Als slot van een reeks barebone-roundups komt AnandTech vandaag met een vergelijking van vijf Small Form Factors (SFF) met een Socket 939-moederbord aan boord, volgens hen is dat overigens de volledige collectie beschikbare modellen op dit moment. Sterk vertegenwoordigd is natuurlijk Shuttle, met name met de SN25P, XPC SN95G5 en de XPC ST20G5, maar ook de concurrentie komt aan bod in de vorm van een Biostar IDEQ 330P en een Soltek QBIC 3901A-300P. Aan een barebone worden vaak andere eisen gesteld dan aan een gewoon desktopsysteem en dus houdt de reviewer rekening met enkele extra criteria. In volgorde van belangrijkheid zijn de beoordelingspunten het design, de geluidsproductie, features, constructie en draagbaarheid, prestaties, uitbreidingsmogelijkheden en tot slot het gebruiksgemak.
Eerst wordt elke barebone individueel op de testbank gezet en aan een uitgebreide inspectie onderworpen, waarna de verschillende systemen uitgerust worden met een Athlon 64 3000+ op 2,4GHz, twee geheugenreepjes van 512MB, een SATA-schijf met 80GB opslagruimte en een PowerColor X800 Pro-videokaart. Voor de geluidsmetingen werd echter gebruikgemaakt van de geïntegreerde videochip of een fanloze videokaart. In de eerste tests met Business en Multimedia WinStone 2004 zijn de barebones alvast aan elkaar gewaagd en ook bij het coderen van audio- en videobestanden blijven de verschillen klein.
Bij het meten van de netwerkprestaties is de Shuttle SN25P dan weer duidelijk in het voordeel, met een serieuze achterstand voor hekkensluiter ST20G5, ook van Shuttle. Deze laatste gebruikt echter wel de minste cpu-resources, terwijl de snelle SN25P maar liefst dubbel zo veel cpu-tijd opslorpt. In de verschillende games die aan bod komen zijn de verschillen dan weer kleiner, met wisselende ranglijsten. Ook in 3DMark 2003 zetten de systemen vergelijkbare resultaten neer, met een logische uitzondering van de ST20G5 met geïntegreerde videochip. De geluidsproductie blijft bij alle systemen binnen de perken, maar toch is de ST20G5 duidelijk stiller dan de SN95G5.
Op basis van al deze gegevens, en meer, vormt de reviewer een conclusie, waarbij hij vooropstelt dat de prijs een belangrijk argument is bij de aankoop. De goedkoopste van deze systemen staat immers voor 250 dollar in de winkels. Wie het budget ervoor heeft zal met de SN25P van Shuttle zeker geen miskoop doen, zo meent de reviewer. Deze barebone combineert aantrekkelijke features met degelijke prestaties en een afgewerkt design. Voor wie de SN25P te groot is, raadt de reviewer de SN95G5 als alternatief aan, hoewel deze SFF al wat ouder is. Geen enkele van de systemen valt echt tegen, maar de Soltek 3901P is volgens AnandTech minst van al aan te raden. Dit systeem is dan weer wel het goedkoopste, dus dat kan veel goedmaken.
