Wreckfest krijgt betaalde PS5-upgrade en Xbox Series-versie volgt later - update

THQ Nordic gaat Wreckfest uitbrengen voor de PlayStation 5. Het spel komt uit op 1 juni en bezitters van de PS4-versie kunnen voor 10 euro upgraden naar de next-genversie. De game krijgt later dit jaar een upgrade voor de Xbox Series X en S.

De PlayStation 5-versie van Wreckfest draait in 4k-resolutie met 60fps, heeft verbeterde grafische effecten en ondersteunt tot 24 spelers in de multiplayermodus. Ook krijgt de game ondersteuning voor haptische effecten van Sony's DualSense-controller.

Volgens uitgever THQ Nordic heeft de PS5-versie verbeterde schaduwen en verlichting, dynamische modder op voertuigen, textures met een hogere resolutie en meer begroeiing in de omgeving. Ook zijn godrays toegevoegd en worden remsporen met nieuwe effecten weergegeven. Ook biedt de PS5-versie veel snellere laadtijden.

De PS5-versie van Wreckfest kost 40 euro, maar wie de game op de PS4 al bezit, kan een upgrade kopen voor 10 euro. De game is ook al beschikbaar op Xbox-consoles en onderdeel van het Game Pass-abonnement, maar er is geen upgrade voor de Series X en S, bevestigt ontwikkelaar Bugbear Entertainment. Recent kreeg de Xbox-versie wel een gratis update waardoor het spel op de Series X op 60fps draait in plaats van 30fps, maar andere verbeteringen kreeg het spel niet. THQ Nordic meldt op Twitter dat de Xbox Series X en S een soortgelijke upgrade kunnen verwachten, maar noemt geen details of concrete releasedatum.

Wreckfest kwam in 2019 officieel uit op Steam, nadat het spel sinds 2014 al beschikbaar was via Early Access. Aanvankelijk stond het spel bekend onder de naam Next Car Game. Wreckfast is een demolition derby-games waarin spelers het in auto's tegen elkaar opnemen in verschillende spelvormen. De Finse ontwikkelaar Bugbear Entertainment is ook bekend van FlatOut 1 en 2 en FlatOut: Ultimate Carnage.

Update, 20:32: THQ Nordic laat op Twitter weten dat de game later dit jaar een soortgelijke upgrade krijgt voor de Xbox Series X- en S-consoles. Aanvankelijk meldde de studio alleen dat er een PS5-upgrade aankomt. Dit is toegevoegd aan het artikel.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

29-03-2021 • 16:10

43 Linkedin

Reacties (43)

Wijzig sortering
Net via Twitter dat de Xbox Series S/X ook een nieuwe versie krijgt, maar die komt later dit jaar:
https://twitter.com/THQNordic/status/1376586264485433354

@THQNordic
Xbox Series S and X will receive a similar, native version later this year!
Ik heb het artikel geüpdatet, bedankt :)
Ik kan mij vergissen, maar op de xbox series X is wreckfest al geupdate naar 60fps, met autoHDR en DolbyVision ondersteuning. Dat is allemaal gratis naar de xbox gekomen en daarnaast zit hij nu in de gamepass.
Dus ik ben blij voor de ps5 gebruikers dat ze een upgrade krijgen (ookal is het tegen betaling), maar ik ben ook al zeer tevreden op de xbox :) Zal die hogere resolutie en wat extra modder niet direct missen denk ik.

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 29 maart 2021 16:15]

In het artikel staat dat er een update is geweest, maar geen upgrade. Het verschil is mij even onduidelijk, aangezien de update wel upgrades bevat. :?
Volgens uitgever THQ Nordic heeft de PS5-versie verbeterde schaduwen en verlichting, dynamische modder op voertuigen, textures met een hogere resolutie en meer begroeiing in de omgeving. Ook zijn godrays toegevoegd en worden remsporen met nieuwe effecten weergegeven.
Deze verbeteringen zitten dus niet in de Xbox (Series X)-versie, die heeft enkel een update gekregen waardoor de game nu in 4k60 draait in plaats van 4k30.

[Reactie gewijzigd door Xtuv op 29 maart 2021 16:21]

Dat en je hebt 16 ipv 24 spelers online. Imo de grootste verandering want dat merk je wel :P

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 29 maart 2021 17:21]

Dual sense implementatie ga je ook wel merken.

En natuurlijk fijn voor de PS5 spelers dat ze 4k 60fps op de hogere instellingen draaien. Vooral de hogere resolutie textures ga je denk ik wel zien als je op 4k speelt.

[Reactie gewijzigd door Palindrome op 29 maart 2021 19:32]

Die heeft een update gekregen om inderdaad te draaien ik 4k 60fps. Maar ook naar HDR via AutoHDR (wat ook per game wordt bekeken). Daarnaast is de frameboost en hdr ook uit te schakelen als je het niet wil hebben en is de HDR ook al beschikbaar in DV (al is dat nog niet dynamisch, maar ik vermoed dat Microsoft daar ook nog wel mee bezig is om dat in AutoHDR te stoppen).

De vraag is of je bij deze game meer begroeien, met extra hoge textures gaat merken. Ik denk dat je de 60fps eerder opmerkt dan de hogere resolutie textures en nieuwe effecten in remsporen in dit spel.
Maar zoals ik al zei, ik ben blij dat de ps5 spelers dat er extra bij krijgen bovenop de 60fps. Zij moeten er immers voor betalen.
DolbyVision ondersteuning
Dolby Vision op de XSX is gewoon het HDR10 beeld in een DV container met statische metadata. Het zorgt dat je TV het DV logootje weergeeft maar verder voegt het niks toe. Puur bedrog eigelijk.
Nee, zou het geen bedrog noemen. DV komt nu binnen via AutoHDR. Deze functie is eerst ontwikkeld om HDR10 toe te voegen aan games die het normaal niet hadden. Deze wordt nu ook geschikt gemaakt voor DV. Dus nu ondersteunt het zowel HDR10 als DV in games.
Dat Microsoft DV nu eerst beschikbaar maakt in AutoHDR modus en statisch houdt, doet geen afbreuk dat het nog steeds DV is (sommige films hebben ook een DV stream die statisch is, dan blijft het nog steeds DV). Zal mij niet verbazen als de DV functie van AutoHDR later in de beta stadium ook dynamisch wordt.

Ik vind het in ieder geval beter om een DV stream erin te doen die statisch is, dan helemaal niets. Of een SDR beeld in een HDR container te stoppen, waardoor je TV het SDR beeld niet meer goed weergeeft ;)

Ben in ieder geval blij voor de PS5 gamers dat ze in ieder geval nu ook 60fps gaan krijgen, ook al is dat tegen betaling.
Is Dolby Vision ondersteuning niet vanuit AutoHDR en dus geen Dolby Vision vanuit de game zelf?
Nog wel, de 60fps is ook hoofdzakelijk aan te merken op de manier van backwards compatibility opwaarderen wat de xbox al doet.
Daarnaast is DV net in beta bij Microsoft en verwacht ik eigenlijk dat MS de AutoHDR wel uitbreidt met dynamische DV. DV is immers ook niet bij elke game met AutoHDR geactiveerd.
Maar geen 24 spelers in de multiplayermodus, en dat mis ik toch wel. Sommige maps zijn duidelijk bedoelt voor meer spelers.
De PS5-versie van Wreckfest kost 40 euro, maar wie de game op de PS4 al bezit, kan een upgrade kopen voor 10 euro.
Is dit met of zonder een licentie check op het PS4 schijfje? Begrijp dat er extra werk in zit maar het voelt een beetje alsof je extra moet betalen om de settings op "ultra" te zetten.
Vroeger, in de tijd van NES en SNES, moest je, als je het spel voor de NES had gekocht, het hele spel gewoon ook kopen op de SNES, mocht je het daarop willen spelen. Dus tja. Het kan verkeren. Je kunt nu in elk geval zonder 'update' of 'upgrade'. Het is slechts optioneel.
Ik snap het idee hierachter, maar zover ik weet zijn er geen NES games later ook op de SNES uitgegeven.
Alle 3 de mario delen met de lost levels? Wel in 1 cassette dat dan wel.

Edit: begin te twijfelen of dat op de snes is 🤣

Edit: Mario all stars toch wel snes.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 29 maart 2021 18:06]

Zoveel..alle Disney games zowaar, neem een Aladdin of Lion King bijv. al kwamen veel games tegelijk voor alle platforms uit. Of Super Mario All-Stars voor de SNES wat een goed opgepoetste versie van SMB 1,2,3 en The Lost Levels (SMB2 in Japan) was.
Aladdin bijvoorbeeld is niet dezelfde game ook al lijken ze bijzonder veel opelkaar. Lion KIng ook gewoon verschillende games. We bedoelen het hier niet op titel he.
Vroeger, in de tijd van PS1 en PS2, kon je praktisch elk PS1 spel op de PS2 spelen.

Vroeger, in de tijd van de Commodore 64 en de Commodore 128, kon je praktisch elk Commodore 64 spel op de Commodore 128 spelen.

Vroeger was het ook niet altijd zoals het vroeger was.
Je kunt nu ook gewoon Wreckfest spelen op de PS5. Je kúnt er voor kiezen om die 10 euro te betalen.
Ik ga dan ook niet upgraden, vind de PS4 game prima draaien op de PS5 en wat je zegt het is uiteindelijk betalen voor ultra settings. Dat vind ik nog erger dan betalen voor DLC.

Overigens goeie vraag of je de disc dan moet houden, denk het eigenlijk wel.

[Reactie gewijzigd door Kalder op 29 maart 2021 16:33]

Ultra settings, en het toevoegen van de nieuwe controller functies. Ten tijde van de PS4 was er natuurlijk nog geen controller met haptic triggers.
Of dat je €10 waard is is persoonlijk natuurlijk.
Als ik eindelijk eens een PS5 kan bemachtigen ga ik het zeker wél kopen. Dit is mijn meest gespeelde spel de afgelopen 2 jaar en ik vind het nog steeds leuk. Vooral online is het een vermakende mix van serieus racen en genadeloos beuken. Die €10 is het me zeker waard voor de graphics, voor de 24 man online (nu 16), en om de developer te steunen zodat ze met nieuwe tracks en auto's blijven komen.

[Reactie gewijzigd door Blaise op 29 maart 2021 16:49]

Xbox series x heeft de update van 4k en 60 frames al. De rest denk ik niet inderdaad. Maar dat lijkt je niet meteen te gaan Missen.
Dus best wel zonde Dan. Al moet ik zeggen met die update op Xbox series x is de game al echt stuk mooier. En ook de auto HDR is toch knap met de Xbox Series X
Voor de duidelijkheid, op de Xbox One en PS4 heeft online dus max 16 spelers per lobby. Ik vraag me af of ze dit doen omdat bij de Xbox de playerbase dus shared is en ze bij PS5 dus hele aparte online lobbies gaan instellen. Uiteraard ook weer met eigen savegame (gok ik).

Vage teaser trouwens, ik zie niet echt een verandering in effecten. Ik vraag me ook af of die dan niet gewoon de ultra grafische instellingen van PC pakt (en ben benieuwd in hoeverre dat afwijkt van de Series X implementatie).

Het blijft vreemd dat dit upgraden allemaal zo lang moet duren. Het is natuurlijk een klein team, maar zoveel is de game in de basis de laatste jaren niet veranderd. Er is vooral meer content en een toernooi-functie bij gekomen, maar zo heel schokkend is dat allemaal niet.

24 spelers is wel jammer voor Xbox trouwens, Al heb je daardoor wel 8x meer kans om te winnen :P
Is dit spel nog steeds zo populair ?
Jeetje, op PC is er bijna nooit iets te doen in de servers.
Kijk er heel af en toe eens naar. Toen ik 'm in 2014 in de E/E kocht, was het moeilijk om überhaupt in de servers te komen. Dat duurde tot medio 2016. Vervolgens was het stil, totdat ie uit de E/E ging. Toen was het weer voller dan vol, maar de laatste maanden is het wederom waardeloos.
Genoeg volle servers op pc hoor.
Slinger dit spel regelmatig aan als ik wat tijd wil doden.
Ik speel dit alleen nooit online. Nooit gedaan ook.

[Reactie gewijzigd door Polderviking op 29 maart 2021 18:15]

Heel veel volle servers en genoeg om uit te kiezen qua speelstijl... Weet niet waar je het over hebt.
Doe het spel nog regelmatig. Ff lekker raggen met auto's.
Nou, ik vind bijna nooit volle servers. Heb het net nogmaals bekeken, zie er maar een paar.
Er is ook niets mis met mijn internetverbinding of geopende poorten, dan zou ik er met meer spellen last van hebben. Wat dus niet het geval is. Heb ook vrijwel nooit lag in games.

Terzijde, waarom is mijn antwoord hierboven gemodereerd als 'ongewenst' ? Ik mag toch wel iets vragen onder een nieuwsartikel ? Begin me er onderhand flink aan te ergeren dat Tweakers.net vrijheid van meningen en reacties op nieuws en dergelijke op een kinderachtige manier modereert. Ofwel, schandelijk. Ik ben ook niet de enige die zich hier mateloos aan irriteert.
Tevens is dit antwoord op mij op -1 gezet.
Geen idee waarom. Maar inderdaad niet netjes.

Maar ik vind het heel raar dat je geen servers vind. Gister avond zo'n 30 volle servers met minder dan 100 ping van m'n locatie gevonden.
Wanneer je echter minder dan 50 ping selecteert dan kan ik er ook maar zo'n 5 tot 10 stuks vinden.
Ik ben wel benieuwd op wat voor tijdstip je speelt, want rond 21:00 uur zijn er zat volle servers voor verschillende soorten races.

Tenzij je op heel specifiek soort races filtert zou je geen probleem moeten hebben met het vinden van een goed bevolkte server.

Bron: Speel het bijna dagelijks in de avond met wat vrienden. Weliswaar wel op de servers zonder regels (zoals poopsock's shit show)
Ja, eigenlijk 's ochtends vroeg.
Maar wil wel eens 's avonds inloggen. Misschien join ik jullie wel. As da mag ;)
Een van de weinige games waar ik spijt van had na aanschaf vorig jaar. Had een wiel gekocht en gehoopt dat deze game (na wat uitzoeken in de steam discussies) ondersteuning zou hebben. Het heeft ook ondersteuning, maar amper tot slechte feedback. Resultaat is dat het echt een controller game is, gezien mijn wiel ook op de ps5 zou werken (Thrustmaster T300-RS) en 100% zeker werkt op de xbox omdat er een xbox logo op zit toch even het advies voor mensen met een stuur: Als je deze game wilt met race stuur, suc6. Het is kut.
Tjah, leg je stuur lekker weg en doe hem dan met controller. Hij is daar leuk zat voor. Het is sowieso een vrij arcade racegame dus zoveel meerwaarde biedt dat stuurtje niet.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 29 maart 2021 17:23]

Dan refund je hem toch. Maar ook bet controller is dit best vermakelijk en goed te doen.
https://youtu.be/ilFh2-RY11M hij vond het goed te doen met z'n stuur. Zelf verder niet getest overigens aangezien ik geen stuur heb.
Ben benieuwd hoe dit dan werkt via Playstation now.

Ik betaal 10 euro per maand om die games te kunnen spelen dus dan ga ik er vanuit dat deze upgrade bij de prijs zit inbegrepen.

Zo niet, dan ga ik deze echt niet aanschaffen. Spel is immers al uitgespeeld en ik speel het nu alleen nog soms online just for fun.
Waarom zou je dit erbij krijgen? Bestaande kopers die de PS4 versie hebben krijgen ook geen gratis upgrade. Jij hebt toegang tot de PS4 versie via PS Now, dus daar verandert nu ook niks aan.

Jij betaalt overigens niet 10pm om die game alleen te spelen, maar voor een wisselend aanbod aan games. Daarin zit Wreckfest voor de PS4 momenteel bij.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 29 maart 2021 16:42]

Voor een VR dlc zou ik wel betalen, hiervoor niet.
Is dit de geestelijke opvolger van Destruction Derby van een maker waarvan ik het logo voor me zie maar de naam niet kan opkomen, in de jaren 90 een coole pc-game?
Edit: psygnosis

[Reactie gewijzigd door Morress op 29 maart 2021 19:59]

Een opvolger van Flatout. Maar er is natuurlijk een destruction derby element.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee