Dit blijft een mening en geen feit. Tevens zijn dingen als angular niet te vergelijken met PHP. Angular is javascript. Uiteindelijk moet hier nog steeds een server-side taal bij. Dit kan PHP zijn. Het feit dat je PHP zo makkelijk kan gebruiken voor dit soort situaties maakt het ook zo speciaal.
Alles wat jij zojuist noemde heeft een specifiek doel. Die doelen kunnen variëren en afhankelijk van dit doel kan het dingen juist moeilijker of makkelijker maken. Het voordeel van vanilla PHP is dat je elke kant op kan zonder restricties. Elk framework (zoals angular 2 en REACT) nemen bijzonder flinke restricties met zich mee.
Ook claimt praktisch iedereen dat deze frameworks zo belachelijk en absurd snel zijn, maar mijn vanilla scripts blijven toch echt sneller (wat ook niet gek is, want het scheelt weer een interpreter)
Uiteindelijk blijft het dus toch echt bij de programmeur liggen en niet bij de taal.
Overigens over je laatste punt; Een combinatie van beiden. Wordpress is gigantisch geworden vanwege de hoeveelheid kennisloze programmeurs die als ZZP-er wordpress sites gingen verkopen. Goedkoop en snel resultaat, dat maakt kleinere klanten gelukkig. uiteindelijk is Wordpress hierdoor uit handen gelopen en daarom is Wordpress ook praktisch onwerkbaar voor grotere websites.
Er zijn ook bedrijven welke wordpress gebruiken ivm het cms, maar hier vervolgens hun eigen framework in hebben hangen. Dit gewoon om de 'look and feel' voor de klant vertrouwd te houden.
Echter, laat je niet voor de gek houden. Een (standaard) Wordpress website zal altijd vertragen en breken met tijd. De hoeveelheid updates, slechte databasestructuur en vreselijke manier van coderen resulteren altijd in één grote bende. Vroeger of later...
-- vergeet vooral niet dat tegenwoordig bijna iedereen een website heeft. Een aanzienlijk groot deel van het internet zijn compleet zinloze en/of niet-zakelijke websites. Het grootste deel van wordpress wordt door amateurs gemaakt. Juist omdat het zo makkelijk is, is het zo veel. Maar dat zoveel van de websites met wordpress gemaakt zijn, wil dus enkel zeggen dat er veel websites zijn. Niet specifiek dat andere websites daardoor géén wordpress zijn. Dit is een belangrijk verschil om op te merken.
[Reactie gewijzigd door NoobishPro op 18 mei 2017 16:35]