Starship Troopers-rts van Belgische studio verschijnt donderdag

Uitgever Slitherine brengt donderdag 16 juni Starship Troopers: Terran Command uit op Steam. De real-time strategiegame is gemaakt door de Belgische studio The Aristocrats en gebaseerd op de Starship Troopers-film uit 1997. Het spel kost 25 euro.

Starship Troopers - Terran Command is een real-time strategiespel waarin spelers met de Mobile Infantry de planeet Kwalasha moeten verdedigen tegen hordes enorme insecten. De makers beloven een singleplayercampagne met een aansprekend verhaal, unieke missies en personages uit het Starship Troopers-universum. De game bevat tientallen verschillende eenheden, met ieder eigen mogelijkheden. De landschappen hebben hoogte en diepte, wat tactische gameplay mogelijk moet maken.

Op Twitter geeft uitgever Slitherine details over de totstandkoming van het spel. Ruim vijf jaar geleden pitchte de Belgische studio The Aristocrats het idee en rond die tijd vonden de eerste gesprekken met Sony Pictures plaats over een licentie om een Starship Troopers-game te maken.

Het doel van de makers is om met het spel 'de essentie van de Starship Troopers-film en het universum' na te bootsen. Die film uit 1997, geregisseerd door Nederlander Paul Verhoeven, was gebaseerd op een gelijknamig boek van schrijver Robert A. Heinlein.

Eind 2019 werd het spel voor het eerst aangekondigd. Het plan was toen dat de game in 2020 uit zou komen, maar het team ging terug naar de tekentafel en besloot langer aan het spel te werken om de hoge verwachtingen waar te maken. De game is ruim 333.000 keer op de wenslijst van Steam-gebruikers gezet. Dat gebeurde niet eerder bij games van Slitherine.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

14-06-2022 • 11:30

65 Linkedin

Reacties (65)

65
65
59
1
0
4
Wijzig sortering
Hopen dat het goed draait en speelt op de steamdeck en dit is de perfecte game voor onderweg en op vakantie!

edit: de eerste responses op ProtonDB zien er positief uit.. nu kijken hoe dit speelt met controller

[Reactie gewijzigd door ourplayground op 14 juni 2022 11:54]

Over RTS gesproken op de Steam Deck. De Red Alert remaster is anders prima te spelen op de Steam Deck met de C&C Remastered - Simple community controller profile van Typhoon. Het muizen werkt prima met de pads of stocks en je kunt zelfs groeperen. Ik was verbaasd hoe goed het werkte!

Deze Starship Troopers lijkt mij ook leuk.
Ik kan bevestigen dat die wel “uitdagend” is op de hogere moeilijkheidsgraad. Maar full base building zit er jammer genoeg niet in.

Aangezien ik geen NDA meer heb nu die uit is: onderstaande is al getest, dus voor de deck eigenaars:

Ik vind hem persoonlijk vermakelijk en voor geld €20-25 zeker de moeite waard om op te pikken. Vanuit onze discord weinig tot geen issues meer gehad op gebied van speelbaarheid anders gebruik zeker de feedback button. Devs lezen echt elke vorm van feedback.

@ourplayground

Deze werkt prima op SteamDeck. Je moet alleen wat codes erin gooien…

In de launcher option in DeckOS:
WINE_DO_NOT_CREATE_DXGI_DEVICE_MANAGER=1 %command%

Dit bovenstaande is voor in-game video’s

Switch naar SteamOS en daar zoek je naar de Launcher.exe.config > edit rule 76 false > true. Dit sluit de launcher die geeft een zwart scherm.

Lettertype is nog niet helemaal lekker in game, maar ik heb nog niet echt veel tijd in de deck uren kunnen stoppen :Y)

Happy gaming (ervanuitgaande dat je een deck hebt)
Verdorie, weer zo'n half base build ding als halo wars, iron harvest, coh. je kunt iets bouwen, maar het allemaal al bepaald waar en zeer beperkt wat. Ik wacht al jaren op een next gen rts waar je gewoon fatsoenlijk kunt basebuilden als sc2, red alert, lotr bfme2, aoe etc. die ook leuk zijn om te spelen. Ik had gehoopt dat aoe4 dat zou zijn maar die is het ook niet voor me. Starship troopers setting is heel tof maar denk dat dit hem ook niet wordt voor mij. Dan maar wachten op frost giants met stormgate.
They are billions is leuk!
ha daar heb je me! die is inderdaad wel leuk!
Ja hilarisch ik heb er al +300 uur in zitten. En ik ben net begonnen aan een 800% compaign. Sodeknetter dat is moeilijk!
Je kunt evt ook kijken naar The Riftbreaker. Het is niet zozeer een RTS (je bestuurt je eigen robot die je kunt upgraden) maar heeft een uitgebreider basebuilding principe, zonder dat het meteen een soort Factorio wordt.
Erg leuke game!
Ik was ook precies op zoek naar een RTS met goede base building elementen, resource gathering en waves. The Riftbreaker heeft het allemaal.
Verdorie, weer zo'n half base build ding als halo wars, iron harvest, coh. je kunt iets bouwen, maar het allemaal al bepaald waar en zeer beperkt wat. Ik wacht al jaren op een next gen rts waar je gewoon fatsoenlijk kunt basebuilden als sc2, red alert, lotr bfme2, aoe etc. die ook leuk zijn om te spelen. Ik had gehoopt dat aoe4 dat zou zijn maar die is het ook niet voor me. Starship troopers setting is heel tof maar denk dat dit hem ook niet wordt voor mij. Dan maar wachten op frost giants met stormgate.
, dat zou echt goed passen bij Startship Troopers als je ook walls, gates en bunkers etc zou kunnen bouwen.
Check voor proper base building deze maar eens: www beyondallreason.info.

Zit ook een alien horde mode in, alleen dan met flink hogere aantallen als ik de huidige beelden van Starship Troopers Terran Command bekijk.

[Reactie gewijzigd door IceXuick op 15 juni 2022 12:31]

Dit ziet er potverdorie interessant uit, bedankt voor de link!
Planetary annihilation ; titans vond ik wel chill. Is inmiddels ook alweer 7 jaar oud.

Edit; Ashes of the Singularity

[Reactie gewijzigd door morrowyn op 16 juni 2022 00:07]

Ik kon maar niet wennen aan Planetary Annihilation en overzicht op één planeet, laat staan op meerdere. En daarnaast zat je meer naar icoontjes te kijken dan naar de (overigens vette) artwork en models.

Ashes heb ik geprobeerd maar is echt niet wat voor mij.

Wel leuk: Een hele goeie community AI developer van Ashes zit nu in ons team dat Beyond All Reason (BAR) maakt.
Ah, eindelijk weer eens een RTS spel waarin je de bad guy mag spelen. :)

The only good bug is a dead bug!

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 14 juni 2022 11:55]

Ik ben heel erg benieuwd wat ze met het kritische geluid uit de boeken en de film gaan doen. In de boeken waren de troepen echt wapens van massa vernietiging die met een of twee een hele stad met de grond gelijk maakten. De films werd het wat meer op gelijke voet geplaatst, maar de reclame filmpjes over het in dienst gaan zijn goud en hebben nog wat van de kritiek van het boek behouden.
In de boeken waren de troepen echt wapens van massa vernietiging die met een of twee een hele stad met de grond gelijk maakten. De films werd het wat meer op gelijke voet geplaatst,
Een goed punt daarover. Het doel was nooit om de bugs te verslaan, maar om de huidige regering en machtsstructuren op Aarde in stand te houden d.m.v. angst voor de oorlog(sbedreiging). Geen bugs (nuke 'em all), geen gezamenlijke vijand.

Tenminste, dat is een stukje speculatie als je enkel de film bekijkt. De film gaat hier nooit echt op in. Het zou uiteraard een stuk minder vermakelijk zijn als als kijker wanneer onbekende planeten enkel vanuit de ruimte genuked worden. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 14 juni 2022 12:09]

In het boek zijn de marines gewoon veel gaver. Met power-armored, jump jets, mini nukes, een standaard infanterie soldaat is bijna een one-man army. Plus er zijn meer rassen in de boeken. Niet alleen maar de bugs.

Maar misschien is het boek materiaal beter voor een FPS.
er is een animated series waar dit allemaal wel in voorkomt, niet hoogstaand, maar wel leuk als je Starship Troopers leuk vindt :)

het stond een tijdje terug nog op YouTube;

https://www.imdb.com/title/tt0190198/
https://www.imdb.com/title/tt0161032/ deze anime uit 1988 komt nog dichter in de buurt van het boek
cool! kende dit nog niet :)
Jammer dat de stekker eruit is getrokken voordat het verhaal is afgerond :'(
Alleen is het boek... niet zo spannend; het merendeel van het boek is een politiek essay van de schrijver, dat erop neerkomt dat mensen alleen mogen stemmen als ze hun jaren in het leger gehad hebben.

De space marines en gevechten tegen de aliens zijn behoorlijk naar de zijlijn geduwd, itt de film.
De film impliceert wel dat Buenos Aires een inside job was, al heeft geen van de karakters dit door en wordt er dus geen aandacht aan gegeven.

[Reactie gewijzigd door ErikT738 op 14 juni 2022 13:21]

Dat was het sowieso
. De tijd dat het zou kosten om een meteor met die snelheid zo ver te sturen zou niet werken in de timeframe.
De nukes zijn misschien gebugged.

Doe mij maar Spaceballs. Voor fantasy heb je al zoiets: WoW.
Ah, eindelijk weer eens een RTS spel waarin je de bad guy mag spelen. :)

The only good bug is a dead bug!
, ik zou graag met de bugs willen spelen, lekker rushen & swarmen :Y)
Hier droomde ik als kind van. Heel veel starship troopers maps en mods gespeeld met Starcraft: Brood war. :)
https://www.youtube.com/watch?v=xxcQXGW3qC0&t=8881s dit was anders ook erg tof! Starship Troopers Terran Ascendancy
Hopelijk is deze nieuwe net zo vermakelijk, want de klassieker was echt heel leuk!
Would you like to know more?
I would like to know more...
Het verschijnt zeer binnenkort in plaats van "ergens in 2023" en lijkt menigeen een leuk spel.

Een verademing na alle "verschijnt in 2023"-meuk van de laatste tijd, alhoewel dat wel betekent dat 2023 een interessant jaar wordt. :D
Maar als je met een werpmes in je hand aan de muur gepind zit, wordt spelen wel lastig :-(
I'm doing my part!
Ach, leuk, maar euhm... hoe gaan ze die over the top setting in dit spel verwerken? Dat heerlijk maatschappijkritisch nationalisme, dat overdreven blanke heldendom, de oeroude rolpatronen. Ik ben benieuwd! Heeft iemand trouwens de andere films ook gekeken? Dat kan alleen in gepaste dronkenschap.

(edit: typo)

[Reactie gewijzigd door Wouterie op 14 juni 2022 14:36]

Misschien in cutscenes/story mode erbij. Ja of.. gewoon helemaal niet. Ik denk dat laatste, want dit is volgens mij echt moeilijker om goed te doen dan je denkt. De toon van Verhoeven in Troopers en ook Robocop is echt spot on, maarja.. neem dan C&C... kill me now.

Maar ook zonder kan de game wel fun zijn. De ST Starcraft 1 mod vond ik ongelooflijk vet. Maar dat was in principe gewoon een defender met SC mechanics van 1 ST scene. Zerg past in de basis natuurlijk goed bij de bugs uit Troopers.
Maar dan heb je dus in de basis de mechanics van imo de beste RTS aller tijden en maar 1 level. Dit is een volledige game. Eigenlijk een droom. Maar tegelijkertijd... Ben er niet echt kapot van. Het oogt zo traag. En het hele 'zwermras', het onvermijdelijke en de kracht van de bugs voel ik niet heel erg.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 15 juni 2022 09:24]

Wat was er mis met C&C ?
Genoeg :P Maar het ging over de toon in die afschuwelijke cutscenes van C&C. Je weet wel, waar ze die mafkees van Lost voor hadden geregeld in Tiberian Sun? Als ik het me goed herinner.
Anyway, van die scenes die 0,niks meer met "moet je niet te serieus nemen" te maken heeft, maar gewoon ronduit slecht is. En dat doet Verhoen met Troopers en Robocop een stuk beter, al weet ik niet over je dat in zon RTS ook over kunt brengen.

Verder heb ik Dune 2 en C&C vroeger kapot gespeeld hoor. Alleen toen Starcraft er was kon ik echt niet meer terug naar die ouderwetse setup.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 15 juni 2022 09:33]

Mwah ik kon ze altijd wel waarderen. Lekker B-movie niveau. Micheal Ironside van Starship Troopers zat zelfs in C&C3.
Ja en dat is ook een prima acteur, maar die lost het niet volledig op XD hahaha.
Dit kun je ook echt geen B-tier noemen joh. Die eerste Mortal Kombat movie haalt dat wellicht net. Maar MK Annihilation komt daar al niet in de buurt. Ergens in de rommelbak vind je die C&C dingen.
Daar moet ik wel bij zeggen dat die CG scenes van de units zelf prima was. Zoals ook Blizzard dat deed.

Soms is iets zo slecht dat het leuk is... Maar wat er letterlijk op het scherm gebeurd in die C&C scenes is... best wel frkn boring. Verhoeven zoekt heel bewust een bijna ridicule invalshoek met bijv die reclames in Robocop.

Maar goed, genoeg over gezegd. Het ging mij enkel om de plek waar die Paul Verhoeven toon in kwijt kunt in een RTS. En ik denk dat in between cutscenes wel zouden kunnen.
Hmm.. zou niet erg vinden als er een remaster/remake van die FPS versie van Starship Troopers kwam, weet nog dat ik me daar kostelijk mee vermaakt had.
Zou wel heel cool zijn, ik ben hem toevallig weer aan spelen
Kan me nog herinneren dat die zelfs met unlimited ammo cheat nog pittig was, haha. Aangezien ik nu voornamelijk alleen nog maar VR games speel zou het helemaal vet zijn om die in VR te kunnen spelen.
Ja inderdaad, ik kan me die cheat nog wel herinneren, ben hem echter nu volledig aan het spelen zonder cheats, ik denk namelijk dat de cheat het spel om zeep hielp
Als betatester kan ik zeggen dat het niet totaal de Terran Ascendancy vibe overneemt maar ik ga em voor die prijs zeker wel aanschaffen!!

Terran Ascendancy trouwens, beste RTS die ik ooit gespeeld heb op gebied van AI en mix mrt scripted events en mogelijkheden.

Come on you apes!
Same hier, ook als betatester, toch maar even opgepikt. ;)

Vond persoonlijk Terran Ascendancy beter, maar dat ligt ook vooral aan de gekozen verhaallijn. Speelt in mijn ogen in ieder geval prima weg.

[Reactie gewijzigd door TIGER1125 op 14 juni 2022 19:52]

Ook gewoon met permadeath voor je troopers en dergelijke.

Ieder jaar een replay met alleen maar captroopers, 0 marauder suits behalve in dat ene level met de traitors want ja daar moet je gewoon die drop doen om niet aan flarde geschoten te worden!
I'm doing my part !
I'm doing my part too. LOL
"Manage a fleet of dropships, expand your base infrastructure and capture strategic positions to strengthen your forces and unlock new weaponry"
Ik vraag mij af of dit betekend of je ook gebouwen kan bouwen zoals in Starcraft.
Nee , enkel bij outposts kan je 1 of 2 expansion slots kiezen (voor bijvoorbeeld Rocket troopers) , Base building is beperkt tot het neerzetten van 3 verschillende turrets.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee