Geheel lost van dit hele Jan Sloot verhaal, wat jij zegt is natuurlijk totale onzin.
Of denk je soms dat Alan Turing alvast MPEG compressie had uitgevonden?
Er worden constant nog nieuwe methodes gevonden die "meer met minder kunnen".
De "expert" (die bij een bedrijf werkt wat een stockticker maakt) die deze PDF gemaakt heeft, begint met de volgende quotes:
"Energie kan niet verloren gaan noch kan het uit het niets ontstaan."
Eerste wet van de thermodynamica"
en
"Een perpetuum mobile (Latijn: eeuwig bewegend) is een hypothetische
machine die in staat is om energie op te wekken uit niets.
De thermodynamica heeft al meer dan een eeuw geleden de
onmogelijkheid hiervan aangetoond. Patenten op een perpetuum
mobile worden niet verleend.
Gevolg van de eerste wet van de thermodynamica"
Wat ironisch dat in de moderne natuurkunde juist de eerste wet van de thermodynica op losse gronden staat in speciale relativiteit, waarvan men 100 jaar geleden zou hebben gezegd "wiskundig onmogelijk" etc. etc.
Ook zijn er meerdere patenten op "perpetuum
mobiles" verleend, maar dat zegt meer iets over het patenten systeem dan over of dit mogelijk is
Maar goed, hierna komt de verdere uitleg, over de theory of information. Wordt entropie gelijk gesteld aan energie.. maar vervolgens gebruikt de auteur steeds "complexiteit", een totaal onwiskundige term die met 2 voorgenoemde niks te maken heeft. Gevolgd door nog meer bla bla bla.. maar hoe "complex" een film dan zou zijn gaat ie niet op in.
Kortom, de auteur heeft op teh internet wat gelezen over compressie, halfslachtig geprobeert het aan elkaar te knopen, wat info over Sloot erbij, en er een of andere conclusie uitgefrommeld. Leuke poging, maar hou het maar bij je stock ticker in het vervolg.
En toch, diep verborgen in deze PDF zit de kern van de zaak. Sloot heeft nooit beweerd dat op de keycard ook maar iets stond wat gecomprimeerd is. Er is altijd sprake geweest van een "database" in de device waar je die keycard insteekt.
Maar de media pakte natuurlijk dat van die keycard eruit, waar waarschijnlijk een coderings sleutel ofzo opstond (vandaar ook de vaste lengte). Misschien was de codering revolutionair, misschien de de compressie van die database (8x lossless een film coderen met een snel algoritme zou zeker voor die tijd behoorlijk revolutionair zijn), misschien de opslag methode van die database.. misschien wel helemaal niks, en was het gewoon een praktische samenvoeging van die 3 elementen. Dat zullen we wel niet weten.
1 ding is duidelijk, Sloot heeft nooit gezegd dat ie "alle films ooit gemaakt op 1 CD" kan zetten, noch dat ie "de volgende Microsoft" zou worden. Bedank de media en het "SegWay" syndroom daar maar voor.