Norrod en Funprice samen onder één holding

Uit de gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat computerhandel Funprice overgenomen is door concurrent Norrod. Sinds 26 januari is Funprice BV, die over een viertal winkels en een webshop beschikt, volledig in het bezit van de Hocomp Holding BV. Deze laatste is ook honderd procent aandeelhouder van Norrod Computers BV en Norrod Retail BV. Norrod beschikt eveneens over een webshop, aangevuld met een zestal winkels in Groningen, Leeuwarden, Zwolle, Emmen en Enschede. De Funprice-vestigingen bevinden zich in Groningen, Arnhem, Enschede en Apeldoorn. Norrod heeft sinds enige tijd ook enkele vestigingen op de Spaanse markt. Sinds 1 februari heeft Norrod ook de universiteitswinkel op de campus van de RuG overgenomen, deze vestiging bevindt zich vlakbij de reeds aanwezige universiteitsvestiging van Norrod.

Norrod

Door Yoeri Lauwers

Eindredacteur

03-02-2005 • 11:12

63 Linkedin

Reacties (63)

63
62
42
11
2
7
Wijzig sortering
- Norrod Steenstilstraat
- Norrod Hanze campuswinkel
- Funprice Groningen (Ebbingestr)
- RC Shop (Rijkuniversiteit)

4 winkels van norrod in een middelgrote stad, dat moet toch haast niet uitkunnen?
2 winkels hiervan zijn kleinere campusshops, de RC-shop en de Hanze Campus (Hanze Hogeschool). Blijven er dus nog 2 shops over voor het winkelcentrum. Dat lijkt mij nog wel te kunnen!
Funprice is destijds niet voor niets vertrokken toen ze nog in de buurt van Norrod zaten. Pakken ze ook de noordkant van de stad. Het zou me overigens niks verbazen als die verhuizing al in dit bestemmingsplan is meegenomen. Dit komt niet uit de lucht vallen.
Anoniem: 83017
@m-m3 februari 2005 11:53
Dat lijkt me inderdaad niet uit te kunnen. Denk dat er wat dingen samengesmolten zullen worden.

Kom zelf weinig bij Norrod vind het niet zo`n goede winkel in leeuwarden.
De PCdumpstore (zit op oude locatie Funprice) is ook weer een afsplitsing van Funprice. Dus eigenlijk zijn er 5 Norrod vestigingen!
Bij die dumpstore wil je echt niks kopen, of het moet een kabeltje uit de grabbelbak zijn. Ze hebben daar echt alleen maar troep, troep, troep.
Als dit er toe leidt dat er gesneden kan worden in de overhead, en als dit uiteindelijk leidt tot lagere prijzen in de winkel hebben deze zaken bij mij nog een kans.

Op dit moment vind ik zowel van Norrod als Funprice:

* technisch geen topniveau
* nooit de nieuwste spullen
* en de oude (b-merk) spullen die ze verkopen zijn ook nog eens te duur in vergelijking met overige shops
* ze verkopen nogal eens dingen als nieuw terwijl ze gebruikt zijn, mezelf ook 2 keer overkomen

Dus al met al nog genoeg te verbeteren :)
Dus Colit danwel Hocomp is neemt Funprice over...

Sinds wanneer is een mede dochter eigenaar van een andere dochter ???

Planet is toch ook niet overgenomen door XS4ALL of andersom ?!?! Ze zijn beide dochter van KPN
Ach ja, what's in a name.

Als Ahold Vomar zou overnemen kan dat wel zo op het NOS journaal omdat mensen wel snappen dat Ahold o.a. AH omvat. Maar als T.net op de frontpage zet dat Hocomp Funprice overneemt zegt dat de meesten niet zo veel terwijl het effectief hetzelfde is (was) als Norrod omdat de situatie was dat Hocomp = Norrod + Norrod ;)
Hocomp holding is gewoon de werkmaatschappij. Daarin zitten gewoon de 3 bedrijven. De winst wordt dan waarschijnlijk doorgesluist naar Esprint Holding, waar ook waarschijnlijk de pensioenen zijn ondergebracht. De reden waarom ze dat doen is mocht de werkmaatschappij failliet gaan, dan zijn hun pensioenen niet aangetast etc. Zo'n holding is ook financieel aantrekkelijk mede door deelnemingsvrijstelling en een fiscale eenheid. De BV's worden dan als geheel gezien waardoor de winsten en verliezen bij elkaar opgeteld worden, uiteindelijk hoef je maar 1 keer een belastingformulier in te vullen, 1 keer vennootschapsbelasting wordt er maar betaalt.
Bij Jerry Springer zie je ook vaak dat de moeder ook meteen de zus is. :+
Juist, met een moeder die haar eigen dochter is, en een vader die daar weer de zoon van is. Neem vervolgens een tweeling die met dezelfde kerel een zoontje maken en laat dat zoontje vervolgens met die eerste moeder weer een dochter maken en die dochter trouwt dan natuurlijk met de kerel van die tweeling :+
F*ck your mother, and your son will be your brother

Ja, offtopic, maar *leuk*!
Planet is destijds door world access overgenomen.
daarna is het grootste deel van het planet personeel weggepest.
nadat het 1 jaar lang al worldaccess heette, en geen planet meer, wist nog niemand wat worldaccess was en was de naam planet nog steeds heel erg bekend. toen hebben ze Planet als naam genomen.


ja worldaccess nam planet over. het waren beide zusjes ja. xs4all heeft dit contractueel laten vastleggen dat dit niet kan gebeuren. bij planet en het net is het echter gewoon een kwestie van wachten voor die 2 samengaan.
Wrdt dan de nieuwe slogan 'Pimp yo rig with Hocomp' ? :+

<font color=#786562>* ]eep kon het even niet laten</font>
Anoniem: 28436
3 februari 2005 11:55
NoRRoD (oude spelling) stamt af van de namen van de 2 oprichters...
NORbert en RODerick. Roderick heeft enige jaren geleden de zaak verlaten en norbert is alleen doorgegaan.
Hocomp lijkt me de holding van Norbert aangezien zijn achternaam begint met de letter HO. Lijkt er dus gewoon op dat Norrod gewoon funprice heeft overgenomen idd...
Het lijkt net alsof ik een artikel lees wat nog niet goedgekeurd is. :)

Serieus, ik mis wel wat info. Wat ik me afvraag is of de er persberichten zijn uitgegaan, wat Colit/Hocomp er zelf over te zeggen hebben, etc. etc. Verder ben ik wel benieuwd of Funprice misschien noodleidend was en een tijdje in de etalage heeft gestaan. Wie was eigenlijk de vorige eigenaar?

Kortom: redactie doe je best en maak er eens een mooi artikel van. :)
Deze informatie kwam dinsdag al het internet op als een vertrouwelijk bericht... De KVK gegevens zijn alleen maar gebruikt als bewijs en om het bericht een beetje meer te laten lijken. Norrod of Funprice hebben beiden nog geen verdere informatie over de deal vrij gegeven.
Serieus, ik mis wel wat info. Wat ik me afvraag is of de er persberichten zijn uitgegaan, wat Colit/Hocomp er zelf over te zeggen hebben, etc. etc.
Niet iedere fusie of overname gaat gepaard met een hoop reclame en toestanden. Soms gebeurt het ook stilletjes, om de concurrenten niet (vroegtijdig) wakker te maken... Pas op het moment dat 1 van de twee bedrijven gaat verdwijnen (logo's en uitstraling van de andere zaak krijgt) willen ze daar nog wel eens een reclame-campagne tegenaan gooien...
Anoniem: 101641
@Jazzy4 februari 2005 12:26
ja het ging niet al te best met FunPrice.

De eigenaren waren gewoon twee mensen. Geen investeringsmaatschappij maar de kerels die het bedrijf zijn begonnen. (tenminste 2 van de 3).
Gaan ze de twee formules naast elkaar handhaven dan?
De naamsbekendheid is redelijk groot van beide zaken.

Dit is wel jammer, want ik geloof altijd dat zij naar elkaar keken en net een beetje extra concurreerden, qua prijsstelling.
Een fusie (of wat het ook moge wezen) kan ook voor lagere prijzen zorgen. Ze hebben tenslotte meer afzet en ze kunnen nu meer rechtstreekse importeuren hebben waar ze dan de beste uit kunnen kiezen.

Maar de prijzen blijven natuurlijk alleen laag als er nog concurrentie overblijft. Nou, genoeg hoor.
De prijzen in de computerhandel zijn al extreem laag. Ga er maar eens vanuit dat er met extreem lage marges gewerkt word. Dit is denk ik ook de grootste reden geweest dat FunPrice is overgenomen.

Als ik kijk naar de supermarkten die nu lopen te zeuren over hun prijzen dan is dat raar dat een speciale vereniging nu zegt dat de supermarkten de strijd niet zo met elkaar moeten aan gaan. Raar : want dit is al 5 a 8 jaar gaande in de computerwereld. Het zou eens goed zijn als daar meer prijsafspraken worden gemaakt. Op sommige dingen is de concurrentie zo hard dat er op een bedrag van 1000 euro maar 5 of 10 euro word verdiend.

Dus: mensen die denken dat er flink word verdiend in de computerhandel die hebben het denk ik verkeerd. In ieder geval niet in de particuliere markt.
Maar weet je wel hoeveel mensen er bij zo'n MediaMarkt kunnen werken?

Dat is zeker meer dan de 40 werknemers van die 5 kleine zaakjes samen.

Dus gaat de werkloosheid niet omhoog.
Gelukkig zijn prijsafspraken verboden.... (8>


Als een ondernemer niet kan concurreren op prijs zijn er natuurlijk altijd andere mogelijkheden om je te onderscheiden. En als je dat ook niet kunt... jammer dan voor die ondernemer.
en daardoor krijg je nog meer werklozen.

Duitsland is daarmee wel het voorbeeld van Europa.
1 Mediamarkt extra is gelijk 5 kleine kapot.
Dat gaat waarschijnlijk betekenen dat iig in Enschede één filiaal gaat overblijven. De omzet van twee winkels met het personeel van één winkel....
Of mensen gaan naar andere shops, bijv de Paradigit ofzo.. maarja het is afwachten, misschien laten ze ze allebei wel open.

Hier in mijn woonplaats zit een C1000 en een AH, wat dus beide van Ahold is.. :)
C1000 is van de concurent
En Ahold is grootaandeelhouder van die concurrent (Schuitema).

Dus "eigenaar" zijn van 2 aparte winkels (computerwinkels, supermarkten, wat dan ook) kan prima. Kijk bijvoorbeeld ook naar Van Leest/FRS (beide eigendom van FRS holding, en zitten vaak samen in winkelcentra), of Intertoys/Bart Smit (beide eigendom van Blokker, zitten ook vaak samen in winkelcentra) en noem maar op.

Ik denk dat de kans dus zeer groot is dat FunPrice naast NorroD als winkel blijft bestaan. Tenzij het management flink wil bezuinigen uiteraard ;)
Laten we hopen dat ze nu eindelijk de koffie-automaat gaan repareren in de Arnhem vestiging!!
;)
Kweniston, geloof mij maar dat Norrod op sommige producten een dikke marge heeft

Wij hebben vanuit ons bedrijf de zgn handelskorting (= norrod inkoopsprijs + X percentage) en bij veel producten schelt dit flink tov de norrod winkelprijs

Dat zal alleen maar beter worden nu dus ! ;)
dat hebben wij ook, maar denk ook aan dat ELKE student iets van 5% korting kan krijgen op elk product
En wat betekent dit voor de vestigingen van Funprice (of Norrod) in Groningen en Enschede?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee