Hostnet is overgenomen door one.com

De Amsterdamse hostingprovider Hostnet is overgenomen door de Deense branchegenoot one.com. Hostnet gaat onder zijn eigen naam als zelfstandig merk verder als onderdeel van de one.com Group.

Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt. Hostnet meldt op zijn site dat het nu onderdeel is van one.com. De hostingprovider uit Amsterdam is in 1999 opgericht en heeft volgens de eigen LinkedIn-pagina 280.000 klanten.

Met de overname wil one.com meer marktaandeel krijgen in de Benelux. De Deense hostingprovider is met name actief in Noord-Europa en heeft naar eigen zeggen anderhalf miljoen contracten bij een miljoen klanten.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

30-03-2020 • 15:00

55 Linkedin

Submitter: HumpDiDump

Reacties (55)

Wijzig sortering
Ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Heb er verschillende domeinen geregistreerd en hoop niet dat de prijs naar boven gaat en de uitstekende service minder wordt. Beide waren DE reden om mijn domeinen bij hostnet neer te zetten. RIP Hostnet ...

Edit: Men geeft in de reacties aan dat mijn RIP te snel is, maar verwacht toch dat uiteindelijk Hostnet volledig wordt opgeslokt door One en niet als aparte afdeling oid. doorgaat. Iets om in de gaten te houden iig. Wel een kans voor One, zie graag dat men de hosting zo inricht als bij Vimexx.

Edit2: Hallo moderators, dit leek me toch wel ontopic...

[Reactie gewijzigd door Orion64 op 30 maart 2020 15:28]

Ik heb een site die al meer dan 10 jaar bij One.com zit. Sinds 5 jaar of zo gaat ieder jaar de prijs sterk omhoog omdat ze nieuwe functies zoals meer opslagruimte, fotoalbums, backup-opties etc. Erg jammer.
Ja hier ook. De laatste factuur die op mijn account staat is van 2015. Toen moest ik rond de 31 euro betalen nu is het al bijna €50 per jaar.
Oke tis niet veel maar het is wel meer. zeker aangezien ik enkel maar een e-mail adres gebruik.
Van 31 naar 50 per jaar niet veel? da's 10% per jaar. Als jouw huisbaas dat doet word je gek. Met dit tempo betaal je over 15 jaar 209 euro.
Ik ben een tijd geleden overgestapt naar email only hosting voor 30$/jaar (mxroute.com). Moet je wel je DNS zelf regelen bij bvb cloudflare (dat kost me ongeveer 8€/jaar aan registratie rechten).
T is niet veel goedkoper (+-10€/jaar) maar ik heb er wat flexibiliteit bij gekregen (onder andere dns records aanpassen via api etc). Als je anderzijds gewoon iets simpel wil blijf je mss best wel bij one.com :)
Domein ergens: $8 .com bij Cloudflare, € 11 .nl bij Hostnet/TransIP per jaar.
E-mail: gratis of € 12 per jaar bij Zoho Mail.

[Reactie gewijzigd door Blizz op 31 maart 2020 05:44]

Ja, de hosting is bij Hostnet al relatief duur, vandaar dat ik die via Vimexx doe. Alleen doordat Vimexx niet elk tld ondersteund moet ik mijn domein wel bij een andere partij neerzetten. Daarin was Hostnet de goedkoopste. Met een drietal nameserver-adres aanpassingen heb ik mijn bij Hostnet gereigtreerde domein laten verwijzen naar het hostingpakket bij Vimexx. Vimexx is erg goed en goedkoop qua hosting. Misschien een tip?
One.com is verder wel stabiel en biedt redelijk goede service dus voor dit doel voldoet het, maar voor kleinere websites met minder traffic ga ik inderdaad liever naar reseller-hosting en gewoon een willekeurige registrar.
Zodra ze die 5-6 euro per maand aantikken kun je beter je eigen VPS opzetten.
Uitstekende service? Dat is pas nieuws om te horen haha. Vind het juist enorm slecht daar, veel incompetent personeel. Paar jaar geleden alles wat daar nog stond weggehaald, geen moment spijt van gehad. Hoop dat de overname door One de zaken daar drastisch gaat verbeteren. :)
Nou inderdaad. Ik heb ze zelfs een keer het fenomeen glue records uit moeten leggen.
Ik heb alles daar die zelfde dag nog weggehaald. Geen seconde spijt van gehad.

Alles naar Strato voor goedkope VPSsen en TransIP voor solide domeinbeheer.
Nee Strato is lekker.... :'(
Strato is helemaal om te janken. Leaseweb is meh. Hostnet is naar mijn ervaring één van de betere hosters met goede service en support die de techniek vaak wel begrijpt.
Leaseweb is niet echt te vergelijken met Hostnet of TransIP. Zowel qua prijzen als wat ze aanbieden. Support is daar ook naar.
Same here, Transip is niet echt de goedkoopste maar het bevalt super. Heb er een stuk of 10 VPS servers draaien voor van alles.

Alleen dat je met het mail pakket max 3 email adressen kunt aanmaken voor een domain is een beetje jammer, waardoor je alsnog moet uitwijken naar een (eigen) mail server
Hoe zit het met de mails als je alles weg haalt? Komen die mee of...? Ik vind one.com ook duur worden alleen heb ik nooit een domein verhuist.
Anoniem: 434383
@SultanYasin1 april 2020 12:31
Mijn mail staat op mijn eigen VPS. (Vandaar strato, hun VPSsen hebben wat meer opslag.) Dus dat hoefde ik niet te verhuizen.

Kijk voor de grap eens naar: https://mailinabox.email/
Heb het proberen te begrijpen, maar het is wel erg ingewikkeld haha. Komt het erop neer dat ik het ook zelf kan hosten, inprincipe?
Dat is mijn ervaring ook met Hostnet, maar eerlijk gezegd is mijn ervaring met One.com absoluut niet beter.
Ah dat is zonde om te horen. ;( Heb zelf nooit zaken gedaan met One.com. Nouja, - - = + he, dus wie weet pakt ‘t alsnog positief uit. :P
Nu al zeggen RIP hostnet terwijl er nog niets veranderd is. Niet alle overnames zijn slecht.
RIP? Beetje voorbarig niet. Ten eerste gaan ze onder hun eigen naam door. En wie zegt dat alles nu ineens slechter wordt. Misschien plukken ze wel de vruchten van de schaalvergroting.

Voordeel van twijfel geven en je spullen oppakken en ergens anders heen gaan, als de service of kosten inderdaad verslechteren.
One.com is meestal goedkoper dan Hostnet, daarom zou ik het vreemd vinden als de prijzen omhoog gaan. Sowieso ben ik al jaren weg bij Hostnet door de vele restricties en trage klantenservice en hoop dat het na deze overname juist beter gaat.
hostnet is veel te duur. One.com is al jaren mijn favo provider. Betere service en vele malen goedkoper. hoop dan dus ook dat iedereen van hostnet over gaat naar one.com en ook de prijsverlaging krijgen! Hostnet was zeker 10x duurder namelijk.
Ik moet je zeggen, 280,000 klanten is nou niet een erg grote portofolio voor een hostingprovider lijkt me.
Interessant genoeg voor een overname kennelijk :Y)
Ik heb zelf een VPS draaien bij Hostnet, iets wat ik niet terug kan vinden onder de diensten van one.com. Wellicht ook een meeweging geweest aangezien ze dit aardig voor elkaar hebben (gereed in een paar kliks)
One.com heeft die optie sinds een paar jaar gewoon, heb alleen geen ervaring ermee dus weet niet wat de prestaties ervan zijn.
Heb je een link? Want dan ben ik wel benieuwd naar de prijzen..
Dat is MINIMAAL 1 miljoen aan omzet extra per maand, als dit allemaal actieve klanten zijn.
Hoezo niet interessant voor een bedrijf met (als ik even google) een omzet van om en bij de 11.5 miljoen per jaar. Dat is een verdubbeling. Edit: Ik denk dat deze 11,5 miljoen overigens per maand moet zijn, gezien hun klantenbasis. Zelfs dan is het nog interessant om je maandomzet met 10% te verhogen.

[Reactie gewijzigd door matthewk op 30 maart 2020 15:09]

Niet alle klanten hebben een webspace. Voor veel is het ook gewoon domein en dat is per jaar iets van 10 euro (gemiddeld)
Als ze allemaal alleen één domeinnaam hebben is het inderdaad geen groot portfolio, maar als ze allemaal een (of meerdere) hostingpakketten hebben heb je het over een omzet van miljoenen per maand.
Een uitbreiding van 280K klanten als je er zelf 1M hebt? Lijkt me toch heel behoorlijk, op die schaal.
Misschien draagt dat dan juist bij aan het feit dat ik tot nu toe erg tevreden ben met One.com

(oeps verkeerd gelezen. Die 280.000 gaat over Hostnet)

[Reactie gewijzigd door Sircuri op 30 maart 2020 15:05]

Way back heb ik nog een zomer bij Hostnet gewerkt. Op detacheringsbasis, dat wel. Maar toendertijd was de klantenservice wel echt goed, in tegenstelling tot wat ik nu hier in de comments voorbij zie komen...
Zo veel mensen, zo veel wensen. Ik ben zelf al jaren klant bij One.com (zeker 10 jaar) met verschillende domeinen. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal, dus wellicht kan 't beter of goedkoper, maar ik heb zelf eigenlijk nooit klachten gehad over One. Prijzen zijn niet te hoog (ja het kan vast goedkoper) en de service is prima. Bij problemen met sites of het terugzetten van backups ben ik altijd snel en naar tevredenheid geholpen, ook al was ik zelf de oorzaak van 't probleem. Nu ben ik ook geen grootverbruiker of geavanceerde tweaker met bijzondere wensen, maar voor eenvoudige hosting en mail is One voor mij gewoon prima.
Weer een overname in hostingland. Misschien eens een idee om hier een achtergrondartikel over te schijven. Gebeurt namelijk de laatste tijd best wel vaak. Er lijkt een flinke consolidatieslag gaande.
Ben al blij dat Hostnet niet is overgenomen door de TWS maffia. Alle overgenomen bedrijven die daar onder vallen krijgen pas een idiote prijsverhoging. Zoek maar eens op "TWS prijsverhoging" voor het nodige leesvoer om je bezig te houden tijdens de corona. 200-400% prijsverhoging schijnt normaal te zijn bij TWS 8)7

Gelukkig dat er toch nog wel goede bedrijven blijven. Nu maar hopen dat het ook zo blijft.
Hier had ik als klant graag een schrijven van gehad, er gaat toch een mooi bedrag elke maand naar ze toe.

Heb er veel domeinen lopen en een VPS met 3 webshops, ik weet niet of ik dit moet gaan toejuichen... Hostnet is met implementeren van update/upgrades niet de snelste ik zit bv al een tijd met smart te wachten op MariaDb 10.3 ipv 10.1
Als ze alleen van eigenaar wisselen en verder niets aan de producten en diensten veranderen hoeven ze in principe niet te informeren.
Heb zelf geen ervaringen met Hostnet maar ik vind het wel zorgelijk dat een paar partijen alles aan het opkopen zijn.. Het is volgens mij een situatie die niemand wil! Misschien is Hostnet niet de grootste speler, maar als je 10 van dit soort bedrijven koopt heb je toch als snel veel klanten in je portfolio.
De drempel om je eigen hostingprovider te beginnen lijkt mij redelijk laag. Volgens mij een markt die al aardig vol is juist omdat het zo "makkelijk" is om zelf wat aan te bieden.
Hosting is een commodity markt en daar overleef je alleen door schaalgrootte.
Het aantal begrafenissen is momenteel maar een paar procent hoger dan normaal door corona. Over het hele jaar zal dit nog minder zijn als het uitgemiddeld wordt. Ik zou om corona niet in uitvaartondernemingen gaan investeren.
Kan dit een strategische keus zijn?
Wellicht is dit een ingang naar de Benelux.

Ik speculeer maar wat :-)


Edit: ik zeg wat er al in het artikel staat. Niet goed gelezen.

[Reactie gewijzigd door Ramazan op 30 maart 2020 18:27]

? Dat staat toch in het artikel?
Jeetje gewoon overheen gelezen :-) oops
Maar die hadden ze toch eigenlijk al? In het verleden heb ik meerdere websites laten hosten door one.com. Dit is gewoon een kwestie van marktaandeel kopen.
Ik speculeer maar wat :-)
Of u leest gewoon het artikel?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee