, en Philips heeft nog geen plannen om een broek met vergelijkbare techniek te ontwikkelen. Verder richt Philips zich met zijn force feedback-jacket op het passieve medium film; voor interactieve media, zoals de gamingmarkt, zijn vooralsnog geen toepassingen in ontwikkeling.