Sterke groei online verkopen in VS

Winkelen via internet In de eerste drie weken van november hebben Amerikaanse consumenten voor 4,5 miljard dollar uitgegeven aan aankopen op internet. Dit is 1 miljard dollar meer dan in de eerste drie weken van november vorig jaar. Een en ander blijkt uit een onderzoek van Goldman Sachs, Harris Interactive en Nielsen-Netratings. Ook uit Europa komen positieve berichten. Zo zal in Duitsland dit jaar 4,7 miljard euro worden uitgegeven aan online aankopen, tegen 4,3 miljard euro vorig jaar. In Groot-Brittannië zal de helft van de bedrijven dit jaar een aankoop via internet doen, een stijging van 52% ten opzichte van vorig jaar:

Door Matthijs Hakfoort

Nieuwsposter

04-12-2002 • 14:36

20

Submitter: Femme

Bron: Automatiseringsgids

Reacties (20)

20
20
18
4
0
0
Wijzig sortering
Ik denk dat dat hier ook steeds meer plaats gaat vinden. Het is zo lekker makkelijk om vanuit je luie stoel de spullen te bestellen.

Je moet natuurlijk wel opletten en niet met ongure sites e.d. in zee gaan. Maar zeg nou eerlijk je zou ook niet naar een ongure winkel gaan.

Ik heb al een heel systeem via internet besteld en m'n laptop komt bij een particulier vandaan. Ik heb nog nooit problemen ondervonden en als er wat met mijn spullen mis was heb ik het tot nu toe altijd nog terug kunnen sturen en binnen een week nieuwe spullen terug gehad.

Ik ben er dus erg tevreden over en denk dat het in Nederland ook een zonnige toekomst tegemoet kan zien.

Ook voor bedrijven is het interessant omdat men zo veel sneller hun aankopen kan doen!!

Interessant dus!!
En niet alleen winkels doen hier aan mee. Kijk naar Dell. Die hebben hun tussenleveranciers allemaal weggedaan en doen nu alles bijna via internet.

Er komen ook steeds meer bedrijven die van alles aanbieden op internet. Dit maakt het ook makkelijker prijsvergelijkingen te houden of samer te stellen (kijk pricewatch).

In deze e-business zie ik een grote toekomst. :)

edit:
Het is niet altijd te zien of het een ongure winkel/particulier is helaas. Voorbeelden hoef ik niet te noemen. Dat is wel 1 voordeel aan echt shoppen, je ziet waar je koopt, levert soms toch wat meer vertrouwen. Veel Nederlanders vinden het ook heel fijn iets vast te houden, tsja....de gemiddelde is redelijk gierig en wil zeker zijn van zijn zaak (zekerheid is verstandig :)
En niet alleen winkels doen hier aan mee. Kijk naar Dell. Die hebben hun tussenleveranciers allemaal weggedaan en doen nu alles bijna via internet.

Ik denk dat je met Dell wel een van de weinige bedrijven welke e-business en e-commerce goed gebruikt.

Bij Dell bijvoorbeeld: Wanneer je je computer besteld via internet is de eerste menselijke handeling het overdragen van de computer door de postbode. Kijk en dat is slim en daarom heeft Dell een goede vooruitzichten.

Voor E-business in het algemeen zie ik ook grote kansen maar niet voor alle bedrijven welke er nu al mee bezig zijn. Sommige bedrijven snappen niet dat het geld moet opleveren EN NIET meer geld moet kosten dan het oplevert. :? maarja dit even terzijde

Om even terug te komen op het onderwerp: Ik vind het niet vreemd dat er meer wordt besteed via internet. Er is steeds meer keuze en er zijn inmiddels een aantal bedrijven welke als goed bekent staan in de markt. Ze hebben dus al een imago gekregen. En wanneer je imago goed is als bedrijf dan kopen de mensen vanzelf steeds meer :)
Dell heeft de tussenleveranciers niet weggedaan. Die hebben ze gewoon nooit gehad! Van het begin af aan hebben ze dit concept gebruikt.

Grappig is dat Compaq van begin af aan precies het tegengestelde concept heeft gebruikt, en allebei zijn ze er erg groot mee geworden.
Bij een online winkel kun je minder snel zien of het "onguur" is. Bij een echte winkel krijg je meestal meteen in je handen wat je koopt, maar op internet is het een stuk makkelijker mensen voor de gek te houden.
Anoniem: 70030 4 december 2002 14:39
en dan nog zeggen dat het slecht gaat met de economie :+
Deze toename hoeft weinig te maken te hebben met een goede economie. Dat valt pas te zeggen als we de cijfers van de normale winkels zien.
Het zou heel goed kunnen zijn dat de consument de inkopen heeft verplaatst van buiten naar online. Wellicht doordat men niet meer over straat durft of het gemak van thuiswinkelen heeft ontdekt omdat er door het vele overwerken weinig tijd is om echt te winkelen.
Daarbij: zelfs dan kan de totale uitgaven minder zijn dan vorig jaar aan het van thuis en online winkelen gezamelijk.
tsja ik ben geen economisch wonder maar aangezien qua schulden US net een derde wereld land is(per individu dikke creditcard bills, etcetc...mega grote leningen..)..ik begrijp echt niet hoe dat maar allemaal door kan gaan daar...
Niet helemaal met je eens ... Het is waar dat de Amerikanen grote credit card bills hebben maar hun hele mind set tegenover schuld is anders dan die in Nederland. Het is niet te vergelijken....Vaak betalen ze hun bill af met einde jaars bonus die opzijn minst 3x to 6x zo groot is als in Nederland. Verder zijn de "bankruptcy" kosten veel lager.

Schulden zijn niet erg als de kosten voor het financieren van die schulden lager zijn dan de opbrengst van de investeringen waar je de schulden voor gebruikt. De rente in de US is op het laagste punt sinds een aantal jaren .... 5%!

Verder ben ik het met nitraM_Br eens, online shoppen is ongelooflijk makkelijk hier. Even naar de shop om het product te bekijken en dan via mysimon.com de laagste prijs vinden op het internet ... vaak 30% goedkoper. Nog nooit problemen gehad (ff afkloppen).
Dat gaat door totdat men geen vertrouwen meer heeft in de dollar/ amerikaanse economie.

Als dat gebeurt, zullen we de klap hier nog voelen.
Anoniem: 54709 4 december 2002 14:57
In de eerste drie weken van november hebben Amerikaanse consumenten voor 4,5 miljard dollar uitgegeven aan aankopen op internet
Er staat "In de eerste 3 weken....."

Maar goed, dit moet de consument dus vertrouwen geven en wellicht dat hier in Europa ook een toename zal zijn, maar of ook hier een toename van 52% zal zijn?? Hmmm..... moeilijk.

Zeker wij NL's willen een produkt in 3D zien....
Zijn wij niet van het soort volk van "kijkuh, kijkuh, niet kopuh" ?????? :Z
Je denkt wel kortzichtig. Nog nooit bij een supermarkt gekocht? Veel te onpersoonlijk. Daar koopt niemand. Bij de McDonnalds ook nooit geweest neem ik aan. Wie gaat er nu eten in zo'n tent met je handen? Dat zal nooit succesvol worden. Wat moet je met internet? Daarvan kom je in een isoloment, dat zou geen enkele Nederlander doen :z

We gaan allemaal via internet kopen, of je nu wil of niet. Als jij de enige bent die zich hiertegen verzet zullen ze dat niet echt merken in de omzet :P
Tuurlijk weet ik wel dat straks alles via het Inet gaat lopen. Ik zou bijna zeggen; Uiteraard!!!!

Maar wat ik bedoelde was meer het gros van de NL's die a. nog geen Inet hebben en b. geen verdusie hebben in de veiligheid van het Inet.
Hierbij kan ik mij ook heel goed voorstellen dat je een bepaald produkt eerst "fysiek" in je handen wilt hebben alvorens je tot aankoop overgaat.

Ik denk dat we hier in de Benelux (of Europa) eerst een hyper beveiligd (Kema keur enzo..) betaalsysteem hebben waar mensen echt het gevoel hebben dat er met je gegevens niets ergs gebeuren kan. Pas dan zal de "hype" concrete vormen aannemen.

Maaruh, McDonalds is voor kids, dus ik ga liever naar de Burger King....... En daar mag je ook niet eerst ff proeven van de Hamburger, voor je 'm koopt... :9
In landen als US en UK uis het ook veel handiger om online aankopen te doen. Het is hier (UK) niet zo als in NL dat je in elk plaatsje wel een computer winkel of twee hebt of anders wel ergens dichtbij. Waar ik zit moet ik zowieso al een half uur rijden voor ik bij een beetje zaak ben.

De service via internet aankopen is hier echt super, je hebt het de volgende dag, en je kan hier gewoon met je "pinpas" betalen op internet, je hebt geen creditcard nodig.

De meeste sites en winkels hebben hier ook allemaal een mogelijkheid tot online bestellen en thuis afleveren.
Wel positief om eindelijk weer eens iets te lezen over een stijging.
Echter, de amerikanen vinden hun economie blijkbaar niet zo belangrijk als oorlog voeren en worden daar dus miljarden ingepompt terwijl een groot deel van de amerikanen onder de armoede grens leeft maar dat wordt angstvallig verzwegen..
Ook op CNN gaat het altijd over de oorlog en het terrorisme maar nooit eens over hun eigen economie.
Natuurlijk is er geld nodig om het terrorisme te bestrijden maar cowboy Bush begint een beetje door te draaien
Misschien een idee voor een poll om te kijken hoeveel wij tweakers online besteden.
volgens mij is erpas nog zoiets geweest. ;)

edit:typo's
Ik merk de stijging ook, in de branche waaraan wij leveren (installatie techniek: centrale verwarming/sanitair) is zeer conservatief. Enkele voooruit strevende bedrijven werken er al jaren mee, sommige beginnen het te ontdekken (omdat er veel voordelen aanzitten zoals actuele voorraad = weten of je het morgen binnen krijgt) extra korting enz. En als er extra korting te halen is dan wil men wel. Ook voor de leverancier zitten er voordelen aan. De klant typ z'n eigen order in, dit is minder werk en het is altijd goed (risico is dus voor de klant).

Ook voor de handelsondernemingen is internet bijna onmisbaar, degene die niet via internet kan werken heeft een achterstand. Helaas heb ik er geen actuele cijfers van maar ik weer zeker dat dit aan te tonen is.
Anoniem: 52193 4 december 2002 20:48
Daar heb je weer een echte Hollander
Die verteld, }:O

Te veel betaalsystemen op internet'
Er zijn te veel verschillende betaalsystemen op internet. Het kopen via internet wordt daardoor ernstig belemmerd, aldus de brancheorganisatie Thuiswinkel.org in een manifest dat dinsdag bekend werd gemaakt.

Ze blijven hier in Holland altijd een excuus vinden
Waarom hier minder geld word uitgegeven

Maar in U.S.A zijn de afstanden groter om te winkelen en het internet maakt de afstanden kleiner
Wat ik trouwens niet begrijp is dat het "maar" 4.5 miljard dollar is... Alleen duitsland heeft al 4.7 miljard euro, dus als je daar engeland, frankrijk, spanje, benelux scandinavie bij opteld kom je op een bedrag veel groter dan de uitgaven in de vs. Dus ligt het nou aan mij of loopt de vs dus technologisch gezien achter?

edit:
moet leren lezen...
In de eerste drie weken van november hebben Amerikaanse consumenten voor 4,5 miljard dollar uitgegeven aan aankopen op internet.
dus de vergelijking hier is een beetje krom :'(, naja volgend jaar beter

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.