Luvaglio komt met $1.000.000-laptop

Luvaglio, fabrikant van luxeartikelen, heeft ’s werelds duurste notebook geïntroduceerd. De draagbare rekenmachine gaat voor meer dan een miljoen dollar over de toonbank.

De notebook is uitgerust met een 17”-breedbeeldscherm, een 128GB ssd-schijf en een blu-ray-speler. De echte kosten zitten echter niet in de computerhardware, maar in de behuizing: het gebruik van materialen zoals leer, hout, goud en diamanten stuwt de prijs omhoog. Hierbij worden de juwelen niet puur als versiering gebruikt, een zeldzame gekleurde diamant moet in de notebook geplaatst worden voordat deze kan opstarten en dient als aan/uitknop. Luvaglio biedt de klant de mogelijkheid om te kiezen welke materialen gebruikt worden en levert de notebook met een bijpassende luxe opbergdoos.

Luvaglio $1.000.000-laptop

Door Hielko van der Hoorn

26-03-2007 • 21:30

140 Linkedin

Submitter: -GSF-JohnDoe

Bron: Engadget

Reacties (140)

Wijzig sortering
Het erge is dat de waarde van dit ding, in tegenstelling tot normale juwelen, wél snel daalt.

Oude hardware zit niemand op te wachten. :P
Ik denk juist dat de waarde van deze laptop nu eens niet zo snel zal dalen als andere laptops: ook als de computer verouderd is, is de buitenkant nog wel veel waard.
Misschien krijg je er zelfs wel een update-programma bij: elk jaar een nieuwe binnekant voor je PC (tegen een respectabel bedrag natuurlijk).
Ach, als deze laptop 'maar' 10% afschrijft per jaar, is dat wel gelijk 100.000 euro. Een normale laptop schrijft misschien 50% af, maar dat is dan nog maar 1000 euro ofzo.

/edit: ik denk echter dat mensen die zich deze laptop kunnen veroorloven niet op een tonnetje meer of minder kijken :)
Anoniem: 92624
@zonoskar27 maart 2007 09:31
je gaat zo'n ding na 10 jaar echt niet weggooien!
Laten we zeggen dat er voor $2000,- hardware in dat ding zit, denk jij dan dat deze laptop een afschrijving van $100.000,- per jaar heeft? ;)
@zonoskar:
de juwelen in dit ding kosten minstens driekwart van het hele apparaat en zullen op de markt niet in waarde dalen.
dus dat fiscaal-economisch afschrijvingsverhaal gaat hier helemaal niet op.
Anoniem: 63672
@zonoskar27 maart 2007 10:15
de eerste laptop ter wereld die, na 5 jaar wellicht, meer waard kan worden dan de oorspronkelijke verkoopprijs.
Je vergeet een stukje marge in je berekening denk ik... Als je die eraf haalt kom je vast al een stuk lager... dus hij zal ook gewoon in waarde dalen.. ondanks de juweeltjes.
Als je $1.000.000 voor een laptop over hebt heb je waarschijnlijk zoveel geld dat je binnen 10 jaar alweer een paar mooiere hebt en dat je deze laptop dan wel weg gegooid hebt of er helemaal niet meer naar om kijkt.

Het is natuurlijk wel mooi zo'n laptop maar binnen een jaar is de nieuwigheid er echt wel af.
Zonoscar, dat zeg jij, maar soms gaan die dingen helaas wel op. Van dichterbij mogen ervaren dat een zakelijk aangekochte antieke bureau van 50K op 3 jaar werd afgeschreven en letterlijk in de kliko belandde. Niet dagelijks, maar toch.

Voor ons is misschien 1000 euro veel, voor andere is een factor duizend daarvan niets.
maand, binnen een maand is de nieuwigheid er wel af.
op de verkeerde persoon gereageerd xD
Wie koopt 'm en maakt ff een survey?
Als jij me wat geld 'leent', ben je de eerste die 'm leest. ;)
Wel lekker als hij een gouden heatsink krijgt, dan heb je wel de beste warmtegeleidende grondstof voor een heatsink met als gevolg een stevige overclock of undervolt. ;)
Aan overclocking is volgens mij nog niet eens gedacht... Goed punt. Ik denk dat de volgende versie met tankjes vloeibare helium komt, dat zou de prijs ook weer wat op moeten krikken...
Daar heb je heel wat $100 dollar laptops voor. :+
en als ik aan die $100 laptop denk, dan vraag ik me af hoeveel mensen die deze laptop kopen zich toch enigszins gegèneerd voelen.
Hopelijk denken die mensen ook eens aan dat soort projecten. Moet je nagaan: 10.000 kinderen aan heel fatsoenlijk lesmateriaal helpen voor het geld waar jij een compleet nutteloos hebbedingetje voor koopt.

@de nogal onaardig opgestelde reacties hierop:
Hoe je je geld besteed moet je inderdaad zelf weten. Ik zeg ook niet dat je nooit dingen voor jezelf mag kopen.
Ik studeer zelf aan de universiteit, werk hard voor een goed baan later, en zal dan ook waarschijnlijk goed verdienen. Maar er zijn heel veel mensen die waarschijnlijk net zo hard werken als ik en lang niet zoveel zullen verdienen. Dat is mijn eerste punt.
Mijn tweede punt is dat dit ding zo verrekte nutteloos is. Er wordt gewoon een soort 'ik ben de rijkste' cultuur gecreeerd, maar verder heeft het gewoon geen zin om een laptop van 1 mil te kopen. Ik vind je een knappe vent als je mij een zinnige reden weet te geven om deze laptop te kopen.
Moet je nagaan, jij hebt jaren gewerkt voor je centen, een groot bedrijf opgebouwd en je laat je van je verdiende centjes rondrijden in een Rolls en geniet van het leven... en dan komt er zo'n jaloerse hufter op T.net ff zeggen dat je deze laptop niet mag kopen maar het geld in een stel bedelende kinderen in verweggistan mag steken wat meteen weggegooid geld is door een corrupte regering. Ontwikkelingsprojecten zijn leuk, geld steken in kansloze zaken is dat sowieso niet.

ALTIJD als het over rijkeluishebbedingetjes gaat komt er wel zo'n Robin Hood langs met een wijzend vingertje die ff gaat bepalen waar de rijke wereld hun zuurverdiende centen in moeten steken. Laat die gasten lekker van hun eigen geld genieten, anders konden ze toch net zo goed een saai kantoorleven lijden. Ik word moe van lui als jou...
en dan komt er zo'n jaloerse hufter op T.net ff zeggen dat je deze laptop niet mag kopen
Oh, je mag het wel kopen, net zoals je die $1.000.000 mag verbranden, of er figuurtjes uit mag knippen, of er een enorm standbeeld van jezelf mee mag kopen.

Je mag je als rijke stinkerd dan alleen best afvragen of je nog wel een beetje zinvol bezig bent. En deze laptop kost alleen $1.000.000 omdat hij gemaakt is om $1.000.000 te kosten... Nee, dat is nog eens elegant.

Dat iemand niet verplicht is om alles aan anderen weg te geven wil nog niet zeggen dat je wat je geld uitgeven betreft boven alle oordeel verheven bent.
Altijd maar dat gezeik dat er ook aan arme kindertjes gedacht moet worden, je moet blij wezen dat je zelf wel geld hebt om spullen te kopen.

Om de armoede uit de wereld te helpen is meer nodig dan die paar euro die jij iedere keer naar afrika stuurt...
Ik word moe van lui zoals jij. "zuurverdiende" centen? lol |:(

neemt niet weg dat men idd zelf moet weten wat men met zn geld doet.

lui zoals jij zouden eens dat werk moeten doen wat die kleine kinderen daar soms moeten en tevens het aantal uren in de week.
Ja, er zijn ook mensen die op een eerlijke manier aan hun geld komen weet je. Lijkt wel iets typisch NL, afgunst van je buurman...
Als je $1.000.000 over hebt voor het glimmen van je laptop dan zal dat geld vast niet zo ZUURverdiend zijn als dat jij suggereert.

Maar goed, ik ben dan ook zo'n zure hufter (geen jaloerse) die zo'n apparaat al bij voorbaat niks vindt. :r
Van welke planeet kom jij? Hier op aarde zijn het al jaren niet meer de hardwerkenden die exorbitant veel centjes verdienen, maar diegenen die over de juiste contacten beschikken. Van hard werken alleen wordt je namelijk allesbehalve rijk, je kunt dan hooguit goed rond komen.

Ik zal me er verder maar niet over uitlaten wat ik van jouw soort vind....
al ben je nog zo rijk, geld verbranden of verknippen is landverraad en staan zware straffen op!
Yup, het communisme is nog niet zo slecht. Jij verdient veel centjes dan kun je dat op zijn minst delen met de rest van de wereld. Misschien als iemand zo belachelijk veel verdient, dat hij ook zelf wel mag bedenken aan wat hij het verknoeit? Niet te vergeten dat zij meestal al bergen geld doneren (belasting-technisch voordeliger) aan goede doelen.
Maar nu ff ontopic, mooi dingetje vooral qua afwerking kunnen retailers hier nog wat van leren. Qua behuizing als het op het gewone wordt gehouden met leer/hout voelt het veel warmer aan en zal dit het product niet op extra veel kosten drukken.
mooi dingetje vooral qua afwerking kunnen retailers hier nog wat van leren.
Laten we met elke vezel van ons lichaam hopen dat bedrijven als Dell hiet niets van proberen te leren.
Qua behuizing als het op het gewone wordt gehouden met leer/hout voelt het veel warmer aan en zal dit het product niet op extra veel kosten drukken.
Ik denk niet dat de kosten van een pc nu op de kosten van het materiaal zijn gebasseerd, maar op het productieproces. Dat is met kunststof nu eenmaal lager dan zaken als hout.
Gegeneerd? Er rijden enkele duizenden Ferrari's rond. Goed voor enkele miljarde euro's. Het is praktisher en goedkoper in een oud fiatje te rijden. Toch kies ik liever die Ferrari.

Geld komt niet uit de lucht vallen. In ieder geval verdomde zelden. Mensen zijn welvaarend omdat ze er voor gewerkt hebben. Toen mijn voorvaderen de samenleving opbouwde zoals wij die nu kennen, renden ze in een groot deel van Afrika nog achter wilde dieren. Daarom hebben zij daar niks te vreten en hebben wij hele weilanden vol met vee en gewassen. In plaats van ze een dag te vreten te geven, zou je ze hun eigen gang moeten laten gaan. Wie weet kunnen ze over 300 jaar dan ook voor hun eigen shit zorgen.

@Marcx77

Luxe goederen zijn luxe goederen en zijn niet noodzakelijk voor hun bestaan.

@vcore791

Voor zover ik mijn familie kon herleiden was ten tijde van de slavernij mijn oudste bekende voorvader een ketelbinkie en geen slavendrijver.
@ iedereen: waarom reacties (die ongeveer hetzelfde als de mijne zijn) off topic modden terwijl Seth_Chaos' originele post even off-topic is? Ze zijn on-topic mbt Seth's post. Ik kan me voorstellen dat je het hier alleen over het lappie wil hebben maar doe dan de zijne ook naar 0.

@ Seth_Chaos
Ik ben het ergens ver weg met je eens al druk je jezelf het (voor het gemiddeld tweaker niveau) wel erg lomp uit.

De reden dat afrika zo is als het nu is komt zeer zeker ook door ons. Wij zijn degenen die hen overheerst hebben en ze niet toestonden dat ze zichzelf ontwikkelden in het koloniale tijdperk.
Verder is het land gewoon wat slechter voor boederijen e.d. daar dan in het noorden. Wij hebben erg veel open water en rivieren, zij niet.

Daarna zijn wij degenen die de diamanten en het goud wilde hebben van hen land. Dat willen zij (logisch) liever niet, dus gaven we een locale krijgsheer wat wapens om het regime af te zetten. Kijk Blood Diamond maar voor een 'populaire veraling' hiervan. Het is allemaal nogal ver van je bed maar er zijn daadwerkelijk groepen huurlingen actief daar (ik kon me dr weinig bij voorstellen totdat ik ze zelf zag in een bar in Zuid Afrika). Bij gebrek aan geld - huurlingen zijn duur - geef je wat AK's aan een mannetje daar en die houd de bevolking ook wel in bedwang.

het stukje wat ik met je eens ben is dat ze wel een beetje uit de slachtoffer rol mogen komen en zelf wat doen: ons is het ook gelukt om van de middeleeuwen naar hier te komen.
Ik geloof niet dat iedereen hier je sarcastische grap over slavernij en kolonialisme zal begrijpen. Of bedoelde je dat niet...? |:(
Mensen zijn welvaarend omdat ze er voor gewerkt hebben.

Fout! Mensen zijn welvarend omdat ze het geluk hebben gehad om in een welvarend land te zijn opgegroeid!
Ik heb een jaar in Zuid-Amerika gewoond en daar heb ik mensen gezien die zo hard werken dat het bijna onmenselijk was. Ik was daar, toen er in België commotie was over het feit dat de pensioensleeftijd omhoog zou gaan. Ik kon het enge kapitalistische wereldje in België eventjes niet begrijpen, want in vele arme landen werken mensen gewoon totdat ze op een dag sterven of het lichamelijk niet meer aankunnen. Pensioen? Wat is dat?
En dan ga jij me vertellen dat welvaart er komt doordat mensen ervoor gewerkt hebben??? Waarom is er dan geen welvaart in Zuid-Amerika? Ze werken er nochtans heel hard voor! Ik zou zeggen: Leef verder in je eng wereldje, maar hou je mond!

En dat men er niet in slaagt om welvaart te krijgen is echt niet moeilijk te begrijpen. Als we nu eens zouden stoppen om arme landen uit te zuigen dan staan we al heel ver. Maarja, dat is natuurlijk voor een stuk ten koste van onze EIGEN welvaart.
Waarom moeten zoveel arme landen schulden afbetalen aan het rijke westen terwijl wij hen tijdens de kolonisatie volledig hebben leeggeplunderd (goud, zilver, rubber), en dat vandaag de dag via multinationals nog altijd doen (olie, coltan)? Als zij hun schulden moeten afbetalen, waarom gaan wij dan ook niet gewoon alles teruggeven wat we ooit hebben afgenomen?
Heb je enig idee hoeveel goud en zilver er uit Zuid-Amerika naar Spanje is versleept? Ook al is dit verjaard, het is en blijft DIEFSTAL! Eigenlijk zou men Spanje moeten verplichten om op grote schaal humanitaire hulp te bieden aan al haar vroegere kolonies in Zuid-Amerika, dit als compensatie voor het afnemen van de natuurlijke rijkdommen daar. Want daardoor is Spanje voor een groot stuk verantwoordelijk voor het gebrek aan welvaart in Zuid-Amerika, want voor de komst van de Spanjaarden, in de tijd van de Inca's was er WEL welvaart, die zelfs groter was dan in Europa!!! En geloof me vrij, na de kolonisatie was er bijna geen brokje goud of zilver meer te vinden.

Denk aan Congo, onze Belgische Ex-kolonie. Al gezien welke prachtige gebouwen (koninklijk paleis, kasteel van Laken, koninklijke serres van Laken, basiliek van Koekelberg, OLV-kerk van Laken, justitiepaleis, koninklijk museum voor Midden-Afrika, Jubelpark, zoo van Antwerpen,…) Leopold II in Brussel heeft laten bouwen dankzij de rubberindustrie (autobanden)? Je weet toch dat aan al die gebouwen BLOED kleeft? Het bloed van miljoenen congolezen die werden uitgebuit, als slaven behandeld en van kant gemaakt? Deze mooie prachtige gebouwen zijn er allemaal gekomen dankzij het plunderen van Congo door onze geliefde koning Leoplod II.
Als je dat nu allemaal weet (allemaal te vinden in boeken en op internet voor de mensen die me niet geloven), is het dan niet hypocriet dat we van Congo een schuld van 400 miljoen euro eisen, terwijl wij vroeger Congo hebben leeggeplunderd. En wist je dat heel Congo (51 miljoen inwoners) een jaarlijks budget heeft dat maar 1/10 is van het jaarlijks budget van de stad Antwerpen (450 000 inwoners)? Denk hier maar eens over na…

[Ik ben aan het afdwalen, ik weet het, maar het moest eruit na zo'n domme reactie!]
Een Ferrari heeft nog enig nut, deze laptop verhoudt zich tot een normale laptop als een custom Ferrarorghini met diamanten dashboard van 50-100 mln tot een normale auto.

Als iemand 100 mln uitgeeft aan een auto in solide goud en diamanten, ipv 1 mln aan een Veyron, dan vind ik ook dat je je wel degelijk mag afvragen waar je je in godsnaam mee bezighoudt.

Het lijtk me eerlijk gezegd zeer sterk dat iemand die werkt voor z'n geld het op deze manier over de balk smijt.
Mensen zijn welvaarend omdat ze er voor gewerkt hebben.
Klopt meestal. Waar de schoen echter wringt is dat het omgekeerde niet noodzakelijkerwijs (sterker nog: in het overgrote deel van de gevallen, wereldwijd) opgaat. Voor verreweg de meeste hardwerkende mensen zijn luxegoederen moeilijk of niet op te brengen en om dit op te lossen (als dat überhaupt mogelijk, laat staan wenselijk is) is er wel wat meer nodig dan een simplistische visie als "laat ze 300 jaar hun gang gaan".

In ons kapitalistische systeem mag iedereen doen met zijn geld wat hij/zij wil. Dat wil nog niet zeggen dat er geen vraagtekens bij dergelijk verkwistend gedrag geplaatst mogen worden.
Toen mijn voorvaderen de samenleving opbouwde zoals wij die nu kennen, renden ze in een groot deel van Afrika nog achter wilde dieren.
Voor de goede orde..

je bedoelde: Toen jouw (en mijn) voorvaderen druk met de zweep over Afrikanen aan het gaan waren om "onze" "samenleving" op te bouwen...
Anoniem: 125686
@Seth_Chaos27 maart 2007 13:22
@ vcore791

Je bedoelde: Toen jouw (en mijn) voorvaderen "druk" aan het handelen waren met stammen uit Afrika die de slaven (van andere stammen) leverden.
@Marcx77

Luxe goederen zijn luxe goederen en zijn niet noodzakelijk voor hun bestaan.
Ik noemde luxegoederen in reactie op jouw referentie aan welvaart. En de strekking van mijn reactie was niet of luxegoederen al dan niet noodzakelijk zijn, maar dat welvaart helemaal niet afhangt van hoe hard individuen werken (uitstekend verwoord door ShaiNe, die helaas Off-topic is gemod; kan iemand hem/haar a.u.b. een inzichtvol meegeven?).

Jij lijkt de bestaande ongelijkheid toe te schrijven aan een volksaard/regeringsvorm/een andere geïsoleerde, lokale omstandigheid. Ik zeg dat jouw huidige welvaart niet mogelijk is zonder de armoede in andere delen van de wereld, die niet los te koppelen is van de uitbuiting door onze voorouders.
WoW,.. Zelfs Bill Gates zal deze Laptop niet kopen. Het is wel goed dat er een 128 GB SSD in zit, en kan dus tegen schokken.
Ik zou 'm niet willen hebben; hij lijkt een bak. En hoeveel Kilo zal ie wegen? Juist zeker meer als 6 kilo. :+
PS: Sinds wanneer duwt HOUT de prijs omhoog? :?
BIll Gates koopt alleen maar leuke gadgets, aan juwelen en dat soort zooi heeft ie helemaal geen boodschap.
Hout is duurder dan kunststof spuitwerk hoor.
Anoniem: 128821
@SalimRMAF26 maart 2007 22:13
Het hout waar het hier over gaat zul je wel niet zomaar bij de Gamma kopen voor een tientje per balk....
Daarbij komt inderdaad nog veel werk, het is relatief lastig te bewerken, zeker als het klein en precies moet zoals hier.
Ik ga ervan uit dat tech support ook erbij zit? In de vorm van een butler die me even wat cristal komt brengen tijdens het verwijderen van een trojan die ik er per ongeluk op heb gezet doordat ik op louche sites aan het kijken was naar mijn mede-rijkaards. :+

EDIT @ comments die het nut niet snappen: Het is toch vrij logisch dat niemand deze koopt om de specs van de computer, maar meer om te kunnen zeggen dat hij/zij deze heeft. Iets met luxegoederen enzo. Alhoewel deze onder de ultra-luxe goederen valt. :+

Overigens is het een prima reclame stunt voor het bedrijf. :)
Overigens is het een prima reclame stunt voor het bedrijf.
Op zich wel maar nu het voetvolk ook op de hoogte is van dit hebbeding verliest het toch een stuk van z'n mysterie.
Juist niet! Dit geeft juist een extrta stimulans om te kunnen pronken.

Voordeel voor het dievengilde:
Nu weet je tenminste wat je uit die dure mercedes bij de supermarkt kan plukken met je bluetooth/wifi detector. Kan je meteen een betere prijs bedingen bij je heler! :+

Nadeel:
Heb je zo'n laptop moet je een stel bodyguards erbij inhuren om veilig ermee over straat te gaan.
Anoniem: 157991
26 maart 2007 21:36
Is er voor die miljoen dollar ook iemand met z'n schoenen over de cover gewandeld? :+

Ik vind dat leer er niet uitzien..
Volgens mij is die cover gemaakt voor een soort hout, check deze foto:
http://www.t3.co.uk/neste...root=746457&result_page=2
Goedendag meneer de student, wij van de belastingdienst, denken dat u een foutje heeft gemaakt bij het afschrijven van uw laptop u mag wettelijk uw laptop afschrijven in 3 jaar en u heeft voor het eerste jaar een bedrag opgegeven van € 333.333 :?
op zich best logisch... Je moet namelijk 10% restwaarde in calculeren na drie jaar. Scheelt de belastingdienst toch weer 3 * 33.333 euro :)
Je zult het zien.. dan koop je zo'n ding en blijkt er een dode pixel in te zitten. Niets aan te doen, dat valt buiten de garantie :P

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee