Sharkoon komt met 62 gram wegende Light² 200-gamemuis met modulair ontwerp

Sharkoon introduceert een nieuwe muis voor gamers, de Light² 200. Zoals de naam al suggereert gaat het om een relatief lichte muis met een gewicht van 62 gram. Het product is door de gebruiker aan te passen door het enigszins modulaire ontwerp.

Volgens Sharkoon is de Light² 200 een van de lichtste muizen die ooit is gemaakt. Het relatief lage gewicht is volgens de fabrikant mogelijk geworden door het toepassen van een open honingraatstructuur aan de bovenkant, de zijkanten en de onderkant. Deze structuur zorgt tijdens het spelen ook voor extra grip, stelt Sharkoon. Door het gebruik van Omron-switches zouden de linker- en de rechtermuisknop een levensduur van zo'n 20 miljoen clicks hebben.

Gebruikers kunnen de muis tot op zekere hoogte aan hun voorkeuren aanpassen. De met magneten te bevestigen honingraatbovenkant is te verwijderen om plaats te maken voor een dichte bovenplaat, die standaard wordt meegeleverd. Het gewicht neemt dan iets toe. Verder zijn er drie vervangbare dpi-knoppen. De zwarte dpi-knop boven het scrollwiel is zodoende te vervangen door een blauw exemplaar van dezelfde grootte, of een groter rood exemplaar.

De muis beschikt over een optische PixArt PMW3389-sensor met een resolutie van 16.000dpi, waarbij de resolutie is in te stellen op verschillende niveaus. De Light² 200 is gericht op rechtshandigen en er zijn in totaal zes programmeerbare knoppen aanwezig. De muis heeft rgb-verlichting bij het scrollwiel en aan de achterkant, meet 120 x 66 x 42mm en kost 50 euro.

Door Joris Jansen

Redacteur

27-01-2020 • 20:22

53 Linkedin

Reacties (53)

53
46
27
1
0
11
Wijzig sortering
Al die fascinatie met lichte muizen ontgaan mij persoonlijk.. heb een MMO7 met de gewichtjes van deze en mn voorgaande RAT7, en vindt het nog te licht.

Ben op de markt voor een nieuwe muis aangezien mn huidige de symptomen van slijtage begint te vertonen maar met de huidige industry trend zit ik hier met de gebakken peren.
Anoniem: 159816
@Seraoh28 januari 2020 08:38
Deze muizen zijn bedoeld voor shooters. De algemeen geaccepteerde kennis daar is dat je accurater bent met een lagere mouse sensitivity. Dan wil je geen zware muis om heen en weer te gooien.

Voor jou zijn er nog steeds gewone MMO muizen te koop. Die volgen deze trend niet.
Deze muizen zijn bedoeld voor shooters. De algemeen geaccepteerde kennis daar is dat je accurater bent met een lagere mouse sensitivity. Dan wil je geen zware muis om heen en weer te gooien.
Ben het niet helemaal met je eens eerlijk gezegd, ik (persoonlijk) vind een zware muis veel fijner en ben ik veel beter als met een lichte muis. Ik gebruik een redelijke lage sensitivity (counter strike 800dpi, 0.65 ingame) gebruikt een g604, mijn broer gebruikt de g502 en een maat de roccat kone aimo. Dit zijn allemaal geen lichte muizen. Heb het wel geprobeert met een G pro maar ik kan hier niet mee overweg. en we spelen hoger niveau dan de meeste (global,faceit etc). Dus eerlijk gezegd is het allemaal personal preference en is er geen ‘beste’ muis omdat iedereen wat anders wilt.
Heb de MMO7 puur voor het cosmetische, de kleuren passen beter bij mijn PC in het algemeen... was dat niet het geval had ik gewoon een RAT7 of 9 genomen; die oude MadCatz muizen vondt ik heerlijk.
SPeel zo nu en dan een MMO, ja, maar ook shooters en vindt ook daar de zwaardere muis prettiger voor de precisie die ik eruit haal.
YMMV

[Reactie gewijzigd door Seraoh op 30 januari 2020 14:15]

Ik snap niet zo goed waarom je gemind wordt. Ik ben het namelijk met je eens en het gewiucht is toch echt onderdeel van dit bericht. Ik heb ook niets met lichtgewicht muizen tijdens het gamen (fun gamer)

Maf ik je een tip geven, kijk eens naar een Trust GXT 900, redelijk fors (heb grote handen) en goed te doen qua gewicht. Ik ben altijd huiverig geweest richting Trust maar heb nu deze muis en een headset en valt niet tegen tot nu toe (afkloppen).

Vwb dit nieuwsbericht, Sharkoon is lekker bezig maar de kwaliteit zal nog moeten blijken. In ieder geval gedurfd design.
Naar mijn weten heeft Trust twee hardware accessoires lijnen; gaming en 'normaal'. De gaming lijn is over het algemeen degelijk genoeg. De normale lijn is wat je van trust gewend bent. De gaming producten zijn naar mijn idee branded producten uit China (Uiteindelijk komt alles daar natuurlijk wel uit de buurt). Als je op websites als Aliexpres kijkt, dan zie je veel van deze producten met een ander merkje erop. Zo heeft de Trust GXT 133, met een ander merkje erop jaren bij de action gelegen. Deze was daar maar 5 euro.

De kwaliteit van de normale trust producten zijn, naar mijn ervaring uit de computer retail, nog steeds ondermaats. Wij hadden een defect bak, die voor 95% gevuld was met trust producten. Als men terug kwam met een Trust product en aangaf dat deze kapot is, dan testen wij deze niet eens.

Kortom, de gaming producten lijken uit een andere fabriek te komen. Maar dit kan ik natuurlijk niet met zekerheid zeggen.

@Seraoh Mocht je opzoek zijn naar een nieuwe MMO muis, dan kan je eventueel kijken naar de Corsair Scimitar. Mocht je een relatief zware muis zoeken, dan kan je kijken naar de Logitech 502. Deze is ook met gewichtjes op gewicht te brengen.
Dat maakt een hoop duiidelijk en ik denk dat je daar wel een punt hebt. Ik heb inderdaad gaming Trust, en ik heb mij echt jaren lang van Trust weggehouden juist om wat jij ook aangeeft. Daar hebben ze denk ik nog stees last van, ik was ook erg huiverig om het te testen. Maar goed, prijs-kwaliteit technisch prima te doen. Geen top spul uiteraard maar wel stukken beter dan de normale Trust spullen.
Ik speel ook graag met een zo zwaar mogelijke. Glijd nog steeds prima op een goede mousepad. Heb nu juist meer controle dan met een lichte muis. De ondergrond is mij meer van belang.
ik hetzelfde met mijn dual laser logitech op een razor muispad.
Ik snap het ook niet goed, ik ben van RAT9 naar G502 Lightspeed over gegaan en vind zowel het gewicht te laag als de afmetingen te klein :( Helaas leek het er op dat ik geen grotere noch zwaardere muizen ging vinden.
Marketing in 2010: "Extra gewichtjes voor je gaming muis voor betere prestaties!"
Marketing in 2020:"Een gamingmuis vol gaten voor minder gewicht voor betere prestaties!"

¯\_(ツ)_/¯
De Sharkoon Light² 200 met wat vislood erbij misschien?
Top eraf en volstouwen maar.
Dit zijn muizen om 'rond te smijten'. Grote muismat eronder en lekker knallen op lage DPI. Dan is laag gewicht wel prettig.

Alle andere use cases.... niet dit type muis inderdaad.

Wel grappig hoe iedereen nu de Glorious muisjes gaat kopieren. En een tikkeltje triest hoe het zo'n hype is. Waar gáát het over ;) Een paar gaten in het plastic en een paar grammetjes minder. Rennen naar de winkel!!!

[Reactie gewijzigd door Vayra op 28 januari 2020 11:58]

Er zijn nog genoeg zware muizen te koop voor de mensen die geen shooters spelen.
Ik speel zelf al enige tijd met de razer deathadder elite. Echt een fijne muis vind ik voor zowel MMO's als shooters. Valt deze nu onder lichte muizen of niet? Ik vind hem in ieder geval het fijnste van alle muizen die ik geprobeerd heb nadat m'n razer ouroboros de geest gaf.

Heb toen omdat ik ook last kreeg van m'n muis hand zowat een dozijn aan muizen uitgeprobeerd om uiteindelijk te stranden bij de deathadder. Ergonomics gaan nu echt voor wat mij betreft :) en deze staat er voor bekend echt goed in de hand te liggen.
Misschien is een muis van corsair een optie voor je.
Zelf ben ik ook geen voorstander van een lichte muis.
Heb zelf de corsair glaive, en ben er zeer tevreden over.
Hoe smerig moet zo'n muis wel niet worden aan de binnenkant?
Nou? Mijn muizen worden helemaal niet smerig namelijk..... En aangezien je de bovenkant kan verwijderen kan je toch, als je de binnenkant toch vies weet te maken, weer schoonmaken?
Ik denk dat iedereen daar wel andere ervaringen mee heeft. Vroeger speelde ik vrij competatief CSGO, en ik kuiste toch graag wekelijks mijn muis. Voor we aan serieuze matches begonnen ging ik zelfs mijn handen wassen omdat als ik zo intensief speelde ik zeker (een negatief) verschil begon te voelen mocht er zweet zijn.
Volgens mij is uw ervaring een mooi voorbeeld van extra ‘grip’ nood bij hevige en langdurige sessies. Ik heb een gelijkaardige ervaring.

Dat de muis super licht is verbaasd mij ergens want vroeger kreeg je bij game muizen zelfs meerdere gewichtjes om uw muis te verzwaren naar uw persoonlijke voorkeur. Logitec, Mx en nog iets... lang geleden.

Al heb ik wel een voorkeur voor lichte muizen omdat je die ook makkelijkef tussen uw vingers kan bewegen en je moet minder kracht uitoefenen om de muis te stoppen na een snelle beweging al is een zware muis dan weer stabieler tegen ongewenste bewegingen. Vermoedelijk is het erg persoonlijk allemaal, afhankelijk van uw speelstijl.

Ik zou geen schrik hebben voor een vuile muis sinds je de cover kan verwijderen om stof en vuil af te wassen. Een ander voordeel is dat je een nieuwe cover kan plaatsen bij gebruikssporen. Want een goede muis gaat lang mee!

[Reactie gewijzigd door Coolstart op 27 januari 2020 23:31]

Vaatwasbestendig ?
Goed dat je dit zegt, ik had hier nog niet eens over nagedacht.
Ik wilde een muis halen die ook gaten had, maar daar kom ik toch maar op terug.
En waarom zou dat smerig worden, leg eens uit want ik snap hem niet.
Huidschilfers en talg. Dat in combinatie met huisstof. Het vormt een donkergrijs vettig laagje waarin bacteriën en schimmels welig tieren.

Coli-bacteriën (de 'poep' bacterie), staphylococcen, maar ook bijvoorbeeld het norovirus. De hoeveelheid bacterien op je muis zit al gauw over die op de gemiddelde toiletbril.

Is dat erg?

Als we kijken naar hoe we vroeger met muizen op kantoor werkten, met ieder een eigen werkplek, en dat vergelijken met nu, met overal flexplekken. En we constateren dat het ziekteverzuim op kantoor nou niet echt duidt op schokkende epidemieën sinds het flexwerken. Dan kan je concluderen dat de gemiddelde gezonde mens weinig te vrezen heeft van vieze muizen.

Maar dat je de hele dag werkt op muis en toetsenbord die smeriger zijn dan de WC op kantoor. Het blijft ergens een beetje raar.
Tenzij je iets met je huid hebt laat je altijd een beetje vet en schilfers achter, wat bij een glad en dicht oppervlakte niet zoveel doet, tijdens het gebruik wordt dat steeds weggeveegd. Als je van die gaten hebt kan het zich gemakkelijk ophopen, en zul je het dus beter schoon moeten houden. Zelfs je bureau is waarschijnlijk niet 100% schoon, kijk maar eens aan de onderkant van je muis. Tenzij je die regelmatig schoonhoudt zal zich daar ook stof/vet ophopen bij de "pootjes" die veel muizen hebben.
Bekijk het als een veredelde 'kaasrasp' maar dan voor huidschilfers
Jou handen zijn altijd vet vrij ?
Ja, en ik eet niet bij de pc.
En je kamer is stofvrij
Doet er niet toe...
Hoezo niet? Als ik gewoon netjes schone handen heb wordt mijn muis echt niet vettig hoor. Je muis en toetsenbord hoeven echt niet snel vies te worden als je een beetje netjes bent rond je pc.
Omdat je altijd vuil achterlaat, ook al denk je dat niet te doen. Je huid is sowieso vet en huidschilfers blijven altijd achter.
Dat is jouw ervaring, die geldt niet voor iedereen.

Sommige mensen hebben bijvoorbeeld vet haar, anderen niet. Sommigen hebben zweetvoeten, anderen niet.
Zo kan dat ook voor handen gelden.
Ik verwacht rode drukplekken op je hand. :'(
Maar wel lekker verkoelend, nu ontbreekt er alleen nog een ingebouwde ventilatortje.

[Reactie gewijzigd door MedionAkoya op 27 januari 2020 20:28]

Hangt af van hoe je hem vasthoudt, persoonlijk houd ik mijn muis voornamelijk met mijn vingertoppen vast. Dan ga je niks merken van het rasterdesign.
Hoe fancy het design ook is, voor mij persoonlijk geen Sharkoon muizen meer. Ik heb ze als zeer onbetrouwbaar ervaren doordat 3 muizen achter elkaar binnen enkele jaren diverse defecten gingen vertonen. 2 Van de 3 net buiten garantie.
1 van mij in 2015-16 (geel met zwart?) was binnen een week al defect, en dat was een top of the line model destijds. Kasten leds en kabels kunnen ze wel maar muizen slechte ervaring mee.

[Reactie gewijzigd door Xfade op 28 januari 2020 03:47]

Magneten eruit, paar drupjes lijm en hij is nóg lichter
of nog beter: geen bovenkant erop doen. ja hij wordt minder comfortabel, maar wel een heel stuk lichter!
Ziet er wel netjes uit hoor .
Dacht ook dat zal vast smerig worden maar goed dat is met een toetsenbord natuurlijk net zo .
Misschien wel een mooie vervanger voor mijn Logitech en toch weer 20 euro goedkoper als een Razer muis die ik op het oog had.
Ik ben nu ongeveer 2 weken eigenaar van een cooler master mm710 en ik moet zeggen dat ik blij ben dat deze "ultralichte" gamingmuizen trend zich voort zet. Ik gebruik ook een logitech G703 en die is heel goed, maar zwaar. Als ik CSGO speel wil ik graag weinig last hebben van frictie en deze muizen zijn bijna twee keer zo licht, dus dat helpt echt enorm.

Ik hoop wel dat ze zijn gegaan voor duurzaam materiaal, hoe fijn zo'n lichte muis ook is, hij is vrij kwetsbaar en krijgt snel last van kleine mankementen als een loszittend scrollwheel en LMB en RMB die was kunnen wiebelen.
Als ze nu ook nog eens al die rgb etc eruit haalde was die nog lichter :)
Is dit nu gericht op mensen die denken dat ze zo goed zijn dat ze dit nodig hebben?
Kan me voorstellen dat er wellicht nut is voor spelers in de top van de wereld maar anders niet echt.
Voor 50 euro is het verre van een budgetmuis.
Dan denk ik eerder die bakstenen die HP, Lenovo en Dell meegeven naar onze schoolcomputers. Dat is me een bagger.
Dat zijn geen bakstenen, die wegen helemaal niks.
Haha, het zijn juist precies die HP muisjes waar deze op lijkt, maar dan een hele gimmicky rgb-versie.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee