Daarom draai ik geen Windows. Ja, dat is te kort door de bocht maar ik wil hier niet ook nog een OS-discussie gaan voeren.
Da's een puntje ja, tenzij je dus OS-X gebruik want daar zitten ook al best veel gaten in, al is het niet zo erg als Windows. De meeste mensen kunnen of willen echter niet om Windows heen. Als die ipv hun Windows PC voortaan de telefoon-App gebruiken zijn ze echt wel veiliger.
Tenzijn ik die app ook gebruik.
Alleen als je die app ook gebruikt én dezelfde code gebruikt voor het unlocken van je telefoon en voor het inloggen/transactie bevestigen op de app. Gebruik je verschillende codes, dan is het alleen mogelijk als ze meekijken bij én het ontgrendelen van de telefoon én bij het openen van de app. Doe je dat laatste alleen thuis, dan is het probleem al weg. Daarbij gaat het hier om een code van 5 cijfers, dus veiliger als de pin-code (10.000 keer zoveel combinaties). Voor het ontgrendelen van je telefoon kun je zelfs 6 of meer cijfers gebruiken.
Als ik goed naar de vingerafdrukscanner op mijn telefoon kijk dan zie ik een afdruk van mijn vinger. Makkelijk dupliceren is het niet, maar ik laat ze wel overal achter. Als iemand rustig de tijd neemt is het makkelijk om aan mijn vingerafdrukken te komen.
Klopt. Dat moet dan wel iemand zijn die vertrouwd is met het verzamelen van vingerafdrukken (politie), enigszinds tech-savy is, of de moeite wilt doen om het zich aan te leren. Als er bij jou veel te halen is, bv omdat algemeen bekend is dat je veel geld hebt, dan zal er wel iemand zijn die deze moeite wilt doen. Bij de meeste mensen in hun omgeving is dat niet het geval. Dan betreft het echt een gelegenheidsdief, en terwijl die jou kan best observeren, evt met een verrekijker, is het verzamelen van vingerafdrukken toch al een ander verhaal. Weet die persoon toch jouw telefoon te ontfutselen en zonder je de code in ziend typen,via de vingerafdrukscanner je telefoon én je app te ontgrendelen, dan kan hij inderdaad een malafide overschrijving doen, maar dan is altijd te traceren naar welke rekening hij overmaakt. Dan moet hij dus ook al de beschikking hebben over een geldezel.
Als die app niet in de openbaaarheid mag gebruiken dan heb ik die software liever helemaal niet op mijn telefoon.
Dat is ook een optie, dan zet je die app alleen op een extra telefoon die je huis/kantoor niet uit komt. Dan scherm je dat probleem ook af. Ja die telefoon kan makkelijker door een inbreker meegenomen worden als een 9kg zware game-pc, maar dan moet hij dus ook weten dat daar die app op staat en die ook nog weten te vinden. Een 4" Wiko Sunny is daarbij met €44,31 ook nog eens fors goedkoper als welke tweedehands budget-pc dan ook.
Ik ben bang dat dit model niet lang meer houdbaar is. Betalen met je telefoon zit er van alle kanten aan te komen. Dat gaan we niet tegen houden. Ik richt me dus liever op hoe ik het veilig kan doen.
Bedoel je in de winkel, ipv pinnen. Ja daar zijn ze mee bezig. Vooralsnog moet je (na 6 maanden) per maand €0,50 extra betalen daarvoor. Dan haal ik mijn betaalpasje nog wel een keer tevoorschijn, waarvan niet de batterij leeg kan zijn.
Mocht het zo zijn dat ook overmaken via de browser verdwijnt, ja da's jammer. Het enige dat we daartegen kunnen doen is de browser zoveel mogelijk blijven gebruiken. Dan kun je inderdaad zo'n scanner gaan gebruiken of je overschrijvingen consequent in de browser invoeren en bevestigen via de telefoon. In jouw geval zou ik dus voor zo'n scanner kiezen. Gezien het registreren van een tablet of telefoon nu ook met een TAN via SMS gaat, wil ik ook wel eens weten wat daarvoor in de plaats komt. Als nu je telefoon ermee ophoudt, dan zet je de sim over en je krijgt de TAN-codes binnen op het nieuwe apparaat. Dat verdwijnt dus ook.
Het vervelende is dat browser-bankieren op een mobiel device dus ook niet meer gaat, althans bij ING. Je krijgt een bepaald scherm waar je niet uit kan.
Nee hoor, ik heb op ieder apparaat dat ik heb een passwordmanager. Het synchroon houden van data in die passwordmanagers is inderdaad een uitdaging, maar niet zo heel anders als het synchroniseren van andere bestanden.
Bij de passwordmanagers die ik gebruikt heb, was in ieder geval kopiëren niet genoeg.
Het is ook niet nodig dat al mijn apparaten al mijn wachtwoorden hebben.
Nee, maar toch minimaal 2 zou ik zeggen, een hoofdapparaat en een backup-apparaat. Daarnaast dus eventueel werk en thuis-apparaat (dan kom ik dus op 3 of 4) al zullen dat niet volledig dezelfde wachtwoorden zijn. Het is dat alle usb-sticks die ik persoonlijk gehad heb tot nu toe allemaal op een gegeven moment niets meer deden (op de laaste na) en ook wat betreft de smartphones, de exemplaren voor de laatste (< 1 mnd oud) hielden er plotseling mee op waarbij ik er één nog twee maal met verlies van alle gegevens, opnieuw heb kunnen resetten. Google wilde daarna wel een backup terugzetten, maar niet wat er op dat apparaat had gestaan, maar enkel dat wat er op de 8mb youtube-telefoon van m'n dochtertje staat, dus alleen 'my little pony' spelletjes en zo.
Het menselijke geheugen is beperkt. Ik heb honderden wachtwoorden. Het is onmogelijk om die allemaal te onthouden.
Dan moet je snijden. De meeste accounts zullen er zijn die je al maanden niet meer gebruikt hebt, waarschijnlijk al jaren niet. Waar je er niet omheen kunt, kun je passwords verzinnen die voor jou logisch zijn om te onthouden maar verder volkomen random lijken.
Sommige van die wachtwoorden hebben meer dan 50 tekens, andere wachtwoorden veranderen iedere zes maanden.
Die 50 tekens zijn random echt te lang om te onthouden. Je kent vast wel het correct battery horse staple voorbeeld hoe je lange wachtwoorden kunt maken die wel te onthouden zijn.
Ik kan die echt niet onthouden zonder onveilige kunstjes.
Die moet je ook niet gebruiken maar veilige kunstjes wel.
Ik wil daarom niet dat alle veiligheidsmaatregelen op één device staan, of dat nu een telefoon of een PC is.
Op zich een goed uitgangspunt. Zoals ik boven al schreef: " In jouw geval zou ik dus voor zo'n scanner kiezen."