Google lijkt Vertrouwde Plaatsen verwijderd te hebben uit Smart Lock

Google lijkt de functie Vertrouwde Plaatsen te hebben verwijderd uit Smart Lock. Veel gebruikers melden dat de optie niet meer beschikbaar is en gebruikers die Vertrouwde Plaatsen hebben toegevoegd, zeggen dat het niet meer werkt.

De optie was jarenlang beschikbaar in Smart Lock, maar is nu voor veel gebruikers ineens verdwenen, blijkt uit een topic op Android Central. De functie werkte al weken onbetrouwbaar, bleek uit een topic op GoT. Google heeft geen verklaring gegeven waarom de functie verdwenen is. Tweakers heeft kunnen verifiëren dat de optie weg is. Google heeft nog niet gereageerd op de kwestie.

Met Vertrouwde Plaatsen konden gebruikers plekken toevoegen waar ze hun toegangscode maar een enkele keer hoefden in te voeren, waarna de telefoon op die plek ontgrendeld bleef. Dat voorkomt dat mensen als zij bijvoorbeeld thuis zijn elke keer hun code moeten invoeren. Vertrouwde Plaatsen werkt op basis van locatie en niet op basis van bijvoorbeeld wifinetwerken.

Vertrouwde Plaatsen is al jarenlang een onderdeel van Smart Lock, een dienst van Google Play Services waardoor gebruikers hun toestel minder vaak hoeven te ontgrendelen. Dat kan nog wel met Lichaamsdetectie, Veilige Apparaten en Voice Match. De Vertrouwd Gezicht-optie is er bij veel gebruikers ook nog. Het is onbekend hoeveel gebruikers Smart Lock heeft. Omdat het gekoppeld zit aan Play Services, werkt het op elk Android-toestel met Google-diensten.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

23-05-2018 • 20:14

106 Linkedin

Reacties (106)

Wijzig sortering
Update 24 mei:
Na een reboot is de optie weer terug
De optie is terug, maar het werkt niet bij mij. Locatie wordt prima gevonden via Google maps, maar de telefoon blijft locked.
Bij mij werkt het beter dan eerst.

Wat je kunt proberen:
 • Locatie opnieuw aanmaken
 • Appdata weggooien (opgeslagen smartlock settings verdwijnen hierbij):
  Instellingen>Apps>Google Play Services>Opslag>Opslag beheren>Alle gegevens wissen
 • Locaties toevoegen met/zonder wifi en met/zonder gps
 • Vroeger was een fix om de locatie na aanmaken te openen en het punt heel iets te verschuiven en op te slaan.
 • De huidige locatie toevoegen elke keer als je telefoon gelockt blijft helpt misschien op termijn.

[Reactie gewijzigd door discy op 25 mei 2018 14:37]

Yes, net reboot gedaan en de optie is weer terug !
Ze hebben zonder aankondiging ook de NFC Smart Lock 'gekilled'. Dit was bij ons op het werk een uitkomst. We werken vaak met latex handschoenen waarbij de vingerafdruk niet werkt, maar wel onze toegangspas van het gebouw waar we werken (zit NFC in). Ideaal! Maar ja..
Echt irritant dat je geen controle hebt over de programma's die op de eigen apparaat draaien. Straks zit je in een situatie waarin iets echt even snel moet werken zoals het altijd werkt, en dan werkt het opeens niet. Afhankelijk van de niet-werkende functie en van de situatie kan dit echt een probleem geven. Sowieso nooit automatische updates toestaan van wat dan ook, altijd updaten op een moment dat het jou uitkomt en je de werking kunt testen. En backups maken (clones) opdat je alles desnoods kunt terugzetten. Bij mij worden de Play Services iig. niet automatisch geüpdate.
Behalve dat als je updates uit zet je garant op een bepaald moment een virus te pakken hebt. Automatische (minor) updates aanzetten is absoluut cruciaal tegenwoordig, onafhankelijk van de nadelen. Goeie backups maken is natuurlijk slim, want die kun je daarna draaien zonder internet indien je bepaalde dingen nodig hebt.

En wat controle over programma's betreft: Dat is het voordeel en nadeel van software as a service. Enerzijds merk je consequent dat software die ongebruikte features kan trimmen beter en sneller ontwikkelt word. Voor powerusers vaak negatief, maar zelfs voor powerusers is het vaak nuttiger om een klein aantal goeie features te hebben dan oneindig veel 'nearly there' features.

Hoe dan ook, persoonlijk zal ik zeker trusted places missen, maar moet ook eerlijk toegeven dat ik het om m'n laatste mobiel met vingerprint sensor niet heb aangezet (al zou ik dolgraag willen dat m'n vingerprint sensor enkel zou werken op bepaalde trusted places, maar dat is een heel andere feature).
Dat is toch echt niet gegarandeerd. Als je b.v. 1 update achterloopt is het verschil met een volledig up to date Play Services echt niet belangrijk inhoudelijk. Sterker nog, ik denk dat de kans dat je via een veel sterker verouderde Play Services een virus binnenhaalt überhaupt echt nihil is.

Als 'power user' wil je toch gewoon controle over je systeem hebben? En nieuwigheden dragen vaak niet super veel bij een je workflow, terwijl elke verandering die potentieel kan verstoren, tot zelfs je systeem onbruikbaar maken in extreme gevallen (b.v. diverse recente updates van Windows...).

Ik gebruik het zelf ook niet, omdat ik locatie uit heb staan behalve als ik actief bezig ben in bepaalds apps. Gebeurt automatisch door middel van Tasker.
Dat is toch echt niet gegarandeerd. Als je b.v. 1 update achterloopt is het verschil met een volledig up to date Play Services echt niet belangrijk inhoudelijk. Sterker nog, ik denk dat de kans dat je via een veel sterker verouderde Play Services een virus binnenhaalt überhaupt echt nihil is.
De layered security aanpak van Android zorgt er voor dat meestal een enkele fout het niet mogelijk maakt om je gehele telefoon te "hacken". Desalniettemin zie je vaak genoeg aanvallen op software op reeds gefixte bugs, omdat dat simpelweg een stuk makkelijker en simpeler is dan via zero days.
Als 'power user' wil je toch gewoon controle over je systeem hebben? En nieuwigheden dragen vaak niet super veel bij een je workflow, terwijl elke verandering die potentieel kan verstoren, tot zelfs je systeem onbruikbaar maken in extreme gevallen (b.v. diverse recente updates van Windows...).
Als het krijgen van ransomware hetzelfde is als "controle over je systeem hebben" dan geef ik je compleet gelijk.

Natuurlijk, met major updates moet je soms meer voorzichtig zijn, en goeie software update security fixes en minor updates automatisch, maar laat major updates door de gebruiker uitstellen voor een tijdje. Maar goed, beter veilige software die wat minder nuttig is dan onveilige software die precies doet wat je wilt maar data van je klanten uitlekt.
De meeste mensen hebben veel liever ietsje minder veilige software, ook aangezien ook de veiligste software nog volstrekt onveilig is. Windows, Android, IOS, etc. zitten sowieso vol beveiligingsproblemen, met of zonder de laatste update. Gebruiksgemak en workflow zijn super belangrijk, die kun je niet zomaar opofferen voor een klein beetje extra veiligheid. En ik ken niemand die ooit ransomware heeft gehad.

Eenvoudige gebruikers die niet super voorzichtig zijn (de meeste mensen) zou ik aanraden om wel automatisch te updaten, al leg ik ze de keuze eerlijk en geïnformeerd voor. Het is hun beslissing. Mensen die er verstand van hebben en voorzichtig zijn raad ik aan om eens de zoveel tijd alles te updaten en meteen te testen, niet om alles automatisch te updaten.
Je kunt niet iedere update alles testen.
Dat kan prima. Software wordt juist vaak automatisch getest met test scripts. Dat zijn kleine scriptjes die iets doen als 'Als ik A en B invoer, dan moet de uitkomst C zijn'. Dat gaat volledig automatisch
Prima, automatisch testen, maar ik denk niet dat @Cerberus_tm scriptjes heeft die iedere gebruikte feature van zijn tablet test na iedere update.
Goed punt. Ik had ff te snel gelezen.
Maar wel van alles.
Ik heb al nooit begrepen waarom deze functie ooit in Android is gekomen. Te veel mensen kiezen nog voor gemak ipv veiligheid. In de praktijk zal "veilige apparaten" voor velen wel een alternatief kunnen zijn. Ook daarmee zou je voorzichtig mee om moeten gaan. In auto kan het nog begrijpelijk zijn, maar op andere plekken moet je er voorzichtig mee zijn. Even een patroon invoeren of een vinger scannen is toch niet zo lastig dat je je telefoon (en de cloud diensten die ermee verbonden zijn) wagenwijd open zet?
Ik vind "veilige apparaten" juist een potentieel heel onveilige functie. In plaats van een wachtwoord of een vingerafdruk, hoeft een kwaadwillende alleen maar mijn koptelefoon aan te zetten en hop, de telefoon is unlocked? Lijkt me geen goed plan.
(of m'n telefoon te rollen en binnen Bluetooth bereik blijft hij unlocked, enz. enz)
Dan moet de dief wel weten welk apparaat gekoppeld is.
En het bereik is maar een paar meter. Er zijn weinig dieven die binnen dat bereik even de tijd nemen om de telefoon aan te zetten.
De bruikbaarheid in het laatste geval blijft beperkt. Voor het wijzigen van de beveiligingsinstellingen blijft je code noodzakelijk, dus ze moeten het toestel actief ontgrendeld houden of meteen een factory reset uitvoeren.
Mocht je telefoon in verkeerde handen geraken (al is het maar een kind), dan kan het best vervelend zijn als "per ongelijk" de boel in de war wordt geschopt. Dat gebeurt op een "veilige" locatie sneller dan een "veilig apparaat". Het blijft wel een functie waar je even goed over na moet denken. Eigenlijk zou je het alleen moeten gebruiken wanneer je je telefoon niet met je handen kan bedienen.
Dan moet je wel die koptelefoon als 'veilig apparaat' toevoegen.
Mocht iemand het graag terug willen hebben: even de volgende apk downloaden en installeren en de optie trusted places is terug.
https://www.apkmirror.com...id-apk-download/download/
Gebruikt niet "iedereen" gewoon een vingerafdruk om te unlocken?
Nee, dat zou ik nooit gebruiken omdat de politie je wel kan dwingen met een vingerafdruk het toestel te ontgrendelen maar als ze je code of veegpatroon vragen je mag zeggen "ik maak gebruik van mijn zwijgrecht".
Ik had graag meer security gezien icm Vingerprint afdrukken.

Zoals je met Smart Lock , een optie van "keep locked With password until next unlock" die je dus vanuit de lockscreen gewoon kan aanklikken en dat je toestel alleen ontgrendeld met je wachtwoord.

Ook had ik graag de timing aangepast van wanneer je weer je wachtwoord moet invoeren, 3 dagen lijkt me veels te lang.
Google heeft in de Android P Beta builds een Lockdown optie toegevoegd, die exact voor die reden is toegevoegd.
Je kan de optie bij instellingen aanzetten, en vanaf dan staat er een 'Lockdown' optie als je lang de power knop ingedrukt houdt. Die lockdown optie zal alle notificaties verbergen, en je moet (eenmalig) verplicht met je pincode/wachtwoord de telefoon unlocken.
Zeer interessant, ik was niet op de hoogte van deze feature, door vakantie heb de keynote niet gevolgd en moet nog inlezen wat allemaal veranderd is.
Interessant punt, nog nooit zo bekeken. Als dwingen niet kan/ mag/ lukt is er altijd nog een mogelijkheid om te proberen de vingerafdruk-sensor te misleiden, zeker voor instanties met "ongelimiteerde" resources.
Die ongelimiteerde resources besteden ze liever aan iets anders, als ze perse willen krijgeen ze die key toch wel: https://xkcd.com/538/
Is dat je vaak overkomen, dat de politie met gierende banden de hoek om komt scheuren, bovenop je springt en jouw vinger over je telefoon dwingt om je telefoon uit te lezen? :)

Ik vind het maar zonde om zulke prachtige ontwikkelingen niet te gebruiken vanwege paranoia. :)
Nee, ik heb geen telefoon met vingerafdruk scanner dus dat zouden ze niet kunnen. De laatste keer dat ik vastgezeten heb is al weer zo lang geleden dat er toen nog geen vingerafdruk scanners op telefoons zaten. Jammer genoeg ook geen versleutelde communicatie programma's.
Dat is nog een twijfel geval. Het kan ook schending van je lichamelijke integriteit zijn.

Het valt niet letterlijk onder het nemo tenetur beginsel, waardoor je niet aan je eigen veroordeling hoeft mee te werken. Maar die is geschreven in een tijd dat je wachtwoorden had.
Het zou mij benieuwen hoe een rechter oordeelde over "de geest" van die wet.
Dat is nog een twijfel geval. Het kan ook schending van je lichamelijke integriteit zijn.
Als de politie een alcoholcontrole kan afdwingen, dan zal er vanzelf ook wel wetgeving komen voor andere zaken.
Dat is helemaal niet vanzelfsprekend. Je gebruikt de "hellend vlak" drogreden. Wanneer een bestuurder vermoedelijk onder invloed is, dan is deze een gevaar voor anderen. In zo'n geval is het publiek belang acuut belangrijker dan de "lichamelijke integriteit". Daarnaast is adem analyseren nu ook weer niet zo'n enorme schending lijkt me.

Dus waarom dit reden zou moeten zijn om ook telefoon ontgrendelen af te dwingen, is mij niet duidelijk. Kun je natuurlijk wel dingen voor verzinnen, maar voor zeldzame uitzonderingsgevallen krijgt de politie echt niet het recht om willekeurig je telefoon te mogen doorzoeken.
Lopen ze naar de voordeur van je huis en dan is je telefoon ontgrendeld. :+
Och als ik mn foon gewoon vergrendel, werkt vingerafdruk (of smart unlock). Als ik dubbelklik op de home-button, vergrendelt ie met een pincode en werken die andere opties niet meer. Maar ben sowieso niet zo bang dat de politie in mn foon moet, leid niet echt een crimineel leven :*)
Hoe krijg je dat via de 2x home knop voor elkaar op een Sammy?
Ik heb geen sammy, maar een custom rom op een OP3T, maar bv nova launcher kan het ook (weliswaar door bv double tap scherm te kiezen en dan device locked by admin,mits nova launcher administrator van de foon is). Dan wordt een pincode geforceerd.
Dit is in Amerika zo, in Nederland is hier volgens mij nog geen uitspraak over gedaan
Maar ze kunnen je wel dwingen vingerafdrukken te geven en van daaruit krijg je een telefoonsensor toch wel gefopt.
Ik vind het juist eerder handig. Dan kan ik nog een vingerafdruk 'geven' als ik (half-)dood neerval of verongeluk, om eventueel mijn contacten in te zien. Die anderhalve dickpic (bij wijze van) zal me dan een worst zijn.
Dat is helemaal niet nodig, je kunt deze contacten plaatsen als noodcontact in Android, iOS etc.
Geen ontgrendeling voor nodig.
Ik dacht al zoiets, maar weet niet of ik dat dan wel weer wil. Waarom weet ik niet. Misschien is dat dan weer te definitief...
Het is in de VS zelfs voorgekomen dat men de vinger van een overleden persoon gebruikte om een telefoon te unlocken.
Als de politie je gaat dwingen moet er wel heel wat gebeurt zijn.

Maar hoeven ze, als je 'Vertrouwde Plaatsen' gebruikt, alleen mar bij je voordeur te gaan staan om hem te ongrendelen 😑
Dat gebruik ik dus ook niet.
Ik denk dat maar weinig mensen zich daar zorgen over hoeven te maken.
Ben ik dan de enige die even met de wenkbrouw fronst als mensen nu al bang zijn dat de Politie in je telefoon kan kijken en je nu al voorbereid bent inzake dingen als zwijgplicht?
Wat houd jij dan voor bijzondere praktijken er op na?
Ik heb daar serieus nog nooit over nagedacht.. en nu ik er wel over na denk.. denk ik.. dus? Wat moet de politie in godsnaam vinden op mijn telefoon dat dermate belastend is dat ik mij moet beroepen op mijn zwijgplicht..
Nee serieus.. ik kan echt niets bedenken..
Wat houd jij dan voor bijzondere praktijken er op na?
Beetje onverstandig om dat hier openbaar te gaan vertellen als ik moeite doe om de politie er buiten te houden.
Wat moet de politie in godsnaam vinden op mijn telefoon dat dermate belastend is dat ik mij moet beroepen op mijn zwijgplicht..
Contactgegevens van mensen die het mij niet erg in dank zullen afnemen als de politie opeens bij hen voor de deur staat bijvoorbeeld.
Lekkere contacten heb je dan, maargoed, ieder z'n voorkeur natuurlijk.
Gebruikt niet "iedereen" gewoon een vingerafdruk om te unlocken?
Nou het kan dus handig zijn als bijv. je telefoon aangesloten is op de speakers tijdens een verjaardag of iets dergelijks, zodat je vrienden ook met je telefoon gelijk de muziek kunnen wisselen als ze dat willen. Maar alleen in jouw woning.

Ik heb de functie op mijn P10 Plus geprobeerd, maar het leek wel voor geen meter te werken. Overigens net zoals vertrouwde apparaten.
Vertrouwde apparaten werkt bij mij goed in combinatie met mijn Mi band 2. Ik vind het erg handig.
De meeste apps kunnen daarvoor vanaf het lockscreen bedient worden.
De meeste apps kunnen daarvoor vanaf het lockscreen bedient worden.
Ja, een nummer kan je skippen, maar een nummer of album opzoeken is niet mogelijk.
Dat hangt er van af waar die scanner zit. Op mijn Oneplus 5 zit hij voor en dat is erg handig. Bij de Nokia 6.1 van mijn vrouw zit hij op de achterkant. We hebben het maar opgegeven die te gebruiken. Dat is zoeken zoeken zoeken waar hij zit als je hem beet pakt. Je zit er altijd net naast. Tegen de tijd dat je hem gevonden hebt heb ik al 5 keer een code ingetikt. Bovendien werkt het niet als hij in de auto houder zit. Dan kan je er gewoon niet bij.
Dus ja...NIET iedereen gebruikt een vingerafdruk. Zelfs niet als er een scanner op je toestel zit
Veilige locaties was iets dat ik voortdurend gebruikte omdat het zo handig was

[Reactie gewijzigd door Ortep op 23 mei 2018 20:53]

Op mijn 5X zat hij ook achterop en dat vond ik vele malen fijner dan voorop zoals bij mijn huidige 5G;
Je moet wel je wijsvinger gebruiken ipv je duim. Dan unlock je hem terwijl je hem oppakt of uit je zak haalt.

[Reactie gewijzigd door frickY op 23 mei 2018 20:57]

Ik gebruikte ook mijn wijsvinger. Maar het is, voor mij, zo'n idiote manier van vastpakken dat het echt niet werkt. Tussen duim en middelvinger pakken. Maar wel exact op de juiste plaats want anders komt je wijsvinger net niet op de juiste plek uit. Pak je hem een centimeter scheef dan moet je je wijsvinger een aantal malen verplaatsen omdat je anders naast de sensor zit of je raakt hem wel maar met een deel van je vinger dat hij niet herkent. En daar zit nog steeds bij: In de auto werkt achterop helemaal niet omdat de houder hem afschermt
Ik vind de vingerafdruksensors onderaan net onhandig. Met twee vingers onderaan moet je ervoor zorgen dat de telefoon niet achteroverkantelt tijdens het ontgrendelen. :'( Bij m'n 5X viel het altijd mooi op z'n plaats en ging ontgrendelen ook gewoon veel sneller/makkelijker.
Twee vingers onderaan? huh? Hij ligt gewoon op mijn hand zoals ik hem altijd bedien en mijn duim tikt even op de 'home' knop. Die gebruik ik doorlopend voor van alles. Dus dat is een voor mij natuurlijke beweging. Met een scanner achterop ben je ook de sjaak als de telefoon met het scherm naar boven ligt. Dan moet je hem oppakken, je hand zit op dat moment aan de voorkant. Hoe raak je dan de sensor?
Geef het een week, dan ben je er aan gewend.

In de auto voeg je je bluetooth verbinding toe aan smart unlock, heb je die scanner niet meer nodig.
Als je in de auto zit kun je toch de Bluetooth verbinding van je auto als 'vertrouwde verbinding' opgeven. Dan hoef je niet te unlocken met wat dan ook. Daarnaast is het overigens niet toegestaan om aan je telefoon te zitten tijdens het rijden ;).
Nou, als jij me kunt vertellen waar die zit op mijn Galaxy S4 ?
Omdat het mode is om de vingerafdruk scanner aan de achterkant te doen is een functie als Smart Lock juist erg handig. Heb je niet elke keer twee handen nodig om een bericht te bekijken.

Dat het de laatse tijd niet best meer werkte had ik al in de gaten. Best klote als ik nu elke keer mijn pincode in moet gaan tikken als ik thuis ben en iets met mijn telefoon wil doen.
Wij zijn hier niet zo krampachtig met 'mijn telefoon is geheim' bij ons thuis. Ik vind het wel fijn dat mijn gezin gewoon mijn telefoon thuis kan ontgrendelen met 1 swipe, terwijl ik op kantoor of ergens anders toch echt mijn vinger/code nodig heb. Helaas is de 'veilige locatie' optie inderdaad ontzettend buggy.
Hier wel. Net vandaan nog 30 gratis apps moeten verwijderen. En ik had ze niet geïnstalleerd.
Als je een wearable draagt heb je die scanner dus niet meer nodig. Of wat dacht je van bluetooth in de auto, als je vingerafdrukscanner op de achterkant zit ;)
Vind je dat vreemd?
Dat niet iedereen dezelfde methodes gebruikt als jij?
...S8 heeft de scanner op een hele onhandige plek (ik mis mijn Nexus6P...)
Gebruikt niet "iedereen" gewoon een vingerafdruk om te unlocken?
nee nooit handig gevonden.
Vreemd, bij mijn s8+ zit het er nog wel.
Hier op mijn S8 ook. Hopen dat ie blijft want vind het erg handig.
Bij mijn S8 bestaat de optie nog wel, maar hij werkt in ieder geval niet meer op mijn thuislocatie. Op het werk lijkt het nog wel te werken.
Ik zou het wel jammer vinden als de functie helemaal verdwijnt, want het is erg handig om thuis niet elke keer te hoeven unlocken. Face ID werkt voor mij niet snel genoeg, iris scan werkt überhaupt niet en de vingerafdruk scanner op de achterkant is het wat minder handig bereikbaar dan de virtuele home-knop op de voorkant
Hij werkt al heel lang niet meer bij mij: rete onhandig.
Bij mijn S8 ook. Wellicht met een volgende update? In het artikel staat dat het bij andere mensen niet meer werkt. Werkt het bij jou nog wel? Ik gebruik het niet

[Reactie gewijzigd door jrswgtr op 23 mei 2018 20:21]

Vreemd, bij mijn s8+ zit het er niet meer.
Op mijn OP3 is het óók nog aanwezig.
Play Services word niet heel snel uitgerold volgens mij, dus kan best dat het nog moet gebeuren.
Heeft in de korte tijd die ik dat in mijn Mate 10 Pro heb gehad nooit goed gewerkt, alleen als ik wifi aan had, anders zat mij telefoon altijd naast de geofancing volgens Google. Raar, want bij openen van Mapa kreeg ik wel de juiste locatie te zien, ook met IFTTT geofancing geen probleem.

Een trusted networks zou wel welkom zijn.
Dat Trusted networks niet werkt heeft misschien te maken met patenten oid. Er zijn ook bijna geen apps te vinden die deze feature verzorgen.
Op m'n Nokia 7 + heeft het nooit gewerkt
Huh, zat er een paar dagen geleden nog mee te spelen op mijn Pixel 2 XL. Ik heb zojuist gekeken en het is inderdaad weg. Moet wel zeggen dat het nooit super heeft gewerkt en dat ik regelmatig thuis mijn mobiel nog moest unlocken.
Ik had dit gisteren ook, vond het ook al vreemd. maar inderdaad, vandaag 24 mei, zie ik de functie gewoon weer terug en unlocked mn phone weer op de gebruikelijke plekken... (Samsung Note 8 )

[Reactie gewijzigd door DerOllie op 24 mei 2018 08:46]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee