Corsair levert geheugenstick met 16GB opslagruimte

Corsair heeft bekendgemaakt dat zijn Flash Voyager met 16GB opslagruimte per direct beschikbaar is. Eerder stelde Buslink al zijn 64GB-model voor, maar dat model moet maar liefst 5000 dollar opbrengen.

De Voyager kan bijgevolg op dit moment beschouwd worden als de grootste commerciële geheugenstick. De Flash Voyager beschikt over het voor deze sticks kenmerkende rubberomhulsel zodat de geheugenstaaf beschermd is tegen spatwater. Bitjes worden tegen 22MBps gelezen en op een snelheid van 7MBps weggeschreven. Volgens Corsair groeide de nood aan een grotere usb-stick door het toenemende gebruik van high-definition content. Om de betrouwbaarheid van het grote kleinood te verhogen wordt gebruikgemaakt van 8bits-ECC-correctie op het geheugen. Bovendien verdient de Flash Voyager het 'AIVD-approved'-stempel dankzij de meegeleverde encryptiesoftware die gegevens met een 256bit-AES-sleutel codeert alvorens ze weg te schrijven. Tweakers op zoek naar een grote usb-stick moeten op een prijskaartje van 299 dollar rekenen.

Flash Voyager

Door Yoeri Lauwers

Eindredacteur

13-12-2006 • 10:01

77 Linkedin

Bron: Corsair

Reacties (77)

Wijzig sortering
Dit begint langzamerhand een echte tegenhanger te worden van de solid state disk.

Zet 2 van deze dingen in software RAID 0, installeer je besturingssysteem en je hebt een 32 GB flashdisk die voor eenvoudig gebruik snel genoeg is, welke geen geluid maakt en goed tegen schokken kan.
en ongelooflijk traag is in vergelijking met andere oplossingen.
Hoeft niet. De individuele chips kunnen ook parallel gebruikt worden waardoor de doorvoersnelheid veel hoger kan. Maar toegangstijd is nog veel belangrijker voor de vlotheid van je systeem, en daar is flash onklopbaar.
mja en dan blijf je vervolgens aan je usb bus vast zitten die theoretisch max 480mbit/s kan halen?

bovendien hebben we het nu nog over stickjes die 7 MB per seconde weg kunnen schrijven, het kost je dus tegen de 40 minuten om het ding 1 keer helemaal vol te schrijven. Ik kan hier echt geen nut voor bedenken...
Andere oplossingen?

Als je een harddisk een andere oplossing noemt heb je gelijk maar ik ben wel benieuwd naar die andere oplossingen.

Enig idee wat een solid state disk kost?
Dan kan je beter een 4 GB I-Ram disk kopen en daar Windows op installeren, start je pc in 3 seconden op (kijk maar op Youtube)
Een I-ram heeft een batterijtje om de data te bewaren. Een solid state disk of flashgeheugen heeft dit niet nodig maar raakt sowieso al niet leeg.
Vergeet trouwes niet dat een besturingssysteem veel tijdelijke bestanden schrijft, bestanden bewerkt, ....

Flash heeft nog altijd een limiet van aantal keer herschijfbaar...

(geen idee hoe hoog die ligt, wrs best hoog, maar ik vraag me af of het echt slim zou zijn om hier een lange tijd een besturingssysteem op te zetten en te gebruiken)
Dat klopt. Maar ik zeg ook als alternatief voor de solid state disk en een solid state disk werkt ook met flash geheugen :)
Nee, een solid state disk maakt gebruik van normaal snel RAM geheugen.
Zie bv http://www.superssd.com/products/ramsan-400/
Dat ding heeft wel de naam solid state disk maar is eigenlijk een soort ramdisk.

solid state disk is over het algemeen een hoeveelheid van 16 GB of meer flash geheugen welke je via IDE of S-ata aan kunt sluiten.
En 2x 299 euro kost voor 32GB. :P En dan is hij ook nog heel traag.
Een solid state disk kost meestal stukken meer dan 600 euro.
Om de betrouwbaarheid van het grote kleinood te verhogen wordt gebruikgemaakt van 8bits-ECC-correctie op het geheugen.
Alle USB-sticks maken gebruik van 8bits ECC correctie. USB-sticks zijn namelijk gebaseerd op NAND FLASH geheugen wat welliswaar maar 10% kost van conventioneel FLASH geheugen, maar wat ook wel eens een bitje laat vallen. Zonder ECC is NAND FLASH nagenoeg onbruikbaar.
Bron/leg uit?
Als dat geheugen namelijk zo makkelijk een bitje laat vallen, dan zou je zelfs met ECC verwachten dat er nog wel eens wat verloren gaat. In de correctiecode kan namelijk ook een bitje fout gaan.
Ik heb nog nooit van iemand gehoord dat de data op de USB stick niet klopte...
Anoniem: 77640
@MeMoRy13 december 2006 13:44
In de correctiecode kan namelijk ook een bitje fout gaan.
Dat is geen probleem. Voor 64-bit woorden met 8-bit ECC wordt gekeken of de volledige 72-bit een geldig codewoord vormt. Indien niet wordt het dichtsbijgelegen geldige codewoord gezocht (berekend). De foute bits kunnen even goed in het datawoord als in de pariteitsbits zitten.
Ik heb nog nooit van iemand gehoord dat de data op de USB stick niet klopte...
Omdat er al sinds jaar en dag ECC in zit. De implementatie kan echter wel al eens verschillen.
Zou dit nieuwe model wél met Windows Vista ReadyBoost gebruikt kunnen worden? De huidige Flash Voyagers van Corsair werken op dit moment niet ermee.

Niet dat de volle 16GB onder ReadyBoost gebruikt kan worden trouwens, het ondersteunt maximaal 4GB vanwege het gebruik van FAT32, maar ik ben er toch wel benieuwd naar.
het ondersteunt maximaal 4GB vanwege het gebruik van FAT32
Ik heb geen idee wat ReadyBoost is, maar deze stelling lijkt me wat vreemd. FAT32 heeft een theoretisch maximum van 8 TB. Bron
4 GB is de maximale grootte van 1 bestand op FAT32
Haalt niet uit, alles wat groter is dan 4GB wordt automatisch opgedeelt in kleinere stukken. Kijk bijvoorbeeld maar naar een DVD, de vob bestanden zijn 1 GB per file. Alleen een ISO kan groter zijn... Je kunt net zo goed een map maken met alle bestanden die je wilt hebben, bespaard je weer de tijd van een ISO te maken :P
Het gaat om de bestandsgrootte, die is onder FAT32 maximaal 4GB. Het cache-bestand op de flash-stick, met de naam 'ReadyBoost.sfcache', kan dus ook maar maximaal 4GB groot zijn.

ReadyBoost NTFS ondersteuning is er officieel niet als ik het goed begrijp, maar het werkt wel geloof ik. Als je dus een NTFS format over een flash-stick gooit die groter is dan 4GB dan zou je die dus kunnen gebruiken.
Op norrod.nl kon je ook al een 16GB USB stickie kopen.
Klik!

Iets goedkoper dan dit corsair dingetje
Let op, daar staat Gigabit niet GigaByte...

Dat scheelt al gauw een heel wat aantal MB's per schijf.

Daarbij komt dat het niet echt goedkoper is: $299 = €224.
Dat is volgens mijn berekeningen echt niet goedkoper €275.....

Dus....

(edit: woordje bijgevoegd)
jij denkt dat het 2GB is?

wat een gezever over Gb/GB iedere tweaker vind het leuk om maar zo snel mogelijk aan te geven dat iemand ongelijk heeft maar, als je werkelijk StringS zijn link had gevolgd en gelezen dan had je gezien dat wel degelijk GB is er staat immers onder: 16000MB (of denk je dat ze daar weer Mb bedoelen?)
dus hij is wél goedkoper
je berekening bevat ook weinig logica..
Hoezo goedkoper??

€ != $

299 $ is minder dan 275€;
In sommige gevallen wordt de prijs inderdaad 1-1 omgerekend (Apple) maar dit gebeurt niet altijd!
Ik heb ook zo'n flash voyager, maar hij kan wel tegen meer dan alleen een beetje spatwater..

2 uur in een vistank
3 minuten in kokend water
4 uur in een blok ijs
2 uur in de wasmachine
3 keer overreden door een BMW 3 serie

http://www.boston.co.uk/stuff/doctord/280705-1/
ja gaaf, het geheugen blijft werken. maar ik heb er in de afgelopen jaren (van deze serie) veel terug zien komen met een afgebroken usb connector. |:( Brak gesoldeerd, bij andere merken niet gezien.
WOW!!!

Hoezo, geheugen mishandelen. :P

Dat dat ding dat allemaal aankan zeg, ik moet zeggen, als het verhaal echt klopt, dan heeft corsair wel een heel erg goed ding gemaakt.

Ik ben trots op ze.

Nu op naar de 16 TB :P
AIVD approved.. hmm.. Schrijf dan je keys niet op een blaadje en hou deze dan helemaal niet in de buurt van de stick. :Y)
en U³ zit dit erop? zodat die meeneembare programma's kunnen gebruikt worden
En de meerwaarde boven een 30gb ipod is?
Bovendien verdient de Flash Voyager het 'AIVD-approved'-stempel dankzij de meegeleverde encryptiesoftware die gegevens met een 256bit-AES-sleutel codeert alvorens ze weg te schrijven. Tweakers op zoek naar een grote usb-stick moeten op een prijskaartje van 299 dollar rekenen.
Dat dus ;)
TrueCrypt is anders hardstikke gratis.

Maar dit ding is natuurlijk wel iets compacter dan een iPod.
Als dat onze AIVD is, zal het niet zoveel voorstellen qua beveiliging }>
die coderen alleen de bestandsnaam ;)
Dit dingetje is een stuk kleiner, heeft geen accu of batterij, hij weegt minder. Ga zo maar door....

Bovendien zit er in een Ipod (voor zover ik weet) een 30GB HDD(tje) en maakt deze geheugenstich gebruik van Flash geheugen. Hij is dus veel minder kwetsbaar.
En de meerwaarde boven een 30gb ipod is?
- Geen software voor nodig. (Itunes).
- Geen batterij nodig.
- Je kan het eens laten vallen (geen draaiende onderdelen).
- Ipod gebruikt je niet als sleutelhanger.
- Compact
- Geen wit lelijk ontwerp. (maar da's een mening).
- e.t.c. :z
En, zoals ik gisteren gemerkt heb: |:(
- Het overleeft een ritje in de wasmachine

offtopic:
Het is een cruzer titanium en aan de krassen in het metaal te zien zal niet elke stick dit overleven.
Ik heb een noname usbstick na 9 maanden in de wasmachine teruggevonden. Na wat roest en zeepresten verwijdert te hebben, werkt die weer perfect :7
Leuk als de AIVD zo'n ding verliest :P
Lezen is en blijft een kunst..
Bovendien verdient de Flash Voyager het 'AIVD-approved'-stempel dankzij de meegeleverde encryptiesoftware die gegevens met een 256bit-AES-sleutel codeert alvorens ze weg te schrijven.
Ik weet niet of er echt zoiets is als een 'AIVD-approved'-keurmerk, maar 256 bits AES is volgens het Amerikaanse NSA genoeg voor documenten die de stempel 'top secret' dragen. Dus je data - mits van een sterk wachtwoord voorzien - is veilig als je de stick kwijtraakt.
En dan zul je zien dat ze dat wachtwoord met een dikke sticker op de stick plakken ;)
Ik denk dat hij bedoelt dat ie graag zo''n memory stick wil vinden.
Formateren en klaar voor eigen gebruik.

De gegevens van de AIVD zullen hem (en mij) een een worst zijn.
Voor een hoop anderen niet...
Anoniem: 136640
13 december 2006 10:04
Ik denk niet dat hier echt markt voor is.. Sowieso is het duur, en ze zijn niet eens zo snel. Ik denk dat we beter kunnen afwachten tot ze een nieuwe techniek hebben waarmee de chips sneller en goedkoper worden..
Voor jou is er geen markt voor misschien, voor vele andere mensen is hier wel een markt voor.

Eigenlijk moet je dit soort apparatuur in perspectief zien, vergelijken met eerder verschenen gelijkende opslagmogelijkheden vind ik het niet duur.

Als de geheugensticks ontwikkelingen net zo hard door blijven gaan als ze nu doen, dan hebben we wel degelijk over een paar jaar geen conventionele harde schijven meer. Maar dan bestaat het misschien uit parallel-geschakelde flashgeheugenkaartjes die net zo snel zullen zijn als een magnetische schijf.
leuk stikkie ja, maja een hardeschijf past dan ook niet in je broekzak he ;)
maar een 1.8inc schijfje wel, en wat zouden die per gb kosten???

(hebt 't even opgezocht, een usb 1,8inc case kost je +/- 25euries, en een 20gb 1,8inc hd van hitaschi, zo'n 75euries.
en natuurlijk is die dan wel een flink groter dan zo'n usb sticky, maar ook veel vaker beschrijfbaar, en een stuk goedkoper,
Anoniem: 40118
@i-chat13 december 2006 14:02
Je moet 'm alleen niet laten vallen (zoals een vriend van mij merkte toen hij op vakantie z'n MicroDrive uit z'n handen liet flikkeren, weg fotos)
de mijne is ooit mee in de was verzeild geraakt en werkte nadien perfect :)
Daarvoor dus niet ?
Zal al mijn stukke hardware ook es wassen ;)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee