Art Lebedev komt met design speakersysteem

Art Lebedev Mus2-designmuisDe ontwerpstudio Art Lebedev, bekend van onder andere de Optimus Mini Three en de Upravlator, heeft voor designliefhebbers een nieuwe speakerset ontwikkeld. Deze speakerset is geïnspireerd op het speaker-icoontje zoals in veel besturingssystemen en apparaten wordt gebruikt. Het Sonicum speaker system bestaat uit een subwoofer en twee satellites. De satellites zijn voorzien van speakers van fabrikant NXT en hebben een vermogen van 5 Watt. Het sillouette van de satellites is vormgegeven volgens het speaker-icoontje. De subwoofer heeft een vermogen van 15 Watt. De speakerset beschikt over een beperkt aantal knopjes, namelijk alleen een volumeknop, die tevens functioneert als de aan/uit-schakelaar, en een knop om de hoeveelheid bastonen te regelen. Deze laatste knop is voorzien van een aanduiding die slechts bestaat uit een tekstuele smiley.

Zodra de Optimus-103 gereed is, is het nu mogelijk vrijwel alle randapparatuur voor een computer bij Art Lebedev te bestellen. De ontwerpstudio heeft namelijk ook al een muis in de vorm van een muispointer in de collectie. Voor de Sonicum-speakerset moet een bedrag worden neergeteld van 106,17 euro. Het is nu al mogelijk om een bestelling te plaatsen, maar de eerste leveringen zullen pas in april 2007 plaatsvinden.

Art Lebedev Sonicum-speakerset

Door Martin Sturm

Nieuwsposter

11-11-2006 • 12:44

56 Linkedin

Bron: Art Lebedev

Reacties (56)

Wijzig sortering
Van alles wat ik nu gezien heb vind ik 1 ding wel duidelijk hun sterkste punt.

De persberichten.
+1Anoniem: 92624
@Karp11 november 2006 12:59
het enige waar ik lebedev om kan waarderen is de functionaliteit van dat lcd-toetsenbord, wat waarschijnlijk onbetaalbaar blijft. De rest vind ik spielerij.
Het is inderdaad niet meer de vraag waneer dat toetsenbord er komt maar of het er nog wel komt. Op de site word aangegeven, laat 2006, zie ik er niet van komen.

Wel jammer, had het toetsenbord graag willen hebben, geen gezeur met keys die vervagen. En die 3 knops pad is een leuke gadget maar daar blijft het dan ook bij.

Maar goed, misschien word het ook hier een Duke Nukem soap, veel beloven, weinig waarmaken. Jammer.
Wel jammer, had het toetsenbord graag willen hebben, geen gezeur met keys die vervagen. En die 3 knops pad is een leuke gadget maar daar blijft het dan ook bij.
Om te beginnen zou ik voorstellen een betere kwaliteit toetsenbord aan te schaffen. Mijn meest gebruikte toetsenbord heeft geen enkel probleem met vervangende letters... en is geproduceerd in 1991. Maar goed, in dat opzicht was vroegah een hoop betah :P

Dat gezegd, vraag ik me serieus af of de gebruikte techniek ook maar in de buurt kan komen van de duurzaamheid van zelfs een Noord-Koreaans namaak toetsenbord van 50 eurocent. Alle mogelijke ellende met dode pixels, corrosie, brekende flexprintbanen, enzovoorts, blijft een plastic dopje met een opdruk doorgaans van verstoken...
als je het laatste berichtje van Art Lebedev's weblogje leest dan zou je anders zeggen...
Some of the comments on the images published here are really funny. It's like some restaurant would decide to publish chef's thoughts on a new soup receipe, and some folks would look at the process and say, 'Gee, he pours water in! We will never dine here!'

Right now our main goal is to make *any* big Optimus available to the public. We really want everyone to be happy, but first of all we want to make happy those who want a keyboard with displays on its keys. Optimus-113 model will definetely be produced, but only after Optimus-103 model ships.
geniaal! gewoon het systeem symbool gebruiken. ik vind het geweldig bedacht *en ga het dus ook nabouwen deze vakantie, in het groot.

want, 100 euro is te duur, en zelfbouw is leuk en aanpasbaar naar wens.
Mijn eerste reactie bij het zien van het plaatje was dat ze nog ingebouwd moesten worden....
Ach, ik heb een buizenversterker van wel 2 * 9 watt.
En daar komt een hoop geluid uit hoor.
Het probleem met watt is dat gehoormatig vermogen logaritmisch gaat.
Dus 10 watt klinkt 2 keer harder dan 1 watt.
100 watt 2 keer harder dan 10 watt en 10.000 watt 2 keer harder dan 100 watt en ga zo maar door.
Ik heb even geen bron maar het verhaaltje dat jij hier vertelt klopt niet. 2 watt is wel 2 keer zo hard als 1 watt.

Het punt is vaak dat veel mensen denken dat 600 watt echt veel meer is dan 300watt terwijl dat juist wel mee valt.
Het rendement van een speaker systeem heeft ook heel veel invloed. Een speakersysteem met een rendement van 100dB SPL op 1W klink al 2 keer zo hard als een systeem met 97dB/w zonder een andere versterker nodig te hebben.
ik vind alleen die speakers te duur, want zeg zelf het vermogen van die speakers is 3 maal niks voor dat geld heb je een mooi logitech speakerset of een ander merk
meeste logitech speaker kunnen ook niet meer dan 5watt output aan.
vermogen zegt geen droll.
das waar, - maar als ik voor een euro of 80 een terratec setje kan open, - weet ik wat wat ik lievver heb
Voor die 25€ extra koop ik dan liever iets dat ik op mijn bureau durf te zetten omdat het er tenminste enigszins goed uitziet.
Vermogen zegt niks tot weinig over luidsprekers. Ik heb geen idee hoe hoog het rendement van deze luidsprekers zijn, want dat geeft aan hoe weinig vermogen je nodig hebt om toch luid te willen spelen.
Om kwaliteit te hebben heb je niet veel vermogen nodig

Aan de andere kant het is een design object en niet om er mee te blazen.
*Eensch is

Een gitaarversterker van 120 watt blaas mijn Logitech Z5500 finaal de kamer uit. Het gaat inderdaad om rendement. Want als ik 505 watt rms in me logitech heb, en daarvan word 60 % omgezet in decibellen en 40 % in warmte, dan hou je dus 303 Watt over. En een setje van 350 watt kan in dat geval dus veel luider klinken dan die logitech van 505 watt.
Mijn oude Creative 4.1 set was volgens mij 14 watt RMS (en x honderd watt PMPO). En dat kon hard.

Blaas je met die honderden watts van jou je oren niet aan gort? En je huis? Want zó groot zal dat verschil in rendement toch ook weer niet zijn lijkt me.. Of zijn er nog andere factoren?
Dat het vermogen bij al die logitech setjes zo wordt overdreven is anders nog niet bij je opgekomen?

Ik verbaas me zelf ook al dat hier eindelijk eens fatsoenlijke wattages gegeven worden, overigens is 5 Watt per sataliet helemaar niet zo weinig, en met 15Watt voor een subwoofer kan je behoorlijk veel geluid produceren. Hoe de set verder klinkt weten we niet, het is en blijft een pc setje maar ik vind de vormgeving toch wel leuk verzonnen. Daarnaast betaal je natuurlijk voor het ontwerp, en dan valt mij de prijs nog heel erg mee!

Als vergelijk kan ik mijn Logitech Z560 wel geven dikke subwoofer met 8" woofer, lijkt heel wat, krijgt THX logo en allemaal andere crap toegespeeld. 300Watt oid? laat me niet lachen, met 5% THD bij 300Watt zeker, je fikt die 8" namelijk gewoon op als je hem te hard zet. Niet omdat de 8" het niet aankan, maar omdat het ding gelijkspanning te verduren krijgt en daar kan geen ene woofer tegen. Belachelijke concepten als je het mij vraagt. Er wordt goud geld verdient aan THX logo's en overdreven Wattages. Is er eens een fabrikant op de markt puur voor design en zonder verdere bullshit te verkopen, is het ook niet goed. En het is wel te begrijpen hoor, want de n00b ziet alleen maar buitenkant, en hier is het overduidelijk dat je voor het design betaalt, daar heeft niemand zin in. Maar om 3x zoveel te betalen voor een set vol met merknaampjes en overdreven bullshit vinden we ineens niet erg. Tjah omdat het merendeel geen kaas heeft gegeten van elektro. Wake up
Eensch, ik heb hier een speakersetje van GateWay (2000) uit de tijd dat ze nog bekend/groot waren.

Ding produceert goed geluid en heeft toen ook heel wat gekost, maar zaken als de kabels zijn van prutskwaliteit in vergelijking met prijs/gegeven wattages (550 watt!)/etc...

En, als je hem hard zet gaat de sub stinken :7 en later ook nog roken ;(
ja idd, - en wil je dan desinge ga je gewoon met karton en ducktape aan de gang :Y)
Of je pakt gewoon MDF en je bouwt iets wat goedkoop EN ook nog eens goed is ;)

En het is officieel toch Duct Tape ? Ducktape is een fabrikant van Duct Tape d8 ik :+
Als ie dat keyboard maakt word het 1 meter lang ofzo..
Die Upravlator,is ook al een baksteen vol met electronica.
En een muis met 2 knoppen en geen muiswiel zit ook niemand te wachten.
Een 2.1 speakersetje "made in china" van 106 euro's... doh..
6 euro voor de speakers en 100 euro voor het design ?
beetje zoals alle apple-accessoires :)
Ik vrees dat die NXT speakertjes wel ietsje duurder zijn. Helaas wordt er weinig verteld over de gebruikte techniek, maar waarschijnlijk is dit geen standaard luidsprekertje.

Verder: de Upravlator is niet bedoeld als standaard toetsenbord, het is een mix tussen een touchscreen en een de Optimus.

Ik weet ook niet waar je die meter lange Optimus vandaan haalt. Als je de Mini Three als referentie neemt, vergeet dan niet dat deze knoppen een aantal slagen groter zijn dan die in de Optimus gebruikt gaan worden...
Ik kan het niet eensch worden met je post, maar de tijd waarop je hem plaatst is wel geniaal.
Als ze er fatsoenlijke speakertjes in gezet hebben kon dit best wel es ok klinken, schuine wandjes in een speakerbehuizing gaan resonanties tegen..
Een speaker zonder resonanties wil jij niet naar luisteren. Je bedoelt dat het staande golven tegen gaat. Maar, dat maakt of breekt een speaker niet. Ik weet heel zeker dat er een heel groot assortiment rechthoekige speakers is wat heel wat beter klinkt dan deze dingen.
Ik weet niet hoor... maar het merendeel van de computergebruikers doen het nog steeds met 2 sattelites, en vaak zelfs geen woofer, en die mensen zijn ook nog niet dood...

Je geluid zal niet zo vol klinken als een harman kardon 7.1 home theatre set, maar ik denk dat er gewoon 'normaal' geluid uit komt.
Ik weet niet hoor... maar het merendeel van de computergebruikers doen het nog steeds met 2 sattelites, en vaak zelfs geen woofer, en die mensen zijn ook nog niet dood...
Dat is regelrechte onzin, het leeuwendeel van de computers bij de mensen thuis, vandaag de dag heeft echt wel een 2.1 setje. gewenst of niet is een tweede maar ze hebben em wel!
Je geluid zal niet zo vol klinken als een harman kardon 7.1 home theatre set, maar ik denk dat er gewoon 'normaal' geluid uit komt.
Je hoeft niet een 7.1 geluidsset te hebben om perfect geluid te hebben... Sterker nog, de elitraire merken voeren geen X.1 setten. je koopt twee mooie speakers en daar doe je het mee. over de audiokwaliteit hoef je, je echt niet druk te maken.

Ga gewoon naar een leuke audiospeciaal zaak en vraag om een demontratie van Energy of Dali speakers. één probleempje echter, een goedgevulde portmonee is vereist, 1 speaker kost meer dan de gemiddelde 7.1 set van Harman Kardon ( :r ). Oh en als je toch bezig bent, koop er ff een leuke NAD versterker en cd speler bij :D. en doe mij ze ook maar .

[ontopic] Ik blijf erbij, wat een geweldig lelijke speakers, ik had niet eens door dat het een audiosymbool voor moest stellen (wedden dat er nu heel wat mensen dit lezen en meteen omhoog scrollen naar het plaatje :P).

Nee wil je goed "computergeluid" , koop dan gewoon de Logitech Z series, wel de THX certified versies :D.[/ontopic]

@hieronder; dat meen je niet? :O
Meridian;
http://www.meridian-audio.com/p_d8k.htm ze zeggen dat ze geen surround speakers hebben, wel versterkers etc maar NIET de speakers... No More Drugs For You!
LINN;
http://www.knekt.com/ Heeft geen surround apparatuur?!?!?! Als je voorbeelden geeft, geef dan wel goeie he... :O
Sonus Faber;
http://www.sonusfaber.com/index.html Oh mijn god, deze fabrikant wel, jammer dat de producten alleen heel hard zuigen (net als de twee hierboven trouwens)

Volgens mij heb je geen idee waar je het over hebt... voor je het weet schreeuw je zo dat Sennheiser surroundsets maakt :O of dat Denon in de kijkshop verkocht wordt. En NAD is geen instapspul, Sony/JVC/Samsung, dat noemen ze instapspul.
Over smaak valt (helaas) niet te twisten dus het zal me jeuken wie ze mooi vindt of niet. Ik toevallig wel.
Bij mij zal overigens je ook geen geloogd grenen interieur vinden, maar ook dat is een kwestie van smaak.

Maarr...
Sterker nog, de elitraire merken voeren geen X.1 setten
Google maar raak dan:
1: Meridian - met stip op 1
2: Linn
3: Sonus Faber
4: Revel
5: Monitor Audio

EDIT: oja, www.avantgarde-acoustics.de is het bezoeken ook wel waard ;)

Juist de meest 'elitaire' (zoals jij het noemt) merken voeren een complete range multikanaal speakers, waarvan de eerste 2 ook bijzonder goede multikanaals receivers/surround processoren etc.hebben.
Ga gewoon naar een leuke audiospeciaal zaak en vraag om een demontratie van Energy of Dali speakers/
Oh en als je toch bezig bent, koop er ff een leuke NAD versterker en cd speler bij
Dat ligt aan je definitie van "goed geluid". NAD is leuk instapspul, meer niet. Energy is ruk en alleen de topseries van Dali zijn goed.
Elitair zijn ze beide niet (far from it).
Nee wil je goed "computergeluid" , koop dan gewoon de Logitech Z series, wel de THX certified versies
Of sluit je pc aan op de set die je toch al thuis hebt staan.
Of ...
Of ...
Nog zo'n ontwerp van Art is het bizarre Rozetkus stopcontact, je kunt je stekkertjes op verschillende manieren inpluggen. En ohja, hij heeft lichtjes!! :D
@sagher

lezen is blijkbaar ook een kunst, ik schrijf namelijk dat zowel linn als meridian dat spul juist wel leveren.

Meridian levert geen surround-speakers?
http://www.meridian-audio.com/handbooks/d8kuser.pdf pagina 32.
Niet blaten aub.
Oh mijn god, deze fabrikant wel, jammer dat de producten alleen heel hard zuigen (net als de twee hierboven trouwens)
Dus Linn, Meridian en Sonus Faber zuigen?
Heb je het ooit gehoord? Zo ja, waar, wat heb je gehoord, omgeving, welke sets? Waarom zuigt het?
Niet blaten aub.

De aanval is de beste verdediging, zegt men. Blijkbaar heb je het gevoel dat je je moet verdedigen want je aanval is hard (en zielig):
Volgens mij heb je geen idee waar je het over hebt.
Iemand die zegt dat Meridian geen surround speakers maakt, niet blijkt te kunnen lezen (betreffende Linn) en als klap op de vuurpijl vindt dat Sonus Faber zuigt, DIE weet niet waar hij het over heeft. Die kan een bit nog niet van een byte onderscheiden.

En dat heeft niets met smaak voor speakerdesign te maken.

Mijn eerste post op tweakers sinds tijden weer en wat krijg je? Een kleuter die zichzelf god vindt (daar zijn overigens behandelingen voor).

sorry voor het vervuilen van het topic maar dit kon ik even niet over mijn kant laten gaan.
Wat een rotzooi noem je dat design zo ken ik er ook nog wel wat. Jammer dat we nog zo weinig meer horen van hun meest in het oog springende product.
ehm 'rotzooi' -> "zo ken ik er ook nog wel wat"
Ik zou zeggen, begin maar gauw want er valt goud geld mee te verdienen.
Jij bent wellicht zo iemand die naar schilderijen gaat kijken en zegt: goh dat kan ik ook, en kijk wat een prijzen, en dat voor een canvas met wat verf op.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee