Organisator wil fysieke CES-elektronicabeurs begin volgend jaar laten doorgaan

Organisator Consumer Technology Association is van plan om de CES-elektronicabeurs in januari volgend jaar te laten doorgaan als fysiek evenement. Wel komen er ruimere gangen en andere maatregelen om te allen tijde afstand tussen bezoekers te kunnen bewaren.

Ook is het plan dat bezoekers mondkapjes moeten dragen en zal het beleid worden om geen handen te schudden, aldus CTA. De organisator wil ook de indeling van beurshallen aanpassen om social distancing mogelijk te maken: zo komt er meer ruimte in de gangpaden en tussen stoelen bij presentaties. Daarnaast is er meer schoonmaak en overweegt CTA om een temperatuurscan bij de ingang in te voeren.

De maatregelen moeten voorkomen dat het coronavirus zich zou gaan verspreiden op de beursvloer. Omdat op een beurs tienduizenden mensen komen die bovendien vaak dicht op elkaar staan en zitten, geldt het als een plek waar een virus zich makkelijk kan verspreiden. Sinds de afgelasting van telecombeurs Mobile World Congress zijn alle grote techbeurzen afgelast vanwege de uitbraak van het virus.

Naast de fysieke versie komen er ook meer digitale presentaties en livestreams voor mensen die de beurs vanaf een andere plek willen volgen. Het is onbekend of bedrijven hun mensen in januari alweer naar grote evenementen zullen willen sturen en of de maatregelen afdoende zijn om een eventuele uitbraak te voorkomen of in te dammen. De eerstvolgende techbeurs die doorgaat staat op de kalender voor september. De IFA in Berlijn zal echter een klein evenement zijn, met omstreeks duizend genodigden.

CES 2020 in januari dit jaar

Door Arnoud Wokke

Redacteur

03-06-2020 • 18:05

15 Linkedin

Reacties (15)

Wijzig sortering
De organisator dient gewoon alle voorbereidingen te treffen alsof het evenement onverkort doorgaat maar met in achtneming van de van kracht zijnde maatregelen. En dit vooral met de standhouders af te stemmen om afzeggingen te voorkomen. Zonder (voldoende) deelnemende standhouders geen beurs.
Als de omstandigheden veranderen kunnen de maatregelen worden af- of opgeschaald.
Het definitief afgelasten van het evenment dient pas kort van te voren te worden genomen want niemand heeft een glazen bol.
Je kan toch niet tot op je laatste moment al je spullen en andere dingen inpakken / overvliegen ?
Dus we spreken over 2 keer zoveel doden (2017-2018) in USA dan JAARLIJKSE griep die grotendeels genegeerd wordt...
Daar worden ieder jaar vaccinaties voor gegeven (aan met name ouderen, ‘zwakkere’ en kinderen). Dus nee. Die wordt niet genegeerd.
Het is wel goed om de Covid-19 uitbraak zo nu en dan een beetje in een perspectief te zien.
Op dit moment lijkt het Covid-19 zich net als veel griepvirussen als seizoensvirus te gedragen. Australische onderzoekers hebben dat ook met de beschikbare data aan kunnen tonen. het Covid-19 virus lijkt afhankelijk van lagere luchtvochtigheid. Dat komt overeen met lagere temperaturen.
Dat het aantal besmettingen in Europa nu laag is, wil helaas niet zeggen dat dat ook laag blijft. Er is een kans dat het virus na de zomer weer meer besmettingen gaat opleveren.

De ziekte is niet te vergelijken met de Spaanse, Hong Kong, of Mexicaanse griep. Wie ziek wordt kan echt ernstig ziek worden (en dan heb je het echt niet alleen over jongeren!), tot langdurige IC-opname (ca drie weken) aan toe. Een ziekenhuisopname van totaal zes tot acht weken is geen uitzondering. Dit is wel wat anders dan bij een opname wegens griep. Die duurt hooguit zo'n 10 dagen.
Covid 19 veroorzaakt ook heel wat (blijvende) schade in het lichaam. Ik ken een meisje van 23 dat nu wel genezen is. Net uit het ziekenhuis kon ze nog geen kopje water optillen, na een maand is ze na 10 stappen volledig uitgeput. Een jaar geleden liep dat zelfde meisje nog een halve marathon ruim onder de twee uur. Of zei ooit in staat zal zijn om een baan uit te oefenen is nu nog maar de vraag.

We hebben het dus over een zeer serieuze ziekte, die niet te vergelijken is met een griepgolf. Gezien de huidige kennis moeten we er rekening mee houden dat het aantal besmettingen gemakkelijk kan oplopen als we niet oppassen. We kunnen het ons niet veroorloven dat Covid-19 het zorgstelsel voor een tweede keer volledig en langdurig ontregeld, met een lock-down tot gevolg.
Noem mij een stevige griepepidemie waarbij er 1300 mensen op de IC liggen...
Anoniem: 310408
@rl3092kl3 juni 2020 19:31
Wel, het is niet de eerste keer dat IC capaciteit een probleem is. Gebeurt bij elke grote griep epidemie. Maar onze IC capaciteit is daarom aangepast. Dit was de eerste keer dat we echt in grote problemen konden komen.

Maar normalitair rekenen we op 500 to 2500 extra doden door griep. Hier zijn de getallen werkelijk heel anders en alleen maar omdat we extreme maatregelen genomen hebben. Zonder die maatregelen zou het aantal doden waarschijnlijk verviervoudigd zijn.
Maak van die "vier" in je laatste zin maak liever "veel"! Het akelige is van dit soort nieuwe virussen is dat er nauwelijks mensen zijn met weerstand zodat de verbreiding sneller gaat. Ook vanwege het gebrek aan weerstand en ontbreken van virus van vorig jaar dat er "al behoorlijk op leek" (a la gewone griep) kan de schade aan het lichaam echt immens zijn, wat WillySis hier ook aangeeft is dat we er met "de meeste mensen herstellen" er nog niet zijn... het meisje in kwestie heeft het overleefd, hoera... maar heeft ze echt redenen tot jubelen? Dat hoor bij normale griep toch zelden!
Als dan het gezondheidssysteem overweldigd wordt, zodat ernstige gevallen niet in de IC kunnen dan gaat de sterfte nog eens fors omhoog. Als niet expert zou ik schatten dat in het allerergste geval: we doen niets en spontaan wordt heel Nederland ziek, we richting 1 miljoen slachtoffers gaan, dat zijn dingen die we sinds decennia niet meer gehad hebben.
Anoniem: 310408
@Rinzwind3 juni 2020 19:17
De laatste twee weken staan er in kranten als de NRC en VK geweldig mooie artikelen over de menselijke impact van dit virus. Dorpen waar 15% van alle bejaarden gewoon weg zijn, bejaardentehuizen waar de helft van een gang dood is gegaan, medewerkers die verbijsterd zijn over de snelheid waarmee Corona kan doden. Artsen met 30 jaar ervaring die versteld staan door de behendigheid waarmee dit virus medische behandelingen kan ontwijken.

Het kan best zijn dat jij griep negeert, maar ziekenhuizen doen dat zeker niet. Een ziekte die twee tot vier keer dodelijker is dan griep en zich veel makkelijker kan verspreiden is een enorm probleem. Onze gezondsheidszorg kan overweldigt worden. We hebben nu gezien dat vrjiwel alle zorg die we hebben gedwongen op de bestrijding van corona gericht moet worden om zeer grote problemen te voorkomen.

Maar lees gewoon eens de geweldige berichtgeving over hoe corona mensen raakt zoals ze nog nooit geraakt zijn en herhaal dan je mening. Vergelujken met een virus dat 50 jaar geleden (in een wereld zonder luchtvaart en zonder de nu geldige omgangsvormen waarbij we elkaar veel vaker aanraken en veel vaker in grote groepen samenkomen) klinkt goed in statistiek maar is in een discussie niet erg nuttig.

Als je dan toch een voorbeeld uit het verleden wil hebben.... 1918. Een tijd waarin grote groepen mensen de wereld over trokken zoals nu gebruikelijk is. De gevolgen waren duidelijk.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 310408 op 3 juni 2020 19:26]

Ik word zo moe van mensen die het Corona virus met griep vergelijken.
Ze vergeten voor het gemak dat ondanks alle wereldwijde rigoureuze maatregelen alsnog zoveel doden zijn gevallen. Maatregelen die bij griep niet genomen worden.

Als we op het Corona virus hetzelfde hadden gereageerd als we normaal bij griep doen, waren er waarschijnlijk nu meer doden dan er mensen bestaan (bij wijze van spreken).
Perspectief.
https://www.cdc.gov/flu/about/burden/past-seasons.html

Dus we spreken over 2 keer zoveel doden (2017-2018) in USA dan JAARLIJKSE griep die grotendeels genegeerd wordt... aha.
Waar staat dat? Jouw linkje gaat helemaal niet over doden (of patienten) van de jaarlijkse griep.
Hong Kong flu 1968, heftiger, en toch geen mondiale maatregelen.
Weet je hoe men in die tijd mondiaal reisde? En hoezeer dat verandert is?
Je krijgt veel -1 omdat je een heel andere mening hebt dan velen hier. Dat vinden ze hier op Tweakers niet leuk. Nergens meer overigens, want je mag uiteraard geen eigen mening hebben. Of liever, hebben nog wel, maar niet verkondigen. Laat staat zo publiek als hier.

Dat is niet enkel covid gerelateerd, maar gerelateerd aan heel veel zaken.

Wanneer we het niet (tijdig) ontdekt hadden, had het mogelijkerwijs een gigantische impact gehad. Deze impact was ook vrij direct meetbaar geweest. Mogelijk had het de halve mensheid uitgeroeid. Ook een punt wat wellicht niet zo erg zou zijn overigens (beseffende dat ik zelf bij die helft zou kunnen horen met velen die me lief zijn).

Hetgeen jij op doelt, de doden en wereldwijde ellende door de lock-downs zal nooit en te nimmer in cijfers uit te drukken worden. We weten het niet. Ik denk ook niet dat ze veel aandacht aan die cijfers gaan schenken. Hooguit de positieve zoals: door afgenomen luchtvervuiling zijn er veel levens gered".

Ik volg je denkwijze. Ik heb die hier ook al eens geuit met min of meer dezelfde negatieve stemming.

Het is overigens goed dat er mensen een andere mening durven hebben. Jammer dat anderen er niet mee om weten te gaan anders dan "niet eens dus -1".
Begin volgend jaar is nog ver weg. Ook SCP, CPB, PBL en RIVM schrijven:
"Het doel van het herstelbeleid kan niet een samenleving zijn waarin mensen altijd en overal anderhalve meter afstand tot elkaar moeten blijven houden."
bron: https://www.cpb.nl/sites/...oor-een-herstelbeleid.pdf
Wie weet hoever we tegen die tijd zijn met het herstelbeleid?
Begin volgend jaar is nog ver weg. Ook SCP, CPB, PBL en RIVM schrijven:
"Het doel van het herstelbeleid kan niet een samenleving zijn waarin mensen altijd en overal anderhalve meter afstand tot elkaar moeten blijven houden."
bron: https://www.cpb.nl/sites/...oor-een-herstelbeleid.pdf
Wie weet hoever we tegen die tijd zijn met het herstelbeleid?
Er is een groot verschil tussen altijd en overal, en begin volgend jaar.

Zoals het er nu naar uitziet is er begin volgend jaar bij lange na geen groepsimmuniteit, oftewel het moet dan volledig afhangen van een vaccin, maar dat zie ik ook nog zo snel niet en masse uit de lucht getoverd worden...
Doe maar gewoon niet, CES heeft al jaren een reputatie als super spreader van griep en andere virussen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee