Reuters typeert de wereldwijde chipverkopen in november 2002 op basis van cijfers van de World Semiconductur Trade Statistics groep als 'licht teleurstellend'. De chipverkopen stegen afgelopen maand 1,3% ten opzichte van oktober, redelijk in lijn met de verwachtingen maar ver onder de gemiddelde groei van 2,7% sinds 1990 en 0,5% lager dan de groei een maand eerder. Traditioneel vertonen de verkopen juist een sterke toename in de aanloop naar december. In november was de absolute groei ten opzichte van 2001 19,6%, maar dit geeft een gekleurd beeld omdat de halfgeleiderindustrie een jaar geleden de grootste teruggang ooit doormaakte. De Verenigde Staten en Japan vertoonden nauwelijks groei; de rest van Azië presteerde gemiddeld. Positieve uitzondering vormden Europese chipverkopen die, door te drijven op chiptoepassingen in onder meer auto's en GSM's, sterk overeind bleven met een groei van 5,8%. Oorzaken voor de slechte resultaten in de VS zijn te vinden in de zwakke economie en banenmarkt en de dreiging van oorlog met Irak. Gezien indicaties dat ook in december tegenvallende resultaten zullen worden geboekt, zijn de verwachtingen voor het eerste kwartaal in de VS dan ook weinig hoopgevend. Veel analisten voorzien daarom geen herstel vóór de tweede helft van 2003:
"People are doubting we're going to have a huge Q1," Adam Parker, an analyst at Sanford Bernstein, said. "You need pricing power to get an upcycle in this business. And it's hard to imagine how you'll get that in the first quarter." Like most analysts, he expects the sector to pick up in the second half of 2003.
[...] In Europe, where the chip sector is focused on consumer electronics, cars, mobile phones and other categories which are not exposed to the depressed computer sector, monthly sales grew 5.8 percent to $2.60 billion, down slightly from 6.2 percent in October.