JBL presenteert open oortjes en zijn luidste speaker

Aan de vooravond van de IFA toont JBL in Berlijn zijn eerste open-ear earbuds, nieuwe draadloze speakers met retrodesign en een serie betaalbare koptelefoons met noisecanceling. De Harman-dochter introduceert ook zijn luidste feestspeaker.

De draadloze Soundgear Sense-oortjes, die vanaf vandaag te koop zijn voor 150 euro, hebben een open design met een haakje om de oorschelp en met luidsprekertjes die op het oor terechtkomen, maar de gehoorgang niet afsluiten. JBL maakt geen gebruik van botgeleiding, in tegenstelling tot de meeste van dit type oortjes. Volgens de fabrikant verbetert dit ontwerp de geluidskwaliteit, waarbij de vorm van de oortjes moet voorkomen dat het geluid naar buiten weglekt. Met de IP54-waterdichte oortjes wordt een losse nekband meegeleverd die op beide oortjes vastklikt. De earbuds zouden een accuduur van zes uur bieden en drie keer kunnen worden opgeladen met de meegeleverde case. De bediening verloopt via aanraking en je kunt de oortjes met twee apparaten gelijktijdig verbinden.

JBL Soundgear SenseJBL Soundgear Sense

JBL Authentics 200, 300 en 500

Onder de naam Authentics komt JBL met een serie draadloze speakers met een retrodesign, geïnspireerd op de JBL L100-luidspreker uit de jaren zeventig. De Authentics 200 is de kleinste in de serie, voorzien van twee tweeters, een luidspreker voor de middentonen en een passieve radiator voor de bas. De Authentics 300 heeft bovendien een handvat en een accu voor acht uur luisterplezier onderweg. De Authentics 500 heeft die weer niet, maar beschikt wel over meer luidsprekers voor een krachtiger geluid, plus Dolby Atmos-ondersteuning.

JBL Authentics-speakers
JBL Authentics-speakersJBL Authentics-speakersJBL Authentics-speakersJBL Authentics-speakers

Alle drie de speakers hebben wifi en bluetooth, kunnen zowel via Amazon Alexa als via de Google Assistent worden aangestuurd, hebben ondersteuning voor onder meer AirPlay, Spotify Connect en een ingebouwde Chromecast, en zijn geschikt voor de JBL One-app. De speakers kunnen bovendien aan elkaar worden gekoppeld. De Authentics 200, 300 en 500 liggen vanaf 15 september in de winkels voor respectievelijk 330, 430 en 630 euro.

JBL LIVE 770NC en 670NC

De JBL LIVE 770NC en 670NC, niet te verwarren met de TUNE 770NC en 670NC van eerder dit jaar, zijn JBL's nieuwe midrange-draadloze koptelefoons met actieve noisecanceling. De LIVE 770NC is een overearmodel; de LIVE 670NC wordt op het oor gedragen. Beide koptelefoons beschikken over 40mm-drivers en twee microfoons voor gesprekken en kunnen gelijktijdig met twee apparaten worden verbonden.

JBL Live 670NC en Live 770NCJBL Live 670NC en Live 770NCJBL Live 670NC en Live 770NCJBL Live 670NC en Live 770NC

De fabrikant belooft een accuduur van vijftig uur met bluetooth en ruisonderdrukking ingeschakeld. Het duo is vanaf donderdag te koop. De LIVE 770NC kost 180 euro en de LIVE 670NC gaat voor 130 euro over de toonbank.

JBL PartyBox Ultimate

JBL PartyBox UltimateOp de locatie in Berlijn waar JBL zijn nieuwe producten liet zien, overstemde een PartyBox Ultimate regelmatig eventjes het geroezemoes in de zaal, totdat een medewerker de volumeknop haastig terugdraaide. Volgens JBL is het de luidste feestspeaker die het merk tot op heden heeft uitgebracht. Twee tweeters, twee drivers voor de middentonen en twee subwoofers met een 9"-diameter brengen het geluid voort. Blijkt het volume toch nog ontoereikend, dan kunnen eventueel meer speakers draadloos aan elkaar worden gekoppeld via bluetooth en wifi.

Bij het afspelen van muziek produceren rgb-leds achter het rooster aan de voorzijde een lichtshow, net zoals bij JBL's eerdere feestspeakers. Via de knoppen aan de bovenzijde kun je een reeks ingebouwde geluidseffecten toevoegen aan de muziek. In gitaar- en microfooningangen voor karaoke is ook voorzien. De PartyBox Ultimate is vanaf vandaag beschikbaar voor 1500 euro.

Door Friso Weijers

Redacteur

31-08-2023 • 08:05

71

Reacties (71)

71
71
19
0
0
32
Wijzig sortering
De JBL Partybox is eerder een JBL Bouwbox geworden. Ik zie hem op steeds meer plekken verschijnen en de nodige arbeidsvitaminen door de speakers pompen. De gemiddelde DeWalt of Makita radio kan er simpelweg niet meer tegenop.
Bij mij op het strand bij Bataviahaven ook, gek wordt je er van.
Overal die jongeren die die partybox meenemen.
Ik noem ze ook wel Boombox henkies...

En het zijn niet 1 of 2 jongeren die ze meenemen, ik kan ze vaak niet eens op 2 handen tellen hoeveel ik er voorbij zie komen.....
Ik kan bijna niet geloven dat je dit als fabrikant wil maken. Als speaker op een bouwplaats zie ik nog wel iets van toegevoegde waarde, omdat de geluidsniveaus daar al hoog zijn en werkers daar waarschijnlijk al gebruik maken van gehoorbescherming. Maar in openbare ruimtes zal het product alleen maar overlast geven en ik zou me als fabrikant niet wagen om mijn merk aan overlast te linken.

Ik hoop dat gemeentes hier snel op inspringen en deze dingen in openbare ruimtes verbieden.
Hoeft toch niet zo specifiek verboden te worden? Het is sowieso al verboden om (onnodig) lawaai te maken in de openbare ruimte... dan heb je ook nog te maken met zaken als dat je ook niet zomaar auteursrechtelijk beschermd materiaal in de openbare ruimte mag afspelen zonder daar een vergunning voor te hebben en de Buma te betalen.

Oftewel genoeg waarmee het gehandhaafd zou kunnen worden... en dat is nou het hele probleem, het handhaven er van.
Anoniem: 1883242 @MicGlou31 augustus 2023 09:30
Inderdaad.

Heropleving van de ghetto blaster, lol
Wel opmerkelijk dat "de gemeente", "de politiek" en "de politie" tegenwoordig alles moeten oplossen ipv. normen/waarden en elkaar durven aanspreken of aanhoren!
Aanhoren is denk ik de grootste; men heeft weinig respect meer voor elkaar, als je ergens op aangesproken wordt heb je het risico een grote bek te krijgen. Of tenminste, dat is de angst, omdat er dus een aantal incidenten geweest zijn waarbij de persoon die iemand ergens op aansprak neergestoken werd.
Handhaving is inderdaad waar het aan ontbreekt. En een stukje opvoeding natuurlijk.
Nouja, het is in mijn voorbeeld niet een al te groot strand dus handhaven zou opzich makkelijk moeten kunnen, het is heel goed bereikbaar en netjes onderhouden en makkelijk te bewandelen.
Dus als je er een bord plaatst met verboden hard muziek etc etc en je handhaafd erop dat ze na 1 a 2 boetes ook wel zoiets hebben van: doe maar zachter of helemaal niet meer.

Maar het zijn overigens ook niet alleen die grote partyboxen hoor, ook de middel matige zijn niet op 1 hand te tellen.

Overal hoor je verschillende muzieken, je bent gewoon gedwongen om je oordopjes in te doen
Het probleem is niet de bereikbaarheid, maar de bereidwilligheid... en doorgaans komt handhaving/politie pas in actie als er heel veel over geklaagd wordt of misschien als ze toevallig in de buurt zijn als er een melding komt. Maar echt actief controleren etc... nee, zo werkt het helaas meestal niet.
Datzelfde zie je inderdaad met mistlamp gebruik. Het mag niet, maar het is blijkbaar niet een ding waarvoor mensen aangehouden worden.
Meeste mensen hebben toch ook al een premium muziek abbonnement als Spotify/YT/iTunes?
Het handhaven wordt een stuk makkelijker: in plaats van een discussie te hebben over "we hebben het volume teruggedraaid" of "hoeveel decibel was het dan", "was het gemeten met geijkte meetinstrumenten" is dit veel makkelijker: oh, je hebt een JBL lawaaidoos hier: boete.
Inwoners kunnen ook simpel een foto maken als er zo'n apparaat ergens gebruikt wordt en dit naar de gemeente doorspelen. Filmen voor geluidsniveau is altijd discutabel. Dan kan er gericht gecontroleerd worden als overlast gemeld wordt. Want stel dat ik kritisch ben en geluidsoverlast (onterecht) snel meldt, is dat niet fijn voor een gemeente en bij zo'n verbod is er minder ruimte voor interpretatie.
Oh nee! Niet Buma Stemra :+
Ik zie menig student ze door de stad slepen (wat gezien de grootte steeds moeilijker wordt, dat dan weer wel), dus ook voor buren of medebewoners is het vervelend, deze ontwikkeling. Lijkt me allemaal niet preventief te verbieden.

[Reactie gewijzigd door rubenkemp op 24 juli 2024 15:02]

... en dat is nou het hele probleem, het handhaven er van.
Yep... In Amsterdam rijden nog net geen vrachtwagens in de verkeerde richting over het fietspad ;) , maar alle andere ellende die je kunt verzinnen is 'de normaalste zaak van de wereld' geworden, uiteraard inclusief (en dan nu eindelijk on-topic) keiharde boomboxen overal in de openbare ruimte...
Dat is het helaas ja, rekening houden met elkaar is er vrijwel niet meer bij. Ik wil iets dus doe ik het. Dat een ander er niet op zit te wachten komt niet meer op in deze tijd.
Er zijn gewoon teveel mensen op een te kleine plek.
Precies met dat handhaven gaat het fout en ondergraaf je dus je eigen verhaal.
Straks zit elk strandje vol met die lawaaiboxen en is de lol voor een gewoon gezin ervanaf.
Er zijn al regels rondom overlast. We hoeven daarom niet producten te gaan verbieden die X decibel aan geluid produceren.

Zelfs een kleine JBL speaker, of in sommige situaties een telefoonspeakr kan al voor overlast zorgen. Dan zou je alle speakers en telefoons moeten gaan verbieden?
Er zijn al regels rondom overlast. We hoeven daarom niet producten te gaan verbieden die X decibel aan geluid produceren.
Daar ben ik het niet mee eens. Zo zijn er regels rondom geweldsdelicten, maar is er in Den Haag nu een verbod op het meenemen van messen (behalve in een verpakking).

Het is de vraag hoe waarschijnlijk en in welke mate er misbruik van functionaliteit van producten wordt gemaakt. Zo mag je in NL niet harder dan 130km/uur ('s nachts) op openbare wegen, en >90% van de verkochte auto's kan (flink) harder. Moet je die auto's dan verbieden of een begrenzer verplichten? Kan, maar in Duitsland mag je wél harder en op een circuit ook. En je ziet dat autofabrikanten topsnelheden steeds meer begrenzen.

En dat geldt hier ook denk ik: op zich is het product niet verboden, maar in de openbare ruimte zie ik geen toegevoegde waarde. Er zijn legio producten die afdoende presteren en dit (ook nog eens dure) product is vooral gemaakt om op hoog volume te spelen, wat gelijk staat aan overlast.
Het voordeel om dit (direct) al te verbieden in openbare ruimtes, is om te voorkomen dat individuen hier onnodig hun geld aan zouden uitgeven. Anders zou het misschien na een (half) jaar verboden worden en hebben mensen €1.500 uitgegeven, maar kunnen ze het product buiten niet meer gebruiken.
Dat een product tot overlast zorgt is niet een probleem van de fabrikant word vaak gedacht..
Ben benieuwd of de bedrijven die op zo'n bouwplaats personeel en materiaal inzetten ook keurig een licentie hebben voor de muziek uit al die speakers...
Net een YouTube-filmpje met specs bekeken en als ik het goed begrijp is deze 'Partybox Ultimate' een apparaat van bijna 40kg dat gevoed wordt via lichtnet (en dus geen accu heeft). Dit ding zal dus waarschijnlijk niet op het strand verschijnen.
Dat zeg je nu wel, maar ik was ook laatst bij de MediaMarkt en zag daar "powerbanks" van het formaat koelbox met een stekker waar gewoon 240v uitkomt.

Maar daarnaast, JBL en co hebben ook kleiner formaat speakers op batterij die ook over het strand kunnen schallen. Zelfs de kleinere zoals de Flip zullen al overlast veroorzaken.
Ik woon letterlijk 5 minuten fietsen van het strand.
Heb er behoorlijk wat dagen gezeten dat het lekker weer was.
Ik weet echt wel het verschil tussen een JBL Charge en zo een party box.

En jij haalt een partybox Ultimate aan.. .Maar bijvoorbeeld de PArty box 310 van JBL is maar 17 kilo....
Wie zegt dat het gelijk allemaal boxen zijn van 40 kilo ?
Daarnaast, die Partybox ultimate is 34 kilo en niet 40 kilo
dan heb ik een andere partybox ultimate gevonden eentje die wel op accu kan iedergeval.
Maar we hebben het over het algmeen die draagbare speakers.
Mijn ervaring/beleving wordt in twijfel getrokken alsof ik een lul verhaal opvoer terwijl er genoeg party boxen zijn die niet 40kilo wegen en welke rustig makkelijk op de schouder mee worden genoemn en die een behoorlijke decibel produceren en als je er vervolgens meerdere hebt op een relatief klein stuk grond is dat verdomd irritant

[Reactie gewijzigd door Jeroenzer op 24 juli 2024 15:02]

Je bedoelt waarschijnlijk een van de andere Partyboxen, ook van die grote lompe dingen die rechtop staan. Sommige modellen hebben inderdaad wel een interne accu. Verder met je eens dat je een ontzettende aso bent als je die troep meeneemt naar het strand of park waar ook andere mensen aan het chillen zijn.
De Partybox 310 (of de oude 300) zijn de luidste met interne accu. Ze hebben ook kleine wielen en uitschuifbare handgreep.
Ik haal het apparaat aan dat, volgens mij, in dit artikel besproken wordt. Ik trek verder niets in twijfel; vind het ook vervelende dingen.

EDIT;
Oh, en dit ding is wel 40 (39,5) kg. De oudere versie, waar het in dit artikel *niet* om gaat, is inderdaad lichter.

[Reactie gewijzigd door Phobophile op 24 juli 2024 15:02]

Diezelfde website heeft onder "Audio Specificaties" voor "Dynamisch frequentiebereik (Hz)" de waarde " 2400 MHz – 2483.5 MHz"
Of die speakers produceren geen hoorbaar geluid, of die website is niet zo nauwkeurig....
Hij streamed richting je bluetooth oordopjes hoop ik. Ideaal voor silent disco
Waar een wil is, is een weg.
Je hebt altijd nog flinke powerstations die 230v kunnen leveren.
Bijvoorbeeld zo'n EcoFlow Powerstation Delta, die heb je tot 3600Wh.
Niet praktisch, want dan loop je te slepen met 2 apparaten van 40 / 45KG per stuk.
Even een dieselgenerator erbij en hop, flammen met die bass
Overigens zit er ook een directe relatie tussen de kwaliteit van de muziek en de drang om iedereen jouw muziek op te dringen :+
Ah ja, vroeger liep men met grote cassette decks over straat. Dit zal je altijd houden.
Doet me denken aan de jaren 80, toen waren de boomboxen ook populair in België, iedereen bracht zijn boombox mee naar school.
Het liep zodanig de spuigaten uit, dat de directie ze begon af te nemen en stockeerde op het secretariaat en ze weer terug gaf als iedereen weer naar huis ging.
Dat vonden ouderen van toen ook vreselijk irritant. ;)
Jaa, en terecht toch ?
Ik ben zelf 35 jaar, vind mijzelf niet echt oud en ik vind een muziekje wel gezellig maar als jij ergens link Drum n Base hoort en rechts techno en zuid-oost van je deep house hoort en in in zuid-west hollandse hitjes hoort op volume max ben je er toch snel klaar mee toch, of je dan 20 bent of 35 bent, het is dan beide irritant en elkaar gaat het overtreffen qua volume , als je bij de box staat hoor je inderdaad niet meer het andere nee :+
Ik ben een jongen van 15 jaar oud en heb ook zo'n JBL partybox wel een kleiner formaat namelijk de 110 en er komt inderdaad flink wat geluid uit. Het feit dat u er zo negatief over praat vind ik erg jammer, want er zitten ook hele positieve punten aan deze ontwikkeling voor feestjes bijvoorbeeld. Ik snap uw irritatie, maar heeft u ook al gekeken vanuit hun perspectief (de mensen die het wel leuk vinden) die zijn namelijk erg tevreden en trots op dat ze zo'n speaker hebben en maken er dan ook graag gebruik van.
Als je met 100 man bent op een weiland met allemaal de zelfde muziek smaak, bijvoorbeeld een ilegale rave en je hebt zo een ding op een afgelegen locatie, zeg ik TOP!
Maar niet als je op een strand zit met honderden mensen met kleine kinderen met allerlei leeftijden van 2 t/m 80 jaar en je hebt 4a5 van die boxen loeiend staan in een omtrek van 100 meter....

Wat wil je nu daar me bereiken, dan ben je gewoon asociaal bezig en vind je het blijkbaar heeeeeeel belangrijk iedereen jou muziek op te dringen.
Over het algemeen populair bij het amateur voetbal. Zo'n ding in een kleedkamer - oef!

Op een drukke dag durf je bijna niet eens meer door de gang vanwege de vele boomboxes in de verschillende kleedkamers. Teams gaan kennelijk zelfs al vóór de voetbalwedstrijd met elkaar de strijd aan! |:(

We kennen de eerste, tweede en derde helft. Is dit dan de 0-de helft?

En als er nu kwaliteitsmuziek wordt gedraaid, maar eeh... neen. Troep, Zonder uitzondering. (geen mening - feit :-) ) Iedere debiel die wat 'vette beats' kan produceren in de trein op hun Apple telefoontje schreeuwt wat 'ik ben geweldig', 'bitches and hoes' en meer van dat spul door de autotune, bij voorkeur met accent die de norm lijkt te zijn voor dat genre en dat wordt gewoon de lucht in geslingerd. En dan maken we ons druk om CO2 en methaan... :+
Smaak is natuurlijk subjectief, en ik ben het er dan ook van harte mee eens. Vooral Autotune maakt van elke ongetalenteerde idioot een 13-in-een-dozijn zanger(es).
Zie het maar als een bron van waarschuwing: op deze manier is in ieder geval duidelijk waar je zeker niet bij hoeft te zijn, en de sirene klinkt al van ver.

[Reactie gewijzigd door Homer J.Simpson op 24 juli 2024 15:02]

Ik blijf me altijd verbazen over de jbl draadloze speakers. Enerzijds omdat de geluidskwaliteit veel beter is dan je van het formaat verwacht, anderzijds vanwege het volume.

Ik sport in een grote sportschool. Daar gebruiken ze voor hun lessen een middelgroot formaat Bluetooth speaker van jbl. Dat klinkt ook aan de andere kant van de sportschool zeer luid. Zeker genoeg voor een gemiddeld straatfeest. Deze is net iets groter dan een colafles. Ik kan me niet voorstellen wat je dan met deze nieuwe speaker, zo te zien formaatje rolkoffer, kunt bereiken.

Aan de ene kant heel erg knap. Aan de andere kant, waar heb je dat voor nodig? Kom je niet in de buurt van festival volumes op die manier? Is dat niet eerder voor de professionele markt?
Festival speakers moeten altijd boven het geluid van de bezoekers uit komen.
Het doel van een festival is dat mensen de muziek ervaren, en geen praat feest wordt. Daarom moeten de speakers harder gaan dan dat een menigte mensen zelf kan produceren.

Hoe meer mensen er zijn, hoe luider het moet gaan. Het moet zelfs boven schreeuwende mensen uit komen, en die kunnen zelf al behoorlijk oorverdovend hard schreeuwen: 120dB.

Op de bouw, sportschool, strand, daar heb je dat allemaal niet en kun je prima doen met 90dB. Genoeg om boven het geluid van het verkeer, stofzuigers en andere omgevingsgeluiden uit te komen. Daarom kunnen zulke kleine speakers al best prima klinken, in de juiste omstandigheden. Zo lang er maar geen grote groep mensen is die tegen elkaar willen schreeuwen.

(Om die reden staat het geluid in de bioscoop ook zo hard: om al het gegrabbel in popcorn bakken en chips zakken te verdoezelen)
Om die reden staat het geluid in de bioscoop ook zo hard
Dat is natuurlijk niet de hoofdreden. Geluid is (met name bij actiesènes) essentieel voor de beleving. Geluid is zelfs belangrijker dan beeld en heeft veel meer effect op je verbeeldingskracht en de beleving. Een geweerschot of explosie die klinkt als een pak melk dat op de grond valt, heeft niet hetzelfde effect als de druk daadwerkelijk op je borst voelen.
Bij indoor festivals mogen we niet hoger dan 100db. Die word ook gemeten en grondig nagezien.
Nu een perongeluk een paar decibel hoger is niet direct strafbaar maar +120db is zeker teveel en onnodig!
Festival volumes bij verre niet, je haalt wel afstand maar op festivals voel je dingen die je verre nooit gaat voelen met de meeste thuis speakers. Met vrienden heb ik wel een aardig thuis speakertje gebouwd en voor de paar meter die dat ding moet halen lijkt het wel is een festival. Maar vergeet niet dat ze festivals op meerdere km's afstand nog horen.
Heel simpel, bij zo'n een denk een JBL Xtreme die je bedoelt word het geluid naar mate je het harder zet minder mooi. De bass valt weg en de hoge tonen worden scheller. Dat is bij een JBL partybox niet het geval en dat geluid vind ik over het algemeen al mooier.
De luidste speakers van JBL blazen de luidste partyspeakers van JBL helemaal weg. Denk dat je ze zelfs niet meer hoort tegenover het echte geweld.
Inderdaad, als je de line array speakers van JBL bekijkt, bijvoorbeeld de VTX A12, dan hoor je de party speakers niet meer. Die vallen helemaal in het niet.
De Authentics 300 heeft bovendien een handvat en een accu voor acht uur draadloos luisterplezier. De Authentics 500 heeft die weer niet, maar beschikt wel over meer luidsprekers voor een krachtiger geluid, plus Dolby Atmos-ondersteuning.
Kijkende naar die Authentics 500 kan ik me heel goed voorstellen dat daar geen handvat op zit. JBL bespaart je een hernia

Verder vind ik het design in ieder geval ontzettend gaaf. Ben erg blij met mijn JBL Charge 3/4. Klinkt natuurlijk niet zo mooi als een setje goede boekenplank speakers, maar dat hoeft ook niet. Deze authentics kunnen leuk als tafel radio dienen. Ik vind het jammer dat er geen FM, DAB of Internet Radiootje op zit, maar misschien ben ik gewoon ouderwets...

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 24 juli 2024 15:02]

Teufel heeft een mooi model met DAB (boomster)
De Sense oortjes met haakje zijn ideaal, DACHT ik.
Botgeleiding is niet wat ik zoek.
Kunnen ze niet wat meer draadloze oortjes met haakjes maken EN in-ear EN nc?
De keuze is nu zeer beperkt. Of op amazon voor 4 tientjes of bij de grote merken maar dan weer zonder NC
Deze zijn zonder botgeleiding, gewoon on-ear stijl maar dan inc haakjes en met een optionele nekband dus ook te combineren met fietshelm bijvoorbeeld. In tegenstelling tot alle on-ear hoofdtelefoons tegenwoordig die over je hoofd heen moeten...
Maar geen in-ear
Ja true, in-ear met NC én haakjes om je oren idd nog niet gespot.
De endurance peak 3 komt in de buurt. Geen NC, maar wel in ear met haakjes.

Geen NC omdat het in de basis sport oordopjes zijn, zodat je wel nog iets van je omgeving mee krijgt.

https://www.jbl.nl/sport-...ent&cgid=sport-headphones
Vind die authentics er wel tof uit ziet. Als ze nou Wifi hadden ondersteund had ik t wel willen overwegen. Had een leuk alternatief op een Sonos speaker geweest.
Alle drie de speakers hebben wifi en bluetooth
Luidste luidsprekers :o
JBL: Just Bloody Loud :)
Ik denk dat het tijd wordt dat fabrikanten hun verantwoordelijkheid pakken en niet meedoen aan de wedloop "Wie heeft de hardste (speaker)?". Dit soort meeneem accu speakers creëert nl. vaak overlast voor anderen op recreatieve plekken omdat de gebruiker uit eigenbelang de ander vergeet/negeert.
Dat probleem ligt niet aan de fabrikant van deze dingen maar aan het gedrag van sommige mensen. Het helpt om het juiste probleem te benoemen zodat je het kunt oplossen, dat afschuiven van verantwoordelijkheden zorgt er alleen maar voor dat deze groep zich asociaal blijft gedragen. Net zoiets als het aanspreken van de McDonald's dat hun parking vol zooi ligt terwijl er genoeg vuilnisbakken staan etc.

Er is zeker wel een markt voor dit soort meeneem accu luidsprekers. Tuinfeestje op het platteland waar de buren er geen last van hebben, een grotere groep die een legale barbecue in het park houdt, verkoper van X of Y op een braderie of andere plekken waar een stroomvoorziening niet direct voorhanden is. Omdat sommigen er niet mee om kunnen gaan is een slechte reden om de fabrikant op een verantwoordelijkheid te wijzen, je dient overlast gewoon te handhaven en daar ligt een veel groter probleem.
Mijn buren aan de overkant van het meer denken waarschijnlijk ook op "het platteland" te wonen. Is een agrarisch bedrijf en hebben regelmatig feestjes tot diep in de nacht. Het geluid draagt veel te ver en de hele wijk aan deze zijde kan mee"genieten".

Ook een tuinfeestje hoeft niet zo hard en na 22.00 kun je lekker naar binnen gaan. Dat gebrul en gelal in de tuin is mijns inziens echt nergens voor nodig.

Handhaving heeft het regelmatig te druk om erop af te gaan. M.a.w
We gaan gewoon lekker door en de aso regeert.
Die authentic speakers zien er wel gaaf uit! Doen mij wat denken aan de Bluetooth speakers van marshall.
Welke zouden er 'beter ' geluid produceren?
Deed mij ook aan de Marshalls denken.

Eindelijk nu op de JBLs ook Treble en Bass knoppen op de speaker zelf. Dat is echt een enorme meerwaarde.

Wil die middelste variant wel, maar is wel stevig aan de prijs..
Van de Patrybox hoor je niets van.
Op de JBL site staat er het volgende:

Audio Specificaties
Dynamisch frequentiebereik (Hz) 2400 MHz – 2483.5 MHz
Is natuurlijk een foutje. 2400 MHz – 2483.5 MHz is Bluetooth-frequentie.

De correcte gegevens uit de pdf (Documenten en downloads, specificatieblad):
Frequency response: 30Hz-20KHz (-6dB)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.