HP geeft wifi-problemen schoorvoetend toe

HP heeft na lang stilzwijgen toegegeven dat zijn Pavilion-notebooks uit de 6000- en 9000-serie problemen hebben met de ingebouwde wifi-module van Broadcom. De computerfabrikant reageerde lange tijd niet op talloze klachten in het HP-forum.

HP Pavilion Dv6140us notebookPavilion-bezitters klagen en masse over draadloze netwerkverbindingen die plotseling wegvallen of wifi-netwerken die niet gevonden worden. In enkele gevallen werkt de wifi-module helemaal niet meer. HP leek niet in te willen gaan op de problemen; pas na een blogposting op ZDNet kwam er een officiële reactie: de gebruiker werd aangeraden om het bios te flashen met nieuwe firmware, of het OS te herinstalleren.

Helaas voor de getroffen gebruikers blijkt de bios-update geen effect te sorteren. Ook de constatering van HP dat het probleem alleen onder Vista voorkomt, is volgens de Pavilion-bezitters onjuist: XP-gebruikers ondervinden dezelfde wifi-problemen. Alleen zij die na de nodige aandrang en binnen de fabrieksgarante het nForce-moederbord hebben laten vervangen, melden dat het probleem verdwenen is. Of en wanneer HP met een definitieve oplossing komt, is nog onbekend.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

30-10-2007 • 16:40

65 Linkedin

Submitter: player-x

Reacties (65)

65
63
7
1
0
29
Wijzig sortering
Anoniem: 235123
31 oktober 2007 10:48
Veel klanten gezien met dit probleem, het is vaak zo dat er even iets meer moeite gedaan moet worden (2 of 3 keer proberen te connecten) Beetje vreemd... Maar met dit advies heb ik ze toch vaak tevreden terug zien komen met een positief bericht... Persoonlijk denk ik dat het dus misschien ook wel een klein beetje heeft te maken met de personen?

Aan de andere kant... er zullen heus niet alleen maar a technische mensen gereageerd hebben... En als HP het niet ontkent... ben nieuwschierig naar de ontwikkelingen.
Anoniem: 80466
30 oktober 2007 17:03
Hoeveel van deze HP pavillion bezitters zouden hebben geklaagd bij de consumenten bond over Vista ?
Dat is inderdaad een goed punt. Ik denk dat een gemiddelde gebruiker dit probleem direct op Vista af zal schuiven dan te denken dat het een hardware probleem is...
niet alleen de gemiddelde gebruiker doet dat maar ook de fabrikant probeert op die wijze onder zijn verantwoordelijkheid uit te komen.
Pavilion-bezitters klagen en masse over draadloze netwerkverbindingen die plotseling wegvallen of wifi-netwerken die niet gevonden worden. In enkele gevallen werkt de wifi-module helemaal niet meer.
Tsjah, beetje de standaard perikelen van wifi he. Ben daarom blij dat ik een zondagje heb geinvesteerd in kabels door m'n huis trekken :)
en voor de mensen die "in de tuin willen werken"?
zelf gebruik ook veel liever kabels, ookal is het soms vrij makkelijk
(ik heb ook hekel aan draadlose muizen/toetsenborden)
Ik heb precies dit probleem geconstateerd bij de HP Pavilion dv6000 laptop (met broadcom 802.11g netwerk adapter) van mijn ouders op Windows Vista, die regelmatig geen verbinding kon maken (of wegviel) met mijn WPA2 thuisnetwerk zonder SSID broadcast.

De oplossing was het installeren van de nieuwste wireless network adapter drivers (4.150.22.0 (21 Juni 2007) ) voor deze laptop, daarna waren de problemen opgelost.

Dus voor degene met dezelfde problemen kan ik je dat sterk aanraden.

[Reactie gewijzigd door Tweakenier op 30 oktober 2007 20:39]

En zo zullen bijna 80 % van deze gevallen worden opgelost, WIFI blijft gewoon niet probleem loos!
Inderdaad!
de gebruiker werd aangeraden om het bios te flashen met nieuwe firmware, of het OS te herinstalleren.

Helaas voor de getroffen gebruikers blijkt de bios-update geen effect te sorteren. Ook de constatering van HP dat het probleem alleen onder Vista voorkomt, is volgens de Pavilion-bezitters onjuist
Dit zijn echt de ergste adviezen die een helpdesk je kan geven. Allebei zijn paardemiddelen die heel veel tijd kosten, gegevensverlies-risico met zich meedragen en door de gemiddelde gebruiker niet zelf te doen zijn. En dan helpt het ook nog niet eens!

Windows opnieuw installeren. Wat een onzin! En als het BIOS flashen mislukt dan ben je lekker klaar. Wat een lullo's daar zeg.
Anoniem: 117981
@OddesE30 oktober 2007 18:33
BIOS flashen is echt super makkelijk voor iedere leek te doen en had in dit geval best de problemen kunnen oplossen, vooral als het om timing issues gaat.

Iedere leek kan Windows herinstalleren met zo'n moderne recovery DVD, dus ik weet echt niet waar je het over hebt. volgens mij ben jij de lullo :)
Zover ik weet heeft HP gewoon een tooltje voor Windows om vanuit Windows je bios te flashen, dus dat is geen probleem...
De gewone gebruikers ziet zelfs geen verschil tussen je bios flashen of een andere update installeren.
(Dat wij tweakers weten dat als je Windows dan juist net vastloopt je een probleem hebt is iets anders.)
Anoniem: 126426
@Seesar31 oktober 2007 02:18
@Seesar
de meeste lullo's die een HP notabene kopen weten echt niet hoe een recovery cd werkt. Ik ken zelfs mensen die denken dat ze daarmee hun data terug kunnen halen, ipv windows te fixen/terug te zetten.
Niet iedereen heeft interesse in techniek en hoe dingen werken. De term "recovery" duidt ook meer op het "recoveren" van bestanden dus doe eens rustig en leef je in in andere mensen.
Juist de schapen die een HP kopen (NOFI) die hebben zich niet verdiept wat je echt voor hetzelfde geld kunt krijgen
Hoe je het voor elkaar krijgt mensen die een HP computer kopen eerst voor schapen uit te maken maar achter diezelfde zin een "No Flame Intended" neer te zetten, dát is voor mij pas een raadsel.
zie jij maar eens aan je vader uit te leggen wat de bios is...
Als je dat niet eens in begrijpelijke taal aan je vader uit kan leggen moet je misschien de conclusie trekken dat jij het zelf ook niet helemaal snapt.
toen ik mijn asus mobo moets flashen ben ik hele middag zoet geweest. Niet omdat ik niet weet wat het is of hoe het moet maar omdat je ligt te kloten met de juiste files, hernoemen, ctrl+f2 niet werkte en een bootable floppy maken iets is wat ik in jaren niet gedaan heb
Een hele middag bezig met de juiste bestanden downloaden en een bootable floppy maken? Het is inderdaad verschrikkelijk moeilijk om rechts te klikken op je A:/ drive, 'formatteren' uit het context menu te kiezen en vervolgens in vinkje te zetten in 'maak een ms-dos opstartdiskette'...
De meeste mensen die een Macbook kopen weten ook niet hoe dat ding werkt. Net zoals mensen die een Acer kopen, of een Asus. Het is wat goedkoop om er HP uit te pikken. 90% van de kopers van laptops heeft geen flauw idee van hoe dat ding intern werkt. Ik heb hier ook een HP staan - prachtig ding, en een van de weinige laptops die bood waarnaar ik op zoek was (14.1" 1440x900, stevige CPU, Linux certified). Ben ik nu ook een 'lullo die HP koopt'?

HP is de grootste PC-bouwer. Hoge bomen vangen veel wind. Die dingen overkomen elk bedrijf. Tegenwoordig zijn er trouwens ook heel wat fabrikanten die je toelaten vanuit Windows het BIOS te flashen?
Hiervoor heeft HP dus een gemakkelijke Windows Flash methode gemaakt.

Het enige wat de gebruiker moet doen om zijn bios te flashen........is...... LEZEN.

De update van het JUISTE MODEL kiezen, heeft hij/zij hier de moeite voor genomen, dan kan de rest (en ik spreek uit ervaring!) niet misgaan!. want je hoeft alleen de file maar aan te klikken de rest gaat vanzelf!

Dus iedereen kan met een hp model(bijna alle) gewoon zijn bios flashen, mits hij LEEST.
Heb hier een 9255 en heb eigenlijk nergens last van? Ik heb tot nu toe nog maar 2 keer gehad dat de verbinding weg gevallen is en 1 keer dat mijn thuis netwerk niet gevonden kon worden in de +-6 maanden dat ik mijn laptop heb. Het is door dit nieuwsbericht dat het 'opvalt', maar eigenlijk is het geen probleem bij mij.
gelukje.... zal net als Vista zijn.... ligt eraan waarvoor en hoeveel je het gebruikt. of je het merkt.
ik heb vista bijvoorbeeld eruit gegooid omdat ik veel met audiobewerking doe, en als iets niet wordt ondersteund dan is het wel audio drivers en zijn toebehoren.
Ik gebruik XP omdat de performance met Vista dieptriest was (heel erg te merken bij het gamen). Gebruik voor WLAN en BT gewoon de drivers van de HP site en ik zit behoorlijk veel te internetten via wireless (soms een uur of 8 achter elkaar) zonder enkele problemen. Ik herken de problemen wel, maar zoals ik zei het viel mij niet eens op totdat ik het herkende in de nieuwspost. Mijn broertje heeft een 9285 (geloof ik) en die heeft de zelfde ervaringen (geen echte problemen dus).
Als er wordt gesproken over het vervangen van moederborden om het probleem op te lossen, lijkt het meer te maken te hebben met slechte connectors of soldering. Dat een WiFi netwerk soms niet meteen werkt, komt wel vaker voor.
ik heb een dv9085ea winxp er op. nu ik het bericht zo lees heb ik er wel last van maar het is erg sporatisch (1 per maand of minder met een duur van 1-2 sec) Ik heb me wel eens afgevraagd waarom hij opeens de verbinding verloor zonder aanwijsbare reden en vervolgens weer connect.

Ik had het al afgeschoven op slechte software.

naja dus eigelijk het zelfde als m33p.

Ben eigelijk over het algemeen best wel tevreden met me laptop.
@ Mr_Light: net hetzelfde aan deze kant (sporadische probleempjes) met net hetzelfde model (dv9085ea winxp).

Misschien off-topic maar de laptops van HP zijn alleszins een stuk beter dan hun dienst na verkoop.

'k Hou regelmatig de website http://h10025.www1.hp.com...l&product=3289699&lang=nl in 't oog om te zien of er nieuwe drivers zijn, maar 'k stoor me telkens mateloos dat ze nieuwe drivers posten zonder notes *waarom* deze of gene driver up te daten en welke problemen er mee opgelost zouden kunnen worden.

Als iemand van HP dit leest, DOE ER IETS AAN!!!
De klantenservice voor de gewone consument valt inderdaad tegen en reparaties duren redelijk lang (soms tot wel 2 weken)..

De business-line (ook bekend als HP compaq) van HP heeft echter een heel andere klanteservice die veel sneller is als die van consumenten producten.
Op deze klantenservice wordt alles zeer snel, netjes en correct afgehandeld... Echter betaal je wel een stuk meer voor de business-line in verhouding tot bij pavillions, maar de service is ook stukken beter! De servicelijn is overigens wel een stukje goedkoper per minuut (5ct/min).

[Reactie gewijzigd door Mr_Q op 30 oktober 2007 20:41]

Nou nou nou.. Maarliefst 2 weken...... Vind ik eigenlijk best snel.
Ik heb hier ook het probleem met mijn Wifi. pavilion dv6000. Op windows Xp, het zou wel fijn zijn als HP hier iets op zou verzinnen m'n laptop een aantal weken missen voor reparatie is ook niet echt wenselijk, heb nu maar gewoon voor ene paar tientjes een usb sticky met wifi aangeschaft.
Het zou HP vooral sieren wanneer ze dit simpelweg snel toegeven en aangeven te werken aan een oplossing. Nu ze dit alsnog toegeven is mijn mening alleen maar negatiever, anders had ik het vervelend gevonden maar geen ramp.
ik heb een pv9595ed en ik heb wel problemen gehad met de laptop. Wanneer ik em ga stressen voor een langere tijd dan krijg ik BSOD. Hij geeft een foutcode die -vreemd genoeg- betrekking heeft op mijn Wlan kaart.
Ik heb een HP Compaq nw8240 met Intel(R) PRO/Wireless 2200BG Network Connection met Windowx XP Prof. en heb exact hetzelfde probleem. Het is dus niet beperkt tot deze serie.
De Intel PRO/Wireless 2200BG heeft zoiezo problemen met wireless in veel laptops.. Bij de ene accesspoint meer dan bij de andere.

Hier had mijn Jewel Diamond 2600 ook last van. Nu ik een HP Compaq NC8430 heb met de 3945ABG van Intel heb ik nergens geen last meer van.

Ik heb verschillende accesspoints gehad om het probleem te verhelpen:
- Linksys WRT54G v3, v5 en v7
- NETGEAR WNR854T (Pre-N)

Ik heb vanalles geprobeerd maar niets leek een oplossing, misschien dat dit bij je helpt:
Power Save Polling
De 2200BG is een der meest gebruikte wlan kaarten. Niet zo heel raar dat er mensen zijn met problemen, maar om nu te zeggen dat de 2200BG als problematisch bekend staat.......
Had een laptop van een klant uit de 6000 serie, wlan werkte van de ene op de andere dag niet meer, zelfs de netwerk controller was helemaal verdwenen uit windows. Laptop opgestuurd naar HP en een splinternieuw moederboard erin gekregen, en alles werkt weer.
dit doe me wel heer erg denken aan een oud probleem met Dell D600 laptops, ook instabiel en van de ene op de andere dag netwerk hardware verdwenen,

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee